Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спечели или загуби България на 09.09.1944год. Ако нямаше 09.09.1944год. как щеше да изглежда България сега.

Featured Replies

Заради множество днешни съфорумци сега ни управлявляват наши бивши комунистически звезди като Боко Тиквата и Роско Плевнята.... Лично аз не виждам реални условия за генерална промяна....   Пак сме последни в класирането - също като при социализма...

• Отговори 788
  • Прегледи 41,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 2 минути, NEY написа:

А теб кой ще те съветва?   Никому не са нужни за нищо болни от русофобия....

Ето от тука ще ме съветват. 

Русия, Санкт Петерсбург, ул. „Савушкина“ 55, сива сграда, ново строителство. Виталий не желае да се знае фамилното му име. Той твърди, че е бил един информационен воин с държавно поръчение. 

Нито зная, какво е фобия, нито, какво е филия. Аз съм обикновен Български гражданин и изпълнявам дългът си и войнишката си клетва. Това да си Българин и да не искаш да си Руски / Съветски слуга било Русофобия. В Паспорта ми пише Българин, а не славянин. Българин съм и Български родолюбец си оставам.

Като ти гледам постовете,сигурно виждаш и летяща чиния над главата,когато си пред огледалото......предполагам,че и от там те съветват.....

Разбирам хората с различно мнение,не разбирам хората със сбъркана психика и поведение....Доколкото знам,има колеги медици-да се събират,да си кажат мнението и да ти теглят една диагноза...и по живо-по здраво....

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

Едно малко поздравче за дигиталното BDSM:

Green Day - American Idiot

Парчето е и поздрав и за няколкото други - те ще се познаят. ;)

1. Образование – НЕ, беше допотопно и непотготвящо за нищо, освен „да служим на партията“
2. Медицина – НЕ – примитивна и връзкарска. 3. Безработицата я имаше, но беше скрита – не можеше всеки да се развива както си пожелае, имаше назначения насила. 4. Равенство нямаше, имаше „равни и по-равни“. 5. Почивката – ние бяхме в бунгалата, чужденците и „по-равните“ – в хотелите. На ресторант – само с куверт. Всеки барман – президент, всеки сервитьор – министър председател. 6. Армията – насилствена и изпълнена с извращения, злоупотреби и кражби 7. Увереност в утрешния ден – ей, това ме качи на черешата. Нали „утрешния ден“ е сега – това, което си сътвориха комунистите – КОЙ? 8. Обществено възпитание – цитат: „ние се правим че работим, те се правят, че ни плащат“. И всеки крадеше, каквото му падне. Всеки от вас има по нещо, „взето“ от работата от родителите ви. 9. Стоки в магазините – това вече тотално ме качи на черешата! Не заравяйте, Кореком не беше за всеки. Преди 1 Май 1987 щяха да ме премажат на опашка за хляб. Качество? И тогава имаше репортажи как в кренвиршите слагат тоалетна хартия. А тоалетна хартия нямаше по магазините! 10. Сигурност – заблуда! Циг*а*ни*те и тогава крадяха на поразия. Хора, тогава се крадяха гуми и чистачки от автомобилите!!! А белите на на децата на „партийните другари“ не се наказваха.

не, не искам да се върне НРБ. Който иска – Северна Корея още съществува.

Преди бяхме последни в СИВ - а сега сме последни в ЕС ...   А защо все ние да сме последни?

