Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Украйна - Киев, Майдан и т.н.

Featured Replies

Да си спомним какво направиха на днешния ден, преди 71 години, господата "миротворци". 

• Отговори 14,1k
  • Прегледи 727,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Автономията на Донбас е абсолютно задължителна - за да свърши войната и да няма повече ненужно пострадали.   Ако войната продължи още -  много  жалко за Украйна и за националистите им!  С бедност и ми

• Интересното е реакцията на насрания запад в момента, напълно подкрепят мерките които властта взема с разгонване и арести на  фашаги в момента, а когато Янукович искаше да направи същото, то не бяха ре

Публикувани изображения

преди 1 час, язе написа:

За нас русофилите,

За сега съм в единствено число тук .... :)

преди 1 час, attj написа:

Тези простотии що не си ги чуруликаш с бандеровските измекяри!?

с какви бандеровски измекяри ? :)

току-що, miro20 написа:

Глупости. Ти си просто число. Простите числа са 1, 2, 3 и т.нт.

преди 11 часа, miro20 написа:

с какви бандеровски измекяри ? :)

Турчинов, Порошенко и които още си харесаш...

на 5.08.2016 г. в 10:32, miro20 написа:

Защото неговите войски са в чужда държава, която той продължава да дестабилизира.

Ако например бяха влезли полски войски , логично щяха да са виновни поляците, но в случая са руски войски от РФ, пратени от Пу.

Затова. :)

Гледам  не коментираш това което любимите ви сепаратисти Гиркин, Захарченко и т.н. говорят в прав текст ? :)

Ще ти припомня и за Крим какво каза той, защото именно той е бил и там , а след това пратен на Донбас. /това пак като скоба да се замислиш кой е назначен в ДНР/ЛНР да управлява/ :)

Все пишеш за тия руски войски,че били в Украйна,ама един път не даде линк да прочетем и ние,та да се знае със сигурност,че има руска войска.Той и Лавров преди време пита Кери защо не показват по медиите руските войски в Украйна.Изглежда,че ти си информиран добре по въпроса,та моля да споделиш твоите източници на информация,да видят всички руските войски в Украйна.

Е нали вашия бог Пу си призна в прав текст

По същия начин говореше за маскираните зелени вежливи человечики в Крим , които година след това пак сам призна че  са руски войски , и те , видиш ли ,  никога не са криели това" :):)

Кой съм аз че да споря с него ? Ако от това най висше ниво не ти е достатъчно .... не знам кое ще ти  е :)

Пък и в 5 теми тук  мисля има предостатъчно видеота за солдатики , които сами си казват какви са :)

Извадка от речта на Путин:

"Мы никогда не говорили, что там нет людей, которые занимаются там решением определенных вопросов в военной сфере, но это не значит, что там присутствуют регулярные российские войска, почувствуйте разницу", - добавил Путин.

Така,че моля да бъдеш по обективен.Никакво доказателство за наличието на руски войски в Украйна,само догадки.

Дали си ходил в казарма не знам, но сам си отговори, какви са тези хора, занимаващи се със "неща" и "решаващи военни въпроси" в чужда държава във военната сфера ? Има ли някой във "военната сфера" който да не е военен ?

Кои са тези хора ? като кажеш А кажи и Б - хайде да не са поименно , а да каже - 100 или 1 000 човека от "военната сфера" , граждани на РФ  , са официално в Украйна.

Второ - за доброволците - всички  помпозно заявяват че има такива, и че са отишли в Украйна " да се защитават "  . Хайде да оставим пак това че е незаконно , но кои са те ?

Защо не се публкуват официално в медиите и не се награждават ?? А загиналите ? поне един няма официално обявен за загинал геройски в Украйна.  Как така има хиляди "доброволци" и нито един загинал ?

Как  така вървят едни тирове с надписи "груз-200 "  към РФ /с трупове/ а няма нито един официално погребан ?

Никой от вас не коментира вашия любим сепаратист терорист Гиркин, чието видео дадох по горе.

За Донбас че не може да събере 1 000 местни доброволци  в разгара на боевете 2014 г. , тогава с кого воюва украинската армия ?

И за Крим как  "сгоняли в палрламент"

:)

пп

При сепаратистите в анархията наречена ЛНР пореден взривен :

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

До Миро.

"Мы никогда не говорили, что там нет людей, которые занимаются там решением определенных вопросов в военной сфере, но это не значит, что там присутствуют регулярные российские войска, почувствуйте разницу", - добавил Путин.

Това изказване противоречи на твоето твърдение: Защото неговите войски са в чужда държава, която той продължава да дестабилизира.

Дестабилизираха я (Украйна)"приятелите" им от Вашингтон.Стана им любимо занимание да спретват преврати без да се интересуват от съдбите на ХОРАТА.Аз не помня случай, в който някоя държава е поискала американска демокрация,тогава защо им я налагат насила?Ако знаеш отговора ще го прочета с удоволствие,ако ли не,не отговаряй.Омръзна ми да ти чета нескопосаните обвинения.

И мен ми е досадно да ви чета глупостите за САЩ как управлявали Украйна и правели преврати.

