Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Любима марка кола и защо?

Featured Replies

Вие сте

Редактирано от Ивайло Иванофф (преглед на промените)

• Отговори 162
  • Прегледи 16,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Е това е подигравка. Има стотици модели коли. Не може да слагаш само 3 и след това други. Ако ще правиш анкета я прави като хората.

преди 20 минути, Емил Костов написа:

Е това е подигравка. Има стотици модели коли. Не може да слагаш само 3 и след това други. Ако ще правиш анкета я прави като хората.

Тия 3-те са най-известни за това съм ги сложил. Като не знаеш, не спами, моля!

преди 2 минути, Ивайло Иванофф написа:

Напротив, ти така си мислиш. Веднага ти давам модел, който бие всичко - БЕНТЛИ. Това, че ние тук не знаем за него не значи, че в света не откачат по него.

Бугати
Порше
Мазерати
.............

Авторе, почопли си

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 4 минути, ExaFlop написа:

Бугати
Порше
Мазерати
.............

Авторе, почопли си

ФЕРАРИ например.

преди 12 минути, Ивайло Иванофф написа:

Тия 3-те са най-известни

Според кого са най-известни?

преди 12 минути, Ивайло Иванофф написа:

Като не знаеш, не спами, моля!

Не е ясно кой не знае!

Авторе, направи един списък с 10 да не кажа 20 марки за да заприлича на анкета. Сега е едно голямо НИЩО.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 13 минути, Ивайло Иванофф написа:

Аз не спамя, а те карам да мислиш и да не се излагаш.

преди 34 минути, Soviet Soldier написа:

Dodge

И аз съм твърдо за Dodge, въпреки, че от 3 години карам японски трък. 

За сметка но това тази година на 14-ти февруари сутринта изненадах жената с един Avenger. Бих и купил Charger, ама тя минава всеки ден 40 километра в трафик, та не мога да зареждам 8-цилиндрова кола.

2013-Dodge-Blacktop-Lineup-627x364.jpg

Много ме е яд, че спряха от производство Magnum. За мен това беше най-мъжката кола правена някога, но мачовците днес искат тръкове.

5909479New-Dodge-Magnum.jpg

преди 50 минути, Ивайло Иванофф написа:

Най-разпространени в България са WV и Opel

http://autobild.bg/%D0%9D%D0%B0%D0%B9-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%83%D0%BF%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%B1%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%B8/a7030

преди 1 час, Емил Костов написа:

А самите анкети тук позволяват ли да се добавят нови варианти ,както на пример е в ФБ? В смисъл освен основните ,които авторът на анкетата е предложил ,да се добавят и допълнителни от участниците в нея. Примерно цъкмав "Друго" отваря се празен ред ,в който пиша примерно "Dodge" и го пускам ,като нова възможност за гласуване в анкетата. 

преди 12 часа, Soviet Soldier написа:

Всъщност това е статистика за колите най-често сменящи собственика си. Това не говори много добре за тяхната популярност.:emoji_smiley-05:

на 4/30/2016 at 18:02, Емил Костов написа:

Аз не спамя, а те карам да мислиш и да не се излагаш.

Съгласен съм, че автора на темата трябва да се замисли. Обаче същото важи и за теб!Правиш ли разлика между модел и марка автомобил?Бентли не е модел, а марка!

Автора на анкетата наистина трябва да я промени из основи.Не е сериозно да има само три марки автомобили.Всъщност.....смешно е!

Редактирано от StoqnS (преглед на промените)

...Или да поправи заглавието на...любима премиум марка. Така поне на 50% ще е уцелил вкусовете. Другия вариант е да се изброят най-произвежданите в световен мащаб автомобили. А това са Тойота, Фолксваген, GM и така нааттък, да не сбъркам реда.И що автора е пуснал такава тема, не мисли ли, че трябва малко да разшири уводния си пост и да изкаже своето мнение по въпроса? 

Аз съм от хората с любима марка автомобил, но любимите марки през годините при мен са били различни. Обиколил съм всички производители, като почна от ФИАТ и стигна до Мазда. В момента обаче любима марка ми е Форд, което не се е променило вече 10 години. Причината е, че и 10 години вече карам Форд. Що се отнася до това, какво бих искал да имам ако...там нещата са почти същите, защото Форд предложиха доста интересни нови модели напоследък - суперспортни и дори премиум с марката Виняле, които са дообработени стандартни модели на Мондео, Куга и т.н., но с повече внимание към качеството изработката на детайла.  От спортните модели определено съм разтроен. Причината е, че се появиха или ще се появят поне три модела, които си заслужават покупката спрямо други подобни модели на конкуренцията. Първо, Форд Мустанг във вариантите с V8  атмосферни  мотори и форсирания Shelby, Който си е пак Ford,  но използваш легендарното име. Второ, Форд Фокус RS, който тотално преобърна тоя сегмент и накара GOLF R  да изглежда като детска играчка. 4х4 задвижване, два съединителя в задната ос за разпределяне на въртящия момент, режим дрифт, подходящ и за аматьори, 350 к.с., звук като на предшественика с 5 цилиндров мотор, 4.7 секунди от 0-100. Това няма как да не ми е любима кола. Третият модел, който ще се появи скоро, е Ford GT. Там се знае по-малко, но прототип бе представен вече и очакванията са големи. 

