Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Игри - общи дискусии, рекорди и настройки

Featured Replies

преди 17 минути, sennheiser написа:

Аз се пробвах малко сутринта, но трябва да се пренастройвам от ралитата и кофти. Ще пробвам след малко. 

Ето как я настройвам. Гумите, височината и ролбарите. 

Пробвай твой настройки, после виж и тия. Даможе да разберем ако някъде нещо може да даде голямо подобрение. Нищо, че е и индивидуално предпочитание.

• Отговори 3k
  • Прегледи 248,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Какво гледате на тези върхови телевизори? Кабелната телевизия пуска стари филми снимани с двупотопна техника. Освен това повтаря филмите от времето когато бях малък. Търся филми от торент са

• Julius Decimus
    Julius Decimus

Един личен рекорд от мене, специално за БМВ маниаците     

• Julius Decimus
    Julius Decimus

Инсталираш това: http://store.steampowered.com/?l=spanish - Steam и след това си правиш акаунт. Пускаш програмата логнал се и влизаш в магазина й. Харесваш си нещо и купуваш. Може Пей Пал, Виза, какво

Публикувани изображения

Отвратително скапан ден ми е днес.Грам не мога да играя.Един фраг, малко странен в предвид, че мерника ми е далече от главата му.Ма викам я едно клипче да снимам, че и без това финала на major-a почва след 2 минутки и трябва да си сложа нещо за папкане.

преди 1 час, sennheiser написа:

Аз си я взех безплатно. Преди 2 месеца някъде бе безплатна. Иначе много пари не струва. В момента се намира за около 11 лева.

DLC-тата са по 12. Играта е 60 лв.

преди 41 минути, Julius Decimus написа:

Пробвай твой настройки, после виж и тия. Даможе да разберем ако някъде нещо може да даде голямо подобрение. Нищо, че е и индивидуално предпочитание.

За задно предаване отрицателен камбер 2,60 е много, не забравяй че са ти задвижващите колела . Препоръчително е да е около 2.00 - 2.30.

Задно предаване е силно препоръчително да си със затворени гуми а твоите настройки са на почти нулеви. Трябва да е затворена и кога ускорява да идва до почти нулева. Но ако е отворена много ще ти бяга. Предполагам това е в mm а не в градуси и ако е в mm е добре да е затворена 1мм.
Предницата и нея може да я отвориш до 2-3мм ако има много завои ако преобладават правите 1,5-2мм но 0.09 е много малко за състезателна кола. Може да страдаш от недозавиване.
Инак предницата при -9 кастер -2.70 камбер е добре. Може да пробваш да го върнеш малко ама много малко 2.50-2.60.
По принцип тия настройки се правят с лазарен термометър след 3 състезателни обиколки на пистата и гледаш дали загрява гумата равномерно и ако не донастройваш.

преди 18 минути, rado84 написа:

DLC-тата са по 12. Играта е 60 лв.

Цените се менят. Примерно тук е около 16 лева CD ключ за Uplay.  Въпросът е, че преди няколко месеца ( вече не се сещам кога точно), играта я даваха безплатно. Вече DLC  са отделно. Но ако следиш цените, все ще попаднеш на нещо евтино, ако наистина искаш да си купиш играта. 

преди 1 час, Julius Decimus написа:

Ето как я настройвам. Гумите, височината и ролбарите. 

Аз тръгнах по малко по-различен път, с по-голямо налягане в предните гуми, защото намаляване налягането в задните, прави задницата по-плаваща и това ми пречи. На мен и мъртвата зона на волана ми пречи, та не е една беля. От там ми идва донякъде и не толкова стабиланта задница. Обаче намаляйки налягането, ефекта е по-скоро обратен.  По принцип ми се щеше да направя по-меко окачването, но освен ролбарите, няма другта възможност. Много подскача колата и това мисля пречи.  Обаче ми прави впечатление, че аз май нямам преден спойлер :) Ей сега пак ще погледна. Може да е от руския ми език, дето е за няколко десетки версии назад. Да е...а и ...

Значи цакате Путин, а :P

2017-01-29_172825.jpg

Хаха. Ебаси, объркал съм поршето :P

Аз се мъча с 911 R

Редактирано от sennheiser (преглед на промените)

преди 15 минути, sennheiser написа:

Хаха. Ебаси, объркал съм поршето :P

Аз се мъча с 911 R

Аааа...еми...повечко ром трябва ;)

преди 17 минути, BMW Маниак написа:

За задно предаване отрицателен камбер 2,60 е много, не забравяй че са ти задвижващите колела . Препоръчително е да е около 2.00 - 2.30.

Добре, взимам си бележка. Добре е да се включваш тук-таме с подобни коментари и да пробваме различни настройки с бат Кико.

А иначе тоя е дето бях дал обиколката с Макларъна GT3 на Силвърстоун преди 3-4 месеца. Много кара тоя и е в голяма част е и от това. В смисъл не само настройките на колата. Не ги омаловажавам разбира се.

преди 4 минути, Julius Decimus написа:

В смисъл не само настройките на колата. Не ги омаловажавам разбира се.

