Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спечели или загуби България на 09.09.1944год. Ако нямаше 09.09.1944год. как щеше да изглежда България сега.

Featured Replies

преди 10 минути, miro20 написа:

Да, ние нямаме 22 млн официално бедни ....

НИе нямаме никакви 22 милиона. Но да погледнем цифрите все пак. Казваш 22 милиона бедни,при 145 милиона население. Не ми се смята процента, ама надали е голям. За разлика от тях, в България (горд член на ЕС) бедните са над 50 %...http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2014/10/31/2410742_kolko_e_dulboka_iamata_na_bednostta/

http://www.mediapool.bg/polovinata-balgari-zhiveyat-v-bednost-i-tezhki-lisheniya-news226728.html

Редактирано от язе (преглед на промените)

• Отговори 788
  • Прегледи 41,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 3 минути, miro20 написа:

Супер. Вперед всички към РФ :):) 

Само това ли успя да измислиш? Мда, късно е да питаш шефа...

преди 1 минута, язе написа:

Мда, късно е да питаш шефа...

Иначе ше има дърпане на уши

Само това ли измисли ? :)

Зациклихте с тези шефчета и легенди за велики платени тролове  :)

Но така е... отдавна говоря именно за това туземско мислене, обясняващо си всичко по един начин със злия /хамерикански/  бог :)

току-що, miro20 написа:

Само това ли измисли ? :)

Направих тезата ти на пух и прах, но ти продължаваш да наглееш. С което доста се излагаш,но за теб излагациите са професия...

преди 4 минути, miro20 написа:

Зациклихте с тези шефчета и легенди за велики платени тролове  :)

Просто това са вариантите неможе зрели хора хора да отричат очевадното

преди 8 минути, язе написа:

Направих тезата ти на пух и прах, но ти продължаваш да наглееш. С което доста се излагаш,но за теб излагациите са професия...

Идея си нямам каква теза си разбил на пух и пах. над 2 млн българи потърсиха доходи не в РФ , а в "злата гейопа" и още по злата хамерика.

Отделно че парите на заможните руснаци олигарси също не са в РФ , а инвестирани пак в тези "зли места" :)

преди 40 минути, miro20 написа:

тази глупост коло ще я повтаряш ? :):) А и както казах - така и няма да се научите каква е разликата между путинист и русофил.

Бях подсказал че е като разликата между нацист и германец... ама...

Да, ние нямаме 22 млн официално бедни ....

Пропуснал съм този пост на колегата, но нищо. Не съм искал да плагиатствам!

Пък и нека ти гложди! :D

Няма как една простотия да ме "гложди". Освен и че  съм русофл :)

не виждам наченки да си осъзнал разликата между русофил и путинист.... както и да е... :)

Още разсъждавай на кой къде са му парите а ти им плащай измислените цени на горивата и им се радвай.Важното е кой мъти водата

Редактирано от sony.1970 (преглед на промените)

преди 1 минута, sony.1970 написа:

Още разсъждавай на кой къде са му парите а ти им плащай измислените цени на горивата и им се радвай

Кой аз ли ?? бъркаш адреса. Внаги съм повтарял за пагубния путински монопол , и че благодарение на тази тотална антибългарска пропаганда , скоро оправия не се вижда.

преди 9 минути, miro20 написа:

Идея си нямам каква теза си разбил на пух и пах. над 2 млн българи потърсиха доходи не в РФ , а в "злата гейопа" и още по злата хамерика.

Отделно че парите на заможните руснаци олигарси също не са в РФ , а инвестирани пак в тези "зли места" :)

Не извъртай лопатата пак де. Сравнявахте България с РФ и твърденията ви бяха разбити с 2 изречения точно. Остави я гейропа на мира за малкко и се съсредоточи върху въпроса. Всъщност недей, въпросът е приключен.

преди 1 минута, язе написа:

Всъщност недей, въпросът е приключен.

Така е. :)   а какво си разбил с 2 изречения, така и не разбрах.

преди 2 минути, miro20 написа:

Така е. :)   а какво си разбил с 2 изречения, така и не разбрах.

Детска градинка "Калинка- Малинка".

Тук говорим за Американски монопол който искат да наложат аз съм за и с двете ръце да има горива от колкото се може повече страни така че къде говорим само Руски монопол

преди 16 минути, miro20 написа:

Кой аз ли ?? бъркаш адреса. Внаги съм повтарял за пагубния путински монопол , и че благодарение на тази тотална антибългарска пропаганда , скоро оправия не се вижда.

Да бе... хамеиканския торбалан пак ти е виновен :) С едно изречение - В България все още е 100%  суровинен руски монопол, с огромна лобистка съпротива за реализация на алтернативни доставки, диверсификация на източниците, конкуренция и гъвкавост на цените.

преди 1 минута, miro20 написа:

Да бе... хамеиканския торбалан пак ти е виновен :) С едно изречение - В България все още е 100%  суровинен руски монопол, с огромна лобистка съпротива за реализация на алтернативни доставки, диверсификация на източниците, конкуренция и гъвкавост на цените.

Глупости говориш 

ДА, ние имаме 90% от населението, което е официално бедно. :) Трола пак се закопа.

преди 11 часа, A.com написа:

След като, според теб, положението е Русия е толкова зле, въпреки природните ресурси, държавата е прогнила, рушаща се и разпадаща се какво да кажем за България? И след като сам твърдиш, че всичко ни е много сходно и за наша беда нямаме природни ресурси в същите мащаби, значи и България е една прогнила, рушаща се и разпадаща се държава. Та, за какво са ни имоти тук. Ти нали това питаше - за какво са ни имоти в прогнилата Русия? Да разпродаваме и да се махаме. Между другото и Хитлер е оприличавал СССР с прогнила барака, която се държи на един ритник. И той потривал ръце за едни огромни територии. Не я ли четете тази история, та да не повтаряте стари грешки?

