Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спечели или загуби България на 09.09.1944год. Ако нямаше 09.09.1944год. как щеше да изглежда България сега.

Featured Replies

Със смешните си линкове, ти не изказваш мнение- просто постваш чуждо такова. Тук съм зада чуя твоето мнение или...у лево!

• Отговори 788
  • Прегледи 41,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Да, аз си казвам мнениеот и го подкремям и аргументирам с информация. 

Знам че много мразиш линкове :)  линкове към информация и аргументи са враг на всеки трол :)

Ба, направо си постваш чуждото мнение, сякаш утрепаните ти сайтчета са някакъв авторитет. Аз просто си казвам мнението и ако на някой му се говори нормално по темата,обменяме мнения. Докато се появи някой като теб, тръгнал да "доказва" нещо си...

преди 23 минути, язе написа:

Ба, направо си постваш чуждото мнение, сякаш утрепаните ти сайтчета са някакъв авторитет. Аз просто си казвам мнението и ако на някой му се говори нормално по темата,обменяме мнения. Докато се появи някой като теб, тръгнал да "доказва" нещо си...

В тези "утрепани сайтчета" данните са взети от официални документи. Цитирани са източниците. Малко желание от ваша страна и ще стигнете до необорими официални документи, статистика, анализи на професионални историци. При това съвсем съзнателно съм избягвал западни източници, защото знам, че вярвате единствено на Путин, СССР и Русия. Ми ето ви руски публикации, руски документи, руски историци са правили анализите, Дори Путин признава заслугата за на САЩ, Великобритания и Канада за разгрома на Германия...
А вие още се колебаете... :D

преди 7 минути, Vremeto написа:

В тези "утрепани сайтчета" данните са взети от официални документи. Цитирани са източниците. Малко желание от ваша страна и ще стигнете до необорими официални документи, статистика, анализи на професионални историци. При това съвсем съзнателно съм избягвал западни източници, защото знам, че вярвате единствено на Путин, СССР и Русия. Ми ето ви руски публикации, руски документи, руски историци са правили анализите, Дори Путин признава заслугата за на САЩ, Великобритания и Канада за разгрома на Германия...

Кой говори за теб бе човече?:ohmy:

преди 23 минути, Vremeto написа:

Някой да ти е казал, че ние отричаме тази заслуга? Отричаме напъните ви, да "докажете", че ако не са били САЩ и Великобритания, то, видите ли, СССР е щял да изгуби войната с Нацистка Германия! Е, няма как да стане това, защото не е вярно!

Редактирано от Agentpat™ (преглед на промените)

преди 1 час, язе написа:

Представата ти за дискусия във форум е тотално извратена :) Вече казах защо мразиш линкове и информация. Защото ви се разбиват в пух и прах простотиите :)

преди 25 минути, Agentpat™ написа:

Отричаме напъните ви, да "докажете", че ако не са били САЩ и Великобритания, то, видите ли, СССР е щял да изгуби войната с Нацистка Германия! Е, няма как да стане това, защото не е вярно!

Аз например  цитирах Жуков. Не знам какви 'напъни" сънуваш.

Ако ще спориш със Жуков , твоя си работа :)

преди 1 час, Vremeto написа:

Хайде да ни обясниш, как така високо ценения според теб човешки живот в Русия води до 334 цивилни са загинали, от които 186 деца като резултат от щурма на спецчастите при терористичния акт в Беслан...

Или пък онези 129 (по други данни 174) загинали след атаката на осназовците на театъра на Дубровка. Обясни загрижеността за човешкия живот в Русия с факта, че само ДВАМА от загиналите цивилни не са жертва на инкапаситантовия боен газ, използван от осназовците...

Ето и четиво по темата:

Хайде ти да ни обясниш, как така високо цененият човешки живот в САЩ води до 79 загинали в Уейко Тексас през 1993 год. Обърни внимание, че са атакувани и убити граждани на САЩ, а не терористи.

Други примери с други държави да ти давам ли или сам ще си намериш?

