Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спечели или загуби България на 09.09.1944год. Ако нямаше 09.09.1944год. как щеше да изглежда България сега.

Featured Replies

преди 1 минута, Agentpat™ написа:

Въх, горките руснаци! Какво ли щяха да правят, ако не е бил хамериканския барутец? Те говедарите отдавна са си повярвали, че именно те са спечелили ВСВ, а не руснаците. Да се смееш ли, да плачеш ли? 

Това съм сигурен, че е фейк! Както и това

Ама, моля ви се! То се оказа, че едва ли не цяла Америка е правела оръжие и техника за СССР и ако не са били те, германците са щели да спечелят. :D Какви Т-34, какви 5 лева? Изобщо, краварската дезинформация, относно ВСВ, не е спирала и продължава с пълна сила!

Отвориха "втория фронт", защото видяха, че Русия ще спечели войната и без тях и половин Европа щеше да е под руско влияние. Това, баш капиталистите, нямаше как да допуснат.

То това били автомобили. :ph34r: Ама явно тоя дето не лъже, не прави разлика между автомобил и танк. :D И виждате, как лекичко трола преиначи и пропусна, няколко думи. Случайно?

• Отговори 788
  • Прегледи 41,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 32 минути, AntiAlGor написа:

Ама как трола Миро, пак завъртя задница. Та как драги лъжецо, при произведени над 40 хиляди Т-34 (става дума само за един вид техника , руснаците получават 1,5 пъти повече? Ти си нагло лъжещо същество. :ph34r: Всеки с мозък (изключвам платените тукашни), могат лесно да сметнат. Да добавят към тези над 40 хиляди броя, всички останали танкове, самолети, оръдия и т.н. Та ако сметнем лъжите на тоя, дето уж не лъжел, и сложим 1,5 пъти повече получена техника, за каква цифра говорим? :ph34r: Смешник.

Руснаците получават помощ от съюзниците. Техника, храна, муниции, бензин. Това никой не го отрича. Путин в речите на Червения площад на 9-ти Май, изказва благодарност за това. Руснаците не са го забравили. Ама разни платени подобия на човешки същества, се мъчат да пренаписват историята. Жалко е това, много жалко.

Поне да беше прочел какво съм цитирал преди да изсипеш поредната порция беззъба гаменщина ?  И че няма нищо общо с простотиите които казваш ?

:) Прав си - смешен си :)

преди 7 минути, Agentpat™ написа:

Това съм сигурен, че е фейк!

Мисли си и че земята е плоска :) твоя си работа :)

Но както и на другия гамен казах - незнанието и неграмотността не е аргумент в една дискусия.

преди 2 минути, AntiAlGor написа:

И виждате, как лекичко трола преиначи и пропусна, няколко думи. Случайно?

Идея си нямам в какви фантазии и измислици се гърчиш. Цитирах коректно още в началото на темата, че и повторих няколко пъти. Останалото са твои измишльотини.

преди 4 минути, Agentpat™ написа:

Въх, горките руснаци! Какво ли щяха да правят, ако не е бил хамериканския барутец? Те говедарите отдавна са си повярвали, че именно те са спечелили ВСВ, а не руснаците. Да се смееш ли, да плачеш ли? 

Това съм сигурен, че е фейк! Както и това

Ама, моля ви се! То се оказа, че едва ли не цяла Америка е правела оръжие и техника за СССР и ако не са били те, германците са щели да спечелят. :D Какви Т-34, какви 5 лева? Изобщо, краварската дезинформация, относно ВСВ, не е спирала и продължава с пълна сила!

Отвориха "втория фронт", защото видяха, че Русия ще спечели войната и без тях и половин Европа щеше да е под руско влияние. Това, баш капиталистите, нямаше как да допуснат.

