Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Украйна - Киев, Майдан и т.н.

Featured Replies

Имаш богат набор от линкове.  :D

Не, но ти ме подсети в случая

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 751,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Автономията на Донбас е абсолютно задължителна - за да свърши войната и да няма повече ненужно пострадали.   Ако войната продължи още -  много  жалко за Украйна и за националистите им!  С бедност и ми

• Интересното е реакцията на насрания запад в момента, напълно подкрепят мерките които властта взема с разгонване и арести на  фашаги в момента, а когато Янукович искаше да направи същото, то не бяха ре

Публикувани изображения

Да, смЕх... щото ако бяха провели такива Украйна щеше да е ядрено поле може би ... 

Даже някъде бе споменато че нарочно абсолютно нищо не са направили против руските спецназовци /зелените человечики/ въпреки че много добре са знаели какво става.

така дефакто парираха сценариите на Путин пак да се изкара "жертва" както в много други конфликти.. примерно както в  Грузия... 

Ех тигре тигре :D :D  Ако били провели окраината щяла да е ядрено поле ....... И нарочно не били направили нищо срещу зелените човечета, въпреки че знаели много добре за тях хахахаххахаахха

П.С Смешко смешко, вече фициално ще си русенско варено, че шареночерно е доста висока титла за нивото ти  :D

П.С.С Абе ти заедно с хамерикаснките СМи си направо лика прилика, днес чета препечатана статийка в Днес .бг-то от хамерикански източник, че видите ли Асад бил използвал химическо оръжие срещу населението си, и че бил убил много повече цивилни отколкото ИДИЛ мидил, и сие подобни банди главорези спонсорирани от запада .. И това по сведение на платеното им човече от така наречената сирийска организация за мониторинг на правата на човека базираа се в Лондон ... хахахах

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Понеже си манипулатор и неистинен човек, опитващ се да намеква, че пускам разни фейк неща, ето ти отговора на вратовръзката.

https://www.facebook.com/SaakashviliMikheil/posts/1034943229869391

По-истинско от това няма да намериш. Не като твойте измишльотини. Направи сега разликата и кажи на кой му плащат да троли по 24 часа. 

Редактирано от Тøни (преглед на промените)

Понеже си манипулатор и неистинен човек, опитващ се да намеква, че пускам разни фейк неща, ето ти отговора на вратовръзката.

https://www.facebook.com/SaakashviliMikheil/posts/1034943229869391

По-истинско от това няма да намериш. Не като твойте измишльотини. Направи сега разликата и кажи на кой му плащат да троли по 24 часа. 

Да, достоен отговор на твърд човек.

Не знам за какви намеци говориш, Аз казах какво имах предвид и за кой фейк говоря.

П.С.С Абе ти заедно с хамерикаснките СМи си направо лика прилика, днес чета препечатана статийка в Днес .бг-то от хамерикански източник, че видите ли Асад бил ............

ъъъ... какво съм казал за Асад че ми приписваш "лика прилика" ??? :) :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Миро ще ни обясни ли най-после защо е против автономия на руснаците в Донбас?

Защото така са му казали да казва. Интереса клати феса.

А защо мюсулманите в Кържалийско да не си направят Автономия???

Ако има поне една смислена причина да е необходима автономия - да.

Аз от толкова теми тук, до момента НЕ чух такава.

Отделно че ми знаеш мнението за терористическия сепаратизъм в днешно време, и абсолютното ми неприемане на такива като вас, които защитавате такива античовешки методи и очевидна дестабиолизация на една държава от друга.

Да не се повтарям....

Защото така са му казали да казва. Интереса клати феса.

Освен личностни простотии, друго можеш ли смислено да кажеш ? 

Докато за защитаване на човешки и морални ценности не е необходимо някой да плаща или да е по задължение, за вашата обратна позиция  обаче не съм сигурен.

КАкво ви подтиква толкова яростно да си затваряте очите и да защитавате  лъжи и едностранна пропаганда не знам

Ако има поне една смислена причина да е необходима автономия - да.

Аз от толкова теми тук, до момента НЕ чух такава.

Който има желание всичко правилно чува и разбира.  Не е ли смислена причина да не се стигаше  до война или сега да се спре войната?  Абсолютно идиотската АТО не трябваше да се случва - още тогава славяните можеха да преговарят за автономия, без да се избиват.   Милиони са руснаците в източна Украйна и в света многократно по-малобройни малцинства са си с признати автономии.  Твърдата позиция на такива като Турчинов и Порошенко водят Украйна към разпад и фалит.   

