Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 1 минута, MrKalew написа:

На мен ми е ясно, че първо трябва да ги деинсталирам, но така се е случило, че тази игра не съм я деинсталирал, а изтрил директно.

Инсталираш наново (като използваш същата папка\път за инсталацията) и я деинсталираш наново или почваш ръчно да триеш остатъците. Ако те притеснява записа в Control Panel-a то, той би трябвало да изчезне сам ако не си намери деинсталатора или можеш да го изтриеш с програми като GeekUninstaller да речем с десен бутон върху невалидния запис и Remove Entry.

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

току-що, Raze написа:

Инсталирай ccleaner например, там има опция да изтриеш приложение от списъка с инталираните приложения.

Благодаря ви много, писах за да видя дали има друг вариант, но явно ще трябва да се инсталират допълнителни програми. Мисля,че най-сигурният Force Uninstaler е IObit Uninstaller.

Благодаря ви все пак :)

преди 2 минути, MrKalew написа:

Благодаря ви много, писах за да видя дали има друг вариант, но явно ще трябва да се инсталират допълнителни програми. Мисля,че най-сигурният Force Uninstaler е IObit Uninstaller.

Ами не...определено не е на IObit. По мое мнение Revo или Hibit са една идея по-добри. Но пробвай и каквото ти допадне.

преди 3 минути, MrKalew написа:

Най-сигурното е, ако имаш важни данни, да им правиш редовно архив на поне 2-3 отделни и независими носителя. Всичко друго се оправя, дори и ако се наложи чиста инсталация на ОС.

преди 13 минути, MrKalew написа:

Благодаря ви много, писах за да видя дали има друг вариант, но явно ще трябва да се инсталират допълнителни програми.

Между другото това не е задължително. И двете програми CCleaner и предложените от мен GeekU, Revo, Hibit си имат преносими версии. Дори IObit май имаха такава.

А може и без програми:

Записа на програмата ще се крие в нов ключ на основния такъв:

за 32 битова версия на Windows

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall

за 64 битова версия на Windows

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall

Аз съм доволен от BCUninstaller

на 8.01.2021 г. в 23:27, Белгиеца написа:

Точно  Windows 10  20H2 е на завинтеното SSD M.2 и не ми е никак кеф, че папките му са достъпни от някой пингвин.

Няма никакво значение коя е ОС! Ако въпросните папки не са криптирани, всеки може да ги гледа.

Здравейте.

Имам някакъв проблем с индикатора за езика на клавиатурата. След всяко рестартиране на компютъра ми изчезва от таскбара. Налага се да го слагам ръчно, но тогава ми е с три опции за избор на език. Две за английски и една за български. Какви ли настройки не проверих, но не ще да се оправи. Не знам дали е свързано с това, но проблемът се появи за първи път, когато деинсталирах флаша на 12 януари.  Вие сте ми последната надежда. Днес имам работа, но иначе в събота и неделя ще се наложи да преинсталирам системата. 

Аз съм с  Windows 10 Pro 20h2 версия. Някой от вас да има идея как може да се справя? Благодаря!

преди 11 минути, ivov написа:

деинсталирах флаша на 12 януари

Това не го разбрах .... досещам се нещо, но обяснете какво разбирате под флаш?! 

преди 22 минути, ivov написа:

Някой от вас да има идея как може да се справя?

Вижте тук.

Успех

преди 8 минути, dioib написа:

Това не го разбрах .... досещам се нещо, но обяснете какво разбирате под флаш?! 

Може да няма нищо общо. На 11 януари вечерта нали изтече срока за ползване на Адобе Флаш. Аз чак тогава го разбрах и тръгнах по едни инструкции да го деинсталирам. 

Точно тогава ми изчезна индикатора за клавиатурата за първи път. После при всяко рестартиране го няма. Интересно е, че при шътдаун се запазва. 

Дразнещото е тази опция за избор на три вида клавиатурен език. Аз понеже преминавам от кирилица на латиница с клавишна комбинация сега ми се налага да  я натискам по 

два пъти понякога за да превъртя двете английски клавиатури. Има някакъв бъг в системата, но не мога да го открия нищо, че доста си играх. 

преди 2 минути, ivov написа:

Има някакъв бъг в системата

Прочетете линка който споделих. Може да е повредена системата от зловреден софтуер. За флаша разбрах. Може би ще се наложи по други специфични дейности. 

Успех!

преди 8 минути, dioib написа:

Прочетете линка който споделих. Може да е повредена системата от зловреден софтуер. За флаша разбрах. Може би ще се наложи по други специфични дейности. 

Успех!

Да. Благодаря. Сега ще прочета. Иначе при мене нещата са доста странни. Сега си правих едни експерименти.