преди 50 минути, Agentpat™ написа:

Едно малко поздравче за дигиталното BDSM:

Green Day - American Idiot

Парчето е и поздрав и за няколкото други - те ще се познаят. ;)

Интересна хумореска. Всъщност, лошото възпитание в днешни дни, лошото здравеопазване и т.н са последица от времето на комунизма. Не е вярно, че тогава не е имало грабежи и убийства. Имаше, но не ги пишеха по вестниците. В магазините пък имаше един рафт със сол, един с два вида консерви, а ако докараха олио се събираше опашка и свършваше. Не е сериозно да се говори, че Турция е била наш враг тогава. Ние реално бяхме в същото положение, както сега. Нямаше непосредствена заплаха и разчитахме на други да ни охраняват. А казармата беше подигравка с правата на хората и причина за много извращения. Върхушката пък пазаруваше западни стоки в Кореком, пътуваше в чужбина, караше западни коли и ако искаше можеше да прати в лагер когото си иска от простолюдието, което можеше да избира между Трабант и Москвич, пазаруваше един вид салам в халите, гледаше руски телевизор, който само в упътването беше цветен и дори не можеше да се събере в Москвича. Той пък постоянно се чупеше и хората се шегуваха, че на последната страница на упътването е разписанието на БДЖ. И да ви кажа, тази комунистическа пропаганда трябва да се забрани както фашистката. Няма много разлика между двете.

преди 41 минути, pcbsd написа:

И да ви кажа, тази комунистическа пропаганда трябва да се забрани както фашистката. Няма много разлика между двете.

Знаеш ли? Ти накрая зорлем ще ме направиш комунист. :D

Не е достатъчно да си антикомунист, за да бъдеш пълен психар... но помага. Red Sharks gonna eat you!!! And remember, Hell is Red.:ph34r:

Тоя психото, да не е преживял, несподелена любов в казармата? :ph34r: 

преди 18 минути, AntiAlGor написа:

Тоя психото, да не е преживял, несподелена любов в казармата? :ph34r: 

По- лошо... май е била споделена.

преди 3 минути, язе написа:

По- лошо... май е била споделена.

Ох, пукнах се от смях. :lol6:

преди 21 часа, NEY написа:

Преди бяхме последни в СИВ - а сега сме последни в ЕС ...   А защо все ние да сме последни?

Защото много хора /като вас/  или отказват да се развиват, най вече в манталитета, или са пристрастни по задължение , и си пеят стари утопични простотии .

В пеенето на глупости , лъжи, дезнформация и утопии по принцип няма нищо лошо  , стига да не става въпрос за политика и общество. Тогава е пагубно.

преди 10 часа, miro20 написа:

Защото много хора /като вас/  или отказват да се развиват, най вече в манталитета, или са пристрастни по задължение , и си пеят стари утопични простотии .

В пеенето на глупости , лъжи, дезнформация и утопии по принцип няма нищо лошо  , стига да не става въпрос за политика и общество. Тогава е пагубно.

Това пък как успя да го измислиш?   Не съм бил никога комунист и все съм се развивал.  Така съм се развил - та сега имаме 5 апартамента и 3 автомобила.   За България това не е много и пак сме при най-бедните в ЕС....При бай Тошо не можеше да имаш повече от едно жилище....За човек на 52 години с четиричленно семейство не сме постигнали кой знае колко - обаче отчитам да сме над българската златна среда.    А Миро къде е в подобна класация?  Пише ли мнения за стотинки в разни форуми?

на 10/26/2016 в 21:54, NEY написа:

Комунизмът фалира. А партийните функционери обраха държавата. Същите те предпочетоха, да продадат всички заводи за старо желязо и да гушнат някой долар, вместо държавата да ги продаде на западни фирми, които да ги развият. Същите тези комуняги създадоха по този начин изкуствена безработица, за да може до ден днешен хората да са им роби и да работят за 300-400 евро във фирмите на същите тези комуняги, създадени с откраднатите пари в периода 1985 - 1995.

Първо, комунизЪма не се е сринал, само е издържал метаморфоза и второ, ако се прочете "Видрица" на поп Минчо Кънчев, ще се разбере че през време на османлийте, селянин с 800 (осем стотен) овце се е пишел сиромах. Нека да разберат хората , че социалистите как хем брактисват всичко по пътя си , хем се мъчат да изкарат някой друг виновен !!!!

