Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Украйна - Киев, Майдан и т.н.

Featured Replies

Донецк и Луганск скоро ще са автономни - после те пак ще обявят независимост и присъединяване към Руската федерация...   Просто населението там си е рускоезично.    Милиони Мировци тези истини не могат и не знаят как да ги променят...  Нека обаче и още ни разсмиват и да се пробват и по още смешни и глупави начини...Накрая ще питам по какво се различават украинеца и руснака?   Миро знае ли разликите и приликите?   Навремето бях в Украйна и в Русия - тогава  те ми изглеждаха като еднакви. А сега се скараха заради някакви американски долари...  Дори в Украйна е гражданска война... 

• Отговори 14,1k
  • Прегледи 727,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Автономията на Донбас е абсолютно задължителна - за да свърши войната и да няма повече ненужно пострадали.   Ако войната продължи още -  много  жалко за Украйна и за националистите им!  С бедност и ми

• Интересното е реакцията на насрания запад в момента, напълно подкрепят мерките които властта взема с разгонване и арести на  фашаги в момента, а когато Янукович искаше да направи същото, то не бяха ре

Публикувани изображения

Донецк и Луганск скоро ще са автономни - после те пак ще обявят независимост и присъединяване към Руската федерация...   Просто населението там си е рускоезично.    Милиони Мировци тези истини не могат и не знаят как да ги променят...  Нека обаче и още ни разсмиват и да се пробват и по още смешни и глупави начини...Накрая ще питам по какво се различават украинеца и руснака?   Миро знае ли разликите и приликите?   Навремето бях в Украйна и в Русия - тогава  те ми изглеждаха като еднакви. А сега се скараха заради някакви американски долари...  Дори в Украйна е гражданска война... 

Нямам нищо против такива процеси, стига да има поне грам основание за разцепване на Украйна.

А то няма такива, освен масивната фейк пропаганда, в началото на конфликта, от която дори РФ вече се отказа.

Аз истини не искам да променям, не знам защо си мислиш така. Аз цитирам истини, за разлика от вашите доказани фейкове. И това виждам най много ви дразни :)

А се скараха не заради "американски долари" , а заради комплексите на Пу и страха му от НАТО.

Няма друга причина Пу да накара православни братя да се стрелят.

Както направиха  и в Грузия между впррочем .

Защото колкото и да си измисляте американски операции, единствения който си прави каквото иска в Украйна са Пу и неговите служби.

Доказа го още от извеждането на Янукович, доказа го със мащабната внезапна военна анексия на Крим.Доказва го и впоследствие с мащабната военна  и пропагандна намеса на Донбас.

Което бяха наистина перфектни операции. Винаги съм го признавал и съм се възхищавал, със една скоба - че точно това е повод за международен трибунал над Пу.

И вие също се радвахте по чисто детински начин като на филмите на Рамбо, като  не виждате колко всъщност е ужасно това.

Когато руснаци са мнозинство при местно население - естественото им място си е в Руската федерация.  Какви са тези комплекси на Путин и страха му от НАТО? Кой сега ги измисля тези абсурдни  неща!?     

Русокоске , ти наистина си като лейка празна...

Женчо! Пак си изписал половин страница :D Не разбра ли, че последното нещо, на което ще се поддам е нечия простотия?! Няма вариант да ме обидиш каквито и речеви вариации да сглобяваш? :D

Хайде малко да помислим върху обвинителния акт, а?!

Не знам защо нито на теб, нито на Дарки не ви прави впечатление, че той напуска частта си след дислокацията и в Ростовска област. Нали не мислите, че всички руснаци са тъпи на галош, че да не знаят защо и с каква цел ги предислоцират? За бурятите(които според теб на са сибирци :D) научи целия свят, най-малкото от посещението на Кобзон при раненото момче в болницата в Донецк(и това ли не знаеш?)

Другото, което трябваше да забележите е, че той близо година(без двадесетина дни) си е в родното село и доброволно се явява пред военните. А те защо не са го потърсили цяла година?

Има какво да се мисли по документа, нали?

Когато руснаци са мнозинство при местно население - естественото им място си е в Руската федерация.  Какви са тези комплекси на Путин и страха му от НАТО? Кой сега ги измисля тези абсурдни  неща!?     

