Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Игри - общи дискусии, рекорди и настройки

Featured Replies

преди 15 минути, sennheiser написа:

Аз при GRID 1  дрифтя на трета с Понтиака и на четвърта с Нисана. Обаче с Нисана почти не съм играл, макар че това бе любимата кола на всички дрифтъри там. Понтиака за мен бе най-добра по ред причини. Първо, дрифти лесно без ESP и тракшън контрол и второ, доста бърза е при дрифт, та можех да затворя ония с тракшън контрола с една обиколка. В интерес на истината, изчаквах ги на финала. Това бе прието при GRID 1. Просто колегиалност. Ама ако няма такава, просто си финиширам и тия, дето дрифтят на втора с 40 км/ч, губеха винаги :P Иначе рекорди много правеха, включително Тишо тук. Ама питай го като го затворех с една обиколка, дрифтейки с над 100 km/h. 

Е аз на ГРИД 1 последно съм играл преди 3-4 години, така че вече не помня с какво дрифтех там, ама и с 40 не съм правил дрифтове. Скоростта зависи от пистата - ако е с по-дълги завои и самата писта е по-широка, мога да стигна и 180 км/ч дрифт, ако се постарая.

На ГРИД 2 дрифтът вече е по-различен, но пак си имах хубави моменти с любимата ми дрифтачка - Dodge Charger R/T.

преди 23 минути, sennheiser написа:

Е, браво. Ама аз говоря за един милиард ;) На клипчето дето дадох, мисля бяха около 14 милиона, а хората правеха и над 20 милиона.  Иначе не е проблем за 7 обиколки онлайн - 1 милиард. И такива клипчета имам.

Както казах, ГРИД 1 по принуда го играех кракнат и поради това не можех да играя в мулти и цъках само на кариера, а там няма как да направиш 1 милиард.

• Отговори 3k
  • Прегледи 248,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Какво гледате на тези върхови телевизори? Кабелната телевизия пуска стари филми снимани с двупотопна техника. Освен това повтаря филмите от времето когато бях малък. Търся филми от торент са

• Julius Decimus
    Julius Decimus

Един личен рекорд от мене, специално за БМВ маниаците     

• Julius Decimus
    Julius Decimus

Инсталираш това: http://store.steampowered.com/?l=spanish - Steam и след това си правиш акаунт. Пускаш програмата логнал се и влизаш в магазина й. Харесваш си нещо и купуваш. Може Пей Пал, Виза, какво

Публикувани изображения

преди 13 минути, rado84 написа:

Е аз на ГРИД 1 последно съм играл преди 3-4 години, така че вече не помня с какво дрифтех там, ама и с 40 не съм правил дрифтове. Скоростта зависи от пистата - ако е с по-дълги завои и самата писта е по-широка, мога да стигна и 180 км/ч дрифт, ако се постарая.

На ГРИД 2 дрифтът вече е по-различен, но пак си имах хубави моменти с любимата ми дрифтачка - Dodge Charger R/T.

Е аз при GRID 2  бая безсънни нощи имах с дрифт, само че си мерех силите онлайн в Racenet

2017-01-26_233543.jpg

Обаче играта така и не ме грабна, защото нямаше изглед от кабината. 

GRID 1  я играех много активно, да не кажа само нея, от 2007-ма до 2009-та година. После затвориха сървърите и една година се прехвърлих на H.A.W.X., която бе не по-малко занимателна онлайн.  Иначе и сега си имам GRID - две оригинални игри - едната закупена на диск, втората закупих от Steam. Обаче след толкова години има проблеми. Аз специално за GRID  си ползвах само XP. 

преди 13 минути, rado84 написа:

Както казах, ГРИД 1 по принуда го играех кракнат и поради това не можех да играя в мулти и цъках само на кариера, а там няма как да направиш 1 милиард.

Всъщност, офлайн се правят по-лесно 1 милиард. Пускаш се на 10 обиколки и си готов, дори да ти дава по 20 000 на колче. 

Иначе GRID 1  се играеше кракната онлайн, но без ъпдейтите. Ъпдейтите никой не обичаше и не слагаше. Беше голяма лудница тогава - хора много. Не е като сега, дето като влезеш в игра и се чудиш кво да правиш онлайн. Тогава просто денонощно имаше хора от цял свят, дето да играят кракнатия GRID онлайн. А, да. И това на официалните сървъри. Сигурно и затова ги затвориха - видяха, че хората просто си играят и не им пука, та решиха да ги откажат да играят. Така и стана с GRID 2,  а доста преди това и със затворените сървъри.

