Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Плаща ли се на платените политически драскачи за насаждане на омраза към Русия във форума на Калдата - мнения и решения

Featured Replies

преди 1 час, NIKISHARK написа:

На лъжи,манипулации и обиди,вече никой не обръща внимание..нищо ,че в речника на някои "колеги" думите "трол,хейтър,клика,мурзилка ,путинист,подлога присъстват през пост...Някои ги наказаха,щото нарекли някого кретен..ми това е най-безобидното

Ти изби цялата риба ! Извинявай не намеквам за ника ти просто такъв е лафа.

Не знаех че кретен е по безобидно от путинист но човек се учи докато е жив. Нали харесвате господин Путин как така ви обижда като ви нарекат така?

Редактирано от lsmurf (преглед на промените)

• Отговори 557
  • Прегледи 22,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
току що, lsmurf написа:

Ти изби цялата риба ! Не знаех че кретен е по безобидно от путинист но човек се учи докато е жив. Нали харесвате господин Путин как така ви обижда като ви нарекат така?

Не аз приятелю..и не съм избил "цялата риба"..има и за Вас.....Я ми кажи,как определи моя милост като "нали харесвате господин Путин"?

преди 18 минути, NIKISHARK написа:

.чудя се що не съм им искал процент от "печалбата"

Идея си нямам каква печалба и какви пари те /ви/ гонят постоянно, но нищо не пречи да си искаш каквито и проценти искаш. Но едва ли тук някой ще ти отговори.

Аз поне с нищо не мога да ти помогна.

Иначе идеята не е лоша. КАжи кои думи са обидни за теб, за да се коригирам ? :)

Не аз приятелю..и не съм избил "цялата риба"..има и за Вас.....Я ми кажи,как определи моя милост като "нали харесвате господин Путин"?

Ами с такова впечатление съм останал ако не е вярно просто кажи "Аз не харесвам господин Путин " и веднага получаваш извинение от моя страна .

Защо Мирко и Блажко не са в "празните приказки" поне веднъж? Защото стинки оттам не капят[emoji4]

Защо рядко блокират? Защото си имат готови ОТ (като блокират е яко – за повече от 12 часа; липсва им ОТ; отговорът бива "В Хамерика пък бият негрите", а то даже ги отстрелват като зайци)[emoji4]

Защо ги няма никъде другаде в Нета? Защото са разпределени точно в КД[emoji4]

Абе, Караджа, отдавна не гледам нито стотинките, нито левовете.

Не че не си демонстрирал нЕкои мисловни пропуски, та е ясно защо не можеш да се направиш изводите ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Форума си беше приличен,като за форум...докато не се появиха едни изхвърлени ..от всякъде...и почнаха да сипят квалификации и определения ,за хора които си вършеха перфектно работата във форума,спазвайки добрия тон....За това и нивото спадна....После следват обяснения,от рода:"когато почне да ги псува,тогава ще има наказания"...На лъжи,манипулации и обиди,вече никой не обръща внимание..нищо ,че в речника на някои "колеги" думите "трол,хейтър,клика,мурзилка ,путинист,подлога присъстват през пост...Някои ги наказаха,щото нарекли някого кретен..ми това е най-безобидното определение,за поведението и начина на дискутиране в която и да е тема..всъщност секцията е само една-"Политика"...И аз се чудя-как се прави разлика кого и как да се санкционира-значи да те нарекат хейтър не е обидно,но ако те нарекат кретен,вече си е за наказание!?Заради аватара някой ме определя като "рибка",аз ако му тегля една майна,заради кърпата на главата,кого и как ще накажете!?И хич да не ми цитира постове,ами да погледне своите...и пак да си говорим за дискусия и правилата за водене на такава..ако изобщо знае какво е това...

1. Уважавай опонента си, изслушвай го и не го обиждай. Така не ставаш по-убедителен, а напротив - то е признак, че си изчерпал аргументите си в своя защита.  

2. Добре обмисли темата, подготви се за нея, като прочетеш допълнителна литература и когато коментираш, се стреми да не се отклоняваш от поставения въпрос.  

3. Разсъждавай логично и се старай да илюстрираш с примери тезата си, там където това е възможно, за да може доводите ти да бъдат убедителни.  

4. Старай се да формулираш точни и ясни изречения с правилен словоред, които да изразяват завършена мисъл, за да бъдеш разбран правилно от останалите участници.  

5. Особено важно е умението да се различава аргумент от факт, който нищо не доказва, за да не се изпада в празнодумстване.  

6. Внимателно прецени дали си достатъчно компетентен по дискутирания въпрос и ако имаш известни съмнения, по-добре е да се въздържаш от коментари.  

7. Задължително спазвай благоприличие и цензура при избора на изразните си средства.  

8. Помни, че не е достатъчно само да изразиш несъгласие или съгласие с дадената теза, а и да обясниш причините, заради които заемаш тази позиция.  

9. Избягвай да правиш категорични изявления от рода „това е така" или „това не е така", без да се обосновеш по някакъв начин.  

