Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

capnemo

Препоръчан отговор

Някой знае ли как да не се показва всеки път прозореца,който показва прогреса на копиране? Решавам да метна нещо на външния диск и докато се копира, меткам друго и тъпия прозорец пак се показва сам, макар и да съм го минимизирал.

преди 6 часа, NEVADA написа:

От всичките уиндоуси, които имам ( 7, 8.1, 10про 10 хоум и LTSC) , по отношение на грешките, отчетени в Event Viewer, уиндоус 10 про е направо безгрешен.

224.jpg

Преди колко време си го сложил?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 13,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

преди 18 часа, цър-вул написа:

Това бих искал да го видя. 😎

CD съдържа само това дето му трябва за да прехвърли от D във C файловете и да стане чисто нов Уин 10 с активацията му.
Няма го в CD самият Уин 10 да правиш нова инсталация от него.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 5.12.2020 г. в 22:01, Белгиеца написа:

Абе тая тъпня 20Н2 що не иска да си запазва програмите и файловете когато се инсталира наново пак върху 20Н2 ?

Тъпото парче ще дойдеш ти - изтегленият 20Н2 е различна версия от инсталирания 1902 и затова се инсталира на чисто, без запазване на файлове и настройки.
Ама кой съм аз, че да ти давам акъл на теб, IT експерта.
Обикновено разликата е в езиковите настройки.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, цър-вул написа:

Тъпото парче ще дойдеш ти - изтегленият 20Н2 е различна версия от инсталирания 1902 и затова се инсталира на чисто, без запазване на файлове и настройки.

Я се научи първо да рабираш правилно писмен български език и после пак заповядай.
Този път май си подпийнал нещо.

преди 3 часа, цър-вул написа:

Простотията няма край! 

Микромеките като ти направят имиджа и ти предлагат да ти направят и ЦД, виж та се разбери с тях що така процедират.
Аз само съм сложил бозицата им на твърд диск в компа на буля.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 7.12.2020 г. в 1:28, Белгиеца написа:

Микромеките като ти направят имиджа и ти предлагат да ти направят и ЦД

Лъжеш та се кинеж, ма ти не си виновен - тя неграмотността не оди по гората...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 7.12.2020 г. в 1:28, Белгиеца написа:

Микромеките като ти направят имиджа и ти предлагат да ти направят и ЦД, виж та се разбери с тях що така процедират.
Аз само съм сложил бозицата им на твърд диск в компа на буля.

вярно е, ама само като съкращение от компакт диск, а не като капацитет и кодиране на записа
не знам как е в чужденеция, ама тук на компакт дискове с DVD кодиране на записа им викаме дивиди (ДВД) 
плюс това материала е различен на двата вида компакт дискове

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

При мен системата си работи нормално. Имам вид проблем с драйверите за едно устройство, но все пак машинката ми е дърта, а устройството е от "модерните". 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 часа, дpъндю написа:

вярно е, ама само като съкращение от компакт диск, а не като капацитет и кодиране на записа
не знам как е в чужденеция, ама тук на компакт дискове с DVD кодиране на записа им викаме дивиди (ДВД) 
плюс това материала е различен на двата вида компакт дискове

Абе намерих на тавана останали няколко празни неползвани CD и сложих един в ДВД записвачката и го прие.
После вечерта показвах даже на буля как бутва от него и менюто му че работи.
Този CD прави това което прави и бутващата флашка съдържаща Уин 10 , предлага ти опции за избор пак в едно синьо меню.
Ама вие като не сте ползвали Хоум Уин този век, аз ли съм ви виновен, че не знаете на какъв пъклен огън се печат простосмъртните ползватели на бозата.

преди 14 часа, цър-вул написа:

Лъжеш та се кинеж, 

Въобще не си ми интересен да ти доказвам , че не лъжа читателите.
Който има Хоум версия да си направи едно копие на системата да си го има за всеки случай и най-накрая ще му излезе и предложение да си прави ЦД.
А то може и после да си го направи, в менюто си е предвидено. Тича до магазина и купува 10 ЦД-та и готово.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Белгиеца написа:

Абе намерих на тавана останали няколко празни неползвани CD и сложих един в ДВД записвачката и го прие.
После вечерта показвах даже на буля как бутва от него и менюто му че работи.
Този CD прави това което прави и бутващата флашка съдържаща Уин 10 , предлага ти опции за избор пак в едно синьо меню.
Ама вие като не сте ползвали Хоум Уин този век, аз ли съм ви виновен, че не знаете на какъв пъклен огън се печат простосмъртните ползватели на бозата.