1 - грешна логика имаш, но не ми се влиза в стаите паралели които съм споменавал многократно.

2 - за НАТО комплексите  и страховете му са преки непосредствени. Ако си слушал прословутите му речи пред журналисти, многократно е споменавал това.

Разбира се не в пряк текст , а .. ю"зплахата от НАТО това, заплахата от НАТО онова"...

Всъщност, точно затова превзе и Крим - не за да си върне исконно руска територия / той дори исторически няма право на това /  , не да развива курорт и хазарт като  ЛАс вегас на Черно море /и такива глупости бяха изприказвани от пропагандата/  , а чисто и просто за да си направи там изцяло руска мощна военна база.

година и повече след анексията виждаме точно това.

Хайде малко да помислим върху обвинителния акт, а?!

Нел, мен даже всъщност този пример не ми е толкова интересен.

Показателен е факта на "уж" дезертирство , и то на стотици случаи точно видиш ли до Украинската граница.  И то официално заведени обвинения и дела.

Това говори само за себе си , а който може - да си прави изводите.

Видях че някои не могат.

http://ria.ru/world/20151025/1307899344.html

Хората в Донецк махат украинските символи от сградите. Пък вие си се разправяйте. Те вече нямат нищо общо със страната, която ги обяви за терористи.

Мирко, чул ли си израза"Как дявола чете евангелието"?Ти си жив пример за това, можеш да вземеш един документ и тотално да промениш смисъла му.Просто си си сгрешил професията, човек.Трябвало е да станеш адвокат.:D

Акцентирах на съвсем друго, не на документа.. но толкова ви е интелекта да го схванете...

Мирко, чул ли си израза"Как дявола чете евангелието"?Ти си жив пример за това, можеш да вземеш един документ и тотално да промениш смисъла му.Просто си си сгрешил професията, човек.Трябвало е да станеш адвокат.:D

това холивудския сценарий за украйна!той си го е назубрил и си го предава както трябва!

Напротив.. виждам как някои хора са назубрили старите отдавна опровергани лъжи и спекулации , и плюс стандартната пропаганда, пеят едно и също , което сме говорили в другите теми.

Какво хубаво намирате в ежедневните путински лъжи , опровергавани винаги аргументирано от мен, и не само от мен , наистина не разбирам.

Какво хубаво намирате в ежедневните путински лъжи , опровергавани винаги аргументирано от мен, и не само от мен , наистина не разбирам.

:lol6:

Знаех си че и тоя ще иска едва ли не графологическа , радио и нано техническа експертиза ...

...

Тц! Доколкото виждам, потребителят darkterminal е поискал не "графологическа , радио и нано техническа експертиза", а обективен и убедителен факт, пряка пряко сочещ, че има редовни руски войски в Украйна. Само толкова...

...

Естествено че няма да пише я. Нали ЗАТОВА му образуват това скалъпено обвинение за дезертьорство и отклонение от служба !

...

Щом не пише Украйна, значи това не е пряк факт и може да бъде ползван в дискусия, само и единствено за строене на предположения или версии. Всичко над това е свръх интерпретация, спекулация и манипулация! miro20 не ни казва "мисля, че най-вероятно, може би, се е уплашил от командироване в Украйна"... miro20 ни казва "няма от какво друго да е избягал, освен от командироване в Украйна"... Значи miro20 злостно спекулира с информацията, която ни поднася.

...

Толкова ли е трудно да се мисли малко преди да избълваш някаква тирада абсолютно детски отрицания ??

...

Така работят големите момчета и сериозните кантори с данни. Разделят обективното от необективното и фактите от предположенията. За пример:

Дезертирал - е факт, следователно е нещо, на което може да се строят обективни оценки и да се вадят обективни изводи!

Украйна - е предположение, можем само да строим версии, но не ни дава право да си вадим изводи, докато това предположение не стане факт!

...

И не е един а са над 300 с такова обвинение и още 86 ли бяха дето цитирах по назад. Което е фрапираща цифра спрямо  средното за РФ - споменаваше се коло 5 случая за московския район, а само до границата с Украйна - са над 400 .

