Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 4 минути, vpvelev написа:

A.com сега трябва да разбере какво е искал да му каже Windows с това интензивно писане на логове.

Аз ако знам как да го направя до сега да съм го направил. Яд ме е, че снощи отворих РесурМонитора, видях кои процеси пишат интензивно, потърсих нещо за тях в интернет, но така и не направих снимка, че днес пак да ги потърся.

Както написах и преди, до сега всичко си работеше както трябва, записи по около 3-4 гб на ден. Снощи не съм правил нищо по-различно на компютъра, не съм посещавал нови страници в интернет - 1 час работа с VMWare Workstation, изгледах Borat, аха да си легна и видях какво се случва. :)

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 10 минути, A.com написа:

Аз ако знам как да го направя до сега да съм го направил. Яд ме е, че снощи отворих РесурМонитора, видях кои процеси пишат интензивно, потърсих нещо за тях в интернет, но така и не направих снимка, че днес пак да ги потърся.

То ако наистина има някакъв проблем пак ще започне да пише.

току-що, vpvelev написа:

То ако наистина има някакъв проблем пак ще започне да пише.

А дано да не започва. :)

Така и не мога да се сетя какво съм правил, за да се стигне до подобно нещо.

Лошото е, че Уин-а продължава да си създава записите в C\Windows\system32\winevt\Logs, a уж трябва да ги записва на друго място.

На лаптопът Тошиба преди малко се появи странна актуализация-Dynabook Ink-System. Рових в мрежата и успях само да намеря ,че става дума за драйвер, свързан с марката му. Какво представлява това и как ще се използва? Лаптопът е с LTSC.

222_cr.png

223_cr.png

224_cr.png

преди 7 часа, A.com написа:

Лошото е, че Уин-а продължава да си създава записите в C\Windows\system32\winevt\Logs, a уж трябва да ги записва на друго място.

Не са преместени всички логове. Затова пише

преди 1 час, цър-вул написа:

Не са преместени всички логове. Затова пише

Нещо не наред. :) Използвах Performance Monitor-а, за да преместя логовете. Всичко си заработи както трябва. Изключих компютъра, след 2 часа пак го включих и сега пак си пише в C:\

Сега видях, че в Registry Editor-a пътищата за логовете са до дял Е:, ама Уина си пише в C.

Е:\System32\Winevt\Logs\Application.evtx

Е:\System32\Winevt\Logs\Internet Explorer.evtx

Е:\System32\Winevt\Logs\Key Management Service.evtx

Е:\System32\Winevt\Logs\System.evtx

Е:\System32\Winevt\Logs\Windows PowerShell.evtx

премести цялата директория с DirLinker па да си пише дет иска

Това е другият вариант за глобално пренасочване на папката Logs - в command prompt as admin:

net stop EventLog
net stop Wecsvc
ren %SystemRoot%\System32\Winevt\Logs Logs_
mklink /d %SystemRoot%\System32\Winevt\Logs Е:\System32\Winevt\Logs
net start EventLog

преди 18 часа, A.com написа:

Ако не триеш историята на браузъра, там може да видиш кои процеси си търсил.

С Junction наистина става най-лесно. Специално за winevt  съм установил, че това е правилния подход. Преди съм пробвал да местя папката и през настройките в самия Event Viewer (eventvwr.msc) и през регистрите (HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlControlSet\services\eventlog) и през gpedit.msc (Computer Configuration\Administrative Templates\Windows Components\Event Log Service), но с junction става най-безпроблемно. Но това беше в началото, когато за първи път си купих SSD-то. След това обаче бързо установих, че и без манипулации и оптимизации, диска ще издържи повече от предвиденото и затова реших да не се занимавам с подобни tweaks. Нито кеш на браузърите съм местил, нито pagefile/swapfile, нито нищо. Само май Crash Dump папките съм пренасочил, защото се създават големи файлове (но то пък за щастие и крашовете са рядкост).

преди 3 минути, B-boy/StyLe/ написа:

След това обаче бързо установих, че и без манипулации и оптимизации, диска ще издържи повече от предвиденото

А и по-новите ssd не са това. което бяха отначало. Стават все по-дуракоустойчиви.

преди 31 минути, цър-вул написа:

А и по-новите ssd не са това. което бяха отначало. Стават все по-дуракоустойчиви.

Вече съм с 3 ssd-та и нямам хард диск, така че нямам избор и да пише, и да не пише. 

Не съм забелязал засега интензивно писане. 

М/у другото от вчера съм с Windows 10 Build 20246 (fe_release).

https://winaero.com/windows-10-build-20246-is-now-in-the-dev-channel/

Capture.png

Тоя воден знак с Evaluation copy ми боде очите както едновремешна шофьорска книжка с печат за шофьор новобранец... Но, явно някои получават особено вид удовлетворение от такива версии...

преди 2 минути, Joss Bomon написа:

Тоя воден знак с Evaluation copy ми боде очите както едновремешна шофьорска книжка с печат за шофьор новобранец... Но, явно някои получават особено вид удовлетворение от такива версии...