преди 1 час, Vremeto написа:

Вие явно не сте наясно в какво състояние се е намирала Червената армия в първите месеци на войната? Какви заповеди за отстъпление, като командна верига на ниво над рота изобщо не е съществувала.

Отново обобщаваш и изопачаваш нещата.

преди 2 минути, miro20 написа:

Представата ти за дискусия във форум е тотално извратена :) Вече казах защо мразиш линкове и информация. Защото ви се разбиват в пух и прах простотиите :)

Братле, ти не можеш да разбиеш дори детска песничка. :) Живееш в измислен свят, в който спуснатата пропаганда е свята истина...

преди 17 минути, miro20 написа:

Не ги сънувам, а ги чета тук, на яве!

Знаем ги вашите скалъпени и нагодени думи на този и онзи. Всичко се прави с цел да се омаловажи приноса на СССР във ВСВ. Слагат се думи в устата на отдавна починали хора, които няма как да се надигнат, от гробовете, и да ги опровергаят. Всичкото това се публикува в уж "руски" сайтове, създадени с едничката цел - да се изопачи истината за ВСВ. Знаем господарите ви на какво са способни. Не на нас тия! ;) 

Редактирано от Agentpat™ (преглед на промените)

преди 8 минути, Agentpat™ написа:

Не ги сънувам, а ги чета тук, на яве!

Знаем ги вашите скалъпени и нагодени думи на този и онзи. Всичко се прави с цел да се омаловажи приноса на СССР във ВСВ. Слагат се думи в устата на отдавна починали хора, които няма как да се надигнат, от гробовете, и да ги опровергаят. Всичкото това се публикува в уж "руски" сайтове, създадени с едничката цел - да се изопачи истината за ВСВ. Знаем господарите ви на какво са способни. Не на нас тия! ;) 

Тези думи са записани или произнесени в присъствието на свидетели. Имената им са посочени. Както например цитатът на Жуков е записан от събеседника му, известният съветски писател Константин Симонов. Остава и него да изкарате трол или американски агент...:D

А друга част от същия цитат пък дори е записан при подслушването на Жуков, което съперниците от Политбюро му спретват...:)

Както се казва, когато СРС-тата говорят, дори путинските тролове мълчат...:wink12:

Редактирано от Vremeto (преглед на промените)

преди 28 минути, miro20 написа:

Ти по едно време и Левски цитираше, пък после се оказа, че това не били негови думи...:D

преди 9 минути, Vremeto написа:

Тези думи са записани или произнесени в присъствието на свидетели. Имената им са посочени. Както например цитатът на Жуков е записан от събеседника му, известният съветски писател Константин Симонов. Остава и него да изкарате трол или американски агент...:D

А друга част от същия цитат пък дори е записан при подслушването на Жуков, което съперниците от Политбюро му спретват...:)

Както се казва, когато СРС-тата говорят, дори путинските тролове мълчат...:wink12:

Е, то какво друго да кажеш. Естествено, че някой "записал", "дочул", "тайни записи" и т.н. американски изпълнения. Редовната им практика.

Между другото - Константин Симонов също е починал отдавна, така че и той няма как да стане и докаже скалъпените ви лъжи! Колко удобно - нали? ;)

преди 31 минути, A.com написа:

Хайде ти да ни обясниш, как така високо цененият човешки живот в САЩ води до 79 загинали в Уейко Тексас през 1993 год. Обърни внимание, че са атакувани и убити граждани на САЩ, а не терористи.

Други примери с други държави да ти давам ли или сам ще си намериш?

Отново обобщаваш и изопачаваш нещата.

Айде, пак добре познатото - А вие защо биете негрите?

Не очаквай от мен да съм адвокат на некадърни полицаи или служби за сигурност. В случая с Уейко, ФБР определено действа като слон в стъкларски магазин. Само че, дори и в този случай, не може да става и дума за сравнения с касапниците, организирани от руските служби. Има разлика между това, да водиш няколкочасова престрелка с тежко въоръжени фанатизирани бойци (впрочем, точно такива са и бойците от ИД), които в крайна сметка (вероятно) сами подпалват сградата си за да не попаднат живи в ръцете на правителството, и това да убиеш с боен отровен газ собствените си граждани, при това без да е даден дори и един изстрел от страна на терористите...

