Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спечели или загуби България на 09.09.1944год. Ако нямаше 09.09.1944год. как щеше да изглежда България сега.

Featured Replies

Да де. Ти го прочети :):)

Все  едно на нашите избори да забранят партия която казва Бат Бойко проваля държавата, и това видиш ли , уронва престижа на партията от която е - в случая ГЕРБ.

Това нормално ли е според теб ??? :)

• Отговори 788
  • Прегледи 41,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 1 минута, miro20 написа:

Да де. Ти го прочети :):)

За разлика от теб, аз го прочетох преди да го постна.... 

И "не" говорещия лъжи, къде е според теб разликата му забранен по официалната държавна телевизия, и забранен в РФ ?? Я да чуем ... И пак нямаш казани лъжи нали ;):D:D

P.S За пореден път наглото ти изопачаване и лъжи не минават.. Опитай с мюсли, може и да стане , ако не, поне може да похудееш леко и акъла да ти дойде :)))))))

преди 3 минути, Sinbad_ написа:

За разлика от теб, аз го прочетох преди да го постна.... 

И "не" говорещия лъжи, къде е според теб разликата му забранен по официалната държавна телевизия, и забранен в РФ ?? Я да чуем ... И пак нямаш казани лъжи нали ;):D:D

P.S За пореден път наглото ти изопачаване и лъжи не минават.. Опитай с мюсли, може и да стане , ако не, поне може да похудееш леко и акъла да ти дойде :)))))))

А ти какво разбираш под "забранен" ??? ми ето - има го в ютюба. Естествено че говорим за официалните медии :):)

Ма как взе да се гърчиш не е истина :)

И да, нямам нито една лъжа :)

преди 1 минута, miro20 написа:

:biggrin::lol6::laughing4:

преди 11 минути, miro20 написа:

А ти какво разбираш под "забранен" ??? ми ето - има го в ютюба. Естествено че говорим за официалните медии :):)

Ма как взе да се гърчиш не е истина :)

Нямал , айде пак стара лъжлива нагла , направо циганска изстория на нов глас :)))

Я да чуем , откога забранен по държавна телевизия се оказва естествено подразбиране че е забранен в държавата ??  То и в Бг по официалната телевизия не ми се е случвало да чувам да са разрешени предизборни видеа съдържащи обидни реплики, изрази и послания , но по частните си вървят нали .. И то си е нормално навсякъде в света.. Но по частните ТВ-та цирка си върви с пълна пара.. За пример може да вземем ФАЩ ( макар че там не съм чувал за официална държавна телевизия .. мдам, не се сещам за такава , капитала не търпи подобни структори да съществуват ) , там си се изцепват един за друг спокойно, е поне ако са сигурни че няма да псоледва съдебен иск за нещо де хахахаха :D:D 

П.С А ако не си чувал, в РФ има много частни телевзиии, дори някои са чисто опозиционерска собственост ...

П.П.С А в UK e същото, не биха допуснали подобен език на клип, или дори изйказване по медиите, без да стане скандал, и без да се намеси дори съд...Ама понеже това е РФ, там за шоршоидите може всичко, дори да плюят, лъжат и мажат, както им е изгодно, също като тук във форума...Е да ама  не, както казах, отминаха времената на Елцин и слободия в РФ ....Шоршоиди и госдеповци могат само да се плюнчат беззъбо ...

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Гърчи се колкото искаш, :) аз ти обясних няколко пъти, и достатъчно аргументирано  споменатото за цирка,  и нямам какво още да добавя. :)

Ти ги защитаваш тези простотии които стават там, на мен са ми смешни, затова ги нарекох "цирк" . Но като си фен на севернокорейския тип управление,  това си е твой избор :)

преди 2 минути, miro20 написа:

Гърчи се колкото искаш, :) аз ти обясних няколко пъти, и достатъчно аргументирано  споменатото за цирка,  и нямам какво още да добавя. :)

Ти ги защитаваш тези простотии които стават там, на мен са ми смешни, затова ги нарекох "цирк" . Но като си фен на севернокорейския тип управление,  това си е твой избор :)

А аз отговорих на твоя цирк и лъжи още по аргументирано Тук .. 

