Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Плаща ли се на платените политически драскачи за насаждане на омраза към Русия във форума на Калдата - мнения и решения

Featured Replies

Ако ти на 3-ти март празнуваш капитулацията на Русия, българите празнуваме освобождението на България от турско робство.

• Отговори 557
  • Прегледи 22,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 11 часа, _nib_ написа:

Няма такова нещо,мразя,при мен.Приел съм че колкото хора-толкова и мнения.Не съм за,но не съм и против Русия.Голяма държава достойна за уважение-това е.Даже само и заради това че спасила Европа от кафявата чума с цената на многомилионни жертви.Говоря за народа и.Защото сатрапа Сталин е уморил от глад още толкова хора.Именно заради това не съм съгласен с ОПИТИТЕ да се пренапише историята за да правят на пук на Путин.Ден на Европа може и трябва да има.Но но друга дата.Защото 9-ти май е День победы.

Чудесен отговор, благодаря за който!

Остава само да се въздържаме от епитети и безмислени обидни определения към хората, пишещи тук и може и да се получат нормални дискусии с нормални мнения на хора, които имат различни възгледи и възприятия.

Относно въпроса Ден на Европа или Ден на победата - ами и двата, разбира се.
Какво пречи всеки да си отбележи деня, който чувства като празник?
Нека политиците да си сърбат тяхната супа, надробена от простотиите им - аз говоря за хората в случая.
Имам аз един друг въпрос - празнуваме празник за да се покажем на хората около нас, да ни видят и разкажат на всички какво сме празнували или заради вътрешните си убеждения и собствената ни ценностна система?
Ако е заради показността - майната им тогава и на двата празника.
Ако пък е заради нашите собствени убеждения - чудесно!
Взимаме едно цвете и отделяме 5, 15 минути или 2 часа на Паметника на съветската армия (мястото е примерно), където да се видим с други празнуващи и да отдадем почит на загиналите или взимаме знаменце на ЕС и цвете в ръка и се присъединяваме към дадено мероприятие в града, в който живеем или просто се разхождаме със семейството или приятели и отбелязваме усмихнати по този начин нашата лична съпричастност към Европа, където се намираме и ние.

А?
Така няма ли да се получи?
Който иска на паметника с цвете в ръка, а който иска на булевард Европа със знаменце в ръка.
Има ли нужда едните да мятат камъни по другите и обратното?

пп. А който иска пък (защото има и такива като мен) първо на паметника, а после и на булеварда.

Не виждам смисъл от разделение.
И едните с нищо не са повече от другите.

преди 43 минути, ncl написа:

Ако ти на 3-ти март празнуваш капитулацията на Русия, българите празнуваме освобождението на България от турско робство.

А не е ли по правилно, на 11 ти ноември да празнуваме освобождението на България от руско робство.

То не, че тогава сме се освободили де, ама и от турско не сме се освободили на 3 ти март

Току що, ncl написа:

Ти ако искаш празнувай и на 8-ми април...

А, за що не например на 6 ти септември - съединението на България

Или например 22 септември - обявяването на независимост на Третата Българска Държава

Все светли български дати, обединяващи всички българи, а не разделящи ги на фили и фоби, каквато е измисления трети март

Бе , ееей! почивни дни са - празнични! Време е  за теферич, шопинг, разходки, мързелуване! Не ви ли омръзна да стоите пред компютъра и да отговаряте н тъпи и смешни постове! Аз лично бутнах всички тролчета във филтъра и не ,че не виждам постовете им, но като се сетя ,че трябва да разблокирам за отговор, та ми се отщява да им отговарям! Така и не се набиват на очи докато съм логнат! Омръзнами да чета кретенизми на степен N.

преди 1 минута, Кумчо вълчооо написа:

Не ви ли омръзна да стоите пред компютъра и да отговаряте н тъпи и смешни постове!

Вали яко дъжд, не е за навънка. Сега е най-добре на топло, пред компютъра и телевизора с биричка или кой каквото има.

А за да е имало 6-ти и 22-ри септември, първо е имало 3-ти март.

И какво му е на Свети Георги, та толкова искате 6 ти май пак да го празнуваме самодейно, както по време на руското робство. Свети Георги е римски генерал, българин. Изключително смел войн, който е отстоявал до смърт убежденията си. В негова чест се дават ордени за храброст на смелите, не само в България, но и в други европейски и азиатски държави, както цивилизовани така и варварски.

И е напълно нормално, и в реда на нещата, денят на свети великомъченик Георги български, да е обявен за национален празник на Република България.

Дори и да спечелите и руснаците пак да ни поробят, ще го празнуваме напук, както го празнувахме и прескачахме огньовете и по време на руското робство.

преди 11 минути, ncl написа:

Вали яко дъжд, не е за навънка. Сега е най-добре на топло, пред компютъра и телевизора с биричка или кой каквото има.

А за да е имало 6-ти и 22-ри септември, първо е имало 3-ти март.

Ти чел ли си Санстефанския мирен договор ? Предполагам, че не си, и няма да го прочетеш, но все пак някой може да се поинтересува, да го намери и да го прочете, за да види какво точно празнуваме на трети март и да разбере, защо нашите са накарали Владимир Илич да подпише капитулацията точно на тази символична дата.