И при мен го има, след известно време спира да ми прави впечатление. Ако поискам да го махна, става лесно с TweakUI.

преди 20 минути, Joss Bomon написа:

Може и да се махне водния знак, но нека да стои да не забравя с коя версия съм :)

Няколко пъти споменавам, че инсайдерските версии при мен се държат по-стабилно от "нормалните". И аз съм учуден, но е така, поне при мен. От 2017 съм на инсайдерска версия.

Приказките за "опитни зайчета" са само за успокоение или заяждане на тия, които ги пишат.

P.P.

Махнах го специално за Joss Bomon да не го дразни :)

Capture.png

Не е въпроса до премахването, а до самата версия и кръга от желаещи да ползват такива. Точно Evaluation copy на каквато и да е версия не ми се струват разумен избор за стабилна и безпроблемна версия, най-малкото заради ограничения период.

преди 8 минути, Joss Bomon написа:

Не е въпроса до премахването, а до самата версия и кръга от желаещи да ползват такива. Точно Evaluation copy на каквато и да е версия не ми се струват разумен избор за стабилна и безпроблемна версия, най-малкото заради ограничения период.

Вярно е че израза "Evaluation copy" плаши и навява мисли за несигурност и за постоянни крашове. И аз си мислех така, докато не го пробвах.

Вече няколко пъти пиша, че с "нормалните" версии с дълга подръжка имах повече ядове. А тук с това Evaluation copy досега съм нямал проблеми. Не си спомням да е "крашнало" нещо досега.

Ако имаш възможност пробвай за 2-3 месеца и кажи честно какви са ти впечатленията.

С последно LTSC никакви грижи, въпреки че е надграждано от 1607. Имам достатъчно опит с всички версии без временните, и така и не видях основателна причина да се ползва от масовия потребител друго освен стабилните.

Original-install-windows-date.png

преди 4 часа, Joss Bomon написа:

С последно LTSC никакви грижи

от като излезе, съм се закачил за нея и нови версии не съм пробвал, защото ме удовлетоворява...тъй де, не съм имал проблеми

преди 5 часа, Joss Bomon написа:

така и не видях основателна причина да се ползва от масовия потребител друго освен стабилните.

Така е по "дефол", но се учудвам, че повечето се оплакват точно от стабилните версии, включително и в тая тема.

преди 14 часа, цър-вул написа:

Това е другият вариант за глобално пренасочване на папката Logs - в command prompt as admin:

net stop EventLog
net stop Wecsvc
ren %SystemRoot%\System32\Winevt\Logs Logs_
mklink /d %SystemRoot%\System32\Winevt\Logs Е:\System32\Winevt\Logs
net start EventLog

Благодаря.

net stop EventLog в Administrator: Command Prompt:

The service could not be controlled in its present state. More help is available by typing NET HELPMSG 2189.

Като опитам да го спра от Services, стартиран като администратор:

Windows could not stop the Windows Event Log service on Local Computer. Error 1061: The service cannot accept messages at this time.

преди 12 часа, саби написа:

Ако не триеш историята на браузъра, там може да видиш кои процеси си търсил.

Clear history when Firefox closes е включено. :)

преди 12 часа, B-boy/StyLe/ написа:

С Junction наистина става най-лесно. Специално за winevt  съм установил, че това е правилния подход. Преди съм пробвал да местя папката и през настройките в самия Event Viewer (eventvwr.msc) и през регистрите (HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlControlSet\services\eventlog) и през gpedit.msc (Computer Configuration\Administrative Templates\Windows Components\Event Log Service), но с junction става най-безпроблемно. Но това беше в началото, когато за първи път си купих SSD-то. След това обаче бързо установих, че и без манипулации и оптимизации, диска ще издържи повече от предвиденото и затова реших да не се занимавам с подобни tweaks. Нито кеш на браузърите съм местил, нито pagefile/swapfile, нито нищо. Само май Crash Dump папките съм пренасочил, защото се създават големи файлове (но то пък за щастие и крашовете са рядкост).

"Junction" е това, което цър-вул е дал като команди ли?

преди 15 часа, A.com написа:

"Junction" е това, което цър-вул е дал като команди ли?

Не само. Става и с инструмента предложен от Aquaris:

на 2.11.2020 г. в 7:05, Aquaris написа:

премести цялата директория с DirLinker па да си пише дет иска

https://archive.codeplex.com/?p=dirlinker

преди 7 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Не само. Става и с инструмента предложен от Aquaris:

https://archive.codeplex.com/?p=dirlinker

Благодаря.

Инсталирах HWinfo и го настроих да ми показва съобщение ако записите за текущата сесия надвишат 4 ГБ. Върнах системата до състоянието й от 28.10(преди да се случи случката) и ще следя дали пак ще възникне подобна ситуация, та да се опитам да разбера кой и защо така интензивно пише по диска. Всички стана в края на месеца, не знам дали това има някакво значение, но ще изчакам до края на този месец и ако всичко е на ред ще преместя логовете.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.