Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Украйна - Киев, Майдан и т.н.

Featured Replies

Цитат

Руски артисти към Путин: Ще бъдете прокълнат

"Русия следва параноята на психически увреден диктатор", заяви писателят Борис Акунин

"Ще бъдете прокълнати", обърна се Руският конгрес на интелигенцията в открито писмо към "подпалвачите на война" в Украйна. Писмото е публикувано на сайта "Ехо Москвы" още в началото на седмицата и вече е подписано от хиляди.  "Въпреки ужасната цена, която и Украйна, и Русия несъмнено ще платят за тази война, ръководството на Руската федерация продължава своята пагубна политика", се казва в документа. Авторите му сравняват официалната реторика на Русия и провокациите на Путин с Хитлер и нахлуването в Полша през 1939 година. 

До самия край не можех да повярвам, че Путин ще започне тази абсурдна война — и сгреших.  Винаги съм вярвал, че накрая разумът побеждава — и съм грешал. Лудостта победи. Хора умират, пролива се кръв.  Русия се управлява от психически увреден диктатор и най-лошото е, че тя послушно следва неговата параноя.

Знам, че Путинландия и Русия не са едно и също нещо, но сега няма разлика за целия свят.  Страшно е за украинците.  Страшно е за здравомислещите руснаци, които са под властта на маниак. За руснаците с промити мозъци, които сега се радват, също е страшно.

Но шамарът, който Путин получи в замяна – лично Путин – изискваше отговор под формата на истинска кръв. И в целия политически елит не се намери нито един свестен човек. Нито един, който би се опитал да спре катастрофата. Тази война е производна на едно болезнено наранено самочувствие. И това е престъпление на Русия, разбира се. Всички сме партньори. Всички ние, които позволихме на този молец да прерасне в дракон, способен да унищожи света.  Срам и ужас.

„Простете на нас, горките убийци..."

Цитат

Цитат

Сгреших за Русия. Лудите трябва да бъдат изолирани

Милош Земан, президент на Чехия, който няколко месеца беше в болницата, направи специално обръщение по повод войната на Русия срещу Украйна. В него смятаният за проруски настроен държавен глава каза по адрес на Русия, че е сгрешил в преценките си и ръководството ѝ се държат като откачени. (Видео в края на текста)

Уважаеми съграждани!

Рано тази сутрин Руската федерация нападна Украйна. Това е акт на агресия, който трябва да бъде осъден не само с думи, но и с дела.

Обичам руската култура и уважавам саможертвата на руския народ във Втората световна война. Но това не означава, че съм съгласен чужда армия да влиза на територията на суверенна държава, без да обявява война.

Изгледах внимателно обръщението на президента Путин и ще му отговоря с едно изречение: истински грешки като бомбардировките на Югославия или влизането в Ирак не могат да бъдат извинение за собствените грешки.

Преди няколко дни казах, че Русия не е луда, че Украйна няма да бъде атакувана. Признавам, че сгреших и ирационалното решение на правителството на Руската федерация е пагубно за самата руска държава.

Вярвам, че е дошло времето да започнем с по-строги санкции, отколкото бяха планирани преди. И под това имам предвид преди всичко санкции, засягащи Swift - международната банкова мрежа, което би означавало изключване на Руската федерация от платежната мрежа.

Лудите хора трябва да бъдат изолирани: трябва да им се противопоставяме не само с думи, но и с конкретни мерки.

Бих искал да призова нашите съграждани към спокойствие, бих искал да изразя подкрепа за Украйна, правителството на Украйна и украинските граждани.

Цитат

274469975_4935305403230240_5190802220989

преди 9 часа, M.Николов написа:

Но!!!

Кипър никога не е бил член на НАТО, а Кипър не е Гърция!

Така е. Кипър не е бил член на НАТО. Но, когато турски войски нападат Кипър, съвсем случайно срещат гръцки войски срещу себе си. Войски на две страни, членки на НАТО воюват едни срещу други, макар и за кратко.

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 751,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Автономията на Донбас е абсолютно задължителна - за да свърши войната и да няма повече ненужно пострадали.   Ако войната продължи още -  много  жалко за Украйна и за националистите им!  С бедност и ми

• Интересното е реакцията на насрания запад в момента, напълно подкрепят мерките които властта взема с разгонване и арести на  фашаги в момента, а когато Янукович искаше да направи същото, то не бяха ре

Публикувани изображения

преди 10 часа, БаалБек написа:

Всяко мнение има значение. За това Ви цитирах само този пасаж.

преди 10 часа, БаалБек написа:

А сега ми посочи - кога и къде ДНР и ЛНР са били самостоятелни и автономни области в УССР?

