Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 4

Featured Replies

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 94,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Прочети пак, кои подписват договор, за разполагане на контингент там. Стига си говорила, наизуст.  :) Един жокер ще ти дам. Последният, нападнал руски миротворчски контингент, си ядеше вратовръзката.  ;)  Нел, защо пишеш за неща, дето дори не си чела? И Нел, казах че освен в няколко сайта, другаде не съм чул или видял, да се споменава за това. 

Абе то и Русия е подписала баш международен договор за гарантиране на украинската територия, но ето какво свърши другаря ви Путин.

Споразумението е между Молдова и Русия, на база вилнеещият проруски сепаратизъм из областта, няма участие на ООН и каквато и да било друга световна организация, тепърва се предвижда нещо такова, Духче.

Благодаря за статията. Прочети я и ти. :D

Не мисля, че украинското правителство и парламент греши анулирайки договорите, все пак цял свят вече е напълно наясно, че Русия вкарва войски и военна техника в Украйна и поддържа конфликта в Донбас, така че Украйна има правото поне да не им го позволява законно. Цинично е такъв договор да съществува все още.

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Абе то и Русия е подписала баш международен договор за гарантиране на украинската територия, но ето какво свърши другаря ви Путин.

Споразумението е между Молдова и Русия, на база вилнеещият проруски сепаратизъм из областта, няма участие на ООН и каквато и да било друга световна организация, тепърва се предвижда нещо такова, Духче.

Не мисля, че украинското правителство и парламент греши анулирайки договорите, все пак цял свят вече е напълно наясно, че Русия вкарва войски и военна техника в Украйна и поддържа конфликта в Донбас, така че Украйна има правото поне да не им го позволява законно. Цинично е такъв договор да съществува все още.

Будапещенския меморандум Нел, не договор. Прави разлика, между меморандум, и договор. А Русия и Молдова, са подписали договор. Освен това, ако имаш желания може да го намериш, и да видиш, че там не пише нищо за Крим.  :wink12:  Дефакто, територията на Украйна, не е нарушена. Та Нел, преди да пишеш нещо, първо чети. 

Към момента съществува фактически граница между ПМР и Молдова, с три гранични пункта - от молдовска и приднестровска страна и силите на ОССЕ между тях.

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%80%D0%B8%D0%B4%D0%BD%D0%B5%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%B5

Интересно е аз откъде знам :D  като толкова се мълчи по въпроса(според вас), но тук все пак е темата за Украйна, а не за Молдова.

Какво да означава, Духче? - Ами да си търсят друг път "миротворците", защото този(през Украйна) може и да е бил подходящ преди войната в югоизточна Украйна, но сега наистина не е...

Пък и няма никакви международни договори за Приднестровието, една окупирана от руски "миротворци" размирна зона от територията на Молдова, непризната от никой.

А ти изобщо в час ли си за историята на Приднестровието и конфликта през 90-те с Молдова а?? Молдова тогава не е била независима за твое сведение, и не е била призната от никого ....И свършва малко след признаването на Молдова за независима държава.. тоест проблема си е бил вътрешно съветски през този период...а не международен.....

Приднестровци също като молдовците са искали да бъдат независими , при това провеждат референдум, който избира независимост....Нещо което е отказано на Крим при разпада на СССР, нищо че е била също автономна република .. А проблема почва заради ръмунските ( молдовски уж ) националисти в бившата МССР ... също като при преврата в Окраината, и там почват преследване срещу рускоговорещите, избиват се депутатите им, забранени са ред техни права които са имали при СССР , насаждат се антисъветски и антируски риторики и национализъм, въвеждане на молдовски език само като официален ( а той си е румънски де факто и не се говори от мнозинството молдовци тогава , да не говорим за другите етноси в молдова  ) .... А понеже тогава е перестройката и хаоса,  Москва не  се намесва сериозно, докато не почва войната в приднестровето м/у молдовци и приднестровци ( основно руснаци, украинци  и други етноси  ) ...

