Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Честит ви платен Уиндоус 10 от днес

Featured Replies

преди 41 минути, bobi iordanov написа:

Аз съм с лицензна  10ка от 6месеца имах 2 бъга до сега но като цяло съм доволен мое мнение не бих се върнал към друга версия 

В тази тема не е много ясно какво точно се обсъжда. Със сигурност обаче не е техническото поведение на системата. Всякакви впечатления от нея можеш да споделяш тук. :)

Редактирано от cp7 (преглед на промените)

• Отговори 140
  • Прегледи 9,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не се заяждам, но в тази тема не е много ясно какво точно се обсъжда, но то със сигурност не е техническото поведение на системата. Всякакви впечатления от нея можеш да споделяш тук. :) Не си прочел добре има всякакви мнения 

преди 33 минути, bobi iordanov написа:

В тази тема не е много ясно какво точно се обсъжда, но то със сигурност не е техническото поведение на системата. Всякакви впечатления от нея можеш да споделяш тук. :) Не си прочел добре има всякакви мнения 

Аз просто дадох съвет, а ти като искаш да се хвърляш в тюрлю гювеча, за да даваш необосновани (следователно субективни) мнения относно "10", окей.

Редактирано от cp7 (преглед на промените)

Обосновани необосновани тюрлю гювеч.Решението си е мое ОК.

преди 11 минути, cp7 написа:

Аз просто дадох съвет, а ти като искаш да се хвърляш в тюрлю гювеча, за да даваш необосновани (следователно субективни) мнения относно "10", окей.

Не могат на сила да ме задължат да ъпгрейдна браузер или ОС . Аз съм застраховател брокер и всеки портал си има сертификат сега микрософт искат да ъпгрейдна ИЕ до последната версия няма как да стане пробвал съм тествал съм половината портали не работят коректно както и пдфа . И се върнах на ие 9 :) Както каза Bboy Style не всяка програма работи коректно на нова ОС така че ще има да си чакат другарите от микрософт да сложа десетка :P А ако имаш платен лиценз минеш ли на 10 ще сгафиш здраво .

преди 3 часа, Кико написа:

Споко, Уотсън, заблуда на противника. Някъде му викат двойни агенти. То и ония с чалмите си ползват американските измишльотини, ама виждаш какво правят. Не е луд тоя, де яде баницата, а тоя дето му в дава. А кой я дава, Уотсън?

А тоя Линукс си го заври на място, де Слънце не е виждало. 

Аз вече 10 години ползвам openSuse и нямам никакви оплаквания пъргава стабилна гъвкава - пълен контрол пък ти продължавай да пълниш гушите на M$ това си е твоя преценка само не ми казвай къде да си завра Линукса. Спирам защото не е мястото в тази тема да го обсъждаме.

преди 7 часа, lsmurf написа:

Аз вече 10 години ползвам openSuse и нямам никакви оплаквания пъргава стабилна гъвкава - пълен контрол пък ти продължавай да пълниш гушите на M$ това си е твоя преценка само не ми казвай къде да си завра Линукса. Спирам защото не е мястото в тази тема да го обсъждаме.

Линукс не ми върши абсолютно никаква работа поради факта, че няма как да се забавлявам с тая ОС, а както казах, аз ползва PC  за забавление, а не за изкарване на пари. Който го ползва за комерсиални цели и му свидят стотинките, нека си ползва Линукс, нямам нищо против. Аз също ползвам безплатни програми от рода на Libre Office  и GIMP  вместо платените им аналози, но Линукс чисто и просто няма как да се ползва пълноценно за игри.  Толкова с лиричните отклонения.

По-горе бях задал един въпрос, свързан с темата, но никой май не се нае да отговори - законен ли е OEM ключ, купен примерно от тук:

2016-07-31_083037.jpg

Айде да коментираме това. разбрах, че много от вас ще си останат пирати или че ще си карат с Линукс, ама дай да помогнем на хора, които все пак са решили да узаконят системата си, но не са го направили досега с безплатния ъпдейт. 

преди 14 минути, Кико написа:

...

2016-07-31_083037.jpg

Айде да коментираме това. разбрах, че много от вас ще си останат пирати или че ще си карат с Линукс, ама дай да помогнем на хора, които все пак са решили да узаконят системата си, но не са го направили досега с безплатния ъпдейт. 

Това е доста незаконно. Прочети какво всъщност е ОЕМ и ще се убедиш

преди 14 минути, capnemo написа:

Това е доста незаконно. Прочети какво всъщност е ОЕМ и ще се убедиш

Пуснах тема преди време, четох и не разбрах разликата. Доколкото знам, това са ключове, които се продават на производители, примерно Dell, Asus  и така нататък. Но как попадат в тия магазини? Няма как Майкрософт да не е забелязал тия продажби. Тогава защо не ги спират? Според мен си е напълно законно за Майкрософт, които просто си затварят очите.  