току-що, Vremeto написа:

(впрочем, точно такива са и бойците от ИД)

А кой създаде ИДИЛ? Сега ще кажеш, че е Путин - нали? :lol6:

преди 1 минута, Agentpat™ написа:

Е, то какво друго да кажеш. Естествено, че някой "записал", "дочул", "тайни записи" и т.н. американски изпълнения. Редовната им практика.

Между другото - Константин Симонов също е починал отдавна, така че и той няма как да стане и докаже скалъпените ви лъжи! Колко удобно - нали? ;)

Ти това - сериозно ли? :D Човекът е СЪВЕТСКИ ПИСАТЕЛ, Член на КПСС от 1942 г. Носител на Държавна награда на СССР - 1942, 1943, 1946, 1947, 1949 и 1950 г.

Така си мислихме де, пък вие да го обявите за американски агент...:wink12:

преди 2 минути, Vremeto написа:

Ти това - сериозно ли? :D Човекът е СЪВЕТСКИ ПИСАТЕЛ, Член на КПСС от 1942 г. Носител на Държавна награда на СССР - 1942, 1943, 1946, 1947, 1949 и 1950 г.

Така си мислихме де, пък вие да го обявите за американски агент...:wink12:

Ти сериозно ли не вдяваш какво ти пиша или се правиш на тъп?

Двата жалки трола, дето сами се опровергават. С техните източници. Има ли нужда да примпомнят, тия двамата за три дена, колко пъти си смениха мненията? Когато лъжите им, се разгриха? :ph34r: Трагични са, та чак жалки.

преди 8 минути, AntiAlGor написа:

Двата жалки трола, дето сами се опровергават. С техните източници. Има ли нужда да примпомнят, тия двамата за три дена, колко пъти си смениха мненията? Когато лъжите им, се разгриха? :ph34r: Трагични са, та чак жалки.

Дори не съм убеден, че самите те си вярват...

Не се изнервяйте, де. Нищо страшно не е станало. Просто вече проумявате, че за разлика от вас, путинските тролове, руснаците вече признават значението на Ленд-Лийза за оцеляването на страната си във ВВ2. Призна го дори Путин, значи е време и вие да кажете - Да, без помощта на САЩ, Канада и Великобритания, СССР вероятно щеше да потърпи поражение. В най-добрия случай войната щеше да се проточи още поне година и половина - две, а жертвите щяха да са с десетки милиони повече... 

И за да не ви е толкова трудно, ето мнението на един все още жив руски историк:

Участие американских самолетов было заметным на всех фронтах. На Севере советские летчики прикрывали северные морские конвои с ленд-лизовским грузом. С И-16 пересел на "Китихоук" ас полярного неба Борис Сафонов, сбивший 25 самолетов противника и погибший во время прикрытия конвоя PQ-16. Первый год блокады Ленинграда его небо защищали несколько полков на истребителях "Китихоук", а с 1943 года знаменитый полк Преображенского, бомбивший в начале войны Берлин, пересел на "Бостоны" - часть из них стала торпедоносцами и топила немецкие транспорты в Финском заливе, часть — бомбардировщиками, которые бомбили артиллерийские батареи фашистов, обстреливающих осажденный город, помогали прорвать и снять блокаду. На Юге летчик Лавриненков после разгрома фашистов под Сталинградом пересел на "Аэрокобру" и стал "Героем" второй раз, участвуя в освобождении Донбасса, Днепра, Крыма. Трижды Герой Советского Союза А. Покрышкин с весны 1943 года воевал на "Аэрокобре", сбил на ней при освобождении Кубани и Украины пять десятков гитлеровских самолетов. Именно там звучал панический вопль немцев: "Внимание, внимание! В воздухе Покрышкин!". А в Европе под его командованием воевал уже полк, а затем дивизия, целиком на "Аэрокобрах". На "Спитфайрах" воевал в 728 иап другой известный ас — дважды Герой Советского Союза Ворожейкин. На его счету 240 боевых вылетов и 52 сбитых самолета противника.
Читайте больше на http://www.pravda.ru/world/nationals/nasledie/08-05-2003/32832-lendliz-0/

