Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Украйна - Киев, Майдан и т.н.

Featured Replies

...

• Отговори 14,1k
  • Прегледи 727,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Автономията на Донбас е абсолютно задължителна - за да свърши войната и да няма повече ненужно пострадали.   Ако войната продължи още -  много  жалко за Украйна и за националистите им!  С бедност и ми

• Интересното е реакцията на насрания запад в момента, напълно подкрепят мерките които властта взема с разгонване и арести на  фашаги в момента, а когато Янукович искаше да направи същото, то не бяха ре

Публикувани изображения

преди 4 часа, A.com написа:

Наистина ли? И изведнъж в създадената от СССР Украйна се появяват украинците. Ей така, от нищото.

Точно така!!! Досущ като северномакедонците!!!

преди 6 часа, attj написа:

Без никой да поправи грешките на Ленин, Сталин, Хрусчов и Брежнев!

От всички изброени няма нито един руснак!!!

Байдън: Русия може да обгради с танкове Киев, но никога няма да спечели сърцата и душите на ИРАНСКИЯТ народ!

От собствен опит говори човечецът. Знае, че колкото и да обграждаш с танкове чужди столици като Техеран, Белград, Багдад, Триполи и тн., обич няма да спечелиш.

преди 1 час, ivottoshev написа:

Байдън: Русия може да обгради с танкове Киев, но никога няма да спечели сърцата и душите на ИРАНСКИЯТ народ!

От собствен опит говори човечецът. Знае, че колкото и да обграждаш с танкове чужди столици като Техеран, Белград, Багдад, Триполи и тн., обич няма да спечелиш.

Не е хубаво да се подиграваш на възрастни хора страдащи от деменция :D Горкият човек, дано скоро го оставят да си почива. 

• Автор

Нахлуването на Русия в Украйна в перспектива

"Основният извод от развитието на ситуацията трябва да бъде, че руският президент не блъфира и че Западът би било добре да се вслушва внимателно в думите му. Когато руските войски навлязоха през украинската граница, западните дипломати и експерти обявиха, че са шокирани и ужасени. Но Русия беше ясно заявила какво иска и какви ще бъдат последиците от това, ако не успее да го постигне. Тази война беше предвидима, но само ако Западът беше слушал.
Сраженията в Украйна бушуват. Не е сигурно как ще завърши тази война. Старата военна поговорка, че нито един план не оцелява след първоначалния контакт с врага, важи с пълна сила. Това, което се знае, е че САЩ и Европа налагат втори кръг от тежки санкции, предназначени да накажат Русия.
Важно е да се отбележи, че всеки, който вярва, че този втори кръг от санкции ще принуди Русия да промени поведението си, ще бъде разочарован. Курсът на действие на Русия включва пълния обхват на санкциите, планирани от Запада – което не е трудна задача, тъй като имаше широки спекулации относно техния обхват, откакто през пролетта на 2021 г. за пръв път бяха отправени заплахи за санкции.
Проблемът не е в санкциите, а в това, което следва. Тези санкции изчерпват възможностите, с които САЩ, НАТО и ЕС разполагат за отговор на руското нахлуване в Украйна. Те нямат план за последващи действия. От друга страна, Русия има такъв план."

Редактирано от Богатир (преглед на промените)

преди 21 часа, M.Николов написа:

Ми, не, винаги са си били там просто са били провинция в Руската Империя О(У)крайна.

Казваш, че има народ, наричащ се украинци още по времето на Руската империя? Или греша?

преди 6 часа, Богатир написа:

"Основният извод от развитието на ситуацията трябва да бъде, че руският президент не блъфира и че Западът би било добре да се вслушва внимателно в думите му. Когато руските войски навлязоха през украинската граница, западните дипломати и експерти обявиха, че са шокирани и ужасени. Но Русия беше ясно заявила какво иска и какви ще бъдат последиците от това, ако не успее да го постигне. Тази война беше предвидима, но само ако Западът беше слушал.

Само щатите предупреждаваха за тази война, европейците не им повярваха, защото Путин ясно им каза, че е абсурдно да нападне братска Украйна и, че тия военни по граничните райони правят просто учебни тренировки.

