Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Световно първенство по футбол Германия 2006

Featured Replies

Анри ми е един от любимите футболисти, но ужасно много се дразня когато започне да симулира или да бави времето тичайки към корнера. За съжаление 99% от футболистите го правят, а италианците няма смисъл да ги коментираме angry.gif

Дано утре Аржентина спечели, защото досега май показва най-красива игра :yanim:

• Отговори 301
  • Прегледи 19,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Ама срещу Бразилия , Франция могат да направят нещо по- сериозно ! Така мисля , защото и преди са го доказвали . 98 - ма естесвеено когато Бразилия пак бе смятана за фаворит , но коварният състав на петлите ги засрами . А и от мача с Испания смятам , че Франция не е показала това на ,което е способна :)

Бразилия - Франция

главен съдия: Луис Медина Канталехо (Испания)

Мисля, че можем да отпишем и направо да ги погре^бем французите :yanim:

Fernando, сега е момента да си го върнете хаха :yanim:

Аз лично не знам, кой смяташе Бразилия за фаворит (на финалния мач) през 98, но не бях аз :), французите бяха доста по убедителни. Бразилците дори загубиха от Норвегия, а Холандците ги изпуснаха на полуфинала sad.gif

Редактирано от lpa (преглед на промените)

Аз лично не знам, кой смяташе Бразилия за фаворит (на финалния мач) през 98, но не бях аз ;), французите бяха доста по убедителни. Бразилците дори загубиха от Норвегия, а Холандците ги изпуснаха на полуфинала sad.gif

Победата на Франция си бе напълно очаквана ... та разбира се как Платини няма да им уреди титлата която си остава и досега единствена :) Нека не забравяме и всички онези странности покрай Роналдо преди финалният мач ... :eek:

Бразилия - Франция

главен съдия: Луис Медина Канталехо (Испания)

Мисля, че можем да отпишем и направо да ги погре^бем французите :)

В такъв случай нещата са по-различни :)

Скандал с Тевес: закани се да "махне" главата на Леман

Скандал с Тевес: закани се да "махне" главата на Леман Една от звездите на аржентинския национален отбор Карлос Тевес предизвика страхотен скандал преди днешния четвъртфинален двубой срещу Германия. 22-годишният нападател на бразилския гранд Коринтианс се закани да "махне" главата на немския титулярен вратар Йенс Леман, ако се стигне до дузпи след 120 минути игра на "Олимпиащадион" в Берлин. "Ще се целя точно в главата на Леман - или тя ще падне, или топката ще влезе спокойно в мрежата зад него", заяви Карлос Тевес, с което предизвика гневна реакция от страна на феновете и медиите в Германия. "Ще махне главата? Какво трябва да означава това? Скандал около белязания гаучо", написа по този повод авторитетният германски ежедневник "Билд". Най-тиражираният немски вестник не пропусна да се подиграе с малките габарити на аржентинеца (висок 1,68 и с тегло 67 кг), припомняйки и за ужасяващия белег на врата, останал му от двегодишна възраст, когато се е залял с горещ чай. Въпреки отправеното предизвикателство от щаба на Бундестима реагираха спокойно. "Чудесно, ако топката срещне главата на Леман при дузпа на Тевес, кълбото няма да попадне в мрежата, а главата на Леман ще си остане на раменете му", коментира германският селекционер Юрген Клинсман. "Ако се стигне до наказателни удари, дилемата ще е той или аз. Имам добри спомени от неговите сънародници. В Шампионската лига с екипа на Арсенал спасих дузпа на Рикелме в полуфинала срещу Виляреал", не пропусна да припомни титулярният вратар на Бундестима Йенс Леман. При евентуално равенство и след продълженията в четвъртфинала между Германия и Аржентина Хуан Роман Рикелме може отново да се изправи пред стража на "артилеристите" с удар от бялата точка. По този повод нападателят на "гаучосите" Тевес отново демонстрира агресия. "В такъв случай ще застана до Рикелме с пистолет, опрян до главата му. Само да смее да не вкара", със сериозен глас обяви пред "Билд" известният с прякора си Ел Апаче (на името на квартал в Буенос Айрес) нападател на Аржентина.