В този спорт всичко зависи от колата и как е настроена. Една и съща кола не можеш да я познаеш при различни настройки. Така че хич не са за подценяване.
Ще вземете да ме навиете да си купя някой симулатор и аз ...

преди 41 минути, BMW Маниак написа:

В този спорт всичко зависи от колата и как е настроена. Една и съща кола не можеш да я познаеш при различни настройки. Така че хич не са за подценяване.

Ясно.

Виж ей тука (на 6 минута и 20 секунда ако не го дава точно в тая точка по някаква причина).

Почти да излезе от пътя, обаче знае какво ще направи колата и я настъпва. Има усет. Аз нямам такъв добър например (зависи и от колата де).

Или ей тука (на 4:01)

Знае, че само 2 колела ще излязат от пистата (при 3 или 4 не ти зачита времето). 

преди 52 минути, BMW Маниак написа:

Ще вземете да ме навиете да си купя някой симулатор и аз ...

Давай, давай ! :rolleyes:

преди 42 минути, Julius Decimus написа:

Ясно.

Виж ей тука (на 6 минута и 20 секунда ако не го дава точно в тая точка по някаква причина).

Почти да излезе от пътя, обаче знае какво ще направи колата и я настъпва. Има усет. Аз нямам такъв добър например (зависи и от колата де).

Или ей тука (на 4:01)

Знае, че само 2 колела ще излязат от пистата (при 3 или 4 не ти зачита времето). 

То и аз излизам по тревата на втория ти пример :P Това е просто лека грешка от негова страна. Иначе и да излезеш по тревата, точно там не е опасно,, още повече, че и няма наказание, както на други места. Явно знае къде има наказания и къде не. Иначе ти предлагам нещо. Виж някоя истинска обиколка на Уве Алцен и гледай къде стъпва по бордюрите. Имаше една негова обиколка по Ауто Мотор, където обясняваше почти за всеки завой и участък как кара, на кой бордюр стъпва и на кой никога не стъпва, че колата ще поднесе. Мисля, че AC  са направили така нещата, че да не се различават от действителността. 

Иначе на мен ми писна. Аха да завърша бързата обиколка и или при спиране колата се завърта като при теб на предпоследния завой или някъде ще закача гаден бордюр, който да ме изхвърли и край с обиколката. А това са 20 км, не 4.  Иначе много гадно недозавиване на колата. Все пак и аз помогнах за това с моите настройки.  Все пак мисля, че на тоя етап съм около 7 минути и 30 секунди, ако изобщо успея да завърша :P. Доста слабо. Ще трябва по някакъв начин да се справя с недозавиването. Все още не съм променял геометрията, а само си играх със спойлерите и антиролбарите. Установих, че ако TC  е на 2, нещата са доста по-бързи. Тоест, това е по-слаба намеса на тракшъна. Не знам дали си пробвал така, че гледам настройките ти са на 1. 

преди 3 часа, Julius Decimus написа:

Тука не видях нищо странно ! Взе го по учебник, но на състезание ако някой стой на г*за ти може да ти мине от вътре докато отваряш завоя, макар че ти ще си по бърз по тая линия ако веднага идва ляв завой си изгубил позиция. Но по принцип тази е линията за бърза обиколка.

Нищо не знае, направи грешка. Там ако не върне газта (не до край разбира се) има голяма вероятност да му превъртят гумите в тревата и да се завърти.

преди 2 часа, sennheiser написа:

Ще трябва по някакъв начин да се справя с недозавиването

Какви са ти настройките на camber, caster и toe ?

Трябва да питам Кико за нещо по така ама повече от 2-3 хил долара не смятам да давам за симуатор, компа отделно. А игрите не ми е проблем да си ги купувам ако са зарибяващи. Но тая ми хареса де е с поршето.

преди 55 минути, BMW Маниак написа:

Трябва да питам Кико за нещо по така ама повече от 2-3 хил долара не смятам да давам за симуатор, компа отделно. А игрите не ми е проблем да си ги купувам ако са зарибяващи. Но тая ми хареса де е с поршето.

Че таман е. Добър волан с педалите е към 1500. Например - https://www.fanatec.com/eu-en/bundle/product;bundle_id;95

Може и това например, както и да се комбинират различни - https://www.fanatec.com/eu-en/bundle/product;bundle_id;107 - но педалите са видно по-хлабави.

Може и само база - https://www.fanatec.com/eu-en/wheel-bases/clubsport-wheel-base-v2-eu.html и после каквото кормило ти хареса да му се закачи - https://www.fanatec.com/eu-en/steering-wheels

Също добър волан - http://www.thrustmaster.com/products/t500rs

Тия са само примери.

преди 55 минути, BMW Маниак написа:

Тъй, бат Кико, кажи настройки. 

Редактирано от Julius Decimus (преглед на промените)

преди 1 час, BMW Маниак написа:

Не съм променял нищо, значи са си стандартните.  Това Порше не реагира изобщо на смяната динамичния център на тежестта и ме дразни много. Същото като Фолксваген Поло, за който писах преди няколко поста. Не знам как изобщо могат да се карат такива коли, а уж Порше били...

преди 1 час, BMW Маниак написа:

Трябва да питам Кико за нещо по така ама повече от 2-3 хил долара не смятам да давам за симуатор, компа отделно.