Каква дезинформация? Ти мислиш ,че те самите вярват в глупостите ,които пишат? Особено път това ,че техниката получена от запада е била 2/3 от въоръжението на СССР. Човек трябва да е тъп та вдлъбнат ,че да повярва на това. Те самите не вярват ,просто им е интересно да хейтват Русия и дразнят съфорумниците си с глупости. 
Извини ме ,ама делата на Турбокс са 100% предварително подготвяни ,а пък Миро изпитва душевен екстаз да хейтва Русия ,то няма една подобна тема без негово участие и не му писва. 

Оставете ги да си правят каквото искат ,така или иначе никой не приема подобни глупости на сериозно. 

14203280_1322388534439369_41672074252721

на 9/10/2016 в 14:41, miro20 написа:

Доста е меко казано - 1.5 пъти повече са били внесените америкаснки автомобили от произведените  от съветите, на войната.

Тук трола говори, за автомобили.

преди 3 часа, miro20 написа:

да, само че доставки 1.5 пъти над собственото съветско производство си е доста, ама доста съществена цифра , откъдето и да го погледнем. Това като бройка.

Тук вече, автомобилите изчезват. Става въпрос, за цялото производство. Ето така, трола прави манипулацията. Нагла и тъпа. Това е работата, на тоя тук. Да преиначава, да лъже, да маниулира. Нагледно се вижда и как действа. Кой ли му се връзва?

Редактирано от AntiAlGor (преглед на промените)

преди 2 часа, Soviet Soldier написа:

така или иначе никой не приема подобни глупости на сериозно. 

И Жуков казваш никой не го приема на сериозно :)

преди 33 минути, AntiAlGor написа:

Тук трова

пак се разпени :)

преди 33 минути, AntiAlGor написа:

Тук вече, автомобилите изчезват. Става въпрос, за цялото производство. Ето така, трола прави манипулацията. Нагла и тъпа. Това е работата, на тоя тук. Да преиначава, да лъже, да маниулира. Нагледно се вижда и как действа. Кой ли му се връзва?

Жалки манипулацийки :) Пак казвам - каквото съм искал да кажа съм го цитирал и повторил от 1-та страница на тази тема. Включително и с линк където е тази информация. И няма  как да се позовавам на тази информация, ако съм искал да кажа твотите измишльотини.

И да, прекрасно се вижда с какво се занимаваш - не те интересува темата, а как да се заяждаш да ми вменяваш простотии и измислици, и да си ги опровергаваш сам :)

Да лъжеш , манипулираш, преиначаваш ти е специалитет :) за съжаление само се излагаш :) Кой ли ти се връзва ?

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Смея да твърдя поне на нивото на Гърция щяхме да бъдем! Нямаме бъдеще с тежка промишленост! С другото да! Комунизъм или социализъм научи на мързел освен в селското стопанство, но то умря заради урбанизацията!

преди 40 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Смея да твърдя поне на нивото на Гърция щяхме да бъдем! Нямаме бъдеще с тежка промишленост! С другото да! Комунизъм или социализъм научи на мързел освен в селското стопанство, но то умря заради урбанизацията!

Ти не може да го твърдиш, понеже не си живял в този строй. И нищо не ни пречеше да сме на нивото на Гърция както не ни пречи и сега, но ние продължаваме да си свиним държавата!

преди 3 часа, Емил Костов написа:

Японците ги е било страх от руснаците, защото колкото и битки да са водели срешу тях не са успявали.

Тук си в грешка. През 1905 г. японския флот буквално анихилира(както обича да се изразява Божидар Димитров) руската 2-ра тихоокеанска ескадра. След това Русия губи и Порт Артур от Япония.

Обаче, има доста историци, които отдават капитулацията на Япония през ВСВ не на двете атомни бомбардировки, а на това, че Япония губи квантунската си армия.

преди 2 часа, AntiAlGor написа:

Да не забравим, че преди пакта Моллотов-Рибентроп, Сталин се опитва три пъти, да сключи съюз с Англия и Франция. Чудно защо, ония не се съгласяват?

Хич не е чудно според мен.

преди 2 минути, A.com написа:

Тук си в грешка. През 1905 г. японския флот буквално анихилира(както обича да се изразява Божидар Димитров) руската 2-ра тихоокеанска ескадра. След това Русия губи и Порт Артур от Япония.