И получих само слонски гърчове и опити за поредни изопачавания и тълкувания от вида "то се подразбирало" ... Мини на мюсли казах, може и да ти дойде нещо като ум в главата, макар че е съмнително... Платения си остава платен шоршоид ... вари го печи го, нищо не излиза освен отходни вещества  и гнусни манипулации :D:D

Освен гърчове, плюмки, обиди и зяжданици друго не чух . :)

И някакви "тълкования" в стил ... тея сулю и пулю... платени тролове от запада, а клипа не бил забранен , щото било за официлните медии, но иначе имало много частни ... бла бла бла .. :)

Сори, не вървиш...

Я да им стане още по-гадно на комуноидите от Б-я, дето копнеят за съветска власт. Ето ви един линк:

http://www.1tv.ru/shows/voice-5

това го дават петък вечер директно по руската телевизия и аз като нахален западняк си го гледам, нищо че комунягите са ми противни, хубавите рускини си ми харесват.

Обаче по тази същата телевизия, във варианта й дето е безплатна по сателит в цяла Европа, като им се загледаш някой път на пропагандата и ти става направо жал за руския народ. А руснаците пуснали и един специален канал на английски, по който се излагат пред Света с техните смешни опити за пропаганда. Те и германците имат DW на английски с тяхна пропаганда и французите имат даже две телевизии на английски, ама руснаците са най-големите смешници ( след китайците де, ония още са комунисти открито). След руснаците, слагам по излагане украинците с тяхната пропаганда и на техния език и на английски. Ама кво да ги правиш съседи са и се състезават кой повече лъжи да пусне, па дано някой им се хване на въдицата.

Интересно как Путкин не е дал пари и за българска телевизия на английски, излъчвана свободно от сателит. Гледам че за про-руска пропаганда на български по излъчваните свободно телевизии е заделил средства. Те и хамериканците пуснаха на български телевизия от Чикаго, абе яко е пропагандното надпреварване на български език.

преди 17 часа, Profruit написа:

Обаче, командосите на ЦАХАЛ са въоръжени с АК-47, защото руското оръжие може да стреля под вода и не засича от пясъците при сходна цена на М-16. О.К.

В този цитат реално (!!!) няма нищичко вярно. Всичко е вярно, но при строго определени условия, което е типично за пропагандата на червената армия.

Ето обаче една купчина видеа от различни източници, провеждащи полеви тестове при еднакви (!!!) условия.

https://firearmusernetwork.com/2010/12/01/ar15-vs-ak47-reliability-under-harsh-conditions/

"Сходната" цена на АК и AR също е изчислявана по партийни валутни курсове.

Spoiler

преди 1 час, Белгиеца написа:

Интересно как Путкин не е дал пари и за българска телевизия на английски, излъчвана свободно от сателит.

Има вече една , само че май я няма на сателит : 

http://forum.predavatel.com/viewtopic.php?t=21307

Но преди нея, отдавна има няколко които са путински рупор : ТВ7, които са руска собственост, излъчва най вече репортажи и др на РТ   , твАлф също, а незнайно кой и как плаща за  абсолютно всичките основни руски телевизии които "случайно" се появиха след 2014г :)

Преди имаше няколко документални , и научно популярни , ловен, а сега се пръкнаха няколко кино, няколко музикални, няколко новинарски пропагандни , детски и т.н.

В което няма нищо лошо, но ... някак е странно изведнъж българския народ да се е "запалил" толкова силно по путин-ТВ  само за 2 години :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 2 часа, zemonti написа:

В този цитат реално (!!!) няма нищичко вярно. Всичко е вярно, но при строго определени условия, което е типично за пропагандата на червената армия.

Ето обаче една купчина видеа от различни източници, провеждащи полеви тестове при еднакви (!!!) условия.

https://firearmusernetwork.com/2010/12/01/ar15-vs-ak47-reliability-under-harsh-conditions/

"Сходната" цена на АК и AR също е изчислявана по партийни валутни курсове.

Мани ги тия дебили. Знаеш ли колко лесно мога да наглася подобен "тест". Слагам 6 редовни патрона, 7-мия без заряд и оп засечка. Или изпилвам екстрактора и оп гилзата остава в цевта. Това е 100% нагласено. Всеки професионален военен уважава АК и то с право. Спец частите в Израел имат копие на Калашников наречено "Галил". Финландия също произвеждат копия на Калашников. 