Уау. Питай @Tommygun  за подобни неща. Моят волан взех за 540 лева и е с доста недостатъци. Няма да ти хареса вероятно, защото в средната си зона има все едно луфт и обратната връзка или е нула или при някои игри има настройка за намаляване на тая зона, но тогава пък се получава обратния ефект - твърде силна реакция в средната зона, която клати ръцете ти постоянно и Порше като това, малко трудничко държиш права линия по неравностите. Вярно, има си настройки на волана, с които може да намалиш обратната връзка или да направиш в средната зона волана по-нечувствителен, но това не е изобщо решение. Така пък се появяват други недостатъци - недостатъчна обратна връзка  и нереално управление, все едно караш Зил 130 с луфт на волана. В казармата ЗиЛ-а ми бе точно такъв - имаше поне 2-3 сантиметра луфт, а като прибавя, че бе ужасно лек заради хидравликата, бе истинско чудо, че държах права линия, макар и на зиг заг. Та с тоя Logitech G29  нещо подобно може да стане, ако приложиш подобни настройки. Малко са игрите, дето наистина се карат добре след подходящите настройки на волана. Повечето са с голяма мъртва зона в средно положение, а някои игри директно си имат и голям лаг при завъртане на волана. Въртиш, а колата и виртуалният волан реагират с примерно десета закъснение. Такава игра е WRC 5,  за която писахме по-горе. Абе...да не ти скършвам хатъра, но ми се струва, че наистина трябват поне 1000 лева за хубав волан, без подобни недостатъци. Да не говоря, че тия червяци във волана чаткат така, все едно сечеш дърва. Ако ще вземаш нещо, не си вземай с червяк, че както не знаеш да настройваш, само ядове ще береш.  Пък може и моята бройка да е калпава, не знам, но гледам, че и други хора имат подобни проблеми. 

Че таман е. Добър волан с педалите е към 1500. Например - https://www.fanatec.com/eu-en/bundle/product;bundle_id;95

На това АБС-а вибрира ли?

преди 2 часа, sennheiser написа:

На това АБС-а вибрира ли?

По принцип да, вибрират. Зависи как ще го настройш. Работи така - то е от 0 до 100%. Ти го правиш на 80% да речем. Като натискаш педала и минеш 80% от хода му, почва да вибрира. Хубавото е че може да се настрой в реално време. Например караш с ей това Порше със спрян ABS. И за него е добре на 80% спирачка. Над това блокирва гумите. Слагаш на 80%. Омръзне ти колата, зареждаш нова за която пък 70% трябва да е за да не блокирва - настройваш на 70% без да излизаш от играта изцяло.

По-рано можеше да поръчаш ей това - https://www.fanatec.com/eu-en/pedals/csr-pedals-eu.html - работеха със сякакви волани.

Тия също - https://www.fanatec.com/eu-en/pedals/csl-elite-pedals-lc-eu.html

Можеше да ги пуснеш и с твоя. Понеже ги пускаш с usb кабел към PC-то като отделно устройство. После в играта настройваш тях за газ, спирачка, съединител. Пък волана за завиването. Сега ама са направени тъй, че ти трябва задължително и техен волан за да работят. Трябва се дои отвсякаде.

Плюса на тия вторите спрямо тия на g27 е че спирачката може да се регулира от 10 до 90kg натиск. Колко да натиснеш за да го настъпиш докрай. Това ще даде плюс при каране без ABS, тъй като може да си настроиш както искаш. Все пак като караш и си се надъхал за време, особено пък на Нордшлойфе често се случва да натиснеш повече след правата, блокират гумите и отиде обиколката. Докато с това да го направиш на 15-20kg натиск да иска ще ти внесе голяма стабилност в карането. Поне тъй мисля.

Все пак за тия волани се иска и маса добра. Може се закачат навсякъде мисля (Thrustmaster-a T500 да, за Фанатика не съм сигурен) с приставките дето идват с тях, но само по себе си волана е 6-8kg. С пуснат FFB здраво (пък и тъй трябва, закакво ще ти е такъв волан ако не го точиш) самата му тежест и силата която пралагаш да го завъртиш налагат ползването на специалните им там стойки или някоя масивна маса.

Същото и за стола. Педалите настроени за 20+kg натиск на спирачката, няма как да прилагаш такава сила без да местиш стола на който стоиш (освен човека да е 100+kg, но тука не сме такива). Ако имаш стена зад теб ще е ОК предполагам.

По-високите битове и ъпдейт интервали на контролера предават на PC-то по-прецизно в къкво положение е волана или педала. 

@BMW Маниак, прочети и тоя пост в случай че ти е интересно.

С BMW GT2 кормилото е готино определено.

За компютър @Tommygun разбира най-много във форума. И бат Кико. Но като цяло за тия симулатори ако не ти трябва графика на макс да гледаш мушичките по стъклото на колата няма да е супер скъпо.

