Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спечели или загуби България на 09.09.1944год. Ако нямаше 09.09.1944год. как щеше да изглежда България сега.

Featured Replies

Кошаревски свидетели:dollars:

• Отговори 788
  • Прегледи 41,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Сакскобургите и буржоазните правителства са виновни за две национални катастрофи на България - и пак сега много странно  в доста български градове има къде ли не улици и булеварди още да се наричат Фердинандови, княгини Марии-Луизи и т.н.    Не соца, а Сакскобургите осакатиха България за векове напред - загубихме беломорска Тракия, Македония, северна Добруджа и западните покрайнини...Тези големи загуби за България са отпреди 9-ти септември...Нека си говорим истините...Сега можеше да сме много различна държава.

• Автор

СВОБОДНИЯТ СЕ СТРЕМИ КЪМ СЪВЪРШЕНСТВО, ПОРОБЕНИЯТ - КЪМ СВОБОДА, А РОДЕНИЯТ РОБ - ДА СИ ИЗБИРА ГОСПОДАРЯ

РОБЪТ НЯМА РОД, ИСТОРИЯ И КУЛТУРА. РОБЪТ НЕ Е ТВОРЕЦ, А ПОДРАЖАТЕЛ НА СВОЯ ГОСПОДАР

Независимо от своя брой, достойните народи познават своята история и култура и раждат политици, които защищават техните интереси

Робските народи не познават своята история, благоговеят пред чуждата култура и раждат политици, които предават техните интереси

http://www.protobulgarians.com/

http://samoistina.com/

http://samoistina.com/3/traki-nacia.htm

преди 1 минута, turbox написа:

РОБЪТ НЯМА РОД, ИСТОРИЯ И КУЛТУРА. РОБЪТ НЕ Е ТВОРЕЦ, А ПОДРАЖАТЕЛ НА СВОЯ ГОСПОДАР

Един път и ти да си прав

преди 4 минути, turbox написа:

СВОБОДНИЯТ СЕ СТРЕМИ КЪМ СЪВЪРШЕНСТВО, ПОРОБЕНИЯТ - КЪМ СВОБОДА, А РОДЕНИЯТ РОБ - ДА СИ ИЗБИРА ГОСПОДАРЯ

Е, РОБЕ, какво друго ще ни кажеш? Може би, че достойно защитаваш интересите на задокеанските си господари?

Карел Чапек: Защо не съм комунист?

"Аз не принадлежа на никоя партия и моят спор с комунистите е дело не на убеждение, а на моята собствена съвест", заявява именитият хуманист Чапек.

"Действително, щом сърцето ми е на страната на бедните, за какъв дявол не съм станал още комунист? Именно заради това, че съм на страната на бедните. Видях такава безгранична нужда, че всичко наоколо ми опротивя. Буржоазията, която не може или не иска да помогне, ми е чужда. Но също така чужд ми е и комунизмът, предлагащ вместо помощ знамето на революцията. Целта на комунизма е да властва, а не да спасява; на неговото знаме е изписан лозунгът на властта, а не на помощта. А гладните искат не да властват, а да се наситят.

Аз не мога да бъда комунист, защото комунистът не знае морала на помощта и съчувствието към страдащия. Защото той проповядва премахването на социалния порядък, а не на този ужасяващ безпорядък, какъвто се явява нищетата. Ако комунистът се съгласява да помогне на нещастните, то става само при едно условие: първо ние ще завземем властта, а после (възможно е) работата да опре и до вас. За съжаление, даже подобно условно обещание за помощ не е гарантирано с нищо. Дори да преобърнете обществото нагоре с краката, и тогава бедните ще отидат отново на дъното, като към тях ще се добавят и много други.

Най-удивителното и най-безчовечното в комунизма – това е с нищо несравнимата му мрачност. Климатът на комунизма е неприветлив и безчовечен. За него не съществува средна температура между буржоазния мраз и революционния пламък. На пролетария не е разрешено спокойно и с удоволствие да се отдаде на каквото и да е, отнема му се радостта от живота, не съществуват на света вкусни обеди или вечери, дори плесенясалата коричка на бедния или ненаситничеството на капиталистите. Няма любов – само господарски разврат или неуморно размножаване на пролетариите. Така пролетарият се заселва в чудовищно изкривен свят.

