Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спечели или загуби България на 09.09.1944год. Ако нямаше 09.09.1944год. как щеше да изглежда България сега.

Featured Replies

преди 18 минути, Гемето написа:

Рейгън вдига харчовете за отбрана от 130 на 250 милиарда долара или 7% от БВП. В стремеж да не остане по-назад отговорът на СССР е покачване от 22% на 27%, а производството на стоки за бита замръзва на ниво 1980 г. С тая мизерна икономика никакъв шанс.

Да но и площта ,която СССР трябва да отбранява е в пъти по-голяма от тази на САЩ. Не знам тия проценти ,които даваш дали са много реалистични ,защото до колкото си спомням всяка държава във ВД е била задължена да отделя поне 30% от БВП за отбрана. 

След ВСВ и обтягането на отношенията между бившите съюзници се е чакало всеки момент да избухне трета световна ,и не един или два пъти се е разминавало на косъм. Това е принуждавало и двете страни да отделят колосални суми за отбрана и нови технологии. 

• Отговори 788
  • Прегледи 41,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Като гледам авторът на темата пише каквото му падне, та да се включа и аз с отклоненията. :)

преди 6 часа, zemonti написа:

Не, че имам нещо против АК, но това, което пишеш е фейлетон.

Едва ли някой е хвърлил М16 преди да са му свършили мунициите. Все пак американската карабина е имала по-голям обхват, била е по-точна, по-лека и МНОГО по-стабилна при автоматична стрелба. Ударът от АК куршум е страховит, но заради тежкия откат автоматичната стрелба е безразборно сеене на куршуми с надеждата да уцели нещо вражеско.

Благодарение на желанието да се създаде един високо технологичен продукт М16 спира да работи и от много малко мърсотия(прах, пясък, и т.н.), защото всички части прилепват много плътно. За движещите се части на автомата това е хем добре, хем зле - малко прах и пясък и от движещи се стават неподвижни части и пушката спира да стреля. АК няма този проблем. Държал си го, разглобявал си го, знаеш какви луфтове има. Можеш да намериш клипове, правени в САЩ, как АК го газят с автомобил, заравят го в пясък и кал, потапят го под вода ама той си стреля. Може и да е малко неточно, ама стреля.

преди 6 часа, Soviet Soldier написа:

Аа да вметна и нещо за Ирак. Знаете ли защо АКС-74У е мечта на американските войници служещи на различни видове техника ,там където пространството е ограничено? Заради размерите и мощността си. Знаете ли къде се намира възвратната пружина при карабините от семейство АР-15 (М16 ,М4 и др.) Тя е в приклада!!! Това възпрепятства използването на сгъваем приклад. При М4 има вариант с телескопичен приклад ,но не ги бъркайте. Това е преди всичко за удобство при стрелба и не толкова за намаляване на габаритите на оръжието. 

АК с телескопичен приклад винаги ми е бил по-неудобен при стрелба отколкото АК с дървен приклад. С телескопичния прицел автомата е по-лек, по удобен за носене, ама за стрелба - не.

В един друг форум имаше един потребител, който се появяваше веднъж месечно за да ни информира с колко процента е пострадала икономиката на Русия, в сравнение с предходни години. Не правеше нищо друго. Като гледам, май тук имаме идентичен случай.

преди 3 минути, A.com написа:

В един друг форум имаше един потребител, който се появяваше веднъж месечно за да ни информира с колко процента е пострадала икономиката на Русия, в сравнение с предходни години. Не правеше нищо друго. Като гледам, май тук имаме идентичен случай.

То да е само един. Цяла глутница са. Може пък и да се размножават , знам ли... Ясно е едно това се харесва на админите и си го кътат тоя екземпляр.

преди 13 минути, Soviet Soldier написа:

Да но и площта ,която СССР трябва да отбранява е в пъти по-голяма от тази на САЩ. Не знам тия проценти ,които даваш дали са много реалистични ,защото до колкото си спомням всяка държава във ВД е била задължена да отделя поне 30% от БВП за отбрана. 