преди 8 часа, Julius Decimus написа:

По принцип да, вибрират. Зависи как ще го настройш. Работи така - то е от 0 до 100%. Ти го правиш на 80% да речем. Като натискаш педала и минеш 80% от хода му, почва да вибрира. Хубавото е че може да се настрой в реално време. Например караш с ей това Порше със спрян ABS. И за него е добре на 80% спирачка. Над това блокирва гумите. Слагаш на 80%. Омръзне ти колата, зареждаш нова за която пък 70% трябва да е за да не блокирва - настройваш на 70% без да излизаш от играта изцяло.

Четох преди 2-3 месеца за някои игри, които поддържат тия педали. Мисля една от тях бе Race Room Racing Experience. Тоест предполагам, че не трябва специална настройка за педала, а от самата игра е направена настройката. Аз попитах, защото  прочетох за някакъв ъпдейт, дето се поддържат тия спирачки. Но пак казвам, мъгляво ми е. 

Плюса на тия вторите спрямо тия на g27 е че спирачката може да се регулира от 10 до 90kg натиск. Колко да натиснеш за да го настъпиш докрай. Това ще даде плюс при каране без ABS, тъй като може да си настроиш както искаш. Все пак като караш и си се надъхал за време, особено пък на Нордшлойфе често се случва да натиснеш повече след правата, блокират гумите и отиде обиколката. Докато с това да го направиш на 15-20kg натиск да иска ще ти внесе голяма стабилност в карането. Поне тъй мисля.

Ами моя педал е с променлив натиск и е добре като карам без АБС. Това е разлиакта между педалите на G27  и G29.  Със сигурност спирането е едно от най-важните неща, които най-често провалят човек ;)

Все пак за тия волани се иска и маса добра.

Знаеш ли моята маса каква е? Мърда по 3 сантиметра във всички посоки, само докато чаткам на клавиатурата :P Поне в 6 от 10 бързи обиколки, масата ми е причина за слабите времена. Мърда се навсякъде и аз постоянно се налага да я намествам докато карам. Взема някой по-як завой и масата се плъзга встрани. С педалите ми същата работа. Уж имат гуми, ама на пода не държат. Сложил съм ги на килима, но пак се килват на една страна доста често и ги р=итам с левия крак да ги оправям по време на бързи обиколки :P. Мислех си да си взема някоя специална маса за волан и педали, но като се замислих, аз правя и други неща, освен да играя рейсъри, та тая маса ми е малко мъгляво къде и как ще я поставя. Иначе ако се направи една машинка само за рейсъри, да, може. 

Същото и за стола. Педалите настроени за 20+kg натиск на спирачката, няма как да прилагаш такава сила без да местиш стола на който стоиш (освен човека да е 100+kg, но тука не сме такива). Ако имаш стена зад теб ще е ОК предполагам.

Ей, само със стола си нямам проблем. Мисля вече съм около 120 килограма :P Стола ми е от масивно дърво и не мърда, но възглавничката, на която седя, мърда и ме дразни, та и нея намествам.  По-скоро при мен мърдат педалите, не стола. 

По-високите битове и ъпдейт интервали на контролера предават на PC-то по-прецизно в къкво положение е волана или педала. 

Това от какво зависи? 

С BMW GT2 кормилото е готино определено.

Ей, тоя с тия TN монитори кърти :P И защо си е настроил при смяна на предавките да показва предавката, а след това да се сменя със скоростта? Това ме дразни.  А цифрова скорост на волана...Аз едва виждам и следвам светодиодите на волана, какво остава да възприема цифрови данни като скорост. 

За компютър @Tommygun разбира най-много във форума. И бат Кико.

Мерси за комплимента, но това е спор като кокошката или яйцето. 

Четох преди 2-3 месеца за някои игри, които поддържат тия педали. Мисля една от тях бе Race Room Racing Experience. Тоест предполагам, че не трябва специална настройка за педала, а от самата игра е направена настройката. Аз попитах, защото  прочетох за някакъв ъпдейт, дето се поддържат тия спирачки. Но пак казвам, мъгляво ми е. 

Зависи от играта. Проблема е такъв - имаш тия педали от по-предната им ревизия например. Сегашните ти трябва и техен волан за да работят, тъй че не става. Ама да речем ги имаш. Пускаш ги с USB към компютъра. Той ги разпознава като педали. После си пускаш и волана. Влизаш в играта и си настройваш с кое да завива и с кое да дава спирачка. Обаче ето къде е проблема сега. Свързани по тоя начин, това са 2 контролера физически. 1 волан, 1 педали. Докато ако са комплект като при тебе е един 1 цял контролер. И ето тука идва проблема, дали играта може да разпознава повече от 1 контролер от тоя тип. Ако неможе, няма как да играеш с двете отделно, трябва като при тебе като 1 да са.

Пусни си Флатаут 2 и виж. Иди в контролите и дай контролер волана. После виж как клавиатурата неможе работи. И обратно, ако избереш клавиатурата като главен контролер, неможе ползваш волана. Ей такъв проблем може има.

Това от какво зависи? 

Еми от волана и педалите. Контролера в тях.

16 бита има 65.536 възможни позиции. Например волан такъв ще има 32.768 наляво и толкоз надясно възможни положения. Ако е пуснат на максималните му градуси нали. Както при тебе 900.

С клавиатурата имаш само 2. Или пълно докрай или вообще не завиваш.

