Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спечели или загуби България на 09.09.1944год. Ако нямаше 09.09.1944год. как щеше да изглежда България сега.

Featured Replies

преди 24 минути, upili написа:

Миро, дължа ти специално извинение. Сега ми остана време и се разрових в миналото. Оказа се, че не ти, а Реджи размахваше писмото на Левски дето щял да реже чурки. ИЗВИНЯВАЙ. Объркал съм се. Надявам се, обаче, че след като ти изтече мандата, след години и ти ще ми върнеш жеста заради всичките ти писаници до сега :)

Приема се.

За останалото.... ми  нямам нито едно нещо казано , от което да се срамувам след колкото и години кажеш :) Тука някои мои фанатизирани фенове ми изровиха писани неща преди доста години вече, които и сега пак бих ги написал.

Не виждам логика това да се промени след още толкова години :) НАрича се принципност и собствена лична позиция.

преди 8 часа, Методи Дамянов написа:

Разбираш ли славяните си горели труповете и малко не можело съвсем да се докаже

Да оставим умрелите, проблема е че няма нито едно изграфирано, надписано, издялкано и т.н. свидетелство на думата " славяни". Просто една пропаганда, развита след 17-18 век втълпи тези неща.

И да, повече сме траки, нормално е след като те са били тук когато са се преселвали български племена и т.н.

• Отговори 788
  • Прегледи 41,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 47 минути, язе написа:

Това със сигурност не са думи на Станко Тодоров. Нещо повече, те не отговарят дори и на 5 % от истинското състояние на селското стопанство и промишлеността по него време. За безработицата пък е направо смешно... Пробвай с друга лъжа.:wink12:

Имаше си комунета без ГМО, а сега всеки втори БСП-ар милионер.

Язе, а аз си мислех,че след като си със синя рубашка си интелигентен, а то ...

14485179_311807769193631_9171259422856525913_n.jpg

Слава Богу,все още рубашката не е признак за интелект. А пиздец е това,което виждаш в огледалото драги.:wink12:

преди 11 часа, miro20 написа:

Никога твоа не е било тема на спора. Това бе твое заяждане извън темата, и незнам откъде си измисли че това е основното.То и няма как да бъде основно, тъй като няма никакво значение.

Бреййй, каква къса памет имаш. Много удобно нали.

Пак ти казвам, защото не четеш - никой не го интересува какъв офтопик си приел за "соновна тема",  темата там, и тук на предните страници бе споменаването на фейкове като "рязане на чурки", измисления цитат от бъзиклийкс, думите на президента, истинските думи на Захари Стоянов, и как развъртятхе това очерняне и оплюване на възрожденците.това е.

Нали ти казах, че подобни неща се случват само в твоята глава.

Напротив . Както и в дургата тема стигна до "тупик" и започна точно с такива офтопици , спекулации и манипулации. само да избягаш от основното което споменах. :)

"Тупик" българска дума ли е?

И специално за теб - цитирам себе си:

Цитат

Аз не твърдя, че З. Стоянов е излъгал за думите на Левски - "А който ни освободи, той ще направи така за да ни подчини отново в робство". Това е нещо, което З. Стоянов е написал.

Та, кажи сега какъв точно ни е бил спорът? Казах ти - къса памет имаш или така ти изнася.

И да ти кажа защо спрях да пиша в онази тема.

С човек, който чете:

“Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….”

И казва, че от написаното трябва да разбираме:

на 4.04.2016 г. в 23:58, miro20 написа:

Казал е че повечето и всички изброени поименно са били против официална Русия. ТОВА Е .не отрича, и отразява мения за "руски и сръбски топове" .

Не се спори.

С човек, който, за горния цитат казва:

Цитат

Това е МОЕ мнение как разбирам/тълкувам  думите.

А след това казва:

Цитат

Аз дори не тълкувам,

Не се спори. Сам не знае какво твърди.

С човек, който чете това:

Цитат

"Никому не се надѣвайте, — говорѣше той. — Ако ние не сме способни сами да се освободимъ, то значи, че не сме достойни да имаме и свобода; а който ни освободи, той ще направи това, за да ни подчини отново въ робство…”

И казва, че от написаното се разбира:

на 6.04.2016 г. в 18:51, miro20 написа:

За останалото "не са се надявали"  не знам какво противоречие видя.Някои са обсъждали и са се надявали, но като цяло - не са.

на 6.04.2016 г. в 7:29, miro20 написа:

-настроенията на нашите революционери , и най вече Левски не са били русофилски, въпреки и при това че са пътували доста и в Русия, и другаде, не са се надявали на тяхна помощ и не са правили усилия да "ги известят" .

Не се спори. Сам не знае какво твърди.

С човек, за когото "цитат" и "преразказ" са едно и също не се спори. Липсва му нещо фундаментално.

