Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Световно първенство по футбол Германия 2006

Featured Replies

Щото Португалците напраиха затова победиха с дузпи при положение, че са човек повече. Ай не пиши глупости :speak: Дузпите си е до здрава психика, късмет и рефлекси на вратарите, затова португалците спечелиха, защото в мача не видях португалците да превъзхождат с нещо Англичаните. Само си сменяха топката от ляво надясно и обратно angry.gif Това, че Англичаните остана без нападатели(Крауч просто за мен НЕ Е ФУТБОЛИСТ) и нямаше как да направят нещо по-сериозно, но това не е извинение всеки знае, но само Ви моля не казвайте, че португалците са направили мач и заради това са победили, защото не е така!

сега пък да не станем и виновни, че изгониха Руни ... нормална бе загубата на Англия... доста напомня за загубата им от Аржентина когато изгониха другата млада звездичка тогава Бекъм-чо, а Кра(у)чун бе доста по-деен от Руни, Португалците изиграха тактически добре мача и заслужиха победата ... дори и само заради по-опасните атаки които осъществяваха.

ПП: Англия да загуби при дузпи? - по-нормално нещо от това няма

• Отговори 301
  • Прегледи 19,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

По въпроса за Португалия пак да обобщя:

Равностоен мач. Португалците превъзхождаха с това, че контролираха мача от самото начало (с числено изравнени състави) до края. Каквото и да си говорим те контролираха мача не само заради териториалното си превъзходство. Аз лично бях спокоен, когато съдията даде продължения. Знаех, че може да се стигне и до дузпи, но и за миг не съм си помислял, че англичаните ще победят от продълженията - вярвам е било и с останалите. Просто защото португалците пак да подчертая КОНТРОЛИРАХА целия мач, тактически бяха по-добре. А Англия с какво превъзхождаха?? Ами отговорът: с НИЩО!

За големите приказки - о да, напълно вярно. Посочете ми един силен мач на Англия сега на световното? Да не говорим за измъчената им победа на 8-инафиналитео, която НЕ заслужаваха!

@GFreeman аз да съм написал, че Англия са направили нещо? Не ми излизай с въпрос... аз казах в мнението си, че Англия не направиха нищо както и Португалците. С мнението си исках просто да изразя, че Португалците не спечелиха мача си с игра с късмет по-здрави нерви и по-добър вратар. Относо така подчертаното владеене на мача.. поравно беше, стана по изявено в ползва на португалците чак последните 20 мин., когато бяха с човек повече.

@bozko знаем, че Ериксон е тъпа лейка и се радвам, че се маха. Отбора има потенциал, съмнявам се, че някой ще успори това, но просто Ериксон не може да ги нагласи да играят. По твоята логика Ериксон е загубил мача, а не Англия. За жалост, ако можеше да е така, ама не може.

Надявам се, да не злобеете, защото явно съм единствения , който подкрепя Англия. Просто мнението ми беше, че Португалците спечелиха с по-здрави нерви, повече късмет и по-добър вратар, а не с това, че са надиграли Англия... имаха 60 мин. числено првеъзходство и нищо.

И тук да кажа едно голямо браво на Рикардо. :wors:

А за еврофутбола, GFreeman, повече от 15 лв. не съм вземала, ама и не съм залагала често.

Целия мач на Бразилия го гледах с физиономия подобна на тая: ohmy.gif

Просто съм изумен! Още не мога да повярвам! Това Бразилия ли беше? Толкова безлична игра не бях гледал на това световно. Много съжалявам, но те и с нищо не заслужаваха да бият след това безличие на терена!

Е дами и господа,

направиха Германия световен шампион!

Честито да им е на швабите! sad.gif

Е дами и господа,

направиха Германия световен шампион!

Честито да им е на швабите! sad.gif

много бързаш ... едно мога да кажа : Германия Световен - ХаХаХа

а на Франсетата браво, този път очаквах победата им :)

Неутрализираха ги както неутрализираха Испанците ... дори в този мач се престрашиха и да атакуват повече :wub:

Е, хайде, отпадна и моя фаворит - Бразилия.

Инфи, не си ме почерпила мен все още :) /ама гледай да не споменаваш, че е за победата на Франция biggrin.gif /

Аз съм за Португалия. Малко са отнесени,ама ако бият французите на финала ще им е лесно. Макаронаджиите и германците са въздухари. шампионът (бъдещия) го гледахме днес.