Я не ми разтягай локуми кой кога и какъв е бил, защото ще се оплетеш като пиле в калчища. Косово, Либия, Ирак.......арабските пролети какво е? Не е ли нарушаване на международното право? Или казваш на американците всичко им е разрешено, щото видите ли те определяли световния ред, те решават кого да наказват и кого да миропомазват! Да, ама край с американската хегемония. Русия се възроди от пепелта и ще счупи краката на американските тирани от сега на татък. Мръсниците зад голямата локва няма вече да крадат, убиват и безчинстват по цялата планета безнаказано. В Сирия Асад с руска помощ ги измете. В Афганистан козарите не можеха да търпят повече американската мръсотия, да убиват мирни афганистанци с дронове по сватби и др. празници. Слязоха от планините и започнаха и те да избиват де що американски мръсник намерят па било то войник или гаден лъжлив журналист. За това "непобедимите" американци най-победоносно избягаха и то тихоммълком през ноща, за да спасят кожите си, защото 20 годишната американска мръсотия налагана с оръжие от самозабравилите се изедници повече не можеше да се търпи от афганистанския народ. Мръсотията с майдана също е американско дело. Е, до тук бяха. Путин е най-добрият политик в света. Но и той не можешеповече да търпи американските гадости и им каза БАСТА! Стига ви толкова! Донецк Луганск и много още тгеритории в Украйна са си изконно руски и никой няма право да избива руско население само защото Русия е дарила част ос собственото си "АЗ"! А, колкото до Украйна, няма такава държава, ако обърнеш внимание на името и имаш поне малко сиво вещество ще разбереш смисъла и значението на "Украйна"!

преди 12 минути, herkules2 написа:

...

Ами като са толкова отворени руснаците, а САЩ е проблемът, защо двете държави не решат въпроса помежду си. Нали са големите суперсили и са много отворени. Същото важи и за американците. Да нападнат Русия, а не винаги да го отнасят по-слабите държави. Ако следваха стриктно принципите, които декларират, би следвало двете държави да започнат война една с друга. Ама явно е по-лесно да демонстрират силата си над невинни.

Не знам какво трябва да се случи, за да се види, че и от двете страни са чудовища. Някакви подобия на хора и разбира се страхливци, действащи прикрито, манипулирайки другите.

преди 11 часа, miro20 написа:

За тези и за всички 15 или 30 хил убити е виновен единствено и само Путлер който вкара войски в ЛДНР и започна да разстрелва православни украинци.

АТО за отблъскване на изродите с георгиевски лентички, започна седмица след руското вторжение. .

Путин едва сега е отговорен за руско вторжение.  Цялото поведение на бандеровците, включително и тяхната безумна АТО, бяха една огромна антиславянска грешка. На теб кой ти промива мозъка!?  

преди 26 минути, Just a Stranger написа:

Ами като са толкова отворени руснаците, а САЩ е проблемът, защо двете държави не решат въпроса помежду си. Нали са големите суперсили и са много отворени. Същото важи и за американците. Да нападнат Русия, а не винаги да го отнасят по-слабите държави. Ако следваха стриктно принципите, които декларират, би следвало двете държави да започнат война една с друга. Ама явно е по-лесно да демонстрират силата си над невинни.

Не знам какво трябва да се случи, за да се види, че и от двете страни са чудовища. Някакви подобия на хора и разбира се страхливци, действащи прикрито, манипулирайки другите.

Тук си много прав. Но всичко по реда си. Знаеш пословицата, по-умният винаги отстъпва и това винаги е била Русия. Колективният запад, слуга на янките действа подмолно, а САЩ нямат здрави гащи за да нападнат Русия, която вече е супер-сила, най-могъщата в света в момента. Но, ако предизвикат по подходящ начин и мръснишки подход Путин ще отговори. И тогава жална им майка на западняците. Той в прав текст им обясни, че няма да търпи повече западната мръсотия-извратения на руските територии. Там да си стоят и да не налагат с оръжие либералната си демокрация хомосексуализмът им и останалите западни изгъзици, налагани и на нас като "европейски ценности"! Ние си имаме традиции и ще си ги уважаваме докато ни има. Ако помислиш реално, ще видиш, че западът мрази православните народи, мрази и нас, но лицемерието му е в подхода. Така превръща в роби страните, подлъгвайки ги с фалшиви обещания. Я си сложи ръка на сърцето и кажи, какво по-добро ни донесе демокрацията след 89 г.? Народът се топи, умират стари нови не се раждат, като изклйчим небългарските етноси.  Според теб днес по добре ли живеят хората от колкото преди, по-богати ли станаха въпреки технологиите. Като говориш за чудовища, чудовища са американските разбойници, за които законите които дори те са измислили не важат. Самоче бяха до тук. Гадовете газ пикаят от яд, че Русия е станала толкова магъща и вече не могат да и поставят условия. Русия ни е освободила от турско робство, ще ни освободи и от американско робство. "Дядо Иван" няма да изостави децата си! Русия, България и много страни са възникнали преди хилядолетия, а САЩ са на 200 години и поради благосклонността и доброжелателността на останалия свят САЩ си позволиха да злоупотребят с доверието и добронамереността на останалите страни. Светът вече вижда лицемерието наглостта и зверствата на янките по света, и ако някой може да ликвидира този тумор, то това единствено е Русия, защото има потенциал за да го направи сама, без чужда помощ. 