Абсолютно идиотската АТО не трябваше да се случва - още тогава славяните можеха да преговарят за автономия, без да се избиват. 

Пак ще ти напомня дискретно, защото знам че знаеш, но се правиш умишлено... ,

Много добре знаеш че АТО не е причина, а е следствие на превземането на кметства, администрации и т.н. от маскирани зелени човечета и  манипулирана   тълпа, под привидни протести срещу управлението.

Казвам привидни , защото те бяха най вече организирани от червени активисти , развяващи знамена на компартията, т.е. дирижирани от Москва тъплпи.

Плюс както знаеш масираната мащабна антиукраинска проипаганда , която се оказа пълен фейк

Но целта бе постигната, тълпата се паникьоса и се върза на руските простотии .

Кой реши едни протести срещу новото управление да прерастне във въоръжен  сепаратизъм, ти ми кажи.

АТО се появи СЛЕД тази агресия, СЛЕД маскираните зелени човечета /повечето прехвърлени от  окупирания Крим /  и ти много добре го знаеш.

За какви преговори за автономия ми говориш , като тогава дори не е имало намек за такива процеси и проблеми, нито е имало ДЪЛГОГОДИШНИ руско украински проблеми .

Нямаше репресирани руски дисиденти , забранени руски партии и движения, участваха си руснаци и в местно управление и всичко останало, 

Е как да преговаряш за нещо чиято предпоставка никога не е имало ??? че да се преговаря !

И тук сме били недоволни, и сме сваляли червени , сини , жълти, но никой не си е помислял да цепи територии само защото друг е дошъл на власт.

И да го кажем още по пряко - свалянето на Янукович бе просто предлог да започне мащабната руска офанзива.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

При мащабна офанзива Украйна бързо ще стане 23-та република в Руската Федерация.  Никой не може да и помогне. Такава офанзива няма и не е имало.   Путин не желае това - още преди конфликта той бе заявил, че е правилно Украйна да се федерализира или да се предостави автономия на Донбас.  Путин беше прав - както винаги. Той отчита интересите не само на рускоезичните граждани на Украйна. Съвсем винаги можеше и може да се преговаря - ама как да стане това с фанатизирани украински националисти!?  Та те дори и помежду си са склонни да се избиват...А за Миро такива хора са почтени прозападни демократи...  Много е лошо това за Украйна.

Потресаваща статия на Павел Каныгин... аз поне онемях като видях и чух как са зомбирани някои руснаци... майката и бащата на пленения руски разузнавач Александров...

Набързо. Паша ги намира в къщата им, за да им предаде думите на Саша-синът им. Те го посрещат, наричайки го предател и американски шпионин. Той проявява усърдно търпение и записва тяхно обръщение към Александров. Следва пътуване до Киев, разрешават му да предаде видеописмото и да запише отговор. Връща се и те могат да видят сина си, който не са виждали и чували шест месеца.

Браво на Павел и "Новая газета"! Предателите... е-е-ех... мдам, трябва да има и такива, които предават съобщенията между близки роднини, разделени от един безумец и неговата имперска политика.

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Зомбиране, ама не на руснаците. :ph34r: 

Потресаваща статия на Павел Каныгин... аз поне онемях като видях и чух как са зомбирани някои руснаци... майката и бащата на пленения руски разузнавач Александров...

Набързо. Паша ги намира в къщата им, за да им предаде думите на Саша-синът им. Те го посрещат, наричайки го предател и американски шпионин. Той проявява усърдно търпение и записва тяхно обръщение към Александров. Следва пътуване до Киев, разрешават му да предаде видеописмото и да запише отговор. Връща се и те могат да видят сина си, който не са виждали и чували шест месеца.

Браво на Павел и "Новая газета"! Предателите... е-е-ех... мдам, трябва да има и такива, които предават съобщенията между близки роднини, разделени от един безумец и неговата имперска политика.

хахахахаха, в България има подобно предаване, дават го по нова тв и се нарича 'съдби на кръстопът'

Всичко в Украйна се случва заради действия на  фанатизирани украински националисти  и самите те са причина за възникването на сепаратизъм. Нека Миро не ни обяснява кое е  причина ...и кое е следствие...    По времето на Хрусчов и Брежнев  в  СССР нямаше никакви подобни проблеми.   Тогава можеха да са братя - а сега стигнаха до гражданска война.   Правилно е да договарят автономия на Донбас в състава на Украйна и да свършват военните противоборства.   Всички други варианти водят до още кръвопролития.

