Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 4

Featured Replies

Нямам си никаква идея колко струва. Знам само, че не са цифрите, с които те замеря Порошенко.

Явно от тия цифри на патриота човеколюбец Порошенко състоянието е нарастнало 5 пъти  :D

Редактирано от upili (преглед на промените)

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 91,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Правиш се на улав...

Поне 50% от заявеното го е откраднал. Пък и някак си по-внушително звучи за пропагандни цели.

"Прав си .

Точно това е и моето мнение - Путин трябва да застане пред съда в Хага."    Защо?    За какво е виновен руския президент!?    За бандеровската неадекватност и слабохарактерност ли?  Реално само на идиоти за всичко може да им са виновни все само Путин и Русия!   Жалко за Украйна -  още я управляват реални бандеровски подобия! 

Редактирано от attj (преглед на промените)

Правиш се на улав...

Поне 50% от заявеното го е откраднал. Пък и някак си по-внушително звучи за пропагандни цели.

Пак те питам - дай някаква оценка колко струва АТО , и колко струва реципрочната офанзива на сепаратистите. 

До тогава просто приказваш празни приказки .

Аз съм се аргументирал със официално изказване на официално лице.

Отделно че цяла 45 млн Украйна им трябва и външна помощ за справяне с тези ежедневни милионни разходи ДНЕВНО.

Срещу тази 2.8 % окупирана от руски спезназ и сепаратисти територия

Не бил вярвал .. ми хубаво .. твое си мнение.. ама като нямаш аргументи , не е ли по добре да си мълчиш вместо да се излагаш ? 

То и аз не вЕрвам в марсинци, но вие ме убеждавате че точно това е най логичнат аверсия че те финансират терористите. :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

То и твойто сега са едни аргументи, та направо да ти е кеф да четеш.

.......   Защо?    За какво е виновен руския президент!?    За бандеровската неадекватност и слабохарактерност ли?  Реално само на идиоти за всичко може да им са виновни все само Путин и Русия!   Жалко за Украйна -  още я управляват реални бандеровски подобия! 

НЕ. За управлението на Украйна са си отговорни украинците, и никой няма право да им се меси , и да цепи територии .

А "защо" - защто само той дестабилизира Донбас, на принципа както направи с незаконната анексия на Крим.

Нали знаеш кое е най простичкото нещо - Путин изтегля войските си , спира финансирането и военните мащабни доставки, и конфликта приключва.

В Украйна военните разходи са скочили с 23 процента през 2014 г., до 4 милиарда долара и се очаква да се удвоят тази година.

http://www.dnes.bg/world/2015/04/13/skok-na-voennite-razhodi-v-kitai-rusiia-i-stranite-ot-iztochna-evropa.260317

Някак си не се връзва с посочените цифри. Вади калкулатора и почвай да изчисляваш.

И това са официалните разходи, т.е. и там има значително завишаване.

http://www.dnes.bg/world/2015/04/13/skok-na-voennite-razhodi-v-kitai-rusiia-i-stranite-ot-iztochna-evropa.260317

Някак си не се връзва с посочените цифри. Вади калкулатора и почвай да изчисляваш.

Да, ми хайде най грубо да мсетнем -  какво показва 4 млрд разделно на 1 година ? около 11 млн дневно .т.е. толкова колкото са споменатите  ежедневните разходи.

Освен АТО има и други разбира се.. т.е. основното за 6.3 млн $ разходи само за АТО , няма противоречие.

Айде сега да видим, откъде реципрочно сепаратистите вадят тези пари че и повече за провеждане на нападения и пстоянен обстрел ?

ъъъ.. ти май цитира самия по горе от ОССЕ фактите че повечето обстрели са от страна на сепаратистите.

:)

Пак те питам - дай някаква оценка колко струва АТО , и колко струва реципрочната офанзива на сепаратистите. 

До тогава просто приказваш празни приказки .

Аз съм се аргументирал със официално изказване на официално лице.

Отделно че цяла 45 млн Украйна им трябва и външна помощ за справяне с тези ежедневни милионни разходи ДНЕВНО.

Срещу тази 2.8 % окупирана от руски спезназ и сепаратисти територия

Не бил вярвал .. ми хубаво .. твое си мнение.. ама като нямаш аргументи , не е ли по добре да си мълчиш вместо да се излагаш ? 

