Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Украйна - Киев, Майдан и т.н.

Featured Replies

преди 18 минути, attj написа:

Чудесно изказване :) от...2014 г. :):)

Да го цитиртам и аз :

Цитат

ЭНН АППЕЛЬБАУМ, обозреватель The Washington Post: Россия побеждает, как видно по недавнему решению Украины попытаться организовать перемирие. Россия побеждает, и Украине пришлось согласиться с присутствием на территории страны вооруженных русских сепаратистов.

Украинцы пытались одержать над ними военную победу, пытались вытеснить их из страны и восстановить суверенитет Украины. Теперь стало ясно, что это невозможно, потому что русские готовы поддерживать этих сепаратистов настоящими войсками и готовы нести настоящие потери.

Две години след това интервю, което идея си нямам що го постваш, се доказа едно - Украйна си е цяла, освен окупираните от РФ територии, и доказа нещо много важно - от цитата

- Че войната е между РФ и Украйна, и че РФ поддържа сепаратизма и терора в чужда държава и носи загуби във жива сила и войска.

Благодаря ти за този стар линк :)

• Отговори 14,1k
  • Прегледи 726,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Автономията на Донбас е абсолютно задължителна - за да свърши войната и да няма повече ненужно пострадали.   Ако войната продължи още -  много  жалко за Украйна и за националистите им!  С бедност и ми

• Интересното е реакцията на насрания запад в момента, напълно подкрепят мерките които властта взема с разгонване и арести на  фашаги в момента, а когато Янукович искаше да направи същото, то не бяха ре

Публикувани изображения

Украйна не е цяла и като не решава кризата с руснаците - може  и още да се разпада.   Не разбирам защо опитват да замразят конфликта за години напред. Опълченците и доброволците ще продължават да воюват с бандеровските нацисти и терористи - защото те все още им бомбардират домовете.  Гражданската война в Украйна е неуместно възникнал  вътрешен украино-руски конфликт.   Няма окупирани от РФ територии - а и те... ако желаеха..... отдавна щяха да са окупирали областите на Новорусия и там щеше също да е мирно- като в Крим.  В случай на възобновяване на военните действия това пак може да се случи - защото при опълченците ще влязат незнайно колко още руски доброволци. 

преди 50 минути, attj написа:

Украйна не е цяла и като не решава кризата с руснаците - може  и още да се разпада.

Криза с руснаците няма. Украинци и руснаци са си живели винаги като братя, а виновен за дестабилизацията и продължаващия терор е този който вкара руски спецназ, диверсионни групи в чужда държава - другаря ти Пу .

преди 51 минути, attj написа:

Опълченците и доброволците ще продължават да воюват с бандеровските нацисти и терористи - защото те все още им бомбардират домовете.

Опълченци и доброволци почти няма. Постоянно бягаш от думите на военния министър на ДНР , който в прав тъекст каза че от 5-6 млн население не може да събере 1 000 опълченеца доброволци.

преди 52 минути, attj написа:

Няма окупирани от РФ територии

Окупирани са и Крим и малка част от Донбас - общо 2.9 % от територията на Украйна, и само и единствено там има терор над мирното население заради окупационните руски части.

преди 53 минути, attj написа:

В случай на възобновяване на военните действия това пак може да се случи - защото при опълченците ще влязат незнайно колко още руски доброволци. 

Естествено че само те воюват там. Не и местните.

Благодаря ти за това поредно признание кой реално дестабилизира и тероризира окупиран Донбас.

Ще припомня и една официална сметка - АТО харчи около 5 млн $ дневно , сега вероятно по малко , щотъо има леко затишие.

Руските окупационни войски харчат не по малко , а и много повече. Представи си ако тези пари се влагаха за народа и региона. 5 млн $ дневно .

Но уви ... хората гладуват под окупационния ботуш.

Путин е виновен само според бандеровците - сякаш той им е организирал Майдана и преврата след същия...

Сякаш "майдана" в Киев  има нещо общо с отнемането на Крим и терора на Донбас.

Майдана бе за провеждане на вътрешни реформи  и евроинтеграция, и украинците си го постигнаха.Подкрепяни от много руснаци също .

Майдана няма нищо общо с руския въпрос, ако въобще може да се "вкара" такъв въпрос.

То е абсурдно да си го помислим дори.

Путинската пропаганда обаче тотално проми с чисто гьобелски методи , представите за Майдана, и си измисли фашисти , бандеровци и "хунта" , което бе фрмален повод за целите им.

Което пак повтарям, две години след Майдана се оказа тотална лъжа.

Лъжата лъжа, Киев и останалата 98 % от Украйна си продължава демократичния живот с въведените трудни реформи,  ама Крим си остана руски, а на Донбас продътлжават да мрат безмозъчни орки, пратени да избиват православни украинци.

