Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Честит ви платен Уиндоус 10 от днес

Featured Replies

Честито на всички. Вчера беше последния ден в който Майкрософт предлагаха на всички хора да си обновят безплатно до Уиндоус 10. От днес 30.07. Уиндоус 10 престава да е безплатен и остава само платен. Умните хора като мен отдавна си надградиха компютрите с безплатния и легален Уиндоус 10 и сега си свиркаме, за другите които цяла година спаха и не направиха тази работа, от днес да си приготвят по 119 $ за да си закупят Уиндоус 10.

Любопитно ми е и ако може някой да каже дали от днес изчезна иконата за обновяване към Уиндоус 10 при потребителите със стари Уиндоуси?

• Отговори 140
  • Прегледи 9,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Умните ще си живуркат на читавата 7-ца и 8-ца и когато fix-нат де що има бъгове в 10-ката, тогава ще налазят с кракната версия, а "умните" утре като излезе 11-ка пак ще се метнат на нея, щото 'нали е безплатно, как да пропуснем' и пак 381926382 теми за проблеми с Win-а. Думата ми беше да не си мислиш, че като си най-горе в Windows-ката ерархия, там е най-добре.

П.п.: Върни се (downgrade-ни) и провери. Защо искаш инфо от глупавите?
току що, XYconstant написа:

Умните ще си живуркат на читавата 7-ца и 8-ца и когато fix-нат де що има бъгове в 10-ката, тогава ще налазят с кракната версия, а "умните" утре като излезе 11-ка пак ще се метнат на нея, щото 'нали е безплатно, как да пропуснем' и пак 381926382 теми за проблеми с Win-а. Думата ми беше да не си мислиш, че като си най-горе в Windows-ката ерархия, там е най-добре.

Във всяка ос има бъгове. За препоръчване е да се тегли Windows независимо дали е  7,8 или 10 от сайта на Майкрософт, а не от торентите.

10 е модернизирана ос с повече възможности за работа и с цял магазин за приложения.

7-мицата  е ос с орязани функции и скучно старт меню. Работи добре, но щеше да е хубаво да има повече вградени програми.

8 - мицата е началото на една нова по-добра епоха в развитието на Windows.

Обобщение

Всяка следващата нова версия на Windows e нещо по-добро от предишната версия, но трябва да сваляте исо файла от сайта на Майкрософт а не от торентите, защото в сайта на Майкрософт е със най-новите ъпдеити.

Понякога ми липсват проблемите с Windows, няма значение коя версия, но някак си го преживявам това.

Е, аз опитах 10, зарязах веднага и преоткрих една друга чудесна ОС т.е. 8.1  Няма бъгове, няма проблеми, работи стабилно и изключително бързо! Така, че аз 10-ката няма да жаля!?

преди 42 минути, borisfx написа:

Честито на всички. Вчера беше последния ден в който Майкрософт предлагаха на всички хора да си обновят безплатно до Уиндоус 10. От днес 30.07. Уиндоус 10 престава да е безплатен и остава само платен. Умните хора като мен отдавна си надградиха компютрите с безплатния и легален Уиндоус 10 и сега си свиркаме, за другите които цяла година спаха и не направиха тази работа, от днес да си приготвят по 119 $ за да си закупят Уиндоус 10.

Любопитно ми е и ако може някой да каже дали от днес изчезна иконата за обновяване към Уиндоус 10 при потребителите със стари Уиндоуси?

Най-много ми харесва да гледам хората, които си вярват, че са успели да направят нещо, което никой друг не може и не знае как става... Мислиш ли, че някой, който е имал желание да актуализира до Windows 10, няма да е успял да го направи, през изминалата цяла една година?! Но ти си "умен човек", само ти знаеш как става това... Остави ни нас, простолюдието, какво можем и разбираме ние, пред теб?!

преди 39 минути, XYconstant написа:

П.п.: Върни се (downgrade-ни) и провери. Защо искаш инфо от глупавите?

Какво да излезе?! Иначе ще се "живурка" до определено време... Ще дойде един момент, в който искаме или не, ще трябва да преминем към новото извращение, ако още не сме...

преди 11 минути, Кумчо вълчооо написа:

Е, аз опитах 10, зарязах веднага и преоткрих една друга чудесна ОС т.е. 8.1  Няма бъгове, няма проблеми, работи стабилно и изключително бързо! Така, че аз 10-ката няма да жаля!?

Ееее... Няма начин един софтуер да няма бъгове и проблеми, освен ако кода му не е няколко реда (дори и пак ще има)...

преди 18 минути, Кумчо вълчооо написа:

И аз вече 2 години ползвам 8.1 и съм много доволен. 