То и аз не вЕрвам в марсинци, но вие ме убеждавате че точно това е най логичнат аверсия че те финансират терористите. :)

Тази война се води Новорусия да си е в Украйна!   Несправедливо е украинското владичество там - след време и още референдуми ли трябва да има?  Ти си жалък объркан бандеровец - да не забравиш пак да ме докладваш...

Да, ми хайде най грубо да мсетнем -  какво показва 4 млрд разделно на 1 година ? около 11 млн дневно .т.е. толкова колкото са споменатите  ежедневните разходи.

Освен АТО има и други разбира се.. т.е. основното за 6.3 млн $ разходи само за АТО , няма противоречие.

Айде сега да видим, откъде реципрочно сепаратистите вадят тези пари че и повече за провеждане на нападения и пстоянен обстрел ?

ъъъ.. ти май цитира самия по горе от ОССЕ фактите че повечето обстрели са от страна на сепаратистите.

:)

Не са толкова. Може и наполовина да не са.

Повечето записани в дневниците, и то само вчера. Има дни, когато е изцяло в другата посока. Откъде - от резерви, НЗ, заеми, търговия... Откъде да знам. Не съм там. Ти знаеш ли? Ама със сигурност? С неопровержими доказателства?

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Не са толкова. Може и наполовина да не са.

Повечето записани в дневниците, и то само вчера. Има дни, когато е изцяло в другата посока. Откъде - от резерви, НЗ, заеми, търговия... Откъде да знам. Не съм там. Ти знаеш ли? Ама със сигурност? С неопровержими доказателства?

"не знам " .. "може'...  

аха... :) страхотни аргументи :)

пп

Тази книга

http://desebg.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2344

ще е интересна ми се струва

А твоите какви са? Я пак -

Ти знаеш ли? Ама със сигурност? С неопровержими доказателства?

Като не знам, значи не знам. А ти не знаеш, ама ми дрънкаш тука пропагандни глупости.

А твоите какви са? Я пак -

Като не знам, значи не знам. А ти не знаеш, ама ми дрънкаш тука пропагандни глупости.

Официялна позиция на президента за разходите, и дори грубите сметки "на ръка" ми дават това основание.

Твоите ги видях... т.е. така и  не ги видях :) :) :) 

Хем ти казах - ми като нямаш какво да кажеш - ми не се пъни де..  що се излагаш , не те разбирам , наистина.

С падането на Берлинската стена и края на комунизма САЩ започват да говорят за „нов световен ред” и да теоретизират около понятието „империя на свободата”. Но както казва Жак Атали тази „свобода” е преди всичко свободата, която позволява на американските компании да развиват бизнеса си. При управлението на следващите двама президенти Джордж Буш и Бил Клинтън, за определено кратко време Америка предприема най-много военни интервенции в цялата си история – Сомалия, Хаити, Босна, Ирак, Косово. Към онзи момент Япония е в криза, Русия едва се справя с оцеляването си, Китай – все още гладува и не е осъзнал възможностите си за върховна мощ, а Европейският съюз се мъчи да се организира. Америка няма нито един конкурент и се превръща в главния господар на света и сърцето на световното управление. Оттогава досега за четвърт век изтече доста вода. Днес ситуацията е такава, че Европейският съюз, при все огромното самочувствие на Великобритания, Франция и Германия, има много, ама много по-малка тежест върху решенията на планетата от Китай. Днес САЩ са на път да се смалят до една относително велика сила, разполагаща още само за известно време с най-голямата армия, основната валута и първата икономика в света. САЩ са принудени да господстват в един изключително сложен, наистина многополюсен и извън всякакъв контрол свят. Тъй като България е част от Европа за нас най-важно е какво ще се случва с нашата Европа. Европа губи всякакъв категоричен смисъл на геополитически фактор, доколкото ЕС продължава да се държи като колективен агент на интересите на САЩ. Примерите са безкрайно много. Онзи ден Die Weltотбелязва, използвайки данните на Австрийския институт за икономически изследвания, че общата загуба за ЕС от налагането на санкции срещу Русия, ще достигне 100 милиарда евро. Най-големи загуби търпи Германия – около 27 милиарда евро. Но, забележете, в същото това време Европейската комисия оценява загубите на ЕС като „съвсем незначителни”. Разликата в оценките между икономическите експерти и политическите управници на Евросъюза говори за тежкия разлом между върхушката на Европа и обективната действителност в битието и развитието на националните държави. Доста отдавна ЕС играе ролята на слуга на Вашингтон, дори ако се налага да действа в ущърб на себе си, както най-често става. САЩ вече признават под сурдинка, че антируските санкции превръщат ЕС в жертва и рушат икономиката на Европа, но според тях така „трябва”, налага се.

