Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Украйна - Киев, Майдан и т.н.

Featured Replies

Не по-човешко, да използвам израза, е да подкрепяш хората, докарали Украйна до настоящото положение, и продължаващи да я тикат надолу.

От днес столицата Киев е в официално обявен фалит: http://www.manager.bg/бизнес/киев-обяви-технически-фалит

Фалитът е обявен от така нареченото им "правителство".

Сега ще започне доразграбването на страната за жълти стотинки. Някои, носещи име на прасе, ще станат още по-тлъсти и в двата смисъла на думата, оправдавайки името си. Същото важи и за обкръжаващите го "майдановци".

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

• Отговори 14,1k
  • Прегледи 727,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Автономията на Донбас е абсолютно задължителна - за да свърши войната и да няма повече ненужно пострадали.   Ако войната продължи още -  много  жалко за Украйна и за националистите им!  С бедност и ми

• Интересното е реакцията на насрания запад в момента, напълно подкрепят мерките които властта взема с разгонване и арести на  фашаги в момента, а когато Янукович искаше да направи същото, то не бяха ре

Публикувани изображения

В самото начало на поста на Тони се казва- на нас не ни плащат за да мислим правилно. И не ние сме загубили човешки облик, а управляващите в Украйна. И по тяхна вина ще се случат нещата описани в прословутия пост. Също така държа да поясня, че лайкнах поста не от злорадство, а поради принципно съгласие с прогнозите за бъдещото развитие на нещата. За мен лично, човешки облик са загубили поддръжниците (особенно платените) на политиката на една далечна държава, която наводни света с терористи, изби и продължава да избива милиони хора и да се пъчи най-нахално с безнаказаността си. За да парирам тролските спекулации в зародиш- визирам САЩ. Поради гореизброените причини, лайка ми ще си стои на поста. Винаги съм стоял зад думите и постъпките си. Дадох и обяснение защо съм го сложил, а всеки е свободен да го разбира както иска.

Първо ще ти кажа, че поддръжници на на външната политика на САЩ тук не съм забелязала. Забелязвам обаче потребители, които не само поддържат политиката на Путин, но и се отъждествяват с нея, радват се на ставащото. :(

Затова припомних на Тони, че и руснаците страдат. Обикновените, разбира се. Поинтересувайте се малко колко са им намалели доходите(дори на средната класа) и как пенсионерите им са на ръба на оцеляването, без индексация на пенсиите вече трета година. Поинтересувайте се малко на какво приличат болниците за простолюдието(в Русия) и какъв ръст на битова престъпност има напоследък в Ростовска област. И, да, именно войната в Донбас е виновна-процъфтява търговията с оръжие...

Не се измъквай с управляващите на Украйна, тях има кой и какво да ги съди. Говоря за най-обикновена човещина тук и когато някой е показал уважението на киевчани пред паметта на загиналите си родственици и съотечественици, друг да се изцепи: "Тая зима определено ще са на колене. От глад и студ."

Грозна работа.

И никой от вас не се усеща докъде стигате в напъна си да се представите за пишман-русофили! Досущ като лидера ви - Волен...

Ами не сте!

Путинопоклонници сте и нищо повече!

Aз си признавам, че съм в едно по-особено състояние от тези, които се стремят да не излглеждат злорадо. Просто падението на тази държава Окраина и нейното настояще, както и бъдеще, рязко контрастират с твърденията на разни демократи, като Миро и Благо, които дори твърдят, че трябвало да се премине през този кошмар, за да дойдат по-добри дни. Като знам обаче нашето вечно очакване, то ми е ясно какво ги чака окраинците. :) И докато те фалират, разпадат се на парчета и вървят към глад и мизерия, някой ще ни обяснява колко са демократични и щастливи. Там е някакъв ужасен хаос и положението е страшно. Фалит във всяко едно отношение. 

Нел, леко съм разочарован от твърдението ти, че страданието е изцяло заради Путин. Аз бих го разделил 60-40 в полза на задокеанските демократизатори.

Лайка ти на злорадия пост на Тони е напълно достатъчен за всеки нормалномислещ човек, Мойра, за да е наясно с  твоето, на Колев, и на Upili злорадстване.

Дерзайте си! Загубихте човешки облик от натягане! Пред кого? - И вие не знаете...