Редактирано от sennheiser (преглед на промените)

Я да ви върна малко назад във времето. Помните ли я тази? :)

b2a0ba7857.jpg

преди 2 часа, rado84 написа:

Я да ви върна малко назад във времето. Помните ли я тази? :)

b2a0ba7857.jpg

Аз не. По него време се занимавах с други неща, като истински коли и жени ;) .

Всъщност, като се замисля, тия години едва събрах 300 лева за истинска кола, какво остава да дам хилядарка и нагоре за компютър. 

на 26.01.2017 г. в 21:24, sennheiser написа:

То от WRC 5  разработчика е друг

Личи си - баси боклукът е тая игра! Трябва да минеш тъпоумното училище за шофьори, все едно рейсинг геймърите сме малоумни и за първи път в живота си виждаме виртуална кола. За капак, ако не караш точно по тъпата им линия, не можеш да минеш урока! А за да си още по-прецакан, играта не възприема настройките ти за ръчни скорости или пък желанието ти да изключи синхронизацията и АА, както и настройката за херците - захапало си е 25 херца с в-синк и дотам: задаваш си настройка, натискаш ентър и онова само дето среден пръст не ти показва! И вътрешната камера е просто трагедия... Айде у кофата, откъдето е дошла, да е*а нещастната недъгава игра!

Flatout 2 съм го играл толкова пъти, че го знам наизуст и вече ми е втръснал.

WRC 5  си има достойнства, а WRC 6  е пооправена WRC 5. Това, дето казваш за настройките, вертикалната синхронизация и АА, не е вярно. Не съм забелязал никакви проблеми с графиката, освен тоя, че постоянно пускаха ъпдейти за оправяне на ВС, която така и не оправиха накрая, та се наложи да играя с 50 fps  за гладка картина, а не 60, както би било нормалното. Горе в темата бях пуснал сравнение на два мои рекорда при WRC 5 - първия с клавиатура, втория с волан. Ето линк към поста ми в тая тема. WRC 5 е игра с добра графика и добра кариера. Това дето си се запънал в училището, показва и колко си рейсър. Това е рали игра и там се минава с дрифт.  Ако не може да минеш с дрифт, по-добре не се занимавай с тия игри, а се насочи към пистовите състезания, както @Julius Decimus ;). Самата кариера на WRC 5  е направена добре. За WRC 6  не се сещам дали имаше кариера, но със сигурност не съм я играл, ако има такава. При WRC 6  обаче има онлайн шампионат с награди. То и затова там толкова добри времена на първите 10-15 от всяко трасе. 

преди 4 часа, rado84 написа:

Трябва да минеш тъпоумното училище за шофьори, все едно рейсинг геймърите сме малоумни и за първи път в живота си виждаме виртуална кола.

Е ти щом едно училище не може да минеш, какъв геймър си?  Хората те учат да караш, ти им се пънеш :)

преди 4 часа, rado84 написа:

А за да си още по-прецакан, играта не възприема настройките ти за ръчни скорости или пък желанието ти да изключи синхронизацията и АА, както и настройката за херците - захапало си е 25 херца с в-синк и дотам: задаваш си настройка, натискаш ентър и онова само дето среден пръст не ти показва!

Аммм...настройките първо трябва да се запомнят. Не се сещам вече как ставаше точно, но ще пусна играта да видя. 25 херца V-Sync... ти ме уби. Чакай да направя някое клипче, да видим дали има проблеми с настройките както твърдиш.

Flatout 2   е къса игричка.  Доста съм я играл и аз. Дори още си я пускам от време на време, но версията Flatout : Ultimate Carnagie, която е с много подобрена графика.

Ето, как настройките си се променят в движение без проблем:

ВС не променях, защото от драйверите ми е настроена fastsync, което означава, че играта няма думата за вертикалната синхронизация. Което пък ми подсказва да ти кажа и другия вариант за изключване на вертикалната синхронизация - просто го правиш от настройките на драйверите за дадена игра или за всички игри.  Но не е проблем да покажа и как се променя вертикалната синхронизация. 

Ето и как се сменя вертикалната синхронизация:

ПП: И докато  сезанимавах с WRC 5, пуснах след това WRC 6, та ми направи впечатление нещо. Лага, за който говоря, е много по-голям при WRC 5, отколкото при WRC 6. И макар при WRC 6  също да се усеща, то WRC 5  наистина преди време ме отказа да я карам с волан, доакто WRC 6  си има чалъмите. Обаче още трябва да оправят тая игра и дано WRC 7  вече е по-добре в това отношение. Между другото, чакаме DIRT 4  месец юни. 