преди 12 часа, A.com написа:

О, руски слуга, тук ли си?  Виждам, че патологията не те е напуснала.

Тук съм и чета глупостите ти, на които сигурно и ти не си вярваш. Ти си слуга на американските изверги, и се опитваш да излъжеш останалите, само че, българите са с топли чувства към Русия и това са 80% от българското население. Останалите - младото поколение са заблудени от такива като теб и лъжата за страната с неограничените възможности е станала мечта, благодарение на фалшива пропаганда от политици и медии. Как станахме членове на ЕС и НАТО? Кой попита народа дали иска и е съгласен? Сега, като изчезне лева и се внедри еврото хората съвсем ще обеднеят, а Брюксел ще печата и раздава евро само на послушните и винаги ще ни осъди заради това, че някой ром в затвора, влязъл заради убийството на бългали нямал телевизор интернет или пък храната му била слаба без кебапчета-скара в менюто три пъти седмично! Група платени от запада активисти използваха еуфорията за уж по-добро за народа, съставиха правителство, като Соломон Паси завлече България в блатото, а Надежда с два реда сълзи заяви "най-после" и ние! И какво от това? 90-та година тръгнах и аз към прословутия запад и останах изненадан. Че то населението им етолкова неграмотно-некадърно, просто не е за вярване. Той станал на 55 години, учител и не знае с кой цвят се обозначава топлата и студената вода, докато при нас и децата в детските градини го знаят. Нашите деца в средния курс по линия на ТНТМ бяха 10 пъти по-добри и знаещи от населението на запада. Да, запада са богати, крали са по целия свят и затова плащат, а и има с какво. Имали тесни специалисти, а като си поговорих с тях видях ги какви "специалисти" са. Светът се променя и народите ще се надигнат срещу световния ред наложен от запада. Лицемерието със суверинитета е очевадно. Съставено е световно правителство, което диктува условията на страните членки с директиви и нареждания, които са с по-голяма тежест от конституциите на страните. За какъв суверинитет говорим?

преди 2 часа, A.com написа:

Така е. Кипър не е бил член на НАТО. Но, когато турски войски нападат Кипър, съвсем случайно срещат гръцки войски срещу себе си. Войски на две страни, членки на НАТО воюват едни срещу други, макар и за кратко.

Да, но не и на собствена територия, усещаш ли тънкия момент?

Освен това гърците не са били невинни жертви в случая.

преди 16 минути, herkules2 написа:

Тук съм и чета глупостите ти, на които сигурно и ти не си вярваш. Ти си слуга на американските изверги, и се опитваш да излъжеш останалите, само че, българите са с топли чувства към Русия и това са 80% от българското население. Останалите - младото поколение са заблудени от такива като теб и лъжата за страната с неограничените възможности е станала мечта, благодарение на фалшива пропаганда от политици и медии. Как станахме членове на ЕС и НАТО? Кой попита народа дали иска и е съгласен? Сега, като изчезне лева и се внедри еврото хората съвсем ще обеднеят, а Брюксел ще печата и раздава евро само на послушните и винаги ще ни осъди заради това, че някой ром в затвора, влязъл заради убийството на бългали нямал телевизор интернет или пък храната му била слаба без кебапчета-скара в менюто три пъти седмично! Група платени от запада активисти използваха еуфорията за уж по-добро за народа, съставиха правителство, като Соломон Паси завлече България в блатото, а Надежда с два реда сълзи заяви "най-после" и ние! И какво от това? 90-та година тръгнах и аз към прословутия запад и останах изненадан. Че то населението им етолкова неграмотно-некадърно, просто не е за вярване. Той станал на 55 години, учител и не знае с кой цвят се обозначава топлата и студената вода, докато при нас и децата в детските градини го знаят. Нашите деца в средния курс по линия на ТНТМ бяха 10 пъти по-добри и знаещи от населението на запада. Да, запада са богати, крали са по целия свят и затова плащат, а и има с какво. Имали тесни специалисти, а като си поговорих с тях видях ги какви "специалисти" са. Светът се променя и народите ще се надигнат срещу световния ред наложен от запада. Лицемерието със суверинитета е очевадно. Съставено е световно правителство, което диктува условията на страните членки с директиви и нареждания, които са с по-голяма тежест от конституциите на страните. За какъв суверинитет говорим?

Като гледам ситуацията в Украйна съм благодарен още повече на П. Стоянов и Соломон Паси за НАТО и ЕС. Не знам на колко години си, но си спомням края на 80-те, спомням си и 90-те какво направиха любимите ти про руски партии в България. Много добре си спомням как бяхме top of the top на хартия и ако не бачкахме на полето или не гледахме животни едвам свързвахме двата края. 

Искам аз сам да си определям бъдещето. Искам дъщеря ми като порасне да се развива каквато иска.