Тая зима определено ще са на колене. От глад и студ. 

Къде съзря злорадство, Нел?!

Човекът просто казва истината, имайки предвид създалото се положение.

/КРОСС/ Чеченският лидер Рамзан Кадиров обеща да не остави без внимание думите на съветника на украинския вътрешен министър Антон Геращенко, съдържащи заплахи по адрес на руските пилоти в Сирия, като обвини Геращенко за това, че е свързан с терористите, пише в. „Известия“, цитиран от РИА Новост

Кадиров, като паленце на Пу , да бе прочел че изказването на Геращенко и особенно пояснението след това, няма нищо общо с тези неща.

Както и да е.

В самото начало на поста на Тони се казва- на нас не ни плащат за да мислим правилно. 

Въртите се все в тази ниска орбита.

Не разбирате ли че ниокй не плаща на никого тук ? Моето мнение съм го повтарял хиляди пъти - тук има само "фенове" , на нивото на "футболни фенове" което обективно погледнато е доста ниска топка.

Това е нивото на всички екзалтирани фенове на путинската политика,

- футболно ниво, - харесвам отбор Х защото те са най велики , те са върха, те показаха на другия отбор У и ги закопаха, бла бла бла...

и т.н. пак бла бла бла...

За по сериозните,и интелигентните,  например за  Нел бих цитирал мнението на новия нобелов лауреат Светлана Алексиевич  :

http://news.liga.net/articles/politics/6822731-svetlana_aleksievich_ya_plakala_nad_fotografiyami_nebesnoy_sotni.htm

О людях и рабах. "Почему страдания у нас не конвертируются в свободу, в чувство собственного достоинства? Я встречала это десятки раз: вот человек рассказывает о войне или о Чернобыле - и это потрясающий рассказ, достойный Достоевского, рассказ глубокого, свободного человека. Но едва речь заходит о нашем времени, о Путине или Лукашенко, я вижу раба, пробиться сквозь сознание которого невозможно" (Ведомости).

О фашизме. "Есть такая книга - "Совесть нацистов" - там рассказывается, как постепенно, в течение 10 лет, в Германию вползал фашизм. Ведь немцы не были антисемитской нацией. Сначала, когда им говорили - не ходите к таким-то дантистам, к таким-то портным, - они шли именно к ним. А через 10 лет вокруг уже лагеря смерти. Как это произошло? Надо было нажимать на самые простые, самые примитивные кнопки" (Vozduh.afisha).

О Путине. "Он сделал ставку на низменные инстинкты и выиграл. Даже если бы завтра Путина не стало, куда бы мы делись от самих себя?" (Deutsche Welle).

О выводах. "Я так и не смогла для себя понять, почему преодоление зла, почему опыт боли не сделал нас чище, сильнее, лучше. Когда открылись архивы 1930-х, когда семьи заговорили - стало понятно, что же мы пережили. А потом - опять рабство, опять страх. Я этого не могу понять" (Новая газета).

О России. "Я много лет записываю людей. И у меня очень сильное чувство: ни мы не знаем, что такое Россия, - ни власть не знает, что такое Россия. Этот монолит не пришел в движение. Возможно, оно и к счастью. Никто не знает, что варится в этом котле" (Новая газета).

Об Украине. "Я очень поддерживаю Украину, была на Майдане и плакала над фотографиями Небесной сотни... Я не поддерживаю тех 84% россиян, которые хотят войны с Украиной... Путин и Лукашенко - это тоталитарные лидеры... Путин сделает для России в Сирии второй Афганистан" (Радио Свобода).

О единстве славян. "Славянские народы должны быть, по Солженицыну, вместе. Но сегодня - нет... Близки обиды... И нам мешает культура борьбы. Память борьбы. Навыки борьбы. Это - главное препятствие. Научиться бы ценить маленькую человеческую жизнь!" (Вестник).

О диктаторах. "Мне вспоминаются документальные кадры ввода русских войск в Крым: шли Камазы, военные тягачи, бронетехника. Вокруг раскрытых люков сидели солдаты, у них на всю мощь гремели магнитофоны. Неслась на всю мощь песня: "Праздник к нам приходит! Праздник к нам приходит!" У этих ребят с Рязани, Твери, Сибири не было денег приехать в Крым туристами, приехали на бронетранспортере. Я где-то это уже видела: на советской войне в Афганистане. То же вранье и невозмутимость диктаторов" (Deutsche Welle).