Ако никой не пусне тема, яз ще го напрвя след време, но да спомена какво чакаме. Чакаме подобрен DIRT 3, което не е изненада с оглед на DIRT Rally, която най-вече бе насочена към пълната симулация и по-малко към шоуто.  Нещо, което ме кара да очаквам DIRT 4  с нетърпение, е това:

2017-01-28_164451.jpg

От друга страна ме подразни, че руския го няма официално обявен. То и при DIRT Rally  го нямаше, но след няколко месеца излезе ъпдейт. А защо ми е руски? Защото предполагам при тая игра ще се наложи да се почете повече, а не само да се кара. Примерно ще има възможност за създаване на собствени трасета, което е интересно като идея! Освен това Раликроса няма да почва с най-бързите автомобили, а ще има и по-бавни за начинаещите като @rado84. Само пак да не се сърди, че искали да караш по някакъв начин. И ако при WRC6  има някаква възможност за малко по-различно каране, то при DIRT Rally  почти няма такава, защото симулацията е пълна. А и сега разработчиците се заканват да е още по-пълна. В разработването ще участва световния шампион няколко пъти в раликроса - Петер Золберг и рали пилота Крис Мийк, който също има доста успехи във WRC.  Освен всичко в играта ще се върнат бъгитата и "камионите", което винаги ме е дразнело, но пък ме е хващал кефа като почна да карам ;) Абе...ще дебнем сега цената. Дано да я пуснат на по-нормална цена...поне в началото, още преди да е излязла официално. Ама като знам колко искаха за F1_2016,  не се надявам много. 

преди 5 часа, sennheiser написа:

Ето, как настройките си се променят в движение без проблем:

Батюха, това нещо имаш 1950mb VRAM заета на вери лол, пък на вери хай 2017. ;) Да му имам и високорезолюционните, пардон, революционни текстури. 

преди 5 часа, sennheiser написа:

Е ти щом едно училище не може да минеш, какъв геймър си?  Хората те учат да караш, ти им се пънеш. :)

Не ми трябва училище за шофьори, за да играя игра. Ако искам училище, ще се запиша на курс за шофьорска книжка. И изобщо не съм начинаещ. От 91-ва досега основно рейсинг игри играя, ако не броим танковете, които са онлайн. Ако си чувал за Project Torque, там на симулацията почти нямаше кой да ме бие - особено на дрифта. Заради мен забраниха на дрифт ивентите да се влиза с обикновени коли и ги ограничиха само за коли, специално пригодени за дрифт (влязох в дрифт ивент с обикновена кола и изкарах 14 милиона точки повече от ония с дрифтърските коли). Освен това бях единственият, който можеше да овладее 4х4 кола на дрифт и да бие всички коли със задно в състезанието.
Та, отклоних се малко. Не съм начинаещ рейсър изобщо. Просто си имам свое виждане за това какво е "идеална линия" и тя определено не минава по осевата линия на S-образен завой, както се опитват да ме убедят в идиотското училище на WRC 5.

Преди малко пробвах Dirt Rally - тая игра е малко по-добре от W(R)C 5, но пак е куца. Особено ме учуди фактът, че недъгавото Мини Купър не можа да вземе "Left Four" с 50 км/ч и излетя от пътя, а да не говорим и как се въртеше като пумпал, при условие, че е с предно и не трябва да се върти. Изглежда за много дълго време WRC 2 ще си остане най-добрата рали игра досега.

Другите Дъртаци доскоро не можех да ги играя без накъсване, защото едва преди няма и месец си ъпгрейднах компа. В момента играя Дъртак 1 (dirt 1). Малко е скучна - само караш и нищо. Няма тунинг на колите, както във WRC 2, няма никакво развитие на каквото и да било. Само караш и трупаш пачки с пари - пълна скука. Утре ще пробвам и другите два Дъртака, макар че не възлагам големи надежди да ме грабнат.

П.С. А за руския мен лично хич не ме грее дали ще го има или не. Руски не знам, само английски. На руски знам само това, което съм виждал да се пише в чата на Armored Warfare, както и как да си изпрося боя...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 2 часа, Julius Decimus написа:

Батюха, това нещо имаш 1950mb VRAM заета на вери лол, пък на вери хай 2017. ;) Да му имам и високорезолюционните, пардон, революционни текстури. 

