Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Украйна - Киев, Майдан и т.н.

Featured Replies

Яценюк много отдавна не е премиер :)

:laughing5:

Сверявайте си пропагандата, "дебилы" :)

/цитирам/

• Отговори 14,1k
  • Прегледи 728,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Автономията на Донбас е абсолютно задължителна - за да свърши войната и да няма повече ненужно пострадали.   Ако войната продължи още -  много  жалко за Украйна и за националистите им!  С бедност и ми

• Интересното е реакцията на насрания запад в момента, напълно подкрепят мерките които властта взема с разгонване и арести на  фашаги в момента, а когато Янукович искаше да направи същото, то не бяха ре

Публикувани изображения

преди 14 часа, Sinbad_ написа:

Нелче, много пъти съм казвла, не си завирай русата тиква м/у шамарите като нямаш нито грам познания, нито акъл, а си тръгналка да цитираш укропите какво били информирали ООН... Смях в залата , барабар с недоварения 

То, че има смешни в тази тема, има... определено обаче не съм нито аз, нито Миро(който ти е отговорил преди мен). Чети си сайтовете по-внимателно и е крайно време да разбереш, че в Донбас има цяла руска армия с много добро въоръжение.

Защото смешните сте вие - които две години отричате това, което и Путин призна. :D

Така че... тиквата поне за нещо става, кратуните обаче са празни от всякъде.

преди 40 минути, M.Николов написа:

Нел, имаш ли представа колко са 12 000 бронирани машини?

Не, няма представа,но има опорни точки...

преди 34 минути, M.Николов написа:

Нел, имаш ли представа колко са 12 000 бронирани машини?

А ти?

Прочети сам

Ако имаш някакъв проблем с бройките ... не съм аз тази, която ще ти разреши проблема. :D

преди 2 минути, Нел написа:

А ти?

Прочети сам

Ако имаш някакъв проблем с бройките ... не съм аз тази, която ще ти разреши проблема. :D

Цитат

Украина проинформировала Генеральную ассамблею Организации Объединенных Наций о том, что на вооружении боевиков на Донбассе находятся 700 танков, 12 тыс. бронемашин, 1 тыс. артиллерийских систем и 300 систем залпового огня. Об этом украинская делегация заявила на заседании комитета Генассамблеи ООН по борьбе с терроризмом, - сообщают Українські Новини.

"Россия и дальше продолжает поставлять в Украину оружие и посылать иностранных боевиков-террористов через неконтролируемые украинскими официальными властями участки государственной границы. Создав благоприятную почву для распространения террористической пропаганды, РФ подстрекает своих граждан к присоединению к террористическим отрядам на Донбассе", - отмечается в тексте выступления украинской делегации.

Украина подчеркивает очевидность того, что Россия, принимая активное участие в террористической деятельности, дискредитировала себя как предсказуемого и надежного международного игрока.

Также представительство Украины при ООН констатирует тот факт, что финансирование, планирование и подстрекательство в совершении террористических актов противоречит целям и принципам устава Организации Объединенных Наций.

Това ли ти е "доказателството"? :)  Голи твърдения? Един дол дренки сте с лъжеца...

преди 18 минути, Нел написа:

А ти?

Прочети сам

Аз да и ти казвам, че само идиот може да твърди подобна цифра!Не знам, но след комуникацията с няколко инженери в този форум, вече имам големи съмнения в българското висше образование!

преди 43 минути, язе написа:

Не, няма представа,но има опорни точки...

Със сигурност има поне две. Друг е въпроса, че не се знае колко са "опорни" вече. :D

преди 11 минути, M.Николов написа:

Аз да и ти казвам, че само идиот може да твърди подобна цифра!Не знам, но след комуникацията с няколко инженери в този форум, вече имам големи съмнения в българското висше образование!

Вероятно и всеки идиот би се сетил, че бронираните бойни машини не са само бронетранспортьори, има и леки бронирани машини(доколкото знам всичко самодвижещо се, защитено от броня,  въоръжено и самоходно се нарича военна бронирана машина)... но защо ли да се мисли?

Макар и да не изключвам грешка при набора на текста, не мисля, че бройката е фрапираща(за руска армия), по-скоро фрапиращо е, че в линка на Миро "трактористите" сами се хвалят, че вече имат въоръжение равно на това на украинската армия...  