Накрая, съществува и проблемът с насилието. Порядъчният човек не може да поддържа тези, които заплашват, призовават към разстрели и обесване и разлагат обществото не с факта, че извършват социален преврат, а с това, че нарушават естествените и нормални нравствени закони. И ето, понякога ме обхваща ужас, че не мога да разбера комунистите. Съчувствам на идеала на комунизма, но не мога да разбера неговия метод.

Ако комунистите предполагат, че при известни обстоятелства да се бесят и разстрелват хора е толкова сериозна работа, колкото и да се давят дървеници, то аз не мога да разбера и много се страхувам, че така ние никога не бихме се договорили. Методът на комунизма – това е един мащабен опит да се създаде международно недоразумение. Това е опит да се разбие човечеството на отделни части, изобщо несвързани помежду си и които не се разбират една с друга. Това, което е добро за едната страна, просто не може да се окаже добро и за другата.

Пуснете срещу мен най-ортодоксалния комунист. Ако той не ме пречука на място, аз се надявам лично с него да се разбера по много въпроси, които разбира се, нямат никакво отношение към комунизма. Но комунизмът по принцип не допуска съгласие с другомислещи дори във всичко онова, което не го засяга. Вие ще намерите у комунистите почти нечовешка сила на убеждението по какъвто и да е дребен повод – и това не защото доводите им са достатъчно убедителни, просто те не обръщат внимание на възраженията.

Имам чувството, сякаш съм се изповядал. Аз не принадлежа на никоя партия и моят спор с комунистите е дело не на убеждение, а на моята собствена съвест. И ако се обърнем към съвестта си, а не към убежденията, то аз мисля, че взаимното разбиране не би се оказало невъзможно – нещо, което няма никак да е малко."

Карел Чапек е един от най-известните чешки писатели и драматурзи. Световна известност му носят социално-фантастичните произведения: драмите "R.U.R." (1920 г.) - въвела в употреба думата "робот"; "Средството Макропулос" (1922 г.); романите "Фабрика за Абсолют" (1922 г.), "Кракатит" (1924 г.).

Естествено че спечели!!! Само тотален лаик би твърдял обратното!

Цитат

9 септември е най-великият ден в българската история. Мисля, че дойде време най-после да се сподели това мнение, и то да бъде публикувано. Обществото сякаш узря за истината, след четвърт век тотална хегемония на лъжата.

Изумен съм колко позитивни коментари може да има за 9 септември във Фейсбук. Това е лакмусът, който показва узряването. Не е нужно да ви ги цитирам, сами можете да ги прегледате. Можете също да ги сравните и с все по-малкото, но още налични злобни коментари на неолибералите, опитващи се да крепят 25 годишната си лъжа. Но пробуждането е факт.

Но 9 септември е велик не със свалянето на про-нацисткото правителство, вкарало ни в поредна загубена световна война. Не е велик с победата над "фашизма" или над "капитализма". Велик е с друго - с това, което е направено после. Не с миналото, което е отхвърлил, а с бъдещето, което е изградил.

Едва за 15-20 години след тази дата, България се превръща в модерна държава. От предимно селска и изостанала, тя започва да се превръща в модерна и индустриална. Но важното е, че това е стремеж не само на комунистите. Просто те са първите, постигнали реален успех. Всички управляващи след Освобождението се опитват да ни направят модерна индустриална страна. Но всички тези усилия за 66 години постигат едно голямо "нищо". На 9 септември все още сме селяческа страна, с 80% супер бедно население, без течаща вода и живеещо в почти хралупи от кал и сено. Единствената промяна, спрямо турското робство, е създаването на супер малка привилегирована класа, хранеща се основно от държавата, която образува някакво "градско буржоазно съсловие". Няма значима индустрия, няма технологии, няма нищо.