Може би видеопаметта не се освобождава. Примерно при Far Cry 3  е също така. Вървиш, вървиш, пълни се видеопаметта и после изведнъж се изпразва с много. А и аз не рестартирам играта, а сменям в движение. Иначе и на клипа се вижда, че разликата в качеството йна текстурите е голяма. Тя тая игра преди имаше проблем с текстурите и след 1-2 рестарта, ми ги даваше на low,  та трябваше да рестартирам играта. Аз обаче преди си включвах ръчно текстурите от драйверите за по-добро качество. 

преди 1 час, Julius Decimus написа:

Бат Кико, айде на времето на чичко Паоло.:emoji_smiley-03:

Ще се пробвам ако не сега, то утре. Поне това Порше ми харесва за каране. 

Не ми трябва училище за шофьори, за да играя игра. Ако искам училище, ще се запиша на курс за шофьорска книжка. И изобщо не съм начинаещ. От 91-ва досега основно рейсинг игри играя, ако не броим танковете, които са онлайн. Ако си чувал за Project Torque, там на симулацията почти нямаше кой да ме бие - особено на дрифта. Заради мен забраниха на дрифт ивентите да се влиза с обикновени коли и ги ограничиха само за коли, специално пригодени за дрифт (влязох в дрифт ивент с обикновена кола и изкарах 14 милиона точки повече от ония с дрифтърските коли). Освен това бях единственият, който можеше да овладее 4х4 кола на дрифт и да бие всички коли със задно в състезанието.
Та, отклоних се малко. Не съм начинаещ рейсър изобщо. Просто си имам свое виждане за това какво е "идеална линия" и тя определено не минава по осевата линия на S-образен завой, както се опитват да ме убедят в идиотското училище на WRC 5.

Преди малко пробвах Dirt Rally - тая игра е малко по-добре от W(R)C 5, но пак е куца. Особено ме учуди фактът, че недъгавото Мини Купър не можа да вземе "Left Four" с 50 км/ч и излетя от пътя, а да не говорим и как се въртеше като пумпал, при условие, че е с предно и не трябва да се върти. Изглежда за много дълго време WRC 2 ще си остане най-добрата рали игра досега.

Другите Дъртаци доскоро не можех да ги играя без накъсване, защото едва преди няма и месец си ъпгрейднах компа. В момента играя Дъртак 1 (dirt 1). Малко е скучна - само караш и нищо. Няма тунинг на колите, както във WRC 2, няма никакво развитие на каквото и да било. Само караш и трупаш пачки с пари - пълна скука. Утре ще пробвам и другите два Дъртака, макар че не възлагам големи надежди да ме грабнат.

П.С. А за руския мен лично хич не ме грее дали ще го има или не. Руски не знам, само английски. На руски знам само това, което съм виждал да се пише в чата на Armored Warfare, както и как да си изпрося боя...

Не знам какъв рейсър си, но от кола до кола бол разлики. Ето, вчера купувам Ауто Билд и чета тест на Ford Fiesta ST200, Mini Couper S, Volkswagen Polo GTI и Peugeot 208 GTI. Пускат ги на една картинг писта, тоест с много завои. Какво пишат тестерите? Ами точно, че Минито на всеки бърз завой се опитва да се завърти :P Или ето какво точно пишат:

Цитат

По-скоро смущаващо, отколкото помагащо: при отнемане на газта в бързите завои Cooper   постоянно иска да се завърти. 

Ето какво пишат за Polo GTI:

Цитат

Polo GTI  не реагира при смяна динамичния център на тежестта, електронно симулираният диференциал вади Polo от завоя без нарушаване на правата линия...

Ето и какво пише за Peugeot 208 GTI:

Цитат

Рязкото завъртане на волана бива парирано с поднасяне на задницата...

И за Fiesta ST200:

Цитат

Предните колела разполагаха с достатъчно добро сцепление, а окачването бе спортно-стегнато, управлението бе прецизно и директно, а предавките влизаха лесно и бързо. Много пъргаво - но винаги под контрол - Fiesta  успяваше да измине обиколка след обиколка.

