Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Няма как директно да преместиш диска от SATA на USB и да зареди системата от USB. Трябва да се модифицира инсталирания там Windows да работи в режим Windows To Go.

За виртуалната памет - стартирай SystemPropertiesAdvanced, бутон Settings под Perfornance>раздел Advanced> бутон Change. В този прозорец виждаш долу Recommended запомняш стойността. Кликваш Custom и в полето initial size въвеждаш Recommwnded стойността, а в Maximum size въвеждаш 4095

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Благодаря. Само да допълня: трябва накрая да се цъкне и на "Задай" / "Set" за да влязат в сила промените, което аз не направих от първия път.

коя 10-ка е по лека

sshot-16CNpbF17zhBs7BFYkBfj1518637592.pn

че като гледам про то  е натруфено с неща които незнам за какво са и едва ли ще ми потрябват

sshot-2PSw8crAIjmdaPM90R4AG1518637751.pn

преди 2 часа, Freem@n написа:

Как предлагате да ускоря работата на Windows ( 10 ) ? Да увелича ли Page файлът ?

Или така

ECNolKf.png

Големия пейдж файл има негативно влияние  върху производителността !

И кой ви е излъгал,че така ще се ускори работата на системата?!Това е пожарен вариант при недостиг на рам и стигне ли се до него системата работи още по-бавно.Аз от доста време съм го забранил този фаил,макар че съм със ссд диск,но пък съм си направил и сметката и 8гб рам колкото имам са ми предостатъчни за това,за което използвам компа.

преди 47 минути, Gregory House написа:

Или така

ECNolKf.png

Големия пейдж файл има негативно влияние  върху производителността !

А малкият размер на файла на виртуалната памет води или до чести съобщения за недостиг на памет или до голямо фрагментиране на файла и спъване на системата.

преди 5 минути, Слави Маринов написа:

И кой ви е излъгал

И кой те излъга, че с 4GB RAM и изключен файл, машината ще работи, без съобщения за проблеми?
Не мери света по височината на собствената си камбанария!

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Карал съм и без фаил и с 4гб рам и не съм имал никакви проблеми....................и ако забеляза,оспорих факта,че page file ще ускори работата на системата и съм прав ,че това няма да се случи по никакъв начин,този фаил се слага(заделя)по съвсем други причини,а не за да ускори системата!

Не става дума за ускоряване на системата, а за осигуряване на безпроблемната й работа. И не ми казвай, че с 4GB RAM без swapfile с пуснати 1-2 програми и 5 таба в браузъра (без значение кой) и няма да има съобщение за недостиг на памет....

преди 1 час, Gregory House написа:

Как предлагате да ускоря работата на Windows ( 10 ) ? Да увелича ли Page файлът ?

А тук за какво става въпрос?И аз какво отговорих?Нещо грешно да съм изрекъл?Съжалявам,ако е така:shy11:

Не разбрах само как с тия си постове помагаш на питащия.
Лека вечер.

257 са повече от достатъчни при стартиране на системата !

преди 1 час, DarkEdge написа:

А малкият размер на файла на виртуалната памет води или до чести съобщения за недостиг на памет или до голямо фрагментиране на файла и спъване на системата.

Прав сте ето защо съм го дал да е динамично между 257 и 8192 !

След рестартиране се възстановява на 257 !

Играя Кол ъв дюти блек опс 3 зомби режима !

Пейджа удрря тавана !

Системата става мудна и бавна !

преди 4 часа, Gregory House написа:

След рестартиране се възстановява на 257 !

Това е вярно САМО, ако е зададено при рестартиране да се нулира този файл. Поглеждал ли си колко фрагмента има твоя файл?
Тук има пълен трактат на тема виртуална памет:
https://blogs.technet.microsoft.com/markrussinovich/2008/11/17/pushing-the-limits-of-windows-virtual-memory/

преди 4 часа, Gregory House написа:

257 са повече от достатъчни при стартиране на системата !

А как ти конфигуриран размерът на файла със разтоварената памет при проблем (син/зелен екран). Сигурен съм, че такъв не се създава...  

Просто му казвам ,че с този фаил(малък или голям)НЕ  може да се ускори работата на уйндоуса,както той очевидно си мисли и че целта и ползите на този фаил са съвсем други,тава не е ли помощ?За забързване работата на системата има куп други неща дето може да направи..............

преди 15 часа, Слави Маринов написа:

Аз от доста време съм го забранил този фаил

Това ли е съветът ти за ускоряване на работата на системата на питащия?

Edge ми забива в "калдата" и се налага често да натискам F5
вероятни  причини?

преди 4 минути, DarkEdge написа:

Това ли е съветът ти за ускоряване на работата на системата на питащия?

Изваден от контекста ли?Сериозно ли си пропуснал часта дето казвам,че това при условие,че има достатъчно рам,и да при достатъчно рам това е съвета ми!Мислех,че си по-коректен...........За твое успокоение няма да пиша нищо където и да е.

Защото заедно с упоменатите 8GB RAM и SSD  си става чиста хвалба (офтопик), а не съвет към питащия. Сега не е извадено от контекста, нали?

преди 49 минути, дръндю написа:

Edge ми забива в "калдата" и се налага често да натискам F5
вероятни  причини?

А блокираш ли рекламите и другите придобивки от сайта? И само тук ли се налага опресняване?

преди 5 минути, DarkEdge написа:

А блокираш ли рекламите и другите придобивки от сайта? И само тук ли се налага опресняване?

само във форума се налага опресняване
блокерите са ublock и ABP

Пробвай временно да изключиш един от блокерите и виж.

благодаря, ще пробвам

преди 12 часа, DarkEdge написа:

А как ти конфигуриран размерът на файла със разтоварената памет при проблем (син/зелен екран). Сигурен съм, че такъв не се създава...  

Точно така !

При мен главоболията идват или от файъруола или  китаеца  - 360 тотал секюрити !

Tiny wall  е защитната стена !

Имам активиран клиър пейдж файл при рестарт !

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.