8 бита ще имаме 2 на 8 степен - 256 възможни позиции. 12 бита ще е 2 на 12 - 4096.

g27 е 8 битов мисля. Педалите също работят така. Значи през целия ход на педала имаме 256 положения на газта. Спирачката тоже.

https://www.fanatec.com/eu-en/pedals/csl-elite-pedals-lc-eu.html - тия са най-прецизни. На спирачката е 16 бита, значи 65 536 възможни положения. Другите 2 педала са с по 12, 4096.

https://www.fanatec.com/eu-en/racing-wheels/csl-elite-racing-wheel-p1-for-xbox-one-eu.html - а за ей това например пише "Fast 500 Hz USB update rate". Това е значи 500 пъти в секунда праща инфо на компютъра в какво положение е педала в момента. 

Това са доста големи стойности и дали игрите се възползват от това не мога да ти кажа. PCars би трябвало, и Корсата.

http://www.radiators-champ.com/RSRLiveTiming/index.php?page=rank&track=1006&car=3740 - Мисля да се спра на Каймана GT4 Clubsport (щото има и само GT4) после. Много ма демотивира тва вчерашното Порше с тоя специалист там...

Ей, тоя с тия TN монитори кърти

Нищо не кара. Пълен нубар е. Това е за кормилото, та да надъхаме @BMW Маниак да се включи у симулаторите.:emoji_smiley-03:

И защо си е настроил при смяна на предавките да показва предавката, а след това да се сменя със скоростта? Това ме дразни.  А цифрова скорост на волана...Аз едва виждам и следвам светодиодите на волана, какво остава да възприема цифрови данни като скорост. 

Аааа...еми то това може се спре.

Знаеш ли моята маса каква е? Мърда по 3 сантиметра във всички посоки, само докато чаткам на клавиатурата :P Поне в 6 от 10 бързи обиколки, масата ми е причина за слабите времена. Мърда се навсякъде и аз постоянно се налага да я намествам докато карам. Взема някой по-як завой и масата се плъзга встрани.

Намали FFB освен. Или и залепи гумички на крачката, от Практикер или Мосю Бриколаж строителните маркети има. Въпроса е да са много тънки, че да не ти дигат масата и да я дестабилизират. Па и пода зависи какво е. Гладък ламинат/паркет/плочки или пък килим.

Мерси за комплимента, но това е спор като кокошката или яйцето. 

Добре, какво да кажа ? Еми другите са майтапчии. Вчера пиша в 1 темичка за ЦПУ, дато викат i5 6500/6600k стига за GTX 1070 (ако е само за симулаторите ОК, ама у Вещера ще припадне 20 пъти в градовете, особено тоя на ниския гигахерц). Как да се коментира (хем бюджета според питащия е ок и за i7) ? Пишат хора дето вообще не знаят какво става (да спирам и аз да пиша там, че дивотия). Естествено че Томигън разбира най-много. Наруто не зле, готин пич, само захранванията не винаги оптимални помоему.

преди 13 часа, Julius Decimus написа:

http://www.radiators-champ.com/RSRLiveTiming/index.php?page=rank&track=1006&car=3740 - Мисля да се спра на Каймана GT4 Clubsport (щото има и само GT4) после. Много ма демотивира тва вчерашното Порше с тоя специалист там...

Аз направо се връщам на ралитата, че това Порше ме изнерви. Все едно карам на лед. Има огромен радиус на завой, като някой пожарен автомобил. При Дрифт Поршето е много по-добро, отколкото при hotlap. При дрифт това е първата кола,, която карам без ESP  и постигам почти същите резултати. Само дето повече трябва да въртя волана. За дрифт са го направили, ама не и за писта. Все се чудя, това Порше 4х2 ли е или 4х4. Знам, че сега ги правят много много да не се различават от 4х2. Обаче недозавиване страшно. А и спирачките нервят, че няма никаква възможност за регулировка. Ако приемем, че така е и истинската кола, то ме отказаха да си купувам такова Порше ;)  Много ме дразни, че при ввсяко превключване на предавка в завой, губи сцепление и предните колела почват да се плъзгат.  А уж е автоматик с автоматично подаване на междинна газ...Не би трябвало да има проблеми така. И да загуби сцепление, то трябва да е най-вече на задната ос, а не на предната. Нещо разпределението на масите не ми допада в това Порше. 

Нищо не кара. Пълен нубар е. Това е за кормилото, та да надъхаме @BMW Маниак да се включи у симулаторите.:emoji_smiley-03:

Имах предвид, че тоя TN монитор направо променя цввета си под ъгъл. И макар камерата да е встрани и за това, то да ползваш 3 TN  монитора не ми се струва голям кеф. То малко да ги завъртиш и картината се променя. Ама явно такива има човека или като е купувал, е нямало кой да му каже. 

Намали FFB освен. Или и залепи гумички на крачката, от Практикер или Мосю Бриколаж строителните маркети има. Въпроса е да са много тънки, че да не ти дигат масата и да я дестабилизират. Па и пода зависи какво е. Гладък ламинат/паркет/плочки или пък килим.