След това, само за 15-20 години, социализмът ни превърна в модерна ИНДУСТРИАЛНА и градска държава. Ето това е големият успех на 9 септпември. За пръв път системата, наречена "социализъм", изпълнява онова, към което са се стремили всички от Освобождението на насам. Тя изпълнява дори мечтите на "фашистите", които също са мечтали за индустриализация и западен тип общество. Но не са го постигнали.

Всички други постижения на социализма произтичат от това. Безплатното здравеопазване, образование, както и силната армия. Те са продукт на новата и успешна икономика, която създава блага и може да плати за тях. Преди 9 септември, дори най-добрите желания да се направи нещо за народа са се сблъсквали с липсата на ресурси. Социализмът създава икономика, която произвежда, и с нея плаща всички нови ползи за народа.

Социализмът е най-големият единичен "скок" в Българската история, и това прави датата 9 септември най-великата в българската история.

Може би някой ще ме попита за нарушените човешки права, за лагерите, за избитите без присъда. Да, имало ги е. Но това не са елементи само на социализма. Всеки един режим ползва репресии. Дори доскорошното ни знаме - САЩ, са абсолютен лидер в тях. Убиват всеки неудобен, не само на своя територия, а и в чужбина. Държат хора затворени без присъди. Преследват дори чужди граждани, които никога не са стъпвали на американска територия и не на нарушили американските закони. Да, има репресии - винаги ги е имало в човешката история. Може би един ден ще имаме общество без репресии. Но засега репресии има, и е абсолютен цинизъм те да се приписват само на социализма. Дори тезата дали репресиите на социализма са по-големи от тези на САЩ е силно въпросителна...

Пък и някои хора задават въпроса, какви са били тия репресии? Какво трябва да се направи с днешните неолиберални разрушители, чужди агенти във фондации и политици-продажници? Защото след 9 септември основно такива са репресирани. Сега роднините им ги изкарват светци, но истината е, че повечето са били именно мошеници и предатели. Какво прави един нов режим - където и да е по света, с предателите?

Добре е да уточним и защо свърши социализмът. Защото се отказахме от него, преди да се е изравнил със западната система. Факт е, че се придвижихме много напред. Но е факт, че през 1989 г. все още нашата икономика беше по-изостанала от западната. Все пак там бяха трупали блага и инвестиции от 400 години. Ние доста скъсихме изоставането, но не ги бяхме настигнали. И когато глупаво отворихме своята икономика към тяхната (все още с голяма преднина), и нашата икономика беше унищожена. Нашата държава претърпя криза, и стана жертва на хищническото поведение, наложено глобално. Обещаха ни западен стандарт, в замяна на социализма. Но получихме латино-американски стандарт. Т.е. влошаване спрямо социализма. Излъгахи ни успешно, да го кажем накратко...

Все пак, добре е, че народът се пробужда. След като е имало един 9-ти септември, е възможен и нов. Неолиберализмът губи опора глобално. Самите западни икономики фалират една след друга. Възможно е ново възраждане. Кога точно народната пробуда ще прерастне в народна революция, това е единствената въпросителна...

Добри Божилов
09-09-2016

Няма нужда да ми благодарите! Считам темата за изчерпана!!!

Редактирано от Джугашвили (преглед на промените)

Да живей! :)

Джугашвили добре им го зачука на тролчетата. Браво за този пост!

http://gudelnews.com/index.php/2016-02-27-12-04-19/544-9-2

Не, още по-добре го начука на вас промитите комунета, дето за пореден път се видя, колко сте промити. :lol6: Много, ниско нивото на трола, бе. Не са ли го инструктирали поне от една идея по-сериозни сайтове да "изчерпва темите".

Редактирано от Гемето (преглед на промените)

Какво невярно има в статията,господа... немити. :)

преди 1 час, язе написа:

Какво невярно има в статията,господа... немити. :)

:D Горкичките... за ожалване сте!

Гъдел нюз ги радва, завалийките...