Скандал с Тевес: закани се да "махне" главата на Леман Една от звездите на аржентинския национален отбор Карлос Тевес предизвика страхотен скандал преди днешния четвъртфинален двубой срещу Германия. 22-годишният нападател на бразилския гранд Коринтианс се закани да "махне" главата на немския титулярен вратар Йенс Леман, ако се стигне до дузпи след 120 минути игра на "Олимпиащадион" в Берлин. "Ще се целя точно в главата на Леман - или тя ще падне, или топката ще влезе спокойно в мрежата зад него", заяви Карлос Тевес, с което предизвика гневна реакция от страна на феновете и медиите в Германия. "Ще махне главата? Какво трябва да означава това? Скандал около белязания гаучо", написа по този повод авторитетният германски ежедневник "Билд". Най-тиражираният немски вестник не пропусна да се подиграе с малките габарити на аржентинеца (висок 1,68 и с тегло 67 кг), припомняйки и за ужасяващия белег на врата, останал му от двегодишна възраст, когато се е залял с горещ чай. Въпреки отправеното предизвикателство от щаба на Бундестима реагираха спокойно. "Чудесно, ако топката срещне главата на Леман при дузпа на Тевес, кълбото няма да попадне в мрежата, а главата на Леман ще си остане на раменете му", коментира германският селекционер Юрген Клинсман. "Ако се стигне до наказателни удари, дилемата ще е той или аз. Имам добри спомени от неговите сънародници. В Шампионската лига с екипа на Арсенал спасих дузпа на Рикелме в полуфинала срещу Виляреал", не пропусна да припомни титулярният вратар на Бундестима Йенс Леман. При евентуално равенство и след продълженията в четвъртфинала между Германия и Аржентина Хуан Роман Рикелме може отново да се изправи пред стража на "артилеристите" с удар от бялата точка. По този повод нападателят на "гаучосите" Тевес отново демонстрира агресия. "В такъв случай ще застана до Рикелме с пистолет, опрян до главата му. Само да смее да не вкара", със сериозен глас обяви пред "Билд" известният с прякора си Ел Апаче (на името на квартал в Буенос Айрес) нападател на Аржентина.

Щом Тевез им се е заканил !!! Тогава Германците трябва преди мача да се молят на Господ :yanim::)

Редактирано от ToBy (преглед на промените)

Той си мяса на гангстер :ph34r:, по-добре да го приемат насериозно :angry:

Нормални психо атаки преди всеки голям мач :angry:

Търси се голямата звезда

Най-добрият футболист в света - Роналдиньо, не блести в Германия

В Германия липсват достойни наследници на футболисти като Пеле, Кройф и Марадона

Останали ли са във футбола истински звезди, такива, каквито имаше преди 20 години? Този въпрос придоби особена актуалност от началото на световното първенство. Повечето хора биха се съгласили, че досега турнирът предлага приятна гледка за окото. Имаше някои страхотни мачове и великолепни голове. До 9 юли вероятно ще станем свидетели и на страхотни индивидуални изяви, но къде са онези легенди, които блeстяха на предишни световни първенства? Кой например е еквивалентът на Диего Марадона? Дали Кака, Роналдиньо и Адриано заслужават имената им да бъдат споменавани заедно с тези на Зико, Сократес и Жуниор? Холандците са отличен тим, но къде е техният Кройф, Гулит или Ван Бастен?

Винаги е трудно да се сравняват футболисти от различни поколения. Също така има опасност да сме запомнили футболистите от детството ни като далеч по-добри, отколкото са били всъщонст, просто защото навремето те са били наши герои. При това се наблюдава една интересна тенденция - колкото по-възрастен става човек, толкова по-добри изглеждат футболистите, които е гледал като малък. Определено обаче изглежда, че днес няма толкова много играчи, които да изпъкват на фона на останалите. Защо?

Добър довод е това, че днес броят на добрите футболисти е по-голям и по тази причина малцина са онези, които блестят достатъчно ярко, извисяват се над останалите. Освен това днес футболът се играе от играчи, които са далеч по-добре подготвени във физическо отношение. Видеозаписите на удивителния бразилски отбор от 1970 са чудесна гледка за окото, но на тях се вижда, че през голяма част от времето играчите се придвижват ходом по терена

В наши дни това не се случва особено често. Коректно ли е в този случай да кажем, че ако Марадона играеше в настоящия тим на Аржентина, той щеше да си остане велик футболист, но нямаше да е толкова ясно отличим от съотборниците си?