92-ра конфликта окончателно е замразен благодарение на руска войска... а са се биели молдовски въоръжени сили на вътрешното министерство, молдовските въоръжени сили и  специални доброволни отреди за самоотбрана ( да , подобно на укропско майданските , не е грешка, и със същите състави от националисти молдовско румънски ) от една страна, и гвардията на ПМР ( приднестровска молдовска република ) , приднестровското казаяко войнство и приднестровски доброволни отряди от друга ....накрая се намесва 14 руска армия , намирала се там от съветски времена , но придадена на РФ след разпада на СССР ,и така конфликта завършва .....( за отбелязване е къде е била разполовена 14-та армия, в регион с предимно български етнос , село Парнас в приднестровието ... а българите там са се били основно на страна на ПМР 

Добре е да се напомни че благодарение на този конфликт, по късно гагаузите добиват автономия и то без конфликт почти, само с референдум.... е Кишинев пак  се опитва да се орепчи войнствено и организира поход с автобуси на десети хиляди  националисти молдовци ....  но този път руснаците се намесват светкавично , както и ПМР всъщност, и така те добиват автономия ....

Та ПМР сега е така, понеже навремето молдовците, подобно на укрите сега, не им дават автономия и права..... Та и ДНР и ЛНР сега са независими както и ПМР ... а кой ги признава и кой не, важното е че руските миротворчески сили там са официално признати и от ЕС .... договора е подписан от румънци , молдовци, приднестровци, украинци и руснаци  .....ОБСЕ следи заедно с 4 военни комисии от съответните страни , приднестровци са без военна комисийка ... 

П.С Абе вие двамцата с копи пейст повече ме минахте, а аз се кьора тука да пиша :D:P

Но така е по-добре, ще има повече материал за образование на русите и укролюбителите хунтоидни .... 

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

... П.С Абе вие двамцата с копи пейст повече ме минахте, а аз се кьора тука да пиша :D:P

Но така е по-добре, ще има повече материал за образование на русите и укролюбителите хунтоидни .... 

Пиши пиши, още си млад. :P  И вярваш, в невъзможните неща.  :D

Докато в Украйна управляващи бъдат тези продажни евреи, фашисти и безумци - положението ще става все по-тежко. Жалко за обикновените, нормални хора.

11277970_864335050312816_1271964745_n.jp

11638041_864335030312818_1876836357_n.jp

Нел, за това само аз съм писал няколко пъти, писали са и други. Те не четат какво пишем. За тях важното е да се оплюе запада и да се прослави Русия, като не се спират пред заплахи и обиди на опонентите с цел да ги откажат да пишат и в темата да не се четат антируски постове.

За тях, патриот, това е човек, който обича Русия повече от България.

Цинично е поведението на бандеровците!   С тази постъпка Порошенко рискува завинаги да изгуби и Одеса. 

Приднестровието е друга тема, наистина не се  е обръщало много внимание, но само като видях сърп и чук... нещата ми станаха ясни ... е.. до някъде

Приднестровието за мен е генерална репетиция за процесите на дестабилизация на Донбас от русктие терористични войски .

Позицията на ЕС и останалите международни институции затова е към момента противоречива и неадекватна,  както към всяко нещо с което се сблъскват за първи път.

Няма рецепта за всичко .

Особенно за "дявола който чете евангелието" 

През ранното Средновековие Приднестровието е населено от славянски племена уличи и тиверци, а също и от прабългарипеченегиузи и кумани. Различни части от територията му са били част от Първата и Втората българска държави, както и от Киевската Рус, а през 15 век - от Великото литовско княжество. Северното Приднестровие влиза в историческия регион Подолие, а южното през 1504 г. попада под властта на Османската империя. През 1792 г. районът влиза в състава на Руската империя. Тогава Приднестровието е слабо населен район.

В края на 18 век Руската империя осъществява колонизация на този район с цел защита на своята югозападна граница. Руските власти поощряват миграцията в територията на днешното Приднестровие на украинци, руснаци, българи и немци.

През 19 век цялото Приднестровие с големите градове Бендери и Тираспол влиза в състава на Русия (Подолска и Одеска губерния). От време на време претенции към тази територия предявява Румъния, но тя никога - дори след Първата световна война - не е принадлежала на Румъния. Единствено изключение представлява град Бендери, който от 1918 до 1940 г. влиза в състава на провинция Молдова. Останалата част от Приднестровието през 1917 г. влиза в състава на Украйна, а през 1922 г. заедно с Украйна става част от СССР.