Аз съм за Португалия. Малко са отнесени,ама ако бият французите на финала ще им е лесно. Макаронаджиите и германците са въздухари. шампионът (бъдещия) го гледахме днес.

А дано, чул те Господ!

Вече Португалия ми е единствената надежда! :)

Май тоя дет заминава започва с буквата Бразилия biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif Мухаха! Страхотен ден. Не съм и мечтал за по-приятни футболни емоции. :)

Редактирано от Nonio (преглед на промените)

Ех най-после тръпка на това световно. Гледам постовете, всички бяхте отписали французите, май има още хляб в Зидан и компания :down:. Искрено се радвам за тях, най-вече щото Анри отбеляза :down:. Аз лично очаквах дузпи в този мач, но и така става :). Само да отбележа, аз имах някои съмнения преди това, Бразилците печелеха доста неубедително и според повечето хора, с които обсъждах играта им, просто не е давали всичко от себе си?!? Според мен толкова могат, толкова играят. Куцаше нещо в отбора им още от първия мач, не показаха добра игра и не я подобриха впоследствие. Това че печелиш не означава че всичко е наред. Дори Гана игра равностойно и смея да твърдя, че нападаше повече от тях. Франция за разлика от тях значително подобри играта си, станаха по-стабилни, възвърнаха си самоувереността.

Португалците на показаха по-добра игра, напротив, дори англичаните с намален състав играеха перфектно, дори не се прибраха в глуха защита, имаше играч винаги в предна позиция, браво на Ериксон. Дузпите няма да ги коментирам, там всичко е в главата, а англичаните все едно бяха без глави.

Оттук нататък всеки отбор може да стане световен. Само се моля да не са италианците или германците, защото не го заслужават, не и стези състави, не и с тази игра

Редактирано от lpa (преглед на промените)

Четири европейски отбора на полуфинал ;) Добре представяме континента :clap:

Незнам обаче много се изкефих на победата на Франция, защото бразилците подценяваха всички мачове и все някой трябваше да ги накаже. И накрай поклон пред ГЕНИЯ ЗИДАН!

Незнам обаче много се изкефих на победата на Франция, защото бразилците подценяваха всички мачове и все някой трябваше да ги накаже. И накрай поклон пред ГЕНИЯ ЗИДАН!

Ааабсолютно !!! Зизу беше над всички този мач :);) Гениален пас към Анри , които е отвърден голмаистоер и от тази ситуация надали ще пропусне !!! Перфектно тактика на Доменек !! Французите играха бързо , нападателно благодарение на офанзивните футболисти в лицето на Зидан , Анри и Рибери . В дефанзивен план играха Виера и Макелеле , които спираха атаките през центъра на Зе Роберто и Кака :) Аз очаквах Франция да създадът огромни проблеми на Селесао , но пък те направо си ги разбиха !!! :) А пък от друга страна не съм виждал толкова безразлична и надмена игра на Бразилия :) Те разиграваха сеедно водят с 2 : 0 angry.gif Определено Южно Американците с играта си не заслужаваха да стигнат по- нагоре ! А след тази победа , защо да не видим и Франция за втори път световен шампион ;) С всеки изминал мач те набират все повече и повече инерция и стават все по- опасни ! Интересни полуфинали според мен .... щяха да бъдат още по интересни ако Аржентина играеха на тях sad.gif

Аз откога чакам Португалия да стане я европейски, я световен шампион.

Всъщност от 2000 г. насам. :)

Още преди началото на директните елиминации казах, че Германия може да бъде спряна само от Бразилия и Аржентина. Сега си мисля, че най-заслужен шампион щеше да бъде Аржентина. Жалко, че треньорът ги прецака с неадекватните смени!

Още преди началото на директните елиминации казах, че Германия може да бъде спряна само от Бразилия и Аржентина. Сега си мисля, че най-заслужен шампион щеше да бъде Аржентина. Жалко, че треньорът ги прецака с неадекватните смени!

И аз си мисля, че аржентинците бяха наистина най-добрият и сериозен отбор на това световно (за разлика от прехвалените бразилци) и много съжалявам за тях! Вярно е, че вече нищо не се знае, но след като Аржентина не успя да спре Германия, та кой? Безобразно слабо играещите италианци ли?