преди 7 часа, Богатир написа:

Проблемът не е в санкциите, а в това, което следва. Тези санкции изчерпват възможностите, с които САЩ, НАТО и ЕС разполагат за отговор на руското нахлуване в Украйна. Те нямат план за последващи действия. От друга страна, Русия има такъв план."

Путинистите не бъдете толкова сигурни :)  Видя се че САЩ разполагат с изключително достоверни и точни данни за плановете на Путя.

Много показателно е какво се говореше преди войната.

Сещате и се ? Припомнете си и как уж парираше  и отричаше предупрежденята с насмешка рашистката пропаганда и говорители . За ученията и т.н.

:)

А санкциите почват да дават резултати. Най малкото се видя колко водещи фирми се изнесоха и прекатиха договорите си с Путлеристан

преди 22 часа, Джугашвили написа:
на 1.03.2022 г. в 22:28, A.com написа:

Наистина ли? И изведнъж в създадената от СССР Украйна се появяват украинците. Ей така, от нищото.

Точно така!!! Досущ като северномакедонците!!!

https://q-map.ru/карта-украины-середина-xvii-века/

преди 7 часа, A.com написа:

Казваш, че има народ, наричащ се украинци още по времето на Руската империя? Или греша?

Не, казвам, че в Руската Империя е имало провинция О(У)крайна приблизително на територията на днешната държава Украйна.

преди 17 часа, Богатир написа:

Нахлуването на Русия в Украйна в перспектива

"Основният извод от развитието на ситуацията трябва да бъде, че руският президент не блъфира ...

Той просто си стои зад голямата маса и позира!
Я да взима Калашника и на първа линия!

преди 15 часа, A.com написа:

Не - произведени са в момента!

През 17-ти век - тази територия е част от Жечпосполита!

1648 г.  -  1920px-Rzeczpospolita.png

1772 г.  -  1024px-Rzeczpospolita_Rozbiory_1.png

1793 г.  -  Rzeczpospolita_Rozbiory_2.png

А после - там е Ге́тманщина.

Цитат

Как правило, в официальных документах Гетманщина известна как Войско Запорожское и Малороссия, но намного чаще встречалось название Украина. «В своих письмах к царю Алексею Михайловичу Хмельницкий широко применял к подконтрольным ему землям название Малороссия, которое после 1654 вошло в царский титул», но в казацких летописях, договорах с другими государствами и казацких переписках чаще упоминается Украина.

преди 7 часа, M.Николов написа:

Не, казвам, че в Руската Империя е имало провинция О(У)крайна приблизително на територията на днешната държава Украйна.

Нищо не казваш - само лаеш месеца!

Това, че в един момент - местните са помагали на Москва - не означава, че са били Руска територия!

Жоре, що не ми ги посочиш на тази карта?

Physical_map_of_the_Russian_Empire_(1898

преди 36 минути, jhoro написа:

Това, че в един момент - местните са помагали на Москва - не означава, че са били Руска територия!

Помагали казваш.

преди 4 минути, M.Николов написа:

Жоре, що не ми ги посочиш на тази карта?   Physical_map_of_the_Russian_Empire_(1898

Помагали казваш.  :)

И що пък баш на тази???

Помагат я - срещу заплащане!

https://ru.wikipedia.org/wiki/Российская_империя

"К 1914 году империя делилась на 78 губерний, 21 область и 2 самостоятельных округа, где расположен 931 город. Российская империя включала в себя следующие территории современных государств: все страны СНГ (без Калининградской области, южной и восточной частей Сахалинской области РФ; Закарпатской Ивано-Франковской, Тернопольской, Черновицкой (западной части) областей Украины); восточной и центральной Польши, Эстонии, Латвии, Финляндии, Литвы (без Мемельского края), несколько турецких и китайских районов[70][уточните ссылку]. Часть губерний и областей была объединена в генерал-губернаторство (Киевское, Кавказское, Сибирское, Туркестанское, Восточно-Сибирское, Приамурское, Московское). Бухарский эмират и Хивинское ханство были официальными вассалами, Урянхайский край находился под протекторатом. В течение 123 лет (с 1744 по 1867 гг.) Российской империи принадлежали также Аляска и Алеутские острова, а также часть Тихоокеанского побережья США и Канады."

