Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Плаща ли се на платените политически драскачи за насаждане на омраза към Русия във форума на Калдата - мнения и решения

Featured Replies

Кое е спекулация?! Това, че ти заговори за личностови нападки и аз изказах своето мнение по въпроса?! Знаеш ли значението на думата спекулация?!

• Отговори 557
  • Прегледи 22,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 4 минути, Merryl написа:

Но е гадничко да го споменеш тук и да ме поставиш в ситуация да трябва да се оправдавам

Просто това е мн добър пример за въведения от теб термин "некоректност".  Както ти се обосноваваш та, така и аз съм се .

Приемам го като част от дискусията, а не като личностни заяжданици , за чиято разлика именно и говоря.

преди 7 минути, miro20 написа:

Просто това е мн добър пример за въведения от теб термин "некоректност".  Както ти се обосноваваш та, така и аз съм се .

Приемам го като част от дискусията, а не като личностни заяжданици , за чиято разлика именно и говоря.

Верно ли считаш, че това е по-различно и /което е по-важно/ по-добро поведение...

Верно, че познавам и такива, които явно имат някаква компенсаторна необходимост непременно да започват всеки свой пост с обида към опонентите си, но все си мисля, че едното е най-обикновено невъзпитание, а другото е по-гадното, увличане на опонента в друго /по-ниско/ ниво, което той не познава така добре...

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

току що, Merryl написа:

Верно ли считаш, че това е по-различно и /което е по-важно/ по-добро поведение...

Ами да . Защото едно е да дискутираш тема , друго е да дискутираш хората в темата. И не само да ги обсъждаш , ами и по най гаменски начин да ги обиждаш.

Второто е неприемливо за който и да е форум.

преди 1 минута, Merryl написа:

такива, които явно имат някаква компенсаторна необходимост непременно да започват всеки свой пост с обида към опонентите си,

Много са :)

Дори нещо повече.. някои имат фетишистко увлечение да пишат офтопици и обиди за "самия спорт" , без значение от темата, просто защото затова се е регнал тук / с добър запас резервни никове при случай на банове/  :)

преди 26 минути, momolord написа:

И к'во викаш, Миро не работи за жълти стотинки, цапайки форума с помията си?

На Миро може и от калдата да му плащат да разобличава  пропагандата в полза на руските интереси в текущата ситуация. В беля ще ги вкарате. Мъжкар и "биткаджия" като Борисов се огъна и се зачуди какво да каже, та какво остава за другите. 

Разбирам, че за вас това е "помия" тук, но за мен темата, както е формулирана е помия в българското интернет пространство. Съжалявам, че съм участвал с наивни постове, преди да разбера точно как стоят нещата. Проблемът с пропагандата, троловете и чия "добра практика" е добре обсъден и документиран. 

По- коректната тема е :  "Платени тролове заливат форумите с политическа помия Дискусия за пропагандата" . Днес попаднах на една такава. 

Аз си направих едни библиотеки с rss, направих 3 папки - едната "ProPutin", другата ProEU" и една за световни медии и сега се наслаждавам, т.е. намерих решение. Нали темата изисква и решения накрая. 

преди 17 минути, MicraNT написа:

По- коректната тема е :  "Платени тролове заливат форумите с политическа помия Дискусия за пропагандата" . Днес попаднах на една такава. 

Мдааа

Цитат

Това не ти е русофилската Калдата и ти и трола над теб, ще си пишете там хвалебствията за дребното диктаторче. Тук е пробългарски форум.

От тука са всичките навлеци.

• Автор
преди 53 минути, miro20 написа:

Тук сме на едно мнение. От много тодавна повтарям че тук има само "фенове" както са футбнолните фенове . НЕзависимо колко  им се е изложил отбора, те са безпрекословно зад него .

Ще те разочаровам обаче. Въпреки че визирате мен и Благо и още един двама , единствения критерий с който ме заливат с помия и с какво ли не е .. че  нямат аргументи за дискусия.

А повечето тук не могат да водят нормална дискусия.

Защо ми кажи във всеки пост , когато някой ми отговаря, трябва да се вмъква 90% личностни заяжданици обиди и гаменщина, вместо просто да се каже - аз не съм съгласен с теб, защото еди какво си .

Точка :)

Няма такова нещо. Проследи повечето дискусии как се водят.

Е аз ли съм трола в случая ?

Повечето тук  възприемат форума като сектантско поле, в което да си сеят фейк пропагандата, социалистически и др глупости оборени много отдавна, и всеки който оспори  това - е платен трол.

Не другари, не трябва някой да плаща за това да си имам собствено мислене и нормален разсъдък.