Аз не разбирам, ама това исконная русская земля ли е пак ? :) :) :)

Що ми се струва че последните които имат право да са "миротворци" на тази земя, са терористите агресори от РФ, налседници на колонизацията от бившата империя..

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Приднестровието за мен е генерална репетиция за процесите на дестабилизация на Донбас от русктие терористични войски .

Бухаха :D

От '91-ва, викаш, репетират пустите му терористи?

Бухаха :D

От '91-ва, викаш, репетират пустите му терористи?

да

Дори не от '91-ва.. а малко по отдавна... 

От началото на разпада на СССР '84-та.

Именно сега берем "плодовете" на терористичната организация КГБ/ФСБ, които взривяват собствените си гражадни по график  /цитирал съм по назад/  

https://www.kaldata.com/forums/topic/242533-положението-в-украйна-част-4/?p=3139977

И които са се подготвили много преди това което виждаме сега.

Мхм. Даже май още от Октомврийската революция се чудят как да влязат в Украйна. Ама от 84-та със сигурност! :no-no::ass:

Мхм. Даже май още от Октомврийската революция се чудят как да влязат в Украйна. Ама от 84-та със сигурност! :no-no::ass:

Сарказма ти е излишен.

"перестройката" бе преломния момент в който иначе силните служби , трябваше  да се премаскират и да прекроят фалиралия социализъм.

И успяха донякъде 

А докато си филосостваме, нови руски такове дефилират в чужда държава , със свидетелството и на ОССЕ дори 

http://interfax.com.ua/news/general/273379.html

Болшевики-украинци са причина за погрешните съвременни граници на Украйна - заради тях сега славяни взаимно се избиват.   Защо ли въобще я създадоха тази държава?  Бандера нe го e постигнал и се чудя за какво им е  национален герой?   Украинците трябва да тачат съветските лидери.

Редактирано от attj (преглед на промените)

А докато си филосостваме, нови руски такове дефилират в чужда държава , със свидетелството и на ОССЕ дори 

Де са снимките? Иначе, пак си остава, поредната укро манипулация.  :ph34r:

Колкото до, 'гениалното' ти заключение, че от 84-та, руснаците се чудят как да влязат в Украйна, би трябвало да се замислиш, че те можеше изобщо да не си тръгнат. Но го направиха доброволно. Заслужаваш да застанеш редом, до Джен Псаки.  :ph34r:  Това не е комплимент.  :wink12:

Болшевики-украинци са причина за погрешните съвременни граници на Украйна - заради тях сега славяни взаимно се избиват.   Защо ли въобще я създадоха тази държава?  Бандера нe го e постигнал и се чудя за какво им е  национален герой?   Украинците трябва да тачат съветските лидери.

От твоите неедна такива мисли,повтаряни като по график,  ми идва само един превод - "Защо , о защо , развалиха хубавия СССР , защо не станахме 16-та република.. 

О защо !?!??? Искам Дядо Мраз и мелодия на годината ! "

:)

Де са снимките? Иначе, пак си остава, поредната укро манипулация.  :ph34r:

Колкото до, 'гениалното' ти заключение, че от 84-та, руснаците се чудят как да влязат в Украйна, би трябвало да се замислиш, че те можеше изобщо да не си тръгнат. Но го направиха доброволно. Заслужаваш да застанеш редом, до Джен Псаки.  :ph34r:  Това не е комплимент.  :wink12:

Кой говори за Украйна бре... процесите '84 бяха доста по широкомащабни , отколкото неадекватното ти сравнение с Украйна само . :)

А да.. за снимки .. питай ОССЕ . И понеже сигурно нямат такива в периодичните си официални доклади, за теб са сигурно отново .. как беше.. "укро манипулации" :) :) 

да

Дори не от '91-ва.. а малко по отдавна... 

От началото на разпада на СССР '84-та.

