Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

35 питанки за живота ни през соца, чийто отговори някои "забравиха"

Featured Replies

преди 19 часа, jhoro написа:

Да бе, да. Желязно. Ти да не си пропуснал последните 20-тина  години ? Фалитите на една камара банки.

Що ми сравняваш банка и "буркан-банка"?

Най-трудно се крадат инвестирани средства - в сгради, машини, инвентар ...

То всеки ако се грабне да става бизнесмен, кой тогава ще работи уа, Жоре:D Е, може да се пробваш във фермерството, ама от корпорациите те сдъвдват и изплюват.

Колкото и да не харесвам банките, не може без тях.

• Отговори 204
  • Прегледи 15,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 7 минути, karadzha написа:

Абе то, че може- може... ама и ние уж да го направим по- лесно, все го правим по- трудно.

преди 20 минути, karadzha написа:

То всеки ако се грабне да става бизнесмен, кой тогава ще работи уа, Жоре:D Е, може да се пробваш във фермерството, ама от корпорациите те сдъвдват и изплюват.

Не знам защо - всеки, като чуе "бизнес" - и си представя бюрото, офиса и ... неработене.

преди 38 минути, jhoro написа:

Не знам защо - всеки, като чуе "бизнес" - и си представя бюрото, офиса и ... неработене.

Има бизнес и бизнес. При единия се работи здравата, а при другия само събираш парите:) Вторият тип е олигархичен казват му и по други начини.

За малки и средни предприятия, бизнес, възвращаемостта на вложените средства не е гарантирана толкоз, а значи и не е задължителна:)

на 4/6/2016 at 10:36, turbox написа:

При социализма всички имаха някакви дипломи,но мнозина си бяха неграмотни.
Нямаше бедни,но трудно можеше да се направи сравнение,защото всички бяха бедни,с изключение на правоимащите,на тях не им трябваха пари,защото всичко беше тяхно.

За съжаление първото (за дипломите) все още важи и ще важи с все по-голяма сила. Повечето завършващи днес гимназисти, че и висшисти трудно биха дали отговор на въпроса колко е 7х8.
От разкази на баби/дядовци/родители край мен - живеело се е сравнително нормално, без страх, че ще останеш на улицата, гладен и бездомен. Строяли са се къщи. Вярно всичките кажи речи еднакви, понеже е имало установени правила за вида/големината им, но хайде сега тръгни да строиш (в момента се занимавам с подобна инициатива и не е за разправяне).
Българина е свикнал да му е сигурен хляба и ако може да покрадва и скатава я от службица, я от каквото падне. Това не се е променило и едва ли скоро ще се промени.

на 4.06.2016 г. at 19:24, jhoro написа:

Да бе, да. Желязно. Ти да не си пропуснал последните 20-тина  години ? Фалитите на една камара банки.

Що ми сравняваш банка и "буркан-банка"?

Най-трудно се крадат инвестирани средства - в сгради, машини, инвентар ...

Говорихме за Америка. Къде съм казал, че е за България? Но и тук има читави банки (тези с ниска лихва на депозитите).

А защо непременно трябва да се инвестира в сгради, инвентар и машини (циганите много лесно ги тарашат). Може да се инвестира в злато, диаманти и ценни предмети. Щото ти ако ставаш за предприемач и бизнесмен, другите не е задължително да ставаме (пробвахме, уви).

преди 30 минути, karadzha написа:

Говорихме за Америка. Къде съм казал, че е за България? Но и тук има читави банки (тези с ниска лихва на депозитите).

Е да де - Лемън брадърс ... не беше българска банка, ако не ме лъже паметта ? Или май беше ?

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

преди 6 часа, jhoro написа:

Е да де - Лемън брадърс ... не беше българска банка, ако не ме лъже паметта ? Или май беше ?

Е, имаше и друга. Ако имаш бол пари, ги влагаш в 5-6 банки (за да ползваш гаранции при фалит) или в ценности. Ако имаш още повече пари, си правиш банка, която може да фалираш, като обереш парите на балъците:D Парите влагаш в ценности, а те стоят в Швейцарска банка (там фалити май няма).

Може вместо ценности, да отвориш банка в друга страна и да чакаш да се натрупат повече парички и пак да фалираш банката (ш си раздадеш 20-30 невъзвращаеми и невърнати кредита на твои кухи фирми и фалита готов):)

Редактирано от karadzha (преглед на промените)

"Ей, Андрец си ти Хитрешко ..." - пак мислиш за далавери ..

На глинена прочка, от времето на шумерите, е открит надпис:
"Който има много сребро - той е богат !
Който има много зърно - той е богат !
Но само който няма нищо - той спи спокойно."

преди 15 минути, jhoro написа:

"Ей, Андрец си ти Хитрешко ..." - пак мислиш за далавери ..

На глинена прочка, от времето на шумерите, е открит надпис:
"Който има много сребро - той е богат !
Който има много зърно - той е богат !
Но само който няма нищо - той спи спокойно."

Бе Жоре, имам всичко на всичко 6 (шест) лева в Пощенска. Каква далавера мога да спретна?:) За съня си прав – спя си спокойно:)

току що, karadzha написа:

Бе Жоре, имам всичко на всичко 6 (шест) лева в Пощенска. Каква далавера мога да спретна?:) За съня си прав – спя си спокойно:)

Това не го казвам аз - написали са го Шумерите. Преди ... има-няма 6-7 хиляди години.

току що, jhoro написа:

Това не го казвам аз - написали са го Шумерите. Преди ... има-няма 6-7 хиляди години.