Тя масата играе още от връзката на плота с краката. Не могат да се стегнат добре, а и се разхлабват от постоянното клатушкане. Трябва ми нова маса, знам. 

Добре, какво да кажа ? Еми другите са майтапчии. Вчера пиша в 1 темичка за ЦПУ, дато викат i5 6500/6600k стига за GTX 1070 (ако е само за симулаторите ОК, ама у Вещера ще припадне 20 пъти в градовете, особено тоя на ниския гигахерц). Как да се коментира (хем бюджета според питащия е ок и за i7) ? Пишат хора дето вообще не знаят какво става (да спирам и аз да пиша там, че дивотия). Естествено че Томигън разбира най-много. Наруто не зле, готин пич, само захранванията не винаги оптимални помоему.

Точно за това казах, че спорът е като яйцето и кокошката - кое по-напред. Някой твърди, че играе по определен начин и му стига. Друг твърди, че не иска дефекти. Няма как един евтин процесор среден клас да стига за игри, освен човек да се примирява с недостатъците или да не ги забелязва. Открай време дори най-бързите процесори се провалят някъде. Примерно с един i7 6700K  няма как да пуснеш PCars  със 120  fps,  да не говорим със 144, освен ако не почнеш да се заиграваш с настройката на графиката и да елиминираш ботовете от пистата.  Или както казваш, няма как процесор с честота 3.2-3.3 GHz  да става за всички игри, та бил той и последна дума на техниката. Такъв процесор се води среден клас и е абсурдно да става за всичко, особено пък за игри. И това дето казваш - еди кой си процесор бил достатъчен за еди коя си видеокарта...пълна глупост. Процесорът има малко общо с видеокартата и той си ограничава еднакво и GTX1070  и GTX 1050. Затова са абсолютна глупост препоръките  да се вземе примерно i3  за GTX1050  и i5  за GTX1070,  ако човек търси определен брой кадри. И ако графиката може да се намали от играта, както и резолюцията, вдигайки fps  на видеокартата, то малко са игрите, дето може да намалиш някоя настройка и да елиминираш процесора. Точно за това аз мисля, че винаги трябва максимално бърз процесор и каква да е видеокарта. Най малкото ако имаш 144 Hz  монитор, ще се кефиш на 144  fps  и със слаба видеокарта. Ако си с i3  обаче, това няма как да стане. 

преди 14 часа, Julius Decimus написа:

Тоя нещо не ми излиза в eBay а аз само от там мога да пазарувам, мога и в амазон да се пробвам но не съм пазарувал от там до сега.
Попаднах на това ама трябва да го търся в щатите че инак транспорта му от Австралия над хиляда долара а и не пише дали става за пц. Или нещо подобно.
Това ми излезе http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=T500RS&_osacat=0&_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=T500RS&_sacat=0

ама то тия педаи малко като на маршрутка ми се видят !!! Аз инак имам две спортни седалки (излишни) с изтекла хомологация и мога да ползвам някоя. Ама като че ли със стойка и всичко подредено като в кола ми се види по доближаващо се до симулатор. Инак на бюро ще е като все едно караш чавдарка.
Може ли да ми потърсиш нещо добро в американския eBay и да се свършва сагата.
А конзола някаква вместо пц не е ли по добре че да не мисля за конфигурации и глупости дали това или онова ще ми тръгне. Макар че компа има и друго приложение кога не се ползва за симулатор.

преди 14 часа, BMW Маниак написа:

Тоя нещо не ми излиза в eBay а аз само от там мога да пазарувам

Много лошо. Еми...няма как нов тогава. Доколкото знам тия са налични само в официалния им сайт..ако от него няма доставка....

Може ако имаш някой познат да го купи и да ти го прати. Самоче са големи и тежки работи.

Може ли да ми потърсиш нещо добро в американския eBay и да се свършва сагата.

Тебе те интересува и да са нови, че не се знае как са ползвани.

В тоя случай, аз лично ти препоръчвам ей тоя - http://www.thrustmaster.com/en_US/products/t500rs - въртял съм такъв в магазин. Какво да ти кажа, здрав е и не та е страх да го напънеш. Въртенето е като някой влекач с мощен сервоусилвател. Гладко и бързо.

Ей го от Ебай - http://www.ebay.com/itm/NEW-Thrustmaster-T500RS-Racing-Wheel-Playstation-3-PS3-Windows-PC-/142253215853?hash=item211ef3d06d:g:oPoAAOSw7XZXgbRO

Ето от Амазон - https://www.amazon.com/Thrustmaster-T500RS-Racing-Wheel-Playstation-3/dp/B004J6KRD6?_encoding=UTF8&*Version*=1&*entries*=0

Откъдето ти харесва. 

Педалите никак не ми харесват ама...но волана е корав. Все пак ако му има нещо на педалите се ремонтират с части дето може намериш и в строителни магазини.

technology_182a_019.jpg

Виж как е захващането. Това пъхаш в масата и стягаш. Ако мислиш че ще ти е добре. Тежи 6-7 килограма.

Изглед отвътре :

6.jpg

Тоя е с ремъчна предавка. Максималните градуси са му 1080. Три пълни кръга. Мотора е около 60w. Предостатъчно да те изпоти.

