Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Плаща ли се на платените политически драскачи за насаждане на омраза към Русия във форума на Калдата - мнения и решения

Featured Replies

преди 23 минути, momolord написа:

Все някога ще обясня и "тавтологията", но това не пречи да продължавате да питате, разбира се. :)

Тук пишат хора, чиято работа е да пишат на друго място?

Т.е. Получават заплата там, където работят, а тук получават хонорар?

• Отговори 557
  • Прегледи 22,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 17 минути, Мойра написа:

Тук пишат хора, чиято работа е да пишат на друго място?

Т.е. Получават заплата там, където работят, а тук получават хонорар?

Като Петър Волгин и Велислава Дърева ли ?

преди 2 часа, karadzha написа:

Що за тавтология? "Плаща ли се на платените":D

То ако не се плаща, кви платени са тогава?:) Дано само им плащат повечко, че да не карат само на семки и бонбонки:D

Ами в крайна сметка може да се окаже че спрямо руските драскачи  наистина са неплатени и са работили за семки и бонбонки. :) .

Така че няма грешка в темата.

преди 36 минути, skalata_73 написа:

Capture_2014-02-15_a_22.52.48.jpg

То затъ, ако не са троловете, не можем да разберем по какво ни се различават партиите. Всички са за Русия.

Добре, че са троловете, да изкарват, че някои от тях не са, че да ги различаваме.

преди 3 часа, karadzha написа:

Що за тавтология? "Плаща ли се на платените":D

То ако не се плаща, кви платени са тогава?:) Дано само им плащат повечко, че да не карат само на семки и бонбонки:D

И за бисквитки сигурно имат парички, но не от онези кучешките, че са скъпички :clown:

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Правиш ли разлика в кой отдел на ДС  са работили описаните? 

Като малък си мечтаех да стана и разузнавач. Не ме огря, но смятам, че тия хора са вършили добра работа за държавата ни. Естествено, навсякъде има предатели, както и такива, гледащи само своето благо. Затова за мен да си бил сътрудник на ДС е един вид днес да си служител на разузнавателните ни служби, колкото и мижави да са според някои. Доноси има и днес, дори по-много. Питай модераторите, дето имат достъп до докладите, те ще ти кажат. Не е ли все едно и също това? Натискаш бутончето "докладвай" и си измиваш ръцете. Винаги съм мразил доносниците, дори тоя донос да е само с един бутон "докладвай". Естествено мразя и доносниците в ДС, които с повод и без повод са очерняли хората и са им създавали проблеми. Но много хора от ДС просто са работили за сигурността ни, колкото и смесени да са нещата. Защото България бе спокойна 45 години, за разлика от днес. 

преди 18 минути, Кико написа:

Правиш ли разлика в кой отдел на ДС  са работили описаните? 

Като малък си мечтаех да стана и разузнавач. Не ме огря, но смятам, че тия хора са вършили добра работа за държавата ни. Естествено, навсякъде има предатели, както и такива, гледащи само своето благо. Затова за мен да си бил сътрудник на ДС е един вид днес да си служител на разузнавателните ни служби, колкото и мижави да са според някои. Доноси има и днес, дори по-много. Питай модераторите, дето имат достъп до докладите, те ще ти кажат. Не е ли все едно и също това? Натискаш бутончето "докладвай" и си измиваш ръцете. Винаги съм мразил доносниците, дори тоя донос да е само с един бутон "докладвай". Естествено мразя и доносниците в ДС, които с повод и без повод са очерняли хората и са им създавали проблеми. Но много хора от ДС просто са работили за сигурността ни, колкото и смесени да са нещата. Защото България бе спокойна 45 години, за разлика от днес. 

Напълно прав си.

Разузнавачите са хора за уважение.

Чудя се, коя голЕма глАва затри специалните служби и защо?

Не знам друга държава без специални служби.

А доносници е имало винаги, има и ще има, защото такъв е моралът на някои хора, достойни единствено за презрение.

Жалко, че мнозина не правят разлика между разузнавач и доносник.

Чудя се защо Миро е толкова упорит - никой нищо не му плаща и той все си е на линия....Като денонощно дежурен бандеровец!

Току що, Реджеп Иведик написа:

Доносниците на кого донасят ?

Зависи.

Ако са вербувани от някоя служба - на нея, ако са любители сами избират на кого.

Току що, Мойра написа:

Зависи.

Ако са вербувани от някоя служба - на нея, ако са любители сами избират на кого.

Значи доносниците донасят на разузнавачите нали ?

преди 1 минута, NEY написа:

Чудя се защо Миро е толкова упорит - никой нищо не му плаща и той все си е на линия....Като денонощно дежурен бандеровец!

Бори се със злото, човекът, затова. ;) 

преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:

Едва ли.

преди 2 минути, Мойра написа:

Едва ли.

???

Разузнавач без агентурен апарат е като айрян без краставици и без кисело мляко. Гола вода

Много книги май за Шерлок Холмс сте чели. Бомбонена хартийка и пембян конец. А, то май беше за инспектор Стрезов

преди 2 минути, Реджеп Иведик написа:

???

Разузнавач без агентурен апарат е като айрян без краставици и без кисело мляко. Гола вода

Агентурният апарат не се състои от доносници.

Лека нощ!

преди 7 минути, Мойра написа:

Агентурният апарат не се състои от доносници.