Реално  "майдана" в Киев  е причина за проблемите в Крим и в  Донбас. Украинските руснаци не кълват като шарани на стръв  "''щатска демокрация"" и определено не споделят наивно лесното евроинтегриране според хохлите.  За НАТО възгледите са противоположни.   Очевидно хохли и москали вече не желаят да са в обща държава  и тя неминуемо се разпада.  Защо обаче трябваше и война да има?   Можеха да се разделят с мир като чехите и словаците - при разпада на Чехословакия...   Да ....ама не ... трябваше да ги няма бандеровските нацисти...

преди 8 минути, attj написа:

Да ....ама не ... трябваше да ги няма бандеровските нацисти...

Пак казвам, Майдана нямаше нищо общо с руския въпрос,   а бе за вътрешни реформи и евроинтеграция.

Никой за една година колкото почти продължаваше Майдана, не е колил или бесил руснаци, дори напроти, имаше подкрепящи ги руснаци.

И което е по важно - нима мислиш че 40 милионна Украйна, която е дала наравно , а може би процентно повече жертви отколкото руснаците във ВСВ ще допуснат фашистка нацистка хунта  ??

Всяка държава си  има неонацистки крайни движения, и многократно съм ти показвал че в РФ са много пвоече и като партии и като симпатизанти.

Дори си проведоха в Петербург международен нацистки конгрес.

Защо не коментираш това ?

Просто Пу си измисли повод  от удобния момент с Майдана, за да си вземе Крим с абсолютно фалшива пропаганда .

Две години след тези събития това се доказа еднозначно.

Сляп си и за другия процес който на мен ми прилича както на дружбата на Хитлер със Сталин - сега в образите на Пу и Ердоган.

Укрепване на авторитарни режими с гьобелска пропаганда и псевдо-демокрация, прикритие за нов вид тоталитаризъм.

Хитлер и Сталин си поделиха Полша и проведоха съвместни паради... А кого ли ще разделят сега Пу и Ердоган ?

Дано не е България.......

През целия си живот Бандера се бори за независима Украйна, а главните му врагове са Полша и Съветският съюз. Като студент в Лвов той се записва в Организацията на украинските националисти /ОУН/, борещи се срещу полския гнет над украинците.

През 30-те години на миналия ХХ в. организацията е особено активна - ликвидира украински студенти и преподаватели, които не споделят националистическите й възгледи, организират хайки срещу евреи и комунисти, залагат бомби в редакциите на вестници, припомня Дойче веле.

Когато Хитлеровата армия напада Съветския съюз през 1941 година, Бандера я посреща с плакати, на които пише "Добре дошли" и "Хайл Хитлер, Хайл Бандера".

Хитлер за всеки случай праща харизматичния Степан Бандера в концентрационен лагер, където обаче се отнасят към него по-специално - има право на собствено помещение и не е принуден да търпи лишения.

През 1944 г. излиза отново на свобода и се бие с немско оръжие срещу Червената армия.

Тези действия му подписват смъртната присъда.    И срещу кои са воювали украинците тогава!? Та те и тогава са се борили за фашистка нацистка хунта и това само за Миро още не е изяснено...

преди 3 минути, attj написа:

Та те и тогава са се борили за фашистка нацистка хунта и това само за Миро още не е изяснено...

По голяма глупост  не можа ли да измислиш :):)

ето ти един бегъл поглед от чичко гугъл за борбата на украинците сещу нацистите :

http://ykpaina.blog.bg/politika/2015/05/02/10-fakta-za-ukraina-i-ukraincite-prez-vtorata-svetovna-voina.1358320

Да се подиграваш и спекулираш с твоите бандеровски простотии на фона на милионите избити, е... рашистки шовинизъм, което не ти е за пръв път де...

Визирам и имам предвид бандеровците...  Разбира се, милиони украински болшевики са се сражавали заедно със съветската армия включително и срещу свои сънародници!    При такива безумни славянски братоубийства няма как да са малко убитите и загиналите.

преди 25 минути, attj написа:

Визирам и имам предвид бандеровците.

За теб само това ти е в главата. И че всички украинци са бандеровци нацисти. :)

Доказа че нито история познаваш нито нищо . Запецна на путинската пропаганда от 2014 /която дори вече те не пропагандират/  и там си и остана. :)

Доказа че нито история познаваш нито нищо . Запецна на путинската пропаганда от 2014 /която дори вече те не пропагандират/  и там си и остана. :)

Бандеровци...мандеровци...

110913506_MaidanPurim.jpg

Картинката казва всичко. Нова Хазария строят там.

Само човек като види кво става във "Верховная Рада" и му е ясно какво става.

Редактирано от koldun (преглед на промените)

Нещо форума май се е бъгясал! Същата работа като с Ирак , Либия или що пък не с Украйна примерно. Схемата е същата.