Значи като направя само рестарт на системата индикатора изчезва. Обаче при шътдаун всичко си е наред. 

Дори да го няма след рестарт индикатора, то за да се появи е нужно да направя само шътдаун и всичко се оправя.

Озадачаващо е защо се получава така? Иначе елементарното решение е да излизам винаги с шътдаун. 

Аз ти опита ли съвета на @цър-вул да видиш дали ти работи ctfmon.exe?

Въведи командата и виж ако го направиш да стартира със системата няма да ти заобиколи/реши проблема:

reg add "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run" /v ctfmon /t REG_SZ /d "C:\Windows\System32\ctfmon.exe" /f

преди 2 часа, ivov написа:

Имам някакъв проблем с индикатора за езика на клавиатурата.

Има и друго решение - премахва се втората клавиатура, рестарт, добавяне.

преди 7 минути, цър-вул написа:

Има и друго решение - премахва се втората клавиатура, рестарт, добавяне.

Ми уж му беше споменато тук от Катрана (в първата част на поста си), но може да не е видял. Липсваше и частта с рестарта де:

https://www.kaldata.com/forums/topic/299371-уведомление-за-деинсталиране-на adobe-flash-player/?do=findComment&comment=4775561

каква е тази версия на десетката?
нещо ми се вижда неудобна за мен
https://www.kaldata.com/it-новини/в-интернет-изтече-почти-финалната-вер-353830.html

https://www.windowscentral.com/windows-10x

Цитат

Тъй като Windows 10X е нова операционна система, тя няма да бъде пусната като актуализация за съществуващите компютри с Windows 10. Потребителите няма да могат да инсталират Windows 10X на устройство, което не идва с Windows 10X за начало. Няма да има официален ISO носител и няма да можете да закупите Windows 10X самостоятелно, за да го инсталирате на съществуващото си устройство. Това е само за нови компютри.

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

Аз ти опита ли съвета на @цър-вул да видиш дали ти работи ctfmon.exe?

Въведи командата и виж ако го направиш да стартира със системата няма да ти заобиколи/реши проблема:

reg add "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run" /v ctfmon /t REG_SZ /d "C:\Windows\System32\ctfmon.exe" /f

Да. Има го и си работи. В таск мениджъра главния процес се казва CTF Loader и вече от него мога да намеря и екзе файла. 

Между другото имам по всяко време по 83 активни Windows процеси. Не товарят много системата, но не е ли прекалено много? 

И като работи пак ли има проблеми с езиците? След въвеждането на командата той ще стартира автоматично с Windows и няма да има нужда да му търсиш exe файла и да го стартираш ръчно. Ако това оправя проблема с рестарта, тогава няма нужда от shutdown повече.

Колкото до процесите е трудно да се каже само по бройката им без да се види кои са те - на Windows или на външни програми. Ако се отнася до инстанциите на SVCHOST, то в 10 могат да се обединят в по-малко процеси:

https://www.kaldata.com/forums/topic/299206-струва-ли-си-windows-7-след-спирането-на-подръжката/?do=findComment&comment=4760660

преди 21 минути, ivov написа:

83 активни Windows процеси

Ако имаш 16+GB RAM, по-добре не ги пипай. Ако си с <8GB RAM - тогава линкът над този пост.

Можеш да си поиграеш с услугите:
http://www.blackviper.com/service-configurations/black-vipers-windows-10-service-configurations/

преди 13 минути, B-boy/StyLe/ написа:

И като работи пак ли има проблеми с езиците? След въвеждането на командата той ще стартира автоматично с Windows и няма да има нужда да му търсиш exe файла и да го стартираш ръчно. Ако това оправя проблема с рестарта, тогава няма нужда от shutdown повече.

Колкото до процесите е трудно да се каже само по бройката им без да се види кои са те - на Windows или на външни програми. Ако се отнася до инстанциите на SVCHOST, то в 10 могат да се обединят в по-малко процеси:

https://www.kaldata.com/forums/topic/299206-струва-ли-си-windows-7-след-спирането-на-подръжката/?do=findComment&comment=4760660

Да. Работи си CTF Loader и файла ctfmon.exe. 

Тръгват си автоматично, но в единия случай клавиатурния индикатор не се показва. 

Лесното решение е винаги да излизам с шът. Тогава всичко е наред и няма три клавиатури. 

При рестарт нещо се бъгясват работите. Дори забелязвах, че се сменят надписите. Първо пише "рестартинг" на английски, но после премига и става за момент "рестартиране" на български. 

Явно някъде нещо е запомнило не както трябва. При шътване го затваря и затова при стартиране всичко е ок. При рестарт обаче нещо не се справя. 

Утре ще преинсталирам системата. То поне става бързо и лесно. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.