Друг довод е, че съвременната игра е по-бърза от тази в миналото, но не е на толкова високо техническо равнище. Залага се повече на атлетичността, отколкото на изкуството. Можем винаги да дадем за пример Гърция, която спечели европейската титла през 2004. От друга страна, макар на европейското първенство в Португалия наистина да имаше по-добри тимове от гръцкия и по времето на Пеле и Кройф не винаги най-големите майстори са били абонирани за победата. В противен случай самият Кройф щеше да спечели поне веднъж световната титла, докато нито един англичанин или германец дори нямаше да се доближи до купата. Същото може да се каже за италианския тим, който триумфира през 1982 в Италия.

Като цяло няма никакво съмнение, че майстори като Пеле, Кройф, Марадона и т.н. щяха да бъдат запомнени независимо от периода, в който играят. Твърде вероятно е обаче, ако бяха играли в наши дни, те да не блестят толкова ярко. Може би красотата на този спор се крие във факта, че никога няма да знаем отговора на въпроса.

При все това винаги е забавно да обсъждаш качествата на любимите си играчи. Няма съмнение, че след 20 години ще досаждаме на децата си с подобни разсъждения: "По мое време имахме Зидан и Роналдиньо. Сега няма играчи като тях, синко!"

Досега обаче единствената статистика, с която Роналдиньо направи впечатление на германците, е 90-62-90 - мерките на предполагаемата му френска годеница (много предполагаема) Александра Паресан (26 г.). На терена обаче Роналдо де Асиз Морейра, най-известният футболист в света, играч №1 на планетата според ФИФА (за 2004 и 2005 г.) и най-добър в Европа според "Франс Футбол" (Златна топка за 2005), остава в сянката на бившия идол Роналдо. Който допреди третия мач на Бразилия бе окачествяван само по един-единствен начин - "дебел".

Роналдиньо никога не е бил типичен голмайстор, но измина цяла година, откакто за последно вкара гол за Бразилия. В мача срещу Гана той шумно се скара на своя капитан Кафу, който предпочете да стреля в една ситуация, вместо да му подаде на празна врата. Роналдиньо явно осъзнава, че не му остава време да остави отпечатък върху турнира.

Тронът на легендите е вакантен. Онзи, отреден за играч, който изпъква с техника, талант, въображение. Търси се геният, който да промени развитието на световното първенство, което досега е доста предвидимо.

Преди 9 юни имаше изобилие от кандидати. Роналдиньо беше на върха. Очакваше се конкуренти да му бъдат Анри, Недвед, Робен, Руни, Кака, Сеск Фабрегас, Балак, Шевченко, Тоти, Меси, Рикелме. Само че мачовете минават, а големият вълшебник все не се появява

Някои се представят достойно. Личи си, че са важни фигури в отборите си. Само че няма спор, че никой от споменатите или пък някой друг не отговаря на изискванията за безспорна суперзвезда на турнира. Наистина, има добри играчи. Липсва обаче великият футболист. Можем смело да твърдим, че въпреки разстоянието на годините няма достоен наследник на Ривалдо, на Платини. И колко далеч са настоящите играчи от Марадона или Пеле. Твърде, твърде далеч.

Работата е, че остават много малко мачове. И най-талантливите футболисти ще имат много по-малко шансове да блеснат. Ако някой има намерението да се запише в историята като голямата звезда на Германия 2006, може да избира кога да го направи - днес или никога. Именно сега, в решителните мачове, някой трябва да повиши нивото на играта си и да покаже характер, за да остане в историята. Но може би голямата фигура няма да се появи. Възможно е зрителите да са по-амбициозни в очакванията си, отколкото са героите на терена. Щом треньорът на Бразилия Парейра предпочита прагматичния подход пред красотата, посланието е изключително ясно. Добрите футболисти са важни, но колективният успех натежава пред индивидуалния блясък.

Ех колко жалко за Аржентинците! :wors: Развали ми се какво и да е настроение - аржентинците си заслужаваха победата повече се бориха и бяха по-достойният отбор! Мръсните шваби пак се оттърваха и минаха между капките обаче едва ли ще минат през Бразилия. Селесао ще им разкаже играта! :)

А Балак голям отворко е станал - съдията трябваше да го затвори малко с жълт картон за симулация ако претендира за равно показани критерии. angry.gif

Еми тъжно ми е и това е! Според мен напусна най-добрият отбор на тазгодишния мондиал и то много несправедливо, но съдбата беше срещу тях! sad.gif

Редактирано от GFreeman (преглед на промените)

Ех колко жалко за Аржентинците! :) Развали ми се какво и да е настроение - аржентинците си заслужаваха победата повече се бориха и бяха по-достойният отбор! Мръсните шваби пак се оттърваха и минаха между капките обаче едва ли ще минат през Бразилия. Селесао ще им разкаже играта! :sobbing:

А Балак голям отворко е станал - съдията трябваше да го затвори малко с жълт картон за симулация ако претендира за равно показани критерии. angry.gif

Еми тъжно ми е и това е! Според мен напусна най-добрият отбор на тазгодишния мондиал и то много несправедливо, но съдбата беше срещу тях! sad.gif

и те имаха участта на Испанците ... въпреки че Испания не тръгнаха да пазят резултата!