В момента работим с руски фирми и мога да ти кажа че са си на същото дередже като преди 40 години. 

Рано или късно Путин ще отиде при Брежнев и Сталин и понеже руската държава не знае как да работи без Путин се моли да не стане гражданска война в Русия.

преди 9 минути, herkules2 написа:

Не си прави труда- американските подлоги не са тук, за да дискутират истината, а да замазват очите на хората, бранейки интересите на янките. И работейки упорито против българските интереси.

преди 18 минути, M.Николов написа:

Другият тънък момент е, че Европа е възмутена, но САЩ подкрепят преврата и дейността на турците. А, като прочетем причината за действията й- поразително сходни с тези на руснаците днес.

преди 7 минути, BANKATA написа:

Като гледам ситуацията в Украйна съм благодарен още повече на П. Стоянов и Соломон Паси за НАТО и ЕС. Не знам на колко години си, но си спомням края на 80-те, спомням си и 90-те какво направиха любимите ти про руски партии в България. Много добре си спомням как бяхме top of the top на хартия и ако не бачкахме на полето или не гледахме животни едвам свързвахме двата края. 

Искам аз сам да си определям бъдещето. Искам дъщеря ми като порасне да се развива каквато иска.

В момента работим с руски фирми и мога да ти кажа че са си на същото дередже като преди 40 години. 

Рано или късно Путин ще отиде при Брежнев и Сталин и понеже руската държава не знае как да работи без Путин се моли да не стане гражданска война в Русия.

Интересно, защо не си спомняш какво точно направиха любимите ни сини, начело с Костов и Стоянов, които избрахме и на които дадохме цялата власт, за да изправят кривиците? Спомняш ли си, докато бачкаше на полето, как Костов раздържави де що свари и го подари на "братовчедите си"? Как разпиляха машинния парк, с който се обработваше земята и как изклаха животните, връщайки ги на бройки на хора, които жива овца не бяха виждали? Спомняш ли си как янките ни обещаха помощ за обработка на върнатите в реални граници и разпокъсани нивички, а се оказа, че нямало да бъде помощ с техника, ами щели да плащат на свои специалисти, които да ни учат как се оре? Спомняш ли си, как Костов върна всички пенсионери в първи клас с деноминацията и ги обрече на нищета доживот? А, спомняш ли си как искахме най- после да сме свободни, откъснали се от прегръдката на Големия брат, а Стоянов зад гърба на правителството, парламента и народа, ни напъха от Варшавският договор в НАТО? 

Хубаво искаш сам да определяш бъдещето си, ама можеш ли? Ти ли реши да дадеш земя за 6 американски бази без стотинка да ни плащат и без право да съдим войниците им, като направят престъпление тук? Ти ли реши да се правим на велики и да се тикаме между американците и руснаците, след като техните единоборства не ни засягат? Не усещаш ли, че просто приемаш да обслужваш политическите интереси на този и онзи, лишавайки се от свободната воля да решаваш как да живееш и да нямаш врагове, ако наистина нямаш?

Защо това се случи само в България ?

Знаеш ли какви подигравки имаше към чехите когато си продадоха завода за 1 млрд.

Това че в държавата имаме проблем не значи че проблема е в системата.

Ако си бяхме разпродали заводите началото на 90-те изобщо нямаше да се стига до ситуацията '97.

Знаеш ли че България е единствената страна от соц. блока в която комунистите спечелиха изборите след разпада. Ако на запад ги вкарваха по затворите тук си раздаваха предприятия.

преди 46 минути, herkules2 написа:

Тук съм и чета глупостите ти, на които сигурно и ти не си вярваш. Ти си слуга на американските изверги, и се опитваш да излъжеш останалите, само че, българите са с топли чувства към Русия и това са 80% от българското население.

Четеш собствените си глупости. За пореден път, вместо да оборите с нещо това, която облъчените пишат в темата го карате на фантазии и вяра в думите на цар Путин.

Относно това кой на кого е слуга, това помниш ли го?

Цитат

Длъжен съм първо да служа на себе си и после на Русия, а двете са свързани помежду си, защото без Русия днес нямаше да я има и България.

И не бъркай чувствата на българското население към Русия с чувствата на българското население към Путин. Толкова сте си повярвали, че за вас разлика между Путин и Русия няма. Е, има. Огромна разлика при това. Ама необлъчените ви глави не могат да я схванат.

90-та година тръгнах и аз към прословутия запад и останах изненадан.

А, кога ще тръгнеш към неземния рай Русия, под владичестовто на Путин? Нали България вече е завлечена в блатото.

Според absurt сме кьорави и сакати, според теб сме блато. Изнасяйте се де. Путин ще ви приеме с отворени обятия.

Останалите - младото поколение са заблудени от такива като теб и лъжата за страната с неограничените възможности е станала мечта, благодарение на фалшива пропаганда от политици и медии. Как станахме членове на ЕС и НАТО?

