Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Украйна - Киев, Майдан и т.н.

Featured Replies

преди 33 минути, nikssi написа:

Когато има грешка в поста същият може да се и редактира. И защо да се самосезирам , къде видя мой пост?

И това хилене впрочем е типично за трол. Капиш?

що само на мен правиш забележка ?

:)

не че ми пука че ня'къв прави забележки, и се мисли за модератор, но на фона на останалите тролщини офтопици и заяжданици , не реагираш , а търсиш "сламката" на фона на " талпите"  :)  Всъщност, оправда очакванията ми  :)

капиш ?

преди 18 минути, ghostBG86 написа:

Не, просто в другите форуми, е или блокиран, или темите за 'умрели'. Само тук му дават трибуна, та заработва центове. Идва Коледа все пак.:ph34r:

В кои форуми съм блокиран ?

Тук някои дори се хвалеха че са участвали и са банвани  и как са заобикаляли банове.. - от вашата агитка..

аз обаче нямам спомени за мен да има  такива  форуми.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

• Отговори 14,1k
  • Прегледи 726,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Автономията на Донбас е абсолютно задължителна - за да свърши войната и да няма повече ненужно пострадали.   Ако войната продължи още -  много  жалко за Украйна и за националистите им!  С бедност и ми

• Интересното е реакцията на насрания запад в момента, напълно подкрепят мерките които властта взема с разгонване и арести на  фашаги в момента, а когато Янукович искаше да направи същото, то не бяха ре

Публикувани изображения

BMW foruma, трола е блoкиран. От миналата година Септември месец. Когато и го извикаха тук. :ph34r: Data форума, темата за Украйна, от месец не е пипана. Ама нали Мирчо трола, никога не лъже. Не би излъгал, че е блокиран от една година, в друг форум. :ph34r:

преди 14 минути, ghostBG86 написа:

BMW foruma, трола е блoкиран. От миналата година Септември месец. Когато и го извикаха тук. :ph34r: Data форума, темата за Украйна, от месец не е пипана. Ама нали Мирчо трола, никога не лъже. Не би излъгал, че е блокиран от една година, в друг форум. :ph34r:

Имах временно ограничение. Подобно на двете ограничения тук. Докато хората не видяха кои са истинските тролове тук.

Ми не ми е интересно там . Що трябва да пиша навсякъде, и откъде накъде трябва да ти давам обяснения ?

Що не питаш тези които се хвалят че са "банвани от много форуми и заобикалят ограниченията" ?

И да видим в кои още форумИ съм блокиран ?

Цитат

Data форума, темата за Украйна, от месец не е пипана.

Пробвай се да пишеш  простотиите си от "русвесна" и от "руски дневник" де

нямаш грижи . :)

Аз от никого не се крия, за разлика от троловете.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 49 минути, miro20 написа:

що само на мен правиш забележка ?

не че ми пука че ня'къв прави забележки, и се мисли за модератор, но на фона на останалите тролщини офтопици и заяжданици , не реагираш , а търсиш "сламката" на фона на " талпите"  :)  Всъщност, оправда очакванията ми  :)

капиш ?

В кои форуми съм блокиран ?

Тук някои дори се хвалеха че са участвали и са банвани  и как са заобикаляли банове.. - от вашата агитка..

аз обаче нямам спомени за мен да има  такива  форуми.

Не а. Не разбирам. Като ме цитираш поне да има за какво. Къде са тия талпи,че в постовете ти само спам виждам. Или се хилиш като ненормален или пък правиш едни такива заключения дето човек да ти се чуди дали си трезвен или не. И пискаш като те ритат по кокалчетата. Ти не капиш ли,че тук се гъбаркат всички с тебе и цялата ви пасмина?  Говориш ми за разни заобикаляния...абе сине майчин тия дето ти пишат това не усещаш ли,че се гъбаркат с нечий модер? И впрочем какво му е лошото на ползването на прокси сървари? Да не мислиш,че някой тука ще си прави труда да минава през прокси само за да пише в този форум. Верно много си смешен. Вземи се ограмоти малко .