И едно сравнение от тая седмица, което даваха по Ауто Мотор унд Шпорт ТВ. Представяне на Fiesta ST200. Каква е разликата спрямо обикновената ST със 182 к.с. и как се усеща? Разликата е, че максималният въртящ момент вече не е в ниските обороти под 2000, а при 2500об/мин, което въпреки по-високата мощност, води до по-плавно разгръщане на въртящия момент, а от там и по-малко превъртане на предните колела при ускорение с рязко натискане на газта. Човека се кефеше, че като отпусне газта в завой, задницата тръгва, намества се и като се намести, дава газ и продължава. Всъщност, тая техника съм я обяснявал и в тая тема, както и в други теми за автомобили, само че с моята лична Фиеста 96 коня. Същата работа. Дори в началото, когато още не познавах колата добре, на един остър завой влязох с голяма скорост, ускорявайки, но понеже завоят бе с намаляващ радиус, след средата му някъде отпуснах газта. Задницата тръгна да ме изпреварва и единствено ESP  ме спаси, макар и доста късно, да не се завъртя. Та не се учудвай, как коли с предно се въртят. Някои повече, някои по-малко. Зависи производителят как е настроил окачването, както и колко е натоварена колата, какво е налягането в гумите и така нататък. 

Горе в темата бях писал, как се върти кола с предно на 360 и дори 720 и повече градуса, тоест така наречените "слънца". Ти вярваш ли, че това е възможно? Възможно е и още как, нищо че колата е с предно. Просто намираш равно място със сняг, включваш на втора и опъваш ръчната. След това само даваш газ, без да отпускаш ръчната спирачка. Колата се върти около оста си, все едно е със задно предаване.  Аз на моята кола съм с различни зимни гуми отпред и отзад. Задните ми нарочно са с по-малко сцепление ( просто са по-калпави от предните ми Goodyear), за да е подвижна повече задницата, че по-лесно се овладява зимата. Макар че при лед това не е никаква гаранция. Почне ли недозавиване, няма спасение на лед. 

Ето ти Минито в Монако:

Съвсем различно е с клавиатура. Минито не върви добре с клавиатура, защото подаваш газ постоянно, а това не е добре за физиката на играта. Ще ти обясня защо. Ако на една такава кола и дадеш газ до дупка, тя тръгва да недозавива. За да има добро сцепление, трябва газта да е леко подадена в завой. Освен това ти управляваш с клавиатура и там колелата или са навити докрай при натискане на клавиш за завиване или не. Самата игра не е направена да се играе добре с клавиатура, амакр че и това е възможно за някои коли. Примерно тоя FIAT 131  с клавиатура:

Виж ме на кое място съм с клавиатурата, макар че това бе още в началото. Правиш много прибързани заключения за игрите, явно свикнал на 1-2. Не може всички игри да са като една, още повече, че се води спор кое е реално и кое не. Ако питаш мен, голям реализъм има при DIRT Rally  и Sebastien Loeb Rally Evo. При WRC 6  не толкова, макар че и това трудно мога да твърдя поради факта, че не съм карал истински WRC  автомобил, за да кажа дали е реално или не. Само че при Sebastien Loeb Rally Evo има една Фиеста с около 180 к.с., предно предаване, та сравнявам как е с моята. Мога да кажа, че симулацията е много добра. Ето примерно тоя клип, където карах с клавиатура:

За слънцата знам, гледал съм клипчета как ги правят с предно. Но за дрифт с предно допреди 3 години не вярвах, че е възможно, докато един колега от университета не реши да вземе един завой с голф тройка с дрифт на сух асфалт. Не знам как го направи, но това голфче поднесе все едно беше със задно. :eek:

А за DR значи ще пробвам с другата кола. Когато даваха избора, имаше и една друга, но взех минито, защото е по-лека и смятах, че ще е по-пъргава. Макар че като се има предвид, че и двете са сложени в категория "60-те години", сигурно и другата ще е същият пумпал.

преди 12 минути, rado84 написа:

За слънцата знам, гледал съм клипчета как ги правят с предно. Но за дрифт с предно допреди 3 години не вярвах, че е възможно, докато един колега от университета не реши да вземе един завой с голф тройка с дрифт на сух асфалт. Не знам как го направи, но това голфче поднесе все едно беше със задно. :eek:

А за DR значи ще пробвам с другата кола. Когато даваха избора, имаше и една друга, но взех минито, защото е по-лека и смятах, че ще е по-пъргава. Макар че като се има предвид, че и двете са сложени в категория "60-те години", сигурно и другата ще е същият пумпал.