Германия е на финал, а на финал вече... домакини са все пак sad.gif

П.П. Вярно, че и Португалия бяха домакини, но там нещата бяха малко по-различни

Аз лично се радвам за Франция. Това е другия отбор, който подкрепям(все пак съм наполовина французин :blink: ) Според мен финала е Германия - Франция и ако съдията е честен Французите взимат купата :rolleyes:

След като отпаднаха всичките ми фаворити вече съм за португалците, защото ми стана много тъжно за тях преди две готини, така както ще ми стане тъжно за германците ако неуспеят на финала!

Съдийството е скандално

Идеалният финал за феновете би бил Германия - Бразилия

Пратеникът на агенция Франс прес Патрик Фор е неизменно до Бразилия от началото на първенството. За читателите на "7 дни спорт" той сподели впечатленията си от шампионата, за 1/4 финала Франция - Бразилия, за разочарованията и изненадите.

Световното първенство досега

Фаворитите са на четвъртфинал, досега нямаше големи изненади. Тук са 7-те най-добри отбора в света плюс Украйна, която не очаквахме. Всички останали са големи отбори, така че за разлика от предишния мондиал в Азия, тази е световната купа на фаворитите. Освен това имаше много съдийски грешки, също както в Азия, но за разлика от тогава този път оставаме с чувството, че те фаворизират големите риби.

Отборът на Франция

Във Франция не вярвахме много в отбора преди. Първите 2 мача не бяха гениални, победата над Того бе малко по-добре, но срещу Испания футболистите играха прекрасно и могат да отидат далече, ако продължат да прогресират. Все пак в събота насреща е Бразилия, ще бъде по-тежко, отколкото срещу Испания, но защо пък не, за тях ще е реванш за 1998 г. Климатът около отбора не е добър, треньорът Доменек не поддържа добри отношения с пресата и дори с хората от делегацията, които са с отбора. Той дори е много враждебен и към чуждестранните журналисти. Но вътре в отбора мисля, че обстановката е по-скоро добра. Говорих с футболисти и смятам, че всички са солидарни помежду си, няма проблеми и сблъсъци на характери. След идването на Зидан всички са зад него, проблемите между Анри и Зизу са уредени, така че смятам обстановката в отбора за добра.

Шансовете на Франция

И аз като Платини не виждах Франция като претендент за титлата, но сега, след като победиха Испания с наистина добра игра, идва ред на Бразилия. Бразилците могат да победят Франция, те са фаворити. Но ако успеем да блокираме халфовата им линия и не допуснем добри топки към нападението, всичко може да се реши в една акция, в един миг. На Бразилия е нужна една топка до Роналдо, за да вкара. А Роналдиньо още не е дал това, което се очаква от него. Аз смятам обаче, че в техния отбор е налице тактически проблем с нападението Адриано - Роналдо. Този "вълшебен квадрат" Кака - Роналдиньо - Адриано - Роналдо на практика не е толкова вълшебен. Нещата може да се променят с включването на Робиньо, но Роналдо и Адриано са еднотипни играчи и не се получава добре досега. Ако влезе Робиньо, ще има повече подвижност в отбора им, но дори и без него Бразилия има седем футболисти, способни да вкарат във всеки момент, а това е огромно предимство.

Добрите отбори

Много ми хареса Гана в първия кръг, но срещу Бразилия не успя да повтори играта си отпреди. Доста се шумя около Холандия, само че там не се получи кой знае какво. Един отбор, който ми изглежда много солиден и стабилен, но за който не се говори толкова много, е Португалия. Те показаха при победата срещу Холандия нападателна, активна игра. Сега имат проблеми в титулярния състав заради наказанията, но Паулета, Тиаго са на терена и мисля, че са способни на изненада.

Приятните и неприятните изненади

Неприятната изненада е Украйна, за мен отборът им не заслужаваше да бъде на четвъртфинал. Срещу Тунис вкараха дузпа, каквато нямаше, а минута по-рано имаше наказателен удар за африканците, който не бе отсъден. Мачът Швейцария - Украйна бе най-скучният в цялото първенство, без нито един гол, двата отбора сякаш не искаха да вкарат. Така че те са неприятната изненада, въпреки че Шевченко е голям футболист. А добрата изненада за мен е Германия. Всички казваха, че не е на ниво, че ще отпадне на осминафинала, че не е подготвена. В крайна сметка те са на четвъртфинал.

