Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Украйна - Киев, Майдан и т.н.

Featured Replies

Ми то и сега украинците купуват газ от Европата. Транзита за ЕС обаче не е спрял.

Щото да не стане така, че да кажат хамериканците на Прасенко:" Като няма за вас да няма и за Европа" и 40% от Европа да изпука от студ зимъска.

Това няма как да стане.

Путя неистово търси всевъзможни начини да заобиколи Украйна, последното е въпростния северен поток 2 , щото Турски поток го замразиха както и ЮП.

Който проект тепърва обаче ще се обсъжда .

http://dnes.dir.bg/temite/news/ek-gazoprovod-rusia-severen-potok-krajat-zhen-potok-shefkovich-20006727?tag_id=131955

Доста сложни врътки са със Сев. поток2 , със размяна на собственост между компании, със странни договори и обединения... само и само да се заобиколи изискването "трети енергиен пакет" :)

Единствения смислен и доста подробен анализ със доста цифри  май има само в  :

http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2015/09/11/2608080_podpisvame_no_s_otvrashtenie/?ref=cheteno24

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 751,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Автономията на Донбас е абсолютно задължителна - за да свърши войната и да няма повече ненужно пострадали.   Ако войната продължи още -  много  жалко за Украйна и за националистите им!  С бедност и ми

• Интересното е реакцията на насрания запад в момента, напълно подкрепят мерките които властта взема с разгонване и арести на  фашаги в момента, а когато Янукович искаше да направи същото, то не бяха ре

Публикувани изображения

Добро утро.

А малко твои размисли и страсти по въпросните цитирани източници. Ама информативни, а не от рода на "Единствения смислен и доста подробен анализ със доста цифри  май има само в". Приеми, че сме финансово неграмотни и ни преразкажи какво се казва там с думи прости, народни.

Драги заядливко , ми да  бе прочел линка ли ? 

И ако имаш по информативен сайт , да предоставиш с думите, - да , благодаря Миро за линка, ето още малко информация за проекта".

Този подход за дискусия  за теб е непознат , нали ? :) 

Обикновенно тукашния ви "гаменски стил" както много отдавна съм го нарекъл е в стил " глупости и лъжи приказва Миро , защото намерих от еди кой си друг сайт подобна  информация"

Или ако не намерите информация просто казвате - "глупости и лъжи от Миро" :) 

:) :) 

Приеми, че сме финансово неграмотни и ни преразкажи какво се казва там с думи прости, народни

Там точно така е написано и обяснено  - с думи прости , народни.

На български език /само иментата на фирмите са с латиница/ 

То на теб наистина някой трябва да ти обясни, иначе ще гледаш като теле в железница, но поне ще правиш компания на нел.

За съжаление такива като теб нямат нужния капацитет сами да си правят изводите, за това вярваш на всичко написано.

Цялата тая врътка с компаниите не е направена от Русия, а от Германия, защото германците търсят начин да заобиколят правилата на Брюксел, иначе икономиката им затъва.

И в крайна сметка всички печелят, а не че Русия е почнала да се съобразява с тях и щяла да им позволи от нейните находища да си доставят самостоятелно.

Драги заядливко , ми да  бе прочел линка ли ? 

И ако имаш по информативен сайт , да предоставиш с думите, - да , благодаря Миро за линка, ето още малко информация за проекта".

Този подход за дискусия  за теб е непознат , нали ? :)

Обикновенно тукашния ви "гаменски стил" както много отдавна съм го нарекъл е в стил " глупости и лъжи приказва Миро , защото намерих от еди кой си друг сайт подобна  информация"

Или ако не намерите информация просто казвате - "глупости и лъжи от Миро" :)

:) :)

Не съм казал, че проблема ми е, че не знам примерно английски и да, видял съм че сайта и статията са на български. Даже я прочетох.  Ама не съм финансист, а коментарор в "гаменски стил" и не я разбрах. Помолих те да ни я обясниш, (дори те поздравих с "Добро утро") по народному. Ти вместо това ме направи  гамен , като част от някои пишещи в такъв стил. Да ти се обиждам няма, щото си много по-ниско интелигентен от моя милост и не заслужаваш.

П.П. Аз не се обидих, но за останалите, които вероятно имаш предвид, не мога да гарантирам. Нето повече, пишейки: 

тукашния ви "гаменски стил" 

ти обиждаш директно и Калин, щото плюеш по сайта.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

П.П. Аз не се обидих, но за останалите, които вероятно имаш предвид, не мога да гарантирам. Нето повече, пишейки: 

Цитат

ти обиждаш директно и Калин, щото плюеш по сайта.