Въобще не си ми интересен да ти доказвам , че не лъжа читателите.
Който има Хоум версия да си направи едно копие на системата да си го има за всеки случай и най-накрая ще му излезе и предложение да си прави ЦД.
А то може и после да си го направи, в менюто си е предвидено. Тича до магазина и купува 10 ЦД-та и готово.

Компакт диск има капацитет 650 MB. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, acnekt написа:

Компакт диск има капацитет 650 MB. 

дивидито  е  кифте, ней компакт диск

пп

Цитат

DVD представлява усъвършенстване и развитие на CD технологията

https://bg.wikipedia.org/wiki/DVD

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, дpъндю написа:

дивидито  е  кифте, ней компакт диск

Как е наврял 3,5 GB Windows 10 ISO на 650 MB компакт диск. Или нещо съм пропуснал и не разбирам. Сигурно на няколко диска. 5 диска.😀

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, acnekt написа:

Как е наврял 3,5 GB Windows 10 iso на 650 MB компакт диск. Или нещо съм пропуснал и не разбирам.

не ги е наврял ве
джам ПЕ, за възстановяване няма една камара драйвъри и програми и тъ нъ

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, дpъндю написа:

не ги е наврял ве
джам ПЕ, за възстановяване няма една камара драйвъри и програми и тъ нъ

Ясно. Осакатен Windows 10. Добре.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, acnekt написа:

става инсталация единствено и само на тази машина

преди 29 минути, acnekt написа:

те сега намерих един лайф

Цитат
Microsoft Windows 10 Pro PE SE Live CD x86 Novembre 2016 ITA-[WEB] rar

0
Microsoft Windows 10 Pro PE SE Live CD x86 Novembre 2016 ITA-[WEB] rar

Added Time : 2 years

Last Update : 1 day  Update

Source : DHT

Seeders : 0

Leechers : 0

Size : 458 MB

Total Files : 1

infohash : e037de2b818ca47252c0b9fe3456e48f7968f689

•  

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, acnekt написа:

Как е наврял 3,5 GB Windows 10 ISO на 650 MB компакт диск. Или нещо съм пропуснал и не разбирам. Сигурно на няколко диска. 5 диска.😀

Windows го няма на ЦД-то бе, само едни файлчета да бутне диска и да ти възстанови системата от копие сложено на дял Д или външен твърд диск.
И да, това също е бутващ диск, щото като избереш от биоса и тръгва от него и си ремонтираш наакания уин 10 и готово.

Едно време Norton Ghost тръгваше от дискета и ти възстановяваше от имидж бозицата да стане сладичка както си е била, преди да се е вкиснала. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

https://www.comss.ru/page.php?id=4636

https://developer.microsoft.com/ru-ru/windows/downloads/virtual-machines/     Включена подсистема Windows для Linux с установленной Ubuntu

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Много бавно ми се зареждат изображенията, когато ги отворя. Да сменям ли системната програма за преглед или има начин да се оправи? Става дума за чиста инсталация на Windows-а.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 25 минути, iBonev написа:

Много бавно ми се зареждат изображенията, когато ги отворя. Да сменям ли системната програма за преглед или има начин да се оправи? Става дума за чиста инсталация на Windows-а.

Колко бавно? Task manager показва ли някакво високо натоварване на диск и процесор? Може в момента да се инсталира някакви обновления. Параметри на хардуера?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Raze написа:

Колко бавно? Task manager показва ли някакво високо натоварване на диск и процесор? Може в момента да се инсталира някакви обновления. Параметри на хардуера?

След като отворя дадено изображение, гледам черен екран 10 сек. примерно и след това се появява и самото изображение. Не става мигновено.

Към настоящия момент няма налични актуализации на системата.

Speccy.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Хардуера е доста слаб - бавен процесор, бавен диск, така че е нормално, ако има обновяване на заден план. Затова исках и снимка от процесите на task manager, да се види кое товари най-много CPU/HDD.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Независимо от всичко друго - да, смени програмата, ползвай FastStone Image Viewer. Според мен това е най-добрият софтуер за преглед (и леки редакции) на снимки, още от времето на WinXP.

Ама е хубаво да споменеш какви са и снимките. Защото и на мен 100MB-ите RAW файлове от Nikon D850 ми ги отваря бавничко :) .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...