И за да кажа, защо точно си мисля, че са законни...ами защото това е ключ, който може да се ползва само на едно дъно. Защо да няма и такива ключове? Ако утре ми изгори дъното, аз трябва да си купя нов ключ, нали? Има логика да е законен. Просто плащам на парче, ако се наложи, плащам пак.

Редактирано от Кико (преглед на промените)

преди 1 минута, Кико написа:

Пуснах тема преди време, четох и не разбрах разликата. Доколкото знам, това са ключове, които се продават на производители, примерно Dell, Asus  и така нататък. Но как попадат в тия магазини? Няма как Майкрософт да не е забелязал тия продажби. Тогава защо не ги спират? Според мен си е напълно законно за Майкрософт, които просто си затварят очите. 

Да, такова горе-долу е определението. И тези ключове обикновено работят на конкретен хардуер (модел или серия от модели).

И няма как да се блокират, защото в магазина не са цялата серия а само отделни номера (обикновено). А цялата серия от номера е легитимна (според Майкрософт)

Защо Майкрософт не спират тези магазини - не знам, ще трябва тях да питаш :)

преди 6 минути, Кико написа:

...

И за да кажа, защо точно си мисля, че са законни...ами защото това е ключ, който може да се ползва само на едно дъно. Защо да няма и такива ключове? Ако утре ми изгори дъното, аз трябва да си купя нов ключ, нали? Има логика да е законен. Просто плащам на парче, ако се наложи, плащам пак.

Да, трябва да си купиш нов ключ (или да си купиш дъно с ключ), защото ключа е обвързан с хардуера. И ако хардуера вече не се ползва нещата стават незаконни

преди 29 минути, capnemo написа:

Защо Майкрософт не спират тези магазини - не знам, ще трябва тях да питаш :)

Тънки търговски договорки!

Та сега относно тези ключове! Т.е. един ключ за конкретно дъно, но се случи с един ключ на  3-4  машини да се активира ОС! Ще кажете сега пирати, но кой има вина пак за оставена отворена врата!  Та ,както казах по - горе, става въпрос за тънки търговски договорки и фирмети трикове!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

Едва ли е оставена вратичка. Вие да виждате в тоя сайт да продават примерно кракове за игри или някакъв друг незаконен софтуер? Защо продават само най-важното - ключове за ОС? Някои казват, че всъщност тия ключове са същите, като от активатори. И пак ще кажа. Има логика Майкрософт да продава на парче, а не само глобални ключове. Все едно аз днес да си взема кола на лизинг или под наем - плащам една част и не разполагам с колата. Откраднат ли я, счупи ли се, застрахователя не плаща нищо. Не е като да си купя кеш кола от магазина и да разполагам с нея както си искам. Сравнението не е много точно, но показва какви са ограниченията - с ОЕМ ключа аз съм вързан, както с колата под наем или на лизинг. 

По тази логика,всички ключове на 10ката получени след ъпгрейд(пък и дори закупени)в момента са ОЕМ,защото активирането на 10ката по принцип е обвързано с хардуера и при смяна на дъно да речем активацията се губи.

Бихте ли изброоли набързо всички бъгове в 10-та, че аз за година ползване не намерих ни един?

преди 43 минути, Ивайло Костов написа:

Бихте ли изброоли набързо всички бъгове в 10-та, че аз за година ползване не намерих ни един?

1. При бързо преминаване с мишката през бутоните за контрол на прозореца (най-често на браузърите) някой от трите бутона продължава да свети, все едно мишката ти е върху него.
2. На едно Lenovo g580 драйвърът за тъчпада, който Windows сам си инсталира, не позволява превъртане с прокарване на един пръст по десния ръб на тъчпада. При 8.1 може.
3. При друго Lenovo g580 превъртането с един пръст е възможно, тъй като в него производителят на тъчпада е друг, но пък, макар в началото всички драйвъри да работеха коректно, след един определен ъпдейт на версията (не мога да кажа кой) иначе инсталираното Dolby Advanced Audio спря да работи и звукът през говорителите на лаптопчето стана "тенекиен".
4. При преглед на "Хронология на надежността" при 10 има регистрирани крашове на нещо през 2-3 дни. При 8.1 са рядкост.
5. Не съм сигурен, че може да бъде категорично определено като бъг, но за мен е дразнещо - M$ заключиха Windows 10 така, че вече не е възможно да си слагаш собствени визуални стилове, като Licorice за 8.1, например.
Други фрапиращи бъгове няма, тъй като 10 използва вече стабилизираната основа на 8.1. Насилственото инсталиране на версии на драйвъри, които не ти вършат нужната работа, обаче е достатъчно голям проблем. Като цяло, както вече писах, пипането често на основни неща по системата и ситуацията, в която или получаваш всевъзможни ъпдейти, или никакви, не е от най-приятните и само срива доверието в системата и стабилността ѝ.