хехе :) сега пък съм обиждал сайта... 
Питаш какво е гаменски стил ли .
Ами само от последните постове , цитирам :
" иначе ще гледаш като теле в железница, но поне ще правиш компания на нел"
Ех тигре тигре  :D  :D.............хахахаххахаахха..........
.......Смешко смешко, вече фициално ще си русенско варено, че шареночерно е доста висока титла за нивото ти ."

Няма да копирам тоновете помия в едни вече заклю'чени теми ... че ще трябва отделен форум само за това.
Та.. това наричам гамеснки език, и да, прав си , но обратно погледнато - присъствието на такива гаменски коментари  е обида за всеки форум, независимо Калин или друг ги поддържат....

А за Севрен Поток какво не ти е ясно ? Видях две неща - че първо коментираш, и чак после си видял че "не е на англисйки" :) :) 
Страхотно поведение.. първо спамим, после четем .
И второ че колкото и на нормален книжовен български език да пише, ти не коментираш по същество.

Аз съм си казвал мнението - тези всички проекти са изключително политически с една единствена цел - заобикаляне на Украйна, за да я задушат тотално икономически , да изолират ртесурсите , както изолираха въглищата в Донбас и спряха реално мините, да предизвикат още по голяма криза и със газта, и....по някое време  "благородно " Путин да цъфне със нови добри предложения за браята си украинци.... 
Грозна тактика, но е факт.

А спрямо Германия - бизнеса си е бизнес. парите не миришат. Ако има вратичка и всичко може да се направи законно - защо не ?
От цялата работа РФ ще направи по дълга тръба, за сметка на безценната придобивка да им извиват ръцете, За Германия и ЕС ще е изгодно , защото ще спестят транзитни такси през Украйна и Полша.
НЕобходимост реална никаква няма за повече газ, за последната година потреблението бе спаднало със 6 % , дори сегашните трасета не са запълнени.

А къде сме ние ? - ние пак ще сме най назад.. защото доставки "отгоре" предполагат по дълъг път, по голямо оскъпяване /не че сега не плащаме една от най скъпата газ/ и най вече по голяма зависимост  и евентуално несигурни доставки.
Честито.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

хехе :) сега пък съм обиждал сайта... 
Питаш какво е гаменски стил ли .
Ами само от последните постове , цитирам :
" иначе ще гледаш като теле в железница, но поне ще правиш компания на нел"
Ех тигре тигре  :D  :D.............хахахаххахаахха..........
.......Смешко смешко, вече фициално ще си русенско варено, че шареночерно е доста висока титла за нивото ти ."

Няма да копирам тоновете помия в едни вече заклю'чени теми ... че ще трябва отделен форум само за това.
Та.. това наричам гамеснки език, и да, прав си , но обратно погледнато - присъствието на такива гаменски коментари  е обида за всеки форум, независимо Калин или друг ги поддържат....

А за Севрен Поток какво не ти е ясно ? Видях две неща - че първо коментираш, и чак после си видял че "не е на англисйки" :) :) 
Страхотно поведение.. първо спамим, после четем .

Ти въобще си нямаш идея кога съм отварял сайта. Дали преди, или след като съм писал онзи коментар и само спекулираш по въпроса. Не ти минава номера. Again. А то по принцип, си знам че изданията на Икономедия, са на български. Дори знам на #Кой са. Знам и каква е цензура за пишешите българофили и русофили. Това да им  беше само  проблема. Да беше само и твоя проблем.

Пак в коментар към мен си цитирал чужди писания и ме водиш в някаква графа, с хора които не познавам лично, дори и по име не ги знам. Това че по някои въпроси сме със сходни виждания, явно те човърка дори по надълбоко от хамериканския, който явно с радост поемаш, до корен.

Аз съм си казвал мнението - тези всички проекти са изключително политически с една единствена цел - заобикаляне на Украйна, за да я задушат тотално икономически , да изолират ртесурсите , както изолираха въглищата в Донбас и спряха реално мините, да предизвикат още по голяма криза и със газта, и....по някое време  "благородно " Путин да цъфне със нови добри предложения за браята си украинци.... 

Грозна тактика, но е факт.

Ква политика вкара в чисто икономически интереси.

Украйна не си плаща газта, Украйна краде газта, която другите са си платили.