...

Тези числа, ако са истински си има кой да ги интерпретира. Но това определено не е miro20, защото не разполага с пълните сведения!

...

Второ - многократно се казва че поне три пъти е подавал заявления за уволняване.

Просто не са му обърнали внимание, или са искали пари за да придвижат документите, човека има жалба и срещу  следователите.

...

Това не е релевантно към обективността на изводите ти, че е бягал от командироване в Украйна!

...

За другото - Добре, нека не са "тежко въоръжени"  . нека да го кажем - в пълно бойно снаряжение, както се ходи на всяка военна операция.

Така добре ли е ?

Променя ли факта че са там тези "зелени човечета" , било то с АК а не с танкове при завземането на градските съвети и кметства ?

- Не.

Ей! Шукер! За едно нещо кандиса! Каза А. Хайде сега да направиш усилие и за Б.  От тези клипове и снимки дето ги въртиш, човек може да си направи два извода:

1. Не са в пълно бойно снаряжение. Лисват раници, кираси, противогази, щатни и резервни муниции, често се виждат бойци без каски, липсва щатно снаряжение!

2. Не може да се разбере националността на бойците.

Единственото, което обективно може да се каже е че това са бойци, облечени в нещатни тактически дрехи с камуфлажна шарка, въоръжени с леко стрелково оръжие, говорещи на различни езици (най-вече силно жаргонен руски). Липсват навици по тактическо заемане на периметъра и по прикритие на тиловете. Не се наблюдава характерния начин на тренирано тактическо групово придвижване. Липсва "нервната система" на спецназа - задължителната пряка радиовръзка. Оръжието е разнородно и като правило в недокомплект. Въобще, за опитното око, тези "зелени човечета", от които така се страхуваш, за мен са най-много въоръжени опълченци.

Разбира се, че ще липсва думата Украйна, Дарки! Нали в Украйна официално няма руски войски?

То оставаше и това да пише, че момчето е отказало да отиде в Украйна и затова го съдят :D  Всъщност не е един, а са четирима адигейци(татари са), чиито дела вече са минали и са осъдени за дезертьорство..

Щом не го пише Кака, значи е не е факт. А сериозните агенции (примерно ОСЦЕ), не се излагат да работят със съмнителни факти. Виж, разни платени журналисти или хора с интерес, не се свенят да манипулират публиката...

Напротив.. виждам как някои хора са назубрили старите отдавна опровергани лъжи и спекулации , и плюс стандартната пропаганда, пеят едно и също , което сме говорили в другите теми.

Не си убедителен в опровергаването. Липсва тежест на анализите ти. Липсва обективност на аргументите ти. А като добавим и многострадалните пози на свръхтърпеливия и несправедливо хулен борец за истина, правещ преднамерено гнусни, неверни и необосновани сравнения, и шоуто става пълно, а опровергаването нулево ;)

Тц! Доколкото виждам, потребителят darkterminal е поискал не "графологическа , радио и нано техническа експертиза", а обективен и убедителен факт, пряка пряко сочещ, че има редовни руски войски в Украйна. Само толкова...

Има стотици преки и косвени доказателства за това, включително и плененитедиверсионни и разузнавателни  рускигрупи от кадрови  спецназовци .

Някои дори доста ги въртяха по телевизиите.

miro20 не ни казва "мисля, че най-вероятно, може би, се е уплашил от командироване в Украйна"... miro20 ни казва "няма от какво друго да е избягал, освен от командироване в Украйна"... Значи miro20 злостно спекулира с информацията, която ни поднася.

Типично по тролски ми зиърташ думите. 

Не  аз казвам така, а самия човек , обвинен в десертьорство казва това - че единствената причина заради която е напуснал бойната си част - е защото щели да ги пращат в Украйна, плюс "офертите" за по добро заплащане при еди кои си опълченци , споменава мисля 400 $ на ден.

Пак казвам - не аз, а те си го казват.

Тези числа, ако са истински си има кой да ги интерпретира. Но това определено не е miro20, защото не разполага с пълните сведения!