След ВСВ и обтягането на отношенията между бившите съюзници се е чакало всеки момент да избухне трета световна ,и не един или два пъти се е разминавало на косъм. Това е принуждавало и двете страни да отделят колосални суми за отбрана и нови технологии. 

Да, но едните харчат под 10%, а другите една четвърт, което значи че или колосът СССР има мижав БВП или е огромен, ама са решили народът да яде шнура. В случая през 1989 г. БВП на САЩ е $5.65 трилиона, а на СССР - $2.65 трилиона.

Редактирано от Гемето (преглед на промените)

преди 10 минути, nikssi написа:

То да е само един. Цяла глутница са. Може пък и да се размножават , знам ли... Ясно е едно това се харесва на админите и си го кътат тоя екземпляр.

А дали защото почнаха да се появяват хора със що годе собствено логическо мислене, а не слепи копипейстъри на червена пенсионерска БСП пропаганда от която 99 % са лъжи и дезинформация ?

преди 1 минута, miro20 написа:

А дали защото почнаха да се появяват хора със що годе собствено логическо мислене, а не слепи копипейстъри на червена пенсионерска БСП пропаганда от която 99 % са лъжи и дезинформация ?

Ти на турбописача ли имаш предвид. :D Като му гледам теми и постовете  как е копирал километрични страници си е точно в тая категория.

Турбописачи. Ти си по-малко нагоре с твоите платени публикации.

преди 2 минути, Гемето написа:

Да, но едните харчат под 10%, а другите една четвърт, което значи че или колосът СССР има мижав БВП или е огромен, ама са решили народът да яде шнура. В случая през 1989 г. БВП на САЩ е $5.65 трилиона, а на СССР - $2.65 трилиона.

Да вече в самия край на кризата и тоталното дъно преди разпада на СССР. Предполагам си наясно ,че с едни и същи пари заради евтината работна ръка и в пъти по-евтините ресурси СССР е могъл да построи в пъти повече техника за една и съща сума от САЩ. 

И днес нещата не са много по-различни. С парите за един танк на САЩ М1А2 Русия може да построи 6 Т-90А. При съотношение 6 към 1 в американците почти не остават шансове. Не случайно не смеят да разпуснат и НАТО въпреки разпада на ВД. 

мда разбира се :) който не ви изнася на субективната пропаганда , е задължително платен трол :)  че какъв да е друг  ?  :)

току-що, miro20 написа:

мда разбира се :) който не ви изнася на субективната пропаганда , е задължително платен трол :)  че какъв да е друг  ?  :)

По делата им ще ги познаете. Просто мислете!

Тези неща за троловете и платените, не ги ли минахме вече в няколкото теми дето разпускахте с плюенето  ?

току-що, miro20 написа:

Платен или не ,може само да се гадае ,но и сам не можеш да отречеш ,че си много краен. От доста време засичам твои постове и веднъж не видях нещо позитивно да споменеш спрямо Русия. Един краен човек не може да бъде обективен. 

14264956_1423524887664601_77736465089378

Ха ха. 

Е какво позитивно може да се каже в политически план , след като РФ е овладяна от КГБ-стка олигархична мафиотска структура ?

Ей сега напимер ще имат цирк наречен "избори за Думата" :)

Вече забраниха да има наблюдатели и представители /с презумцията че комисията е добросъвестна при броенето, а който се интересува - може да прочете резултатите от протокола  /  :laughing5: а допускани ще бъдат само проверени журналисти с над 2 месеца стаж , обявиха неудобни социологически агенции извън закона , спират предизборни клипове в които има намек за лош Пу  и т.н...  шоу :) 

Извън политиката, харесвам Любе, нашия Киркоров, Шифутински и др. ям и руска кухня, въпреки че българската е по добра, чета и много руски сайтове.

Проблем нещо  ? :)

пп

Виждам хал хабер си нямаш какво е русоФОБ , русоФИЛ и путинисти.  :)

Стивън Сегал знае ли че е казал такава простотия ? :)

преди 10 минути, miro20 написа:

Е какво позитивно може да се каже в политически план , след като РФ е овладяна от КГБ-стка олигархична мафиотска структура ?

