Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Игри - общи дискусии, рекорди и настройки

Featured Replies

Томигън, бат Кико, дайте тая с най-големия бууст. Маниака няма да клоква (или поне силно се съмнявам). Иска да пусне и да почне да мели. Бая време ще има докато настрой волана както му е удобно и за всяка игра. Това ще е големия кеф в случая със симулаторите та...картата с най-високи сток честоти ще е най-удачна.

• Отговори 3k
  • Прегледи 248,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Какво гледате на тези върхови телевизори? Кабелната телевизия пуска стари филми снимани с двупотопна техника. Освен това повтаря филмите от времето когато бях малък. Търся филми от торент са

• Julius Decimus
    Julius Decimus

Един личен рекорд от мене, специално за БМВ маниаците     

• Julius Decimus
    Julius Decimus

Инсталираш това: http://store.steampowered.com/?l=spanish - Steam и след това си правиш акаунт. Пускаш програмата логнал се и влизаш в магазина й. Харесваш си нещо и купуваш. Може Пей Пал, Виза, какво

Публикувани изображения

преди 2 часа, Julius Decimus написа:

Маниака няма да клоква (или поне силно се съмнявам).

Вече е ясна конфигурацията. А че няма да се занимавам с клокване е повече от ясно. Тоест никога не съм го правил и сега тепърва да се занимавам с това няма смисъл. Това само съм го чел по форуми но какво се прави нямам идея.
Благодаря на всички за включването със съветите. Вече топката е в мен и ще ги поръчам чарколята и да си пристигат.
Поздрави на всички.

преди 1 час, BMW Маниак написа:

Благодаря на всички за включването със съветите. Вече топката е в мен и ще ги поръчам чарколята и да си пристигат.

Памет колко ще искаш ?

Самсунга от Томигън е най-доброто, но е 256gb само. Windows е към 30-40. После браузера и така ще останат само 210gb горе-долу. Какво мислиш по въпроса ? Или си предвидил ?

Един симулатор цял е към 30 - 40.

Редактирано от Julius Decimus (преглед на промените)

Предимството е че ако си се спрял на моето предложение , и да си промениш един ден мнението по въпроса за клока - имаш тази възможност. Въпреки че дъното и без много много да го пипаш ще си клокне доволно и ще си намали и нивото на шум. Ако е асуса де. Като дойде мога да ти обясня кое да пипнеш;)

ПП. Както казах,няма такъв смотан телефон... 

Редактирано от Tommygun (преглед на промените)

преди 7 часа, Tommygun написа:

Не съм видял сори.

Иначе на въпроса , 1080 е по-добра. За мен единствения проблем е,че не е толкова по-добра,колкото е разликата в цената. Конкретния модел също не ми харесва,но става като гледам че в щатите не продават Палит/Гейнуърд. Просто гледай да не е EVGA, че се палят буквално.

Кико,1070 е много повече от 20-30% по-бърза от 970. По-скоро 50%.. И е повече от достатъчна за 1440 при споменатите горе условия. А именно нормални ултра настройки.

Но ако се абстрахираме от цената ,да 1080 е картата.

Пак прочети какво написах. Написах следното, перифразирано. Моята карта е клокната и се равнява на една GTX980. Спрямо неклокната 1070, каквато се купува, то разлиакта не е 50%, а 20 до 30% най-много. Вече след клок нещата се променят, но аз исках да изтъкна, че 1440p.  са голям залък за някои симулатори като Assetto Corsa  и Project Cars. Да не споменавам DIRT  Rally, защото пак ще почнем спора - има ли смисъл или не...  А 20%  до 30% повече кадри на неклокната 1070 са да кажем 15-20  fps. Това ако се апроксимира като настройка, означава вместо 2xAA  да пуснеш 4xAA и може би едно ниво нагоре за рефлекциите - от low  на medium. Между другото, обновяването на тия отражения дразни, ако е на Low. Дразни, защото отраженията по таблото, капака, огледалата и изобщо отразяващите детайли ( примерно на едно Пагани), са накъсани. Като минаваш покрай оградите на Имола, също е гадно. Все едно имаш монитор със ШИМ, който дразни много хора. Мен не ме дразни тая ШИМ разбира се, но пък ме дразнят неща, които виждам с периферното си зрение. Мисълта ми е, че 20% по-бърза видеоакрта може да ти даде всички детайли на макс при 1080p. спрямо клокната GTX970, но за 1440 p.  нещата пак стават същите, като GTX970  на 1080p. Не си взех 1070 точно защото дава 30-40% повече кадри и то след клок. 50% повече така и не видях при тестовете в нета. Сравнявам GTX980  с клокната GTX1070. Просто при мен не си заслужават парите. 1080 бих си взел, ако примерно сега съм с картата на @Julius Decimus. Тоест, да има по-голям прираст. Но спрямо GTX970  не си заслужава, още повече, че уж чакаме нещо тая година. То и тая информация ме спря преди време да продавам моята GTX970, както и това, че 1070 не е толкова по-бърза, че да си заслужава добавката от 500 лева от моя страна. Тоест, все едно давам 500 лева за 30-40% повече кадри, ако сложа и клока. Вярно,, DX12  ще върви по-добре, ама както знаеш, още не играя игра с DX12, освен оная на Майкрософт и то колкото да погледам графика, щото симулацията куца доста. 