И ти да го кажеш, и шумерите, важно е, че сентенцията е точна:)

Бандюгите не си знаят парите, ама ги стрелят – виж какъв "битов конфликт" спретнаха само на Митьо Очите.

преди 19 часа, karadzha написа:

Бандюгите не си знаят парите, ама ги стрелят – виж какъв "битов конфликт" спретнаха само на Митьо Очите.

Те паричките не са техни а са им дадени за временно управление и когато някой го забрави или стане неудобен ги уволняват по този начин. Митьо Дчите бил с бронежилетка а го надупчили с 5 патрона . Те бронебойните патрони са под път и над път и се ползват за уреждане на махленски свади - смешници .

на 10.06.2016 г. в 8:30, lsmurf написа:

Те паричките не са техни а са им дадени за временно управление и когато някой го забрави или стане неудобен ги уволняват по този начин. Митьо Дчите бил с бронежилетка а го надупчили с 5 патрона . Те бронебойните патрони са под път и над път и се ползват за уреждане на махленски свади - смешници .

Да бе, за временно управление. То тогава наш Бойко трябва да ходи гол и бос.

Да беше казал, че им дават парите като кредит, по щях да ти повярвам.

Еех, по соца не се живееше толкова интересно - това с Митьо Очите – битов скандал или махленска свада? Екшън след екшън.

на 10.06.2016 г. в 8:30, lsmurf написа:

А сети се, кой е смешника в случая.

преди 1 час, веселия Роджър написа:

А сети се, кой е смешника в случая.

Ами доста хора . Не знам на кого му е хрумнала "гениалната" идея да ни пробутат тази версия - той на първо място . На второ място всички дето я повтарят воглаве с премиерът наш . И на трето място всички които им вярват.

Нищо не си разбрал. Върни се назад и чети.

преди 1 час, веселия Роджър написа:

Нищо не си разбрал. Върни се назад и чети.

Съжалявам но никога няма да приема абсурдният ти начин на мислене  така че с теб винаги ще сме на различно мнение . Даже се радвам когато е така защото ми дава още едно основание да вярвам че съм прав.

преди 2 часа, karadzha написа:

Еех, по соца не се живееше толкова интересно - това с Митьо Очите – битов скандал или махленска свада? Екшън след екшън.

Естественно, че е "битов" - те са отишли да се бият.

Още повече, че няма понятие "огнестрелен скандал".

току що, lsmurf написа:

Съжалявам но никога няма да приема абсурдният ти начин на мислене  така че с теб винаги ще сме на различно мнение . Даже се радвам когато е така защото ми дава още едно основание да вярвам че съм прав.

Да вярваш че си прав и да си прав, са две различни неща. Особено когато не си разбрал, какво са ти казали...

преди 49 минути, jhoro написа:

Естественно, че е "битов" - те са отишли да се бият.

Думата "бит" от "битов" няма нищо общо с "бой - бият" :):)

преди 52 минути, lsmurf написа:

Не му се връзвай. Участието му във всяка тема е да се заяжда, спами и обижда :)

Някои изглежда имат пристрастеност към тезинеща, особенно когато темите им са сложни за нивото на интелектуално рзавитие и са трудни осмисляне, камо ли коментиране по същество.

Това за информация на тези които се интересуват от онова време. Говори се с факти и документи от обсъжданите времена.

ДС е била филиал на руското КГБ, това става ясно от документ с висша степен на секретност от 1969г. Той беше изваден на бял свят и представен от писателя Антон Тодоров в предаването "Въпрос на гледна точка". От архивите лъсва и истината за ролята на България в терористични атентати през 70-те г.

Интерес предизвиква страница от документа, който се отнася до истинския статут на тайните служби в България по това време и какво представляват, според оценката на диктатора Тодор Живков:
"Другарят Тодор Живков увери другаря Андропов, че Държавна сигурност на НРБ е филиал на КГБ на СССР", това е записано черно на бяло през 1969 г.

Тодоров е попаднал и на докладни записки, от които прави извода, че по време на социалистическия режим успехите ни в областта на вноса, износа и машиностроителната промишленост са силно преувеличени.
С цел да стигне до истината за разграбването на България, Тодоров преглежда стотици архивни документи, от които става ясно, че на българите са вменявани лъжи относно прехваления експорт и цялостното икономическо състояние на държавата по време и след управлението на Тодор Живков.
Доклад от 72 страници, писан за Политбюро, веднага след падането на Живков прави равносметка за периода от 70-90 г. В него има данни за истинското състояние на капиталите и последствията от управленето на партията. България е в предфалитно състояние.

Разпореждане от Константин Теллалов, завеждащ отдел "Външна политика и международни връзки", е документирало продажба на оръжие през сирийската армия за Палестина. Половината бройки са били буквално подарени, а палестински бойци са били приети за обучение и лечение у нас, смята запознатият с документите Антон Тодоров. Тази сделка е направена две години преди атентата в Мюнхен от 1972 г., при който са убити 11 израелски спортисти. Това му дава основание да смята, че той е извършен с българско оръжие.

Липсата на историческа памет е убийство и затваря българите в капан, твърди Антон Тодоров и призова българите да се запознаят с истинските факти от близкото ни минало, за да се развенчаят митовете на едно "скверно време".

Писателя...:D Много плиткоумно четиво е съчинил. Явно не го бива много за писател. И вместо да даваш видео, дай да видим документа!

преди 28 минути, lsmurf написа:

ДС е била филиал на руското КГБ

Нищо ново . То това се знае .

Ще спомена и признанията на бай Тошо,който бе казал нещо такова как "другарите" от КГБ си имаха паралелни структури в нашите служби :)

Някой казал нещо такова, един писател размахвал съчинения... бе много ви поевтиня пропагандата!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.