О революции и достоинстве. "Они там, в Кремле, не могут поверить, что на Украине произошел не нацистский переворот, а народная революция. Справедливая. Украинцы увидели брошенные имения этих господ с позолоченными унитазами. Как номенклатура советского времени, они думали, что власти позволено все, и она неответственна перед обществом. Но люди за 20 лет изменились. Первый Майдан вырастил второй Майдан. Люди сделали вторую революцию, теперь важно, чтобы политики ее опять не проиграли... Недалеко от моего дома в Минске стоит памятник украинскому кобзарю Тарасу Шевченко. Каждое утро я вижу, что памятник обсыпан цветами, догорают поминальные свечи. Первые дни на тех, кто приходит сюда, составляли протоколы, везли в полицейский участок. Тогда таких людей было десятки, а теперь сотни. Полицейские не могут арестовать всех людей, утром к памятнику приезжает машина и арестовывает цветы. Но я знаю, что утром будут новые цветы" (Deutsche Welle).

О Крыме. "Рейтинг Путина зашкаливает. До оккупации Крыма довольны деятельностью президента были 27%, а сейчас - 67% населения. После долгих лет унижения все хотят "маленькой победоносной войны". Все настроены на реванш за 1991-й год. Поражает, что даже молодежь заражена имперскими амбициями. "Классный мужик Путин, - это первое, что я услышала на московском вокзале. - Севастополь - русский город. Крым должен быть наш... Говорят: Путин… автократия… Но автократия живет не в вакууме. Речь должна идти о коллективном Путине. Крым - это болезненная тема. До XVIII века он был татарский, с XVIII до XX века - Крым русский. Поэтому Крым - наш, у нас его несправедливо отнял по пьянке Хрущев и задарил Украине. А сколько там русских могил! И мнения поляризуются: от "спасем наших братьев", до "надо сбросить на хохлов пару атомных бомб" (Deutsche Welle).

О русском мире. "Свет великой русской культуры, балет, музыки - мой свет. Но "русский мир" Путина, Шойгу, Сталина - не мой свет" (Радио Свобода).

<a href="http://liga.net/">Источник</a>

Човекът просто казва истината, имайки предвид създалото се положение.

Точно това се опитвах да и обясня, но не било така. И по повод твърденията на Нел- не се измъквам, ама хич даже. Истинските виновници за това положение са управляващите им. И не съм съгласен веднага да ми приписват Волен за лидер. Аз твърдо съм против всички мижитурки дето са на власт, или са били на власт. Ако зависеше от мен- всеки които е минал през властта за последните 25 години сега щеше да е в затвора. А Волен е последния човек които може да ми е лидер. Него поне съм го виждал и го знам лично какъв авантаджия и слагач е още преди много години, докато беше г-н Никой.

Някой е излъгал Миро и му е внушил да му е позволено да коментира разни преценки на Путин...Смешно е  това .. Само нашенецът още не знае кой е най-влиятелният човек на планетата...

Мен не ми трябва разрешение или внушение за да чета и оценявам стойностни мнения на достойни хора , чиито думи много трудно се "смилат" от някои  нискоинтелигентни хора.. И които когато няма какво да кажат поради ограниченото си мислене,  отново обиждат мен или ръсят офтопици....

Миро, благодаря за цитатите на новата носителка на Нобелова награда за литература. Тъкмо вчера си мислех, че трябва да намеря нещичко от нея, а това(по-нагоре) е добро начало. Благодаря!

Една статия за новите(стари) управници в Луганска област, "генетични" номенклатурчици, разбира се.

И аз благодаря за статията, просто нещата там са още по объркани, и както и у нас, колкото по е мътна водата, толкова повече някои ще се възползват.

И тези някои са хора с връзки, влияние, пари. 

За мен по е важното хората да са вободни и да се реши хуманитарната криза.

Радвам се че няма да са под руско влияние, или не в такава степен.И дори пак да се оормят кланове и олигарси, възможността за обществен контрол ще е много по голяма.