П.п.

на 24.07.2016 г. в 17:06, Ивайло Костов написа:

Макар да съм с 20 и косур инча монитор това да ми отваря в таск бара иконата + текста е глупово и заемащо място. 

За мен това е удобно.

Иб*ха му майката, в началото 10-та зареждаше доста по бързо и работеше по-леко в сравнение със сега.

Ето, че и ти си намерил. Забавянето на зареждането също се дължи на "човъркането" и "туикването" на системата от страна на M$. Което пък се дължи на факта, че пуснаха недовършена версия миналата година.

Редактирано от информиран (преглед на промените)

Аз напреди като съм имал активиран Windows 10, дали ключа ми е останал във профила ? 

преди 16 минути, VipKokata написа:

Аз напреди като съм имал активиран Windows 10, дали ключа ми е останал във профила ? 

Ключа е свързан с определена машина(хардуер) и сега колкото и пъти да инсталираш(или да махаш и слагаш друга ос)на чисто на въпросната машина 10ката ще се активира автоматично.

А колко хора са си разбили компютрите от този тъп ъпдейт, никой неще и да продума. Лаптоп за 1000лв. след надграждане до Уиндоус 10 се бъгнал и харддиска му заминал на кино, тъкмо като му е изтекла гаранцията.

Аз инсталирах 10-ката на чисто, без да клепам върху стария Уиндоус за да не ми заеме 60GB и сега по някое време картината внезапно замръзва и компътра трябва да се спре по най-неправилния начин, въпреки че инсталирах всички драйвери. По едно време пък ми изчезна бутона "Захранване" в старт менюто и не можех да изключа компютъра, а после след дълго ровичкане някак случайно се появи след като кликнах с мишката на неговото място.

А уж ъпдейта тествал системата... и после бум... и нов компютър. 10-ката, която дори да е лицензирана, пък не позволява да се инсталират пиратски програми, а нямам ли право сам да преценя кое да инсталирам и кое не, включително и задължителните ъпдейти? И ако и те са ги наблъскали в ISO-файла, тогава си запазете старото Исо и му направете някакъв крак за да се изкоренят тези буренясали ъпдейти. И все пак преди да надграждате, проверете в поддръжката на компютъра ви дали са излезнали драйвери за този Уиндоус.

Да ви е честито!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 5 часа, Кико написа:

Според мен си е напълно законно за Майкрософт, които просто си затварят очите.

От всичко казано от теб - тук си най-близо до истината. С една малка корекция "си е напълно НЕзаконно, но си затварят очите".

Майкрософт много добре знаят, като проценти - не конкретни имена - какъв е делът на нелегитимните ОС. Ако са искали - отдавна да са затворили тази вратичка.

Просто - в нормалните държави

преди 5 часа, Кико написа:

Ако утре ми изгори дъното, аз трябва да си купя нов ключ, нали? Има логика да е законен. Просто плащам на парче, ако се наложи, плащам пак.

ако им изгори дъното - си купуват направо нова машина. Почти всички машини, продавани в търговските обекти са с инсталиран (и законен) Windows.

Относно харда, просто съвпадение, то и на мен ми се е случвало под 8-цата да инсталирам бета версия на Касперски и ми отиде харда....

преди 7 минути, Viiipeer написа:

Относно харда, просто съвпадение, то и на мен ми се е случвало под 8-цата да инсталирам бета версия на Касперски и ми отиде харда....

Малко вероятно да е съвпадение за 3 годишен. лаптоп. А щом и на теб ти е отишъл, за какво повече да говорим?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 8 минути, peppone1 написа:

10-ката, която дори да е лицензирана, пък не позволява да се инсталират пиратски програми, а нямам ли право сам да преценя кое да инсталирам и кое не, включително и задължителните ъпдейти? И ако и те са ги наблъскали в ISO-файла, тогава си запазете старото Исо и му направете някакъв крак за да се изкоренят тези буренясали ъпдейти. И все пак преди да надграждате, проверете в поддръжката на компютъра ви дали са излезнали драйвери за този Уиндоус.

Това за инсталираните и не инсталирани приложения и ъпдейти ми напомня подобната ситуация при Андроид (не рутнат) - има една камара ненужни неща.

Колкото до драйвърите - нищо ново. При всеки нов Уиндоус се говори това. Не забравяйте, че ОС идва от МС, а съответните драйвъри - от производителите на хардуера. Това, че вторите изостават - ами случва се.

Това няма никакво значение, харда Western DIgital беше на по-малко от 3 години и даде фира...., естествено изпратих го в германия и ми дадоха нов!

Марката няма значение, а онзи беше Тошиба и се разби, точно когато са надградили системата, това случайни работи ли са?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.