Нямам любима марка! Няма как да се влюбя в купчина ламарина.  Има автомобили, които ме грабват, обиквам и шофирам с удоволствие и такива които ненавиждам т.е. за последната категория и аз не мога да обясня! Даден автомобил изведнъж ми става антипатичени, управлявам с яд, а нетърпението да се отърва от него е огромно!!!

П.П. Нека автора на темата да добави в анкетата и точка - нямам любим/а

И все пак май излъгах. Вижте снимката! Мнозина си имат любим автомобил, който никога няма да притежават, а моя е този! Не се сдържах да не иронизирам:))))

RIAN_00159174.LR.ru.jpg

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

преди 1 час, Кумчо вълчооо написа:

Нямам любима марка! Няма как да се влюбя в купчина ламарина.  Има автомобили, които ме грабват, обиквам и шофирам с удоволствие и такива които ненавиждам т.е. за последната категория и аз не мога да обясня! Даден автомобил изведнъж ми става антипатичени, управлявам с яд, а нетърпението да се отърва от него е огромно!!!

П.П. Нека автора на темата да добави в анкетата и точка - нямам любим/а

И все пак май излъгах. Вижте снимката! Мнозина си имат любим автомобил, който никога няма да притежават, а моя е този! Не се сдържах да не иронизирам:))))

RIAN_00159174.LR.ru.jpg

Ако човек няма любим автомобил, то най-вероятно не се интересува от автомобила като произведение на изкуството, а го възприема като транспортно средство за придвижване, нищо по-различно от метрото или тамвая. Разликата е, че има опция за точки "A" и "Б", които са с различно местоположение от тия на трамвая и метрото.  Мисля обаче, че в тая тема става въпрос за друго, иначе автора на темата просто би вмъкнал катоп възможни отговори и "трамвай".  Освен това мисля, че хора без определени предпочитания, просто предпочитат даден модел или марка на момента.  Аз също съм бил така преди да навърша христова възраст, но това е било поради невъзможността да си купя автомобила, който искам. Затова и съм се лутал от една марка на друга, четяйки кой какво пише в пресата. Истината обаче е друга. Когато човек се качи на даден автомобил разбира какво е да ти стане любим или да те отврати. Мога да кажа, кои автомобили са предизвиквали много негативни и не толкова негативни чувства. Почвам от Пежо 206 - малка кола за дълъг човек, недобре зацепващ съединител, странно управление на кокпита ( фаровете така и не можах да намеря, дори след като ми казаха кое лостче е за тях), хазартен скоростен лост и най-лошото - гумено тип ластик кормилно управление, не даващо никакво чувство за пътя. Все едно е вързан ластик, който обира луфтовете, но колелата не разбират това. Това е много гаден автомобил. Друг автомобил, който предизвика чувства от осанна до разпни го е Фолксваген Голф 2. Като качества кръгла нула. Главата ми опира в тавана, кормилото е без серво ( тогава се е доплащало), скоростния лост с 10 сантиметрови луфтове, недобре работещ мотор, гаснещ постояно на светофарите (макар че това е предизвикан от човешка немарливост дефект)...но като цяло тия неща те отблъскват от тоя автомобил, особено големия радиус на завой и трудното паркиране заради трудно въртящия се волан. Но пък от друга страна предизвика усмивка до ушите, след като настъпя газта на 1.6 литровия мотор. Дори и малък, тоя мотор предизвика някакви трепети в мен, главно заради звученето си. Та тоя автомобил колкото и лош да беше, толкова и ме накара да се хиля, както тоя на горния клип. Друг автомобил с противоречиви чувства, който може да те накара да се влюбиш или намразиш, е примерно Ситроен Ксантия. Брилянтен комфорт в комфортен режим, но всичко останало кръгла нула. Въпреки големите си размери, неудобна позиция за високи хора. Ако краката са добре, волана остава на майната си и обратното. място като в кола два класа надолу, че и по-зле. Това встрани не се брои, щото на никой не му е притрябвала ширина, след като не може да се разположжи комфортно по дължина. Абсолютно недомисица с мотора - дизел 90 к.с., с който Ситроена стои на едно място при ускорение. Първа, втора, трета...а едва е вдигнал 40. Гумено управление като на другия френски дарак - Пежо 206. Абсолютна липса на чувства в тоя волан, което е опасно. На всичко отгоре и с тежка хидравлика. Изобщо, тая кола може да те зарадва с безпроблемния си пътен комфорт и да те накара да я мразиш заради всички други недостатъци. 