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

'Инакомислещ' човек, по-скоро предател. За такива като тоя по-горе, имаше сълзи, в предната страница. :ph34r:

преди 13 минути, AntiAlGor написа:

'Инакомислещ' човек, по-скоро предател. За такива като тоя по-горе, имаше сълзи, в предната страница. :ph34r:

Не, аз не смятам инакомислещите за предатели. Аз считам за предатели онези, които получават пари за да хвалят режима на Путин.

Между другото, защо толкова много си се закъхарил за Донбас. Роднини ли имаш там ?

преди 1 час, Кумчо вълчооо написа:

Бе , ееей! почивни дни са - празнични! Време е  за теферич, шопинг, разходки, мързелуване! Не ви ли омръзна да стоите пред компютъра и да отговаряте н тъпи и смешни постове! Аз лично бутнах всички тролчета във филтъра и не ,че не виждам постовете им, но като се сетя ,че трябва да разблокирам за отговор, та ми се отщява да им отговарям! Така и не се набиват на очи докато съм логнат! Омръзнами да чета кретенизми на степен N.

Снощи се прибирам късно и по навик отварям калдейта и баси и ужаса...май ще си променя настройките на профила,че като се почна едно...

Предварително прочетох всички постове с един клик. :D  Днес в пролуката за почивка опааа пак пълни теми. Интересно все блокирани ми излизат, аз ли нещо направих форума ли ги банна...уж писали пък им няма постовете. Баси и все за Русия пишат...една в друга тема го обърна на чат с Мойра ,тука брадатковци с чужди имена го обърнаха на пропаганда против Русия. Мразели били..ми човек сам се мрази запомнете го това.

Довечера пак ще мина един тигел да видя троловете дали случайно не са си намерили по-приятно забавление. :D

на 19.05.2016 г. at 10:48, momolord написа:

На нормалните и мислещите хора в този форум, няма нужда да обяснявам защо пускам тази тема.

На хората, които са в заглавието, ще кажа само - Време е да спрете и да си намерите друго по-достойно препитание в живота.

Реших да спра да лърквам и да се регистрирам заради едно изключително тъпо, но смешно, мнение. Няма смисъл да се правим на ударени, всички знаем откъде идват троловете (от едно място на изток, за незнаещите). В България се води хибридна война, която да бъда честен, застрашава националната ни сигурност.

Дали мразя Русия? Честно казано, може би. Нямам нищо против обикновения руснак, но правителството им е пагубно за България. И в историята е било така (Преди някой да е споменал Освобождението, ще му препоръчам да почете малко и да види защо са ни "освободили", добре, че е било предотвратено). Не ми пука въобще за Русия, но те се мешат постоянно в България и нейните интереси. Партии с ДС агенти, назначени от Русия, пагубни енергийни и всякакви икономически проекти с Русия, всичко това е против България. Знам, че ти най-вероятно самият си някой трол от Кремъл, но това не е за теб, а за българите, които имат промити мозъци, мислейки, че Русия е някакъв спасител, а е точно обратното. Продажниците са си продажници, тяхното мнение не струва две стотинки, но се надявам хората, които са все още необременени от руската пропаганда, да се съвземат.

Чувал съм за "соросоиди" и "американски" тролове само от руски подлоги. Няма никакви доказателства за това. Има, обаче, доказателства за руски тролове, които действат не само в България, но и в целия свят. Целта е ясна.

Колкото до "омразата" към Русия, предполагам, че скоро ще виждаш още повече, и още повече. Повечето българи вече не се хващат на въдицата за "нашия братски народ", "православната вяра" и т.н,. Подобна пропаганда цели само заравянето на България като салетит на Русия, както е било по времето на комунизма.

Това беше от мен. Ако по някаква малка вероятност не си руски продажник, то тогава ти препоръчвам да прочетеш историята на България и да размислиш за тази любов, която имаш към тях, защото е незаслужена.

Редактирано от Idea of Evil (преглед на промените)

преди 3 часа, nikssi написа:

Снощи се прибирам късно и по навик отварям калдейта и баси и ужаса...май ще си променя настройките на профила,че като се почна едно...

Предварително прочетох всички постове с един клик. :D  Днес в пролуката за почивка опааа пак пълни теми. Интересно все блокирани ми излизат, аз ли нещо направих форума ли ги банна...уж писали пък им няма постовете. Баси и все за Русия пишат...една в друга тема го обърна на чат с Мойра ,тука брадатковци с чужди имена го обърнаха на пропаганда против Русия. Мразели били..ми човек сам се мрази запомнете го това.

Довечера пак ще мина един тигел да видя троловете дали случайно не са си намерили по-приятно забавление. :D

Имам чувството, че политическите теми в Калдата привличат като магнит троловете от нета.

• Автор
преди 3 часа, Idea of Evil написа:

Знам, че ти най-вероятно самият си някой трол от Кремъл, но това не е за теб,

Първо - Ако искаш да се запознаем лично, за да ти докажа лично, че не съм трол от Кремъл, но след това държа лично ти

да ми се извиниш в същия този форум.