И кво,компот ли да ти отворим като си с 10тката,малко ми мязаш на ония уж умните и красивите дето бяха на протестите преди години,с две думи заблудена овчица :D

10тката я ползвах точно 2 дни,и се върнах отново на старата но добра 8,1 която е в пъти по добра от тва недоразумение 10.

Редактирано от I love anime (преглед на промените)

преди 1 час, borisfx написа:

Мерси, само не разбрах защо да съм се набутал. След като имам скъп Windows 7 Ultimate ако от Microsoft искат да ми го сменят с "безплатния" Windows 10 би трябвало да ми доплатят разликата.

Някои забравят, че DX12  може да се ползва само при Win 10. Други пък забравят, че при Win 8  игрите си имаха страшни проблеми доста често. За геймъра и ония с АМД-тата е десятката. И пари да ми давате, не бих се върнал на 7, още по-малко на 8 или 8.1. 

преди 14 минути, Кико написа:

Някои забравят, че DX12  може да се ползва само при Win 10. Други пък забравят, че при Win 8  игрите си имаха страшни проблеми доста често. За геймъра и ония с АМД-тата е десятката. И пари да ми давате, не бих се върнал на 7, още по-малко на 8 или 8.1. 

Аз съм с лаптоп Асус F751lk ,бях дълго на 10 ,но имаше проблеми с дарйвери ,сини екрани.Най - вече с игрите.Като се върнах на 8.1 всичко заспа.

преди 1 час, sky1 написа:

.7-мицата  е ос с орязани функции и скучно старт меню. Работи добре, но щеше да е хубаво да има повече вградени програми.

8 - мицата е началото на една нова по-добра епоха в развитието на Windows.
Обобщение Всяка следващата нова версия на Windows e нещо по-добро от предишната версия, но трябва да сваляте исо файла от сайта на Майкрософт а не от торентите, защото в сайта на Майкрософт е със най-новите ъпдеити.

Windows2000 = добре, стабилно. Windows XP е посредствено. Windows7 - посредствено и малко по-шарено. Windows8/8.1 с гадното меню с плочките - отврат, отвращава всички потребители на по-старите версии. Неразбираема и неразбория между класически и "модерен интерфейс". Windows10 - същото като Windows8, но са върнали старт менюто.
Windows7 кои функции по-точно са му орязани? И ти си играеш с операционната система или я ползваш като платформа да си подкарваш приложенията? Какво значение има старт менюто дали е скучно, след като филмите, музиката, интернета и игрите вървят?
Глупости, че всяка по-нова версия е по-добре. Това не е така и е нагла лъжа, която само платен драскач или заблуден може да напише. И това за ъпдейтите не е вярно. Microsoft пускат нови ISO-та, когато има нов service pack. За минорни обновявания има WindowsUpdate.

преди 32 минути, Кико написа:

Аз ползвам още 7 и съм доволен. И го ползвам със сивата класическа тема, с която ползвах и Windows 98, и Windows2000, и WindowsXP. Писна ми от будали, които търсят само шаренкото и дават акъл. Нагледал съм се на проблеми с Windows8.

преди 1 час, ncl написа:

Жалко. Компютърът ми идва другата седмица и сега се налага да дам 120$ за Уиндоус 10. Изпуснах келепира.  :(

Можеш да минеш и с 50лв само.

преди 2 часа, borisfx написа:

Да не си от тези които си мислят че Активиран = лицензиран Windows?

преди 17 минути, simtech написа:

...Аз ползвам още 7 и съм доволен. И го ползвам със сивата класическа тема, с която ползвах и Windows 98, и Windows2000, и WindowsXP. Писна ми от будали, които търсят само шаренкото и дават акъл. Нагледал съм се на проблеми с Windows8.

И аз ! :)

Ама хубаво си е освен безгрешна функционалност да има и малко шаренко....естетика ! :)

844244.pngАко те кефи пък , изкарай си иконките на десктопа за директен достъп....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Не разбирам ,какво не ви харесва в старт менюто на 8.1 Освен ,че се различава силно от тези в предишни ОС ,бих казал ,че е доста по удобно и функционално. 

kHPQYuX.png

3pSJrI2.png

преди 36 минути, by_chechi написа:

И аз ! :)

Ама хубаво си е освен безгрешна функционалност да има и малко шаренко....естетика ! :)

844244.pngАко те кефи пък , изкарай си иконките на десктопа за директен достъп....