Майдана, който бе почти година,  да ти припомня, бе на подобие на наите протести срещу самозабравили се олигарси и политици, които най нагло отказваха реформи.

Майдана не е само за евроинтеграция, а и за провеждане на вътрешни реформи , от които путинската кукла Янукович се отказа и започна да разсттрелва собствения си народ.

Странно как повечето от стотиците дела срещу беркутовците стреляли на Майдана буксуват, просто защото хората са отдавна изведени в "матушка Россия" ?

Ако и има влияние някакво САЩ, то е с офицални срещи и некриени от никого инициативи.

Единствените които могат да правят каквото си искат в Украйна - това са путинските служби ГРУ , ФСБ и подобни.

И те го доказаха ясно и категорично.  - Една година абсолютно никой не знаеше къде изчезна Янукович. Сещаш се нали ?

Докато точно след година Пу  призна че изтеглянето му е организирано и осъществено изцяло от неговите служби.

Дори описа подробно как са го направили по какви маршрути и т.н.

А как вкара също изненадващо за всички войски в Крим ? КАк обезвреди всички украински системи за свръзка, координация, военни съоръжение , флот , и т.н. ?

Това на което се радвате, всъщност е и доказателството кой има възможност за такъв контрол в Украйна .

Да правиш каквото си искаш в Украйна и никой да не разбере една година.... това какво е? САЩ ли казваш влияели и управлявали  ? :) да бе да :)

преди 14 минути, hristo58 написа:

почувствуйте разницу", - добавил Путин.

Ти усещаш ли разлика ? Защото за мен и за всички нормални хора и военни също, разлика НЯМА.

По назад те питах :

какви са тези хора, занимаващи се със "неща" и "решаващи военни въпроси" в чужда държава във военната сфера ? Има ли някой във "военната сфера" който да не е военен ?

Кои са тези хора ? като кажеш А кажи и Б - хайде да не са поименно , а да каже - 100 или 1 000 човека от "военната сфера" , граждани на РФ  , са официално в Украйна.

Не мога да се начудя защо Миро тук с години ни преповтаря без никакви доказателства едни и същи свои абсурдни твърдения -  вместо да играе белот или сантасе със себеподобни като  Турчинов, Порошенко и Плевнелиев... Подобно каре щеше и още да ме весели!

преди 2 часа, miro20 написа:

По назад те питах :

какви са тези хора, занимаващи се със "неща" и "решаващи военни въпроси" в чужда държава във военната сфера ? Има ли някой във "военната сфера" който да не е военен ?

Военни има,това не е войска.А ти точно така си написал:"войски".Аз за това те питах,а не за военни,то такива има отвсякъде,най-вече от америка.

И си отвори очите най-накрая.Питах те и нещо друго,ама удобно премълчаваш,кой народ по света поиска американци да му донесат демокрация.Те я продават тази демокрация.

Цитат

Военни има,това не е войска

Ахам.. не е :) просто има събрани примерно 50 000 военни  на едно място в пълно бойно снаяжение,  с танковете си , закупен ивъв военторг, плюс звиращи постоянно муниции , боеприпаси от "превзети бивши украински складове" :)

:min05::laughing5:

пп

И относно покушението на Плотницки, главатаря на ЛНР :

http://www.novayagazeta.ru/news/1705895.html

Spoiler

Обращение Плотницкого после покушения удалили с его сайта

07.08.2016 Теги: лнр, плотницкий
?id=1705895&class=NovayaGazeta::Content:

С сайта главы самопровозглашенной Луганской народной республики удалили опубликованное после покушения обращение Игоря Плотницкого.

При попытке открыть страницу, где раньше была опубликована запись, появляется сообщение «доступ запрещен». При этом аудиообращение доступно в кэше Google, его копия также есть на YouTube.

Накануне Игорь Плотницкий выступил с обращением к жителям ЛНР, в котором обвинил спецслужбы Украины и США в покушении на него.

«В случае любых дальнейших событий, связанных со мной и с моей жизнью, информация о таких пособниках украинских и американских спецслужб, которые находятся в разных точках и ЛНР и, наверняка, даже и в России, будет доложена или президенту Российской Федерации, или директору ФСБ. Эта информация уже находится за пределами нашей республики», — заявил он.

Дали не са премахнали това изявление, показващо пряката му зависимост от РФ и ФСБ ? :):)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

А нещо за черния украинец във клипа, които на чист украински казваше " Но фейс, плийз" да ни осветлиш. Или и той беше руснак под прикритие, да злепостави горките американци? Коигато излезе клипа, много пъти те питахме, а ти все бягаше по тъч линията, и повтаряше пак същите глупости за войските на Путин. Ако и сега за тгях ще ми обясняваш- замълчи. По 1000 пъти повтаряш едни и същи глупости. Вече ти знаем репертоара наизуст.

преди 48 минути, upili написа:

Коигато излезе клипа, много пъти те питахме, а ти все бягаше по тъч линията

Би ли ми припомнил кога си ме питал ?