на 10/26/2016 в 19:16, Кико написа:

Опа. Бъркаш. Продължителността на живота ни се смали заради скапаните капиталисти като теб. Днес обикновения човек работи при всякакви отрови без защитни средства и без защита от никого, дори от синдикати, защото просто липсват. Днес Българина кара кочини от Европа  на по 15 до 30 години, които замърсяват много големите градове, тровят хората и скъсяват живота им. Днес капиталиста плаща 300 до 400 лева средно и това кара човек да седне в кръчмата и да пие и да пие, докато не пукне на 65. В същото време капиталиста толкова се е олял и оял, че още на 60 хваща рак от пиянски истории и храненето само с месо, щото видиш ли, да се различава от селяндурина, дето ядял лук вместо луканка. И ето ти връзката - капиталиста на 60 се гътва, работника на 65. И кой печели от това? Германеца и японеца, дето изкарва до 85 средно!

Ей, там дето работя, машините когато падна бай ти Тошо, за който ще ревеш, бяха чистак бърсак нови! Сега сме с боклуците от Западна Европа на по 40-50 години, които ни правят не само неконкурентно способни, но и ни тровят яко!!!! Тровят не само нас, дето работим, а и стотици хиляди мои съграждани!!! И защо? Защото капиталиста си преименувал 5 пъти фирмата и никой не може да го подведе под съдебна отговорност и защото същия тоя капиталист е свързан с мафията, която се намира в Общински съвет, Парламент, Президентство и да не се разсърди някой...на доста други места. 

Днес купувате авятомобили на по 10-15 години, дори вие капиталистите заради криво разбран имидж! Същите тия коли им изтърбушвате катализаторите, щото ви свидят 1000 лева за смяна и тровите народа наред! После Чернобил и СССР ви бил виновен. 

Ей, ще те напсувам най- накрая, да знаеш! Егати гадното парче си!

Комунизмът фалира. А партийните функционери обраха държавата. Същите те предпочетоха, да продадат всички заводи за старо желязо и да гушнат някой долар, вместо държавата да ги продаде на западни фирми, които да ги развият. Същите тези комуняги създадоха по този начин изкуствена безработица, за да може до ден днешен хората да са им роби и да работят за 300-400 евро във фирмите на същите тези комуняги, създадени с откраднатите пари в периода 1985 - 1995.

Първо, комунизЪма не се е сринал, само е издържал метаморфоза и второ, ако се прочете "Видрица" на поп Минчо Кънчев, ще се разбере че през време на османлийте, селянин с 800 (осем стотен) овце се е пишел сиромах. Нека да разберат хората , че социалистите как хем брактисват всичко по пътя си , хем се мъчат да изкарат някой друг виновен !!!!

на 10/26/2016 в 12:34, Wankata написа:

Само ще си позволя да вметна, че за 26 години след десети ноември 1989-а сме загубили повече от една трета от населението на страната; в чужбина работят повече българи, отколкото в България, селското стопанство и икономиката като цяло, както и здравеопазването, образованието и културата са в колапс, а самата България след още 26 години ще бъде светска мюсюлманска държава с християнско малцинство. Всъщност, за светската не е сигурно. Оттам нататък всеки мислещ може сам да си направи изводите. Останалите да четат какво пишат троловете.

Наскоро се поразходих за по-продължително време из селата в моя край - не го бях правил отдавна. Останах ужасен. Всичко е порутено, а по улиците, доколкото изобщо има хора, трудно можеш да видиш бял човек. Ако пък видиш, той е някъде около 32-ри набор...