Виж колко е голям физически. Не е като оня с BMW GT2 кормилото, по-малък е. Да знаеш, че с него идват само той, педалите му, кабелите и адаптера за тока. Нямаш ръчна и други работи. Скоростите се сменят с перата. Работи и на Плейстейшън 3.

А конзола някаква вместо пц не е ли по добре че да не мисля за конфигурации и глупости дали това или онова ще ми тръгне. Макар че компа има и друго приложение кога не се ползва за симулатор.

За мене ПК-то си е ПК. За симулаторите не ти трябва супер мошно. Ама какво да ти кажа. С монитора ще удари 1200-1400 долара горе-долу (казвам информативно). Няма да има работи дето не вървят добре ако това та притеснява (и за близкото бъдеще също). Единствено ако е някоя игра дето е само за конзоли и вообще няма PC версия. Тогава няма тръгне, да.

Каквото си решиш. Моето мнение е такова.

Другите да кажат и те какво мислят, ако проявят желание разбира се.

За конзолата...ами там игрите са и по-скъпи доколкото знам. 

преди 7 часа, Julius Decimus написа:

Виж колко е голям физически. Не е като оня с BMW GT2 кормилото, по-малък е. Да знаеш, че с него идват само той, педалите му, кабелите и адаптера за тока. Нямаш ръчна и други работи. Скоростите се сменят с перата. Работи и на Плейстейшън 3.

Е тоя от видеоклипа как ги върже завоите...като едно време на GRID :P

Всъщност, каква е тая писта? Пак ли нещо "незаконно"? Аз с моя G29  ще има да чаткам, ако въртя така...

И на тоя защо му се клати така волана?

Тоя го гледам вчера напича да подобрява рекорда си. Тоя е на 0.7 от чичко Паоло. Първо той е имал рекорд, пък после италианеца го е подобрил и тоя сега иска си върне първата позиция.

Ей...как го карат това нещо...7:08, аз под 7:22 не става.. Това са 12 13 секунди пич ! До 4-5 ОК, ама 12+ еее....

По-чиста обиколка според мене от на Паоло.

преди 16 минути, Julius Decimus написа:

Тоя го гледам вчера напича да подобрява рекорда си. Тоя е на 0.7 от чичко Паоло. Първо той е имал рекорд, пък после италианеца го е подобрил и тоя сега иска си върне първата позиция.

Ей...как го карат това нещо...7:08, аз под 7:22 не става.. Това са 12 13 секунди пич ! До 4-5 ОК, ама 12+ еее....

По принцип и аз го карам така, но не мога да събера цялата обиколка. Ако тръгна отделни фрагменти да показвам, ще бъде същото, но като цяло не става. Виж му рекламите на тоя - Team Redline  и Fanatec. Просто както казах, някои хора се занимават само с това. Примерно в Raceroom  има същите идиоти, обединени в разни тимове и даващи извънземни времена. само от любопитство влез в класаците на RRRE при competition  и виж за какво иде реч. Ако човек се занимава само с това, нещата се получават. Аз преди две години някъде показах тук едно клипче с NSU, но тогава играех с клавиатура. Мисля стигнах до 6-то място, но накрая май паднах малко надолу, май малко след десето. Само че аз минах на тая къса писта за 3 седмици над 2000 км. , което са около 1000 обиколки. Не ми достигнаха мисля 3 десети за първото място, но просто не видях начин да ги спечеля тия три десети, та затова си и купих сегашната ми механична клавиатура. Но и с нея не успях. Просто тия карат много и като се съберат на едно място и правят опит след опит седмици наред, нещата се получават. Ама ти и аз като сме тръгнали да правим 10 обиколки и да искаме да смъкнем до 7.08...ами как да стане? Още повече, че аз всеки ден въртя поне по 3 различни рейсъра и трябва да се пренастройвам. А като цяло играя поне 5-6 активно - Assetto Corsa, Raceroom Racing Experience, Project Cars, DIRT Rally, Sebastien Loeb Rally Evo, WRC6 и понякога нещо по-различно като Wreckfest, The Crew, F1_2016, Automobilista и разни други по-стари, дето от време на време ми идва музата да въртя волана и там. Та от толкова много игри, няма как човек да постигне нещо значимо. Трябва да се съсредоточи върху една и да кара само там. 

Представи си сега, че тия карат с ония подвижни седалки. Ето ти едно предимство. Ти какво усещаш с волана? Аз само едно недозавиване. 

ПП: А, сега обърнах внимание и на това, което ползва - Oculus Rift. Де е той, де съм аз :P Ми аз за 20 километра по 5 пъти намествам маса, волан, педали,  монитор, че и възглавничката ми на стола. 

По принцип и аз го карам така, но не мога да събера цялата обиколка. Ако тръгна отделни фрагменти да показвам, ще бъде същото, но като цяло не става. Виж му рекламите на тоя - Team Redline  и Fanatec. Просто както казах, някои хора се занимават само с това. Примерно в Raceroom  има същите идиоти, обединени в разни тимове и даващи извънземни времена. само от любопитство влез в класаците на RRRE при competition  и виж за какво иде реч. Ако човек се занимава само с това, нещата се получават.

