Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Световно първенство по футбол Германия 2006

Featured Replies

Ще се опитам да обясня какво разбрах от тази статия :)

Благодарение на листчето Леман е хванал 2 дузпи. То му е било написано от Анди Кьопке, който признава, че преди мача е имал среща с Йенс. Също така Леман е провел телефонен разговор с бившия си треньор в Шалке - Хъб Стивънс. Синът на Стивънс - Майкъл снабдил Леман с информация как аржентинците бият дузпи.

Това е, а всеки да си реши дали да вярва...

И цитата най-накрая:

Кьопке:''Аз само написах имената на възможните изпълнитили и техните специалитети''

• Отговори 301
  • Прегледи 19,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Напълно вярно е и не се случва за пръв път. Чел съм много подобни статии. Мисля че Тони Шумахер навремето детайлно е изучавал изпълненията на евентуалните изпълнители на дузпи и в доста случаи е имал успех. Типично е за германците, които са организационни маниаци. Естествено важи само при положение, че изпълнителят е разколебан или несигурен. Пропусната дузпа е 100% вина на изпълнителя. От това разстояние вратарят няма никакъв шанс при добро изпълнение. Всичко опира до психиката, какво е в главата в точно този определен момент. Затова ще забележите как треньорите говорят с футболистите преди изпълнението, предполагам ги питат дали са готови и искат да се убедят в това. В определен момент и най-вече в толкова напечени ситуации, играчите с по-слаба психика леко изключват и бият дузпите по начин, по който винаги го правят, дава им някаква увереност, защото са го правили десетки пъти. Голяма грешка. Вижте Стойчков как лъжеше вратарите, почи невъзможно беше да му се хване дузпа, имаше железни нерви!

Редактирано от lpa (преглед на промените)

Руни:Ще спукам Кристияно от бой

Няма да му се извинявам, контрира португалският национал

Уейн Руни се закани да спука от бой Кристияно Роналдо на първата тренировка на Ман Юнайтед за новия сезон, съобщи в. "Сън". Нападателят на Англия бе изгонен в 1/4 финала срещу Португалия. Според него съотборникът му в Юнайтед повлиял върху решението на рефера.

Служител на футболната асоциация станал свидетел на разговор между Руни и други национали. "На закуската в неделя Уейн каза, че ще разцепи Роналдо на две и ще му шибне един в главата. Кой може да го обвинява?", твърди източникът.

Руни обяснил, че преди мача Роналдо се шегувал с него, че ще му изкара червен картон. "Уейн е сигурен, че Кристияно е виновен за изгонването му. Онзи го провокираше, а след картона намигна на съотборниците си", добави издайникът.

Португалският национал заяви, че няма за какво да се извинява на Руни. "Твърди се, че реферът изгони Уейн заради мен, но това не е вярно", категоричен бе нападателят. "Вината не беше моя. Говорих с Рио Фърдинанд и Гари Невил. Те не ме обвиниха в нищо. Ще звънна по-късно и на Уейн, но няма за какво да се извинявам", добави 21-годишният Роналдо.

Случаят с червения картон стигна до ФИФА, където чакат писмени обяснения от Руни до 6 юли.

С нетърпение очаквам юмручния двубой м/у двамата :baby:

Off?/

"Само един трябва да остане..."

/ Хайлендъра /

Off: Мисля, че всички знем кой ще бъде той :)

off: Явно Руни най-после си е намерил поприще в което да е добър ... видяхме вече голмайсторските му умения на световното ...

Айде мача започва!!!

Forza Italia!!! biggrin.gif

Учудващо добра и разнообразна игра на италианците,получава се доста приятен за наблюдаване мач.Немците демонстрират доста груба игра и добре,че беше съдията, за да им спести 2 заслужени жълти картона(визирам фаловете на Клозе срещу Матераци и този на Филип Лам срещу Гросо ).

Учудващо добра и разнообразна игра на италианците,получава се доста приятен за наблюдаване мач.Немците демонстрират доста груба игра и добре,че беше съдията, за да им спести 2 заслужени жълти картона(визирам фаловете на Клозе срещу Матераци и този на Филип Лам срещу Гросо ).

и един на Балак жълт, и един на Боровски червен :offtopic_s:

ForZa!!

Брависимо :wors: По-добре играха, заслужено продължават.

Две греди в първите две минути на продължението, два гола в последните две - каква взривност :wors: ! И добре, че не се стигна до дузпи, щото Йенси сигурно пак е бил с листче :)

Аиде Германия ВЪНКА !!!!!! Браво Италя , не съм за тях , но този мач ги подкрепях много силно , защото "врага на моя враг е мои приятел " ( може и да не съм употребил добре тази мъдрос , но ...)