Лека нощ!

А от какво се състои ?

Ако агентурния апарат не донася, каква е ползата от него ???

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

преди 33 минути, Реджеп Иведик написа:

Доносниците на кого донасят ?

На тоя, дето държи кокала. Но не там е проблема, а в това, че може невинни хора да бъдат обвинени, само защото някой мазник и доносник е преценил така! Днес е в още по-голяма сила това. Отиваш в някоя фирма и там винаги има няколко човека на шефа, още няколко, дето им е драго да доносничат и няколко, дето без да искат правят това. В тоя форум как е? Питай модераторите колко доклада има срещу мен и колко съм пуснал аз. Докладвал съм единствено в краен случай и докладите ми се броят на пръстите на ръцете и то за 11 години в тоя форум. Ти как я разбираш тая работа? Кой нормален човек ще тръгне да се моли на моля другарката? 

А за Социалистическа България какво да кажа. Ако бе капиталистическа, щеше да бъде още по-зле. Или викаш, капиталистическа Турция бе по-добре от нас до 1980 година? Едва след това успяха да дръпнат малко и едва след твърдата ръка на Ердоган дръпнаха още повече. Или да вземем капиталистическите латиноамерикански държави. С какво бяха по-добре от нас до 1990 година? С нищо. При социализма колкото и малко да бе, всичко бе организирано. Днес всичко е хаос. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

преди 1 час, Кико написа:

А за Социалистическа България какво да кажа. Ако бе капиталистическа, щеше да бъде още по-зле. Или викаш, капиталистическа Турция бе по-добре от нас до 1980 година? Едва след това успяха да дръпнат малко и едва след твърдата ръка на Ердоган дръпнаха още повече. Или да вземем капиталистическите латиноамерикански държави. С какво бяха по-добре от нас до 1990 година? С нищо. При социализма колкото и малко да бе, всичко бе организирано. Днес всичко е хаос. 

Ами тя беше след освобождението от турско робство и за кратко време стана един от лидерите в Европа. След окупацията от СССР пардон освобождението от фашизма - какъвто в България не е имало между другото се нареди на първо място отзад напред де и продължава да го подържа успешно защото ни ръководят кадрите които Руските служби така старателно създадоха и продължават да създават. А за разликите социализъм -капитализъм спомни си ГДР и ФРГ - един и същи народ . Северна и южна Корея също.

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Разузнавачите работят в чужбина, в страната работи контраразузнаването!Между информатор и доносник има голяма разлика!

Ама нищо, за всичко е виновна Масква.;)

преди 32 минути, lsmurf написа:

Ами тя беше след освобождението от турско робство и за кратко време стана един от лидерите в Европа. След окупацията от СССР пардон освобождението от фашизма - какъвто в България не е имало между другото се нареди на първо място отзад напред де и продължава да го подържа успешно защото ни ръководят кадрите които Руските служби така старателно създадоха и продължават да създават. А за разликите социализъм -капитализъм спомни си ГДР и ФРГ - един и същи народ . Северна и южна Корея също.

Не ме разбра правилно, а и аз не съм се опитвал да обяснявам какво точно имах предвид, когато написах, че ако бяхме капитализъм, щяхме да сме по-зле. Имах предвид, че бедните щяха да си останат бедни и дори да станат още по-бедни. Доказва го днешния капитализъм. Който бе богат преди 1989 година, днес също е с повече възможности. И обратното - който нямаше никаква опора, днес има още по-малка. От тая гледна точка капитализма днес е вреден за масите. Това, че 20% от населението живее на гърба на останалите 80%, не прави капитализма по-добър строй. Да, хубаво е човек да е някъде между тия 20%, но какво правим с чувството за вина?   И между другото да попитам...как разбра, че в Южна Корея са били по-добре и че в ГДР са били зле? Дори днес Южна Корея е страната с най-голяма експлоатация на хората. Преди 3-4 години даваха филм за така нареченото Южнокорейско чудо. Там хората ги е страх да излязат дори отпуска, да не говорим за болнични. Те работят допълнително, само и само да не останат без работа. Не, благодя за подобен капитализъм! И какво от това, че някой се ползва от благата, които произвеждат - телевизори, коли и изобщо електроника? Това прави ли обикновения кореец по-щастлив, по-богат, по-задоволен? Да, знам че едно зомби е задоволено от това, че е зомби. Но това ли е начинът?

Май отново имаме разконсервиран дълбоко замразен акаунт. След 6 години регистрация изведнъж изплува в темите за политика. :D

Май тука съвсем ни мислят за слепци.

преди 38 минути, lsmurf написа:

Ами тя беше след освобождението от турско робство и за кратко време стана един от лидерите в Европа. След окупацията от СССР пардон освобождението от фашизма - какъвто в България не е имало между другото се нареди на първо място отзад напред де

Наскоро излязоха документи, че всъщност след освобождението от турско  не сме били сред лидерите в Европа, а след освобождението от фашизма доказано не сме били на последно място е Европа.

Ама нищо, за всичко е виновна Масква.:)

Доколкото сме учили по време на "комунизма", България е била на седмо място в Европа през 1938 година. Въпросът обаче е, колко държави е имало тогава в Европа. На седмо, на седмо, ама прабаба ми е била слугиня и е завършила едва трето отделение. Таковам ти и седмото място! 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.