Няма как платформата AR-15 да е по надеждна от тази на АК ,по простата причина ,че там детайлите са по фини ,луфтовете по-малки и съответно засечките по-чести. Говорете против АК ,след като сте прослужили с него и лично сте видели ,какво представлява. Подобни тестчета в тубата нищо не показват ,просто могат с лекота да бъдат манипулирани ,просто като заредите патрони без заряд в автомата и оп засечка ,или като поизпилите някой детайл и спре да изхвърля гилзите. 

Тук има достатъчно българи служили и хващали АК в ръка и могат да ви кажат какво животно е. Такива дето са го виждали само на картинка да не се обаждат. 

преди 1 час, Soviet Soldier написа:

Мани ги тия дебили. Знаеш ли колко лесно мога да наглася подобен "тест". Слагам 6 редовни патрона, 7-мия без заряд и оп засечка. Или изпилвам екстрактора и оп гилзата остава в цевта. Това е 100% нагласено. Всеки професионален военен уважава АК и то с право. Спец частите в Израел имат копие на Калашников наречено "Галил". Финландия също произвеждат копия на Калашников. 

Няма как платформата AR-15 да е по надеждна от тази на АК ,по простата причина ,че там детайлите са по фини ,луфтовете по-малки и съответно засечките по-чести. Говорете против АК ,след като сте прослужили с него и лично сте видели ,какво представлява. Подобни тестчета в тубата нищо не показват ,просто могат с лекота да бъдат манипулирани ,просто като заредите патрони без заряд в автомата и оп засечка ,или като поизпилите някой детайл и спре да изхвърля гилзите. 

Тук има достатъчно българи служили и хващали АК в ръка и могат да ви кажат какво животно е. Такива дето са го виждали само на картинка да не се обаждат. 

Аз съм един от тези българи, имал удоволствието да прекарам част от младостта си с АК47 на рамо + куп пълнители на кръста. Представям си в джунглата, където трябва със седмици  да драпаш по баирите с доста повече боеприпаси и провизии.

А това видео дето си го подбрал показва какъв си "професионалист". Може да си Про, ама в пропагандата. Първо, че карабините не са третирани по еднакъв начин в калта, второ не сазаредени еднакво интензивно преди натискане на спусъка, трето при какви реални бойни обстоятелства би отворил затвора, притискайки оръжието надолу в калта (не вода) с другата ръка? Шанс 1 на 1'000'000?

Тарикатът с АК от видеото е очевидно много по-сръчен и опитен от опонента + доста нагъл. Чуй как го освиркаха околните когато умишлено напълни американската карабина с кал, а другият дори не се сети да я разръчка интензивно преди да започне да стреля. Не напразно инженерите са и сложили dust-cover. Умишленото му отваряне си е чист саботаж.

При такива сравнителни условия руснаците са много яки.

преди 34 минути, zemonti написа:

Аз съм един от тези българи, имал удоволствието да прекарам част от младостта си с АК47 на рамо + куп пълнители на кръста. Представям си в джунглата, където трябва със седмици  да драпаш по баирите с доста повече боеприпаси и провизии.

А това видео дето си го подбрал показва какъв си "професионалист". Може да си Про, ама в пропагандата. Първо, че карабините не са третирани по еднакъв начин в калта, второ не сазаредени еднакво интензивно преди натискане на спусъка, трето при какви реални бойни обстоятелства би отворил затвора, притискайки оръжието надолу в калта (не вода) с другата ръка? Шанс 1 на 1'000'000?

Тарикатът с АК от видеото е очевидно много по-сръчен и опитен от опонента + доста нагъл. Чуй как го освиркаха околните когато умишлено напълни американската карабина с кал, а другият дори не се сети да я разръчка интензивно преди да започне да стреля. Не напразно инженерите са и сложили dust-cover. Умишленото му отваряне си е чист саботаж.

При такива сравнителни условия руснаците са много яки.

В кое поделение си служил? 

преди 23 часа, Agentpat™ написа:

Ето ти един кратък тест, при който М16 губи брутално по точки.