КАкви още сведения ти трябват ? Аз казах кое за мен е важното - че на фона на "обичайната" статистика за други райони и дезертьорство на "мамини синчета" или боледуващи сополанковци, които са  еденични бройки  в останалата част на РФ , тук става въпрос за няколко стотин официално заведени дела за "отклонение от служба и дезертьорство" , на изпратени в полигони и части до укаинската граница.

просто защото няма как обвинителите - военните и следователите да напишат " не иска да отива в Украйна". :)

Плюс дребничкия факт че  примерно човека е подавал три пъти заявления за уволнение и прекъсване на договора си , но не са му били уважени и разгледани документите.

Това не е релевантно към обективността на изводите ти, че е бягал от командироване в Украйна!

Аз моя възможно най логичен извод съм си го направил , особенно когато е пряко заявено от въпросния "отклонил се от служба" .

Въобще, за опитното око, тези "зелени човечета", от които така се страхуваш, за мен са най-много въоръжени опълченци.

Да бе.. и онези дето са с дръпнати очи - якути , буряти , и други брадати с кавказка външност са... местни опълченци ... хм.. добре :) твое си мнение :)

Отделно заявлението на самия Захарченко , военния им министър , преди като бе командир , дето бе казал в прав текст че благодари за оказаната помощ и т.н..

Или многото интервюта на пак бивш вече техен военен министър Игор Стрелков , който в прав текст каза че е прехвърлен  след военната операция в Крим - на Донбас .

м ?

Ама неее. не може да е това което следва като извод.. не може РФ и Пу да имат нещо бщо , нали ?

хехе :)

Не си убедителен в опровергаването. Липсва тежест на анализите ти. Липсва обективност на аргументите ти. А като добавим и многострадалните пози на свръхтърпеливия и несправедливо хулен борец за истина, правещ преднамерено гнусни, неверни и необосновани сравнения, и шоуто става пълно, а опровергаването нулево ;)

Мисля ясно и аргументирано съм опровергал всяка една нелогична простотия която съм видял тук , включително и твоите  откровенни фантасмагории и детинско отричане на очевидн ифакти.

"преднамерено гнусни необосновани сравнение" си е ваш патент.

Аз съвсем коректно и без обиди представям по логичните неща които виждам, оспорвам ежедневните путински фейкове, защото те наистина са ежедневие, и мисля в това няма нищо лошо като позиция.

Не разбирам обаче сляпото отричане на тези фейкове и пропаганда.

Не виждам нищо лошо някой да си признае че е копирал една лъжа. Но от всички опровергани до момента не съм видял такъв човек с чест , който да го направи.

Това разбира се, не е мой проблем. :)

Фейк и пропаганда за Миро изглежда бяха и изгорените и убити 48 руснаци на 2 май 2014 година в профсъюзния дом в Одеса!    И още няма обвинени и осъдени правосеки - защото от космоса е ""долетял някакъв руски спецназ за да извърши този терористичент акт""...   После Донецк и Луганск се разбунтуваха - за да не им се случва същото и на тях.   И ги обявиха за терористи - които са "окупирали"  родните си райони... А наш Миро тук упорито пробва безспирно да ни обяснява и разяснява украинската националистична пропаганда....  Неговият проблем е, че се хаби напразно тук  в този форум  - защото нормално мислещите сънародници са наясно какво точно се случва в Украйна... 

И още няма обвинени и осъдени правосеки - защото от космоса е ""долетял някакъв руски спецназ за да извърши този терористичент акт""...

мне.. не от космоса, а от покрива на подпалената сграда имаше руснаци с коктейли молотов. Как са се оказали там , ти ми кажи , при условие че сградата преди палежа бе блокирана  .

Но това сме го обсъждали , не ?

Имаше следствие, и бе установено че палежа е започнал  от горните етажи и отвъте.

Разбира се, никой от пропутинската  пропаганда не вярва в това.. но ...

Пак пишеш странни неща - има и по-реалистични изводи   http://www.dw.com/bg/досието-одеса-какво-се-случи-на-2-май-2014/a-18416412

Чудесна статия, която по никакъв начин не противоречи на това което аз казвам.