преди 15 часа, Нел написа:

Захарченко: ДНР ще изисква изкупление на вината от бежанците

Накратко: Ръководителят на непризнатата република заявява, че и от тези, които са избягали по време на военните действия от Донбас и на онези, които не са избягали, но и не са участвали във военните действия ще бъде търсена отговорност, някои дори и ще бъдат съдени за това, че са избягали и/или са бездействали или са говорили против ставащото. Говори и за повинност(задължително участие) във възстановителните дейности именно на неучаствалите във военните действия.

Като се има предвид, че участвалите са не повече от 5%, то излиза, че всички, които са живели и работели на територията на ДНР, но не са участвали във войната са(според Захарченко) длъжни да понесат вината си.

Типичен комунизъм в действие... няма как и да е другояче!

Предполагам знаеш, че преди Балканската война, по време на мобилизацията, българите, които не са се завърнали в родината си, за да помогнат са били обявявани за невъзвращенци.

Да не се окаже, че комунизъма е пуснал корени в родината ни доста преди 1944 г.

преди 13 часа, miro20 написа:

Относно дълга.. и преди бях споменал .. 5-6 млн $$$ дневно за военни разходи /от руска страна са гаранция няколко пъти повече/  е горе долу толкова колкото дълга..

Отделно че за 45 млн държава , 6-9 млрд $  не е кой знае колко фрапиращ дълг, който да не позволява опции и договаряне

За безумната АТО Украйна харчи около 5% от брутния си вътрешен продукт - обаче не желае да върне някакви 3 млрд долара на Руската федерация...Миро, защо в Украйна не желаят да спрат с непрекъснатите си мобилизации !? Защо не намаляват военните си разходи!?   Защо в името на Велика Украйна се избиваха украинци и руснаци?   Защо плиткоумните управници на Украйна сега докарват до просешка тояга целият си народ???

Какво трябва да направи една държава, от която насилствено и режат територия,  със военни и диверсионни методи от съседна РФ ?

Ти ми кажи, ако можеш.

Ето и още едно видео със руския кадрови военен, който се бе отказа да ходи да убива украинци, и който получи присъда година и половина , намалена сега на условна.

преди 27 минути, attj написа:

Защо в името на Велика Украйна се избиваха украинци и руснаци?  

Никой не се бие за никаква "Велика Украйна" идея си нямам откъде ги фантазираш тези глупости.Украйна никакви претенции няма към съседите си , нито е нападала някого.

Проблема е единствено и само във тази 2.7 % от територията на Украйна, частично от Донбас, дестабилизирана от руските служби и военни.

Десният сектор са разстрелвали украинци- които не желаят да воюват с руски сепаратисти. УКРАЙНА ДОБРОВОЛНО ТРЯБВАШЕ ДА ПРЕДОСТАВИ ОСОБЕН СТАТУТ НА РУСКОЕЗИЧНИТЕ СИ ОБЛАСТИ.  АТО не следваше да се случва. При друго развитие Украйна нямаше да е в сегашното си икономическо състояние и заплатите им нямаше да са 50-100 щатски долара... Нямаше да има избити и осакатени заради измислиците за Велика Украйна.  

преди 1 час, attj написа:

Нямаше да има избити и осакатени заради измислиците за Велика Украйна.  

Добре де, повторени фейкове амнайсет пъти , пак няма да ги направи истина :) Каква "Велика Украйна " те гони не знам :) Украйна си защитава границите, а не напада други страни , за разлика от рускофашистките амбиции на Пу

Една поправка ще си позволя към твоя израз - Нямаше да има избити не заради измислиците ти за "Велика Украйна"  , а   заради измислиците за"новорусия" и подобни рускофашистки сепаратистки пропаганди.

Относно пожара в Одеса , който аз нарекох "руския Райхстаг"

https://tvrain.ru/articles/odessa_report-397563/

Много критики има към разследващите и несъвсем адекватното поведение на органите, но е показателно следния извод - че запалването е станало отвътре в пет места и е в резултат от действията на намиращите се В СГРАДАТА...