Обаче, има доста историци, които отдават капитулацията на Япония през ВСВ не на двете атомни бомбардировки, а на това, че Япония губи квантунската си армия.

Хич не е чудно според мен.

Да си говорим откровено. Ако не бяха руснаците японците щяха да се бият още даже и след двете атомни бомби. САЩ излчислява, че ако иска да завладее Япония ще трябва да даде 2,5 милиона жертви.  Самата атака на Русия с изтегляне на боеспособните части от Германия, превозване с железници до границата с Китай и самото нападение си е военен шедьовър. Никой не го отрича. 1945 година руската армия няма еквивалент на боеспособна унищожителна машина!!

преди 9 минути, Емил Костов написа:

Ти не може да го твърдиш, понеже не си живял в този строй. И нищо не ни пречеше да сме на нивото на Гърция както не ни пречи и сега, но ние продължаваме да си свиним държавата!

За кое не съм прав? Че се ходеше на кино по време на работа? Гърми трещи надницата си върви!

преди 3 минути, _Alex&Vanko_ написа:

За кое не съм прав? Че се ходеше на кино по време на работа? Гърми трещи надницата си върви!

То и сега се ходи на кино по време на работа. гарантирам ти!

Емо каква производителност като нямаше никаква конкуренция. Лозунга беше да няма безработни! Работиш или не получаваш заплата! При конкуренция на пазара на труда имаме двигателя. И да не можем да развиваме машиностроене, химическа промишленост и металургия като части от тежката промишленост! Евентуално енергетика. И с Нефтохима и без него се тая! Ние го продадохме на смешна цена!

преди 11 минути, Емил Костов написа:

Да си говорим откровено. Ако не бяха руснаците японците щяха да се бият още даже и след двете атомни бомби. САЩ излчислява, че ако иска да завладее Япония ще трябва да даде 2,5 милиона жертви.  Самата атака на Русия с изтегляне на боеспособните части от Германия, превозване с железници до границата с Китай и самото нападение си е военен шедьовър. Никой не го отрича. 1945 година руската армия няма еквивалент на боеспособна унищожителна машина!!

Нарочно не написах, кой побеждава квантунската армия. Ти защо даваш такива жокери. :)

преди 4 минути, A.com написа:

Нарочно не написах, кой побеждава квантунската армия. Ти защо даваш такива жокери. :)

Не давам жокери, нито споря, нито пък се напъвам. Просто коментирам. Точно първата и втората световна война са ми любима тема. Изгледал съм и съм изчел почти всичко. Даже го и повтарям. Странното е че това са най кървавите моменти за човечеството и въпреки това след тези две войни цивилизацията дръпна много напред.

Като изключим нечестно забогателите, способните и трудолюбиви са успели и не съжаляват за комунизма. Бедните се сещат защото тогава са имали сигурност! А капитализма е изпитание, тест!

преди 8 часа, A.com написа:

Такива историци с лопати да ги ринеш , всичко говори че точно заради Хирошима и Нагасаки японците капитулират ! не мисля че загуба на една армия колкото и да е голяма тя би сломила духа на самураите , но виж нападни семействата им , децата им и мирното население , това е друго нещо.Ако този случай се повтори точно тези които го направиха за първи път няма да постъпят като японците а просто ще отвърнат на удара.На янките не им пука за народа им защото те са смесица от всички ,те не са нация нямат обща култура , не са и държава дори макар че някои глави ги наричат така.

преди 16 минути, Azhen написа:

Такива историци с лопати да ги ринеш , всичко говори че точно заради Хирошима и Нагасаки японците капитулират ! не мисля че загуба на една армия колкото и да е голяма тя би сломила духа на самураите , но виж нападни семействата им , децата им и мирното население , това е друго нещо.Ако този случай се повтори точно тези които го направиха за първи път няма да постъпят като японците а просто ще отвърнат на удара.На янките не им пука за народа им защото те са смесица от всички ,те не са нация нямат обща култура , не са и държава дори макар че някои глави ги наричат така.