Статията на дойчевеле е по кратка, и не присъстват множеството фотографии , цитирани от мен в другите теми,  между които и тези на заснети руснаци с коктейли молотов във блокираната сграда, и много други снимки , в които се вижда как руснаците провокират, и странно защо дори с пасивното съдействие на полицията /някои руснаци се крият зад щитовете и стрелят от там/  , която остави нещата да ескалират.

Това няма как да е случайно .

Още от заключените теми за Украйна нарекох случая "руския райхстаг" , защото както и статията ти споменава - това бе проруска , а не украинска провокация , излязла извън контрол.

Всичко останало го знаем как развъртя случая путинската пропаганда. Някои дори още и вЕрват. :)

Има стотици преки и косвени доказателства за това, включително и плененитедиверсионни и разузнавателни  рускигрупи от кадрови  спецназовци .

Някои дори доста ги въртяха по телевизиите.

Типично по тролски ми зиърташ думите. 

Не  аз казвам така, а самия човек , обвинен в десертьорство казва това - че единствената причина заради която е напуснал бойната си част - е защото щели да ги пращат в Украйна, плюс "офертите" за по добро заплащане при еди кои си опълченци , споменава мисля 400 $ на ден.

Пак казвам - не аз, а те си го казват.

КАкви още сведения ти трябват ? Аз казах кое за мен е важното - че на фона на "обичайната" статистика за други райони и дезертьорство на "мамини синчета" или боледуващи сополанковци, които са  еденични бройки  в останалата част на РФ , тук става въпрос за няколко стотин официално заведени дела за "отклонение от служба и дезертьорство" , на изпратени в полигони и части до укаинската граница.

просто защото няма как обвинителите - военните и следователите да напишат " не иска да отива в Украйна". :)

Плюс дребничкия факт че  примерно човека е подавал три пъти заявления за уволнение и прекъсване на договора си , но не са му били уважени и разгледани документите.

Аз моя възможно най логичен извод съм си го направил , особенно когато е пряко заявено от въпросния "отклонил се от служба" .

Да бе.. и онези дето са с дръпнати очи - якути , буряти , и други брадати с кавказка външност са... местни опълченци ... хм.. добре :) твое си мнение :)

Отделно заявлението на самия Захарченко , военния им министър , преди като бе командир , дето бе казал в прав текст че благодари за оказаната помощ и т.н..

Или многото интервюта на пак бивш вече техен военен министър Игор Стрелков , който в прав текст каза че е прехвърлен  след военната операция в Крим - на Донбас .

м ?

Ама неее. не може да е това което следва като извод.. не може РФ и Пу да имат нещо бщо , нали ?

хехе :)

Мисля ясно и аргументирано съм опровергал всяка една нелогична простотия която съм видял тук , включително и твоите  откровенни фантасмагории и детинско отричане на очевидн ифакти.

"преднамерено гнусни необосновани сравнение" си е ваш патент.

Аз съвсем коректно и без обиди представям по логичните неща които виждам, оспорвам ежедневните путински фейкове, защото те наистина са ежедневие, и мисля в това няма нищо лошо като позиция.

Не разбирам обаче сляпото отричане на тези фейкове и пропаганда.

Не виждам нищо лошо някой да си признае че е копирал една лъжа. Но от всички опровергани до момента не съм видял такъв човек с чест , който да го направи.

Това разбира се, не е мой проблем. :)

Ако имаше преки факти, Пу щяха да са го попиляли досега. ОСЦЕ не казва нищо за редовни руски войски в Донбас, значи няма причина да го каже, а ти си опровергавай, когото искаш ;)

П.П. В двете клипчета, които даде да прегледам, видимо нямаше бойци от кавказки или моголоиден тип. Сигурно си забравил какво си дал. Дори и да покажеш такива, само по себе си това пак не е доказателство за руски редовни войски в Украйна! Редовните войски имат отличителни знаци, за ранг, за род войски, за кръвна група и име. Ползват щатна униформа, според рода войски. Веят знаме. Придвижват се открито. Когато някъде влиза редовна войска, тя влиза с определени цели и не се крие, а открито върши задачите си, заявявайки на цял свят целта си. Такова нещо в Украйна няма! Но miro20 и Реджеп Иведик се скъсаха да повтарят, че има. Защо? За да манипулират! Ако Пу беше въвел редовни войски, в момента щеше да е страшно.

