Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Честит ви платен Уиндоус 10 от днес

Featured Replies

преди 2 часа, by_chechi написа:

Това което в същност направиха е тъчскрийн и гласови команди , че да се радват децата ......и някоя и друга допълнителни вградени шпионски програми ....

Труден бил въпросът защо безплатно я пуснали новата ОС ? Ами за да ползват ресурса и на вашия компютър в изследванията си ....пък и за някои други работи....

Ще изпищят, тук си доста прав и то много ще изпищят. Аз точно този момент чакам, защото безплатен обяд няма. 

• Отговори 140
  • Прегледи 9,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 28 минути, lsmurf написа:

Ако искате безплатна операционна система слагайте Линукс - поне е с отворен код.

Само да добавя една буквичка (защото си я изпуснал) - "... слагайти ЛинуксИ"

Разликата между някой, от тях е много по-голяма от разликата между всички версии на Уиндоус.

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Ще изпищят, тук си доста прав и то много ще изпищят. Аз точно този момент чакам, защото безплатен обяд няма. 

Някой ще изпищят, на други - ще им стане ... хубаво. Въпрос на ... предпочитания (не само сексуални)

преди 5 минути, Слави Маринов написа:

Не за някои други работи,а според мен win 10 е средство и инструмент в политиката на САЩ.Майкрософт също ще извлекат предимства и позитиви(корпоративни) от събраната инфотмация,така че за тях не е важно колко копия ще се закупят,а win10 да бъде сложен на максимално голям брой компютри!Не напразно софт на майкрософт беше забранен да се използва в Руските държавни учреждения,за военните да не говорим..........В момента в Русия разработват собствена ОС,в Китай е същото положението,даже мисля,че вече имат готова собствена ОС.Другите страни също не ядат доматите с колците,да не говорим за стотиците фирми и корпорации занимаващи се в ИТ  сектора,създаване на софт,производство на хардуер,научни организации и т.н.Интересно е как тези хора биха сложили въпросната 10ка,като знаят с какви "екстри" е снабдена и съобразено с това,че много от тях работят с конфиденциална информация и материали.Пък после се чудят що върви с такива бавни темпове разпространението на 10ката..............а Китай и Русия представете си какви пазари са по принцип.Пък за "умните" са оставили възможноста да се радват на безплатната "придобивка".

Точно това е. Хората не слагат десетката. Не я искат. В корпоративните фирми все още се работи с XP или 7. За последната година съм върнал към седмица над 100 компютъра на потребители, които имаха неблагоразумието да пробват Windows 10.  Насила хубост не става. Всеки знае тази поговорка и MS жестоко ще си изпатят затова. Да не говорим, че в последната година са уволнени над 31000 служители. Падението на MS след напускането на Бил Гейтс е тотално.

преди 1 минута, jhoro написа:

Само да добавя една буквичка (защото си я изпуснал) - "... слагайти ЛинуксИ"

Разликата между някой, от тях е много по-голяма от разликата между всички версии на Уиндоус.

Някой ще изпищят, на други - ще им стане ... хубаво. Въпрос на ... предпочитания (не само сексуални)

Не, няма да им стане хубаво. Със сигурност всички безплатни Windows 10, които са инсталирани досега в един момента по един или друг начин ще станат платени.

току що, Емил Костов написа:

Точно това е. Хората не слагат десетката. Не я искат. В корпоративните фирми все още се работи с XP или 7. За последната година съм върнал към седмица над 100 компютъра на потребители, които имаха неблагоразумието да пробват Windows 10.  Насила хубост не става. Всеки знае тази поговорка и MS жестоко ще си изпатят затова. Да не говорим, че в последната година са уволнени над 31000 служители. Падението на MS след напускането на Бил Гейтс е тотално.

Да, така е. И самите M$ си казват, че макар ХР да е в гардероба - има много корпоративни лицензи, за които се правят ъпдейти и поддръжката не е спряна ...

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Не, няма да им стане хубаво. Със сигурност всички безплатни Windows 10, които са инсталирани досега в един момента по един или друг начин ще станат платени.

Хм, положението е по-сложно. Има машини и със 7, но например служената ми е с 8.1 64 битова. И заради това загубих възможността да ползвам Визио и MS Project (64битовите им версии не са одобрени за вътрешно ползване).

Но на 10 никой не е минал заради големите пари за лицензи....

току що, bobi iordanov написа:

По добро от Правец  8ц и Правец 16  няма :D

Аз на правец съм управлявал предачна машина и тестер за бойни глави. И те вероятно още работят. Така че иронията е излишна

преди 1 минута, capnemo написа:

Хм, положението е по-сложно. Има машини и със 7, но например служената ми е с 8.1 64 битова. И заради това загубих възможността да ползвам Визио и MS Project (64битовите им версии не са одобрени за вътрешно ползване).

Но на 10 никой не е минал заради големите пари за лицензи....