Вече забраниха да има наблюдатели и представители /с презумцията че комисията е добросъвестна при броенето, а който се интересува - може да прочете резултатите от протокола  /  :laughing5: а допускани ще бъдат само проверени журналисти с над 2 месеца стаж , обявиха неудобни социологически агенции извън закона , спират предизборни клипове в които има намек за лош Пу  и т.н...  шоу :) 

Извън политиката, харесвам Любе, нашия Киркоров, Шифутински и др. ям и руска кухня, въпреки че българската е по добра, чета и много руски сайтове.

Може би изявите ти тук конкретно карат хората да те мислят за платен трол. В крайна сметка освен за политика ,за друго не пишеш ,и то не за глобална ,а за това ,колко е зле Русия. Самия ти аватар е на същата тематика. 
В крайна сметка всеки си има глава на раменете.

Редактирано от Soviet Soldier (преглед на промените)

Значи,,, ако не пише човек нещо позитивно за бат Бойко , или бай Тошо, той е българофоб ?

преди 6 минути, Soviet Soldier написа:

Може би изявите ти тук конкретно карат хората да те мислят за платен трол. В крайна сметка освен за политика за друго не пишеш ,и то не за глобална ,а за това ,колко е зле Русия. Самия ти аватар е на същата тематика. 
В крайна сметка всеки си има глава на раменете.

Точно казано. Но аз не разбирам, защо пак обръщате темата Русия-България-САЩ. Периодите от време са различни. Истината е, че България загуби много след 1944 година. Загубихме и войната, както и Германия. Избрахме си губещата страна. След това са станали доста лоши неща за България. Главно преди 1960-та. Но след това какво, да зачеркваме всичко? Ами да зачеркнем тогава и годините след 1989-та, щото те бяха най-пагубни за България след ония в епохата след 1944-та. Ами факт. Тогава България се отреече от Македнония. Тогава управлявеащите отнеха всичко от обикновения човек, щото примнерно прабаба нми е била слугиня, но си е имала кравички и земя. Плакала е, когато са и ги взели! Мръсни комунисти! Ти как си представяш днес някой да дойде и да ти отнеме колата под предлог, че ще я ползва за такси? Айде стига и русофили и русофоби! Сталин бе гадняр, Рейгън бе гадняр, Горбачов бе гадняр, Елцин бе гадняр!

Редактирано от Кико (преглед на промените)

преди 1 минута, miro20 написа:

Значи,,, ако не пише човек нещо позитивно за бат Бойко , или бай Тошо, той е българофоб ?

Не ,но и в политиката на Русия си има своите позитивни страни. Когато човек е предубеден и е превърнал хуленето на Русия в свое хоби ,няма как да е обективен. Това си е лично мое мнение. Както казах ,всеки си има глава на раменете. Твой избор. . .

преди 5 минути, Кико написа:

Точно казано. Но аз не разбирам, защо пак обръщате темата Русия-България-САЩ. Периодите от време са различни. Истината е, че България загуби много след 1944 година. Загубихме и войната, както и Германия. Избрахме си губещата страна. След това са станали доста лоши неща за България. Главно преди 1960-та. Но след това какво, да зачеркваме всичко? Ами да зачеркнем тогава и годините след 1989-та, щото те бяха най-пагубни за България след ония в епохата след 1944-та. Ами факт. Тогава България се отреече от Македнония. Тогава управлявеащите отнеха всичко от обикновения човек, щото примнерно прабаба нми е била слугиня, но си е имала кравички и земя. Плакала е, когато са и ги взели! Мръсни комунисти! Ти как си представяш днес някой да дойде и да ти отнеме колата под предлог, че ще я ползва за такси? Айде стига и русофили и русофоби! Сталин бе гадняр, Рейгън бе гадняр, Горбачов бе гадняр, Елцин бе гадняр!

А как иначе? Не виждаш ли ,че самата тема е крайно русофобска ,а turbox  е 100% пропагандистки трол и за него съм почти убеден че е платен. Виж какъв подбор на материали пълни с лъжи. Това е предварително подготвена работа. Както казах по-горе ,под формата на блог никой няма да му чете глупостите. Пуска провокативна тема ,ние скачаме и полека-полека пейства по някоя предварително приготвена пропагандна статийка. 