П.П.П. Сравненията в които ползваш педофили и новоосмании са си преднамерено гнусни и необосновани! Това не са мои, а лично твои сравнения. Следователно е не мой, а твой патент. Независимо какво си опитвал да демонстрираш с тях, това е явен пример за въздействие върху читателя. Чрез проекцията на явна гнусност от страна на манипулатора, върху събития и факти със спорен характер, се цели тяхно опорочаване и подсъзнателно заемане от читателя, на желаната от манипулатора позиция. С други думи подвеждаш хората, а не ги оставяш да си съставят сами свое мнение базирано на наличните факти, а измисляш, опорочаваш, свръх интерпретираш, замазваш и правиш гнусни сравнения.

В двете клипчета, които даде да прегледам, видимо нямаше бойци от кавказки или моголоиден тип. Сигурно си забравил какво си дал. Дори и да покажеш такива, само по себе си това пак не е доказателство за руски редовни войски в Украйна! Редовните войски имат отличителни знаци, за ранг, за род войски, за кръвна група и име. Ползват щатна униформа, според рода войски. Веят знаме. Придвижват се открито. Когато някъде влиза редовна войска, тя влиза с определени цели и не се крие, а открито върши задачите си, заявявайки на цял свят целта си. Такова нещо в Украйна няма!

Това би било официално обявяване на война.

Пу обаче провежда нов вид хибридна война, за сега доста успешна.

Без обявяване на война превзе и анексира Крим , че и детайлно описа тази изцяло военна спец операция с участие на всички видове войски и разузнаване, във пропагандния филм "пътя за Крим.

Едновременно Пу  най цинично декларира многократно че е за териториалната цялостност на Украйна, за мирно регулиране , бла бла бла, докато същевеременно прехвърляше командирите си и спецназовците си на Донбас, а пленените спецназовци мевинно определи като "заблудили" се  на украинска територия :)

И  повдига рамене когато стане въпрос за "доброволците" под чиято легендировка  вкара войските си , че видите ли .. те така са решили да са доброволци, а всички останали случаи са "увлнени от армията" или "отпускари".

Което пак казвам дори да е така с доброволците , също е незаконно според руските закони - никой военен , дори в отпуска не може да напуска страната и да участва във военни формирования на чужда територия , както и всеки руски гражданин доброволец подлежи също на наказателна отговорност за такова участие .

Дела в РФ срещу "доброволци в чужда държава участващи във военни действия " - няма ни едно.

Сравненията в които ползваш педофили и новоосмании са си преднамерено гнусни и необосновани! Това не са мои, а лично твои сравнения.

Разбира се че са мои сравнения. Как по ясно да изкажа омерзението си  от вашата пропаганда , защитаваща сепаратисти терористи , и оправдаващи абсолютно нелогичната, безоснователна агресията в чужд държава ??

Колкото и да "словоблудстваш" , мнението ми е такова, и се радвам  че  реално погледнато , много добре сте разбрали сравненията ми. :)

Между другото, местните избори в Украйна по "характер" ако мога така да се изразя почти напълно повтарят и нашите избори . Дори шаржовете и карикатурите много си приличат - и като недоволство и като песимизъм и тревога за развитие и т.н..

А това че има демократични процеси е повече от очевидно - Яценюк и партията му например , претърпява пълно поражение, а на много места дори не участва на изборите.

Това пропагандаторите за "фашситка бандеровска хунта"  дето е узурпирала властта, няма как да си го обяснят. :)

КАкто съм казвал - украинците ще си сменят и Порошенко, и Яценюк, и това ще е напълно нормално , просто защото  никога не е имало каквато и да е "хунта", която си остана "плод" единствено на путинската фейк пропаганда.

пп

А за клипчетата.. разбира се че има много такива - със "местни опълченци" обаче якути или буряти ... или клипове от боевете за донецкия аеропорт - пълно е с  "местни бойци" обаче говорещи завалено с чеченски акцент :) и викащи алах акбар... и т.н.. това са просто най най фрапиращите примери  щото си личат отдалеч колко са "местни" :)

Както и клипове с  руснаци , които   "предават привет на роднините си .. "  и изброяват една камара руски области ...

