Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Черен петък - намаления и впечатления

Featured Replies

преди 17 минути, skalata_73 написа:

Нещо, което дълго време е било 200 лева (например)>вдигат му цената (преди около 10-тина дена да речем) на 280 лева.

Аз обаче тая година забелязах друго, защото следя цените в ТП и ТМ на един хладилник, дето се навих да купувам, но чаках точно ЧП. Значи, цените не са променени от лятото. Проблемът е, че и в ТП и ТМ изчезнаха определени модели и се появиха други. Те са долу горе еднакви като качества и размери с малка разлика в цената. Дори в E-mag  оня ден си заплюх един хладилник и го сложих в любими, а днес гледам го няма в наличност :) Аз по принцип мразя да слагам нещо в "любими",  защото това работи за продавача - вижда, че си го харесал и има много варианти - не намалява цената, маха го от предложенията или го предлага на по-висока цена. 

Иначе какво би казал точно за тоя телевизор...след час изтича офертата:

https://www.emag.bg/televizor-qled-smart-samsung-55-138-cm-izvit-55q7c-4k-ultra-hd-qe55q7camtxxh/pd/DB2V67BBM/

Питам те, ззащото това е извит екран и гледам цените на извитите по-високи в ТП. Пак ли някакъв търговски трик, че никой не иска да купува извити? Извинявам се, щях да пусна въпроса в моята тема за избор на 55 инчов ТВ, ама...така и така ми се появи на хоризонта ;)

Редактирано от BG-Team-DRIFT (преглед на промените)

• Отговори 122
  • Прегледи 8,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Правилно е кръстен "Черен петък" Само наблюдавай по форумите с несгодите на хората. Вече и тук има такава тема - само след няколко часа на покупката, но не ми се проверява за линк. А измамените ще са хиляди с "промоциите".И в Русия го има и в Америка. Разликата е само една - тук измамените са хиляди, докато  в Америка и Русия - милиони!Аз друго съществено от как го има този "Черен петък" - не намирам! Ама и...не купувам!

Кики!

Поръчай два бре. Нали ти обещах че ще ти стана кръстник. От теб телевизора, от мен - БУЛКАТА! На мен като ми омръзне телевизора, ще го изхвърля през терасата. Ама ти дали ще можеш да направиш така с булката, никой не може да каже. 

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 9 минути, *LZ4JW* написа:

Правилно е кръстен "Черен петък" Само наблюдавай по форумите с несгодите на хората. Вече и тук има такава тема - само след няколко часа на покупката, но не ми се проверява за линк. А измамените ще са хиляди с "промоциите".И в Русия го има и в Америка. Разликата е само една - тук измамените са хиляди, докато  в Америка и Русия - милиони!Аз друго съществено от как го има този "Черен петък" - не намирам! Ама и...не купувам!

Бате Стефко, аз миналия черен петък ( ЧП) купих фотоапарат за майка си - 120 лева. Иначе си бе 210 преди и след това. Има си някаква далавера. Въпросът е, че може би 95% от продуктите са си по-скъпи от пазарната цена. Сега пак виждам продукти, като телевизора горе, дето 2900  QLED  е добра цена, щото в TP  е 3600. Днес ще е 2900, утре не е ясно колко, но вероятно над 3000. А аз и телевизор трябва да вземам. 

Билдер! Ся...да не разтягаме локуми, синтетично казах каквото мисля за ''черния петък''. 

Не знам и не съм се задълбочавал да изследвам какъв точно процент, но мисля по-голям от стоките, които имат наистина истинско намаление вече ги няма и това е само за зарибявка.

Преди и аз го следях изкъсо и съм забелязал, че още щом като проработи дадения сайт на сутринта от обявяването на този черен петък повечето стоки вече са изчерпани.

Е как мамамудаеба, след като таман е проработил сайта и вече ги няма, А? Ти не си глупав, та сам се досети защо и как.

Инак за телевизора...Макар да ги следя изкъсо и се интересувам много от този вид техника, макар да не вземам участие вече в тези теми не мога да се сетя каква точно му бе реалната цена, но за около 3К бих си взел OLED, а не QLED-което няма почти нищо общо с OLED технологията. Макар да е такъв с Full HD, а не 4К.

Та...доколкото можах накратко това мога да кажа по въпроса.

pp. Сега видях, че си редактирал поста.

За извит екран ти трябва фронтално да го гледаш! Инак само плоските гледай.

Редактирано от skalata_73 (преглед на промените)

преди 16 минути, BG-Team-DRIFT написа:

Бате Стефко, аз миналия черен петък ( ЧП) купих фотоапарат за майка си - 120 лева. Иначе си бе 210 преди и след това. Има си някаква далавера. Въпросът е, че може би 95% от продуктите са си по-скъпи от пазарната цена. Сега пак виждам продукти, като телевизора горе, дето 2900  QLED  е добра цена, щото в TP  е 3600. Днес ще е 2900, утре не е ясно колко, но вероятно над 3000. А аз и телевизор трябва да вземам. 