Украйна не си плаща за въглищата, Украйна блокира доставките на оборудване за ремонт на влакове, а с тия същите влакове въглищата се карат в Украйна.

Обаче щом Русия спира нещо, значи го прави с политически причини, защото тя само от политика се интересува.

Ква политика вкара в чисто икономически интереси.

Украйна не си плаща газта, Украйна краде газта, която другите са си платили.

Украйна не си плаща за въглищата, Украйна блокира доставките на оборудване за ремонт на влакове, а с тия същите влакове въглищата се карат в Украйна.

Обаче щом Русия спира нещо, значи го прави с политически причини, защото тя само от политика се интересува.

Не само краде и не си плаща ами и реве някой друг да и го плаща.

Яценюк орева света,че със заобикалянето на Украйна същата ще губи по 2 милиарда   :)  Сега Европейският съюз е поел гаранцията да плати известна сума от задълженията на Украйна и може сами да се досетите,че и ние като българи ще платим на крадците от Украйна.

Иначе украинците са царе хем плюят този на който дължат пари хем да просят от същият опращаване! 

Нещо не знам що ли ми приличат на гърците. Имам предвид новата мафиотска хунта. Отворили големите усти за големите пари.

Председателят на Апелативния съд на Украйна: Порошенко подслушва телефоните на ОССЕ и МВФ, както и на посолствата на Франция, Германия и Беларус по искане на САЩ:

http://infopolk.ru/1/H/item/uho-poroshenko-sudya-chernushenko-obvinil-vlast-v-proslushke-obse-mvf-i-posolstv-francii-germanii-i-belarusi.html#6dc4af5d-f6fe-883c-26d8-0388e4b63fa2

https://www.youtube.com/watch?v=T0XofuczZ-Q

Ха ха, Youtube за пореден път премахва клип, доказващ друга освен официалната версия за случващото се!

Шокиращи снимки от награждаване на най-добрите танкисти в сектор "М" - отбраната на Мариупол:

12003357_905264036178265_604182286889121

11950454_905263946178274_155739651273646

11223518_905263939511608_330849222319787

«Не показуха, а реальная картина. Так выглядит „новая украинская армия“ через полтора года войны», — комментирует снимки киевская журналистка Михайлина Скорик.

http://rusnext.ru/news/1442184656

Като се има предвид що за хора управляват Украйна в момента, дали наградените ще доживеят да показват медалите на внуците и правнуците.

Ха ха, Youtube за пореден път премахва клип, доказващ друга освен официалната версия за случващото се!

Шокиращи снимки от награждаване на най-добрите танкисти в сектор "М" - отбраната на Мариупол:

12003357_905264036178265_604182286889121

11950454_905263946178274_155739651273646

11223518_905263939511608_330849222319787

http://rusnext.ru/news/1442184656

Кое е скандалното или шокиращото , не разбрах.

НЕ на напудрен плац, а на бойното поле, където носят бойно дежурство срещу руския агресор, НА СВОЯ ЗЕМЯ, награждават танкистите от "първа линия" на фронта.

четох тази новина от украински сайтове преди май седмица беше... не обърнах голямо внимание .... но виждам чак когато вашите любими  пропагандни сайтове "русвесна" и подобни  съобщят това, вие с неистово удовослтвие копираате извратения смисъл .

Именно извратен смисъл, защото така поднесена новината, се сетих за нашия случай 

С американските рейнджъри, които газели българчета в детски градини с танкове... и дето се оказа точно на 180' истината - хорта благородно отишли да ремонтират планово  български детски градини, а продажните медии го развъртяха като мачкане на деца от американски танкове.

Не ви ли е срам да копирате от този вид "новини" ? от тотално фейкови пропагандни лъжливи сайтове ? 

Въпросните танкистчета са , и ще останат герои за своята държава, за разлика от хилядите руски "туристи"  които Путин захвърли без грам почести, без грам достойнство в чужда държава. и които ги погребват не спочести и бойна слава, а като кучета, умрели незнайно къде....  

Миро, че тя земята  беше на тия, които се зоват украинци...преди. Сега е на Прасенко и ФАЩ. Как така посмя да ги обидиш хората на СВОЯ ЗЕМЯ? Предполагам като трол пишещ в полза на ФАЩ, чувстваш  тая земя, като СВОЯ, а не като ТЯХНА?