Жалко за отбора, много лоши смени направи в този мач Хосе Пекерман, двамата интеристи не заслужаваха място в отбора ... пък и станаха 4 дефанзивни халфа ... и при липсата на Рикелме нямаше как просто да се пази топката ... гола за немците бе само въпрос на време, при евентуалното пускане на Меси или Пабло Аймар изхода можеше да е далеч по-розов за Аржентина .

За неотсъдената дузпа срещу Макси няма да коментирам ... мисля, че всички я видяха

Жалко за боя накрая ...

Редактирано от Fernando (преглед на промените)

Видя се че леко подкрепяше немците, нормална подкрепа за отбора домакин и все пак аз се подразних. И мен много ме е яд на Аржентина, защото бяха най-добрият отбор на това първнство, но треньорът им направи доста грешки с тези смени sad.gif

Редактирано от lpa (преглед на промените)

Ех колко жалко за Аржентинците! :whist: Развали ми се какво и да е настроение - аржентинците си заслужаваха победата повече се бориха и бяха по-достойният отбор! Мръсните шваби пак се оттърваха и минаха между капките обаче едва ли ще минат през Бразилия. Селесао ще им разкаже играта! :P

Искрено се надявам германците въобще да не стигнат до мач с Бразилия, колкото и трудно и да е това. Дано италианците запазят късмета си. В такъв случай финалът не им мърда :)

Ех колко жалко за Аржентинците! :clap: Развали ми се какво и да е настроение - аржентинците си заслужаваха победата повече се бориха и бяха по-достойният отбор! Мръсните шваби пак се оттърваха и минаха между капките обаче едва ли ще минат през Бразилия. Селесао ще им разкаже играта! :)

Ми и на мен ми е много тъжно !!! sad.gif Пекерман обаче обърка тактиката , как може да пазиш резултата от 1 : 0 срещу Германия , които са всеизвестни с това , че се борят до последно!!!! ;) Треньора накрая се оказа ,че играе с трима дефанзивни футболиси в лицето на Машчерано , Камбиасо и Лучо Гонзалез , които въпреки ,че се води атакуващ халф играеше малко пред двамата упорни . Да вкараш в толкова важен мач Хулио Круз си е несериозно !!! В момента, в които Германия изравни се знаеше участта на Аржентина и зажалост познах , че ако се стигне до дузпи Гаучосите ще отпаднат !! В момента , в които Аржентина отбеляза гола трябваше да влезе в игра Меси , които щеше да оформи страхотен тандем с Тевез и просто логично е след неспируеми атаки на двамата да не се бе стигнало до този гол !!! Колко ме е яд .......отбора , които играеше най-красивия футбол на световното , отбора които играеше за удоволствие да бъде надигран по този неспаведлив начин , след грешка на треньора!!! Пекерман просто смаза желанието на младите таланти да се борят !!!

Аржентинец получил инфаркт по време на дузпите с Германия :

Argetina-fans_1.jpgАржентинецът Джаханджир Алам почина, след като получи инфаркт по време на изпълнението на дузпи в четвъртфинала от Световното първенство срещу Германия.

38-годишният бизнесмен колабирал, когато Германия вкарала един от ударите си от бялата точка.

Алам веднага бил откаран в болница от близките му, но лекарите установили, че той е вече мъртъв.

Португалия би Англия с дузпи!!! :) Браво на португалците! Много се радвам, че ги остраниха на англичаните :baby:

Не мога да повярвам :baby:, то бива невървеж, ама чак пък толкова... :)

Пожелавам ви успех, дами и господа, за мен току що 18-тото Световно първенство завърши... sad.gif

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Аз пък много се радвам, че Англия паднаха. Браво на момчетата и да не забравяме вратаря - поздравления за хладнокръвието му!

Следващите, които ще си ходят започват с буквата "Ф" хаха...

:speak: Браво на Португалия и особено на Рикардо :yanim:

Англичаните както винаги много приказваха и нищо не направиха angry.gif

УРАааааааааааааааааа. Дали се разбира, че крещя. И дали да не си помечтая все пак Португалия да гушне купата.