Има коли, които на външен вид те грабват, защото никога не си се докосвал до тях, но седнеш ли да покараш, набързо гледаш да се измъкнеш. Не съм сигурен, че тия коли, на които много лапета са фенове, биха им харесали ако наистина имат възможност да покарат. Просто качваш се и още в първия момент разбираш кое не е наред. Ако нещата, които не са наред са малко, има вероятност с времето да свикнеш. Но няма как да свикнеш с неудобната позиция на седене или с гуменото управление. Просто винаги ще си мечтаеш за управлението на автомобила, който си карал преди това и ще гледаш да разкараш тоя, с който си в момента. А това са двете най-важни неща в ежедневието - как седиш  в купето и как управляваш това купе. всичко останало е с второстепенно знаение, включително дизайна, на който се възхищаваш докато пластмасите  и кожата в автомобила престане да ухае на ново. 

ПП: Сега се сетих преди време, като бях студент, как посещавах всеки автосалон във Варна. Тогава имах възможност да седна в почти всеки автомобил там и се случиха много странни неща. Любими дотогава автомобили  станаха посредствени за мен, а автомобили, които не исках да погледна, ме изненадаха. Примерно Рено Туинго. Много ми беше противен като форма и размер. Обаче се насилих да седна в него и о, чудо! Това нещо имаше предостатъчно място за мен, което ме изненада. Не ме изненада приятно обаче Лагуната, която като че ли я възприех като по-тясна, въпреки големите си размери. Или да взема невзрачната тогава нова Ланча Капа. Тоя автомобил ме грабна, след като седнах в него. Една кака ме натири в един Мерцедес Е класа и както смятах Мерцедес за нещо извънземно, така и стана нещо посредствено за мен. Отвътре никакви чувства и оня гаден педал на ръчната спирачка... Отивам в BMW 850. Суперр гъзарска за времето си кола. Едва сядам вътре, след това не мога да изляза. Сори, не това е представата ми за автомобил. Влезеш вътре и ако имаш клаустрофобия, си загубен, щото и не може да се измъкнеш.  Та как изглежда дадена кола отвън и какво е чувството вътре, са две съвсем различни неща. 

Относно споменатите три марки в анкетта бих казал следното. Всяка една от тях ми е била ако не любима, то почти любима. Дори и сега се разтроявам между трите, защото и трите предлагат много добри модели. Това с уговорката, че не съм карал новите им модели, за да преценя кое става и кое не. Нищо чудно да си променя мнението на момента. От тая гледна точка ако сега кажа, че БМВ ми е любима, може и да излъжа. Затова казвам - Форд, че нещата там са познати. Няма изненади при тази марка. Знаеш, че ще се побереш във всяка една от тях, знаеш, че управлението винаги е най-доброто съществуващо на пазара и знаеш, че Форд работят и над комфортните окачвания, заедно със спортното поведение на шасито. Изненадата е точно нула. Може би и това е нещото, което прави тая марка любима.

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Всеки с интересите си. 

Не смятам ,че е така трудно да се влюбиш в "купчина ламарина" ,защото може да ти доставя удоволствие ,не по-малко от една жена примерно. Едни намират удоволствие в мощта ,други в това сами да си я правят ,а защо не и двете. Обаче тук удряме в много голям камък ,който може да спре и най-големия маниак - липсата на средства. Ама то в днешно време ,какво ли не опира до пари. И в болницата ще те оставят да мреш ,като куче ,ако не можеш да платиш. 

Дори едни от доказано най-интелигентните хора ,пилотите във ВВС се отнасят с любов към своите машини и в това няма нищо глупаво според мен. Емоциите ,които ти носи една машина ,спокойно могат да те накарат да се влюбиш в нея ,и ако един ден ти се наложи никога повече да не се качиш на нея ,да ти се плаче. Общо взето така става с пенсионираните летци. 

Редактирано от Soviet Soldier (преглед на промените)

на 30.04.2016 г. at 0:58, ExaFlop написа:

Според кого са най-известни?

..

Как според кой, според селските бекове... ;)

Е толкова ли не можете да напишете коя и защо е любимата ви марка и да мирясате?! 

Голяма работа, че в анкетата има 3 марки. Ми те и 30 да са, пак ще има кой да мрънка. Ей, изродиха се хората по тия форуми. Селски бекове, градски бекове. Цяла Германия, Белгия и т.н. е пълна със селски бекове, щото карат БМВ, Ауди и Мерцедес. То бива комлекси бива, ама чак пък толкова, рядко се среща като в интернет и в частност по форумите. 

А пък ако няма какво да кажете в темата, просто я пропуснете. В тоя форум има няколко десетки хиляди теми. 

Аз от години съм фен на френските автомобили,специално на Рено.Комфорт ,возия, лесни за поддръжка поне по-старите модели.Сравнително евтини части ,поцинковани ламарини........виждал съм Пежо 405 на 23-24 години без нито едно петно ръжда по купето.Който е сменял прагове и вежди знае за какво иде реч и какви са цените на тенекеджийските услуги :) .1.9 дизела на пежо/без турбината/ е признат за един от най-здравите ,същото е положението при 1.8 моно при Рено .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.