http://bnr.bg/post/100571571/kalina-androlova-sluginata

Какви са ти грубите сметки "на ръка"? Аз нямам задълбочени познания по военно дело, затова не се и пъна, та да не напиша някоя глупост. Ти на базата на какво ги сметна?

И я за трети път - чакам ти неопровержимите доказателства. Повтарям: неопровержими.

Хем ти казах - ми като нямаш какво да кажеш - ми не се пъни де..  що се излагаш , не те разбирам , наистина.

Ми спри се де. От кога ти се казва.  :ph34r:  Излагаш се, от много време. 

Защо Порошенкова Украйна не иска федерализиране с ДНР и ЛНР? Нали трябваше уж да се спазват споразуменията от Минск!?   Ако ще воюват - защо не воюват и за Крим?    А след като не могат да воюват - защо се занимават с идиотски граждански войни, които тероризират местно население!?

Защо Порошенкова Украйна не иска федерализиране с ДНР и ЛНР? Нали трябваше уж да се спазват споразуменията от Минск!?   Ако ще воюват - защо не воюват и за Крим?    А след като не могат да воюват - защо се занимават с идиотски граждански войни, които тероризират местно население!?

Щото това е директивата. Интересно е само, дали САЩ ще изпуснат контрола, така както се случи с Ал Кайда и ИД.

Абе като гледам бакалските сметки дето ги изкарва мирчата, че то излиза че ДНР и ЛНР имат повече войници от Окраината на хунтата да го ева :D

250 000 и нагоре ;)

По Сметки на хунтата, на ден за укропската армийка, не само за АТО, се харчат по около 6, 6 милиона долара .. в АТО са ангажирани към 150 000 души , може и повече да са с тези батальончета карателни дето са на частпромаджии като Коломойски и сие ....да не говорим и че има и правосекторовски групи неподвластни на Киiв -ската арми ...

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Der Spiegel: Германия е против разполагането на американски ракети в Европа

Вашингтон отново заговори за дислокация на ядрените бойни глави в Европа и това му намерение може да дестабилизира и разедини западния свят, пише De Spiegel.

Сериозно е обезпокоена Германия. Министърът на външните работи Франк-Валтер Щайнмайер предупреди за затягането на „спиралата на напрежението – първо в думите, а сега и в действията”, в което той вижда „старите рефлекси на студената война”.

„Берлин е обезпокоен от това, че Европа може отново да се окаже в състояние на нарастваща конфронтация между Изтока и Запада, а Германия отново може да се окаже зона за разгръщане на ядрено оръжие”, пише изданието.

Източник на списанието от военното министерство на Германия предположи, че значителна част от въоръжението може да бъде разположено именно в Германия. Именно там и в източноевропейските страни-членки на НАТО Вашингтон смята да разположи танкове, оръжие, тежка военна техника и петхиляден военен контингент. Така президентът на САЩ Барак Обама се надява да разсее страха на Балтика и Източна Европа, които от началото на украинския конфликт отново се боят от руска агресия. Но той също се надява да успокои и своите критици в американския конгрес, пише изданието.

Въпреки, че германският канцлер Ангела Меркел страни от публична критика на американските си съюзници, за нея тази перспектива не е от най-приятните. Тя е поставена пред дилема: или да се скара с Белия дом, или окончателно да се превърне в очите на сънародниците си в „марионетка на САЩ”.

Вашингтон настоява, че Русия е нарушила договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег. В Еввропа тази аргументация се разглежда критично. Немските експерти, в частност Оливер Майер от Германския институт за международни отношения и безопасност, изказват сериозни съмнения, че е правомерно да се говори за нарушение на договора от страна на Русия.