преди 3 часа, Мойра написа:

Защото само това може.

Това Да Не е Дъртака Миро с Нов Ник?

Или, Ако Не Е - Да Хванат Да Се Съберат Двамата, Че Им Пратим Сватбен Подарък - СръП И Чук / Чук И Гек/!

преди 17 часа, A.com написа:

И специално за теб - цитирам себе си:

Цитат

Аз не твърдя, че З. Стоянов е излъгал за думите на Левски - "А който ни освободи, той ще направи така за да ни подчини отново в робство". Това е нещо, което З. Стоянов е написал.

Та, кажи сега какъв точно ни е бил спорът? Казах ти - къса памет имаш или така ти изнася.

Чудесно. Значи няма спор :)

Останалото са твои спекулации :)

Години наред плащам данъци на тази държава, които са по-високи от средната заплата в 90% от населените места в България. Част от тези данъци отиват за БА. Да, БА е боклук, защото не пази българските граници, БА краде от собствения си ресурс, БА е една бездънна финансова дупка, бъкаща от чиновници, крадци и кръгли идиоти. Дано не се налага да ни пази БА, защото повечето "мъже" там в момента и от последните 20 години първи ще се разбягат. Наистина се надявам и аз да не разчитам на БА. Силните държави са силни, защото всяка стотинка се знае къде отива и тя отива на правилното място. Гордея се с всеки българин, който не е губил времето си в БА, с всеки, който честно си е плащал данъците, с всеки, който е останал тук и не се прави на войник, а произвежда нещо с ръцете си или с мозъка си.

преди 3 минути, darco написа:

Съжалявам за спама, ама няма ли кой да го прибере този индивид, най-накрая.

И аз това се чудя! Иначе си спами на воля - темите на троловете са за това. :D

на 10/5/2016 в 18:15, Методи Дамянов написа:

Историята не е комплексарщина. Затова тук ще се опитваме да разбиваме поне част от лъжите който тиражират сульо и пульо.

http://samoistina.com/kompleksari.htm

Страница за изследване произхода и ранната история на Българският народ и държава.

http://protobulgarians.com/

Словене = славяни - най-голямата фалшификация в българската история! 

http://protobulgarians.com/falshificatsiya.htm

Свободният се стреми към съвършенство, Поробеният - към свобода, а роденият роб - да си избира господаря.

Робът няма род, история и култура. Робът не е творец, а подражател на своят господар.

Независимо от своя брой, достойните народи познават своята история и култура и раждат политици, които защищават техните интереси

Робските народи не познават своята история, благоговеят пред чуждата култура и раждат политици, които предават техните интереси

За вредата от хуно-тюркската хипотеза за прабългарите.

Защо не мога да подкрепя вашата вяра в  Хуно- Тюркската хипотеза за Прабългарите?  (Отговор по повод на писмо от един алтаист).

http://protobulgarians.com/Statii za prabaalgarite/Programna i uvodna statiya.htm

Критика на основните положения на тюркската хипотеза за произхода на прабългарите.

http://protobulgarians.com/Chuvashi.htm

Разбивай каквото искаш, ама стига с тая папагалщина, че и Миро спря да те чете.:wink12:

Не ме интересува какви усилия си положил, Защото след всички злини, които системата, която ти подкрепяш, е причина на страната ни, за теб остава само да се скриеш дълбоко в хралупата си и да не си показваш носа навън от срам. Ти си поредният червеноармеец, който гледа в чуждата паничка и не се вижда сам какво представлява. Кой, освен вас, болни комунисти, говори за чужди народи? Кой, освен вас, намесва американци, англичани и каквито и да било други? За паметници на американски летци говорят, а се правят, че не виждат, че целият център на столицата ни е отрупан със символи на друг чужд народ. За вас патриотизмът се измерва с любовта към Съветския съюз и/или с омразата към западните народи. Кога някой от вас каза нещо хубаво по адрес на родината си, което не е свързано със социалистическия период? Никога! Защото не аз, а вие сте чуждопоклонниците. Защото аз отново подчертавам, че обичам своята родина и я приемам такава, каквато е. А вие сте тези, които хленчите как някой ви бил откраднал социализма и ви съсипал страната. Всъщност я съсипахте вие с вашите грандомански проекти и утопични нагони.