ОПЕК какво е? Картел? Монопол? И двете? Ако аз съм най-големият износител на нефт, да кажем 80%, а ти и още 20 други изнасяте останалите 20%, моята липса ще бъде ли запълнена от вас? И за колко време? Ще си слагам каквито цени искам. На който не му харесат цените ми ще дойде при вас, но вие като може да задоволите 30-50%, останалите 50% какво ще правят? Казах ти, че петролът не е като пакетче семки, въпреки неудачни пример. Както виждаш събират се СА, ОАЕ, и разни други държави, определят цената на нефта и пострадалият е Иран. Нали няма монопол, как тогава се случват тези работи?

Ами виж де. Информация колкото искаш. Хората си държат резерв и вместо да харчат петрол от собствените си петролни полета предпочитат да внасят.

Това, удебеленото, къде можем да го прочетем. До колкото знам, на първо място по залежи е Венецуела. Проблемът им е, че не могат да се възползват от всичките залежи, защото добива ще се окаже по-скъп от цената на която могат да продадат петрола след това. А шистов петрол и газ имат не само САЩ.

Започнам отзад напред... 

Това удебеленото можеш да прочетеш на стотици места, ако напишеш в гугъл "сащ+петрол", "usa+oil", "сша+нефть"... Ето няколко материала по темата:

http://www.investor.bg/bloomberg-tv/461/a/sasht-razpolagat-s-poveche-petrolni-zapasi-ot-sauditska-arabiia-i-rusiia-220227/

http://www.investor.bg/surovini/365/a/iznosyt-na-petrol-ot-sasht-e-narasnal-sedem-pyti-za-tri-meseca-218404/

http://m.capital.bg/biznes/kompanii/2016/02/07/2700330_niskite_ceni_na_petrola_zaplashvat_ikonomikata_na_sasht/

Това последното го прочетете особено внимателно. Може би тогава ще разберете защо наричам пълна глупост твърденията за наличие на гигантски резервиот нефт в САЩ, кътани в потайни мегахранилища 20-30 години, които сега лошита американци пускат на пазара за да фалират добрите рашъни... Няма как да не е малоумно подобно твърдение, защото от ниските цени на петрола най-много губи онзи, който изнася най-много, т. е. САЩ... Съвсем отделен въпрос е и това, че за разлика от руските държавни монополи, няма как да накараш частните американки петролни компании да продават на занижени цени... 

преди 6 минути, Vremeto написа:

Започнам отзад напред... 

Това удебеленото можеш да прочетеш на стотици места, ако напишеш в гугъл "сащ+петрол", "usa+oil", "сша+нефть"... Ето няколко материала по темата:

http://www.investor.bg/bloomberg-tv/461/a/sasht-razpolagat-s-poveche-petrolni-zapasi-ot-sauditska-arabiia-i-rusiia-220227/

http://www.investor.bg/surovini/365/a/iznosyt-na-petrol-ot-sasht-e-narasnal-sedem-pyti-za-tri-meseca-218404/

http://m.capital.bg/biznes/kompanii/2016/02/07/2700330_niskite_ceni_na_petrola_zaplashvat_ikonomikata_na_sasht/

Това последното го прочетете особено внимателно. Може би тогава ще разберете защо наричам пълна глупост твърденията за наличие на гигантски резервиот нефт в САЩ, кътани в потайни мегахранилища 20-30 години, които сега лошита американци пускат на пазара за да фалират добрите рашъни... Няма как да не е малоумно подобно твърдение, защото от ниските цени на петрола най-много губи онзи, който изнася най-много, т. е. САЩ... Съвсем отделен въпрос е и това, че за разлика от руските държавни монополи, няма как да накараш частните американки петролни компании да продават на занижени цени... 

:lol6:Ко каза ко:lol6:

преди 11 часа, sony.1970 написа:

Глупости говориш 

Обясни моля те по - подробно кое точно от казаното е глупост и защо че сигурно съм малко тъп и нещо не схванах.

Интересни изчисления направих преди малко. Реших да проверя доколко верни са твърденията за натрупания от САЩ двайсет-трийсет годишен запас от петрол. Използвах цитираните от руските икономически сайтове цифри, според които стратегическият нефтен резерв на САЩ към 2013 година възлиза на 695.9 млн. барела. Разделих тази цифра на дневния добив на нефт в САЩ, пак според данни на руските сайтове, който е 12704 хил. барела. Излиза, че гигантския, колосалният, трупан в продължение на 20-30 години стратегичесси нефтен резерв се добива  в САЩ за 55 дни. 

Когато цифрите говорят и путинофилите би трябвало да млъкнат... 

преди 15 минути, Vremeto написа:

Интересни изчисления направих преди малко. Реших да проверя доколко верни са твърденията за натрупания от САЩ двайсет-трийсет годишен запас от петрол. Използвах цитираните от руските икономически сайтове цифри, според които стратегическият нефтен резерв на САЩ към 2013 година възлиза на 695.9 млн. барела. Разделих тази цифра на дневния добив на нефт в САЩ, пак според данни на руските сайтове, който е 12704 хил. барела. Излиза, че гигантския, колосалният, трупан в продължение на 20-30 години стратегичесси нефтен резерв се добива  в САЩ за 55 дни. 

Когато цифрите говорят и путинофилите би трябвало да млъкнат... 

:lol6:

преди 38 минути, lsmurf написа:

Обясни моля те по - подробно кое точно от казаното е глупост и защо че сигурно съм малко тъп и нещо не схванах.

преди 1 час, sony.1970 написа:

:lol6:

А ясно просто се лигавиш . Извинявай за малко да те взема на сериозно.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.