Drift  с предно най-лесно се прави на хлъзгава настилка. Навремето като играех DIRT 1, една зима в 3 часа през нощта на едно празно кръстовище на работа, почнах да се пробвам как е дрифта с предно. Просто разликата спрямо задното е в това, че подавайки газ предницата се стреми да се изправи. Тоест, за едни и същи ефекти, ти трябва различен подход. При предното, за да се завърти задницата е възможно по няколко начина. Най-известният, който важи и за задно, е камшичния удар, когато примерно при ляв завой завърташ първо волана на дясно, а след това рязко наляво. Така задницата тръгва настрани. Ако си със задно, поддържаш дрифта с газта. При предно предаване няма как да поддържаш дрифта дълго време, освен за кратко да задържиш задницата да не те изпревари, пак с малко подаване на газ. Ако е достатъчно хлъзгаво, може да караш с вратите напред доста по-продължително време.  Друга техника за влизане в дрифт, е добрата стара ръчна спирачка. Мисля там е ясно как става. Завърташ леко волана в посока на завоя, дърпаш ръчната докато задницата тръгне достатъчно, пускаш ръчната и внимаваш с газта да не те изпревари задницата.  Третата възможност за влизане в дрифт, описах по-горе. Влизаш с по-голяма скорост в завой с газ до дупка, някъде в завоя отпускаш газта рязко и ако автомобилът е подходящ (Форд Фиеста, Пежо 208...), то задницата тръгва настрани. Ето гледай тоя как дрифти, дето ти казах за ST200. Дори в клипа обяснява как точно става работата. 

преди 29 минути, rado84 написа:

Това с пумпала по принцип е търсен ефект,, защото автомобилите с предно предаване имат склонност към недозавиване, а недозавиването е най-лошото нещо, което може да ти се случи, ако искаш да караш бързо. Горе на клипчето ми с DIRT Rally  и Минито, съм настройвал колата доста време, за да постигна компромис между недозавиване и презавиване на задницата. Спирачките са с променен баланс назад така, че да не ми се налага да ползвам ръчна спирачка. Тук спорихме, че в реалността балансът на спирачното усилие трябва да е напред, за да може да се спира максимално късно и е така, но просто в тоя мой опит с Минито предпочетох да се съсредоточа върху точната линия, а така трябваше да елиминирам евентуалните грешки с ползването на ръчната спирачка, а от там и загуба на скорост ако прекаля със спирането.  Но като цяло търсеният ефект при мен бе поднасяне на задницата при спиране, особено на лед в началото на трасето, когато недозавиването е ужасно. Все пак имаме смесена настилка в Монако и няма как да ползвам универсална настройка за сухо, мокро и заледено.А поднасянето на задницата при промяна динамичния център на тежестта ( така се казва ефекта, който е описан в горния клип - при рязко отпускане на газта в завой), е търсен ефект от мен при игра с автомобили с предно. Ето и при Project Cars, как Фокуса едва успях да настроя при завой, да не се завърта или поне да не губя време. 

Тук на втория завой още се вижда, как при промяна динамичния център на тежестта, задницата тръгва. Това помага за вземане на завоя, ако си прекалил със скоростта, но при Фокус бе прекалено,, та се наложиха доста настройки и на окачването и особено на налягането в гумите спрямо стандартните за играта настройки. Приеми, че при тия игри ти дават автомобил, който ти трябва сам да настроиш. Тогава няма да имаш проблеми с игрите, стига да ти се занимава с настройки.  При Project Cars  особеното е друго, което пречи доста на плановете. Ако настройваш колата, тръгваш със студени гуми, а в течение на обиколката предните загряват повече, докато задните може и да не загреят. Това те кара да намаляваш налягането в задните гуми и да омекотяваш окачването отзад, за да правиш бързи обиколки с такива температури на гумите. Обаче тръгнеш ли да се състезаваш за време, както в случая на клипа, ти трябват други настройки, защото там тръгваш с напълно загрети гуми отзад и отпред. Това прави задницата с по-голямо сцепление, а това води до проблеми в някои завои, където нямаш хлъзгане на задницата, с което намалява и маневреността. Това пък ме принуждава да правя други настройки на окачването и налягането в гумите - отзад вече окачването не е толкова меко.  Ако обаче взема един Megane RS,  там нещата са различни, настройките за бърза обиколка също. 

Предпочитам недозавиване, отколкото да ми се върти като пумпал точно, когато не трябва. В игрите, в които можеш да си настройваш тягата (traction), правя traction control-а заключен, така че да се намали тягата и така недозавиването не се усеща толкова. Примерно във WRC 2 (не знам тя доколко е симулатор, но в момента нея играя и затова я давам нея за пример) в R2 класа любими са ми Сутиен Ц2 и Рено Клио, защото като им заключа тягата и наглася връщането на амортесьорите + Анти рол баровете да са средно твърди (medium hard), спирачките изцяло на предните колела, а също и Steering lock го вдигам на максимум, и двете стават много стабилни в завой - недозавиването почти не се усеща, минавам през завоя и заминавам все едно го няма.