Това определение "нормални ултра настройки" ми харесва. Това е все едно да рекламирам тъмнокафява напитка, но да не казвам,, че е алтай,, та хората да си мислят, че е Кока Кола ;)

преди 7 часа, Julius Decimus написа:

Томигън, бат Кико, дайте тая с най-големия бууст. Маниака няма да клоква (или поне силно се съмнявам). Иска да пусне и да почне да мели. Бая време ще има докато настрой волана както му е удобно и за всяка игра. Това ще е големия кеф в случая със симулаторите та...картата с най-високи сток честоти ще е най-удачна.

Аз усещам как ако няма нерви за настройки на волана, ще се разочарова ;)

Когато взех моя, мисля назад в темата написах, че изобщо не бях развълнуван от волана, както твърдяха някои хора ( примерно Джонката, че като си взема волан за 20 лева на старо, едва ли не ще преоткрия компютрите и карането). После обаче като понавлязох в нещата и долу горе успях да си настройвам волана, нещата се промениха. Но пак се люшкам от това, да карам с лек волан и едва долавяща се вибрация и тоева, да карам с много FFB  и силна вибрация. Явно зависи от настроението ми и от това колко алкохол съм изпил. Между другото, алкохола подобрява волана. Пробвано и потвърдено. 

преди 16 часа, Julius Decimus написа:

А и самото Нордшлойфе изглежда много по-добре на PCars.

Е, не знам еднакви игри ли играем. За мен при Корсата Нордшлайфе е по-добре. При PCars  някак си синее цялата картина, а при изгрев и залез Слънце има излишни червени ромбоиди. Примерно Слънцето се скрива зад А колоната на автомобила, всичко е нормално. Появяа се и всичко става червено с ромбоиди! Виж при Корсата как е. Няма такива работи. Цветната температура не се променя както при PCars  и това е действителността. Няма и ромбове, дето ако си представиш че ги виждаш в реалността, то може да забележиш някое подобие с много присвити очи. 

Между другото, самата Нордшлайфе е изобразена добре и при трите игри. Въпросът е, как стои въпросът с постпроцесинга. Според мен напред е Корсата. Pcars  е DX11  и има предимство, ако не караш при залез и изгрев слънце, но то тогава се губи и малко смисъла от постпроцесинга. R3E  си е просто DX9  и там няма такива неща. По-скоро, който обича ясна картина, R3E  ще му хареса. Друг е въпроса, че при тая игра са се застъпили много поколения автомобили, пуснати на апзара по различно време. Мисля най-старите са от 2013 година. Макар че и много нови автомобили просто са претупани от художниците, дето явно са се обучавали в това студио. Но има и попадение. 

преди 16 часа, Julius Decimus написа:

Пак да кажа, че да съм разбран правилно. Че има разлика между High и медиум, има.

По принцип аз говоря,чe Low  е недостатъчна настройка за обновяването на отраженията. Medium  вече е добре и аз играя на medium. Просто не ме дразни, освен ако не се вгледам. Прав си. Но Low  вече е прекалено, примерно ако караш Пагани и по хромираните детайли на таблото се отразяват огради до трасето. За капаците си прав, но аз такива не виждам ;)  Виждам обаче лъскавите външни огледала, по които пак се отразяват разни предмети, както и лъскави детайли по таблото, където стълбовете и оградите прескачат с ниска честота. 

преди 44 минути, sennheiser написа:

Е, не знам еднакви игри ли играем. За мен при Корсата Нордшлайфе е по-добре. При PCars  някак си синее цялата картина, а при изгрев и залез Слънце има излишни червени ромбоиди. Примерно Слънцето се скрива зад А колоната на автомобила, всичко е нормално. Появяа се и всичко става червено с ромбоиди! Виж при Корсата как е. Няма такива работи. Цветната температура не се променя както при PCars  и това е действителността. Няма и ромбове, дето ако си представиш че ги виждаш в реалността, то може да забележиш някое подобие с много присвити очи. 

Ама да се казва, че Корсата е по-добре графически от PCars....пуснал си някой от ония светещи слънчеви ефекти и затуй така се получава. При мене няма промяна на цветовата картина.

