Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за ЕМАГ - тук

exwol

Препоръчан отговор

Целта на темата не е да правя антиреклама или реклама, нито пък да влизаме в излишен спор. 

Нямам личен опит и наблюдения в коректността на споменатия търговец, но това което знам, е че ако ние не си помогнем в тая държава, няма кой друг да го направи. Та, напоследък забелязвам, че в доста от темите в хардуерния раздел примерно се споменава сайта emag.bg и готовността да се пазарува от там. С оглед на последното, реших да пусна темата с цел информация и евентуална предпазливост от страна на хората решили да си пазаруват от там и с оглед на това, ако някой има лични впечатления да ги сподели, било то положителни или отрицателни, за да сме по-информирани и да не лежим само на слухове.

Какво конкретно провокира създаването на тази тема: Ето тази информация, която идва от Комисия за Защита на Потребителя.

П.П. Ако създаването на подобна тема е в разрез с политиката и правилата на сайта и форума на kaldata, моля някой модератор/администратор да я забърше.

Редактирано от exwol (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 209
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

По принцип няма гаранция, но такива сайтове гледат да са коректни с потребителя, защото печелят пари от покупката на дадена стока. Самият сайт има правила, които трябва да прочетеш внимателно. Имам 2-ма приятели, които са купували хардуер от този сайт и са доволни.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

По принцип няма гаранция, но такива сайтове гледат да са коректни с потребителя, защото печелят пари от покупката на дадена стока. Самият сайт има правила, които трябва да прочетеш внимателно. Имам 2-ма приятели, които са купували хардуер от този сайт и са доволни.

Ами да, прав си. Точно това е целта на темата, защото навсякъде се пише какво ли не, дори и дошло то от официална институция, за това исках да се сподели лично впечатление, за да не лежим само на слухове и да отхвърляме или приемаме нещо, без достатъчно информация. Ето ти казваш конкретно, че 2-ма твой приятели не са имали проблем при пазара от там, т.е. възможно е и някои неща да са преувеличени...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Купих си LCD монитор преди 2 месеца, който ползвам да гледам телевизия през HDMI. Бързо реагираха, доставиха го с куриер. Качеството на монитора е отлично. Кашончето беше непокътнато. Все едно си отишъл сам до съответния магазин и си го взел от там. Нямам забележки.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Само да вметна нещо.Този сайт продава всякакви стоки.Това е добре.Доста от нещата пък са на много ниски цени,което пък за нас,като крайни потребители е чудесно.И много търговци у нас почват да се вкисват от това,защото губят клиентела.Така че,тая работа просто ми намирисва на нелоялна конкуренция.Що да не подлеят вода на някой,който подбива и без това безбожно надутите им цени.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Без никаква реклама само мога да споделя отличните си впечатления от  магазина! Вече пета поръчка на стойност около 280 лева ми изпълняват в рамките на 20 часа, като ми се обаждат предварително, даже кога ще е поръчката при мен с куриера. Куриерската служба също е абсолютно точна. В рамките на месец и половина имам закупени доста инструменти, които бяха опаковани в оригиналните кутии, неразпечатвани и отлично работещи. Мога да потвърдя и още нещо.

За 4-ти път получавам ваучър за отстъпка единият от които е на стойност...точно 100 лева! Написах им и 2 благодарствени писма на тяхната страница, на която имам регистрация.Личните ми впечатления са отлични и отново ще се обърна точно към тях за следващите продукти! Може и да са се случили на някого недоразумения, което е в рамките на нещата, но мисля че при един контакт по телефона, всичко може да се разреши много бързо.По телефона са много любезни и отговарят на всеки един въпрос, изчерпателно. Това ми е личното наблюдение от интернет магазина на ""ëMag""

Допълнение към горният коментар

Напълно подкрепям колегата от горният пост. Давам веднага пример: Фотоапарата, който си закупих при тях струва 112 лева, докато в "Зора"....170. Става въпрос за "Олимпус - model170

Редактирано от Гост (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Именно момчета, точно това бе целта на темата, да споделим лични впечатления, а не да не лежим само на слухове, както казах и в предните си постове. Знаете, че точната информация е безценна за взимане на правилни решения.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В този и не само в този форум редовно се препоръчват два-три интернет магазина.Причината-ами цените им са ниски.Магазинът от темата и той е между тях.

Колкото до другите два,някакви си небесни и едни други ник*м-ци,аз съм пазарил и от тях.Обаче,днес решавам да си поръчам нещо,за което събирам парички от месеци.Е те това....

SeaSonic G Series SSR-550RM 550W http://www.seasonicusa.com/G-series-450-550-650.htm

Добре.и в двата магазина пише,че е налично.Оказва се,че не е .Поръчвам последователно,но и от двата магазина ми звънят след известно време за да ме уведомят за липсата.Обаче на страниците им още се води налично.Но няма да си го взема от друг магазин.Защо да давам повече пари.В някои магазини цената му стига до 200 лв.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Препоръчваха се, защото когато тази практика започна, бяха магазините с най-ниски цени. От известно време това не е така и те все повече губят позиции в предложенията ни. Съответно се дават като пример, главно за да се покаже, че си имаме други магазини в това число и бакалии, където техниката се предлага с още по-раздути надценки :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Много съм доволен от Emag. Експресна доставка. Ниски цени. И ми пращат ваучери за отстъпка на определени продукти с  -30% от стойноста им.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 3 месеца по-късно...

И аз вече изпробвах услугите на Емаг и съм доволен.

Купих си нов SSD диск и захранване на изключително добра цена с 10% отстъпка. Хубавото е, че доставката ми беше безплатна и експресна. Единственият проблем, който евентуално бих имал е в случай на дефектирала стока, понеже са Румънци, а сервиза, който им ремонтира стоките е в Букурещ... добре поне, че при проблем куриер идва да вземе продукта от вас за тяхна сметка.