За сметка на това армия от тролове с коефициент на интелигентност около 30 ни убеждават в какво ли не и ни внушават какво и как трябва да мислим. Горното за тяхно сведение - да станат от компютрите и да видят какво има отвъд стената на апартамента/къщата. Че, като ги гледам по колко време прекарват във форума, и по колко "мнения" бълват на ден, отдавна не са излизали от тях и общували с хора офлайн. Лично аз отдавна се отказах да споря с тях - просто е все едно да спориш с радио. Резултатът е същият. Седят по 16-18 часа на ден на стола и драскат ли, драскат, изолирани от общество и живот извън интернет... И бавно, но сигурно превръщат с продуктите на мозъчната си перисталтика този някога наистина добър форум в помийна яма.

Преди някой да ми е опонирал как сами сме си го направили, да си спомни как бяхме принудени да закрием две трети от АЕЦ "Козлодуй", как ни бяха наложени квоти за износ на всякаква селскостопанска и животновъдна продукция, как ни заринаха с регламенти, които в онова, което наричаме Западна Европа, не са в сила, и т.н.

Два кратки скорошни примера:

http://glasove.com/categories/novini/news/es-ni-prinuzhdava-da-namalim-proizvodstvoto-si-na-mlyako

http://www.segabg.com/article.php?id=823184

Виж горните мой отговори. Когато един режим е наложен с танкове,трудно се побеждава с лопати.

Редактирано от pcbsd (преглед на промените)

Лай си колкото искаш, но ти си ужасно заблуден. Все още не се е намерил идеалния строй. Няма и да се намери. Всеки строй си има и плюсовете и минусите. Както социализма имаше много плюсове, например безплатно образование и здравеопазване, така и капитализма си има своите плюсове - възможност за инициатива, малко по-голяма свобода да теглиш някоя майна на някой (не безгранична, но все пак си я има) и общо взето това са плюсовете му. Освен ако за плюс не се смята и това, че ако умееш да крадеш, караш и Бентли. Навремето и да крадеш, Бентли няма как да караш. Не защото не може, а защото веднага ще те опандизят като разберат че си крал. Сега да си видял някой крадец с Бентли да е опандизен? Дори напротив. Комшията с Бнтли сгази велосипедист и познай влезе ли в затвора и дали му взеха книжката. Ама така е при капитализма - крадците са облагодетелствани.

Редактирано от Кико (преглед на промените)

преди 6 часа, Кико написа:

Както социализма имаше много плюсове

Тези плюсове бих ги сравнил с детската логика на още неразбиращо дете, живеещо в семейство с 5 кредита.

Живее  добре, и от негова гледна точка , безплатно ... защото родителите му крият семейния бюджет, и помпозно и радостно му обясняват как са изпълнили плана за правене на торта не за 5 а за три дена.... .

преди 7 часа, pcbsd написа:

Не съм съгласен за комунизма, фалира уродливия "развит социализъм" , който сам се изроди заради масово безхаберие, упадък в морала и процъфтяване на "уреждачеството" , симулиране на работа, и т.н.

А за справедливо продаване или възстановяване на предприятия и др пак не бива кой знае колко да ги виним. Те никога не са били мениджъри, а партийни хрантутници.

Научения да краде и източва даден завод, да не мисли за печалба, и т.н.  не може да очакваме че след приватизация, която ТОЙ самия си е уредил, ще го направи процъфтяващ бизнес. Имало е и съвестни управници на локално ниво, няма спор . Имало е и професионалисти. Но техния глас никога не е бил слушан, нито вземан впредвид.

От "върхушката"  на червната мафия, провела  приватизацията и новия бизнес, да сте видели някой обикновен известен с професионализма си , работник ? не и няма как да видим .

А безработицата не са я създали те, това е просто съпътстващ и неизбежен процес на глобалния фалит на соца.