Второ - Благодаря, че си се регистрирал само за да ми отговориш. Твоето мнение е важно за мен.

Аз пък мисля, че няма платени тролове тук. Има хора с различна степен на тъпота и непоносимост към чуждото мнение. Няма да ги посочвам, ясни са на всички интелигентни хора, влизащи тук.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Да, на всички интелигентни хора е ясно, кой е златната кокошка. :D

преди 4 часа, Мойра написа:

Имам чувството, че политическите теми в Калдата привличат като магнит троловете от нета.

Ако това се отнася към мен, то си много далеч от истината. Това, че не харесвам Русия, с основание, не ме прави трол, напротив.

преди 1 час, momolord написа:

Първо - Ако искаш да се запознаем лично, за да ти докажа лично, че не съм трол от Кремъл, но след това държа лично ти

да ми се извиниш в същия този форум.

Второ - Благодаря, че си се регистрирал само за да ми отговориш. Твоето мнение е важно за мен.

Няма нужда да ми доказваш, времето ми е прекалено ценно да се виждам с анонимни потребители от разни форуми, за да потвърдя, че не са тролове. А както казах и в предишния си пост: в случай, че не си трол - прегледай българската история отново и ми кажи защо подкрепяш толкова много Русия. Уверявам те, че те никога не са ни помагали. Като започнеш от убийството на Левски и стигнеш до днешно време с хибридната им война, работата си остава същата.

Що се палите! Без това от никого нищо не зависи! Едва ли някой "голям" да чете писаниците ни  и камо ли да се съобразява с тях! Едва ли тези писаници да са променили възгледите на когото и да било! Аз се радвам, че нещата се движат благоприятно политически и след няколко месеца това ще проличи! Тежко на соросоидите защото кариерата им приключва! Всичко тоова независимо дали се харесва на този лили онзи! Фактите са си факти, а и всички гледаме какво се случва! Иначе темата е добра защито можем да се насладим на уникални бисери! 

Платени тролове има ли във форума, не знам, но знам ,че се правят опити за насаждане на антибългарски инетреси и  това в унисон с правителствената политика. За радост - доста неуспешно!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

преди 39 минути, Кумчо вълчооо написа:

Платени тролове има ли във форума, не знам, но знам ,че се правят опити за насаждане на анти-български интереси и  това в унисон с правителствената политика. За радост - доста неуспешно!

Та чак се регистрират тук за да дадат своя принос-подкрепа в полза на любимата кауза. :D

• Автор
преди 2 часа, Idea of Evil написа:

Ако това се отнася към мен, то си много далеч от истината. Това, че не харесвам Русия, с основание, не ме прави трол, напротив.

Няма нужда да ми доказваш, времето ми е прекалено ценно да се виждам с анонимни потребители от разни форуми, за да потвърдя, че не са тролове. А както казах и в предишния си пост: в случай, че не си трол - прегледай българската история отново и ми кажи защо подкрепяш толкова много Русия. Уверявам те, че те никога не са ни помагали. Като започнеш от убийството на Левски и стигнеш до днешно време с хибридната им война, работата си остава същата.

Гарантирам ти, че съм много по-запознат от теб с българската история.

Къде видя в заглавието на темата, че подкрепям Русия? Или е най-лесно да се пуснем по течението,

защото името Русия, присъства. Наистина ли си толкова зомбиран, че не можеш да разтълкуваш едно просто заглавие?

Уверявам те, запиши курсове по история.

Редактирано от momolord (преглед на промените)

преди 3 минути, momolord написа:

Гарантирам ти, че съм много по-запознат от теб с българската история.

Къде видя в заглавието на темата, че подкрепям Русия? Или е най-лесно да се пуснем по течението,

защото името Русия, присъства. Наистина ли си толкова зомбиран, че не можеш да разтълкуваш едно просто заглавие?

Уверявам те, запиши курсове по история.

Малоумен коментар, ама много. Не е само заглавието, а постовете ти като цяло. За една минута прегледах 10 от постовете ти и работата стана ясна.

И не гарантирай неща, които няма как да гарантираш. Смешно е.

Редактирано от Idea of Evil (преглед на промените)

• Автор
Току що, Idea of Evil написа:

Малоумен коментар, ама много. Не е само заглавието, а постовете ти като цяло. За една минута прегледах 10 от постовете ти и работата е ясна.

И не гарантирай неща, които няма как да гарантираш. Смешно е.

Кое е малоумното?

Че нямаш доблестта да ми го кажеш в очите ли? Че си поредния спамер, който се мисли за много знаещ?

Аргументирай се, като интелигентен човек, а не ми излизай с егото на циганин, закупил нов Мерцедес.

Току що, momolord написа:

Кое е малоумното?

Че нямаш доблестта да ми го кажеш в очите ли? Че си поредния спамер, който се мисли за много знаещ?

Аргументирай се, като интелигентен човек, а не ми излизай с егото на циганин, закупил нов Мерцедес.

Защо го обиждаш човека сега ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.