преди 44 минути, sennheiser написа:

Но спрямо GTX970  не си заслужава, още повече, че уж чакаме нещо тая година. То и тая информация ме спря преди време да продавам моята GTX970, както и това, че 1070 не е толкова по-бърза, че да си заслужава добавката от 500 лева от моя страна.

Тука не знам дали си прав. Като цяло някъде където си имал 60fps сега ще има 85+. А за BMW-то, при него 1080 е 600 долара, с други думи погледнато от цените в България в Никем и другите, той купува 1070 все едно. Самата карта е 400-500 лв по-евтина.

По въпроса за ползване на DSR, това специално за мен е безполезна опция при гейминг. Никога нямаш чист образ, което само по себе си дразни очите и обезмисля качването на резолюцията. Добре е само за тестове.

Pcars PPF.jpg

преди 19 минути, Julius Decimus написа:

Ама да се казва, че Корсата е по-добре графически от PCars....пуснал си някой от ония светещи слънчеви ефекти и затуй така се получава. При мене няма промяна на цветовата картина.

Тука не знам дали си прав. Като цяло някъде където си имал 60fps сега ще има 85+. А за BMW-то, при него 1080 е 600 долара, с други думи погледнато от цените в България в Никем и другите, той купува 1070 все едно. Самата карта е 400-500 лв по-евтина.

По въпроса за ползване на DSR, това специално за мен е безполезна опция при гейминг. Никога нямаш чист образ, което само по себе си дразни очите и обезмисля качването на резолюцията. Добре е само за тестове.

Pcars PPF.jpg

Да, аз тия ефекти съм ги изключил отдавна и PCars  е по-добре. Аз казах какво са 20 до 30% повече кадри - просто ще си затвърдя 1080p.  на макс при симулаторите ( автом,обилни), нищо повече. 1440p. Пак ще е недостъпна в пълния си блясък. Тоест, ако имам монитопр 1440p., никога няма да си взема GTX1070. 

За DSR  не си прав. Стандартно той се заглажда на 33%,, а имаш опция за 0-100%. Тоест от много мазно, дето нищо не различаваш, до много остро, където почва чак да белее. Не съм изобщо съгласен, че замазвал, дори при 33%. Напротив. Скоростомерите и оборотомерите са с много по-ясни цифрички при 1080p.  монитор, отколкото ако си играеш на стандартаната 1920х1080  резолюция. При Корсата в по-ранните и версии съм давал пример, как Слънцето след DSR 27...х.... че не им помня точните стойности, става доста реално, за разлика ако играеш на 1080p., когато ореаола е на талази. 

Относно PCARS  опциите...да, махнах тия ромбоиди, но всичко друго оставям. Хората все пак се стремят нещо реално да покажат. Иначе просто ще си пусна тетрис за подобряване на реакциите ;)

Сдобих се с яка геймърска клавиатура на A4Tech, която за разлика от продуктите на Хама, тръгна веднага и безпроблемни. Не е за вярване колко бързо реагира! Вече не се налага да предвиждам завоя и ще взема да я пробвам с NFSU2, защото там лагът на клавиатурата беше най-осезаем.

Тази 1070, която му предложих изобщо не е неклокната . Държи си 2К бууст , но няма да се караме за 20% ;)

Забравяш едно друго нещо - на 1440 можеш да намалиш АА и пак ще имаш по-гладка картина от на 1080. Винаги съм го казвал - резолюцията е най-доброто АА ,защото глади картината без да маже и трепти като Post Proces филтрите а ла FXAA,SMAA и прочие.

Но темата така или иначе е приключена, явно човека си е решил вече. Това е и целта, ние казваме мнение ,но крайното решение е на този ,който харчи парите. 1070 е повече от достатъчна за 1440 ултра ,защото имам познат с такава и го знам какво играе и на какви настройки. Нито един рейсър може да стъпи на графиката на един BF1 например....

Колкото до коментара за ултра / ти не си прочел явно какво съм писал. А именно, да разграничаваме най-лошия сценарий от настройките за нормален гейминг. Когато тестваме всичко е докрай че и отгоре, но силно се съмнявам, че ти играеш после със същите настройки. Аз поне почти никога.

Тая фирма с воланите и педалите нещо са решили да ме бавят. Днес са ми изпратили писмо че ще ми пратят нещата към NY на 01.03.2017 тоест почти 25 дена след като прибраха парата !!!

Spoiler

f7d04d15bf19730ec93c389106f098ad.jpg

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

преди 22 минути, BMW Маниак написа:

Тая фирма с воланите и педалите нещо са решили да ме бавят. Днес са ми изпратили писмо че ще ми пратят нещата към NY на 01.03.2017 тоест почти 25 дена след като прибраха парата !!!

Покажи скритото съдържание

f7d04d15bf19730ec93c389106f098ad.jpg

Няма се притесняваш, всичко ще дойде.