Доста забавно пропагандно филмче.

Най ме кефи артистът който уж тества американската карабина как театрално се мръщи и я млати. :D

Сетих се за онази руска медия, която разпространи, че екипажът на американския кораб  Donald Cooc били толкова уплашени от ниското прелитане на руски Су24, че веднага се отправили към най-близката база където групово си подали оставките. Не, това не е виц, или преувеличен преразказ. Наистина това пишат:

http://www.blitz.bg/news/article/262371

Редактирано от zemonti (преглед на промените)

преди 21 минути, zemonti написа:

Доста забавно пропагандно филмче.

Най ме кефи артистът който уж тества американската карабина как театрално се мръщи и я млати. :D

Сетих се за онази руска медия, която разпространи, че екипажът на американския кораб  Donald Cooc били толкова уплашени от ниското прелитане на руски Су24, че веднага се отправили към най-близката база където групово си подали оставките. Не, това не е виц, или преувеличен преразказ. Наистина това пишат:

http://www.blitz.bg/news/article/262371

Радвам се, че ти е забавно. А сега се позабавлявай и с клипчетата по-долу, които е постнал колегата. ;)

преди 26 минути, zemonti написа:

Нали твърдиш ,че си служил. Я ми обясни какво е ЗИП и какво съдържа ,къде се намира. Също така ,в кой елемент на АК се осъществява компресията за възврат на газовото бутало и как се подготвя АК за безшумна и безпламенна стрелба? Как се подготвя АК за стрелба с халосни боеприпаси? 

преди 2 минути, Soviet Soldier написа:

Нали твърдиш ,че си служил. Я ми обясни какво е ЗИП и какво съдържа ,къде се намира. Също така ,в кой елемент на АК се осъществява компресията за възврат на газовото бутало и как се подготвя АК за безшумна и безпламенна стрелба? Как се подготвя АК за стрелба с халосни боеприпаси? 

Разбрахме се, че ти си професионалист, а аз аматьор. Повечето от гореизброените дори бях забравил как се казват на български. Не отклонявай темата към моя практически опит!

Продължавай да постваш! Ще намериш десетки хиляди (!!!) филмчета, доказващи, че ЛАДА НИВА е по-добва от Range Rover, руските ракети са по-добри, че мужиците са по-потентни, че Путин е по-силен, че земята е плоска и прочие.

преди 7 минути, zemonti написа:

руските ракети са по-добри, че мужиците са по-потентни, че Путин е по-силен.

Че то това тук си е 100% истина! ;)

преди 6 часа, zemonti написа:

...

На села има два образа. Иванчо и Марийка. Един ден тъпанът задумкал яко на мегдана и Иванчо решил да узнае, за какво е тази врява. Марийка била девствена, та цяло село да чуе. Иванчо си казал свойски - аз на оная си работа ли да вяреам или на тъпана, та така и за твоите клипчета. Хайде с здраве и се филмирай по-леко.

преди 16 часа, zemonti написа:

Представям си в джунглата, където трябва със седмици  да драпаш по баирите с доста повече боеприпаси и провизии.

Знаеш ли защо на американците им се случва случка в началото на корейската война? Заради простите(в буквалния смисъл на думата) сметки за това от какво количество провизии се нуждае един войник на ден.

На АК боеприпасите тежат повече защото са повече като количество в един пълнител, защото са по-тежки(и правят по-големи поразии), но никой не е казал, че си длъжен да носиш повече от тях.

преди 48 минути, A.com написа:

На АК боеприпасите тежат повече защото са повече като количество в един пълнител, защото са по-тежки(и правят по-големи поразии), но никой не е казал, че си длъжен да носиш повече от тях.

Тук спор няма. Нещо не си разбрал.

преди 1 минута, zemonti написа:

Нещо не си разбрал.

Възможно е. :)

преди 18 часа, Profruit написа:

та така и за твоите клипчета

Що пък към мен се обръщаш? Agentpat и Soviet Soldier започнаха да пускат клипове преди мен + А.сом също ме прати да се образовам в тубата преди аз да съм пуснал нещо.  Аз просто ви показах, че там има и демонстрация на обратното.

Разкажи им на тях тази селска поговорка!

Редактирано от zemonti (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.