преди 48 минути, M.Николов написа:

https://ru.wikipedia.org/wiki/Российская_империя

"К 1914 году империя делилась на 78 губерний, 21 область и 2 самостоятельных округа, где расположен 931 город. Российская империя включала в себя следующие территории современных государств: все страны СНГ (без Калининградской области, южной и восточной частей Сахалинской области РФ; Закарпатской Ивано-Франковской, Тернопольской, Черновицкой (западной части) областей Украины); восточной и центральной Польши, Эстонии, Латвии, Финляндии, Литвы (без Мемельского края), несколько турецких и китайских районов[70][уточните ссылку]. Часть губерний и областей была объединена в генерал-губернаторство (Киевское, Кавказское, Сибирское, Туркестанское, Восточно-Сибирское, Приамурское, Московское). Бухарский эмират и Хивинское ханство были официальными вассалами, Урянхайский край находился под протекторатом. В течение 123 лет (с 1744 по 1867 гг.) Российской империи принадлежали также Аляска и Алеутские острова, а также часть Тихоокеанского побережья США и Канады."

Блядь - къде ме закара, в 1914 година! А нещо да кажеш - за 2114 година?

преди 9 часа, M.Николов написа:

Името О(У)крайна се появява доста преди да се появи Руката имеприя.

Относно твърденито на Путин, че Ленин е създал украинската държава(и едва ли не украинския народ), има достатъчно информацият, че украинците са си там от преди Ленин да се роди.

https://ru.wikipedia.org/wiki/Украинская_Центральная_рада

на 1.03.2022 г. в 21:58, A.com написа:

Стига с тая Русия. Путин, не Русия.

Да, бе, като гледам, Путин сам е влезнал в Русия и сам провежда войната. Що за тъпотия, да се приписва всичко на 1 човек? Не ти е удобно да кажеш, че просто мразиш Русия с все народа й, който в момента е нападнал Украйна, та се криеш зад Путин.311901922_download(16).gif.617c723a0450a1748760d6aff03aa76e.gif

преди 14 минути, absurt написа:

Да, бе, като гледам, Путин сам е влезнал в Русия и сам провежда войната. Що за тъпотия, да се приписва всичко на 1 човек? Не ти е удобно да кажеш, че просто мразиш Русия с все народа й, който в момента е нападнал Украйна, та се криеш зад Путин.311901922_download(16).gif.617c723a0450a1748760d6aff03aa76e.gif

Госпожа "Аз боравя с факти", добър ден!

Пак ли си си развихрила фантазията. Гледам и по другите теми ударно укоряваш облъчените и ги наричаш "необразовани" и други подобни епитети. Ако искаш ще ти припомня ти колко си образована и какви са ти фактите, та пак да си свериш часовника?

преди 14 минути, absurt написа:

Не ти е удобно да кажеш, че просто мразиш Русия с все народа й, който в момента е нападнал Украйна, та се криеш зад Путин.311901922_download(16).gif.617c723a0450a1748760d6aff03aa76e.gif

Я, поредния екстрасенс. Не изпитвам неудобство да пиша каквото мисля. А, когато ми задават въпроси не се крия като мишка.

И вземи да си прочетеш пак информацията, спускана от Путин и Министерстовто на истината - никой не е нападнал Украйна, там се провежда спец операция. Ей така, за разтуха може да прочетеш и "Спец операция и мир" на Толстой.

преди 45 минути, A.com написа:

Госпожа "Аз боравя с факти", добър ден!

Пак ли си си развихрила фантазията. Гледам и по другите теми ударно укоряваш облъчените и ги наричаш "необразовани" и други подобни епитети. Ако искаш ще ти припомня ти колко си образована и какви са ти фактите, та пак да си свериш часовника?

Я, поредния екстрасенс. Не изпитвам неудобство да пиша каквото мисля. А, когато ми задават въпроси не се крия като мишка.

И вземи да си прочетеш пак информацията, спускана от Путин и Министерстовто на истината - никой не е нападнал Украйна, там се провежда спец операция. Ей така, за разтуха може да прочетеш и "Спец операция и мир" на Толстой.

Не вървиш, човек. Казвам си мнението, давам факти. Не ме олайвай мен, а опровергай твърдението ми, че една птичка пролет не прави. 

преди 7 минути, absurt написа:

Не вървиш, човек. Казвам си мнението, давам факти. Не ме олайвай мен, а опровергай твърдението ми, че една птичка пролет не прави. 