Любимецът ти Путин, който иска да денацифицира Украйна, вече си има "Министерство на истината":

https://ria.ru/20220224/roskomnadzor-1774750396.html

Цитат

МОСКВА, 24 фев - РИА Новости. Действующие в России СМИ обязаны использовать информацию о военной операции в Донбассе только из официальных российских источников, заявил в четверг Роскомнадзор

"При подготовке материалов и публикаций, касающихся проведения специальной операции в связи с ситуацией в ЛНР и ДНР, они [СМИ и информационные ресурсы] обязаны использовать информацию и данные, полученные ими только из официальных российских источников", - сказано в релизе.
Распространение заведомо ложной информации влечет административную ответственность по статье 13.15 КоАП РФ – штраф до 5 миллионов рублей.
"Распространение ложной информации в сети интернет повлечет за собой незамедлительную блокировку таких материалов со стороны Роскомнадзора", - подчеркивает ведомство.

Да ви е честит новият фюрер.

преди 37 минути, M.Николов написа:

Освен това гърците не са били невинни жертви в случая.

Тънкият момент е, че две държави членки на НАТО се изправиха една срещу друга и се стигна до военни сблъсици. Територията, на която това се случи не е била член на НАТО, за това не споря. Гърците също не са били невинни жертви - и за това не споря.

преди 3 минути, A.com написа:

Тънкият момент е, че две държави членки на НАТО се изправиха една срещу друга и се стигна до военни сблъсици. Територията, на която това се случи не е била член на НАТО, за това не споря. Гърците също не са били невинни жертви - и за това не споря.

Именно, а чл.5 се задейства единствено, ако членка на Нато е нападната на собствена територия.

преди 56 минути, absurt написа:

Не си прави труда- американските подлоги не са тук, за да дискутират истината, а да замазват очите на хората, бранейки интересите на янките. И работейки упорито против българските интереси.

О, госпожа ИСТИНА се обади.

Както тя самата написа:

Цитат

Аз само посочвам фактите.

Фактите на absut(има и още, на който му се търси ще си ги намери):

Цитат

Коректността изисква да зачитаме истината. Преди години, нямаше нито един руски войник в останалите страни от соц. лагера, въпреки че бяха членки на Варшавския договор.

Русия няма накъде да отстъпва- заобикалят я по всичките й граници

Руснаците си приключиха маневрите и изтеглят войските. Преди час- официално съобщение. А, вие- американофилите, продължавайте да олайвате и да треперите, че ще ви нападнат. Толкова сте смешни с облъченото си американизиране.

А, точно това се получава- янките приемат за даденост собствените си завоевания преди ВСВ, но отричат тези на руснаците.

Също толкова резонен въпрос е, какво търсят американците с оръжия и техника, и бойна сила в територията на главната руска военноморска база?

И срещу кого, де факто направиха този "отбранителен военен блок", след като Варшавският договор се разпусна? 

Ето така се дискутира истината. Лъжеш безогледно и не спираш да повтаряш, че казваш истината, а за опонентите й:

Цитат

А, облъченото от запада съзнание, може да паранояса всеки, оставил способността си да разсъждава, да хваща паяжина........

Е, толкова неграмотност е неизвинима с нищо!

Та, логиката- нещо, което на теб ти е силно непознато,

Посочваш силно некоректно твоите си източници, поддържащи твоите твърдения. нищо повече не посочваш. Дори и не можеш да разсъждаваш,

Чудя се, кой и кога успя така да ви зомбира!?

преди 56 минути, absurt написа:

А, като прочетем причината за действията й- поразително сходни с тези на руснаците днес.

А, на чеченците?

========================================

преди 20 минути, M.Николов написа:

Именно, а чл.5 се задейства единствено, ако членка на Нато е нападната на собствена територия.

Грешиш. В чл.5 не пише това, което твърдиш.

Цитат

Член 5

Страните по Договора се договарят, че въоръжено нападение, предприето срещу една или повече от тях, в Европа или в Северна Америка, ще се разглежда като нападение срещу всички тях, вследствие на което те се договарят, че в случай на такова въоръжено нападение всяка от тях, упражнявайки правото си на индивидуална или колективна самоотбрана, признато в член 51 от Устава на Организацията на обединените нации, ще окаже помощ на нападнатата страна или страни по Договора, като незабавно предприеме, индивидуално и съгласувано с останалите страни по Договора, такива действия, каквито смята за необходими, включително употребата на въоръжена сила, за възстановяване и поддържане на сигурността в Северноатлантическата зона.

Всяко такова въоръжено нападение и предприетите като следствие от него мерки ще бъдат незабавно доведени до знанието на Съвета за сигурност. Осъществяването на такива мерки ще бъде прекратено, след като Съветът за сигурност предприеме необходимите стъпки за възстановяване и поддържане на международния мир и сигурност.