Между другото, който има желание да прочете малко повече за поръчката ми и впечатленията от стоките им, може да хвърли един поглед на статията в личният ми блог: http://coffebreak.info/ot-men/emag-bg-mnenie-i-malko-informaciya-za-novite-mi-harduerni-pridobivki/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И аз вече изпробвах услугите на Емаг и съм доволен.

Купих си нов SSD диск и захранване на изключително добра цена с 10% отстъпка. Хубавото е, че доставката ми беше безплатна и експресна. Единственият проблем, който евентуално бих имал е в случай на дефектирала стока, понеже са Румънци, а сервиза, който им ремонтира стоките е в Букурещ... добре поне, че при проблем куриер идва да вземе продукта от вас за тяхна сметка.

Между другото, който има желание да прочете малко повече за поръчката ми и впечатленията от стоките им, може да хвърли един поглед на статията в личният ми блог: http://coffebreak.info/ot-men/emag-bg-mnenie-i-malko-informaciya-za-novite-mi-harduerni-pridobivki/

Проблемът с дефектирала стока е доста сериозен. Много е лесно да се достави стоката на клиента и да се вземат парите му. Но след това започват мъките и главоболията с Емаг. Имам при тях едно устройство за ремонт, което стои вече два месеца и още не е пристигнало. Писна ми да им звъня ден през ден и ТЕ най-нагло да ме ЛЪЖАТ с невероятни измислици. Хора, като пазарувате - мислете и не се подвеждайте по ниските цени, защото после няма оправия. Говорил съм и с хора от КЗП и се оказва, че и техните правомощия относно тези търговци са ограничени. Явно много добре познават законите в страната ни и си правят каквото поискат безнаказано.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Купил съм доста работи от емаг и за момента нямам проблеми, дано и за напред да нямам понеже ми е писнало да се занимавам със такива работи(чакане по няколко месеци и т.н)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз също съм пазарувал от тях и съм останал доволен.Стоката се повреди след 2 седмици,дойде куриер взе стоката и до две седмици ми беше заменена с чисто нова.По-коректно от това здраве му кажи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Без никаква реклама само мога да споделя отличните си впечатления от  магазина! Вече пета поръчка на стойност около 280 лева ми изпълняват в рамките на 20 часа, като ми се обаждат предварително, даже кога ще е поръчката при мен с куриера. Куриерската служба също е абсолютно точна. В рамките на месец и половина имам закупени доста инструменти, които бяха опаковани в оригиналните кутии, неразпечатвани и отлично работещи. Мога да потвърдя и още нещо.

За 4-ти път получавам ваучър за отстъпка единият от които е на стойност...точно 100 лева! Написах им и 2 благодарствени писма на тяхната страница, на която имам регистрация.Личните ми впечатления са отлични и отново ще се обърна точно към тях за следващите продукти! Може и да са се случили на някого недоразумения, което е в рамките на нещата, но мисля че при един контакт по телефона, всичко може да се разреши много бързо.По телефона са много любезни и отговарят на всеки един въпрос, изчерпателно. Това ми е личното наблюдение от интернет магазина на ""ëMag""

Допълнение към горният коментар

Напълно подкрепям колегата от горният пост. Давам веднага пример: Фотоапарата, който си закупих при тях струва 112 лева, докато в "Зора"....170. Става въпрос за "Олимпус - model170

Как ги получи тези ваучери ? Аз съм редовен клиент при тях и още нищо.Стана ми ясно, бавно загрях за какво става въпрос и се сетих че имам такива във пощата.

Редактирано от Deadway (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Някой които е следил или пазарувал 2012 по коледа емаг, може ли да сподели какви намаления е имало (20%, 30%, 40%..) ? Понеже съм събрал някой лев и мисля да си взема нещо обаче ако правят големи намаления по коледа ще изчакам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Правил съм над 10 различни по съдържание поръчки за хардуер към emag и съм много доволен.

За повечето им неща цените са по-ниски даже от Никем и Скай, а предлагат бърза и безплатна доставка (огромно предимство).

Препоръчвам ги на всички, които ценят времето си, нервите си и парите си :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Някой които е следил или пазарувал 2012 по коледа емаг, може ли да сподели какви намаления е имало (20%, 30%, 40%..) ? Понеже съм събрал някой лев и мисля да си взема нещо обаче ако правят големи намаления по коледа ще изчакам.

По мои спомени те се появиха у нас през пролетта на 2013 така, че  няма как да е имало такива намаления.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

По мои спомени те се появиха у нас през пролетта на 2013 така, че  няма как да е имало такива намаления.

И аз си мислех, че има нещо такова. Благодаря, че ме светна  :wink12:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

Аз си поръчах доста хардуерни части от тях, а преди това не бях проверил репутацията им. Казано честно малко се наплаших, някой да е имал проблем с хардуер поръчан от там?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Откъдето и да поръча може да му попаднат дефектни или пострадали при транспорта бройки. Когато се поръчва по компоненти, те едва ли се тестват преди доставката от фирмата продавач.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В emag ще има black friday така, че подгответе пачките  :D

Кога ще е това?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз си поръчах доста хардуерни части от тях, а преди това не бях проверил репутацията им. Казано честно малко се наплаших, някой да е имал проблем с хардуер поръчан от там?

Купувал съм дъно, захранване, кутия, вентилатор, охлаждане за процесора и 2 видео карти ( първо 7850 после R9 280X ) и нямам проблеми. Макар, че вентилатора който го взех за кутията отзад нещо не ми изглежда много качествено направен и може да хвърли водите по-скоро от очакваното.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...