Напротив, говорят го. Даже наскоро го слушах, по Дискавъри или някои от историческите канали. Японците са залагали много, именно на квантунската си армия. А руснаците я попиляват, дето се вика за отрицателно време. И са се осетили, че руснаците няма да спрят, преди Токио. Има значение и факта, че Япония не напада СССР. Та двете неща заедно, атомната бомба и загубата на най-боеспособната им армия, ги кара да капитулират.

А атомната бомбардировка, както говори платения, е за трибунал. За военни престъпления, срещу човечеството. Ама нали е извършена от кравари, платените мълчат. Бедна ми е фантазията, ако СССР я беше извършил. Още щеше да има мозъчни гърчове и такива като платения.

И тъй като трола пак се гърчи и манипулира, ето доказателството за неговите лъжи.

Редактирано от AntiAlGor (преглед на промените)

преди 9 часа, _Alex&Vanko_ написа:

Комунизъм или социализъм научи на мързел освен в селското стопанство, но то умря заради урбанизацията!

То с мързел се е построила България в този период... И не - селското стопанство не е умряло заради урбанизацията. Умря, защото го убиха.

А според мен е било въпрос на седмици капитулирането на Япония и без атомните бомби.

Като стана въпрос за танкове- в началото на войната СССР е имал повече танкове от ЦЕЛИЯТ СВЯТ, взето заедно/литература/Големият глад след 1944- издържаме около 200 000-на руска армия, която даже не е в България.Социализмът има и плюсове, но накрая,както е при всяка диктатура, започват да превишават минусите.Освен това, при Тато, 5 години министър, а след това обикновен човек.....не е хубаво за такива деятели.Май сами си спретнаха 1989 г. - ръководител, бизнесмен и.....си си решил проблемите до .....края на света/най често/. Поздрави

И както при всяка диктатура, бюрокрацията е всесилна -Т34 първоначално е бил отказан за масово въоръжение, същото  е и за ИЛ 2,/черната смърт/, един от най-добрите щурмови самолети 

Редактирано от mal1
Допълнение (преглед на промените)

България загуби не на 9.9.1944, а още през 1943г на Техеранската конференция когато Рузвелт и Чърчил я отстъпиха на Сталин.

Най сетне едно обективно мнение/ined/, несвързано с емоции и промит мозък

преди 11 часа, _Alex&Vanko_ написа:

Като изключим нечестно забогателите, способните и трудолюбиви са успели и не съжаляват за комунизма. Бедните се сещат защото тогава са имали сигурност! А капитализма е изпитание, тест!

преди 11 часа, _Alex&Vanko_ написа:

Я скивай сега през работно време какво "писане" става във форума! Ти ми говориш за изпитания и за ходене на кино през работно време!

:)

преди 3 часа, AntiAlGor написа:

Напротив, говорят го. Даже наскоро го слушах, по Дискавъри или някои от историческите канали.

Не бих се доверявал изобщо на такива канали.Тази медия е отдавна манипулирана в полза не само на хората но и на други кръгове , много неща не се казват там и се преиначават.

преди 16 минути, Azhen написа:

Не бих се доверявал изобщо на такива канали.Тази медия е отдавна манипулирана в полза не само на хората но и на други кръгове , много неща не се казват там и се преиначават.

То е така, ама баш тези канали, няма да хвалят СССР. :)

преди 20 минути, nikssi написа:

Я скивай сега през работно време какво "писане" става във форума! Ти ми говориш за изпитания и за ходене на кино през работно време!

:)

Ти мани работното време. Виждали сме постове на трола, написани в 2 или 4 часа сутринта. :ph34r: Хората спят или 'радват' жените си. Тоя пише, във форума. :ph34r:

преди 21 минути, Azhen написа:

В тази медия историята целенасочено се манипулира в интерес на САЩ и почти винаги против СССР, когато става въпрос за ВСВ.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.