преди 11 часа, Кико написа:

Лай си колкото искаш, но ти си ужасно заблуден. Все още не се е намерил идеалния строй. Няма и да се намери. Всеки строй си има и плюсовете и минусите. Както социализма имаше много плюсове, например безплатно образование и здравеопазване, така и капитализма си има своите плюсове - възможност за инициатива, малко по-голяма свобода да теглиш някоя майна на някой (не безгранична, но все пак си я има) и общо взето това са плюсовете му. Освен ако за плюс не се смята и това, че ако умееш да крадеш, караш и Бентли. Навремето и да крадеш, Бентли няма как да караш. Не защото не може, а защото веднага ще те опандизят като разберат че си крал. Сега да си видял някой крадец с Бентли да е опандизен? Дори напротив. Комшията с Бнтли сгази велосипедист и познай влезе ли в затвора и дали му взеха книжката. Ама така е при капитализма - крадците са облагодетелствани.

Най-мъчната работа на земята

Българинът има екзистенциална психологическа потребност от робство, и за това се хвърли с мазохистична наслада в обятията на един или друг тиранин

„Има много мъчни работи на земята, но

най-мъчната е да научиш роба да живее

на свобода.”

Ст. Чилингиров, „Вечното у българина”

http://www.faktor.bg/mnenia/lacheni-carvuli/84937-naymachnata-rabota-na-zemyata.html

По всичко личи, че потребността от безправие и гнет е закодирана генетично в човешката природа не по-малко дълбоко и трайно от потребността от свобода, че по наследство робството ни е не по-малко мило и драго, не по-малко присъщо от демокрацията, че свободният, освободеният човек изпитва, както пише в „Психология на комунизма” Асен Игнатов, неустоимия копнеж да отърси от плещите си пъстрите одежди на цивилизацията и да се хвърли с мазохистична наслада в обятията на един или друг тиранин

Тиранина, който народът ни с такава демонстративна всеотдайност прегърна, бе собственото му деспотично минало.

С политическа ненавист Народният съд (народностен елемент аз в него не видях) ме осъди в задочен наказателен процес на десет години лишаване от свобода – като че ли в НР България имаше  гражданин, нелишен от свобода

И всичко това – докато ден след ден великошовинизмът в Русия вилнее и беснее, отправяйки недвусмислени закани и към нашата национална независимост,

Какви ги пишеш?  Около мен е пълно с руснаци и те са по нормални хора от такива като теб и президента ни Плевню....Престанете с безумните си измислици.  Сега в източна България вече живеят стотици хиляди руснаци и ние сме в нормални отношения и с тях.

преди 1 час, attj написа:

Какви ги пишеш?  Около мен е пълно с руснаци и те са по нормални хора от такива като теб и президента ни Плевню....Престанете с безумните си измислици.  Сега в източна България вече живеят стотици хиляди руснаци и ние сме в нормални отношения и с тях.

Да сравняваш обикновените руснаци с ръководството на Русия е много погрешно. Аз поне не виждам някой да е против обикновените руски хора против сме ръководството на Русия което е допринесло много и все още допринася за бедите които се случват на България.

преди 4 минути, lsmurf написа:

Да сравняваш обикновените руснаци с ръководството на Русия е много погрешно. Аз поне не виждам някой да е против обикновените руски хора против сме ръководството на Русия което е допринесло много и все още допринася за бедите които се случват на България.

Сега и на нас ли трябва за всичко Путин да ни е виновен???    Не желая да ни сравняват по нищо с онези изкудкудякали хохли в Украйна....Руската Федерация е с отлично ръководство и затова те там са с висок рейтинг и значителна обществена подкрепа. Това е истината и не ми е  ясно Вие защо пишете лъжи.

преди 8 часа, miro20 написа:

Тези плюсове бих ги сравнил с детската логика на още неразбиращо дете, живеещо в семейство с 5 кредита.

Живее  добре, и от негова гледна точка , безплатно ... защото родителите му крият семейния бюджет, и помпозно и радостно му обясняват как са изпълнили плана за правене на торта не за 5 а за три дена.... .