През февруари, когато на заседанието на военните министри на страните-членки от НАТО беше дискутиран въпросът за разполагането на наземни крилати ракети в Европа, Германия и Франция бяха против, посочва Der Spiegel.

Аналитици от германската секретна служба BND заявяват, че „не виждат никакви съществени промени в нивото на заплахата,, идваща от Русия”, пише изданието.

Според списанието не само Германия не иска да се окаже в епицентъра на сблъсъка между Запада и Русия. При все, че има страни, които всячески подкрепят подобен сблъсък, решението на Америка да разположи ядрени ракети в Европа може сериозно да засегне единството на западния свят, подчертава Der Spiegel.

http://www.fbr.bg/read.php?n=30144

Абе като гледам бакалските сметки дето ги изкарва мирчата, че то излиза че ДНР и ЛНР имат повече войници от Окраината на хунатат да го ева :D

250 000 и нагоре ;)

Да, и броят е различен...

Абе като гледам бакалските сметки дето ги изкарва мирчата, че то излиза че ДНР и ЛНР имат повече войници от Окраината на хунтата да го ева :D

250 000 и нагоре ;)

Да, парадокса е че така и не осмисляте причината, която казах и на Тони - Просто защото никой не си прави илюзии че Украйна воюва със "трактористи ,шахтьори с мотики и лопати".

КАк по ясно да го кажа не знам... всеки би се сетил.

Какви са ти грубите сметки "на ръка"? Аз нямам задълбочени познания по военно дело, затова не се и пъна, та да не напиша някоя глупост. Ти на базата на какво ги сметна?

И я за трети път - чакам ти неопровержимите доказателства. Повтарям: неопровержими.

Колко по неопровержими ? Изказването на Порошенко Никой не го е оспорил.Дори в путинските медии няма нищо подобно като опровержение.

:) ама вие спорите 

И още по неопровержимото нещо - украинската армия има нужда от въоръжение и средства от партньори - ЕС , САЩ , за да се справи с "мирните трактористи и шахтьори"   :)на 2.8 % от територията си  

Хайде вие ми кажете, без дори да гледаме официалните данни , какво "военно шахтьорско чудо на супермени " според вас е изправено срещу цяла украинска армия, че не могат да се справят с него ?

Смятайте де ? :)

То бива да се излагате... "неопровержимо"   ама... ?

Колко по неопровержими ? Изказването на Порошенко...

го опровергават дори официалните украински данни.

Цяла украинска армия... от която са дезертирали 10 000 души... Линкът е от тази сутрин, намери си го.

Миро,

Тази нощ да вземеш да препрограмираш латерната (наковаваш на други места гвоздейчетата), че тази мелодия вече ни омръзна, а и се увеличиха фалшивите тонове (правописните ти грешки).

И внимавай с чукчето, че боли (нямам представа какво си работил по-рано).

А да не забравим и че в сметките на хунтаджийската арми се калкулират скъпите западни доставки на оръжие, амуниции, бронежилети, пушкала, арт системи, противотанкови системи и така нататък, така нататък.. че и имат повече техника дори само в АТО-то, от ДНР и ЛНР.. за заплатите да не споменаваме, частрпомаджийските западни ЧВК-та, те съвем не излизат евтино, ама хич..... ами западните муниции и техника?? на цени десетократни от нов образец руска техника от подобен калибър ...

Та сметките са поредните укропски фишеци.... 

П.С И като сложим и 50% заминали в джобовете на Прасенко и сие ... та такива нещица....

ДНР и ЛНР със 6 милиона долара на ден, ще сметат не, ами ще издухат от планетата всичката бандеровска пасмина за седмица две .......

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

го опровергават дори официалните украински данни.

Цяла украинска армия... от която са дезертирали 10 000 души... Линкът е от тази сутрин, намери си го.

Какво опровергавали официалните украински данни ?

Пак те питам - колко струва дневно АТО на украинската държава.

Аз съм се аргументирал, и още чакам от теб поне приблизителни данни.

Май няма да дочакам :) щото освен "не знам но казвам че... "  друго не съм чул от теб :)

пп

драги синбад, хайде и ти ме светни колко струва дневно офанзивата на Донбас ? откоято страна си избереш сметни .

Приблизително ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.