преди 17 часа, miro20 написа:

Мореплавателю, ми те твоите сепаратисти терористи сами се хвалят с "огневата си мощ" и превъзходство в "майсторство и военно умение" :)

Например от вашите терористични сайтове:

http://ruspravda.info/Kto-silnee-armiya-Ukraini-ili-armii-DNR-i-LNR-12254.html

Всички обаче знаем откъде е тази техника, която позволява на не-военните миньори шахтьори , от тази окупирана 2 % територия , да противодействат адекватно на ЦЯЛАТА украинска армия, и да действат като професионална армия - а именно - мащабната военна логистика от РФ. И с танкове  , и с жива сила, и всичко останало.

И не го крият дори - https://dnr.one/novosti/166-armiya-dnr-popolnilas-novym-sovremennym-vooruzheniem

Смехорията как оправдават наличие на тази 2 % територия на почти цялото количество украинско въоръжение /нали те са го пленили  по официалната версия :) /  аз поне не знам :)

Те, украинците, точно там, на Донбас са скалдирали безкрайните си запаси от танкове и въоръжение, включително такова дето никога не са го имали  :) и е ново производство от рФ .

"лапша на уши"  :)

Ама и си вЕрвате.... :)

Смехория, казваш, било на тази 2% територия да се намира почти цялото украинско въоръжение, но пък си подчертал, при това с главни букви, че е противодействано на ЦЯЛАТА украинска армия.Ето как се оплиташ в комбинациите си.Естествено е цялата армия да е с цялото си въоръжение и ако армията е съсредоточена на тези 2%, то и оръжието и е там.Представи си - армиите не държат оръжията далеч от бойните действия.Така че ако официалната,както я наричаш ти, версия твърди, че е трофейно оръжие - то твоите подмятания са далеч не на място.И докато ти си ми ясен, мен ме учудва как една рядко интелигентна събеседничка като Нел може да лайкне подобна нелепост.

преди 1 час, Нел написа:

Вероятно и всеки идиот би се сетил, че бронираните бойни машини не са само бронетранспортьори, има и леки бронирани машини(доколкото знам всичко самодвижещо се, защитено от броня,  въоръжено и самоходно се нарича военна бронирана машина)... но защо ли да се мисли?

Макар и да не изключвам грешка при набора на текста, не мисля, че бройката е фрапираща(за руска армия), по-скоро фрапиращо е, че в линка на Миро "трактористите" сами се хвалят, че вече имат въоръжение равно на това на украинската армия...  

В цитата приведен от Миро се твърди

Цитат

механизированные силы обеих конфликтующих сторон в мае 2015 года являются примерно равными друг другу по силе (каждая из армий в своем составе имеет порядка 500-700 танков и 1000-2000 боевых бронированных машин всех типов

Струва ми се, че разликата между 12000 и 1000-2000 трудно би се обяснила с грешно набран текст

преди 15 минути, badr написа:

Смехория, казваш, било на тази 2% територия да се намира почти цялото украинско въоръжение, но пък си подчертал, при това с главни букви, че е противодействано на ЦЯЛАТА украинска армия.Ето как се оплиташ в комбинациите си.Естествено е цялата армия да е с цялото си въоръжение и ако армията е съсредоточена на тези 2%, то и оръжието и е там.Представи си - армиите не държат оръжията далеч от бойните действия.Така че ако официалната,както я наричаш ти, версия твърди, че е трофейно оръжие - то твоите подмятания са далеч не на място.И докато ти си ми ясен, мен ме учудва как една рядко интелигентна събеседничка като Нел може да лайкне подобна нелепост.

Няма спор доколко от изброената военна техника, принадлежаща на "трактористите" е трофейна(има и такава, разбира се). Защо извърташ нещата?

Синбад се нахвърли върху мен когато цитирах внесения вчера документ от Украйна в ООН, в който се изброяват въпросните танкове, бронирани коли и т.н.

Наистина не разбирам реакцията ти!

преди 20 минути, badr написа:

Струва ми се, че разликата между 12000 и 1000-2000 трудно би се обяснила с грешно набран текст

Споменах го като вариант. :)

преди 21 минути, Нел написа:

Споменах го като вариант. :)

Първо завъртане. Deja vu? :)

преди 1 час, Нел написа:

Няма спор доколко от изброената военна техника, принадлежаща на "трактористите" е трофейна(има и такава, разбира се). Защо извърташ нещата?