Вземай смело майче! Аз няма да съжелявам, а и ти!

преди 17 минути, skalata_73 написа:

Билдер! Ся...да не разтягаме локуми, синтетично казах каквото мисля за ''черния петък''. 

Не знам и не съм се задълбочавал да изследвам какъв точно процент, но мисля по-голям от стоките, които имат наистина истинско намаление вече ги няма и това е само за зарибявка.

Преди и аз го следях изкъсо и съм забелязал, че още щом като проработи дадения сайт на сутринта от обявяването на този черен петък повечето стоки вече са изчерпани.

Е как мамамудаеба, след като таман е проработил сайта и вече ги няма, А? Ти не си глупав, та сам се досети защо и как.

Инак за телевизора...Макар да ги следя изкъсо и се интересувам много от този вид техника, макар да не вземам участие вече в тези теми не мога да се сетя каква точно му бе реалната цена, но за около 3К бих си взел OLED, а не QLED-което няма почти нищо общо с OLED технологията. Макар да е такъв с Full HD, а не 4К.

Та...доколкото можах накратко това мога да кажа по въпроса.

О, това с изчезването е ясно. Обаче сега забелязах друга тактика - има едни стоки преди топва, след това вече са други, подобни. Разликата е в буквичка или цифричка. 

Иначе гледах OLED  и QLED  55 инча в ТП преди малко. Сложени са в една напречна редичка един до друг. Забелязах, че има разлика, но тя зависи от това, каква картина се показва и човек може да се обърка.OLED  наистина малко по-добро откъм ъгъл, но цената доста по-висока за еднакъв диагонал. Иначе мислиш ли, че щях да питам за QLED? Има и друг проблем. При Самсунг пускат едини и същи заставки и не мога да преценя на място как би се виждала реална картина. Но е видимо, че и ъгъла на видимост добър, както и дълбочината на цветовете спрямо телевизори малко под 3000. Не знам дали това е поредната заблуда. Но OLED  определено е върха. От година и нещо чакам цените да паднат, но те стигнаха малко под 4000 само. Не ме устройва, а тоя QLED  гледам под 3000 при положение, че допреди 2-3 месеца бе над 4-5000. 

преди 16 минути, *LZ4JW* написа:

Вземай смело майче! Аз няма да съжелявам, а и ти!

Еееее....какво имаш предвид? Добре ли е или се набутвам? Абе гледам вчера и днес телевизори в ТМ и ТП и да ти кажа, само тоя ми грабва окото като картина.  Аз точно и затова питах за някакви мнения, че има само час до увеличение на цената ;)  Не ми се иска извит телевизор, ама...

преди 13 минути, BG-Team-DRIFT написа:

О, това с изчезването е ясно. Обаче сега забелязах друга тактика - има едни стоки преди топва, след това вече са други, подобни. Разликата е в буквичка или цифричка. 

Иначе гледах OLED  и QLED  55 инча в ТП преди малко. Сложени са в една напречна редичка един до друг. Забелязах, че има разлика, но тя зависи от това, каква картина се показва и човек може да се обърка.OLED  наистина малко по-добро откъм ъгъл, но цената доста по-висока за еднакъв диагонал. Иначе мислиш ли, че щях да питам за QLED? Има и друг проблем. При Самсунг пускат едини и същи заставки и не мога да преценя на място как би се виждала реална картина. Но е видимо, че и ъгъла на видимост добър, както и дълбочината на цветовете спрямо телевизори малко под 3000. Не знам дали това е поредната заблуда. Но OLED  определено е върха. От година и нещо чакам цените да паднат, но те стигнаха малко под 4000 само. Не ме устройва, а тоя QLED  гледам под 3000 при положение, че допреди 2-3 месеца бе над 4-5000. 

Еееее....какво имаш предвид? Добре ли е или се набутвам? Абе гледам вчера и днес телевизори в ТМ и ТП и да ти кажа, само тоя ми грабва окото като картина. 

Щом ще вземаш, разгледай добре Панасоник. От там нататък, преценяваш само ти.

преди 11 минути, *LZ4JW* написа:

Щом ще вземаш, разгледай добре Панасоник. От там нататък, преценяваш само ти.

Гледах аз, гледах. Но това QLED  повярвай ми, наистина добре изглежда с рекламните клипове. Дълбоки цветове. Само не знам в действителността как ще е. Гледах и другите телевизори. Дали нарочно или не, но като мръдна под ъгъл и почва замъглената картина.  А и мърдаше картината, не забелязах размазване. Пък точно това търся.