Ами тъй е, няма откъде другаде да се поръча тяхно. 

Все пак е топ оборудване и ще те радва после.

преди 3 часа, Tommygun написа:

Тази 1070, която му предложих изобщо не е неклокната . Държи си 2К бууст , но няма да се караме за 20% ;)

Забравяш едно друго нещо - на 1440 можеш да намалиш АА и пак ще имаш по-гладка картина от на 1080. Винаги съм го казвал - резолюцията е най-доброто АА ,защото глади картината без да маже и трепти като Post Proces филтрите а ла FXAA,SMAA и прочие.

Но темата така или иначе е приключена, явно човека си е решил вече. Това е и целта, ние казваме мнение ,но крайното решение е на този ,който харчи парите. 1070 е повече от достатъчна за 1440 ултра ,защото имам познат с такава и го знам какво играе и на какви настройки. Нито един рейсър може да стъпи на графиката на един BF1 например....

Колкото до коментара за ултра / ти не си прочел явно какво съм писал. А именно, да разграничаваме най-лошия сценарий от настройките за нормален гейминг. Когато тестваме всичко е докрай че и отгоре, но силно се съмнявам, че ти играеш после със същите настройки. Аз поне почти никога.

Е знаеш, че аз играя най-често с 50 или 60  fps. Казвал съм ти много пъти, че ако нехвана 60  fps,  а мога с 50, прдпочитам 50 пред това да намалям настройките. Няма клокната карта,  дето да съперничи на лично клокната. Може би изключение прави една бройка на Palit - GTX 750Ti StormX Duall 2G, която на практика е клокната 18-20%, което е почти максимума за тия видеоакрти и дори над максимума ( честотата не се задържа, ако не се промени BIOS). Както и да е. Фабрично клокната за мен карта си е фабрична набутвация в 95 % от случаите. Може би тук трябва да се гледат не фабричните възможности, а това, което позволява BIOS  и охлаждането на видеокартата. 

С теб може да спорим още две години и няма да се разберем. 

Ще ми се още малко да спомена за най-лошия сценарий. Напротив, ако примерно визираме тестовете с Metro,  то аз играех тая игра с много DSR,  а ние тествахме на 1080p.  Тествахме с повече АА по друга причина. Просто картите ни с тая АА са независими от процесора. Ако бяхме примерно с GTX1080, нямаше да стигне тая AA  и тая резолюция. Прегледай пак темата ни и ще видиш, че при GRID Autosport  аз имах спъване на видеокартата не само при 1080p., Което изкриви резултата заради слабия процесор! И при 1440p.  имаше още малко да се желае, а ко процесора бе по-добър. Обаче това са частни случаи. Малко са игрите вече, дето искат и процесор. За жалост. 

GTX1070  изобщо не ми е достатъчна лично на мен, особено пък за 1440p. За 1080p. може би, без някои тегави игри като ARK: Survival  например. Ти гледаш от своя гледна точка, погледни от гледната точка и на други като мен, дето искат да играя И красиво, освен с много повче от 40  fps. Ей там не се разбираме и няма да се разберем, щото ти твърдиш, че няма смисъл ни от 100  fps, ни от 60 с ВС, ни от красива картина, като например Advanced blanding  при DIRT Rally.  Виждам, че твърдите някои неща, омаловажавайки други. И тук изобщо не ства въпрос за АМД или NVIDIA,  а за това, как възприемаме нещата. Щото ако аз кажа на няко, дето му пречи ШИМ, че е глупав и тоя ШИМ изобщо не пречи, какво ли ще ми чуят уишите и видят очите? Същата работа и с това, дето твърдиш и за АА и за качеството на графиката и за fps. 

ПП: Аз рейсър спод 50 или 60  fps  и включена някаква добра синхронизация, не мога да играя. Не знам как играят приятелите ти, но дори и @Julius Decimus  тук твърди, че предпочита нисък frametime  и то доста по-нисък от ония 16.6 ms  за 60-те fps. Някак си за различни неща говорим. 

Ти примерно твърдиш, че при DIRT Rally  нямало лаг. Няма лаг, ама времената ти със секунди по-слаби от моите. А опитай се да поставяш рекорди да те видим, има ли или няма лаг тая игра. Да видиш как и най-малкото забавяне при подскачане от лека неравност, може да наруши добрия ти ритъм. Лесно е да се разкараваш с една ръка на волана. Всички го можем - да се кефим. Ама малко могат и да правят добри времена. 

Редактирано от sennheiser (преглед на промените)

Айде не се ядосвай. Виж, то Бемвето няма да клоква, а няма и да се занимава, та затова карта с по-голям бууст. А и виж, то GTX 1080 де не е топ дизайн с добро охлаждане аз не съм виждал. Все е много наточена. Това спрямо масовите карти нали.