Ами радвайте се! Заради 09.09. бащите, майките, бабите и дядовците ви едва дишат с по двеста лева пенсии(бяха и много по-малко).

Заради 09.09. селата останаха без хора.

Заради 09.09. младите бягат от тук, защото деветосептемврийците и сукалчета им  изпокрадоха държавата, като се почне от пенсионния фонд и се стигне до сегашните пладнешки обири.

Заради 09.09 плащаме най-скъпия природен газ и петролни продукти.

Заради 09.09 има толкова примитивно мислещи като вас... гъдел нюз и бъзик лийкс... дори не разбирате кога някой се подиграва с вас... възторжени в безумието си!

преди 1 минута, Нел написа:

Ами радвайте се! Заради 09.09. бащите, майките, бабите и дядовците ви едва дишат с по двеста лева пенсии(бяха и много по-малко).

Заради 09.09. младите бягат от тук, защото деветосептемврийците и сукалчета им  изпокрадоха държавата, като се почне от пенсионния фонд и се стигне до сегашните пладнешки обири.

Заради 09.09 има толкова примитивно мислещи като вас... гъдел нюз и бъзик лийкс... дори не разбирате кога някой се подиграва с вас... възторжени в безумието си!

Много вярно казано, само датата ти е грешна.:ph34r:

преди 11 часа, Гемето написа:

http://gudelnews.com/index.php/2016-02-27-12-04-19/544-9-2

Не, още по-добре го начука на вас промитите комунета, дето за пореден път се видя, колко сте промити. :lol6: Много, ниско нивото на трола, бе. Не са ли го инструктирали поне от една идея по-сериозни сайтове да "изчерпва темите".

Признавам си че като видях тази комунистическа простотия, дори не си направих да потърся откъде е :)

А то за пореден път се оказва от "гъделнюз" :) не е за птръв път, не и за поледен да го цитират :) толквоа си могат....

преди 3 часа, Нел написа:

дори не разбирате кога някой се подиграва с вас... възторжени в безумието си!

Точно . :)

на 26.09.2016 г. в 11:28, Нел написа:

Въпросът е, тогава какво можеше да си купиш с тези 200 лева и какво сега...ами пак 200 лева 27 години по-късно!!! Голямо развитие, голямо нещо!!! Ум да ти зайде!!! Ами твоите родители??? И те ли са примитивно мислещи и некадърни??? 

преди 22 часа, Джугашвили написа:

Въпросът е, тогава какво можеше да си купиш с тези 200 лева и какво сега...ами пак 200 лева 27 години по-късно!!! Голямо развитие, голямо нещо!!! Ум да ти зайде!!! 

Ами не са 200 лв сега бе, тези които са съгласни да пишат код взимат по 3000 лв на месец в България, без да са учили и завършили университет. Има едни специални курсове за тях, ама няма да им правя реклама безплатно. А когото не го е мързяло да изкара диплома и научи един език, се качва на самолетчето и взима веднага по 3000 евро на месец, щото има недостиг на компютърджии в Зап. Европа. Три по 3000 = 9000 евро, те толко платих по банков път за една чисто нова Дачия комби дълга 449 см. А в София същата ( вероятно поорязана от към обурудване ) ви я дават за само 7800 евро. Значи сега, 27 години по-късно, идваш едно лято и бачкаш по строежите и се връщаш с достатъчно пари за нова кола. При комунизма трябваше да бачкаш и да гълташ пясък в Ирак и Либия цели две години, щото не пускаха в Германия да ходиш. Сега е станало добре за умните и способните, а некадърните не можещи един език да научат само мрънкат, че държавата не се грижела за тях. Има естествен подбор сега, оцеляват и живеят добре, имащите акъл. Можеш да си живееш в София и да работиш от разстояние за западни бизнес партньори, ако знаеш език разбира се. Ако си тъп и не можеш да научиш даже и един лесен италиански, еми проблемът си е лично твой. За мен са работили две българки от София с френски, та значи може мой човеко. Ама вие дето си обичате комунизма, като видите пари и ги харчите. А пък умните като мен не си прахосват парите, а купуват на сметка. Като имаш акъл плащаш румънска и мароканска заплати за едно също количество сглобена ламарина. А като имаш комунистически вирус у главата, на теб ти плащат румънска заплата или пенсия.