на 7.10.2016 г. в 20:02, язе написа:

Разбивай каквото искаш, ама стига с тая папагалщина, че и Миро спря да те чете.:wink12:

А, както знаем, без Миро тоя форум жив ще умре:D

малиии, колко червени тролове се пънат да обхванат необхватното, не е истина просто! ами защо не хванете влакчето и - в северна корея? може и в беларус и китай - все ми е тая, само да ви няма тук, вредни галфони! авторът е "забравил" много неща да спомене дори, например лагерите, в които камунястите хранеха свинете с инакомислещи, различно облечени, слушащи "упадъчна" музика и др. п. нямало престъпност?! тия ги разправяйте на някой друг, затворите тогава бяха пълни и места в тях не достигаха. нямаше толкова тежки престъпления, защото нямаше как, дори и на черно, да се снабдиш с оръжие. а ако случайно успееш и те хванат с него - белене, ловеч, скравена и още много свинарници те очакваха, за да те преработят. билетите за гт бяха даже по 40 ст. (до 1.1.'62, когато ограбиха хората със смяната на парите 1:10. тогава станаха по 6 ст(60 от старите) - т. е. - 50% увеличение. и това засегна всички стоки. заплатите никога не са били 250 лв. (освен за директори, партийни секретари и друга номенклатура) - те бяха средно по около 150 - 170 лв. който спори - да дойде да му покажа трудовата си книжка, там пише всичко. в интернет наистина можеш да научиш доста, стига да не го ползваш както дяволът - евангелието или както бялгъз - форум. има и спомени на оцелели лагерници, има и факти за строителите на "светлото бъдеще" - крадци, убийци и мародери, поставени начело на бг марионетния сателит на империята на злото - ссср - от червената армия. кърмъзените тролове внушават някаква идея за "равенство (всъщност коректният термин е "уравниловка"), стабилност и сигурност - това са страшни тъпотии! хайде стига с тази "сигурност"! кое беше сигурно, да видим: 1. че работех за петима, хранех още 17, взимах за половин, за да има и за останалите. 2. че не можех да отида дори и до гдр, защото от милицията не даваха. 3. че началници винаги са ми били индивиди, които нищо не разбираха, но умееха правилно да назидават и да размахват заканително пръст. 4. че за покупка на хладилник, цветен телевизор или кола(?!) събираш, лишавайки се от какво ли не години наред, после години наред чакаш да ти излезе реда. 5. че събираха пар? "доброволно" за всевъзможни "братски народи" и те принуждаваха да се подпишеш, че е така. 6. че те задължаваха да ходиш на манифестации и протестни митинги, а ако не отидеш - наказания от най-различно естество. 7. ленински съботници. 8. във всеки вход - минимум двама кадрови и неизвестен брой доброволни доносници. 9. за един виц те викат „за справка” и се връщаш след десет години, ако изобщо се върнеш. защото по-вероятно е да се озовеш в ловеч, скравена, белене и да нахранят прасетата с теб. 10... 11... n+1... да продължавам ли? само ще припомня една мъдра мисъл на бенджамин франклин (ако не ме лъже паметта) : "този, който жертва свободата заради сигурността - накрая губи и двете". хайде сега - тракайте минуси на воля, червени свине!

https://www.24chasa.bg/Article/4387057

преди 1 час, pcbsd написа:

Първо се научи на правопис, преди да изпишеш поредните си глупости тук!

П.П. А тази публикацийка в 24 гафа, сякаш е писана от някой завършен консуматорски плужек, станал вече 150 кила от консумирането на съвременните боклуци.

Редактирано от Agentpat™ (преглед на промените)

преди 23 часа, pcbsd написа:

14695526_301817550202178_1504372980843011311_n.jpg

Тези лозунги са измисляни от другари като тебе. Сега сменихте господаря, а вдъхновението нещо ви изчезна.

току-що, karadzha написа:

Тези лозунги са измисляни от другари като тебе. Сега сменихте господаря, а вдъхновението нещо ви изчезна.

Ако не се бъркам мечката играе според пръчката

на 19.10.2016 г. в 22:40, pcbsd написа:

14695526_301817550202178_1504372980843011311_n.jpg

Ако погледнеш за какво пише и малко помислиш без да включваш долното си подсъзнание ще видиш,че освен, че е малко простовато написано е вярно.

Какъвто е манталитета ти - такова е и подсъзнанието ти! Пошло и нечистоплътно!

И колко милиарда е бил златния резерв на България през 1944 год, които са отмъкнали руските крадци ...................... 
Ти представяш ли си само това ако излезе наяве, ще имаме основание, да ги съдим за милиарди, защото България е била неутрална, към СССР, дори българското консулство в Москва е работило през цялото време на войната

Егати наглите типове! Откраднали са ни държавния архив като трофей! Пък иначе непрекъснато тръбят и лъжат за някакво "освобождение" и искат благодарност!

ПИСМО ДО ВАНКА С ТАНКА: 

Пиша ти от Плевен, драги Ванка. 
Помниш ли кагда пришол със танка? 
Беше млад, но се държеше мъжки. 
Зарази семейството ми с въшки… 

Взе на мама златните пендари 
и дори галошите ми стари. 
Помниш ли, как кушаше картошки? 
Наконец забърса три кокошки. 