преди 19 минути, Julius Decimus написа:

Айде не се ядосвай. Виж, то Бемвето няма да клоква, а няма и да се занимава, та затова карта с по-голям бууст. А и виж, то GTX 1080 де не е топ дизайн с добро охлаждане аз не съм виждал. Все е много наточена. Това спрямо масовите карти нали.

А, не се ядосвам и не ставаше въпрос за БМВ-то. Той вече си е поръчал, а аз отговорих на други неща.  Щях да плясна и едно...абе тия немци как харесват Фиестата, а колегата хересва БМВ-тата ;) демек, за АМД може, за Форд не може :P

Днешния клок май не е като едновремешния, макар че и едно време имаше проблясъци с клокващи се и евтиони карти и тъмни времена с неклокващи се горещи печки. Лично аз все повече съм разочарован от политиките на NVIDIA  и AMD,  дето уж в името на някаква икономия, рекламират супер високи честоти, които в същност се достигат само, когато няма нужда от тях. Ама хамериканците най-вече се лъжат, та затова тия бустове и мустове.  Изключвам всичко и това е. Като ще е буст, нека да е буст когато трябва, а не когато не трябва, както е при съвременните видеокарти. 

Играх преди 5 минути срещу някви малоумници, такъв фейл като мене няма.Нарочно убих съотборник, загубих 1в1.Иначе тая игра ги правех.Добре, че поне завършихме 15-15, че иначе щях да я изтрия.Тука при 14-12 за енеми отбора направих нещо ненормално.На клипчето може и да не си личи, ама на мен ми беше мега нервно, щото тия 3 кила дето взех спасиха играта.Тоя с пистолета беше някакъв изродски щото реално шанса с тоя desert е или първия патрон или нищо.А оная мърша дето ме уби накрая, просто си нямах идея, че е там.Мислех си, че ще е отдясно.Само ми развали кефа.

Я да питам, някой ползвал ли е тая глупост f.lux?Мен доста ме кефи.

Редактирано от SHANOVr (преглед на промените)

преди 1 час, sennheiser написа:

Ти гледаш от своя гледна точка, погледни от гледната точка и на други като мен, дето искат да играя И красиво, освен с много повче от 40  fps. Ей там не се разбираме и няма да се разберем, щото ти твърдиш, че няма смисъл ни от 100  fps, ни от 60 с ВС, ни от красива картина, като например Advanced blanding  при DIRT Rally.  Виждам, че твърдите някои неща, омаловажавайки други. И тук изобщо не ства въпрос за АМД или NVIDIA,  а за това, как възприемаме нещата.

Таман туй е. Виж, при него има разлика, че е с АМД карта. Не му личи тъй спада на кадри и висок фреймтайм. Друго ще ти кажа че на РХ-а 480 например в GTA-то имаме спад като я пуснем на ултра с АА. Явно картата не е за максимум. Обаче виж, на 1060 като се набичи, средните кадри са сходни или по-високи с 3-4. Обаче ! Някъде където ГПУ-то припада при РХ-а няма такова бързо и рязко спадане. В игрални условия, не бенч. Докато при 1060 припада рязко (след което се дига) и осезаемо се вижда. Сече като при недостиг на ядра от ЦПУ. Ей такъв ефект наблюдавам аз. Лично за мене си го определям като такова - при 1060 ГПУ-то е немощно, но паметта е бърза. При РХ-а е балансирано. При АМД картите не си личат тия работи толкова. Толеранса по-голям.

И другото, 100% зависи и от монитора какви и колко аномалии от тоя тип ще виждаш.

От сега нататък пиша само за игрите по темата иначе. Вие може си спорите, тъкмо гот да си ви чете човек :emoji_smiley-06:.

преди 10 часа, sennheiser написа:

Е знаеш, че аз играя най-често с 50 или 60  fps. Казвал съм ти много пъти, че ако нехвана 60  fps,  а мога с 50, прдпочитам 50 пред това да намалям настройките. Няма клокната карта,  дето да съперничи на лично клокната. Може би изключение прави една бройка на Palit - GTX 750Ti StormX Duall 2G, която на практика е клокната 18-20%, което е почти максимума за тия видеоакрти и дори над максимума ( честотата не се задържа, ако не се промени BIOS). Както и да е. Фабрично клокната за мен карта си е фабрична набутвация в 95 % от случаите. Може би тук трябва да се гледат не фабричните възможности, а това, което позволява BIOS  и охлаждането на видеокартата. 

С теб може да спорим още две години и няма да се разберем. 