Като цяло уважавам мнението ,дори и на хора с различни виждания от моите ,но искрено ненавиждам платени фурнаджийски лопати ,които са такива ,каквито им е изгодно на деня. Плевнелиев е един от тях. Син на човек ,който се е подмазвал на комунистите с цел лични облаги. Синът му е същия провал ,мазен безхарактерен тип ,който гледа ,къде му е най-изгодно. По-опасни от тези хора едва ли има. Те са на всякъде ,и във властта преди 1989 и днес ги има и то много. 
Станишев е друг подобен пример. излязъл той да се извинява за възродителния процес на турците. Ега си келемето нещастно. Това ,ако не е подло дело ,от една страна да събере одобрение от помаците ,от друга да си припише миналото на БКП ,към което реално БСП на Станишев няма нищо общо. 
В такива изроди без жал да изпразниш един пълнител. 

Миро според мен ,просто е краен и не харесва Русия. Turbox вече е друго нещо ,той предварително е приготвил тонове лъжлива пропаганда и е измислил начин ,по който да я поднесе. Това за мен си е умишлен и престъпен опит да се промиват мозъци в името на чужди интереси ,които са и анти-български. 

Аз пак ще повторя мнението си. Навремето прабабите ми и прадядовците ми са загубили това, което са имали. В по-нови времена, аз загубих почти всичко, което имах след 1989 година. Тогава те са били бедни, към по-нови времена пак сме били бедни по време на комунизма. В крайна сметка бедния е загубил и при идването на червения ботуш и при идването на черния, кафевия, синия или както искайте го оцветявайте. Те са загубили много, аз съм загубил много. И какво сега, да се радвам на СССР, САЩ или Германия? И защо? Не виждате ли, че във всички случаи губещи са точно определени хора, а печелят пак точно определени? Осъзнайте се малко! 

А дали темата е провокативна или не, не ме инбтересува. Важно е, че АЗ ИМАМ МНЕНИЕ И ГО КАЗВАМ! Все ми е тая кой е трол, кой не е. Все ми е тая кой е трол на САЩ, кой трол на "СССР". Със сигурност ги има и от двата типа. Даже и не съм чел след първа страница кой какво писал, за да не влияе след това на мнението ми! Отговорих на уводния пост и това е!

Аз мисля че на нас българите въобще не трябва да ни пука за руснаците, те просто не ни трябват. Да умират в каквато си искат агония с техния диктатор, тяхна си работа. Тези хора там освен диктаторско управление, друго до сега не са видели в историята им. Въобще не могат да са пример за нас.
Ако можеше всеки млад българин да поживее от 20 до 25 годишна възраст във Франция и после всички да си се връщат в България, със сигурност ще се промени държавата ни към по-добро устройство и управление.
Но сега, огромното мнозинство от тези които си живеете в България, просто не знаете какво е да живееш в нормална държава като Франция и се оставяте да ви манипулират и експлоатират както си искат комуноидите. А те са се пребоядисали във всякакви политически цветове и яко са ви яхнали.
Спасението е възможно ама само по единично, общо колективно оправяне няма да има докато не са измрели комуноидите. За сега само емиграцията може да отърве отделния човек от мизерията организирана от комуноидите.

На западняците въобще не им пука за вас, те гледат само да сте им колония и да не сте срещу тях в съюз с някой диктатор като Путкин. Това е положението, аз съм се измъкнал и моят син на български не го уча, защото виждам че България е пропаднала държава, разграбена от комуноидите.