Редактирано от attj (преглед на промените)

Който има търпението да изгледа - ще разбере !

Който не разбира , си е като фигурист на ледена пързалка - един със сложни фигурни изпълнения , друг по задника си се пързаля... :)

Иначе все фигуристи ! 

Който от фигуристите не успее да изгледа филма , колкото и каквото и да му се обяснява - напразно е !

Не се подвеждайте прибързано от заглавието !

Качественото знание идва трудно :

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Какво са анексирали САЩ, и какви мащабни военни спец операции  са провели ? 

Че пак не разбрах нещо ...

Малеееее,какъв въпрос зададе тоя Миро....Да паднеш от смях.

Плащат да пише лъжи, не да мисли. :ph34r:  Не се изненадвай.

Малеееее,какъв въпрос зададе тоя Миро....Да паднеш от смях.

Да, какъв въпрос , нали :) 

Докато падаш от смях, да бе показал какви спецоперации и какво са превзели от Украйна американците, защото освен руски произвол там , аз други агресивни незаконни военни намеси не виждам.

Плащат да пише лъжи, не да мисли. :ph34r:  Не се изненадвай.

Знаеш че проблема е точно обратното - който не мисли обвинява за всичко злия бог, и добрия бог.. за съжаление нещата за тези които мислят не са такива каквито ти, и подобните на теб , копират  без да мислят с копи пейст материали от руската  фейк пропаганда.

Губернаторът на Одеска област Михаил Саакашвили смята, че нивото на икономическо развитие на Украйна е спаднало до това на африканската държава Габон, съобщава ТАСС.

„БВП на Украйна е спаднало със 184 млрд. долара до 115 млрд.- тоест, на човек от население сме паднали до нивото на Габон. Украйна, при цялото ми уважение към Африка, е един Габон“, каза той по време на телевизионно интервю в украинското предаване “Шустер-Live”,  и подчерта, че се разраства сенчестата икономика в Украйна.

„Ако Украйна се развива със сегашните темпове от 2-3 % годишно, то ние ще достигнем до нивото от 2013 г. – последната от управлението на Янукович, след 15 години.“, каза още Саакашвили.

Бившият грузински президент и настоящ губернатор на украинската Одеска област Михаил Саакашвили проведе радикални реформи в Грузия по време на мандата си от 2004 до 2013 г., той е е издирван от сегашните власти в Тбилиси за злоупотреба и други нарушения, а през август 2008 г. провокира военен конфликт с Русия в Южна Осетия.

Развиват се идеално значи. За това бяха истинските протести.

Президентът на Русия Владимир Путин се срещна с бившия италиански премиер Силвио Берлускони на хълма на Гасфорт край Севастопол. Двамата положиха цветя на мемориала на сардинските войници, загубили живота си в Кримската война през XIX век /1853 – 1856 г./, съобщи ТАСС.

През Кримската война на страната на Османската империя и съюзниците й срещу Русия се сражават 15 хиляди войници от Сардинското кралство. При обсадата на Севастопол сардинците изгубват 2194 души, които са погребани в кримски села. През 1882 г. италианците препогребват сънародниците си на мемориал на хълма на Гасфорт край Севастопол.

Русия, Украйна и Европейската комисия постигнаха споразумение за зимните доставки на газ за ЕС през Украйна, съобщи руският министър на енергетиката Александър Новак, цитиран от Ройтерс.

Ръководителят на руската газова компания "Газпром" Алексей Милер допълни, че ЕС може да осигури на Киев 500 милиона долара за покупка на газ. Разговорите се водеха във Виена.
Срещата създаде солидна основа за насрочване на тристранна разговори с Русия и Украйна за окончателното споразумение по нов пакет в близко бъдеще, се посочва в съобщение на еврокомисаря по енергетиката Марош Шефчович.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4978832

Новият Майдан се отлага за пролетта :D  ;)

Aко някой ми разясни за какво ЕС купува газ за Украйна, ще съм много щастлив. Предполагам, че и ние ще дадем някой лев, като част от цялото. 

Щото да не стане така, че да кажат хамериканците на Прасенко:" Като няма за вас да няма и за Европа" и 40% от Европа да изпука от студ зимъска.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.