Ще ми се още малко да спомена за най-лошия сценарий. Напротив, ако примерно визираме тестовете с Metro,  то аз играех тая игра с много DSR,  а ние тествахме на 1080p.  Тествахме с повече АА по друга причина. Просто картите ни с тая АА са независими от процесора. Ако бяхме примерно с GTX1080, нямаше да стигне тая AA  и тая резолюция. Прегледай пак темата ни и ще видиш, че при GRID Autosport  аз имах спъване на видеокартата не само при 1080p., Което изкриви резултата заради слабия процесор! И при 1440p.  имаше още малко да се желае, а ко процесора бе по-добър. Обаче това са частни случаи. Малко са игрите вече, дето искат и процесор. За жалост. 

GTX1070  изобщо не ми е достатъчна лично на мен, особено пък за 1440p. За 1080p. може би, без някои тегави игри като ARK: Survival  например. Ти гледаш от своя гледна точка, погледни от гледната точка и на други като мен, дето искат да играя И красиво, освен с много повче от 40  fps. Ей там не се разбираме и няма да се разберем, щото ти твърдиш, че няма смисъл ни от 100  fps, ни от 60 с ВС, ни от красива картина, като например Advanced blanding  при DIRT Rally.  Виждам, че твърдите някои неща, омаловажавайки други. И тук изобщо не ства въпрос за АМД или NVIDIA,  а за това, как възприемаме нещата. Щото ако аз кажа на няко, дето му пречи ШИМ, че е глупав и тоя ШИМ изобщо не пречи, какво ли ще ми чуят уишите и видят очите? Същата работа и с това, дето твърдиш и за АА и за качеството на графиката и за fps. 

ПП: Аз рейсър спод 50 или 60  fps  и включена някаква добра синхронизация, не мога да играя. Не знам как играят приятелите ти, но дори и @Julius Decimus  тук твърди, че предпочита нисък frametime  и то доста по-нисък от ония 16.6 ms  за 60-те fps. Някак си за различни неща говорим. 

Ти примерно твърдиш, че при DIRT Rally  нямало лаг. Няма лаг, ама времената ти със секунди по-слаби от моите. А опитай се да поставяш рекорди да те видим, има ли или няма лаг тая игра. Да видиш как и най-малкото забавяне при подскачане от лека неравност, може да наруши добрия ти ритъм. Лесно е да се разкараваш с една ръка на волана. Всички го можем - да се кефим. Ама малко могат и да правят добри времена. 

Има една много сериозна причина за разликата във времената ни - аз не се видиотявам да карам няколко хиляди километра на някоя писта. Мислиш ли ,че ако прекарам 2 дена на един етап по цял ден времената ни няма да са подобни. Имам предвид не разлика от секунди а от стотни? Когато тествахме оная писта в Dirt, не забравяй че ти караше с клавиатурата с пуснат ABS а аз с ръчни скорости СЪС скоростния лост и без никакъв ABS. В момента в ,който го пуснах и без да свиквам свалих доста от времето, просто не прекарах толкова време да се настройвам. Да не говорим че и времената са доста по-добри когато караш с падовете на волана а не се пресягаш всеки път да местиш лоста. Просто си много по-бърз.

Ти си се специализирал в рейсърите аз играя всичко. От рейсъри до Сим Сити. И аз играя за кеф а не да подобрявам на някой рекордите.

Ейти един да се мериш с него като искаш

Само че този човек това прави по цял ден. Пак ще ти напомня, без инвестиция на много сериозно количество време във всяка една игра няма нито рекорди ,нито постижения. Аз карам за кеф - ти въртиш нон-стоп една писта за 2 десети. Всекиму неговото,но тогава недей тръгва да сравняваш. Все едно аз да ти кажа - направи си герой на WoW ела на рейд с нас и прави толкова dmg като мен. Ми няма как да стане без да си наясно с математиката и механиките на героя и босовете и след като аз съм прекарал няколко хиляди часа правейки само това....

И понеже подхвана пак темата - хайде направи клипче с и без AB и да видим колко човека ще могат да познаят кое кое без да им казваш. Аз като твърдя нещо не си го изсмуквам просто ей така от пръстите а го базирам на собствени наблюдения. Същото и с настройките - в 90% от игрите ако ти покажат скрийншот или клипче на хай и ултра мога да се хвана на бас ,че няма да видиш разлика. Между 1080 и 1440 обаче определено има разлика. Дори и първото да е с 4 АА а второто с 2 или без......

Като стана дума за сериозен гейминг за ранкове и места в света - ето какво ми попадна тея дни. Това са изискванията на една от от топ гилдиите в WoW към нови играчи. За рускоговорящите - забавлявайте се.