В чл.6 пише:

Цитат

Член 6 

За целите на член 5 за въоръжено нападение срещу една или повече от страните по Договора ще се смята въоръжено нападение:

срещу територията на някоя от страните по Договора в Европа или Северна Америка, срещу Алжирските департаменти на Франция, срещу територията на Турция или срещу островите в Северноатлантическата зона на север от Тропика на рака, намиращи се под юрисдикцията на някоя от страните по Договора;

срещу въоръжените сили, кораби или самолети на някоя от страните по Договора, когато те се намират върху или над тези територии или друг район на Европа, в който от датата на влизането на Договора в сила са били разположени окупационни сили на някоя от страните по Договора, в Средиземно море или в Северноатлантическата зона на север от Тропика на рака.

Ако утре изпратим всичкия си флот в Средиземно Море и Уаканда атакува флота ни - това отговаря на условията, включени в чл. 6.

13:01 - Владимир Зеленски е отведен в таен бункер, докато руските войски се приближават към Киев. 

12:55 - Руски военни опитват да кацнат със самолети точно в Киев. Преди това столицата беше обстрелвана от ракети

преди 1 час, BANKATA написа:

Защо това се случи само в България ?

Знаеш ли какви подигравки имаше към чехите когато си продадоха завода за 1 млрд.

Това че в държавата имаме проблем не значи че проблема е в системата.

Ако си бяхме разпродали заводите началото на 90-те изобщо нямаше да се стига до ситуацията '97.

Знаеш ли че България е единствената страна от соц. блока в която комунистите спечелиха изборите след разпада. Ако на запад ги вкарваха по затворите тук си раздаваха предприятия.

За съжаление, ТКЗС и АПК бяха разпарчетосани и ограбени от тричленките на Филип Димитров.И вкусните парчета от баницата- раздадени от Костов на неговите хора. Спомням си как мъжът на Надежда Михайлова- тогава, се сдоби с гаражите на УБО в центъра на София. После как сватът му в Италия купи банката- Уникредит. А, помниш ли как Костов ликвидира авиокомпанията "Балкан", като я продаде за жълти стотинки на евреина? А, как бяха продадени портовете и за какви стотинки? И Фил, и Костов, и Стоянов, и другите начело на СДС през годините, ходеха два пъти с седмицата- вечер, в американското посолство на отчет. И последно- никога не са крили, че офисите им ги оборудваше и поддържаше с консумативи пак американското посолство. И наемите им плащаше. Нали не си правиш илюзии, че те имаха скътани пари, които да дадат на ползу роду?  Та, когато питаш защо само в България сме така, наистина си прав- материалът ни е такъв. Винаги сме по- големи католици от Папата. От всичките соц. страни, България беше с най- голям процент одържавена частна собственост. За разлика от чехите и другите, които бяха запазили частната земеделска собственост и обработваха земята си със собствена техника. Затова не потънаха като нас, когато се обърна палачинката и започна големия грабеж- раздържавяването. Днес пак сме същите- чудим се как по- яко да се наведем на новия голям брат, без да сме си взели поука от миналото.

преди 9 часа, A.com написа:

....

Путиноробите все още са мнооооого, много далеч от осъзнаването, каква историческа и политическа грешка допусна Путин.  Чудя се дали да им подскажа, да наблюдават идните годините, като колко държави ще искат да се включат в НАТО.

Путинската агресия и налудничавост този път премина границите на допустимото, и това нито ще бъде простено, нито ще бъде забравено. Но уви, залеза на всяка диктатура е неизбежно съпътствана от безчет човешки жертви.

Русия си е като у дома в Украйна.   Случващото се е късен отговор на бандеровските антитерористични операции в ЛДНР.  Братята славяни пак ще се разберат. За сметка на украинските националисти.

преди 1 час, insec написа:

Путиноробите все още са мнооооого, много далеч от осъзнаването, каква историческа и политическа грешка допусна Путин.  Чудя се дали да им подскажа, да наблюдават идните годините, като колко държави ще искат да се включат в НАТО.

Путинската агресия и налудничавост този път премина границите на допустимото, и това нито ще бъде простено, нито ще бъде забравено. Но уви, залеза на всяка диктатура е неизбежно съпътствана от безчет човешки жертви.

Няма да ги трогнеш. :) Вече официално си имат Министерство на истината:

Цитат

MinTru1.png.3908c023cf7c5c197b655d8ca65354ca.png

Това истина ли е, лъжа ли е?