ой, срам за футбола бяха първите 90 мин. Липи чавка му е изпила ума. Или е изкуфял, или от инат го прави. Колко по рано трябваше да направи тези смени. Тоти и Каморанези не си свършиха работата, тежаха на отбора, не покриваха достатъчно периметър. Оособено Тоти, доста го мързеше на човечеца. Италианците са с класа над германците, но за малко да си заминат, защото при дузпите вторите най-вероятно щяха да продължа. През целия мач немците компенсираха с много борба, а и Липи им помогна с тактиката си. Добре че поне игра се откри малко в продълженията :wors:

жалко че не пусна "провокаторът" ... мисля, че той има далеч по-голямо право да носи фланелката на Италия ... sad.gif

Fratelli d'Italia,

l'Italia s'e desta,

dell'Elmo di Scipio

s'e cinta la testa.

Dov'e la vittoria

le porga la chioma,

chi schiava di Roma,

iddio la creo!

Stringiamoci al coorte, siam' pronti all morte,

siam' pronti alla morte, l'Italia chiamo!

Редактирано от Fernando (преглед на промените)

Ха ха...

Тоти, ако не беше в центъра да успокоява играта не знам какво щеше да правят. Защо ли изобщо да го коментираме!!!

Много отдавна казах кой ще е шампион!

ostavime, Тоти знае как да пази топката, дриблира, внася спокойствие и прочие, но този мач, бъркаше всеки втори пас, а и не не тичаше достатъчно. Само като се сетя какво правеше Лам, назад-напред през целия мач. Тоти, още не е във форма личи му, иначе спор няма че е голям играч. Но на мачове като тези статисти не са нужни, дори и те да се казват Тоти. Италианците трябваше да спечелят мача много по-рано, тов аме дразни мен. Ей ги на немците с кви футболисти къде стигнаха, но тичат и се борят като за световно :)

Мондиал'2006

wclogo.jpg

18-то световно първенство по футбол беше официално открито тази вечер. ”Стартът” на най-голямата спортна проява за годината даде германският президент Хорст Кьолер.

img_venuesmap.jpg

Церемонията беше на новопостроения стадион "Алианц Арена" в Мюнхен пред около 60 000 зрители. Хорст Кьолер бе придружен от президента на Международната федерация по футбол /FIFA/ Сеп Блатер и от президента на Организационния комитет на Мондиал 2006 Франц Бекенбауер - печелил световната титла като играч през 1974 година и като треньор през 1990-та година .

map_of_germany.jpg

"Нека футболът бъде мост между нациите", каза Кьолер и в краткото си слово призова към феър плей по време на Мондиал 2006. Преди церемонията участниците и зрителите почетоха с едноминутно мълчание паметта на футболистите, починали през последните години. Краткото 30-минутно шоу започна с баварски фолклор в изпълнение на 150 танцьори, облечени в традиционните местни носии. Съвременната, мултикултурна Германия пък беше представена от хип-хоп и реге в изпълнение на популярната берлинска група "Seeed". Кралят на футбола Пеле - трикратен световен шампион с Бразилия, асистиран от германския супермодел Клаудия Шифър, внесе на "Алианц Арена" световната купа, за която от днес до 9 юли ще спорят 32-та отбора-участници в Мондиал 2006.

WorldCup2006.gif

Най-много аплодисменти на 60 000 зрители по трибуните на "Алианц Арена" предизвика "Парадът на световните шампиони", в който дефилираха футболисти от Аржентина, Бразилия, Англия, Франция, Италия, Уругвай и Германия, печелили световната титла през различни години - от 1950-та до 2002 година. "Доайен" сред световните шампиони бе 79-годишният уругваец Алсидес Едгардо Гиджа, с чийто гол Уругвай побеждава Бразилия на стадион "Маракана" в Рио де Жанейро през 1950-та година в последния мач на световното първенство и печели златната богина на победата Нике. В парада на футболните легенди бяха сър Боби Чарлтън, извел Англия до световната титла през 1966 година, Марко Тардели, триумфирал с Италия през 1982 година, капитанът на френския национален отбор Дидие Дешан, станал световен шампион на родна земя през 1998 година. Кратката церемония по откриването, която бе с универсалното послание "Среща между приятели", завърши с официалния химн на първенството, изпълнен от своя създател - германският певец и композитор Херберт Грьонемайер.

Редактирано от car (преглед на промените)

ostavime, Тоти знае как да пази топката, дриблира, внася спокойствие и прочие, но този мач, бъркаше всеки втори пас, а и не не тичаше достатъчно. Само като се сетя какво правеше Лам, назад-напред през целия мач. Тоти, още не е във форма личи му, иначе спор няма че е голям играч. Но на мачове като тези статисти не са нужни, дори и те да се казват Тоти. Италианците трябваше да спечелят мача много по-рано, тов аме дразни мен. Ей ги на немците с кви футболисти къде стигнаха, но тичат и се борят като за световно :)

Един въпрос тогава.