Най-красивите голове

Мисля, че най-красивият гол досега бе на Камбиасо за Аржентина, когато имаше 25 паса, преди топката да отиде у Креспо и той да я подаде с пета на съиграча си. Вторият най-красив гол пак е аржентински, но в съвсем друг стил - на Макси Родригес в паяжината срещу Мексико.

Най-скандалното

Съдийството на Португалия - Холандия. Беше твърд мач, но реферът Иванов вадеше картоните веднага, провокира футболистите. Изгони справедливо Петит, но Деко не заслужаваше да бъде отстранен. Проблемът бе Фиго, който удари съперник с лакът в главата, но не бе забелязан. Другият скандален съдия бе англичанинът Пол, който не изгони хърватина с три жълти картона срещу Австралия.

Стадионите и атмосферата

Приятно съм изненадан. В Азия само корейските запалянковци вдигаха шум, нямаше много истински футболни фенове, докато в Европа хората се държат по-свободно и обстановката е по-добра. Харесаха ми много австралийските фенове, а извън стадионите има атмосфера, каквато нямаше в Азия. Там оставахме с впечатлението, че всичко се случва само на стадиона, а отвън няма нищо. За мен това бе изненада, защото очаквахме в Германия доста студена атмосфера.

Играта на големите

Англия не играе добре, Италия - също, но за италианците това е обичайно. Англия имат нападатели, добри халфове, но не играят собствената си игра. Ериксон малко опорочи стила им, но не допускат голове и са четвъртфиналисти, така че няма какво да се каже. Оставаме обаче с усещането за провалени възможности - англичаните винаги обичат да играят нападателно, а сега са отзад и чакат контраатаки. Руни е изключителен, но дали това ще е достатъчно? Преди Англия бе считана за малко наивна тактически, но поне правеше играта, докато сега не прави кой знае какво. Добрата изненада сред големите е Германия, а Аржентина се реваншира за предишния си мондиал, когато заедно с Франция отпадна в групите. Тук колективната им игра върви, освен това имат много възможности за добри смени. Практически само Аржентина и Бразилия имат резерви, които са толкова силни, колкото и титулярите.

Идеалният финал и шампион

За феновете може би идеалният финал би бил Германия - Бразилия. Заради спектакъла за мен най-добре ще бъде да играят Бразилия - Аржентина, а за Франция най-добрият финал би бил срещу аржентинците. Шампионът трябва да бъде отбор, който, за разлика от Гърция преди 2 години в Португалия, прави играта, като Аржентина. Дори Германия напада и рискува, също Бразилия и Франция. Но ако е Англия или Италия, според показаното досега това едва ли ще бъде толкова привлекателен шампион.

7dni sport

Лелееее ... направо ме хвърлиха в тъча след като излезе информацията за Леман, че имал написани на листче посоките в които Аржентинците бият дузпите ... даже показаха и кадрите как Леман го гледа и после го публикуваха във вестник Билд :):)

Лелееее ... направо ме хвърлиха в тъча след като излезе информацията за Леман, че имал написани на листче посоките в които Аржентинците бият дузпите ... даже показаха и кадрите как Леман го гледа и после го публикуваха във вестник Билд ;):)

От къде имаш това инфо. ??!?!? Ако е вярно просто незнам... с кариреата на това ( незнам как да се изразя за Германския вратар) човекоподобно трябва да е свършено !!! angry.gif Но пък от друга страна ...как може всичко това да е симулирано , цялото това напрежение , как може всичко да бъде един фалш и то на Световно първенство ??!?!?

ПП: Fernando каде е излязла информацията ?

Редактирано от ToBy (преглед на промените)

Е добре, аз за първи път чувам още преди дузпите да са се разбрали кой накъде да бие. Това не се ли решава от футболиста на момента? И кой ще е тоя глупак дето ще го напише на листче и тоя още по-голям глупак дето ще го остави без надзор толкова лесно швабите да се доберат до него? Интересното е, че наистина Леман позна посоката на всичките дузпи.

А ако е било истина, по-горе на въпроса, защо е било това напрежение:

ами той и да знае посоката каква е гаранцията, че ще ги спаси и каква е гаранцията, че неговите ще вкарат?

Има ли я някъде преведена статията?

Ако не я поне кажете за какво става въпрос с няколко думи. Откъде се е взело това пусто листче??

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.