Добре батка, съгласен съм. Ама гледай сега, не сме убитаци дето не знаят какво става на пистата или пък да не можем да си настройм колата. Да ги минавам тия рекорди не ми трябва. Но поне на 4-5 секунди да сме. Не на 15-20. Тука проблема е нещо генерален. Щото виж, тоя Бен Корнет на видеото второто ок с топ части, но чичо Паоло вика че волана му е G25. Значи не е от волана проблема тука или от техниката. Карането и настройките е. Пък уж и ние сме специалисти...затуй се нервя. 

Засега минавам на Каймана GT4 Клубспорт. - http://www.radiators-champ.com/RSRLiveTiming/index.php?page=rank&track=1006&car=3740 - Ето го, тоя Корнет пак в топа тука. Тоя път на 4 секунди. Явно е щото е с по-стара версия времето или щото първия пак е с извънземно време.

ПП: А, сега обърнах внимание и на това, което ползва - Oculus Rift.

Той тоя и той 144 fps като оня специалист на Дирта. Па и на 4к е май (има ли резолюции вообще при такъв рифт?)..

преди 22 часа, BMW Маниак написа:

Тоя нещо не ми излиза в eBay а аз само от там мога да пазарувам, мога и в амазон да се пробвам но не съм пазарувал от там до сега.

Маниак, виж това нещо дали ти харесва. - http://simxperience.com/products/accessories/accuforcesteering/accuforcesteeringsystem.aspx

Или пък - http://simxperience.com/products/accessories/accuforcesteering/accuforcepro.aspx

преди 35 минути, Julius Decimus написа:

Човек, аз не ги разбирам много тия неща де ми ги постваш. Нямам идея как ще се държат. Отделно аз мога да пазарувам само от щатите. Искам нещо де няма да го сменям или ъпдетвам всяка година. Но предпочитам ако ще е симулатор да е всичко комплект, със седалката и рамката (шасито) и да си му наредя волана, педалите, монитора и пц-то. За  тези игри трябва ли бърз интернет понеже моя не е от най бързите

Ping
14 ms
Download
2.89 Mbps
Upload
1.04 Mbps

преди 18 минути, BMW Маниак написа:

Но предпочитам ако ще е симулатор да е всичко комплект, със седалката и рамката (шасито) и да си му наредя волана, педалите, монитора и пц-то.

Добре. Тогава тоя от вчера си остава моето предложение. -http://www.ebay.com/itm/NEW-Thrustmaster-T500RS-Racing-Wheel-Playstation-3-PS3-Windows-PC/142253215853?_trksid=p2045573.c100506.m3226&_trkparms=aid%3D555014%26algo%3DPL.DEFAULT%26ao%3D1%26asc%3D20150817211709%26meid%3D23e080e0ef504986b62a3fb93275ae7f%26pid%3D100506%26rk%3D1%26rkt%3D1%26

преди 19 минути, BMW Маниак написа:

За  тези игри трябва ли бърз интернет понеже моя не е от най бързите

Стига, да.

Добре батка, съгласен съм. Ама гледай сега, не сме убитаци дето не знаят какво става на пистата или пък да не можем да си настройм колата. Да ги минавам тия рекорди не ми трябва. Но поне на 4-5 секунди да сме. Не на 15-20. Тука проблема е нещо генерален. Щото виж, тоя Бен Корнет на видеото второто ок с топ части, но чичо Паоло вика че волана му е G25. Значи не е от волана проблема тука или от техниката. Карането и настройките е. Пък уж и ние сме специалисти...затуй се нервя. 

Добре, но аз пак казвам, че хората с това се занимават. Поне така предполагам. Хванал се е за AC  и си кара там. Иначе си държи линията и върви.  Вече може нещо да е барнал настройки по колата и да се е получило по-добре.  Не знам, може пък наистина да са скрити Шумахер и Хамилтън ;)

Казвам ти, че за 20 км мен все нещо ми се размества и разконцентрира. А и концентрата явно ми е малко за тая писта. То трябва и концентрация и концентрат. 

Сега се хванах с една Форд Фиеста на SLRE  и ми се щеше да покажа разликата между Поршето и тая Фиеста, как Фиестата само с отнемане на газта се намества завоя и в повечето случаи не трябват ни ръчна ни крачна. При Поршето нещо кардинално е сбъркано, след като промяната динамичния център на тежестта почти не влияе, а при низходяща смяна на предавките предницата почва да се хлъзга (при Фиеста е точно обратно - сменям надолу подредените скорости и задницата леко поднася, колкото да коригира траекторията в завоя).Говоря за писта, на която се помъчих повече с това Порше - Valelunga Club,  но пак останах на 0.8 секунди от първия. Просто там е абсурдно трудно да се съберат завоите заради това недозавиване и неуточнените спирачки. Леко да пропуснеш точката на спиране, или пък да натиснеш по-рано спирачката, си вън от завоя. Също и ако леко промениш ъгъла на спиране. Затова това Порше е ужасно трудно за каране, отделно дето има радиус на завой като камион. 

Хм. В последния брой на Ауто Билд чета за GT2 RS. Ако е същия боклук...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.