Синбад се нахвърли върху мен когато цитирах внесения вчера документ от Украйна в ООН, в който се изброяват въпросните танкове, бронирани коли и т.н.

Наистина не разбирам реакцията ти!

Не зная с кого нямаш спор, но не помня да съм се съгласявал с такова мнение.Напротив, смятам че над 95% от въоръжението на двете републики е трофейно.Смятам че в така нар.украинска армия твърде добре се осъзнава, че по същество представлява  бандитска клика, която воюва срещу собствения си народ.Такава "армия" е изключително дълбоко деморализирана  и мисля, че болшинството от състава и съзнателно са допускали и допускат оръжието да бъде пленявано.Част от тази "армия" дезертира и предава оръжието, а един танк съвсем не е игла и трудно би бил доставен от Русия без САЩ да разберат, а съответно да документират и разобличат.А тук се пише за едни минимум 500бр.Липсата на неоспорими доказателства в тази посока е многозначна. Всичко това хвърля огромни съмнения в/у версията "доставка от Русия." Разбира се не бих могъл да ти попреча да си мислиш, че извъртам.Също тъй не коментирам дрязгата ти със Синбад.Неговата импулсивност е плод на възмущението му от действията на САЩ и слугинаж, възмущение, което мореплавателя незаслужено пренася в/у теб. Но доколкото познавам Синбад, той никак, ама съвсем никак не те смята за глупава,,,и т.н.

Моята реакция е в опозиция на писанията Миро, а не на твоето мнение.В онова, по което мненията ни с теб се разминават аз съм го цитирал и съм се аргументирал.Смея да твърдя, че въпреки различията ни аз твърде много те уважавам, че да споря задочно с теб     

Редактирано от badr (преглед на промените)

И къде са военната техника и оръжията изоставени от украинците в Крим?   Донбас е съвсем близо...  

преди 3 часа, badr написа:

Личи си колко ти е интелекта след като нищо не си разбрал.

Значи .... имаме "пленено" трофейно оръжие от казарми / поделения които с години са си там. Няма конфликт все още, няма опълченци.

Хоп , след незаконната военна анексия на Крим се започва със сценария на Донбас, и превземането от изродите с георгиевски лентички на градчета, кметства, администрации и поделения. Никаква украинска техника и поделения НЕ СА концентрирани на тази 2 % територия. То е и абсурд да си го помислиш дори . АТО  започва седмица а реално изпращане  и концентиране на войски -  след няколко седмици срещу тези  маскирани бандити.

Защото това е тезата за пленено оръжие  на т.нар. "опълченци" , а и ти го повтаряш папагалски- че 95 % били такива.

Няма как драги на 2 % да е съсредоточена военна украинска техника, която опълченците сепаратисти са пленили, и да е в количество колкото цялата им останала украинска армия !.  И няма как , повтарям, да се обясни това силно противодействие на украинската армия с такива наивни твърдения.

Точно това е абсурда и смешното.

сега разбра ли ? :)

Защото  на всички е ясно това което отричате - че това оръжие и професионално обучени "опълченци" не са никакви "опълченци" а кадрови руски военни. Пратени с предварително подписани договори за напуснали.

Това  отделно от многобройните факти на присъствие на руска военна техника последен модел , които няма как да са "пленени " от украински казарми.

Чия е отговорността за това оръжие и техника ?

Човека доста добре се е аргументирал, но ти си действаш както обикновено- вадиш нещо от контекста и почваш да си разтягаш локумите. Сшпециално за теб, ще повторя въпроса му. Как така цялата тази руска техника, че и военни се озоваха в Украйна, без да бъдат забелязани? Айде де, на Бука му проследиха маршрута, че и майчиното мляко даже, а тук!?!? Къде е лъжата, тук или там? ;)

Ми как ... според вашите сепаратистки сайтове, директно с влака :)

https://dnr.one/novosti/403-rossiya-ne-ostavlyaet-dnr-v-bede-debaltsevo-i-ilovajsk-vstrechayut-novuyu-tekhniku

Конкретно Дебалцево бе превзето с цената на много жертви , именно заради транспортната ЖП структура и център за таквиа доставки :)

За количеството танкове и т.н.. пак цитирах ВАШИ сепаратистки сайтове, където ТЕ самите се хвалят с това.