Цитат

преди 8 часа, BANKATA написа:

Като гледам ситуацията в Украйна съм благодарен още повече на П. Стоянов и Соломон Паси за НАТО и ЕС. Не знам на колко години си, но си спомням края на 80-те, спомням си и 90-те

Нищо не си спомняш ти, щом говориш тези глупости. А, спомняш ли си 70-те, котато литър бензин беше 18 ст., литър газьол-нафта беше 12 ст, киловат ел. енергия беше 2 ст., кубически метър вода беше 3 ст., билетче за гр. транспорт с автобуси "Икарус" беше 3 ст., 1 кг. колбас "кучешка радост" беше 60 ст., дреболии-карантия в транжьорната беше 25 ст., 1 кг. свинско месо  беше м/у 70 и 80 ст., килограм истинско качествено сирене беше 60 ст., кило качествен кашкавал  беше 80 ст.,кило добро пълномаслено кисело мляко беше 8 ст., продаваха го насипно с черпак от специални тави. Да изброявам ли още? И това при средна месечна заплата от 160 лв.!  Не съм чувал няко да е умирал от глад, докато сега 5 % от населенишето след демокрацията рови по кофите за боклук за да търси храна. В селото на жена ми една жена на 55 и един дядо на70 умряха от глад. Жената изоставена от децата си, а дядото живеел сам, но нямало кой да му купи-донесе храна. Няма как да излъжеш някой, който е живял това време за което говориш. Здравеопазването беше безплатно, лекарите си получаваха лекарските заплати, а не като днешните лекари-бизнесмени, с клиенти вместо пациенти. Що народ измря, заради скапаното здравеопазване днес. И всяко скемейство можеше да си позволи почивка годишно на море или планина. След "демокрацията се задейства планът Ран-Ът, план за унищожаването на България, благодарение на Паси и останалите дето си изброил!!

преди 8 часа, A.com написа:

Четеш собствените си глупости. За пореден път, вместо да оборите с нещо това, която облъчените пишат в темата го карате на фантазии и вяра в думите на цар Путин.

Мислех да не ти отговарям повече, ти си като кон с капаци. Как искаш да те оборят, като не вдяваш какво ти обясняват другите. Едно си знаеш, едно си баеш. Колкото и да бълваш змейове и гущери срещу Путин, той е велик човек. Крайно време беше да удари шамар на запада. Понеже е благороден мъж, остави американците да направят майдана с надежда, че няма да злоупотребяват с властта, която узурпираха. Но, уви! Извергите са си изверги, накараха бандеровци да избиват руско население за да предизвикат Путин и успяха, два братски народа да воюват помежду си. Путин не трябваше да чака до сега, на измамниците янки не може да се вярва и трябваше да ги приключи още по времето на майдана. Мислех си, че "страховитата" украинска армия ще удържи поне 2-3 седмици, а то руснаците ще ги ликвидират за броени дни. Нали уж си много знаещ и предвидлив, хайде сега кажи какщво ще последва след капитулацията на Украйна? Къде ще се скрият бандеровци и прозападното правителство, убили хиляди руснаци за 8 години? Като искаш потвърждение влез в тъмната мрежа, плати си и ще получиш информация с подробности за зверствата на бандеровци! В интернет търсачката всичко е филтрирано, браузърите намират едва 5 % от това, което искаш да намериш!

преди 1 час, A.com написа:

Това истина ли е, лъжа ли е?

То да е само това, но пък кеф ми прави да ги гледам как вярват във братската руско- китайска дружба. 😅

преди 16 часа, A.com написа:

Какво разбираш под „гръцки“ - кипърци няма, има кипърски гърци!

По-скоро войските са били британски - все още има бази там и по магистралите патрулира британска полиция.

преди 5 часа, herkules2 написа:

Мислех да не ти отговарям повече, ти си като кон с капаци. Как искаш да те оборят, като не вдяваш какво ти обясняват другите. Едно си знаеш, едно си баеш. Колкото и да бълваш змейове и гущери срещу Путин, той е велик човек. Крайно време беше да удари шамар на запада. Понеже е благороден мъж, остави американците да направят майдана с надежда, че няма да злоупотребяват с властта, която узурпираха.

Обори ме аргументирано, а не Путин е велик(ми, не е), Путин е благороден(и това не е), Путин заши един шамар на запада(заши на себе си), Запада е в шок, Путин ги надигра, Путин срина долара(успя да срине рублата), Русия е най-велика, Руската армия е най-силна, Русия няма нужда от света, но света има нужда от Русия, Русия ще им строши краката, ще ги остъкли, и безброй други глупости. Личните ти фантазии не са аргументи. Започни да спориш аргументирано и може да науча нещо от теб. Писал съм ти го и преди - сигурен съм, че има теми в които си достатъчо ерудиран, за да научи човек нещо от теб, но стане ли дума за Путин директно минаваш в режим "полезен идиот"(терминът не съм го измислил аз), пренасяш се в Мъглавианта Андромеда(от Ефремов, ако не си я чел - давай, там комунизмът е планетарен победил) и започваш да лееш неподправена любов към Путин и злоба към всички останали.

Мислех си, че "страховитата" украинска армия ще удържи поне 2-3 седмици, а то руснаците ще ги ликвидират за броени дни.

Нали ви помолих да се синхронизирате. Това се е случило вчера:

Цитат

Това, което направи сутринта Путин е правилен ход - неутрализира цялата военна инфраструктура и де факто обезоръжи окончателно украинците.