преди 25 минути, Белгиеца написа:

Ами не са 200 лв сега бе, тези които са съгласни да пишат код взимат по 3000 лв на месец в България, без да са учили и завършили университет. Има едни специални курсове за тях, ама няма да им правя реклама безплатно. А когото не го е мързяло да изкара диплома и научи един език, се качва на самолетчето и взима веднага по 3000 евро на месец, щото има недостиг на компютърджии в Зап. Европа. Три по 3000 = 9000 евро, те толко платих по банков път за една чисто нова Дачия комби дълга 449 см. А в София същата ( вероятно поорязана от към обурудване ) ви я дават за само 7800 евро. Значи сега, 27 години по-късно, идваш едно лято и бачкаш по строежите и се връщаш с достатъчно пари за нова кола. При комунизма трябваше да бачкаш и да гълташ пясък в Ирак и Либия цели две години, щото не пускаха в Германия да ходиш. Сега е станало добре за умните и способните, а некадърните не можещи един език да научат само мрънкат, че държавата не се грижела за тях. Има естествен подбор сега, оцеляват и живеят добре, имащите акъл. Можеш да си живееш в София и да работиш от разстояние за западни бизнес партньори, ако знаеш език разбира се. Ако си тъп и не можеш да научиш даже и един лесен италиански, еми проблемът си е лично твой. За мен са работили две българки от София с френски, та значи може мой човеко. Ама вие дето си обичате комунизма, като видите пари и ги харчите. А пък умните като мен не си прахосват парите, а купуват на сметка. Като имаш акъл плащаш румънска и мароканска заплати за едно също количество сглобена ламарина. А като имаш комунистически вирус у главата, на теб ти плащат румънска заплата или пенсия.

Комсомолец, първо се научи да четеш какво пише!!! После се научи да вникнеш в написаното и чак тогава евентуално, казвам евентуално ако ти се отдадат тези дейности, се пробвай и да извършиш някаква мисловна дейност!!! Какво предлагаш, да изпратя майка си, с паркинсона на 80 години да учи да пиеше кодове ли??? Я кажи сега на нейните младини, какви кодове е имало, че да се научи да пише такива кодове и да завърши такова образование!!!

Ти пък защо си въобразяваш че ме е грижа за 80 годишните ?
За паркинсона има лекарства, забавят с няколко години развитието, ама не знам дали имате пари за тях в родината. На жена ми баща й беше с паркинсон, болестта променя характера им и стават непоносими за обкръжението.

Аз ти говоря за хората в работоспособна възраст, дъртите ги зарежи, от тях нищо не зависи вече. Кой се минал, минал се е , това е положението.

преди 3 минути, Белгиеца написа:

За паркинсона има лекарства, забавят с няколко години развитието, ама не знам дали имате пари за тях в родината. На жена ми баща й беше с паркинсон, болестта променя характера им и стават непоносими за обкръжението.

Аз ти говоря за хората в работоспособна възраст, дъртите ги зарежи, от тях нищо не зависи вече. Кой се минал, минал се е , това е положението.

Този цинизъм в Белгия ли го научи?

преди 20 минути, Белгиеца написа:

Ти пък що си въобразяваш, че ме е грижа, за какво говориш!!! В момента говорим за пенсиите, ти чел, недочел се включваш неподготвен и почваш да пишеш за програмиране!!! Ти в час ли си бе, момче!!! Кой пенсионер ще тръгне да става програмист на дърти години???

П.П. Да ти дам 200 лева и да те оставя един месец а купуваш лекарствата за паркенсон, да си плащаш сметките и да живееш, да те видим, като си толкова отворен, как ще оцелееш до следващата пенсия!!! Това спечелихме за 27 години демокрация!!!