Какъв е тогава проблема, не разбирам ? Спорите с вашите хора и сами със себе си ли :)

Колега, язе, стига си му помагал на тоя да разпространява лъжите си. Аз по принцип съм го блокирал и по-добре и ти  го направи. Като няма кой да му се връзва и ще си пише глупостите сам. Накрая може и да престане. Човекът просто търси внимание. 

Бронирани машини и танкове с влак? Бая влак ще да е бил... еле па за 12 000 броя.

Цитат

в ДНР поступило более чем шесть десятков деталей и комплектующих, которые должны заменить вышедшие из строя узлы в танках, САУ, БМП и прочих.

Как си превеждаш това? Щото на мен ми звучи, като резервни части...

Редактирано от язе (преглед на промените)

преди 1 час, badr написа:

Не зная с кого нямаш спор, но не помня да съм се съгласявал с такова мнение.Напротив, смятам че над 95% от въоръжението на двете републики е трофейно.Смятам че в така нар.украинска армия твърде добре се осъзнава, че по същество представлява  бандитска клика, която воюва срещу собствения си народ.Такава "армия" е изключително дълбоко деморализирана  и мисля, че болшинството от състава и съзнателно са допускали и допускат оръжието да бъде пленявано.Част от тази "армия" дезертира и предава оръжието, а един танк съвсем не е игла и трудно би бил доставен от Русия без САЩ да разберат, а съответно да документират и разобличат.А тук се пише за едни минимум 500бр.Липсата на неоспорими доказателства в тази посока е многозначна. Всичко това хвърля огромни съмнения в/у версията "доставка от Русия." Разбира се не бих могъл да ти попреча да си мислиш, че извъртам.Също тъй не коментирам дрязгата ти със Синбад.Неговата импулсивност е плод на възмущението му от действията на САЩ и слугинаж, възмущение, което мореплавателя незаслужено пренася в/у теб. Но доколкото познавам Синбад, той никак, ама съвсем никак не те смята за глупава,,,и т.н.

Моята реакция е в опозиция на писанията Миро, а не на твоето мнение.В онова, по което мненията ни с теб се разминават аз съм го цитирал и съм се аргументирал.Смея да твърдя, че въпреки различията ни аз твърде много те уважавам, че да споря задочно с теб     

Само малка поправка, заслужено се пренася и то не поради посоченото, а поради поредната и тъпа вяра на база незнайно каква симпатия и то очевидно заслепена, а не базирана на реалност към укробандеровците и ФАЩ....

А за интелигентна изобщо не я смятам, интелигентен човек и дори с минимални познания за военните и военната техника, сам би поставил под съмнение такива пълни нелепости , дори бих казал откровенни глупости....И това не е за първи път, най мразя хора не познаващи материя, да се намесват с голи твърдения понеже били прочели нещо си, и да го твърдят с някакво идиотско убеждение че видите ли, това е било истина.. 

Като цяло, не за първи път го казвам, търпимостта ми към елементарната глупост е нулева.. Особено когато тази глупост е и придружена с някакви претенции ... Айде бегом марш оттука на такива, кръгом и отдето сте допълзели или изкочили.... 

Отделно, наблюдатели има на ООН, но те кой знае защо, все твърдят че няма никакви руски войски или внасяне на оръжие в Донбас, но иди го обяснявай това на заслепени кухи кратуни, дето четат бандеровска правда и си мислят че това е светая светих истина.... Абе, с глупаци да спориш си е жива загуба на време като цяло....

П,С А да не говорим за откровенно нагли недоварени, изопачаващи дори елементарни изречения които уж били прочели някъде, на такъв просто или игнор, или тояга , нормално да се говори не може.... 

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

преди 2 минути, Sinbad_ написа:

А за интелигентна изобщо не я смятам, интелигентен човек и дори с минимални познания за военните и военната техника, сам би поставил под съмнение такива пълни нелепости , дори бих казал откровенни глупости....И това не е за първи път, най мразя хора не познаващи материя, да се намесват с голи твърдения понеже били прочели нещо си, и да го твърдят с някакво идиотско убеждение че видите ли, това е било истина.. 

