Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

capnemo

Препоръчан отговор

преди 2 часа, Joss Bomon написа:

Кажи дали си провери диска и успя ли да сканираш успешно с МБАМ, или отново ти крашва по време на сканирането. 

Това за 24/7 го споменах с идеята да помислиш по въпроса с издържливостта на диска, и да вземеш мерки.

не съм проверявал харда, защото все още нямам проблем с лаптопа
ако се повтори, тогава ще проверявам
с MBAM също нямам проблеми
останах с впечатлението, че някой драйвър е крашнал и след като се рестартира се оправи

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 13,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Днес, най-вероятно ССД-то умря. Включвам компютъра и... син екран: Inaccessible boot device. ССД-то, на което е инсталирана ОС-а се вижда в биоса, но винаги стигам до син екра, с горната грешка. Сега тегля Убунту live cd да видя дали това ссд наистина е мъртво. В крайна сметка ще преинсталирам, затова искам да ви попитам от къде да може да се изтегли последната версия на Уин10 Enterprise.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, A.com написа:

Уин10 Enterprise.

със VL лиценз може да го теглиш от известния за повечето съфорумци:
https://tb.rg-adguard.net/public.php?lang=bg-BG

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 минути, A.com написа:

Днес, най-вероятно ССД-то умря. Включвам компютъра и... син екран: Inaccessible boot device

По-вероятната причина е счупен Windows (регистратура) или повредена файлова система на някой от дяловете.

преди 18 минути, A.com написа:

10 Enterprise

да не се бърка с LTSB/C!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, цър-вул написа:

По-вероятната причина е счупен Windows (регистратура) или повредена файлова система на някой от дяловете.

Имам инсталиран Macrium Reflect и съм добавил в boot менюто възможност да стартирам Macrium Restore, ама не стигам до въпросното boot menu. Нито мога да вляза в Safe mode или Automatic Repair mode. Нищо. Тръгва да, зарежда, син екран и всичко приключва.

преди 9 минути, дpъндю написа:

със VL лиценз може да го теглиш от известния за повечето съфорумци:
https://tb.rg-adguard.net/public.php?lang=bg-BG

Защо ми търси мобилен номер? :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Повреден boot record или повреден boot дял.
Пусни един Стрелец Windows command prompt от инсталатор - флашка/DVD - стартирай системата от там и отвори command prompt (Shift+F10)
Стартирай diskpart
list volume
и виж ще се появи ли информация за всички дялове на машината.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, цър-вул написа:

Пусни един Стрелец Windows command prompt от инсталатор - флашка/DVD - стартирай системата от там и отвори command prompt (Shift+F10)

Това ли имаш предвид:

4ГБ файл?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, цър-вул написа:

Да, но линкът нарушава т. 2.10 от правилата на форума!

След три часа може и да се е изтеглило. :)

преди 14 минути, цър-вул написа:

Ако пусна Command Prompt с помощта на Aomei Rescue USB ще може ли да се поправи системата?

С помощта на Аомеи пуснах команд промпт.

diskpat - listdisk и виждам ССД-то като Disk 0 Online 465 GB GPT

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 38 минути, цър-вул написа:

Стартирай diskpart
list volume
и виж ще се появи ли информация за всички дялове на машината.

Изписва следното:

volume 0  c  ntfs  partition 371gb healty

volume 1       recovery   ntfs partition 529MB healty hidden

volume 2                        fat32  partition 100MB healty hidden

volume3    e  backupper ntfs removable 960mb healty

преди 6 минути, дpъндю написа:

за коя версия
при мен тръгва да се изтегля, ама не ми трябва
921944695_Bitmap.jpg.25397a261fab257ce1762282a760c5a9.jpg

Windows Final - ама няма Enterpise последна версия или както там се води. Иначе, сега тръгна да се тегли без да ми иска телефонен номер.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, цър-вул написа:

И защо толкова държиш на Enterprise изданието?

За него имам валиден  ключ.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, цър-вул написа:

Теглиш Pro и активираш с Ent. ключа!

Благодаря.

Има ли възможност да се поправи сегашната система?

ДОстъп до команд промпта имам в момента.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, A.com написа:

Има ли възможност да се поправи сегашната система?

Има вероятност да може...
Вариант е и да се инсталира директно върху сегашната - би трябвало да направи Inplace upgrade.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, цър-вул написа:

Има вероятност да може...

Ще помогнеш ли? :)

преди 6 минути, цър-вул написа:

Вариант е и да се инсталира директно върху сегашната - би трябвало да направи Inplace upgrade.

Това, като възможност ми харесва.

Проблем ли ще е, че до сега уин-а така и не се обнови до 20Н2? Ъпдейтите си работят, но 20Н2 така и не се изтегли и инсталира.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

С помощта на AOMEI backup възстанових до предишна версия и сега всичко работи. :)

Благодарност на цър-вул и дръндю за отделеното време. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Изтеглих 19042.508.200927-1902.20h2_release_svc_refresh_CLIENTENTERPRISEEVAL_OEMRET_x64FRE_en-us от сайта на МС, записах на флашка, тръгнах да инсталирам - надстройка не може да се направи по този начин. Добре. Стартирах Уин-1, заредих ISO-то, тръгнах да инсталирам - има възможност само за чиста инсталация, никаква надстройка, ще изтрие всички файлове. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, от скоро имам странен проблем с джам 10 X64 20H2 Pro. При различни програми, натискам различни софтуерни бутони и нищо не се случва. Просто не се изпълнява командата. В лисицата, някой път не мога да скролвам, ccleaner избирам да почисти и нищо не се получава, utorrent същата история. Като дам десен бутон на гризача, излиза прозорец с вариантите : copy, print, print preview.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте

Имам проблем - лаптопа ми имаше парола, влязох за да я махна написах netplwiz - три профила имаше, изтрих двата профила с които се влизаше, третият нямаше опция Reset Password, след което рестартирах - някакъв Home User бе кръстен.

Обаче сега дава начален син екран и опции да въведа потребителско име и парола за да вляза, а не зная нито името , нито паролата.

Другата опция е reset password с някакъв Removable disc, но изписва че трябва предварително да му се зададе парола.

Моля за помощ, че трябваше да го продавам днес, трябваше да прехвърля на жената снимките вътре на външен хард и тя ме обвини, че нарочно съм го направил за да и гледам Фейсбука със специалист и отказа да го носим някъде.Та сега стои заключен.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Унищожили сте профилите! В netplwiz не се трие, а се премахва искане на парола за даден профил, като се маха отметката за искане на парола и въвеждането й.
За прехвърляне на снимки/файлове използвайте самозареждаща флашка. Примерно със sergeistrelec.ru

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И какъв е точно проблемът - трябва да го продадеш с работещ лицензиран Windows, или само да извадиш снимките?

Направи си буутваща флашка с някакъв Linux, зареди от него, и си прехвърляй каквото искаш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...