/точка 5 по долу/

Spoiler

После изучения событий Евромайдана МКГ занялась расследованием событий в Одессе 2 мая 2014 года. Тогда шесть человек погибли во время уличных беспорядков, еще 42 человека — при пожаре в Доме профсоюзов. Сбор материалов для независимого расследования продолжался с февраля до августа этого года. В доступе к нескольким документам МКГ получила отказ. Далее перечислены основные выводы группы.

1. В конце апреля одесские правоохранительные органы, зная о напряженной обстановке в городе в связи с приездом сторонников федерализации, активистов Евромайдана и футбольных фанатов, разработали планы экстренного реагирования «Волна» и «Гром». Оба плана не сработали; должного расследования по этому поводу проведено не было.

2. Днем второго мая сотрудники полиции пытались остановить столкновения в самом начале, однако затем прекратили попытки вмешаться. «Более того, наряду с впечатлением общей пассивности опубликованные в интернете видеозаписи могут свидетельствовать о сговоре между полицейскими и сторонниками федерализации», — говорится в докладе. Так, на одном из видео запечатлен, предположительно один из сторонников федерализации Виталий Будько, который стреляет из-за милицейского кордона без какого-либо сопротивления со стороны силовиков. На другом видео запечатлен экс-глава милиции Дмитрий Фучеджи (впоследствии бежал из Украины, будучи объявлен в розыск; предположительно, скрывается в Приднестровье), который садится в машину скорой помощи с легким ранением в руку; внутри уже находится Будько, предположительно, не получивший ранений. Через несколько секунд серьезно раненого сотрудника милиции не пускают в ту же «скорую помощь», и машина уезжает. Также подозрение МКГ вызвали красные ленты, которые заметны как на защитных шлемах милиционеров, так и у сторонников федерализации.

3. В МКГ отмечают, что милиция в тот день не отвечала на телефонные вызовы. По данным украинского омбудсмена, с двух часов дня до половины шестого поступила серия звонков о различных случаях нарушения правопорядка, однако первые задержания на улицах города были произведены только после пяти часов, когда пять человек уже погибли от огнестрельных ранений. У Дома профсоюзов задержания начались, когда число погибших превысило 40.

4. События в Доме профсоюзов в МКГ реконструируют в следующем порядке: после того, как активисты Евромайдана обратили в бегство сторонников федерализации на Греческой площади, те бросились в сторону Куликова Поля. Некоторые из лидеров отступавших призывали своих сторонников бежать, другие предложили укрыться в здании Дома профсоюзов. В МКГ пишут, что примерно в 6:50 сторонники федерализации выломали двери в здании и занесли внутрь «различные материалы», в том числе коробки с бутылками и зажигательной смесью для коктейлей Молотова. Затем вход в здание перегородили досками.

5. По прибытию на площадь сторонники Евромайдана разгромили палаточный лагерь Антимайдана, после чего началось противостояние у Дома профсоюзов с использованием оружия и коктейлей Молотова. Попытки штурма оказались неудачными, а в 19:45 в здании начался пожар. Проведенные впоследствии экспертизы показали, что пожар начался сразу в пяти местах в разных частях и на разных этажах здания. «Исключая возгорание в вестибюле Дома профсоюзов, причинами возгораний могли стать только действия находившихся в здании», — подчеркивается в докладе. Ни одна из экспертиз не обнаружила признаков намеренного поджога. Эксперты МКГ отмечают, что судмедэкспертиза не была проведена властями должным образом: первый доклад, подготовленный в июле 2014-го года, не включал результаты инспекции самого здания, и ее не проводили до августа этого года.

6. Ближайшая к Дому профсоюзов пожарная часть расположена в пяти минутах езды от Куликова поля, где и находится Дом профсоюзов. Тем не менее первая пожарная машина приехала туда не раньше, чем через полчаса после начала пожара. В МКГ упоминают телефонные переговоры пожарной службы, на которых диспетчер отвечает сообщающим о пожаре, что горящие у Дома профсоюзов палатки опасности не представляют, поскольку горят на открытом воздухе. Первая машина приехала на место трагедии через десять минут после звонков о возгорании внутри Дома профсоюзов. Ответственность за это позже взял на себя глава ГСЧС Одесской области Владимир Боделан (освобожден от должности, в начале 2015 года находился за пределами Украины, точное местонахождение неизвестно). Боделан объяснял свое решение нежеланием подвергать опасности жизни пожарных, которых толпа даже по прибытии не сразу пропустила к Дому профсоюзов.