Радвам се безкрайно, че си изгубих левчето на еврфутбол, като дадох 1 за Англия.

УРАааааааааааааааааа. Дали се разбира, че крещя. И дали да не си помечтая все пак Португалия да гушне купата.

Радвам се безкрайно, че си изгубих левчето на еврфутбол, като дадох 1 за Англия.

Ха играеш Еврофутбол значи! :speak:

Я дай да обменим малко опит. Колко си печелила най-много?

Поздравления още веднъж за португалците, а също и много здраве на Анри и компания, които утре хващат пътя... biggrin.gif

Следващите, които ще си ходят започват с буквата "Ф" хаха...

Съгласна :speak:

чудесен Рикардо, направо невероятен :speak:

Знаех си, че Португалците ще отсрамят латинската школа, а и ми донесоха добра печалба от Ефу-то :yanim:

Сега се надявам Бразилците да продължат за да им е по-лесно на Португалците, но ... бих заложил за тяхна загуба, но всичко зависи от Канталехо все пак . (май прекалено много "но" станаха...)

Дай Боже европейски полуфинали biggrin.gif

Редактирано от Fernando (преглед на промените)

:speak: Англичаните както винаги много приказваха и нищо не направиха angry.gif

Щото Португалците напраиха затова победиха с дузпи при положение, че са човек повече. Ай не пиши глупости :yanim: Дузпите си е до здрава психика, късмет и рефлекси на вратарите, затова португалците спечелиха, защото в мача не видях португалците да превъзхождат с нещо Англичаните. Само си сменяха топката от ляво надясно и обратно angry.gif Това, че Англичаните остана без нападатели(Крауч просто за мен НЕ Е ФУТБОЛИСТ) и нямаше как да направят нещо по-сериозно, но това не е извинение всеки знае, но само Ви моля не казвайте, че португалците са направили мач и заради това са победили, защото не е така!

Щото Португалците напраиха затова победиха с дузпи при положение, че са човек повече. Ай не пиши глупости :speak: Дузпите си е до здрава психика, късмет и рефлекси на вратарите, затова португалците спечелиха, защото в мача не видях португалците да превъзхождат с нещо Англичаните. Само си сменяха топката от ляво надясно и обратно angry.gif Това, че Англичаните остана без нападатели(Крауч просто за мен НЕ Е ФУТБОЛИСТ) и нямаше как да направят нещо по-сериозно, но това не е извинение всеки знае, но само Ви моля не казвайте, че португалците са направили мач и заради това са победили, защото не е така!

Да, смяната на Бекъм и червения картон на Руни ще си останат оправдания - само един Господ знае какво щеще да се случи ако Бекъм и Руни бяха на терена, но...

докато бяха на терена какво правеха Англия? Португалците не са превъзхождали с нищо? А аз да ти задам обратния въпрос - с какво Англия превъзхождаше, че да заслужава победата дори и когато бяха в числено равенство? Естествено е да се получи здрав мач, ти какво искаш? Победа с 5:0? При такава напреднала фаза няма как да има кой знае какво видимо превъзходство, за който и да е отбор. Получават се здрави и напрегнати мачове с повече предпазливост и борба в средата на терена. Португалците за мен контролираха мача. Вярно като голови положения не са създали кой знае какво, но както вече споменах в такъв сериозен мач вземат превъзходство борбата и напрежението пред головете. Кажи Англия какво направиха? Големи приказки и нищо. Безкрайно се радвам от края на този мач! :yanim:

Щото Португалците напраиха затова победиха с дузпи при положение, че са човек повече. Ай не пиши глупости :speak: Дузпите си е до здрава психика, късмет и рефлекси на вратарите, затова португалците спечелиха, защото в мача не видях португалците да превъзхождат с нещо Англичаните. Само си сменяха топката от ляво надясно и обратно angry.gif Това, че Англичаните остана без нападатели(Крауч просто за мен НЕ Е ФУТБОЛИСТ) и нямаше как да направят нещо по-сериозно, но това не е извинение всеки знае, но само Ви моля не казвайте, че португалците са направили мач и заради това са победили, защото не е така!

Не говоря специално за мача днес, а по принцип за представянето им на световното. Не впечатлиха особено в групите и отпадат без да достигнат дори до полуфинал, след като преди началото на първенството самият Ериксон говореше как тимът му бил един от най-класните. Затова мисля, че не трябва да се дрънка преди мача, а да се показват възможностите на терена :yanim:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.