Ще ти цитирам за сравнение на един политически може да се каже емигрант , изселил се заради окупацията, от Крим в Киев 

Ровно полтора года, как я эмигрировал из оккупированной Ялты в Киев. Агентурные особенности пропускаю:). Мы никакие не "внутренне перемещенные лица". Такие, как я, их тысяч 30 или 40 или по моим расчетам - до 60-70 (кто-то в правительстве специально не хочет их считать, хотя это как два пальца об асфальт) - мы политэмигранты, которые не сочли возможным каждый день смотреть на аквафреши на наших улицах и находиться под угрозой фсб-шного подвала. Еще тысяч 100 (не считая наших крымскотатарских братьев) не уехали - их держат не материально-квартирные дела, а, преимущественно, старенькие больные родители. Страшно сказать, но это циничная правда: им приходится ждать, когда они уйдут... 
В общем-то, мы, крымские политэмигранты - большая сила. Из Крыма уехали ВСЕ ведущие журналисты, ВСЕ известные и эффективные лидеры гражданского общества, ученые, огромное число настоящих граждан Украины, которые привыкли в украинской анархической демократии всегда говорить то, что думают, без оглядки. У ВСЕХ из них, я знаю, наворачивались слезы при виде первого украинского флага на БТР на Чонгаре. Спасибо, тебе, Киев, Львов, другие города и городки нашей страны. Вы приняли нас как своих. Нам совсем непросто, мы потеряли вообще все, кроме родины. Все мы начали с нуля. При этом "крымская кровь" освежила многие украинские СМИ, мозговые центры, воюющие батальоны. У нашей эмиграции - уже десятки погибших на войне добровольцев, моряков, морпехов. В этой эмиграции мы поняли, что наши мозги, таланты и умения нужны Украине. Не чиновной, а народной. Да, мы горные люди, нам не хватает рельефа, точек обзора и воздуха. Нам абсолютно не хватает моря, и реки нам его не заменят. Поэтому мы все это будем возвращать, правда, наша Украина?

И малко хумор за Яценюк / в стил чък норис/ :) 

- Что произошло с подлодкой "Курск"?
- Ее утопил Яценюк.

Яценюк бросил гранату и убил 50 человек. А потом она взорвалась.

Однажды Яценюк чихнул в автобусе. В живых осталось лишь трое.

"Кровавый Пастор против Человека-Яценюка - кто бы не победил, ты проиграешь."

Когда Яценюк ложится спать, он кладет подушку под пистолет.

Каждое утро Яценюк намазывает нож на хлеб.

Улицу им. Яценюка пришлось переименовать, т. к. никто не хотел переходить дорогу.

Яценюк не ходит на охоту, потому что слово «охотиться» подразумевает возможность неудачи. Яценюк ходит убивать.

Яценюк не стирает свою одежду, он потрошит ее.

Яценюк не ест. Он убивает овощи, фрукты, убивает убитых коров, свиней, птиц.

Если вы видите Яценюка, он видит вас. Если вы не видите Яценюка, возможно, вам осталось жить всего несколько секунд.

Всё, что не убивает - не Яценюк.

Тень Яценюка видно в темноте.

Яценюк настолько крут, что довел до оргазма резиновую женщину.

Яценюк заставляет лук плакать.

С този хумор направо изби рибата. Веднага си личи ЕнтЕлегентния човек по това какво чете и на какво се възхищава :D

С този хумор направо изби рибата. Веднага си личи ЕнтЕлегентния човек по това какво чете и на какво се възхищава :D

Ако визираш мен , да, възхищавам се на нобеловата лауреатка, и се смея на вицове.

Проблем ? 

Taзи Нобелова награда се обезцени още след като я дадоха на Обонго за мир. Четете си я със здраве, тази окраинката. То днес всеки втори малоумник може да стане известен и нобелов лауреат, стига да е удобен на някого.

12140599_10153689597210917_6589493450035062651_n.jpg

И понеже малко се отклоних, ето нещо за Петро Порошенко. Този антипутинист, борец за свобода, демокрация, евроценности и според мен бъдещ нобелов лауреат.

Редактирано от Тøни (преглед на промените)

:offtopic_s:

Определено!

Вицовете за Борисов му подхождат - човекът има осанка, пояс, спортува редовно и се държи като мъжкар.

А Яценюк прилича на психясал, слаботелесен мухльо.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Taзи Нобелова награда се обезцени още след като я дадоха на Обонго за мир. Четете си я със здраве, тази окраинката. То днес всеки втори малоумник може да стане известен и нобелов лауреат, стига да е удобен на някого.