Като цяло, не за първи път го казвам, търпимостта ми към елементарната глупост е нулева.. Особено когато тази глупост е и придружена с някакви претенции ... Айде бегом марш оттука на такива, кръгом и отдето сте допълзели или изкочили.... 

Отделно, наблюдатели има на ООН, но те кой знае защо, все твърдят че няма никакви руски войски или внасяне на оръжие в Донбас, но иди го обяснявай това на заслепени кухи кратуни, дето четат бандеровска правда и си мислят че това е светая светих истина.... Абе, с глупаци да спориш си е жива загуба на време като цяло....

Пу сам си призна кои са маскираните военни человечики в Крим.

Не каза обаче защо не бяха с отличителните си знаци , а се наложи ЧАК една година лсед това да кажа - " Ау, ми ние никога не сме и крили че зад хората в Крим застанаха нащи военни" :)

Цинизъм тотален.

А на Донбас какво се оказва ? в РФ официално и некриено от никого се говори за доброволци и отпускари , не военни. Добре нека са доброволци и военни в отпуск. Ми опишете каква им е съдбата, къде воюват, кой ги е изпратил, как са пресекли границата, с какво са въоръжени и от кого . Дори няма да питам защо военни в отпуск участват във военен конфгликт  извън рФ. Това е престъпление според техния си , руски закон.

Значи имаме А , но не казваме Б , В и Г ?

А новите модели руска военна техника как се е оказала там ? и това не се казва, като официално Пу каза.. "закупени от военторг" :)

Ипоследно припомням - не аз, а самия Пу на последната си пресконференция призна за "хора в Украйна, участващи във военната сфера".

Колкото и забатачено да звучи , аз не знам кои други хора ако не военни , се занимават във военна сфера :)

И пак към това следващ въпрос - щом си казал че има таквиа хора, ами кажи ги , осочи ги къде са и с какво се занимават. Каква  е тази "военна сфера"  на дейност. Няма такова нещо . Тишина. Хем ги има, но какво става с тях никой не знае.

:)

преди 3 часа, язе написа:

Първо завъртане. Deja vu? :)

Няма никакво завъртане. Не съм писала статията, цитирах я.

преди 2 часа, badr написа:

Смятам че в така нар.украинска армия твърде добре се осъзнава, че по същество представлява  бандитска клика, която воюва срещу собствения си народ.Такава "армия" е изключително дълбоко деморализирана  и мисля, че болшинството от състава и съзнателно са допускали и допускат оръжието да бъде пленявано.Част от тази "армия" дезертира и предава оръжието, а един танк съвсем не е игла и трудно би бил доставен от Русия без САЩ да разберат, а съответно да документират и разобличат.А тук се пише за едни минимум 500бр.Липсата на неоспорими доказателства в тази посока е многозначна. Всичко това хвърля огромни съмнения в/у версията "доставка от Русия."

Е, тук се разминаваме. Не мисля, че украинската армия е бандитска клика, при положение, че 2/3 от състава и са наборници - млади момчета, на които(убедена съм) изобщо не им се воюва. Не мисля също, че няма варианти да се вкарва тежка техника от Русия. Де факто там няма граница, няма и представители на властта в Киев. Дали биха реагирали САЩ? Хм... вероятно реагират... вероятно работят с украинското разузнаване, но не се месят директно.

Така, че от първия ден на инвазията(убедена съм, че е) в Донбас, твърдо вярвам, че Кремъл участва в подготовката, финансирането и обезпечаването на военните действия в Източна Украйна.

И не, не смятам, че четиридесет милиона украинци са бандеровци. Както и не смятам, че Украйна няма право да избере свой собствен път, а не този, начертан от Кремъл.

Колкото до Синбад... :D Винаги се разсмивам като си го представя как набира, сипейки епитети. Той така и не разбра, че нямам пресантиман към политиката на САЩ. И съвсем не означава, че като не харесвам Путин, харесвам Обама, но как да обясниш това на човек, който се движи само по повърхността?

Редактирано от Нел (преглед на промените)

преди 2 минути, Нел написа:

Няма никакво завъртане. Не съм писала статията, цитирах я.

Цитира я, напълно убедена в достоверността и, no? Последно за 1000 или за 12 000 говорим? И как аджеба са се озовали там, без никой да забележи (има наблюдатели, да знаеш). На Миро версията е с влака. Ще е забавно да прочетем и твоята. :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.