Твоите "факти" вече сме ги видели.

Това новата опорка ли е - руския народ заповяда на руската армия да започне спец операция в Украйна, за да денацифцира и демилитаризира... и разни други глупости. Путин не е виновен.

преди 1 минута, A.com написа:

Твоите "факти" вече сме ги видели.

Това новата опорка ли е - руския народ заповяда на руската армия да започне спец операция в Украйна, за да денацифцира и демилитаризира... и разни други глупости. Путин не е виновен.

Кои сте вие? Сега, от името на народа ли почна да говориш? 

Разбира се, че руският народ е зад всичко, което става. Не са извънземни нито командирите, нито войниците. Путин е избиран с мнозинство и достатъчно голяма активност не от теб, не от САЩ и не от извънземните. Казах ти, не се крий в омразата си към руснаците, зад Путин. Приветстваш действията на САЩ, но когато същото правят руснаците, разчиствайки границите си от американско-натовски подлоги, пищиш и бягаш по тъча, стоварвайки вината на един човек. Много комплексарско.

преди 11 минути, absurt написа:

Кои сте вие? Сега, от името на народа ли почна да говориш?

Да съм споменавал ние и вие? Споменах "твоите факти".

Виж кой от чие име говори:

Цитат

преди 1 час, absurt написа:

Не ти е удобно да кажеш, че просто мразиш Русия с все народа й, който в момента е нападнал Украйна, та се криеш зад Путин.311901922_download(16).gif.617c723a0450a1748760d6aff03aa76e.gif

Та, да те питам пак - народът на русия ли в момента е нападнал Украйна?

---

Разбира се, че руският народ е зад всичко, което става.

Разбира се, че... лъжеш.

Путин е избиран с мнозинство и достатъчно голяма активност не от теб, не от САЩ и не от извънземните.

Избори, избори, избори...

Приветстваш действията на САЩ, но когато същото правят руснаците, разчиствайки границите си от американско-натовски подлоги, пищиш и бягаш по тъча, стоварвайки вината на един човек. Много комплексарско.

Няма да те моля да цитираш къде съм привествал действията(същите като когато го правят руснаците или както там го разбираш) на САЩ, защото когато и да съм написал - ЦИТИРАЙ МЕ... цитати няма. С дурги думи, за пореден път си измисляш нещо, втълпяваш си, че го е казал/написал друг човек и започваш да ръсиш епитети.

пищиш и бягаш по тъча, стоварвайки вината на един човек. Много комплексарско.

Отпусни си душата, по-цветисти изрази не знаеш ли?

Да не забравя - вината за войната, която Русия започна срещу Украйне е на един човек - бункерната мишка Путин.

Казах ти, не се крий в омразата си към руснаците, зад Путин.

Аз не мразя руснаците. Знам, че това е трудно да се осъзнае от някой, който си мисли, че Путин е Русия и Русия е Путин и руския народ, това е Путин и обратното.

Разбира се, че руският народ е зад всичко, което става. Не са извънземни нито командирите, нито войниците. Путин е избиран с мнозинство и достатъчно голяма активност не от теб, не от САЩ и не от извънземните. Казах ти, не се крий в омразата си към руснаците, зад Путин. Приветстваш действията на САЩ, но когато същото правят руснаците, разчиствайки границите си от американско-натовски подлоги, пищиш и бягаш по тъча, стоварвайки вината на един човек. Много комплексарско.

Е да принизиш руския народ до дупката Путин, е меееега путиноробско 🙃

преди 1 час, A.com написа:
преди 3 часа, absurt написа:

Та, да те питам пак - народът на русия ли в момента е нападнал Украйна?

---

Разбира се, че руският народ е зад всичко, което става.

Разбира се, че... лъжеш.

Путин е избиран с мнозинство и достатъчно голяма активност не от теб, не от САЩ и не от извънземните.

Избори, избори, избори...

Изумен съм. Даже не съм обърнал внимание колко глупости е плямпала тази. :) 

дамата е събирателен образ на всичко с което им промиват мозъците от рашадезинформбюро.

А относно руския народ...  в ИКЕА като за последно. От утре пускат кепенците

Сещате ли се как САЩ преименуваха улицата където е руското посолство на Немцов ? :)

От Вилнюс подобен тънък тролинг  :

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.