7. Во время пожара, сбитого только к девяти часам вечера, 303 человека были эвакуированы из здания, 31 человек погиб внутри, еще 8 тел погибших были обнаружены неподалеку: сторонники федерализации выпрыгивали из окон, спасаясь от огня. В некоторых случаях активисты Евромайдана нападали на сторонников федерализации, в других — делали трапы и подставляли полотна ткани для спасения выпрыгивающих из окон людей.

8. Общее число погибших 2 мая в Одессе составляет 48 человек (7 женщин и 41 мужчина), все они были гражданами Украины. Шестеро погибли от огнестрельных ранений во время столкновений на Греческой площади, 42 — в результате пожара в Доме профсоюзов (34 от прямого воздействия огня, восемь человек разбились). Данные о том, что в здании Дома профсоюзов присутствовал какой-либо газ, кроме продуктов горения, не подтвердились. Пострадали в тот день 208 человек, в том числе 34 милиционера (шестеро получили огнестрельные ранения). Неизвестное число пострадавших не обращались за помощью в больницы, опасаясь преследования по закону.

9. По итогам беспорядков 2 мая в Одессе были арестованы 110 человек. Под арестом сейчас содержатся десять человек (трое под домашним). 63 задержанных освободили их сторонники 4 мая того же года, взяв штурмом изолятор. Остальных освободили до суда, прекратив уголовные дела (в двух случаях МКГ отмечает особенно подозрительные обстоятельства освобождения подозреваемых за недостатком улик). Судебный процесс над арестованными неоднократно переносился, а после начала прерывался из-за оскорблений в адрес судьи и давления на суд со стороны толпы «команды поддержки» обвиняемых. 13 человек объявлены в розыск.

10. Принимая во внимание сложную ситуацию в стране на момент начала и хода расследования, группа, однако, приходит к выводу, что это не является оправданием для просчетов расследования, которое признано экспертами неэффективным ввиду недостаточного сбора доказательств, свидетелей и пострадавших в тех событиях. Отдельно отмечается, что расследованию сильно повредило решение передать службу по чрезвычайным ситуациям в ведение МВД, которое отличалось бездействием на решающих первых стадиях тех событий. Отдельно отмечается, что у властей ушло две недели на то, чтобы выписать ордер на арест Фучеджи, что дало ему возможность скрыться за границей, хотя именно его поведение в тот день должно было стать предметом немедленного расследования. Также Международная консультативная группа указывает, что события 2 мая 2014 года имели столь высокую важность, что власти обязаны были предоставлять достаточную информацию о ходе расследования для общественного надзора. Тем не менее данные предоставлялись нерегулярно и «в форме, противоречивой и трудной для понимания». Группа резюмирует, что, в отличие от хода расследования событий на Майдане, следователи в Одессе не предпринимали скоординированных усилий с тем, чтобы прямо и регулярно уведомлять пострадавших и родственников жертв о том, как идет расследование. Не способствовало защите интересов пострадавших и родственников погибших и то, в каком виде информация о расследовании доходила до широкой публики.

Доклада е на МКГ - международната консултативна група за Украйна

Новороссийская губерния впервые была создана Высочайшим указом от 22 марта 1764 г., причем не после и не в результате побед Г.Потемкина и Екатерины II в русско-турецких войнах...Историята не се базира на измислици.   Рускоезичните територии не е задължително вечно да са все в Украйна - както и Косово не е вечно в Сърбия!    Мен лично повече ме дразнят украинските пропагандатори - а всички ние реално виждаме те докъде докараха държавата си.

преди 13 часа, A.com написа:

Предполагам знаеш, че преди Балканската война, по време на мобилизацията, българите, които не са се завърнали в родината си, за да помогнат са били обявявани за невъзвращенци.

Да не се окаже, че комунизъма е пуснал корени в родината ни доста преди 1944 г.