Аз се сещам за кой клип става въпрос, и въпреки че нямам спомен да си питал, ще ти отговоря

- че за украинската страна това не е нещо тайна или прецедент : http://ru.tsn.ua/ukrayina/amerikanec-v-batalone-donbass-politiki-v-ukraine-ne-smogut-zhit-kak-ranshe-380481.html

Дори официално Украйна дава  укаинско гражданство на такива доброволци :  http://ru.slovoidilo.ua/2016/03/29/novost/bezopasnost/poroshenko-opredelil-usloviya-predostavleniya-grazhdanstva-inostranczam-voyuyushhim-za-ukrainu

Вместо да се взираш в сламката, , виж гредата - клипа е от нечовешкия обстрел на Мариупол от страна на ДНР по жилищни кооперации, детски градини , оживени пазари .

А личното ми мнение е че всяка държава има право да привлича доброволци за защита, но не и да праща такива в чужда държава.

Украйна защитава собствената си територия , а не е пращала наемници в РФ или другаде, както точно това обаче е практика в руските диверсионни окупационни сили  , пратени от Пу в Украйна.

Украйна дава гражданство на всякакви наемни утрепки, за да тероризират руснаците на изток. 

Мариупол е руски град в Донбас и това за Миро пак  е напълно неизвестно!   ДНР го иска този град и опълченците не биха обстрелвали и бомбардирали близките си... Бандеровските украинци нямат място в НАТО и в ЕС  - докато не намерят решение на кризата с руснаците.    

Те няма да бъдат взети в НАТО и ЕС, защото без източната част са просто едно безполезно, димящо, рушащо се парче земя. Без Крим и базата там са съвсем безполезни. Просто ще бъдат една кървяща рана. Война, страдание и всичко, което може да послужи на задокеанския мамон, да притиска братушките. Обаче ДНР, ЛНР и Крим развалиха пъзела.

Mеждувременно.

Цитат

Командири от батальона "Торнадо" в Украйна са извършвали зверски престъпления. За това разказва депутатът от Върховната рада на Украйна от партията Народен фронт Татяна Чорновол в ефира на телевизия "112 Украйна".По думите й по време на арестите от тях са иззети мобилни телефони, в които са намерени видеозаписи с изнасилвания. Записите били изключително гнусни, на някои от тях се виждало, че са изнасилвани дори бебета.

"Тези видеа съдържаха сексуални оргии, изнасилвания, гаври. Ще призная, че имаше и сцени с бебета. Имаше изнасилвания на непълнолетни момичета", разказва Татяна Чорновол.

Тя подчерта и това, че народния депутат от "Самопомощ"  Семен Семенченко  е знаел за жестокостите на командирите от "Торнадо", но независимо от всичко е продължавал да ги поддържа.

Редактирано от иноТ (преглед на промените)

Цитат

Мариупол е руски град в Донбас и това за Миро пак  е напълно неизвестно!   ДНР го иска този град и опълченците не биха обстрелвали и бомбардирали близките си...

Айде да не откриваме топлата вода. Почети малко повече кой обстрелвал Мариупол , и от какво са загинали 15 и ранени към 50 мирнижители, в това число и деца.

Тероризма си е тероризъм както и да го въртиш.

Цитат

.По думите й по време на арестите

Именно че се арестуват и се търси възмездие за престъпленията.Браво на украинците

А такива престъпления винаги е имало и от двете страни, и съм цитирал преди много време доклади на ОССЕ , които също са фиксирали това, и забележи обаче, са много повече от страната на терористите - сепаратисти.

Да си чул обаче някой арестуван в ДНР /ЛНР за престъпления и зверства ?

Няма и да чуеш.

Цитат

Просто ще бъдат една кървяща рана. Война, страдание и всичко

Точно така. В това превърнаха тази окупирана 2.8 % територия на Украйна русктите окупационни войски.

На останалата част от Украйна хората си живеят мирно и спокойно, а терора е и ще продължава там където са руснаците и ще продължава докато те са там.

Не спазват споразуменията от Минск и вярват на такава като   Iryna Gudyma.    Поне да бяха проумели част от идеите на Савченко...

преди 52 минути, miro20 написа:

Точно така. В това превърнаха тази окупирана 2.8 % територия на Украйна русктите окупационни войски.

На останалата част от Украйна хората си живеят мирно и спокойно, а терора е и ще продължава там където са руснаците и ще продължава докато те са там.

Живеят си идеално. Готови са за ЕС и НАТО. :D Само ми кажи кога. :D

и вярват на такава като   Iryna Gudyma.

Драги, отдавна никой не спори кой е обстрелял източен Мариупол. Това са твоите любими сепаратисти терористи, които от ГРАД изтребиха  , да се поправая..... не 15 а 20 загинали и над 80 ранени невинни граждани.

http://www.bbc.com/russian/international/2015/01/150124_ukraine_mariupol_grad_shelling

Не спазват споразуменията от Минск

Всички чакат Пу да си изведе войските, което е част от минските споразумения, и да върне контрола на  държавната граница на Украйна .

След това ще се задвижи мирния процес с наблюдатели, нови избори според украинските закони и т.н...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.