Ти си и трол, и зараза, и платен драскач, казал съм Ти го многократно.

Аргументи против твоите глупости, имам с тонове, но понеже си платен драскач, не им обръщаш внимание и ги игнорираш удобно.

Вземи се засрами най-накрая, защото наглостта Ти няма граници.

преди 6 минути, nikssi написа:

Мдааа

Да оттам е, нарочно го сложих в кавички да е по- лесно за гугъл, но изводът ти не е правилен. Нямам профил там. Бегло знам, че имат някакъв общ генезис дати-те, но не ме интересува. По- скоро съм склонен да вярвам на Бивол, на преценката си след употреба на гугъл и благодарение на това, че ми е ясно общо взето как работи мрежата и съдържанието в нея.  

преди 16 минути, MicraNT написа:

Да оттам е, нарочно го сложих в кавички да е по- лесно за гугъл, но изводът ти не е правилен. Нямам профил там. Бегло знам, че имат някакъв общ генезис дати-те, но не ме интересува. По- скоро съм склонен да вярвам на Бивол, на преценката си след употреба на гугъл и благодарение на това, че ми е ясно общо взето как работи мрежата и съдържанието в нея.  

Аз нямам предвид тебе. Съжалявам ако съм те навел на подобна мисъл. Четейки две три страници там установих неприятни неща. Феновете приждащи от там плюят с хъс калдейта. Същевременно тук говорят различни неща и се правят на жертвени агънцета.Типично за юзърите във форума на датата.

Аз имам там регистрация и то от някъде 2005 или 2006,  но скоро не съм се логвал. Както и да е. Странно ми изглежда как са намесили и един модератор от тук .... баси и той ли бил путинист. Е , как да ги приемам на сериозно тия келеши там?  :D

Редактирано от nikssi
Грешки в правописа. Това за Мирчо... (преглед на промените)

преди 6 часа, nikssi написа:

Странно ми изглежда как са намесили и един модератор от тук .... баси и той ли бил путинист.

За Ванката ли става въпрос ?

преди 7 часа, momolord написа:

Ти си и трол, и зараза, и платен драскач, казал съм Ти го многократно.

Аргументи против твоите глупости, имам с тонове, но понеже си платен драскач, не им обръщаш внимание и ги игнорираш удобно.

Вземи се засрами най-накрая, защото наглостта Ти няма граници.

Трол срам няма.

...........

си и трол, и зараза, и платен драскач

наглостта Ти няма граници

.........

тия келеши там

............

преди 2 часа, Мойра написа:

Трол срам няма.

преди 10 часа, Merryl написа:

Верно, че познавам и такива, които явно имат някаква компенсаторна необходимост непременно да започват всеки свой пост с обида към опонентите си,

Драги Мойра и Мерил, ето за това по горе става въпрос. /А то е нюню малка част от начина на водене на "дискусия" тук/

преди 4 часа, M.Николов написа:

А какво стана с него всъщност, къде се изгуби?

Писна му на х-я, от политиката на администрацията. Да пуска платени индивиди, като тукашния Миро. Да ги защитават и да ги пазят. Виж само, колко платени теми се навъдиха. Смяташ ли, че е случайно? Оня платения си позволява, да добавя неказани думи, в чужди постове. И реакция нямаше. Питах лично баш главния, получих празни приказки. Ама как ще има реакция, като шефчето му, е модератор на раздела. :D

Това е Калдата, форум за софтуер и хардуер. А се превърна заради един двама, в нещо друго. Дето мирише.

Редактирано от AntiAlGor (преглед на промените)

Може и да пише. В други раздели.

Че то има ли място в което да не се плаща на платени тролове да промиват съзнанието? Всеки сам си носи главата на раменете и си преценява ще позволи ли да му внушават кретении...

Форума си беше приличен,като за форум...докато не се появиха едни изхвърлени ..от всякъде...и почнаха да сипят квалификации и определения ,за хора които си вършеха перфектно работата във форума,спазвайки добрия тон....За това и нивото спадна....После следват обяснения,от рода:"когато почне да ги псува,тогава ще има наказания"...На лъжи,манипулации и обиди,вече никой не обръща внимание..нищо ,че в речника на някои "колеги" думите "трол,хейтър,клика,мурзилка ,путинист,подлога присъстват през пост...Някои ги наказаха,щото нарекли някого кретен..ми това е най-безобидното определение,за поведението и начина на дискутиране в която и да е тема..всъщност секцията е само една-"Политика"...И аз се чудя-как се прави разлика кого и как да се санкционира-значи да те нарекат хейтър не е обидно,но ако те нарекат кретен,вече си е за наказание!?Заради аватара някой ме определя като "рибка",аз ако му тегля една майна,заради кърпата на главата,кого и как ще накажете!?И хич да не ми цитира постове,ами да погледне своите...и пак да си говорим за дискусия и правилата за водене на такава..ако изобщо знае какво е това...