Редактирано от Джугашвили (преглед на промените)

преди 5 часа, Джугашвили написа:

Да ти дам 200 лева и да те оставя един месец а купуваш лекарствата за паркенсон, да си плащаш сметките и да живееш, да те видим, като си толкова отворен, как ще оцелееш до следващата пенсия!!! Това спечелихме за 27 години демокрация!!!

Аз съм човек уважаващ себе си и ще съм се обесил преди да съм станал на 80 години, та ще съм си го спестил това унижение да нямам пари за лекарства. Паркинсона идва постепенно, имаш време да отидеш на доктор, да ти постави диагноза и да решиш да умреш достойно на време, преди да ти са се разлюляли до такава степен ръцете, че една примка да не можеш да вържеш сам. А и на кого ли съм щял да съм му изтрябвал толкова на 80 години ? Напикаващ се, склерозиран забравящ дали е закусвал, недочуващ, недоскив и т.н.
Важното е младите да са свободни да си живеят където си искат и да работят където си искат, а старите да си реват по милия им комунизъм по цял ден.
През 1979г., пенсията на баба ми беше 25 лв.

А 2007г., на практика спечелихме нова родина от 500 милиона жители с огромна територия, за която и Цар Симеон даже не е могъл да си мечтае. От нас се иска само да си изберем къде да живеем и научим един език. Толкова ли да сме тъпи българите, та един език да не можем да научим ?
Ама ти не искаш цял континент да ти е родина, ти си искаш да си съветска република.
Така ви се пада на вас комунистите, да мизерствате сега, защото след 9-ти вие насила лишихте от частна собственост дядо ми. Като не си могъл да се уредиш с фабрика за жълти стотинки, иди се оплаквай на комунистите които са се уредили така. Кажи им че не комунистическо то това да са богати.
Абе ти що не отидеш в Северна Корея да живееш, там си е баш като за тебе ?

преди 26 минути, Белгиеца написа:

Аз съм човек уважаващ себе си и ще съм се обесил преди да съм станал на 80 години, та ще съм си го спестил това унижение да нямам пари за лекарства. Паркинсона идва постепенно, имаш време да отидеш на доктор, да ти постави диагноза и да решиш да умреш достойно на време, преди да ти са се разлюляли до такава степен ръцете, че една примка да не можеш да вържеш сам. А и на кого ли съм щял да съм му изтрябвал толкова на 80 години ? Напикаващ се, склерозиран забравящ дали е закусвал, недочуващ, недоскив и т.н.
Важното е младите да са свободни да си живеят където си искат и да работят където си искат, а старите да си реват по милия им комунизъм по цял ден.
През 1979г., пенсията на баба ми беше 25 лв.

А 2007г., на практика спечелихме нова родина от 500 милиона жители с огромна територия, за която и Цар Симеон даже не е могъл да си мечтае. От нас се иска само да си изберем къде да живеем и научим един език. Толкова ли да сме тъпи българите, та един език да не можем да научим ?
Ама ти не искаш цял континент да ти е родина, ти си искаш да си съветска република.
Така ви се пада на вас комунистите, да мизерствате сега, защото след 9-ти вие насила лишихте от частна собственост дядо ми. Като не си могъл да се уредиш с фабрика за жълти стотинки, иди се оплаквай на комунистите които са се уредили така. Кажи им че не комунистическо то това да са богати.
Абе ти що не отидеш в Северна Корея да живееш, там си е баш като за тебе ?

Точно така!!! Искам моята Родина да е най-голямата държава в света и да заема 1/8 от територията му!!! Ти щото си големия родолюбец и патриот, затова не искаш и се дърпаш!!!

преди 15 часа, Джугашвили написа:

Точно така!!! Искам моята Родина да е най-голямата държава в света и да заема 1/8 от територията му!!! Ти щото си големия родолюбец и патриот, затова не искаш и се дърпаш!!!

Че тя Русия е голяма на територия, какво се оплакваш? 

За кукловодите от "Козяк" 16 и техните лакеи тук:

14449780_366726320325470_180418224128486

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.