Вкарахме им демокрация, и им изравнихме държавата, тук просто обновиха форума и се почна изравняването...:D

преди 11 часа, miro20 написа:

Сега отричаш ли взаимното избиване в Украйна между болшевиките  и бандеровците !?   Без съмнение - много по-добре съм запознат с историята и от теб.Това братоубийство е отвратително и даже и за пропаганда е неподходящо...

Редактирано от NEY (преглед на промените)

мдаааа.. бъгове :)

Както и да  е

преди 5 минути, NEY написа:

Сега отричаш ли взаимното избиване в Украйна между болшевиките  и бандеровците !?

То бива тролщина ама твоето и за виц не става вече. :) Говорим за съвременен  Майдан, съвременен терор , той ще ми се аргументира с това как са се били бандеровци и болшевики :):)

Преди , по време, и след Майдана, никой не е тероризирал руснаци, нито са им отнемани права, нито е провеждан геноцид, нито нищо , а  крайните националисти имат 1 % на изборите.

Ако те са нацистка хунта, какво да кажем за нас, където имаме националисти на изборите  с около 5 % ? :)

/друг е въпроса че нямаме националисти , но това е друга тема/  :)

преди 10 часа, nikssi написа:

Нещо форума май се е бъгясал! Същата работа като с Ирак , Либия или що пък не с Украйна примерно. Схемата е същата.

Вкарахме им демокрация, и им изравнихме държавата, тук просто обновиха форума и се почна изравняването...:D

Без да искам докарах тук някои май славянски  вируси и сега да му мисли Миро - защото защитата ми е на 99 %.    Той обаче не знае това какво означава...А аз просто се рових в няколко бандеровски и руски форуми....Написах разни известни тук за Вас свои мнения и те почнаха да ме замерват с буболечки....   Намерили кого - защото сега ще им направя бубите публично известни.   

току-що, NEY написа:

Без да искам докарах тук някои май славянски  вируси и сега да му мисли Миро - защото защитата ми е на 99 %.    Той обаче не знае това какво означава...А аз просто се рових в няколко бандеровски и руски форуми....Написах разни известни тук за Вас свои мнения и те почнаха да ме замерват с буболечки....   Намерили кого - защото сега ще им направя бубите публично известни.   

Отново доказа че си трол и нищо повече :)

И какво сега ? още няколко ника, наритани и блокирани от други форуми ще т иприпяват ? :)

Участието ти тук не е за изясняване на някаква обективност, а като при футболните агитки -  защитаваш си отбора независимо колко се е изложил, просто  защото трябва да се скъсаш за него :):)

преди 10 часа, miro20 написа:

Отново доказа че си трол и нищо повече :)

И какво сега ? още няколко ника, наритани и блокирани от други форуми ще т иприпяват ? :)

Участието ти тук не е за изясняване на някаква обективност, а като при футболните агитки -  защитаваш си отбора независимо колко се е изложил, просто  защото трябва да се скъсаш за него :):)

Пак нищо не си разбрал - а аз влагам търпение да ти разяснявам....Няма как да ме блокират - щом зная как да ги изпреваря.   Миро, стани обективен и такива като мен ще спрат да се занимават с маймунджулуци.... Аман от твоята бандеровска Украйна - така и не разбрах защо тя е толкова  важна за теб?

преди 41 минути, NEY написа:

...така и не разбрах защо тя е толкова  важна за теб?

Защото иде заплата.;)

п.п. Гледам, че ми се махат плюсчета... хора, не бъдете толкова елементарни. Да, по- умен съм от вас, но нямам никави намерения да го използвам против вас. Тук съм за едното забавление и нямам нищо, против когото и да е. Ако искате да сте наистина коректни, въведете отрицателен вот и ще видите истината... за себе си

Редактирано от язе (преглед на промените)

преди 21 минути, NEY написа:

Няма как да ме блокират - щом зная как да ги изпреваря.   Миро, стани обективен и такива като мен ще спрат да се занимават с маймунджулуци....

Благодаря ти за признанията :):) Колко ника си резервира ? :)

Аз гледам да съм обективен и винаги се аргументирам, за разлика от твоите изцяло тролски похвати :)

преди 10 часа, miro20 написа:

Благодаря ти за признанията :):) Колко ника си резервира ? :)

Аз гледам да съм обективен и винаги се аргументирам, за разлика от твоите изцяло тролски похвати :)

Не е нужно нищо да си резервирам...   Каквото мога си го мога и с бубите съм безпощаден.  Нищо не разбираш от тази материя.   Отговори защо бандеровската Украйна е важна за теб и повече никога няма да те иронизирам.

преди 2 часа, NEY написа:

:min07:  Ъъъъъ, да не си объркал нещо темата?

преди 1 час, NEY написа:

Каквото мога си го мога и с бубите съм безпощаден.

Дай ги бре в темата. Кво се туткаш?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.