Цитат
1. Уважавай опонента си, изслушвай го и не го обиждай. Така не ставаш по-убедителен, а напротив - то е признак, че си изчерпал аргументите си в своя защита.

2. Добре обмисли темата, подготви се за нея, като прочетеш допълнителна литература и когато коментираш, се стреми да не се отклоняваш от поставения въпрос.

3. Разсъждавай логично и се старай да илюстрираш с примери тезата си, там където това е възможно, за да може доводите ти да бъдат убедителни.

4. Старай се да формулираш точни и ясни изречения с правилен словоред, които да изразяват завършена мисъл, за да бъдеш разбран правилно от останалите участници.

5. Особено важно е умението да се различава аргумент от факт, който нищо не доказва, за да не се изпада в празнодумстване.

6. Внимателно прецени дали си достатъчно компетентен по дискутирания въпрос и ако имаш известни съмнения, по-добре е да се въздържаш от коментари.

7. Задължително спазвай благоприличие и цензура при избора на изразните си средства.

8. Помни, че не е достатъчно само да изразиш несъгласие или съгласие с дадената теза, а и да обясниш причините, заради които заемаш тази позиция.

9. Избягвай да правиш категорични изявления от рода „това е така" или „това не е така", без да се обосновеш по някакъв начин.

10. През цялото време, докато тече дискусията, спазвай задължително добрия тон и помни, че както и да завърши тя, финалът й в никакъв случай не бива да бъде основание за бъдещи конфликти в междуличностен план.   

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

преди 1 минута, NIKISHARK написа:

докато не се появиха едни изхвърлени ..от всякъде...

Така е... много от моите т.нар. опоненти   открито се хвалят как заобикаляли банове, трети пък си пишат и също хвалят,  като циклофреници  тук от няколко ника...  :)

Други "изхвърлени отвсякъде" дойдоха от така нелюбимата ви дата.бг :) Като разбира се , не казват за какво са  наритани от там :)

Само аз ли съм нормален човек, който от години си е с еднакъв където може ник, аватар, подпис и стил ?

А за банове , едно че нямам такива, никой от икъде не ме е гонил , а ако съм понасял наказания никога не съм ги заобикалял . За  думата "кретен" не си прав. тук получих едноседмично наказание за това че ..."се съмнявам в психическата лабилност"  /мисля се вижда в профила ми тук/  което казах за  един псуващ ме индивид :)

Ах колко съм лош.

преди 8 минути, NIKISHARK написа:

аз ако му тегля една майна,заради кърпата на главата,кого и как ще накажете!?

НЯкой ти е теглил майна затова че си рибка ? ??

Сериозно ли ? :)

преди 4 минути, NIKISHARK написа:

И аз се чудя-как се прави разлика кого и как да се санкционира-значи да те нарекат хейтър не е обидно,но ако те нарекат кретен,вече си е за наказание!

Колега, мене ме наказаха,че съм нарекъл някого селянин. Ти ми говориш за хейтъри...Ясно е като бял ден,че тука определени навлеци се толерират от администрацията.

Ми да продължават .... с калдейта и без живота продължава.

Троловете много свалиха нивото на форума, което преди появата им беше доста прилично.

Жалко.

преди 8 минути, miro20 написа:

Интересно ти от къде се пръкна и що не се върнеш там, където си бил???....Не споменах ли ,че не трябва ,и не е задължително,а препоръчително да не си на "всяка манджа-мерудия"..особено ако си забъркал манджа с грозде!!??

преди 1 минута, NIKISHARK написа:

Интересно ти от къде се пръкна и що не се върнеш там, където си бил???....Не споменах ли ,че не трябва ,и не е задължително,а препоръчително да не си на "всяка манджа-мерудия"..особено ако си забъркал манджа с грозде!!??

Не, не си споменавал.

А и не знам за каква манджа с грозде говориш.

най е лесно да се реве без грам обосновка. :)

така  и не разбрах, някой псувал ли те е на "рибка" , така както ти се заканваш да псуваш  някого на майната си ?

преди 5 минути, Мойра написа:

Троловете много свалиха нивото на форума, което преди появата им беше доста прилично.

Жалко.

жалко е че симпатизираш на такива.

По "реването' са някои други...чудя се що не съм им искал процент от "печалбата"..и да дам парите за подкрепа на форума..и от тях да има някаква полза....

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.