А ти предполагам, че правиш разлика между външен враг(какъвто в Балканската война е Турция) и вътрешен(сепаратисти). В Източна Украйна (казах го вече) само 5% от населението на Донбас участва във военните действия. Останалите хора не са съгласни нито с постановката, нито с методите на тази хибридна руска война и или са напуснали, или са там, но не желаят да се бият срещу сънародниците си.

И да, знам че много български емигранти са се завърнали в България по време на Балканската война за да участват в нея. Не знам, че тези, които не са се върнали са обявявани за невъзвращенци, възможно е и е логично донякъде, но не това нарекох комунистически прийом, а самият факт, че Захарченко(и сие) държат тяхното престъпление(сепаратизмът е престъпление от гледна точка на законите) да не подлежи на репресия от страна на Украйна и украинските закони, в същият този момент прокламират бъдещи репресии срещу мирни хора, нежелаещи да участват в една нелепица. Жалко и смешно е!

Цитат

В Източна Украйна (казах го вече) само 5% от населението на Донбас участва във военните действия. Останалите хора не са съгласни нито с постановката, нито с методите на тази хибридна руска война и или са напуснали, или са там, но не желаят да се бият срещу сънародниците си.

От къде имаш тези интересни данни?

преди 1 час, Тøни написа:

Мирчо ги е казал. Или някоя, укро медия. :ph34r: Няма как да разбере, че никои от бившите източни части, не иска властта в Киев. И хората там, са изцяло зад лидерите си от ДНР и ЛНР.

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Относно пожара в Одеса , който Миро  нарича "руския Райхстаг"  - това е безобразна до наглост украинска пропаганда за драмата с пострадалите!!!   Защото Миро чете единствено официални украински източници - а те само лъжат...   Някои от загиналите вътре в сградата са разстреляни в главата преди да изгорят.  Други са скачали от прозорците на горящата сграда и са доубивани долу от побеснели правосеки -  с всякакви подръчни неща - пръти, камъни, байряци на знамена и т.н.    Всички жертви са руснаци, но има и оцелели- по чудо избягали , които са споделили за преживения ужас там.  Обективната истина е съзнателно засекретена - за да не се търси наказателна отговорност от ""патриотите-правосеки! ""   

преди 4 часа, Тøни написа:

Ами от руските медии, колега, нали те казват, че цифрата на опълченците е някъде между 25 и 30 000. :D От повече от 5 милиона население в двете области махни старците, жените и децата и ще получиш процента, дори е по-малък от 5, ама от мен да мине.

Ами, аз не мисля, че е възможно повече от тези 5% да са боеспособни. Та след махането на небоеспособните - ето си процента. :)

Цитат

/КРОСС/ За трагедията в Дома на профсъюзите в Одеса е виновна украинската полиция. Това заяви на 4 ноември Международната консултативна група на Съвета на Европа, след като анализира обстоятелствата около масовата смърт на хората, съобщи телевизия „Звезда“.

В Страсбург считат, че Киев не е могъл да осигури независимо и ефективно разследване на събитията.

„Предвид доказателствата, сочещи към участието на полицията в масовите безредици на 2 май 2014 г. в Одеса… (се изисква) разследването на масовите безредици като цяло да се осъществява от орган, изцяло независим от полицейските служители. Поради тази причина, предвид структурните връзки между държавната служба на извънредните ситуации и МВР, разследването на действията на пожарната служба не може да се счита за независимо“, се казва в доклада.

Припомняме, че на 2 май 2014 г. екстремисти от „Десен сектор“ разгромиха палатковия лагер на противниците на новите киевски власти, след което ги затвориха в Дома на профсъюзите и подпалиха сградата. Всичко това се случи пред очите на полицията, която реши да не се намесва.

В трагедията загинаха 48 души и над 200 бяха ранени. Година и половина след това никой от виновните за престъплението не е наказан.

Терористите и узорптори полека, полека ще си го получат. Фашисти!

