Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

capnemo

Препоръчан отговор

и с инсталационната флашка става
всички знаете че с notepad, могат да се копират файлове, не само да се четат текстове некви

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 13,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Жена ми не е доволна от този смотан Уин 10, тази вечер ѝ изкара черния екран на смъртта при опит да го подкара.
Та правих boot-ваща флашка да му ремонтира буутлодъра.
През март се беше скапал жестоко и го преинсталирах тогава и сега пак се прецака. А на Минт който ползва на отделен твърд диск от миналата година нищо му няма, работи си.
Не се научиха тия микромеките да правят операционна система и това е !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Проблема е в хардуера или ЗКУ. Аз ползвам windows 10, който е инсталиран преди почти 2 години, обновява се автоматично без проблеми и още си работи съвсем нормално, без черни екрани.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Raze написа:

Проблема е в хардуера или ЗКУ. Аз ползвам windows 10, който е инсталиран преди почти 2 години, обновява се автоматично без проблеми и още си работи съвсем нормално, без черни екрани.

Е па аз завистливо чета от години по разни форумми за черния екран на смъртта , ама като не бях способен да го предизвикам и не съм късметлия , нямах щастието до вчера да го усетя това чувство да гледаш тъпо умрелия Уиндоус.
Обаче булката е по-късметлийка от мене. Уплаши се снощи де, ама си легна да спинка щото става за работа. 
Тази сутрин като ѝ казах че съм го оправил ѝ олекна на душата.

......................

Сега обаче се зарежда по-бързо Уин 10, значи това черният екран си било имало и положителни ефекти след ремонт с флашка.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Едно мога да кажа. Линукс дистрибълшините верно са като жените. Или разбираш от същите или ползваш простъчкликчетъ с клик, клик, оха ... мъ ко клик сегъ не нам ... :) 

Затова и си избираш една и те тъй ... почнеш ли да одиш по чужди приложения ... все ядец ке ще дъ е и ке ще трябва да ползваш терминала. :) Хвърчиш до дет ти требе ... и тъ тъка ... некои ора обичат да са все горе в небето, а не сред системата ... :)  

п.п. Да са живи и здрави хората които умеят да пишат стабилни приложения или програми. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Днеска ново 20 с Уинчо 10.
Пристигна на буля новото мониторче IPS 24" и спрях тока на стария, без да го разкачвам от видеокартата.
И Уинчо миличкият ми изкара едно хубано синьо екранче с прозорче и светлина, ама няма нищо за кликане по него.
Ей много са тъпи тия индийци които му пишат кода от Индия на този Уин бре, ц ц ц ...
Спирам компа и пускам Минт при същите условия и и там само картинка, ама като кликнах с десен бутон и излезна меню от което се стига до настроиките на екраните.
Уф нагласих го там у минта да бачка и с двата и после пуснах и Уинчо да са му свързани и двата монитора, че то недосноче горкото и не е предвидено да разпознава работещ екран от неработещ такъв.
Индийците явно си въобразяват че всички ползват само лаптопи, на които не можеш да им спреш тока на екрана им.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Белгиеца написа:

спрях тока на стария, без да го разкачвам от видеокартата.
И Уинчо миличкият ми изкара едно хубано синьо екранче с прозорче и светлина, ама няма нищо за кликане по него.

Неграмотните така правят...
Знаещите натискат Winkey+P 2пъти и са там където трябва

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 22 часа, Белгиеца написа:

Днеска ново 20 с Уинчо 10.
Пристигна на буля новото мониторче IPS 24" и спрях тока на стария, без да го разкачвам от видеокартата.
Ей много са тъпи тия индийци които му пишат кода от Индия на този Уин бре, ц ц ц ...
Спирам компа и пускам Минт при същите условия и и там само картинка, ама като кликнах с десен бутон и излезна меню от което се стига до настроиките на екраните.
Уф нагласих го там у минта да бачка и с двата и после пуснах и Уинчо да са му свързани и двата монитора, че то недосноче горкото и не е предвидено да разпознава работещ екран от неработещ такъв.
Индийците явно си въобразяват че всички ползват само лаптопи, на които не можеш да им спреш тока на екрана им.

До чичката от Белгия - по-големия индиец от индийците!
Ясно че няма да напишеш модела на "мониторче IPS 24'". Ти си по амазон-шитняците. Рекох да ти обърна внимание като ти спестя 30 евро зо мониторчето.

dolboeb

Вгледай се в пистите под D-Sub и DVI съединителите. Липсват smd-транзистори и вместо тях мостчета. Лиспват защити срещу статично електричество и комутации. Смисълът е, като попадне в ръцете на белгийски вундеркинд, по-бързо да изпляка (кога скубе в движение под напрежение). Причината да лиспват е проста - да има кой да кълве ценички на амазон.