преди 3 минути, Белгиеца написа:

Аз мисля че на нас българите въобще не трябва да ни пука за руснаците, те просто не ни трябват. Да умират в каквато си искат агония с техния диктатор, тяхна си работа. Тези хора там освен диктаторско управление, друго до сега не са видели в историята им. Въобще не могат да са пример за нас.
Ако можеше всеки млад българин да поживее от 20 до 25 годишна възраст във Франция и после всички да си се връщат в България, със сигурност ще се промени държавата ни към по-добро устройство и управление.
Но сега, огромното мнозинство от тези които си живеете в България, просто не знаете какво е да живееш в нормална държава като Франция и се оставяте да ви манипулират и експлоатират както си искат комуноидите. А те са се пребоядисали във всякакви политически цветове и яко са ви яхнали.
Спасението е възможно ама само по единично, общо колективно оправяне няма да има докато не са измрели комуноидите. За сега само емиграцията може да отърве отделния човек от мизерията организирана от комуноидите.

На западняците въобще не им пука за вас, те гледат само да сте им колония и да не сте срещу тях в съюз с някой диктатор като Путкин. Това е положението, аз съм се измъкнал и моят син на български не го уча, защото виждам че България е пропаднала държава, разграбена от комуноидите.

Абе глупак, спри с простотиите си! Като искаш мри си и не ни обременявай с глупавите си мнения!

Калине, дай ми бан, че ще имтегля по една майна на всички!

преди 2 минути, Белгиеца написа:

Какво правиш тогава в български форум и се унижаваш да пишеш с тия пропаднали българи? Ха ха ,нека всички "българи" ,като теб се махнат от България. Бъди ,французин ,белгиец ,или ако щеш пакистанец ,твоя си воля. 
За жалост подобни родоотстъпници в България много. С тях оправия няма. Спешно трябва да ги приключим ,ако не желаят сами да се изнесат. За 25 години достатъчно родоотстъпници газиха България и обрекоха българските деца на мизерен живот. 

преди 13 минути, Кико написа:

Абе глупак, спри с простотиите си! Като искаш мри си и не ни обременявай с глупавите си мнения!

Калине, дай ми бан, че ще имтегля по една майна на всички!

И на мен ми е трудно вече да общувам нормално при подобни анти-български и провокативни изказвания. На такива хора дедите им в гроба се обръщат.
Не ги е срам ,хора без елементарна ценностна система. 

преди 5 часа, Soviet Soldier написа:

Не ,но и в политиката на Русия си има своите позитивни страни.

Като например ?

преди 5 часа, Soviet Soldier написа:

Миро според мен ,просто е краен и не харесва Русия.

Не . Не харесвам Путин, и няма как нормален човек да го харесва. И какво "крайно" видя в мен ? Например ?

Парадокса е че точно крайните харесват такива като Путин , Хитлер, Сталин.

А като отговор на името на темата бих казал че ако не бяхме под съветсата сфера на влияние, към '80-те щяхме икономически да сме нещо като Гърция, или малко по добре от тях.

но пък и нямаше да има демографска криза, и младите щяха не да бягат да живеят навън, а щяха да пътуват и да се връщат.

Не като сега 2-2.2 млн активни българи, цвета на нацията ,  да са в чужбина , много от които без грам намерение да се връщат. И не заради кризата като такава, а затова че все още тъпчем на място без грам лустрация, с наследници и със стари зависимости от бившите служби и олигархия.

преди 8 часа, Soviet Soldier написа:

Какво правиш тогава в български форум и се унижаваш да пишеш с тия пропаднали българи? Ха ха ,нека всички "българи" ,като теб се махнат от България. Бъди ,французин ,белгиец ,или ако щеш пакистанец ,твоя си воля. 
За жалост подобни родоотстъпници в България много. С тях оправия няма. Спешно трябва да ги приключим ,ако не желаят сами да се изнесат. За 25 години достатъчно родоотстъпници газиха България и обрекоха българските деца на мизерен живот. 

Отварям ви очите бе, щото комуноидите са ви сложили едни вълшебни конски капаци и ви ограничават успешно мирогледа.
Тези с които би трябвало да се справите са комуноидите мутирали в „бизнесмени“. От тях ви идват белите и беднотията, щото те разграбиха държавната собственост.
А родолюбието е удобно извинение за тези които не са успели да забогатеят след 1989г., ама си стоят в родината, щото им е ясно че и на запад няма да са добре, понеже на никого не са изтрябвали, с изключение на бачкатори по строежите и берачи на ягоди в Англия.
Те и комунистите от родолюбие не ни пускаха да пътуваме до вражеския капиталистически рай в западна Европа. А ако го пуснеха някого служебно и не се върнеше в определения му срок, ставаше автоматически затворник ако след време се прекара да се върне все пак.