Редактирано от Тøни (преглед на промените)

преди 17 минути, Тøни написа:

Ами, аз не мисля, че е възможно повече от тези 5% да са боеспособни. Та след махането на небоеспособните - ето си процента. :)

Не знам какво и как мислиш, но 30 000(завишено) са 5 % от 600 000. В двете размирни области живеят около 5 800 000 души. Мислиш ли, че само 600 000 са боеспособни? - Всъщност в 5-те % съм включила и онези, които помагат на сепаратистите. Това е максимум, колега. От останалите 5 милиона, 2 милиона са напуснали областите, а останалите 3 милиона са пасивни или не са боеспособни. 

Какво значи "боеспособни" според теб? Не всеки е годен да се бие със силите на режима в Киев, при все, че всякакви наемници има в украинската армия и е ясно, че може да умреш. Войната не е шега и не е за всеки. За теб явно е само някакви сметки и цифри. 

преди 10 минути, Тøни написа:

Какво значи "боеспособни" според теб? Не всеки е годен да се бие със силите на режима в Киев, при все, че всякакви наемници има в украинската армия и е ясно, че може да умреш. Войната не е шега и не е за всеки. За теб явно е само някакви сметки и цифри. 

В Киев няма режим, има избрано от украинците правителство, президент и парламент, стига папагалничи :D, вече не е модерно. 

След като успяха да изкарат от недрата на Донбас 368 танка и 940 бойни бронирани машини, все ще се намерят и боеспособни мъже и жени-трактористи и трактористки, миньори и миньорки и т.н. руски военни единици.

Мен ако питаш донбаските опълченци едва ли са повече от 2-3 хиляди човека, останалото са все уволнили се наскоро ;) руснаци и рускини.

O, моля те! И двамата знаем, че в Донбас има само опълченци , колкото е законна смяната на властта в Киев. Аз не папагалнича, но ти недей да се излагаш, защото имам друго мнение за теб. Как власт сменена с преврат е законна?

Как не Ви омръзна сгрешено неадекватната и лъжлива  украинска пропаганда с всички глупости досега!?   Трябваше украинците да си се уважават с руснаците и да се разбират с тях - вместо това ги очаква многогодишно гърчене като бедни и гладни червеи.   Жалко е.

преди 6 часа, Нел написа:

А ти предполагам, че правиш разлика между външен враг(какъвто в Балканската война е Турция) и вътрешен(сепаратисти). В Източна Украйна (казах го вече) само 5% от населението на Донбас участва във военните действия. Останалите хора не са съгласни нито с постановката, нито с методите на тази хибридна руска война и или са напуснали, или са там, но не желаят да се бият срещу сънародниците си.

И да, знам че много български емигранти са се завърнали в България по време на Балканската война за да участват в нея. Не знам, че тези, които не са се върнали са обявявани за невъзвращенци, възможно е и е логично донякъде, но не това нарекох комунистически прийом, а самият факт, че Захарченко(и сие) държат тяхното престъпление(сепаратизмът е престъпление от гледна точка на законите) да не подлежи на репресия от страна на Украйна и украинските закони, в същият този момент прокламират бъдещи репресии срещу мирни хора, нежелаещи да участват в една нелепица. Жалко и смешно е!

Каква е разликата между външен и вътрешен враг, който се опитва да отнеме част от територията ти? И в двата случая ти е враг, който се опитва да направи едно и също. От украинска гледна точка, ЛДР и ДНР са сепаратисти и са вътрешен враг. От гледна точка на ЛНР и ДНР Украйна е външен враг, който се опитва да ги унищожи и погълне.

С какво са съгласни или не останалите в ЛНР и ДНР хора можем със сигурност да твърдим след като ги попитаме. До сега май никой не го е направил. В България, след 1944, е имало горянско движение, което се е борило против комунистите. При окупацията на Украйна от войските на Вермахта през ВСВ, част от украинците минават на страната на германците, част от тях на страната на руснаците. С примерите си запозната, а и те не са единствени. Винаги, когато е имало не съгласни с дадена власт е имало и кой да се бори с нея, поне в началото. В ДРН и ЛНР не съм чул да има такива групи. Но не твърдя, че всичко ми е ясно и може и да греша.Ако Украйна имаше поддръжници там нямаше да ѝ коства много да го издири и въоръжи. След това за ДНР и ЛНР нещата стават сложни и няма как да твърдят, че всичките им жители искат отцепване от Украйна. Такова нещо до сега не съм разбрал да се е случило. А това води след себе си до разни изводи, които не са в ползва на Украйна.

