Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

току що, velony написа:

Не задълго това ще е така. 7 заема най голям процент, заради издънката Виста навремето. Но в сегашни дни, 7 не е най добрият избор на ОС. ;)

И защо да не е най-добър? Върши ми отлично работа, нямам проблем с несъвместимост на софтуер и операционна система, бъговете са практически изчистени. Красива е! Няма метро изгъзици, които са полезни освен ако имаш сензорен екран, но ти нямаш. И да, грозен е новия им GUI. Представи си, ако 10 не беше на примоция, колко ли народ ще минеше на нея? Малко.

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Ми първо защото ми товари повече лаптопа при работа, във времето когато не се ъпдейтва (от 8.1 или 10). Той е средна хубост по параметри. Второ като го преинсталирам по 1 седмица нищо съществено не мога да правя на лаптопа защото трескаво търси ъпдейти. Трето външният му вид не ми харесва. Четвърто, ами по тегаво работи от по новите ОС. При лаптоп средна работа.

Славчо, Славчо... Уважавам твоето мнение, макар че то не ми харесва. А не ми харесва, защото не личи да си научил от Уиндоуса ,че всичко, което не може да се аргументира, са празни приказки. Защо е пъти ли? Ето защо: На този компютър, на който ти пиша( и на всички, дето обичат точността) , имам две операционни системи-8.1 и 10. И двете са версия Home. Целият хардуер е общ-даже доста програми, инсталирани на дял Д , работят и с двете системи. И така: 10 се зарежда за 8-9 сек, 8.1-за 40.   10 е 13.2 ГБ , 8.1 е 19.2 ГБ. Ако си чувал за почистващата диска програма, със натиснат бутон за изчистване на системни файлове , при 10 става за 30 сек , при 8.1 -за 30 мин ( понякога може да помислиш, че програмата е блокирала). Най-тежката задача за един персонален компютър (освен писането на глупости по форумите) със структура IBM , е видеоконвертиране. С една и съща програма и един и същ филм ( 720 МБ)  този процес при 8.1 трае 95 мин., при 10-45 мин. Да продължавам ли? Какво ти се струва е едно, а фактите -друго. За Уиндоус 7 изобщо не ми се говори-всеки, който го има и е активиран, и не си го е сменил с 10, прави голяма грешка. Наистина след Виста-та( каквато имах) седмицата дойде като спасение, но това е нещо от онова време. Десятката има вградени флаш-плеър, четец на PDF файлове, дезархивираща програма за ZIP файлове, страхотен набор от драйвери ( даже и за блу-тут на лаптопи от доста старо поколение). В заключение ще кажа, че всеки, който има претенции към чудесната операционна система Уиндоус 10, трябва да помисли за хардуера си .

IMG_0001.JPG

преди 20 минути, B3M2W0 написа:

Славчо, Славчо... Уважавам твоето мнение, макар че то не ми харесва. А не ми харесва, защото не личи да си научил от Уиндоуса ,че всичко, което не може да се аргументира, са празни приказки. Защо е пъти ли? Ето защо: На този компютър, на който ти пиша( и на всички, дето обичат точността) , имам две операционни системи-8.1 и 10. И двете са версия Home. Целият хардуер е общ-даже доста програми, инсталирани на дял Д , работят и с двете системи. И така: 10 се зарежда за 8-9 сек, 8.1-за 40.   10 е 13.2 ГБ , 8.1 е 19.2 ГБ. Ако си чувал за почистващата диска програма, със натиснат бутон за изчистване на системни файлове , при 10 става за 30 сек , при 8.1 -за 30 мин ( понякога може да помислиш, че програмата е блокирала). Най-тежката задача за един персонален компютър (освен писането на глупости по форумите) със структура IBM , е видеоконвертиране. С една и съща програма и един и същ филм ( 720 МБ)  този процес при 8.1 трае 95 мин., при 10-45 мин. Да продължавам ли? Какво ти се струва е едно, а фактите -друго. За Уиндоус 7 изобщо не ми се говори-всеки, който го има и е активиран, и не си го е сменил с 10, прави голяма грешка. Наистина след Виста-та( каквато имах) седмицата дойде като спасение, но това е нещо от онова време. Десятката има вградени флаш-плеър, четец на PDF файлове, дезархивираща програма за ZIP файлове, страхотен набор от драйвери ( даже и за блу-тут на лаптопи от доста старо поколение). В заключение ще кажа, че всеки, който има претенции към чудесната операционна система Уиндоус 10, трябва да помисли за хардуера си .