10. През цялото време, докато тече дискусията, спазвай задължително добрия тон и помни, че както и да завърши тя, финалът й в никакъв случай не бива да бъде основание за бъдещи конфликти в междуличностен план.   

Колега Nikishark, можеш ли да бъдеш конкретен - за кой говориш?

Кой кого и как е обидил.

Дай няколко примера.

преди 3 минути, Blago72 написа:

Не че не си демонстрирал нЕкои мисловни пропуски, та е ясно защо не можеш да се направиш изводите ;)

Абе Благо, тоя айфон няма ли проверка за правопис, та да не си личи неграмотността на собственика му?;)

Абе Благо, тоя айфон няма ли проверка за правопис, та да не си личи неграмотността на собственика му?[emoji6]

Има Язе, не знам защо ги прави с главна буква грешките :D

преди 14 минути, miro20 написа:

КАжи кои думи са обидни за теб, за да се коригирам ?

Ти си "инж."...би трябвало да знаеш елементарните неща......

преди 11 минути, lsmurf написа:

Ами с такова впечатление съм останал ако не е вярно просто кажи "Аз не харесвам господин Путин " и веднага получаваш извинение от моя страна .

На какво точно ,колега се основават Вашите впечатления?Въпросът ми не е случаен...Ако имате конкретен ,мой пост,мнение..няма значение какво ,моля да ми го цитирате...Политиката ,като цяло, не е "на ти куклите-дай ми парцалките"..поне от Вашите постове съм останал с такова убеждение..И сега да ми задавате подобен въпрос ..е леко некоректно...Не харесвам неща от политиката на Путин,но два пъти повече не харесвам лупингите и манипулациите на САЩ  и НАТО....

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

току що, Blago72 написа:

Има Язе, не знам защо ги прави с главна буква грешките :D

Много си далеч от истината. Имаш точно 3 грешки без никакви, главни букви...Излиза, че и айфоня е менте.:D

преди 6 минути, Blago72 написа:

Е, може и в долари:)

И не претендирам да съм бил изчерпателен – с толкова изводи пак става ясна картината:)

преди 5 минути, язе написа:

Абе Благо, тоя айфон няма ли проверка за правопис, та да не си личи неграмотността на собственика му?;)

И да има ще е само на ханглийски, а Блажко там не бърка и без спелчек:D

преди 10 минути, NIKISHARK написа:

Разбира се, но съм в недоумение от твоите критерии , като последното подхвърлено от теб - че който каже "рибка" можеш да го псуваш.

Или че путинист е обидна дума. или "клика" . Не разбирам.

Това не е в компетенциите на никоя инженерна и/или психологична мисъл :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 12 минути, Blago72 написа:

Кой кого и как е обидил.

Дай няколко примера.

Няма да давам примери,който трябваше да разбере-разбра...За мое огромно съжаление,мъжкарите в България са малко..и стават все по-малко..Аз не докладвам-предпочитам да решавам нещата къде на "лични",къде с аргументи...Не рева за щяло и нещяло...Лошото е ,че на някои вътрешното усещане е такова,че ако не накиснеш някой -денят ти е загубен....

На какво точно ,колега се основават Вашите впечатления?Въпросът ми не е случаен...Ако имате конкретен ,мой пост,мнение..няма значение какво моля да ми го цитирате...Политиката ,като цяло, не е "на ти куклите-дай ми парцалките"..поне от Вашите постове съм останал с такова убеждение..И сега да ми задавате подобен въпрос ..е леко некоректно...Не харесвам неща от политиката на Путин,но два пъти повече не харесвам лупингите и манипулациите на САЩ  и НАТО....

Извинете колега останал съм с грешно впечатление за Вас . При мен нещата са подобни но малко в по друг нюанс  има неща които харесвам в политиката на  Путин въпреки че не са много , и това не ме прави привърженик на САЩ които доста не харесвам но има неща които одобрявам. Нали за това е форума да обменяме мнения ако няма различни такива ще се превърнем митинг на който се скандират определени лозунги. Така че в крайна сметка "путинист"  може да не е коректно спрямо даден човек но не би трябвало да се приема за обида докато "кретен" няма как да се нарече безобидно.

преди 1 минута, miro20 написа:

Разбира се, но съм в недоумение от твоите критерии , като последното подхвърлено от теб - че който каже "рибка" можеш да го псуваш.

Или че путинист е обидна дума. Не разбирам.

Това не е в компетенциите на никоя инженерна и/или психологична мисъл :)

Ами..като гледам..много неща май не са в компетенциите...я ми цитирай мой пост в който съм прекрачил границите на благоприличие?Ако не знаеш какво означава думата питай....

преди 30 минути, Blago72 написа:

Кой кого и как е обидил.

Дай няколко примера.

Няма да ти даде... щото доста ще му се наложи да рови, за да извади  нещо за мен или теб :)

НА фона че помията в обратна посока е в пъти повече. Но .. нека си е на тяхната съвест. :)

Всъщност и преди съм казвал, след доста заключени теми заради красноречиви гаменщини на определени хора, много от тях  се озаптиха и напоследък тона им се пооправи.