Spoiler

Представляем вашему вниманию минимальный список требований, необходимых для вступления в нашу гильдию:

•  
  • Максимальный рейдовый опыт актуального PvE контента
  • Наличие микрофона и возможность разговаривать во время рейда
  • Исключительное владение своим классом
  • Обязательное посещение всех наших рейдовых мероприятий (Рейд тайм гильдии 5/7 20:00-1:00 МСК, 7/7 с обговоренным рейд таймом на освоении)
  • Быть готовым на все ради прогресса гильдии, даже если придется пожертвовать Вашими личными интересами
  • Комфортные условия игры технического характера (приемлемый fps и пинг в рейде)
  • Устойчивость к стрессовым ситуациям, умение воспринимать критику, совершенствоваться
  • Адекватное понимание рейдовой политики и решений руководства (у нас практикуются ротации и замены)
  • Активная игровая позиция, заинтересованность в делах гильдии
  • Заинтересованность и возможность принятия участия в PTR тестировании нового контента
  • Возможность существенно увеличивать свой онлайн на время освоения нового контента

Дополнительные требования, существенно повышающие Ваши шансы попасть к нам:

• Рекомендации наших согильдийцев
  • Успешный опыт рейдинга в топ гильдиях
  • Наличие актуальных логов последнего контента
  • Видео от Вашего лица с убийством актуальных боссов

При рассмотрении всех заявок соблюдается строгая конфиденциальность. Срок рассмотрения заявки зависит от ряда обстоятельств, но в среднем занимает от 3 до 7 дней.

Стоит отметить, что вакансии, указанные на данной странице отражают лишь те классы, в которых мы особо заинтересованы. Тем не менее, если Вашего класса в списке нет, но Вы хотите стать частью нашей команды, пишите заявку, мы всегда рады взять человека на испытательный срок, во время которого он сможет показать себя и доказать, что заслуживает места в основе.

преди 1 час, Tommygun написа:

Не е за мене коментара, ама тоя има ебаси тиъринга :).

Иначе по темата - снощи гледах Iracing и стигнах до извода, че е много готин. Обаче освен акаунта, пистите и колите се купуват отделно по 12-15 евро на кола/писта. Демек да се купи всичко трябва 600+. А основните дето са с регистрацията са едни такива NASCAR клас коли. Мене ме радват GT. В същото време, Рейсруума всичко е към 150 евро. А и Iracing неможе да се хоства когато каквото искаш. Корсата е най-добре в това отношение, имайки възможност и на Линукс да пуснеш, и на Windows. PCars може правиш само стая, не цял сървър отделен и хакавите и саботаторите немогат се банват. Та ето защо също и Корсата ми е любима.

преди 22 минути, Tommygun написа:

Kak го видя на неговата резолюция и през оптимираното клипче?

От точка 1:16 да 2:08 като почнеш, загледай се в пътя и дърветата. Особено добре видно на 3:35-37 (финиша, където започва забавен кадър). Загледай се в колата, малко под надписа Dirt Rally на вратата. Ама пусни на цял екран. Може и от Тубата да е ама...

Spoiler

Иначе той тоя и той кара от капака ! И аз тъй обичам с някой от колите.

Има една много сериозна причина за разликата във времената ни - аз не се видиотявам да карам няколко хиляди километра на някоя писта.

Аха. В крайна сметка и Сена и Шумахер и Хамилтън и...правят само това. от тая гледна точка аз си изказвам впечатленията от фпс, визия на играта, самата игра, геймплей и така нататък. Аз ако се видиотявах, нямаше да съм в десетките е петдесеттиците, а щях да съм в тройките. само че аз както казах, играя поне по два или три рейсъра на ден, ако изобщо играя рейсъри, че има дни и седмици дори, в които не се докосвам до рейсър. Ето статистиката ми във Steam:

2017-02-08_164701.jpg

Да ги сметнем тия над 100 часа игра.

Рейсъри - 2309 часа

Шутъри - 1108 часа 

И малко самолетчета - 132 часа.

Та вярно, най много рейсъри играя - на два, се пада един шутър, но да кажеш, че се вманиачявам на някаква писта... В крайна сметка човек играе, за да направи добре нещата. В тия рейсъри както виждаш, имам 290 часа отпускащи игри като DIRT Showdown  и Gas Guzzlers. По принципш шутърите ги няма в класацията за над 100 играни часа по много прости причини - те рядко се играят по 100 часа, защото обикновено стигаш финала на сингълплеъра след 20 до 30 часа.  Вярно, не обичам да играя тактически игри и такива от трето лице, както и не обичам да се вманиачавам онлайн. Ти сам пусна обява, дето търсят маниаци за подобни игри. Навремето брат ми се бе вманиачил в една  игра, дори спечели някакъв монитор, но жена му по някое време ми звъни да си го прибера - не монитора, а брат ми ;)  Та такива ми ти работи при семейни хора, макар че тогава не бяха женени. 