IMG_0001.JPG

Хах,аз също мога да ти покажа същият екран,щото съм и аз с dual boot win8.1 и win10,на един диск са ми и хардуера ми е еднакъв и за двете,само че съм със ссд диск за системен.При мен си зареждат еднакво за 8-10 сек.Не знам кви са тези небивалици за почистването дето става за 30 мин,при мен си е в рамките на секунди,8.1 ми е с около 4,5 гб повече но на него имам и офис инсталиран и няколко програми повече,така че само системни файлове не мога да сравнявам..........8.1 също е с вграден флаш плеар,има четец на PDF файлове,и дезархивираща програма за ZIP,така че празните приказки и глупостите съм оставил за накой друг да ги пише........

преди 1 час, Евгени Симеонов написа:

Твоя си работа. Ето ги данните: https://www.netmarketshare.com/operating-system-market-share.aspx?qprid=10&qpcustomd=0 

PS: 10 е на второ място, честито на бета тестерите. А Windows XP e с по-голям дял от 8.1, макар със спрян съпорт. :D

Само за протокола ...

Евгени - не забравяй, че макар съпорта на WindowsXP да е спрян за масовия потребител - все още има бизнес клиенти, които са на индивидуален съпорт от Microsoft.

преди 22 минути, Слави Маринов написа:

Хах,аз също мога да ти покажа същият екран,щото съм и аз с dual boot win8.1 и win10,на един диск са ми и хардуера ми е еднакъв и за двете,само че съм със ссд диск за системен.При мен си зареждат еднакво за 8-10 сек.Не знам кви са тези небивалици за почистването дето става за 30 мин,при мен си е в рамките на секунди,8.1 ми е с около 4,5 гб повече но на него имам и офис инсталиран и няколко програми повече,така че само системни файлове не мога да сравнявам..........8.1 също е с вграден флаш плеар,има четец на PDF файлове,и дезархивираща програма за ZIP,така че празните приказки и глупостите съм оставил за накой друг да ги пише........

Всеки да си ползва каквато ще ОС, на сила хубост не става. Все пак хората, създатели на 10, са светлинни години пред нас и нашата оценка не е съвсем точна( меко казано).

11.JPG

Да споделя - лаптоп с проблем с wifi  свързаността под Win 10 295. След надграждане с 342 мрежата е непоклатима..

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 19 часа, Евгени Симеонов написа:

Не, пич, аз съм наясно, че следат още от как военните хамериканци прекараха нета. Обаче, официално нямаше такъв стандал, че се пращат данни на хора от трета страна. Тука е вече прекалено явна работата.
PS: Ти, въобще направи ли си труда да прочетеш статията (на руски, ако го вдеваш), да видиш какви мизерници са. Буквало имаш keylogger, че и безплатен даже.

Здравейте,

какво толкова имаш за да се праща някъде?? Меко казано е някаква дивотия. Бях писал, че ако не ти се налага да работиш с неща изискващи тази среда, просто я забравяш. Като си наясно че те следят, ползваш заместители за Linux, каквито и да са те.

Здравейте, не съм чел цялата тема, извинявам се предварително ако е писано, но искам да попитам - има ли допълнителни речници за Cortana?Ако не за в бъдеще плануват ли от Майкрософт да се обогатят речниците и?

преди 1 час, todor-BG написа:

Здравейте,

какво толкова имаш за да се праща някъде?? Меко казано е някаква дивотия. Бях писал, че ако не ти се налага да работиш с неща изискващи тази среда, просто я забравяш. Като си наясно че те следят, ползваш заместители за Linux, каквито и да са те.

Може и да имам, може и да нямам, факт, е, че тази информация ходи до 50-100 ip адреса. Като една част са на ms, други са неизвестни. Линукс съм сложил на стария лаптоп, наред със 7-цата.