На хора с ограничен интелект, наистина е трудно да се оцени една нобелова награда, още повече мотивите за нея.

Разбира се, нищо не ти пречи да сравняваш на ниво футболни агитки - щом няк'ф който мразя е номиниран, значи наградата не струва.

Твое право разбира се, но нали разбираш че мнението ти е детински наивно :)

И между другото , тя е от Беларус, не е "окраинка" ... ама.. на фона на чалгарското ти "футболно" ниво на коментиране , тази подробност е наистина маловажна....

Тъй като, и тук трола получи полюция, по някаква нобелова лауреатка. Дето не се знае, какво чак толкова е направила. Ама нали и Обама, взе Нобел, та не се изненадвам, че го дават на сульо и пульо. Ето един 'любим' цитат, на въпросната дама лауреатка. За въпросната госпожа, православието е архаично, мрачно и митологично. Мъжкарството /не знам какво разбира под тази дума ;)/ също е мрачно нещо. Нормално е, да получи Нобел. За нея са нормални, брадати травестити, хомо бракове и всякакви модерни евро-гей неща. :ph34r:

Путин олицетворява мъжкарството, православието, бляновете да бъдем велика сила - все архаични, митологични, мрачни неща.

http://www.dw.com/bg/светлана-алексиевич-цяла-русия-лъже/a-18462520

О боже .. не се напъвай да тълкуваш въпросната писателка.

Нямаш си на идея колко си далеч от каквото и да е казано от нея.... на светлинни години...

Концентрирай се в по простички хейтърски неща .... пооплюй гаменски някой трол, платен соросоид  и т.н. ще се почувстваш по добре :) 

Леле, това за мъжкарството ме порази. Тая е от ЛГТБ, или там кво беше? :D

Евро ценност, и получава Нобел. :ph34r: Ти остави мъжкарството. Тая лелка уж е православна. Ама както се казва, парите не миришат. :ph34r:

Този хумор е възникнал по повод твърденията на шефа на следствието в РФ- Александър Бастиркин, че Яценюк бил участвал в първата чеченска война, демек чеченски терорист.

Така, че забележката ти в тази светлина е неиздържана(да не употребявам по-неприятна дума) :D

Евро ценност, и получава Нобел. :ph34r: Ти остави мъжкарството. Тая лелка уж е православна. Ама както се казва, парите не миришат. :ph34r:

Тази писателка визира онова православие в Русия, което се кичи с пречупените кръстове... пред "ведрия и одобрителен" поглед и "милата" усмивчица на Путин.

Е, хайде сега... То е ясно, че всяко стадо си има мърша, както е ясно, че православието е най-силно именно в Русия. За мъжкарството и бляновете да бъдеш велика сила ще коментираш ли? :)

Пак казвам, щом Обама е нобелов лауреат за мир, значи живеем в един много, много объркан свят.

Този хумор е възникнал по повод твърденията на шефа на следствието в РФ- Александър Бастиркин, че Яценюк бил участвал в първата чеченска война, демек чеченски терорист.

Така, че забележката ти в тази светлина е неиздържана(да не употребявам по-неприятна дума) :D

Тази писателка визира онова православие в Русия, което се кичи с пречупените кръстове... пред "ведрия и одобрителен" поглед и "милата" усмивчица на Путин.

Не се занимавай .. мен ме е гнус да им отговарям дори ...хейтъри /това не е обида /  коментират литературна нобелистка... 

Е, хайде сега... То е ясно, че всяко стадо си има мърша, както е ясно, че православието е най-силно именно в Русия. За мъжкарството и бляновете да бъдеш велика сила ще коментираш ли? :)

Пак казвам, щом Обама е нобелов лауреат за мир, значи живеем в един много, много объркан свят.

Би ли дал някакви доказателства и факти с какво православието в Русия е най-силно?

Олеся Бузина :D  "Преводачът" е на вие с руския, хич не са му ясни падежите и окончанията, още повече не му е известен Бузин. :D

Ванка, няма нищо такова във фейса на Геращенко. Влез и се увери сам.

Нел, като "лайкваш" Миро му обърни внимание, че от бързане да се изяви прави много правописни грешки почти във всеки пост.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.