Миро, че тя земята  беше на тия, които се зоват украинци...преди. Сега е на Прасенко и ФАЩ. Как така посмя да ги обидиш хората на СВОЯ ЗЕМЯ? Предполагам като трол пишещ в полза на ФАЩ, чувстваш  тая земя, като СВОЯ, а не като ТЯХНА?

И преди Порошенко , и сега , тази земя си е украинска. Както и Крим междувпрочем. САЩ нямам спомен да са  имали претенции, за разлика от руските терористи сепаратисти.

Мисля няма нужда да ти припомням повтаряното от мен много пъти - че уркаинците ще си сменят и Порошенко , и който си искат, ще си вдигат Майдани, протести всякакви , но както  в много други държави, включително и нашата,ще имат прозападна, проевропейска , ИЛИ ОБРАТНА позиция, но  смяната на едно управление с друго, не е повод за сепаратизъм , не е повод чужда държава /РФ / да провежда агресия и  военни спец операции в тази държава, не е повод за рязане на територии или прекрояване на граници.

Кое не е ясно не разбирам.

Земя? Кой говори за земя, те са с дочени ватенки и кубинки, които не са виждали четка и боя от поне месец! Тук-там има някой с униформа, останалите са само с горнища, щото няма пари за долнища! Баси армията, честно! Стоят разкривени, никой в стойка "мирно", както е редно, приказват си помежду си и не му обръщат никакво внимание на тоя с болтовете! С шлемофони извън танка, на слънцето... И това на церемония по награждаване от генерал... Каква армия е това? Баси трола, мислех го за по-малко неумен...

Изпаднали германци - ако на такива се разчита да пазят мира и да воюват, горко ѝ на тази страна!

Земя? Кой говори за земя, те са с дочени ватенки и кубинки, които не са виждали четка и боя от поне месец! Тук-там има някой с униформа, останалите са само с горнища, щото няма пари за долнища! Баси армията, честно! Стоят разкривени, никой в стойка "мирно", както е редно, приказват си помежду си и не му обръщат никакво внимание на тоя с болтовете! С шлемофони извън танка, на слънцето... И това на церемония по награждаване от генерал... Каква армия е това? Баси трола, мислех го за по-малко неумен...

Същото ли би говорил за българските национални герои ? че са дрипави , боси и гладни ? 

Че на снимките  /рисунките / са с бедни  одръпани дрехи ?

засрами се .

пп

За пари не знам , може и да не стигат... момчетата са на бойната линия, а там няма парадни дрехи.

Или не знаеш това ? 

Украинците ще ти припомня, оповестиха ежедневните разходи във тази война, оценени на 6 млн $ .

Дневно .

Къде намират пари отсрещната страна - руските терористи сепаратисти същите , д ане кажа многократно по големи средства  , да водят война в спретнати модерни бойни комплекти , в пълно бойно снаряжение, и без недостиг на всички видове модерна бойна техника и всички видове муниции към тях, не знам... 

ти сещаш ли се ? 

Еми ФАЩ са скръндзи. Плащат възможният минимум. Дадоха колкото да си купят преврат, поучастваха малко в събитията пряко и затвориха торбата с парите, сега гледат сеира главно.

Американеца мръсен продължава със същите номера които успя да пробута и тука.Борсука черен,мръсен Иван Костов-подари активи на стойност 20 милиарда само за 2 милиарда.За слабопаметните ще напомня че в това число влизат и така наречените,,американски централи,,на които при сделката е обещана голяма и сигурна печалба в период на поне 20години ако не греша.В Украйна ,,големия,,радетел за световна демокрация,американски компании са прилапали над 1400 украински предприятия на стойност над 22 милиарда за колосалните 800 и няколко милиона.

Егати войниците! Тия са като някакви просяци.  :) Дали въобще имат какво да ядат, защото прилични дрехи явно нямат. 

М'че то и българските бойци са носели свински цървули наместо ботуши и са хапвали от дървени лъжици (разправят, че от там иде кашик - на турски kaşık = лъжица - защото пехотинците са носели лъжиците си забучени в навоите), ама са мачкали наред. Облеклото не е определящо за моралния дух на една армия, най-определяща е мотивацията на личния състав. Доколко всеки боец е убеден в правотата на това, зад което стои с гърдите си. Засега, не се наблюдава, украинските въоръжени сили да са свършили чудеса от храброст...

И аз изглеждам като цървул! В 21 век! Е и?

Е, в интерес на истината, може пък да е модерно сега. Колко ли струва да си в цървулената мода. Аз вероятно не бих могъл да си платя чак толкова, че да съм модерен.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.