сам можеш да си ги намериш  , не мис е повтарят.

miro20, както вече заявих, аз съм супер аполитичен, не заемам тази или онази позиция, не агитирам, нямам нужда от намирисващи клипчета поднасящи ми псевдо факти. Фактите идващи отвсякъде са, че няма редовна руска армия в Донбас. На тях се доверявам, на свръхинтерпретативните ти и манипулативни гнусни сравнения не вярвам.

Виждам моите усилия дават напредък. Вече не е редовна руска армия, не са тежко въоръжени зелените човечета, не смееш да блъфираш с новоосмании разни. Положителната тенденция е налице. Пора мне на покой ;)

"Вашингтон поуст": Украйна се сбогува с илюзиите

Две години след Евромайдана украинците са принудени да отидат на местни избори на фона на повсеместната умора от слабеещата икономика и спрелите реформи, пише "Вашингтон поуст". Ако миналата година главна тема беше конфликтът в Източна Украйна, то сега в изборните секции на Киев хората повече ги вълнува повишаването на цените, девалвацията на националната валута и корупцията, която стана още по-голям проблем отпреди. Народът повече не вярва на правителството, което раздаваше обещания да проведе най-важните реформи в най-кратки срокове. Недоволството расте дори сред активистите, които инициираха Майдана. "Порошенко и Яценюк подкрепят корумпираната система и постоянно отлагат реформирането на съдебната система”, заявява пред WP Егор Соболев, бивш активист, а сега председател на комитета по въпросите на противодействие на корупцията. Вчера, неделя, в Украйна се състояха местни избори по нов избирателен закон. Областните, градските и районите съвети се избират по пропорционална система с открити списъци. Резултатите трябва да станат ясни до 4 ноември.

miro20, както вече заявих, аз съм супер аполитичен, не заемам тази или онази позиция, не агитирам, нямам нужда от намирисващи клипчета поднасящи ми псевдо факти. Фактите идващи отвсякъде са, че няма редовна руска армия в Донбас. На тях се доверявам, на свръхинтерпретативните ти и манипулативни гнусни сравнения не вярвам.

Виждам моите усилия дават напредък. Вече не е редовна руска армия, не са тежко въоръжени зелените човечета, не смееш да блъфираш с новоосмании разни. Положителната тенденция е налице. Пора мне на покой ;)

напротив. Аз , както и целия цивилизован свят , осъждат руската намеса.

Която намеса въобще не е само намеса на "доброволци" а на кадрова руска армия, с кадрови руски спецназовци, залавяни и показвани дори.

Това е , а ти наричай това както искаш.

Определението "тежко въоръжени" , или " в пълно бойно снаряжение" , или друго , не променя факта, с който не ти , а аз  се радвам че се съгласи - това са въоръжени маскирани терористи , завзели областни администрации и кметства, и които именно свалиха украинската власт

Благодаря ти за тези увъртания, но сега остана като се съгласи за А , да кажеш и за Б - защо и какво правят такива ВЪОРЪЖЕНИ хора там, какво правят не-местни там, и откъде са дошли въоръжени и с танковете си .

:)

И може би ще се решиш на отговор В - как трябва да се реагира от държавата в която са пратени такива диверсионни групи ?

Міро преподава українка націоналістичності пропаганда - тієї е унікат!

Не ме интересуват националистите в Украйна.

А хората които страдат и са избити заради дестабилизацията в региона от Пу.

И защото не искам  това да се повтаря другаде.

Процесите които вървят и в момента, изборите - парламентарни , а сега и месстни , показват че държавата си върви по нормален демократичен , па било то и трънлив СВОЙ път, с трудности , кризи и политики , с които и ние за 25 г сме се срещали

На фона на разходи и непоискана война от Пу

Може би и ти ще си зададеш същите въпроси дето споменах, и най вече А,Б , В ?

Тези земи са населени с руснаци и не е правилно да са в Украйна. Вината за това е на Ленин, Сталин, Хрусчов, Брежнев и т.н.  По същата причина Косово е отделено от Сърбия.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.