Което няма как да не е добре :)

преди 4 минути, NIKISHARK написа:

Ами..като гледам..много неща май не са в компетенциите...я ми цитирай мой пост в който съм прекрачил границите на благоприличие?Ако не знаеш какво означава думата питай....

Попитах и пак повтарям май 3-ти път - това че някой е казал рибка обидно ли е за теб, и дава ли ти право да го псуваш ?

По пресен пример от това, не се сещам :)

Затова и съм в недоумение какво е за теб "обидна дума" .

рибка за мен не е. :) нито путинист нито "клика".

току що, lsmurf написа:

Извинете колега останал съм с грешно впечатление за Вас . При мен нещата са подобни но малко в по друг нюанс  има неща които харесвам в политиката на  Путин въпреки че не са много , и това не ме прави привърженик на САЩ които доста не харесвам но има неща които одобрявам. Нали за това е форума да обменяме мнения ако няма различни такива ще се превърнем митинг на който се скандират определени лозунги. Така че в крайна сметка "путинист"  може да не е коректно спрямо даден човек но не би трябвало да се приема за обида докато "кретен" няма как да се нарече безобидно.

Всяка дума,която определя някого,като такъв какъвто не е,е обида...И най-много тежи,когато е без доказаност....Не коментира тези,на които толкова им е акъла...

Нямам нищо против половината,та ако ще и целия форум да ми се изсипе на главата с реплики и определения от сорта "мурзилка,трол,путинист,русофил,русофоб,хейтър.."и кавото си ще..Ама нека да е с покритие..Нека да е с цитати на постове,да е със заемане на страна..Ама да си смучем от пръстите,колкото да напишем пост и да обидим някого...не върви..Те за това и по-умните спряха да пишат..и моля да не се приема за обида към коментиращите...и на тях ще им писне.... 

Много си далеч от истината. Имаш точно 3 грешки без никакви, главни букви...Излиза, че и айфоня е менте.[emoji3]

Осведоми ме - видях една, случва се от телефон да сбъркаш една буква с друга. Я сподели сега, колко съм неграмотен и ти как знаеш.

преди 26 минути, NIKISHARK написа:

но два пъти повече не харесвам лупингите и манипулациите на САЩ  и НАТО....

Благодарение на лупингите и манипулациите на САЩ и НАТО, в Бургас и Варна няма зелени еуглени и референдуми за присъединяване към мадараша

току що, Реджеп Иведик написа:

Благодарение на лупингите и манипулациите на САЩ и НАТО, в Бургас и Варна няма зелени еуглени и референдуми за присъединяване към мадараша

Това си е твое виждане по въпроса..Трябва ли да мразя някого за това!?

преди 2 минути, NIKISHARK написа:

Трябва ли да мразя някого за това!?

Не.

Може ли някой да ме спре да мразя Путлер и путлеристите за това ?

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

Никой не може да направи това,което човек сам си направи.......Всъщност,не разбирам издигането,в култ,на нещо или някого....и обратното.....

преди 20 минути, miro20 написа:

щото доста ще му се наложи да рови, за да извади  нещо за мен или теб :)

Изобщо няма да се ровя..но на теб определено ще ти се наложи....

преди 18 минути, Blago72 написа:

Осведоми ме - видях една, случва се от телефон да сбъркаш една буква с друга. Я сподели сега, колко съм неграмотен и ти как знаеш.

Освен буквата, имаш една излишна и една липсваща запетая.;) И ако липсващата можем да я пренебрегнем, то излишната направо боде очи.

Редактирано от язе (преглед на промените)

преди 43 минути, NIKISHARK написа:

Изобщо няма да се ровя..но на теб определено ще ти се наложи....

Абе човек :) Аз нищо не ми трябва да ровя.Не мен  , а теб те попитаха за примери

А аз - за 4-ти път те питам нещо толкова просто - коя дума е обидна за теб ? "рибка" дава ли ти право да псуваш ? както  току малко по назад се изрази ?

путинист, клика ?

Освен буквата, имаш една излишна и една липсваща запетая.[emoji6] И ако липсващата можем да я пренебрегнем, то излишната направо боде очи.

Значи, ясно - неграмотен съм :)

А ти - обективен :D

Няма да давам примери,който трябваше да разбере-разбра...За мое огромно съжаление,мъжкарите в България са малко..и стават все по-малко..Аз не докладвам-предпочитам да решавам нещата къде на "лични",къде с аргументи...Не рева за щяло и нещяло...Лошото е ,че на някои вътрешното усещане е такова,че ако не накиснеш някой -денят ти е загубен....

Ако искаш да останеш дискретен, защо не сподели на лични с тези, които трябваше да разберат.

Вероятно, включваш и себе си в "мъжкарите", та сподели конкретно за кой какво имаш в предвид.

Ако не се включваш сам себе си, извинявай.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.