Комунистическите ви нагласи да казвате на някого какъв да бъде и къде и как да живее, са си още живи и у дъртите и у децата им.
Младото поколение в България е обречено на мизерен живот от комуноидите, а не от умните хора които са прозрели, че спасението е в добре уредените западни демокрации. Ние които сме се спасили от мизерията, сме обогатили генния фонд на богатите държави. Измежду милионите напуснали България в западна посока, има и много кадърни млади хора, които ще допринасят за развитието на богатите държави. Губите ги постоянно част от умните деца на България, точно заради кукловодите комуноиди, които дърпат конците в управлението.
За твое сведение, другарю родолюбецо, милионите българи зад граница ви пращат всеки месец пари на вас в България, да помагат на останалите им роднини. Освен доброволното пращане на пари, ние от западна Европа задължително чрез нашите данъци пак ви даваме косвено пари, щото получавате помощи от Европейския Съюз.
Ясна ли ти е тая работа бе другарю съветски войнико?
А като искаме да завъртим бизнес с вас останалите в родината, вие се мислите за по-умни от нас и искате да делим по равно. Ама вашите разходи за живот не са същите като нашите, ако делим по равно, просто няма да е честно.
Лично аз имам наследствена къща в София и ако доживея до пенсия, най-вероятно през топлите месеци ще идвам там да си харча парите и пак благодарение на мен ще идват готови пари отвън. Е, синът ми няма да живее в България, щото няма да е луд да бачка за българска заплата. Но мен ( като млад пенсионер) ще си ме виждате там, колкото и да ми завиждате злобно, няма как да ме изгоните. То и като ви знам какво ми мислите, аз няма и да ви казвам че получавам белгийска пенсия, а вие няма как да се досетите, щото съм си баш етнически българин. Само съседите от квартала ще знаят точно какъв съм, изляза ли от квартала ще съм неразпознаваем от наследниците на комуноидите.

Та така другари комуноиди, минава вашето време. Горбачов ви продаде с нотариален акт държавата на хамериканците и те няма да ви разрешат никога повече диктатура да правите там. Ще дърпат конците на управляващите ви пребоядисани комуноиди и после и на децата им, когато те на свои ред се намърдат във властта.

Малка държава като България няма как да е независима, все от някои чужди сили ще зависи, особено пък на това географско положение. Ама по-добре е да имаш богат господар, отколкото мизерни руснаци или още по-зле турци. Руснаците са бита карта с техните едва 145 милиона мизерно население. Дори само населението на Германия и Франция взето заедно и по-многобройно от руското. А в ЕС сме цели 510 милиона, можем си без мизерните руснаци, не са ни изтрябвали. Е, като почне да им се разпада федерацията, може леко по леко да им придърпаме сателитите към ЕС, както ще стане с Украйна например. Те хамериканците само се чудят как да ги изтощават и да им откъсват сфери на влияние.

Лошото е, че ние им кусахме попарата на руснаците цели 45 години.

преди 10 часа, miro20 написа:

пп

Виждам хал хабер си нямаш какво е русоФОБ , русоФИЛ и путинисти.  :)

Стивън Сегал знае ли че е казал такава простотия ? :)

Има цирк ама той е само от такива тролове като теб, подхвърлящи манипулативни изказвания и уж потвърждаващи ги линкове,  придружени с лъжливи коментари уж за съдържанието им и какво точно те казват..