преди 10 минути, BG-Team-DRIFT написа:

... Забелязах, че има разлика, но тя зависи от това, каква картина се показва и човек може да се обърка.OLED  наистина малко по-добро откъм ъгъл, но цената доста по-висока за еднакъв диагонал...

Ей тва е разковничето при телевизорите и маркетинговите им цифрички и буквички. Нямаш ли качествен сигнал да му подадеш, ако щеш и 8К си вземи, все ще гледаш мазало.

Затова ти казвам, че в близко време от 4К няма никаква полза. Ще гледаш интерполирани кадри и тва е.

А на ОLED голямото му предимство е истинското черно, което е голям мор дори за високите класове телевизори.

Но...като си решиш. Аз само ти споделям мнение, а ти с вземай каквото искаш.

преди 10 минути, skalata_73 написа:

Ей тва е разковничето при телевизорите и маркетинговите им цифрички и буквички. Нямаш ли качествен сигнал да му подадеш, ако щеш и 8К си вземи, все ще гледаш мазало.

Затова ти казвам, че в близко време от 4К няма никаква полза. Ще гледаш интерполирани кадри и тва е.

А на ОLED голямото му предимство е истинското черно, което е голям мор дори за високите класове телевизори.

Но...като си решиш. Аз само ти споделям мнение, а ти с вземай каквото искаш.

Добре, ще забавя. Обаче ще дам пример и с моя Филипс монитор. През HDMI  е и стандартно цветовете са 16-235. Трябва да се бутне до 0-255 и картината става съвсем различна. Ето такава е разликата като гледам изложените телевизори. OLED  и QLED  все едно са 0-255,  а останалите 4К телевизори 16-235.  То и затова станаха някои спорове в теми за фотография, дето снимки ми се струват прекалено контрастни. 

преди 12 минути, BG-Team-DRIFT написа:

Добре, ще забавя. Обаче ще дам пример и с моя Филипс монитор. През HDMI  е и стандартно цветовете са 16-235. Трябва да се бутне до 0-255 и картината става съвсем различна. Ето такава е разликата като гледам изложените телевизори. OLED  и QLED  все едно са 0-255,  а останалите 4К телевизори 16-235.  То и затова станаха някои спорове в теми за фотография, дето снимки ми се струват прекалено контрастни. 

Като застанеш зад телевизора и удариш 2-3 ракии, пак ще виждаш образ , приятелю! Докато ти...мине.

преди 25 минути, *LZ4JW* написа:

Като застанеш зад телевизора и удариш 2-3 ракии, пак ще виждаш образ , приятелю! Докато ти...мине.

Съгласен :P  Вече настанаха времена, де виждаме само образи. Затова и търся нещо голямо и контрастно. Навремето и черно-бялото Юностче на баба ми ми стигаше за гледане на F1. Представяш ли си сега да гледам там F1  и да коментирам :P

Обаче...мама му стара, вижте това:

https://play-mist.000webhostapp.com/2017-11-24-23-21-23.jpg

Ако не се вижда заради безплатния хостинг, то цените навсякъде са +3500 лева според Pazaruvaj.bg!!!

А ако тая цена не падне след Нова година, не знам как ще се чувствам. Вероятно без телевизор, щото по-калпав никога не бих взел. 

Черният петък не ме интересува и няма да се ръководя от промоции в избора си на това, което искам аз

преди 2 часа, skalata_73 написа:

Нещо, което дълго време е било 200 лева (например)>вдигат му цената (преди около 10-тина дена да речем) на 280 лева.

После разииш ли му свалят цената на 230 лева!

И забележи. Дори не на 200, която е била дълго време, ами на 230. Тоест...изводите си прави сам.

Та...това е ''Черния петък'' в родна България.

Има продукти, които наистина имат намаление от ''нормалните'' им цени, обаче човек трябва да следи и да се ослушва, за да е в час за какво става на въпрос.

Е не е съвсем така. Интересувах се от отоплителен уред,  който бе из магазините на около 250-260  лв. доста време.  На редовните промоции бе намален на около 240 .

сега е  220.

т.е . реално погледнато се варира около едни 10% намаление на стоките като цяло .

Идеята на черния петък е 80-90 %  намаление ,за да си разпродадат складовите количества, което в България е абсурд . Просто защото "бизнес модела" на търговците тук и "там" е коренно различен :)

"Идеята на черния петък е 80-90 %  намаление ,за да си разпродадат складовите количества, което в България е абсурд . Просто защото "бизнес модела" на търговците тук и "там" е коренно различен "

Забрави да споменеш, че Кремъл и Путин са виновни и за това. Премията ще ти бъде намалена другарю!

Ето моят опит тази година от черняи петък.