Давам ти пример веднага. Отивам на доктор и за един ден плащам три пъти по 3 лева за 3 доктори. На следващия ден пак отивам при единия доктор да му занеса изследванията и той ми казва 3 лева, няма да умреш. И аз докато му кажа, че повръщам и имам температура ( е това не знаех, щото и няма кой да провери тия съвсем простички неща, които навремето всеки доктор проверяваше), ме експедира набързо. Единия доктор ми изписва хапчета, въпреки че ползвам други, изписани преди 6 месеца за подобен случай ( контузия), другия ми натиря още два типа хапчета, обезболяващи за по 5 лева опаковката. В крайна сметка отивам на аптеката и ми вземат 34 лева за един подут крак, без диагноза. На всичко отгоре аптекарката ме пита - обезболяващите една опаковка ли да са или две, защото доктора изписал 20 броя!!! 20 броя обезболяващи! Алоо, аз да не съм в САЩ, където срещу всяка болка се изписват обезболяващи? Както и да е. Като сложа и бензина, 50 лева не ми мръднаха за някакво на пръв поглед леко лечение. Ами аз преди за два счупени пръста на краката си дадох десетина лева при предния ми личен лекар! Сега ме правят на маймуна в капиталистическа България. Ама аз съм лек случай. Какво да кажа за други, дето са с много по-тежки синтоми? Не че и моя синтом може да е тежък, но НИКОЙ доктор не се опита да ме прегледа както трябва и да постави диагноза! Те това е капитализма. Благодаря. Навремето 4 поредни години са ме пращали безплатно на санаториум за общо 7 месеца.Там обаче по два пъти на ден ни мереха температурата и непременно ходихме на разни процедури. Грижите бяха добри в името на това, човек да се излекува, а не да му вземат парите!  Преди няколко години една докторка ми предлага карта за санаториум, но първо трябвало да предплатя, после да отида пред комисия, дето я ме одобри я не и накрая да си плащам всеки ден престой в санаториума, а те ми поемали само процедурите! И това ми предлага да стане отпуската, а не да ми дава болнични! Егати държавата. Преди 1-2 месеца един мой колега, зет му на който е шеф на СДС, се разкарва по санаториуми и го няма на работа повече от месец. Преди 2-3 години пък го нямаше 6 месеца на работа заради някаква операция. Е, питам - трябва да имам вуйчо владика в България ли, че някой да ме прати някъде да се лекувам? Вместо това като отида на доктор, първата им работа е да ме питат - колко болнични искаш. Казвам, не искам болнични, искам просто да се оправя за 2-3 дена. Не, не можело, трябвало минимум 5. Вчера първия доктор ми дава 6 дена болнични, след половин час отивам на втория и той готов да ми дава ощше болнични! Егати държавата честно. Тук се гледа не да се оправят нещата, а някой да си направи далаверата и ако може, да помогне на другия да си я направи. Ей това е то капитализма. И всякакви сравнение с времената на социализма, дето трябвало връзки...днес трябват не само връзки, а и пари към тия връзки! Ей това е тънката разлика между социализъм и капитализъм!!!

преди 10 минути, Кико написа:

Давам ти пример веднага. Отивам на доктор и за един ден плащам три пъти по 3 лева за 3 доктори. На следващия ден пак отивам при единия доктор да му занеса изследванията и той ми казва 3 лева, няма да умреш. И аз докато му кажа, че повръщам и имам температура ( е това не знаех, щото и няма кой да провери тия съвсем простички неща, които навремето всеки доктор проверяваше), ме експедира набързо. Единия доктор ми изписва хапчета, въпреки че ползвам други, изписани преди 6 месеца за подобен случай ( контузия), другия ми натиря още два типа хапчета, обезболяващи за по 5 лева опаковката. В крайна сметка отивам на аптеката и ми вземат 34 лева за един подут крак, без диагноза. На всичко отгоре аптекарката ме пита - обезболяващите една опаковка ли да са или две, защото доктора изписал 20 броя!!! 20 броя обезболяващи! Алоо, аз да не съм в САЩ, където срещу всяка болка се изписват обезболяващи? Както и да е. Като сложа и бензина, 50 лева не ми мръднаха за някакво на пръв поглед леко лечение. Ами аз преди за два счупени пръста на краката си дадох десетина лева при предния ми личен лекар! Сега ме правят на маймуна в капиталистическа България. Ама аз съм лек случай. Какво да кажа за други, дето са с много по-тежки синтоми? Не че и моя синтом може да е тежък, но НИКОЙ доктор не се опита да ме прегледа както трябва и да постави диагноза! Те това е капитализма. Благодаря. Навремето 4 поредни години са ме пращали безплатно на санаториум за общо 7 месеца.Там обаче по два пъти на ден ни мереха температурата и непременно ходихме на разни процедури. Грижите бяха добри в името на това, човек да се излекува, а не да му вземат парите!  Преди няколко години една докторка ми предлага карта за санаториум, но първо трябвало да предплатя, после да отида пред комисия, дето я ме одобри я не и накрая да си плащам всеки ден престой в санаториума, а те ми поемали само процедурите! И това ми предлага да стане отпуската, а не да ми дава болнични! Егати държавата. Преди 1-2 месеца един мой колега, зет му на който е шеф на СДС, се разкарва по санаториуми и го няма на работа повече от месец. Преди 2-3 години пък го нямаше 6 месеца на работа заради някаква операция. Е, питам - трябва да имам вуйчо владика в България ли, че някой да ме прати някъде да се лекувам? Вместо това като отида на доктор, първата им работа е да ме питат - колко болнични искаш. Казвам, не искам болнични, искам просто да се оправя за 2-3 дена. Не, не можело, трябвало минимум 5. Вчера първия доктор ми дава 6 дена болнични, след половин час отивам на втория и той готов да ми дава ощше болнични! Егати държавата честно. Тук се гледа не да се оправят нещата, а някой да си направи далаверата и ако може, да помогне на другия да си я направи. Ей това е то капитализма. И всякакви сравнение с времената на социализма, дето трябвало връзки...днес трябват не само връзки, а и пари към тия връзки! Ей това е тънката разлика между социализъм и капитализъм!!!

Днес здравеопазването в България е направено с цел да убива пациента по особено мъчителен начин. Това също е част от плана за намаляване на българското население и накрая тази територия да бъде заета от някои други. Шепата българи, останали живи от капиталистическото иго, ще бъдат просто обслужващ персонал.

Редактирано от Agentpat™ (преглед на промените)

преди 25 минути, Кико написа:

Те това е капитализма. Благодаря.

Не, не е това капитализма приятелю :) Това е системата "клан клан недоклан". Ще се повторя от темите за Ран-Ът - едно че не се прие и изпълниха съветите на експертите, ами и това което се опитаха, бе на принципа "клан недоклан". А  по лошо от неприет план е... започнат но недовършен.

Затова и имаме едно уродливо нещо наречено "преход" , в който преход нито сме се оттървали от стари зависимости и принципи /както в здравеопазването/  ами и всеки експериментира както си иска.

За тези неща не ти е виновен капитализма. Защото за тези години в които ние буксувахме с "развития соц", нормалните държави зиградиха що годе някаква социална и здравна система.

Никой не е казал че там е идеално и най справедливо, или че няма злоупотреби. Но са постигнали някакво ниво , което ниво ние още 2 века няма да стигнем.

преди 2 часа, attj написа:

Сега и на нас ли трябва за всичко Путин да ни е виновен???    Не желая да ни сравняват по нищо с онези изкудкудякали хохли в Украйна....Руската Федерация е с отлично ръководство и затова те там са с висок рейтинг и значителна обществена подкрепа. Това е истината и не ми е  ясно Вие защо пишете лъжи.

Ами тук Бойко Борисов също е с висок рейтинг , ама на теб харесва ли ти управлението на държавата. Социологията е точна наука - получаваш точно толкова за колкото си си платил. :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.