Именно сега берем "плодовете" на терористичната организация КГБ/ФСБ, които взривяват собствените си гражадни по график  /цитирал съм по назад/  

https://www.kaldata.com/forums/topic/242533-положението-в-украйна-част-4/?p=3139977

И които са се подготвили много преди това което виждаме сега.

Кой говори за Украйна бре... процесите '84 бяха доста по широкомащабни , отколкото неадекватното ти сравнение с Украйна само . :)

А да.. за снимки .. питай ОССЕ . И понеже сигурно нямат такива в периодичните си официални доклади, за теб са сигурно отново .. как беше.. "укро манипулации" :) :)

Айде поне, като пишеш манипулации, си ги записвай. Че ставаш смешен.  :wink12:  Ти биеш Джен Псаки, по липсата на сиво вещество.  :ph34r:

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Да, кое от тези неща не ти е ясно ? Че разпада на СССР е по мащабен от процесите само в Украйна ? - ми така е. Правилно си ме цитирал. 

Затова и дадох отново линк към масовото изтребление на цели жилищни блокове от КГБ /ФСБ, което разбира се не е само това. но хайде.. няма да засягам други аспекти на мащабите, довели на върха на айсберга.. колко бяха олигарсите ... .. 114 милиардера в РФ - факт

Или чакаме снимки от ОССЕ ли ? :)

Посочи ми къде видя словосъчетанието "руски танкове":

At the JCCC headquarters in Soledar (government-controlled, 75km north-east of Donetsk) the SMM was presented with two ceasefire violation logbooks for 18 June, compiled independently by the Ukrainian Armed Forces and the Russian Federation Armed Forces representatives at the JCCC. The Ukrainian Armed Forces logbook recorded 113 ceasefire violations, 23 of which were attributed to the Ukrainian Armed Forces and 90 to “DPR” and/or “Lugansk People’s Republic” (“LPR”). The Russian Federation Armed Forces logbook recorded 71 ceasefire violations, of which 15 were attributed to the Ukrainian Armed Forces and 56 to “DPR” and/or “LPR”.

http://www.osce.org/ukraine-smm/165476

Украинский вахтенный журнал Вооруженных сил сделал запись 113 нарушений перемирия, 23 из которых были приписаны украинским Вооруженным силам и 90 к “DPR” и/или “Луганской Народной республике” (“LPR”). Вахтенный журнал Вооруженных сил Российской Федерации сделал запись 71 нарушения перемирия, из которых 15 были приписаны украинским Вооруженным силам и 56 к “DPR” и/или “LPR”.

Колкото до изказванията на Жириновски, там си противоречиш - веднъж е ценен източник, друг път е тамошният Волен. Може и да е вярно, а може и пак да е бил нашмъркан. Всичко е възможно.

И аз искам Миро да пише само по темата за Украйна и без да спами - ама той е широкоскроен човек и все се сеща за разни неща като  СССР, Новоосмания и т.н.  Избягва директен неудобен въпрос  -  Бандера нищо не  e постигнал и се чудя за какво  въобще е  украински национален герой?

Докато в Украйна управляващи бъдат тези продажни евреи, фашисти и безумци - положението ще става все по-тежко. Жалко за обикновените, нормални хора.

11277970_864335050312816_1271964745_n.jp

11638041_864335030312818_1876836357_n.jp

Само пагони са забравили да му "избродират" на групенфюрера. Миро! Я погледни по добре, че току виж си забелязал ,че е руснак! Ти си по тази част.

Посочи ми къде видя словосъчетанието "руски танкове":

http://www.osce.org/ukraine-smm/165476

Че откъде са на територията на ДНР танкове ? 

От Марс ли ? 

Добре.. признавам неволната си грешка на езика . Извинявам се официално . Танковете не са руски, марсиански.

Ок ? 

Всъщност, не си цитирал коректно .