преди 19 часа, attj написа:

Новороссийская губерния впервые была создана Высочайшим указом от 22 марта 1764 г., причем не после и не в результате побед Г.Потемкина и Екатерины II в русско-турецких войнах...Историята не се базира на измислици.   Рускоезичните територии не е задължително вечно да са все в Украйна - както и Косово не е вечно в Сърбия!    Мен лично повече ме дразнят украинските пропагандатори - а всички ние реално виждаме те докъде докараха държавата си.

Ми давай да възстановяваме всички руски губернии ?? Що само там ?

Пак ще ти напомня - докато говориш за някакви никога не казвани  "Велики Украйни" не забелязваш какви "великоруски" шовинистични пропаганди демонстрираш.

Знам че всеки националист иска възстановяване на държавата си  в максималните си граници каквито е възможно, но е странно в български форум да се разпространяват такива откровенно фашистки "великоруски" призиви и пропаганди.

Ообенно когато се вадят "аргументи" от субективно само от 16-17 век.

И преди съм ви казвал - по вашата античовешка фашистка логика, ако я взема насериозно, ще излезе че България не трябва да я има.

Аз такова нещо и античовешка пропаганда няма как да приема.

преди 15 часа, ghostBG86 написа:

Мирчо ги е казал. Или някоя, укро медия. :ph34r: Няма как да разбере, че никои от бившите източни части, не иска властта в Киев. И хората там, са изцяло зад лидерите си от ДНР и ЛНР.

КАкво пак съм казал дето не знам ?

За бройката "опълченци" не аз или някоя укромедия го е казала, а вашите сепаратисти терористи се "хвалят" , по точно.. недоволстват.

Бившия министър на вашите сепаратистки републики го каза в прав текст - от целия донецки район, с около 4 млн жители, не могат да съберат 1 000 доброволци.

Обръщението е от май месец 2014 г, в разгара и максимума на фейковата руска пропаганда.

https://youtu.be/CF_OahAAmRY

преди 11 часа, Тøни написа:

Терористите и узорптори полека, полека ще си го получат. Фашисти!

от 4 млн - не могат 1 000 доброволци :опълченци" да намерят ? това колко е ?

За случая в Одеса мисля ясно казах - и мен ми е странна пасивната позиция на милицията, и някои факти като описаните случаи на  стрелящи проруски гамени ЗАД  техните щитове ??

Но е ясна хронологията и кой е започнал тази провокация - започнато е с умишлено и със ПРЕДВАРИТЕЛНА подготовка за това провокиране от страна на руснаците.

Прерастнало в неконтролируеми процеси, завършили със странните факти които споменах също - снимките на руснаци , не на украинци , на покрива на блокираната сграда с коктейли молотов !

И че пожара е възникнал отвътре и от горните етажи, на 5 места едновременно, и няма как за това да са виновни само украинците от площада, които са подпалили вестибюла и входната врата .

И другия факт който избягвате - благодарение именно на украинците, които са спасявали хора от горящата сграда - 320 човека май се казва са спасени, та, благодарение на тях, жертвите не са били повече !

преди 10 часа, attj написа:

Как не Ви омръзна сгрешено неадекватната и лъжлива  украинска пропаганда с всички глупости досега!?   Трябваше украинците да си се уважават с руснаците и да се разбират с тях - вместо това ги очаква многогодишно гърчене като бедни и гладни червеи.   Жалко е.

И аз това ви се чудя.

Как не ви омръзна да повтаряте отдавна доказани лъжи . И да, трябваше да се уважават, но питай въпросния по горе министър на ДНР зАЩО те са ДОШЛИ да защитават някого в чужда държава, и защо наричат "доброволци" кадровите военни влезли на танкове и в пълно бойно снаряжение в чужда държава.

И защо не могат да съберат от 4 млн население 1000 доброволци дори.

мислим ?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.