Защо отпаднаха Холандците?

Безкрайно се радвам! Германците бяха очевидно подпирани (за първи път така с повече мерак от съдията). На целия тазгодишен мондиал съдиите бяха безкомпромисни по отношение на картоните и дори даваха малко пресилени червени, а сега колко спестиха на германците. Ако се свиреше както в другите мачове швабите трябваше да останат най-много с 9 човека... И пак личеше на моменти рамото от съдията. Предполагам всички видяха, когато (не забелязах кой беше) се препречи на Делпиеро, че даже можеше и картон да получи, а дадоха нарушение за Германия. Еми не е кой знае какво едно нарушение обаче рамото на съдията си беше цял мач. Или пък измисления пряк свободен заради измисленото нарушение, което беше в наказателното поле! Съгласен съм, че Тоти не игра но не толкова, че не се е борил просто не е във форма. И него го малтретираха, но картони липсваха.

Редактирано от GFreeman (преглед на промените)

Пеле : залагам на Португалия

460x590.jpg

Тимът на Сколари е по-организиран и ефективен от този на Доменек, смята бразилецът.

Кралят на футбола Пеле заяви, че залага на победа за Португалия във втория полуфинал от Световното първенство.

Отборът на селекционера Луиш Фелипе Сколари среща Франция в спор за място на финала.

"Вярвам, че португалците имат сили да победят Франция, и за първи път в историята си да играят на финал на Световно първенство. Отборът на Сколари е по-организиран и ефективен от този на Доменек. В игра след наказания се завръщат основни фигури като Деко и Кощиня", коментира бразилецът.

Според Пеле основната причина за успехите на Франция на турнира е отличното представяне на ветераните в отбора.

"Класата на Зидан и останалите ветерани не е достатъчна обаче Франция да стигне до титла. Предстои им много тежък мач с Португалия, в който именно лидерите в отбора трябва да покажат, че имат освен майсторство, и физически ресурс да извоюват правото да играят на финал", зяви Пеле.

Бразилската легенда е известен с това, че рядко познава в предвижданията си.

и все пак позна, че бразилците ще отпаднат :speak:

На финала ще ядеме макарони.

Може и портвайн да пием. Но дали макарони и вино, все ще се кефя. :)

Пеле : залагам на Португалия

От Пелеевите/хаха/уста в божиите уши.

Ха-ха, Пеле има навика никога да не познава ;)

Един въпрос тогава.

Защо отпаднаха Холандците?

Тука цяла дисертация мога да ти напиша. Главната причина беше, че не успяха да вкарат гол, липсва им характер, липсва им това, което притежават немците, въпреки скромния си състат, а и не си повярваха. Холандия пропусна много шансове за гол, Ван Перси, Ван Бомел и онзи, който не искам да споменавам не бяха концентрирани в точния момент или просто нямат качествата да нанесат решаващ удар. Имах чувството, че могат още един цял мач да изиграят без да успеят да отбележат.

Виновен бе Ван Бастен поради много причини, но той сега навлиза в тази професия, липсва му опит като треньор. Малко от инат като че му бяха продиктувани някои решения, като оставянето на Нистелрой на пейката. Аз лично не разбрах да е контузен, но защо не игра тогава. Лично за мен Ван Перси и онова дърво (май с новер 7 беше) нямат място в титулярния състав. А и не на последно място Португалците вече са отбор с характер, изграден колектив, докато Холандия са младоци, извън състава остана половината национален отбор допреди 1 година. Вижда се че един Робен не може да прави разликата.

Дисертация не е нужна, нито докторат. Просто им липсваше играч като Тоти. Обигран. Заложиха на млади и сбъркаха. Това е Тоти. :)

Съгласен, но не съвсем. Тоти имам минимален принос за класирането на Италия до този етап. Други фактори повлияха за успеха. Тоти не е във форма, ясно се вижда, дори самото му име обаче е някаква гаранция за успех, но пак подчертавам, че това не е играчът, който ще направи Италия СШ ( поне за мен не го показа в досегашните мачове). Ясно се виждат работните пчелички и търтейте в отбора на Италия. Един Гатузо, който аз не харесвам, но все пак признавам, че е един от най-полезните им футболист. То не беше борба, то не беша тичане.

Виж че на Холандците им липсва играч като Тоти съм съгласен. Италианците имат дори 4ма от световна класа (ДелПиеро, Пирло, Каморанези и Тоти), които ако са във форма са перфектната средна линия. Ма и Липи е един инат, да не пуска Индзаги, тццц.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.