Ето :

Despite claims that the withdrawal of heavy weapons was complete, the SMM observed the following weapons movements in areas that are in violation of the withdrawal lines according to the Minsk Package: two main battle tanks (MBT) (T-72) on a flat-bed truck travelling west through Shakhtarsk (“DPR”-controlled, 50km east of Donetsk); a convoy of four armoured vehicles and 11 MBTs (T-72) proceeding east through Zuhres (“DPR”-controlled, 36km east of Donetsk). An SMM unmanned aerial vehicle (UAV) detected a concentration of ten MBTs (unknown type) and 27 armoured vehicles in Komsomolske (“DPR”-controlled, 43km south of Donetsk), as well as four self-propelled artillery pieces (likely 122mm 2S1 Gvozdika) approximately 1km west-south-west of Vasylivka (“DPR”-controlled, 50km south-south-east of Donetsk).

Сарказма ти е излишен.

"перестройката" бе преломния момент в който иначе силните служби , трябваше  да се премаскират и да прекроят фалиралия социализъм.

И успяха донякъде 

А нещо за Американските танкове които тихомълком се разполагат у нас да кажеш ?  Или това си е в реда на нещата ?  Те имат интереси да защитават, отУкрайна, през България, Ирак, Либия и много други държави- та до Америка.

Само пагони са забравили да му "избродират" на групенфюрера. Миро! Я погледни по добре, че току виж си забелязал ,че е руснак! Ти си по тази част.

Вече съм коментирал за нацистката символика. Която е далеч повече застъпена че и защитавана в една друга държава, не Украйна.

Няма какво да добавя.

А нещо за Американските танкове които тихомълком се разполагат у нас да кажеш ?  Или това си е в реда на нещата ?  Те имат интереси да защитават, отУкрайна, през България, Ирак, Либия и много други държави- та до Америка.

Правиш ли рзлика между официални договорености, които никой не крие, и подмолна, диверсионна, незаконно и нелегално финансирана терористична война  на територията на чужда държава ? 

А, те са долетели тук за маневри. :D

Гениалното заглавие е на "24 часа"...

Лошото е, че това май е само началото.

Американски танкове в Европа за първи път от края на Студената война

ПП.

Despite claims that the withdrawal of heavy weapons was complete, the SMM observed the following weapons movements in areas that are in violation of the withdrawal lines according to the Minsk Package: two main battle tanks (MBT) (T-72) on a flat-bed truck travelling west through Shakhtarsk (“DPR”-controlled, 50km east of Donetsk); a convoy of four armoured vehicles and 11 MBTs (T-72) proceeding east through Zuhres (“DPR”-controlled, 36km east of Donetsk). An SMM unmanned aerial vehicle (UAV) detected a concentration of ten MBTs (unknown type) and 27 armoured vehicles in Komsomolske (“DPR”-controlled, 43km south of Donetsk), as well as four self-propelled artillery pieces (likely 122mm 2S1 Gvozdika) approximately 1km west-south-west of Vasylivka (“DPR”-controlled, 50km south-south-east of Donetsk).

Несмотря на требования, что отказ в тяжелом оружие был завершен, SMM наблюдал следующие движения оружия в областях, которые находятся в нарушении линий отказа согласно Минскому Пакету: два основных боевых танка (MBT) (T-72) на грузовике с платформой для крупногабаритных грузов, путешествуя на запад через Шахтарск (“DPR” - управляемый, в 50 км к востоку от Донецка); колонна из четырех бронированных машин и 11 MBTs (T-72) продолжающийся восток через Zuhres (“DPR” - управляемый, в 36 км к востоку от Донецка). Беспилотное воздушное транспортное средство (UAV) SMM обнаружило концентрацию десяти MBTs (неизвестный тип) и 27 бронированных машин в Komsomolske (“DPR” - управляемый, в 43 км к югу от Донецка), а также четыре самоходных артиллерийских орудия (вероятные 122 мм 2S1 Gvozdika) приблизительно в 1 км к западу - юго-западу от Василивки (“DPR” - управляемый, в 50 км к юго-юго-востоку от Донецка).

И кво?

А, те са долетели тук за маневри. :D

Гениалното заглавие е на "24 часа"...

Лошото е, че това май е само началото.

Прави ми впечатление, че тия от НАТО, изобщо не бръснат за сливи, нашите ръководители. Те ни разправят, че нямало да се разполагат танкове, или че не било решено още. А от НАТО, висшите ръководители, директно си казват, в кои страни ще се базират.  :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.