Не знам обаче дали в Dirt Rally ги имаше точно тези настройки и дали ще работят по същия начин. Не пречи да се пробва, само дето аз не съм от най-търпеливите. В момента за трети път инсталирам DR, защото вече два пъти ѝ набих шута...

П.С. Зае*и, тая игра е безнадежден случай! Ник'ви настройки не помагат и опонентите винаги са ултра бързи с коли, залепени с лепило за ултра неравния път и нямат минаване! За трети път ѝ набивам шута на тая игра и тоя път е завинаги! Типичният CodeNoobs боклук! След GRID 2 една читава игра нямат тия тъпаци, всичко е фантастики на килограм!

Нямаш си идея колко си в грешка специално за Dirt. Това е абсолютен симулатор,но за да го усетиш трябва кормило. И да дори и G27 (тоя боклук :P) стига. Обаче като всичко сложно има едно голямо но - трябва да можеш да си го настроиш преди да ти прави кеф. Затова е симулатор а не просто някаква боза ала NFS.....

G27 има стара версия на софтуера ,която е задължителна за да си го настроиш и да не въртиш като ненормален от край до край. Моя стои на 360 градуса в Dirt защото обичам по-чуствително управление. Също при мен няма и лага за който говори Кико,но не знам,може да е от някоя настройка. Минито е базова кола с която стартираш - като искаш да дрифтиш си пусни ланча стратос или БМВ Е30 и си ги настрой както трябва. Пък си дрифти колкото искаш. Другото ,което е доста важно - трябва да познаваш пистите. Няма как да очакваш че влизаш и почваш да биеш - затова е симулатор.Аз го играя без да повтарям писти или да тренирам преди това на и на Мастър ми идва нанагорно да стоя в топ 3. Ако се видиотя да карам 10 пъти всеки етап преди да влеза в кариерата ще е по-добре ,но така се губи удоволствието от симулатора. На истинското рали няма рестарт като се забиеш в дърво.

Ето едно клипче където пробвах със запис на камера и играта и виж в каква амплитуда ми се движи волана а колата си завива на практика сама с газ.

Това е далече от някакъв рекорд или нещо такова,но пък е голям кеф. И да не се чудите къде ми е другата ръка - не се правя на гъзар а карам с ръчни скорости не от волана,а така както си е било с тази кола.

преди 13 часа, sennheiser написа:

Ще се пробвам ако не сега, то утре. Поне това Порше ми харесва за каране. 

Тоя много кара кучия му син :emoji_smiley-03:. Трябва се настрой колата много добре. Няма да бързам да поствам обиколка...

Абе 2 часа вече се мъча с Минито да направя добро времена едно трасе в Монако. Като видях на първия времето - 3.40 min.  с Mini Cooper S,  а аз бях още на 4.04, нещо ме обхванаха съмненията, че ще направя нещо, след като не съм играл тая игра поне два месеца. Обаче за два часа смъкнах до около 3.50 мин.,, което за Минито си е доста добро време, макар все още 10 секунди зад първия с Мини. Ако се напъна още, ще го доближа, но трябва да погледна пак настройките на колата. Ползвам едни стари, с които дадох най-добро време, но надолу по баира, не нагоре, както карам сега:

Предпочитам недозавиване, отколкото да ми се върти като пумпал точно, когато не трябва.

Не знаеш какво говориш. Презавиването се оправя лесно, недозавиването няма оправия в реалността. А и при рали игрите недозавиването е само губене на време и то на много време. Ако искаш да караш съвременна игра без волан, малко трудно. Аз напред в темата писах,, коя игра има много добри настройки за клавиатурата - Race Room Racing Experience. Дори съм обяснявал как точно настройвам клавиатурата. Ти искаш да седнеш и да играеш. Чакай малко. Всички сме различни, предпочитаме различно управление, било то с клавиатура или волан. За джойстик не говоря, защото за последно карах с джойстик  PS  преди  17 години.  

В игрите, в които можеш да си настройваш тягата (traction), правя traction control-а заключен, така че да се намали тягата и така недозавиването не се усеща толкова.