Просто в самите учреждения софтуерите, с които работят не могат да работят на 8.1 и на 10 .Дори Windows 7 64 битова ОС е голям проблем .Говоря за МОН, НАП, НЗОК. На няколко пъти са ме викали познати да им коригирам програми или да им ги инсталирам, кашата и чудото са пълни.

преди 7 минути, capnemo написа:

на правец съм управлявал предачна машина и тестер за бойни глави. И те вероятно още работят. Така че иронията е излишна

Имал съм и двата и съм бил доволен емотиконката е объркана

преди 7 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Безплатен бе само за хората с оригинални лицензи

Ей това много хора не го разбират и продължават да си повтарят, че бил безплатен. Безплатен беше ъпдейта от предишни версии, което не е нищо ново под слънцето. Пиратските уидноуси си остават такива дори да ги ъпдейтнеш безплатно.

Един виц за Майкрософт:

Тръгват група студенти за централата на Майкрософт с хеликоптер.Времето е лошо,дъжд,мъгла.....

Пристигат над една голяма сграда,ама не са сигурни дали това е Майкрософт.Разпъват транспарант с надпис- "Къде сме?"

От долу им разпъват транспарант с надпис-"В хеликоптер!"

Студентите казват на пилота-тука е,кацай!

Пилота пита-как разбрахте,че това е Майкрософт?

Отговора е-Ами Майкрософт дава винаги верни,но ненужни съобщения!

преди 11 часа, borisfx написа:

Честито на всички. Вчера беше последния ден в който Майкрософт предлагаха на всички хора да си обновят безплатно до Уиндоус 10. От днес 30.07. Уиндоус 10 престава да е безплатен и остава само платен. Умните хора като мен отдавна си надградиха компютрите с безплатния и легален Уиндоус 10 и сега си свиркаме, за другите които цяла година спаха и не направиха тази работа, от днес да си приготвят по 119 $ за да си закупят Уиндоус 10.

Любопитно ми е и ако може някой да каже дали от днес изчезна иконата за обновяване към Уиндоус 10 при потребителите със стари Уиндоуси?

Да, няма я вече и слава Богу! Лазеше ми по нервите цяла година.

А ти си свиркай колкото щеш, че и пей даже - все ми е тая! Аз съм си с Win7 и нямам никакво намерение да си слагам, тая шпионска бъгня, наречена гордо Win 10. 119 цирея да им излязат на Microsoft!

На всички тестери, един които съм аз :) честито

Подариха ми на мен един тапет.

Но не мога да дам аз, а друг човек. Прочете тук. Поздрави

http://news.thewindowsclub.com/windows-10-first-anniversary-85167/

Vasudev G. is a Technology Enthusiast. He is a Windows Consumer Apps MVP and is committed to Microsoft technologies and products.

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

преди 3 часа, by_chechi написа:

Въобще не си в час !

С измислени и наложени цени на продукта , ограбват целия свят . От тях по-големи грабители са само военната индустрия и наркотиците....и дали не са пред тях....

Факти ли ? Я ми кажи Бил Гейтс (на времето обикновено момче) как така за 20-тина години стана милиардер по първите места , пък Айнщайн едва ли не в нищета умира ?......То пък само Айнщайн да беше !

Нека да те светна ! С прикрит грабеж и измама - за някои "законен" начин.....

А бе ?! Този ! Един литър Кока-Кола (подсладена вода) на цената на литър мляко ни продават !!! Те и нашите се изтарикатиха ! Литър проста вода от чешмата , на половин литър мляко ни я продават .....от тях се учат...

С тези неща на ясно ли си ? Нито левче на грабителите !!!.....

Стига бе?! Ми те часовете май почваха от 15-ти Септември, та и нататък, даже...?!

Мен не ме интересува кой кого е ограбил... Всъщност ме интересува, но това няма връзка с тази тема и с предмета на разговора ни...

Компанията Ви предлага един продукт на определена от нея цена. Ако желаете да го използвате, трябва да заплатите неговата цена... Как е определена цената, вас не Ви интересува, но и да Ви интересува, никой нищо няма да промени, поради вас. Ако не желаете да използвате продукта, тъй като нещо не Ви харесва, има едно много просто решение... Не плащате цената на продукта и не го използвате! Ако все пак Вие решите да ползвате продукта, без да заплатите цената му и откриете начин за това, ставате нарушители и си понасяте отговорност за действията...

Колкото до измамите на компаниите обаче, такива винаги е имало, както и ще има! И винаги те ще бъдат "законни"... Никой не може да предотврати това, тъй като то е генетично заложено в човека, разглеждан като форма на интелект... Та така... 

П.П. Далеч не съм съгласен, че Coca Cola е просто "подсладена вода"... Ако беше такава, далеч нямаше да причинява проблемите, които причинява......

Колкото до следенето и изказванията, че то е само в тази операционна система, и навсякъде другаде можете и сте го премахнали... Ами вярвайте си! Няма лошо човек да си вярва, ама чак пък толкова...