Редактирано от Евгени Симеонов (преглед на промените)

Здравейте един леко тъп въпрос какво означава това цък някои настройки не мога да ги пипам;)

преди 2 минути, ivan1975 написа:

Здравейте един леко тъп въпрос какво означава това цък някои настройки не мога да ги пипам;)

Заградил си текст, който казва, че можеш да правиш някои настройки (промени по системата). Пък казваш че не може да пипаш нещо?! Аз не разбрах нещо.

преди 8 минути, velony написа:

Заградил си текст, който казва, че можеш да правиш някои настройки (промени по системата). Пък казваш че не може да пипаш нещо?! Аз не разбрах нещо.

Да точно това където съм го заградил си помислих че аз съм направил нещо понеже ровя навсякъде, и има малко по на долу настроики които не могат да се включат:)

това със шпионирането ме притеснява малко не знам защо но иначе гълта малко повече от 8.1 иначе е стабилна 

преди 2 часа, ivan1975 написа:

какво означава това

Означава, че някои настройки са заключени от Груповите политики. Например CryptoPrevent пипа там и заключва.
Или версията на Windows  e Enterprise.

преди 2 часа, velony написа:

Повече от явно е, че нищо не си разбрал... Защо тогава даваш подвеждаща информация?

преди 6 часа, ExaFlop написа:

Означава, че някои настройки са заключени от Груповите политики. Например CryptoPrevent пипа там и заключва.

Повече от явно е, че нищо не си разбрал... Защо тогава даваш подвеждаща информация?

Там пише така: Някои настройки се управляват от вашата организация (да отцветя и аз, щото обичаме да отцветяваме, налиМоята организация съм аз, сиреч (както казва бати Бойко), аз управлявам някои настройки. Разбра ли?

преди 8 часа, ExaFlop написа:

ExaFlop дай идея как да ги отключа тия настроики.Имам CryptoPrevent  изключих го  Windows е Pro и тоя надпис си стои.Някои настройки се ъправляват от вашата организация:ohmy:И не само там има и на други места Снимка 1  Снимка 2

преди 2 часа, velony написа:

Там пише така: Някои настройки се управляват от вашата организация (да отцветя и аз, щото обичаме да отцветяваме, налиМоята организация съм аз, сиреч (както казва бати Бойко), аз управлявам някои настройки. Разбра ли?

Като съм аз що не ми дава да променям някои настройки.Никаква представа си нямам ква е тая организация.

преди 7 часа, velony написа:

Моята организация съм аз, сиреч (както казва бати Бойко), аз управлявам някои настройки

Това, че ти се иска да е така, не е задължително да е ТОЧНО така. И явно Windows не знае за желанията ти. Както е видно и от проблема.

Spoiler

Против правилата е да ти правя забележка за правопис, но понеже искаш да си оригинален, а си неграмотен, ще го направя - не се пише отцветя, а оцветя.

ivan1975, изпълни инструкциите зад линка:
http://windowsreport.com/some-settings-are-managed-by-your-organization/

преди 1 час, ExaFlop написа:

Това, че ти се иска да е така, не е задължително да е ТОЧНО така. И явно Windows не знае за желанията ти. Както е видно и от проблема.

Покажи скритото съдържание

Против правилата е да ти правя забележка за правопис, но понеже искаш да си оригинален, а си неграмотен, ще го направя - не се пише отцветя, а оцветя.

ivan1975, изпълни инструкциите зад линка:
http://windowsreport.com/some-settings-are-managed-by-your-organization/

Благодаря ти само не разбрах на картинка 2 на disable ли трябва да го оставя.Аз го оставих на disable,но промяна няма.Фикса ли трябва да сваля да изпълня.

За първото решение казват да се избере Enhansed, въпреки, че не винаги работело.

По-добре да ползваш второто решение. Неколкократно превключване Enable/Disable и след последния Disable кликваш Apply.

преди 36 минути, ExaFlop написа:

За първото решение казват да се избере Enhansed, въпреки, че не винаги работело.

По-добре да ползваш второто решение. Неколкократно превключване Enable/Disable и след последния Disable кликваш Apply.

Ето го метод 1 как е при мен Снимка .Метод 2  го правих около 20 пъти и пак не става:ohmy:

преди 3 минути, ExaFlop написа:

В падащото меню

Ето какво има Снимка а от долу на основни не мога да променям нищо.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.