Ставам сутринта да изпратя големия син на училище. Влизам в емаг, виждам, че Huawei P10lite е на цена 500 лв. На други места го намерих най-евтино за 510 лв. От около 2 месеца следя цената на телефона и на всякъде е 540+ лв.  Поръчах. В 12 на обяд пак сядам пред компютъра да проверя какво се предлага. Гледам, че същия телефон вече се предлага за 420 лв. Отмених първата поръчка(става само с натискането на един бутон) и поръчах отново телефона за 420 лв.

Пак в емаг - памперси за по 50 ст бройката(88 броя за 44 лв в кутия). Жената каза, че били скъпи. Отивам в кауфланд - същите памперси по 61 ст бройката. В друг магазин ги намерих за 54 ст бройакта и купих от там. Вечерта, в емаг, същите памперси(по-голям пакет) бяха пуснати за 40 ст бройката. Направих поръчка.

Бях го писал по назада в темата - не се интересувам колко процента или колко лева е обявеното намаление(някои магазини пишат процент, други левове). Като си харесам нещо се опитвам да го намеря възможно най-евтино, но и от сигурно място. Търговецът ако иска и 200% намаление да сложи, ако цената не ми харесва няма да ме спечели като клиент. Също така съм купувал продукти на по-висока цена от най-ниската намерена, защото съм нямал доверие на онзи с най-ниската цена.

преди 13 часа, miro20 написа:

Идеята на черния петък е 80-90 %  намаление ,за да си разпродадат складовите количества, което в България е абсурд

идеята на черния петък е да се направи скрита реклама

вместо пари кеш да дават на телевизиите

дават на хората в натура на цената за производство 

и там се сбият по  американските магизини и ги дадът по телевизията безплатно .

преди 14 часа, Johnny B написа:

Черният петък не ме интересува и няма да се ръководя от промоции в избора си на това, което искам аз

ами ако това което искаш е намалено .....  що да не се възползваш 

Spoiler

преди 14 часа, *LZ4JW* написа:

"Идеята на черния петък е 80-90 %  намаление ,за да си разпродадат складовите количества, което в България е абсурд . Просто защото "бизнес модела" на търговците тук и "там" е коренно различен "

Забрави да споменеш, че Кремъл и Путин са виновни и за това. Премията ще ти бъде намалена другарю!

Не можеш да си сдържаш полюциите към мен , нали :):):)

преди 1 час, Yvan Sergeev написа:

идеята на черния петък е да се направи скрита реклама

вместо пари кеш да дават на телевизиите

дават на хората в натура на цената за производство 

и там се сбият по  американските магизини и ги дадът по телевизията безплатно .

Ами търговците са сметнали кое е изгодно. Колко реклама ще осъществят, колко оборот, и че не им трябват застояли в склада стоки.

И в това няма нищо лошо, особенно когато е в изгода и на клиента. Затова принципа без тези подробности, го обобщих с термина "бизнес модел"

преди 1 час, miro20 написа:

Ами търговците са сметнали кое е изгодно. Колко реклама ще осъществят, колко оборот, и че не им трябват застояли в склада стоки.

И в това няма нищо лошо, особенно когато е в изгода и на клиента. Затова принципа без тези подробности, го обобщих с термина "бизнес модел"

разбираш от икономика и от финанси колкото и от политика - нищо 

не е в изгода на клиента обикновено  му пробутват неизползваеми неща след 1-2-3 години .

преди 28 минути, Yvan Sergeev написа:

не е в изгода на клиента обикновено  му пробутват неизползваеми неща след 1-2-3 години .

Не ти набутват, предлагат ти. Никой не те насилва да си купиш каквото и да било.

преди 9 минути, A.com написа:

Не ти набутват, предлагат ти. Никой не те насилва да си купиш каквото и да било.

да де направили са си сметката 

ама те подлъгват с ниска цена  и вечен живот.

криенето на информация също е средство за манипулация .

И къде  е подлъгването ??  кой ти обещава "Вечен живот" ??

Къде видя "пробутване на неизползваеми неща" ???

Аз може да не разбирам от много неща, но твоя хейт срещу този вид акции, не го разбирам, определено ! :)

Отделно че можеш просто да игнорираш  "злите западни търговци " и всички ще са доволни :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 17 минути, miro20 написа:

Къде видя "пробутване на неизползваеми неща" ???

навсякъде

дай пример за някакво намаление и веднага ще ти кажа кое му е неизгодното .

преди 10 минути, miro20 написа:

така си и знаех ..... ганьо балкански  на телевизия не се нагледал телевизор ше купува 

• Samsung 65-inch 4K HDR smart TV for $1,297.99 (usually $1,499.99)
  •  и тва колко тежи ???
  • 100  кила да е по 1 лев китайците  го правят-100 лв
  • ама не е 100 кила и не е 100 лв...
  •  електрониката  удря най здраво потребителя в джоба
  •  даже чипса  е по тънко май- 1кг картофи 50 ст.... 100 гр чипс  1 лев ......

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.