Това го напиши на някой истински състезател, да видим какво ще те направи. Тук има един такъв. Тракшън контрола е една глупост при рали игрите. А и на пистата води до голямо забавяне, ако наистина искаш да постигнеш максимума. В реалността също тракшън контрола ти дава някаква сигурност и понякога при добра настройка и повишена маневреност, но заедно с предимствата идват и недостатъците. Аз ги казах преди - тракшън контрола при автомобил с предно, спира тягата и приплъзването в завой, но ако си влязал с малко по-висока скорост и отпуснеш газта, защото колата е почнала вече да недозавива, задницата се мята и ако си без ЕСП и бързи реакции, си се забил я в бордюр, я в тротоар, я си на 180 градуса и се въртиш като пумпал. Ти какво искаш? В реалността колите с предно се въртят като пумпал, ти искаш в игрите да са като по релси. Ами за целта много игри си имат настройки за аматьори, дето дори колите могат да завиват и спират вместо теб. 

П.С. Зае*и, тая игра е безнадежден случай! Ник'ви настройки не помагат и опонентите винаги са ултра бързи с коли, залепени с лепило за ултра неравния път и нямат минаване! За трети път ѝ набивам шута на тая игра и тоя път е завинаги! Типичният CodeNoobs боклук! След GRID 2 една читава игра нямат тия тъпаци, всичко е фантастики на килограм!

Къде видя опоненти пък в тая игра? Ти директно кариера ли почваш? 

преди 1 час, sennheiser написа:

Ти директно кариера ли почваш? 

Естествено. За к'во иначе да си губя времето с игра, ако не почна директно кариера?

Между другото, и в тая игра изключването на тракшън контрола води до що-годе стабилно държание на колата в завой, макар че най-стабилно стана като сложих настройката за "по-бързо преместване тежестта на задните колела" на софт. Тогава задницата не се сучеше прекалено и успях да стигна до средата на пистата преди да набия алт+ф4 на играта.

преди 2 минути, rado84 написа:

Естествено. За к'во иначе да си губя времето с игра, ако не почна директно кариера?

Това са симулатори и никой  сериозен играч не играе разни кариери :)

То като ще играеш кариери...има си NFS..., The Crew, TDU 2  и така нататък.

преди 2 часа, Julius Decimus написа:

Тоя много кара кучия му син :emoji_smiley-03:. Трябва се настрой колата много добре. Няма да бързам да поствам обиколка...

Аз май ще се отказвам. На 15 секунди съм човек. Тоя го знам, че времената му супер ама...хем колата съм настройл доста добре. Под 7:20 е в топ 10. За там ще пробвам, но 7:08 нереално.

Последния завой след правата като набиеш спирачки и колата се завърта. Баланса е много към задните колела, пък това е критична точка за добро време. Няма как да се промени обаче. Фиксиран е. Само спирачното усилие може. Ще го пробвам с намалена стойност да видя пак ли несе тъй.

Редактирано от Julius Decimus (преглед на промените)

преди 1 час, sennheiser написа:

Това са симулатори и никой  сериозен играч не играе разни кариери :)

То като ще играеш кариери...има си NFS..., The Crew, TDU 2  и така нататък.

И аз искам да играя The Crew, ама е платено, мамка му! А найш кога ще платя еди-колко-си пари за цял месец за нещо, което даже не съм пробвал и не знам дали ще ми хареса...

М не. Не се оправя. Тия Поршета са като дебело прасе. Хем не завива, хем не спира добре. Пък когато си го вкарал в траектория и го напънеш почва се приплъзва едно такова и недозавива страшно. Отделно и дето това специално в Корсата няма настройка на диференциала. Пък спирачния баланс е ужас. Ейй..мама му мечка..

преди 1 час, rado84 написа:

И аз искам да играя The Crew, ама е платено, мамка му! А найш кога ще платя еди-колко-си пари за цял месец за нещо, което даже не съм пробвал и не знам дали ще ми хареса...

Аз си я взех безплатно. Преди 2 месеца някъде бе безплатна. Иначе много пари не струва. В момента се намира за около 11 лева. 

преди 11 минути, Julius Decimus написа:

М не. Не се оправя. Тия Поршета са като дебело прасе. Хем не завива, хем не спира добре. Пък когато си го вкарал в траектория и го напънеш почва се приплъзва едно такова и недозавива страшно. Отделно и дето това специално в Корсата няма настройка на диференциала. Пък спирачния баланс е ужас. Ейй..мама му мечка..

Аз се пробвах малко сутринта, но трябва да се пренастройвам от ралитата и кофти. Ще пробвам след малко. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.