Много опасен скрийнсейвър имаш , ама го криеш нещо :D

преди 10 минути, Soviet Soldier написа:

Не разбирам ,какво не ви харесва в старт менюто на 8.1 Освен ,че се различава силно от тези в предишни ОС ,бих казал ,че е доста по удобно и функционално. 

kHPQYuX.png

3pSJrI2.png

Не искам компютъра ми да прилича на таблет или телефон ! Тези менюта трябва да са само за мобилни устройства с тъчскрийн

преди 3 минути, Azhen написа:

Много опасен скрийнсейвър имаш , ама го криеш нещо :D

Нищо не крия - две допълнителни програмки по 5Мв съм добавил в ресурсите на уиндоуса и толкова .

Има ги в нет-а , човек ако се поразрови....

преди 3 минути, Azhen написа:

Не искам компютъра ми да прилича на таблет или телефон ! Тези менюта трябва да са само за мобилни устройства с тъчскрийн

Новите ОС се правят така ,защото често се налага да се работи с "тъчскрийн" монитори. Единствената ми забележка е ,че няма опции за прозрачност на иконите или някакви други възможности за прилагане на желан дизайн. 

преди 2 минути, by_chechi написа:

Нищо не крия - две допълнителни програмки по 5Мв съм добавил в ресурсите на уиндоуса и толкова .

Има ги в нет-а , човек ако се поразрови....

за VirtuaGirl говоря.

преди 3 часа, borisfx написа:

Това, че някой е решил да не ъпгрейдва, не го определя като "глупак", нито пък ти си "умник", само защото си хванал някакъв си там келепир. Аз не съм глупак, заради това, че желая всички драйвъри на компютъра ми да работят (с 10 не се получава). Като цяло ми е много омразно, че българите все гледаме да се делим - русофили срещу русофоби, уиндоус срещу линукс, XP срещу всички останали версии, останалите версии помежду си. Я всеки да си работи с това, което му е удобно и напълно функционално и да не се опитва да си налага мнението на всички останали.

Дори има още време за ъпгрейд - https://www.microsoft.com/bg-bg/windows/windows-10-upgrade

Редактирано от cp7 (преглед на промените)

преди 28 минути, Azhen написа:

за VirtuaGirl говоря.

:lol6:той е за частно ползване ...:lol6:И общо видеото е над 8Гв нормален формат....но това е друго....:)

Като сме я подкарали с гъдели : 

844246.png

Не ми е нужен нито тъчскрийн , нито гласови команди...има си клавиатура за целта . Нужна ми е функционалност без бъгове и възможност за естетика .( работя на компютър и се забавлявам едновременно)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Aз не съжалявам, че не минах на 10 вчера. Безплатен бе само за хората с оригинални лицензи и не важеше за Enterprise версиите. Така че колко е оферта е съмнителен въпрос. Аз така или иначе като го стабилизират ще купя директно лиценз за Enterprise-a. Дано redstone е стабилен, колкото blue update-a за Windows 8 (нали blue се казваше на 8.1) та така.

Дори още има смесени мнения, че май Аdobe Premiere CS6 не бачка на 10 (доста казват, че не бачка и само 2-3, че бачка), но аз нямам намерение да минавам още на CC2015/16, защото има разлики в интерфейса, бърка в джоба и заради обратната съвместимост на проектите между различните версии...от стара версия ще се отвори в новата...Но от нова версия няма да се отвори в старата версия проекта...

Колкото до 10-тката има неща за които ме е яд признавам си, защото има нови версии на DISM, SFC, CHKDSK, Driver Verifier и на повечето инструменти в ОС като цяло, но докато не излезе стабилна версия с по-малко ядове (макар че подозирам, че тази вече трябва да е такава след 1 година доработки, а и повечето проблеми сигурно са причинени от незнаещи потребители, та не вярвам аз да имам проблеми с нея, колкото и нескромно да звучи), но не бързам, защото, както казах в момента системата ми се ползва не само за забавление.

Колкото до DX12...Хич не ми е спешен. Докато не паднат цените на 1060 ще мине доста време, а в момента игрите с DX12 се броят на пръсти, а и определено не всички игри са за мен. Тези, които играя не се знае дали някога ще минат на DX12 изобщо. Проблеми с игрите под Windows 7 или Windows 8.1 не съм имал или съм, а на малкото брой проблемни такива съм оправял след малко малко ръчкане. Та мисълта ми е, че всеки си решава какво ще използва. Не минаването на 10 не прави човека мързелив или глупав. Просто е по-предпазлив и практичен и не се хвърля в неизвестното. Като ми потрябва Windows 10 винаги мога да я тествам на VirtualBox, както съм правил през няколко месеца.

Всеки си решава за себе си, та нека да не натрапваме мнението си на другите. :)

Поздрави!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.