За протокола: MAG (вляво) и Philips.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На бе деди   

https://www.asus.com/Displays-Desktops/Monitors/Eye-Care/VA24EHE/techspec/

109€ бройката, пратиха ги швабите безплатно по-отделно, единият дойде сутринта, а другият следобед.
Ама 10 годишната ми видео карта не поддържа 75 Хц при фул НД, та бачка на 60 Хц на моя комп, а при булката на 75 Хц.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Win 10 пак си позволи да прави мизерии на булката и го инсталирах наново на чисто и му спрях апдейтите. Те така.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами то зависи от заплатите, на когото му е скъпо да не купува, дедко евреико искаше да разбере модела, не съм се натискал аз да ви занимавам с него.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не, че нещо, ама се фукаше, че купуваш евтино. Сега друга песен запя. Аз моя 24 цолов монитор го взех за Е65.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 19.11.2020 г. в 16:31, Joss Bomon написа:

Син екран в повечето случаи се причинява от драйвери и лоши

бях качил оригиналня драйвър от сайта на интел, ама се оказа че имам проблем с него
те в тази картинка беха 4 драйвъра, които ги премахнах и оставих само този на микромеките
оставих на ОС да си намери драйвър и за сега нямам проблем
178308362_.JPG.94a42b9e43f49b21ec0f625b82fe4cf4.JPG

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Първи впечатления!

Инсталацията мина без проблеми. Предимството машината да е закупена с Windows. 

"Визията" е малко дървена, да не кажа на коя дистрибуция прилича ... НО функционалността е добра. 

За момента настройвам драйверите. 

Те първа ще се правя на Дънди. :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

п.п. Проблеми с драйвери няма! 

Системата работи добре! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Единствения проблем за сега , ако изобщо е такъв е, че отделям доста време докато ѝ намеря подходящо "облекло", за да изглежда приятно за мен. :) 

Похвата по който е направено така, че да си "стилист" си има положителност, защото подразнен от нещо се стремиш да го промениш по свой начин, а по този начин опознаваш интерфейса или по точно концепцията на въпросния. Все още не мога да привикна към "ръб" изгледа, но това означава, че ме мързи. ;) 

За момента какво установих: Не сходство с устройство 17in1 по отношение ползването на HDMI изводите му (Това бе и при 7-цата), но то е до толкова, че машината ми не е първа младост и няма порт USB тип C. Ще пробвам с вид адаптер. Са сметка на това не се наложи "външно" да инсталирам драйвер за LAN порта му. = Това може да се отнесе към "проблем с драйверите". :) Производителя на машинката ми не е предвидил, че еSATA порта ще го ползвам за присъединяване на устройство с USB тип C ... 

Кратко: Определено се забавлявам като малко дете с тази ОС. :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 29 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Са сметка на това не се наложи "външно" да инсталирам драйвер за LAN порта му. = Това може да се отнесе към "проблем с драйверите". :)

От 2015 слагам само драйвер за видеокартата. Другите драйвери ги оставям на Windows 10 каквото реши да слага. И съм нямал проблеми досега.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, vpvelev написа:

драйвер за видеокартата

Наложи се да сложа драйвери от производителя на лаптопа. При инсталирането си пиши. Хубавото е, че производителя на лаптопа е разработил драйвери за "стари" машини, които ще могат да работят с 10-ката. ;) = "Поддръжката на определена марка е добро". 

За настолни машини за момента не мога да кажа, но имам една "доста стара" конфигурация която може да работи със 7-ца, но си има проблем с вид прикачени "стари компоненти" в нея и ще тествам до колко 10-та може да се справи с въпросните. За въпросната конфигурация обаче, ще трябва да си взема SSD ... 

Признавам си, изпитвам досада от "бавното" зареждане на ОС, а така също докато конфигурираш системата на която носителя е "въртящ се диск". :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

изпитвам досада

Тази досада да не би да е възникнала след "вкусването" на работата със ssd? 😎

преди 15 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

има проблем с вид прикачени "стари компоненти" в нея

Много е вероятно Win 10 също да не се справи с този проблем 99,99% сигурност

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, цър-вул написа:

Тази досада да не би да е възникнала след "вкусването" на работата със ssd? 😎

Не, но на времето не ми пречеше. Бях млад и до де машинката си върши работата, аз мечтаех ... :) 

SSD e "виагра" ... ;) Супер е! :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Братовчедката купила на дъщеря си HP 255 G7

За 1100лв. :D  /Луди хора!/

Но трябва на детето за онлайн "образованието" . Та му инсталирах снощи десятка, последната версия от октомври.

Всичко мина нормално работеше нормално. Рекох да инсталирам само драйверите на звука и видеото от сайта на НР

и след инсталация на видеото - няма звук. Инсталирах и драйвера не Риалетек за звука, ефект нулев. ..Поразгледаш настройкие...накрая деинсталирах драйверите на AMD и Realtek  , рестарт..Уина си инсталира пак неговите и работи ...

Не ми харесва тази ОС :D

Ще карам на 7 и Убунтуто докато все още си работят и се разбират.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Богатир написа:

след инсталация на видеото - няма звук

А провери ли дали windows не е пренасочил звука да минава през видеокартата (HDMI)?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Raze написа:

А провери ли дали windows не е пренасочил звука да минава през видеокартата (HDMI)?

Не!

Нещо ОС не се разбра с драйвера на AMD , точно след неговата инсталация изчезна звука.

Както и да е, вече е при братовчедка ми и работи с Майкрософтския драйвър за звук и видео.

Успешен ден на всички!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...