По първия ти линк, забранили били наблюдатели ... Да, забранени са сульо и пульовци ( уж дето претендират за наблюдатели някакви от някакви НПО-та и сие на западна хранилка сволач да присъстват и да правят калабалък ) , както е било явно преди... Но са дадени достатъчно правомощия на всички представени партии и лица избираеми да имат свои хора следящи за процеса и на гласувае и на преброяване...Явно четем май само повърхностно, и избирателно, а не поглеждаме фактите както обикновенно...Ето го решението за това на КС на РФ http://doc.ksrf.ru/decision/KSRFDecision239832.pdf

Там изрично се казва кои имат право да присъстват на броенето на гласовете, и че избирателя  въпреки че не е от тях , си има достатъчно други заинтересовани лица ( от избираемите , или техни представители  ) които могат да  протестират или оспорят действителността на броенето пред съда ...Тоест демокрация в действие.. Което ми напомни за кадри от така нареченето публично броене на гласове при последния референдум за независимост на Шотландия, и ясно виждащите се на тях манипулации, въпреки че бяха в присъствие на всякакви желаещи да следят процеса  .. мдам... 

По втория ти линка, за Ливадите център, дето ти бяха такъв любим източник за доказване колко зле е раша и колко лош е Путин... Еми така става, когато се оказва че си платен трол от западни сорсоиди в нормална държава , а уж претеднираш че го правиш в името и благото на свободата и демоХрацията ...дадоха им одстатъчно време да си докажат финансирането, а те взеха че излъгаха и се осраха , мислейки че номера им ще мине, и сороШ и ФАЩ ще им съдействат задкулисно както са действали винаги... е да , ама не, врмената на Елцин и слободия в която разни НПО-та организирани и работещи за ФАЩ основно отминаха ....Така че вземай и ти поука, дето се вика скоро дано и у Бг се появят подобни национално отговорни закони, и истински отговорна държаван политика и политици....

А третия за видеата , смях в залата, били забранени... а линка ти е във връзка с спор м/у ПАРНАС партията ( на бившия политик уж   НЕмцов ) и решение на ЦИК , за премахване на определени лица от избирателната листа, които са обвинени за екстремизъм и призиви за насилствена смяна на управлението, и то публично .... Примерите са дадени, как еди кой си в видеа в нета призовавал за това, и поради тази причина съгласно закона там ЦИК премахва и забранява на тези лица да участват в изборите, а ПАРНАС-ците обаче, ни лук яли ни мирисали, се жалват че видите ли, това е било под давление на кремъл, а техните лица са вода ненапита...

Та къде е викаш текста за забрана на видеа критикуващи властта и намеци за лош Путин???

П.С И отново нямаш казани лъжи нали, троле недоварен :D:D ...

преди 7 минути, Sinbad_ написа:

П.С И отново нямаш казани лъжи нали, троле недоварен :D:D ...

Да, нямам. Всичко това са си твои тълкования, но  то се вижда каква "демокрация" е това . :)

Относно клипа на ПАРНАС ето ти по точен линк  https://parnasparty.ru/news/289

Цитат

Предвыборный ролик политической Партии народной свободы (ПАРНАС) запрещен к показу на российском телевидении из-за слов "Россию завели в тупик. Экономика разваливается, граждане беднеют, страна в международной изоляции". По мнению ЦИК, ролик "может быть оценен как способствующей созданию отрицательного отношения избирателей к политической партии "Единая Россия".

Така  доволен ли си  ?  :)

пп

Относно така омразните НПО-та ще ти припомня мнението ми - че именно благодарение на тях и на други подобни , са повечето политически скандали, журналистически разследвания за корупция, за самозабравили се кметове, за кражби и какво ли не

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 7 минути, miro20 написа:

Да, нямам. Всичко това са си твои тълкования, но  то се вижда каква "демокрация" е това . :)

Относно клипа на ПАРНАС ето ти по точен линк  https://parnasparty.ru/news/289

Така  доволен ли си  ?  :)

Аха, самите ПАРНАС казват че този ролик бил забранен по руската официална ТВ... направо се просълзих , горките, не могат да се пропагандират по държавните телевизи там :D:D

П.С Троле , отново се мъчиш да манипулираш и лъжеш... Били забранени в РФ не е същото като забранени според твоя източник  да се пуска по държавните телевизии 

А и вземи прочети, защо е така, дадено ти е линкче към решението на ОТР защо не иска да излъчва това клипче...https://parnasparty.ru/images/data/documents/57d2c06682eee_отказ ЦИК.pdf

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.