Та аз ако бях маниак, знаеш ли какво щях да правя? Първо, нямаше да стана от онлайн състезанията при Raceroom. Второ, но не по важност, щях както BMW Маниак   да си купя добър волан, стойка, на която да го поставя със седалка, голям монитор или дори три монитора. Щях да си взема и две GTX1080  поне. Обаче не съм чак такъв маниак, щото няма смисъл от това. Все пак се кефя да подобря някое рекордче, било то мое или на друг. И в живота е така - без да се бориш да си по-добрия от колегата си, не ставаш за нищо!

Кво да се меря. Играе се нечестно. Аз с такива не се меря, макар че се е налагало. Няма равнопоставеност - той от капака, аз от кабината. Като навремето при GRID1. Аз дрифтя винаги от кабината с изключени всички помощни системи, другите дрифтят от трето лице с тракшън контрол и само ми се пречкат в краката, че карат  с 50. Това им носеше доста често повече точки, ако някой има търпението да имсе връзва и да ги чака две минути на метър от финала, за да не свърши сесията. Е аз го правех, но това не е игра. МОята игра бе примерно да ги затворя с една обиколка, да съм напред в точките и те за 30 секунди да нямат време да ме настигнат, понеже ще са почти една обиколка зад мен. Тактика. А и аз се кефех при тая игра, дрифтейки свободно от кабината, а не мъчейки се с тракшън контрол от трето лице. Ако искам това, просто ще си пусна Тетрис, щото и ме кефи повече от това да карам или играя от 3-то лице. 

И да, мерил съм се с такива от капака, примерно GRID 2 

Или да кажем още едно вманиачаване - Четвърто място от над 1000 Ей това е вече вманиачаване. Играх мисля седмица всяка вечер и нощ, след като се прибера у дома. 

2017-02-08_171230.jpg

В крайна сметка толкова успях с клавиатурата. Или да кажем тоя резултат при GRID 2:

https://www.vbox7.com/play:aef9c26c60

Пак с клавиатура и камера на капака, щото и нямаше друга.

Изобщо, вманиачаването си го има на моменти, но не  мисля, че то е най-важното. Ако ме познаваше в действителност щеше да знаеш, че не само при рейсърите мога да правя това онова ;)  Мисля съм ти разправял, как навремето искаха да се хващат на бас с мен, че не мога с топче за тенис на маса да се изкача до четвъртия етаж със жонглиране. Нямаше проблем разбира се. Или пък как ме наказаха, когато бяхм,е на бригадирски лагер и беряхме ябълки. Доскуча ми, хванах три ябълки, отидох в съседния ред и почнах да жонглирам. Е, видяха ме и после обедната почивка 2 часа маршировка на 40 градуса ;) Да го еа и комунизъм :P Та за каквото искаш се хващай на бас с мен, стига да е свързано със сръчност и мисъл. Но не си прав, че се вманиачавам. Просто ми е в кръвта да правя нещо с ръцете, краката и ума си. Има хора, дето си носят главите само за украшение, а ръцете им две леви. Не им пука за това, ама не ме бъркай с тях ;)

И да, тая тема си е малко за баш маниаци. И заглавието е такова - игри - общи дискусии, рекорди и настройки. Направих тая спам тема, за да не спамим друга твоя спам тема, дето бе пуснал да се бием. 

Редактирано от sennheiser (преглед на промените)

Бат Кико, колко гигабайта е Рейсруума с тия писти и коли дето имаш (гледам клипа на предната страница) ?

преди 3 минути, Julius Decimus написа:

Бат Кико, колко гигабайта е Рейсруума с тия писти и коли дето имаш (гледам клипа на предната страница) ?

Ами проблем не са точно GB,  а това, че прави запис на всеки твой рекорд и събира на C диска. Там имам над 20 GB   записани рекорди и това товари самото SSD, щото се сещаш, че SSD  ми е малко. Обаче тия записи могат да се изключат мисля така, че не биха били такъв проблем, само че аз предпочитам все пак да ми се записват рекордите автоматично. 

Иначе RRRE  заема в момента 

2017-02-08_173646.jpg

Добави и още 

2017-02-08_173844.jpg

преди 14 минути, sennheiser написа:

Ами проблем не са точно GB,  а това, че прави запис на всеки твой рекорд и събира на C диска. Там имам над 20 GB   записани рекорди и това товари самото SSD, щото се сещаш, че SSD  ми е малко. Обаче тия записи могат да се изключат мисля така, че не биха били такъв проблем, само че аз предпочитам все пак да ми се записват рекордите автоматично. 

А я кажи например тука имаме Mercedes SLS AMG GT3. Ама има много версии. Виж :

Та гледам и другите GT3 са така, Нисана и тн. Каква е разликата между тоя де е GTR3 и тоя де е ADAC GT Masters 2015. Имаш ли ги такива ? И други GT3 имат ADAC Masters, та какво е това и що е ?

GT3 s.jpg

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.