После си преспал със какa Сия 
и изпил си всичката ракия. 
А след време чухме и мълвата, 
че си гръмнал тате във главата! 

Длъжен бях да те обичам, Ваня. 
Даже кръстих дъщеря си Маня. 
Залъкът си давахме насила 
на Русия – тая дива сила. 

После цели девет петилетки 
грабихте уран и руди редки. 
Грабихте и жито, папироси… 
Зарад тебе ходим голи-боси! 

Дружбата ни беше “свята”, “чиста”. 
Ние всички хранехме танкиста. 
А пък ти ни пазеше със танка 
и ни взе последната луканка… 

Пазеше и немците, и чехите. 
Ние тук възпявахме успехите. 
С паметник стърчиш ни на главата 
и скверниш небето и земята.

преди 2 часа, pcbsd написа:

И колко милиарда е бил златния резерв на България през 1944 год, които са отмъкнали руските крадци ...................... 
Ти представяш ли си само това ако излезе наяве, ще имаме основание, да ги съдим за милиарди, защото България е била неутрална, към СССР, дори българското консулство в Москва е работило през цялото време на войната

Егати наглите типове! Откраднали са ни държавния архив като трофей! Пък иначе непрекъснато тръбят и лъжат за някакво "освобождение" и искат благодарност!

ПИСМО ДО ВАНКА С ТАНКА: 

Пиша ти от Плевен, драги Ванка. 
Помниш ли кагда пришол със танка? 
Беше млад, но се държеше мъжки. 
Зарази семейството ми с въшки… 

Взе на мама златните пендари 
и дори галошите ми стари. 
Помниш ли, как кушаше картошки? 
Наконец забърса три кокошки. 

После си преспал със какa Сия 
и изпил си всичката ракия. 
А след време чухме и мълвата, 
че си гръмнал тате във главата! 

Длъжен бях да те обичам, Ваня. 
Даже кръстих дъщеря си Маня. 
Залъкът си давахме насила 
на Русия – тая дива сила. 

После цели девет петилетки 
грабихте уран и руди редки. 
Грабихте и жито, папироси… 
Зарад тебе ходим голи-боси! 

Дружбата ни беше “свята”, “чиста”. 
Ние всички хранехме танкиста. 
А пък ти ни пазеше със танка 
и ни взе последната луканка… 

Пазеше и немците, и чехите. 
Ние тук възпявахме успехите. 
С паметник стърчиш ни на главата 
и скверниш небето и земята.

Няма да е лошо да поискаш специализирана лекарска помощ. На голям зор си ша знайш.

Туй пасквилно стихотворенийце на фунийка и в задния двор на автора му!

Само ще си позволя да вметна, че за 26 години след десети ноември 1989-а сме загубили повече от една трета от населението на страната; в чужбина работят повече българи, отколкото в България, селското стопанство и икономиката като цяло, както и здравеопазването, образованието и културата са в колапс, а самата България след още 26 години ще бъде светска мюсюлманска държава с християнско малцинство. Всъщност, за светската не е сигурно. Оттам нататък всеки мислещ може сам да си направи изводите. Останалите да четат какво пишат троловете.

Наскоро се поразходих за по-продължително време из селата в моя край - не го бях правил отдавна. Останах ужасен. Всичко е порутено, а по улиците, доколкото изобщо има хора, трудно можеш да видиш бял човек. Ако пък видиш, той е някъде около 32-ри набор...

За сметка на това армия от тролове с коефициент на интелигентност около 30 ни убеждават в какво ли не и ни внушават какво и как трябва да мислим. Горното за тяхно сведение - да станат от компютрите и да видят какво има отвъд стената на апартамента/къщата. Че, като ги гледам по колко време прекарват във форума, и по колко "мнения" бълват на ден, отдавна не са излизали от тях и общували с хора офлайн. Лично аз отдавна се отказах да споря с тях - просто е все едно да спориш с радио. Резултатът е същият. Седят по 16-18 часа на ден на стола и драскат ли, драскат, изолирани от общество и живот извън интернет... И бавно, но сигурно превръщат с продуктите на мозъчната си перисталтика този някога наистина добър форум в помийна яма.

Преди някой да ми е опонирал как сами сме си го направили, да си спомни как бяхме принудени да закрием две трети от АЕЦ "Козлодуй", как ни бяха наложени квоти за износ на всякаква селскостопанска и животновъдна продукция, как ни заринаха с регламенти, които в онова, което наричаме Западна Европа, не са в сила, и т.н.

Два кратки скорошни примера:

http://glasove.com/categories/novini/news/es-ni-prinuzhdava-da-namalim-proizvodstvoto-si-na-mlyako

http://www.segabg.com/article.php?id=823184

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.