Нали уж си много знаещ и предвидлив, хайде сега кажи какщво ще последва след капитулацията на Украйна? Къде ще се скрият бандеровци и прозападното правителство, убили хиляди руснаци за 8 години? Като искаш потвърждение влез в тъмната мрежа, плати си и ще получиш информация с подробности за зверствата на бандеровци! В интернет търсачката всичко е филтрирано, браузърите намират едва 5 % от това, което искаш да намериш!

Не ми преписвай това, с което си прочут в този форум - врачуването в полза на Путин. От години пишеш(не си единствен де) какъв ще го отнесат САЩ и Запада. До тук все го отнася побърканият ти любимец.

Щом е в тъмната мрежа и си си платил, и най-вече след като съвпада с нагласите ти, значи е истина? В тъмната мрежа се намира информация и за зверствата на сепаратистите от ЛНР и ДНР. Така и така си си платил - обърни мометата.

НАТО и Запада не са били толкова единни от десетилетия. И това е благодарение на Путин.

Цитат

https://theweek.com/speedreads/457115/germanys-merkel-vladimir-putin-living-another-world

Germany's Merkel: Vladimir Putin is living 'in another world'

January 9, 2015

Chancellor Angela Merkel of Germany told Mr. Obama by telephone on Sunday that after speaking with Mr. Putin she was not sure he was in touch with reality, people briefed on the call said. "In another world," she said.

Годината виждаш ли я? Изказването на Меркел е от 2014.

Цитат

Руският президент Владимир Путин показва всички симптоми на Цезарската лудост. Това смята психологът Йън Робъртсън, който прогнозира и че държавният глава в Кремъл няма да се спре само до заплахите, а ще атакува Украйна.

От избухването на пандемията насам той се е изолирал напълно. Хората, които се срещат с него, включително и сътрудниците му, не само дезинфикцират ръцете си и правят тест за коронавируса, а се подлагат и на машинна дезинфекция на главите. Уред разпръсква дезинфектант в косите им, като съдържаните в него химикали се пазят в тайна.

Всичко това се случва в тунел, който води до кабинетите на Путин. Руската телевизия бе допусната да заснеме процедурата по дезинфекция, която изглежда така, сякаш посетителят си взима душ с костюм и обувки.

В края на декември под този душ минаха и всички кореспонденти на западни медии, които бяха поканени на пресконференция в Кремъл. Освен това всеки журналист трябваше да покаже три PCR-теста.

Не е ясно дали под същия душ е трябвало да минат и Шолц или Макрон. Но и двамата европейски лидери се подложиха на троен тест, а снимката с 6-метровата маса, която дели госта от Путин на огромно разстояние, бе разпространена в цял свят.

Продължавай да се кланяш на един луд и да го величаеш.

преди 4 часа, insec написа:

То да е само това, но пък кеф ми прави да ги гледам как вярват във братската руско- китайска дружба. 😅

Нали боравят само с фактите. Забравили са, че комунистически Китай тегли една майна на бившия СССР. А днешен Китай ще тегли една майна на Русия в момента, в който изгодата да бъдат дружки вече не им отговаря на интересите.

Путин и Си Цзинпин провели разговор и:

Цитат
ПЕКИН, 25 фев — РИА Новости. Владимир Путин и председатель КНР Си Цзиньпин в пятницу провели телефонный разговор, по его итогам МИД Китая сообщил о готовности российского лидера к переговорам с Киевом.
"Россия готова вести переговоры с Украиной на высоком уровне", — приводит ведомство слова президента.

А до преди ден Путин какво тръбеше - никакви преговори.

------

България затвори небето си за руски самолети

-----

преди 4 часа, M.Николов написа:

Истина е, само, че след това се предали на руснаците.

:D

Ето ти още едно, колко е спонтанно е друг въпрос.

https://novini.bg/video/33237?jwsource=cl

Въпросът ми дали е истина или лъжа се отнасяше за информацията за китайскит банки.

Ако видеото е истина, 13-те граничаря вече не са между живите.

------

преди 44 минути, jhoro написа:

Какво разбираш под „гръцки“ - кипърци няма, има кипърски гърци!

По-скоро войските са били британски - все още има бази там и по магистралите патрулира британска полиция.

Въпреки, че е видео е добре направено и е информативно(какви войски изпраща Гърция - 10:20):

Въпреки, че е видео е добре направено и е информативно(какви войски изпраща Гърция - 10:20):

Пишеш и не мислиш!

Първо - не правиш разлика, между гърци от Гърция и кипърски гърци. Даже езикът е различен.
Второ - не съм казал, че е нямало войски от Гърция, а че британското присъствие е оказало решаващо значение. Даже в момента мой познат - англичанин - е там.

А до преди ден Путин какво тръбеше - никакви преговори.

Времето не е на негова страна, колкото по- дълго продължи конфликта, толкова повече ще затъва - във всеки смисъл на думата.

п.п. всъщност никой и нищо не е на негова страна - разбира се не броим зомбираните от кремълска пропаганда соц. носталгици.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.