Всяко нещо свързано с интернет, както и каквато и да е друга мрежа, наблюдава цялата ваша активност, събира данни за нея, както и я изпраща някъде и на някого! Това нещо трябва да го осъзнаете и разберете... Всъщност не трябва, но е във ваша изгода да го направите... Личен съвет!

преди 1 час, Емил Костов написа:

Просто в самите учреждения софтуерите, с които работят не могат да работят на 8.1 и на 10 .Дори Windows 7 64 битова ОС е голям проблем. Говоря за МОН, НАП, НЗОК. На няколко пъти са ме викали познати да им коригирам програми или да им ги инсталирам, кашата и чудото са пълни.

Ти пък - тия, подчертаните доскоро работеха под DOS - ти ги пращаш на Уиндоус 10 :biggrin:

Цитат

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

преди 8 минути, XYconstant написа:

Тая тема май отдавна трябваше да е заключена... :rolleyes:

Е...нали кибиците трябва да си чешат пръстите, че без "многознайковския" спам ще умре форума :) 

Защо в България Уин е толкова скъп. В  Германия струва 50 до 90 евро, дори ако си купиш комп го има инсталиран и диск ти дават.

Купувал съм си комптър с Уин 7  на цена 300 евро. Имаше и диск и инсталиран Уин 7. После го ъпгрейднах до Уин 10. И сега имам диск с уин 10. За всеки случай.

преди 26 минути, XYconstant написа:

Тая тема май отдавна трябваше да е заключена... :rolleyes:

Тази тема въобще не трябваше да я има.

преди 5 минути, acnekt написа:

Защо в България Уин е толкова скъп. В  Германия струва 50 до 90 евро, дори ако си купиш комп го има инсталиран и диск ти дават.

Купувал съм си комптър с Уин 7  на цена 300 евро. Имаше и диск и инсталиран Уин 7. После го ъпгрейднах до Уин 10. И сега имам диск с уин 10. За всеки случай.

Доколкото съм запознат, колкото по-ниски са продажбите на Windows в дадена държава, толкова е по-висока цената ѝ във въпросната държава.

преди 8 минути, acnekt написа:

Ами защото ...

Цитат

Съдейки по броя на продадени лицензи за Adobe Photoshop, в България работят около седем графични дизайнера.
А съдейки по броя на продадените лицензи на други програми, може да се каже, че броя на програмистите в България е пет, уеб дизайнерите са трима, имаме четири архитекта и само една дузина секретарки.

преди 8 минути, acnekt написа:

Да ти обяснявам ли отначало за OEM и Full Version ?

преди 9 минути, jhoro написа:

Ами защото ...

Да ти обяснявам ли отначало за OEM и Full Version ?

И до утре да ми обясняваш. В България един уин струва 200 лв, тук е 70 евро или 140 лв и за 100 евро но не ми се вярва пак може да си позволи един немец. Същата работа и за антивирусните за една година давам 20 евро.  Една минимална заплата в България е 420 лв.  Тук минимално 1600 евро или 3200 лв.

преди 3 часа, lsmurf написа:

Много ми е забавно как хора които се скъсват да плюват американците в политическите теми сега смело се хвърлят на "безплатен" Win 10.

Очаквам скоро да изпищят ама дано не съм прав . Толкова настойчиво по скоро нахално предлагане на ъпдейт без пари на мен ми се вижда адски съмнително така че мисля че правилно се въздържах. Времето ще покаже. Ако искате безплатна операционна система слагайте Линукс - поне е с отворен код.

Споко, Уотсън, заблуда на противника. Някъде му викат двойни агенти. То и ония с чалмите си ползват американските измишльотини, ама виждаш какво правят. Не е луд тоя, де яде баницата, а тоя дето му в дава. А кой я дава, Уотсън?

А тоя Линукс си го заври на място, де Слънце не е виждало. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

току що, acnekt написа:

И до утре да ми обясняваш. В България един уин струва 200 лв, тук е 70 евро или 140 лв. Една минимална заплата в България е 420 лв.  Тук минимално 1600 евро или 3200 лв.

Така е, но ... скъпо било - че кой плаща ???

Легално купен Windows 8.1 Full Version - £69.99. За студенти - по-малко.

Аз съм с лицензна  10ка от 6месеца имах 2 бъга до сега но като цяло съм доволен мое мнение не бих се върнал към друга версия.Всичките са с някакви проблеми

Редактирано от bobi iordanov (преглед на промените)

преди 15 минути, jhoro написа:

Така е, но ... скъпо било - че кой плаща ???

Легално купен Windows 8.1 Full Version - £69.99. За студенти - по-малко.

do5hjkto.jpg

Само ключ без диск 

http://fs5.directupload.net/images/160730/t83dkmec.jpg

https://www.amazon.de/Windows-8-1-Pro-Vollversion-Bit/dp/B00FGP2W5K/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1469907268&sr=8-2&keywords=windows+8.1

Но мога да си купя и от човек, който го е ползвал.

9lt4gdak.jpg

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.