преди 6 минути, AntiAlGor написа:

Все пак цитират кво бил казал Жуков пред Симонов, записано от неизвестен трети:D Кой член на КПСС е толкова луд да хвали САЩ за помощта им? Направо фантастика:D Ето как от мухата се пръква слон:)

• Автор

само по името ти познавам вашите колко прости хора са били, крушата не пада по-далеч от дървото. Пасла си козичките на село и си мислила че си добре.

Явно не знаеш кавко е да имаш къща в центъра на София, да дойдат 80-та година да те изгонят и да ти дадат „правото да си купиш“ с твой пари апартамент в крайните квартали.

Явно не знаеш кавко е да ти чука полиция на вратата и да ти изземат грамофона и да висиш в ареста за дето имаш западна музика която някой партиец случайно е чул минавайки покрай вас.

Явно не знаеш какво е да чакаш 15 години на опашка за автомобил, който трябва и предварително да си капарирал с около 20 заплати.

Явно не знаеш какво е да бачкаш в мина за въгледобив, да имаш рак на 40. Да познаваш 300 човека дето са блъскали кирките по цял ден, докато в западна европа 2-ма вършат същата работа за половината време с огромни машини.

Явно не знаеш какво е на опашка в единствения магазин в квартала да идеш за домати, да ти дадат полу-загнили без правото да избираш, след това да дойде съседа на касиерката и да получи днешнтие домати на половин цена.

И явно си мислиш че ние сме глупаци и можеш да ни лъжеш. Политически вицове сутрин си слушала чак след 90-та, мила. А преди това си слушала лъжи как българия е високо технологично развита страна и изнася телевизори на недоразвитата европа..

преди 11 минути, AntiAlGor написа:

"Боже, колко мъка има по този свят, Боже!"

Ей, или кажете нещо ново или оставете момчетата да пишат. Научих толкова неща от тях!

Аман от вас!

преди 3 минути, Vremeto написа:

И за да не ви е толкова трудно, ето мнението на един все още жив руски историк:

Ох... те милите ни русофили не знаят руски. Ти искаш да четат. Като папагали са. Налапали са три изречения и дотам. Дори не знаят значението им.

И благодаря за посоката на темата, научавам нови неща! Благодаря за линковете!

Ми дай му плюсче де.:D

преди 7 минути, Vremeto написа:

Не се изнервяйте, де. Нищо страшно не е станало. Просто вече проумявате, че за разлика от вас, путинските тролове, руснаците вече признават значението на Ленд-Лийза за оцеляването на страната си във ВВ2.

Цитат

5. мит – Ленд – лиза, т. е. помощта на САЩ спасил СССР от разгром.

Ленд – лиза е 15% от военното производство на СССР. При това като изключим камионите „Студебейкър” и джиповете „Вилис” нито танковете „Шърман”, нито самолетите „Аерокобра” могат да се мерят по качества с руските „Т-34”, „КВ” и „ИП-2”.

Истинската помощ на САЩ е по-рано през 30-те години, когато Сталин започва да изгражда мощна военна индустрия на изток от Урал. САЩ са в криза (1929 – 1934 г.) и затова охотно зарязват всякакви идеологии и започват да продават цели военни заводи срещу злато на Русия. Американски инженери монтиращи оборудването с тревога съобщават, че русите плащат един завод и разполагайки с чертежите строят поне още пет в различни градове на Урал и Сибир. Рузвелт, който дава работа и хляб на стотици хиляди американци по този начин в един труден за САЩ момент естествено пропуска без внимание предупрежденията.

Тази мощна военна индустрия заработва с пълна мощ през 1942 г. Тя произвежда 2000 танка и 2500 самолета на месец. Хитлер не може да произведе повече от 1200 месечно.

Божидар Димитров

Както виждаш руснаците са плащали със злато и, дефакто, са дали работа на стотици хиляди безработни американци. ;) 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.