Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Черен петък - намаления и впечатления

Featured Replies

... и зелето кисело , нали :):)

А освен това и бият негрите. :)

• Отговори 122
  • Прегледи 8,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз забелязвам пък друго.Предишните черни петъци, намаленията на по-скъпите продукти бяха драстично по-големи.Говоря специално за моб.телефони в емаг.Миналата година някой от айфоните, мисля 5s, доста хора го налапаха за нищожни пари.Аз се надявах тая година SE-то да падне на около 400, ама дедов.Само някакви 7%, къде един Господ знае колко точно са.А за "Изчерпан продукт", нищо ново под слънцето.Въпреки, че има инфантили, къде стават в 3 през ноща, да не ги изпревари съдбата и мечтания им продукт да бъде с лепнат етикет - "Изчерпан".

аз в 3 съм си буден нема кво да ставам....

ама не съм гледал нищо щото не ми трябва

за момента

Хайде де ? колко ще чакам да обясниш за "кой да е продукт защо е неизгоден" на черния петък ? :)

Това че  1 кг чипс е по евтино от 1 кг електроника , да ме извиняваш , ама не върви ....

какво да ти обяснявам като елементарни изречения не разбираш

електрониката е едно от най незгодните неща което може да си купиш дори и на промоция особено в големите цифри като цена било намалено от 1500 долара на 1400 ....

на това данъците  са му  200-300 долара

зачертай половина сума и реалната цена му е  500-600 долара другото е плащане арабийска 

на арабина му се яло сладолед  в пустинята и му донесли от българия за  10000 долара  100 грама

ама пари имал си го купил

същата работа  и с наще пишлемета заплати по  600 лв  купили ябълката за по 1600 лв ....  и гонят покемони >....

преди 8 часа, Yvan Sergeev написа:

какво да ти обяснявам като елементарни изречения не разбираш

АМи да, не разбирам. Обеща да кажеш защо "всяко намаление е неизгодно"

Дадох и друг конкретен пример - трябваше ми отоплителен уред, който по магазините струваше 250-280 лв.

Намерих го на промоция за около 240 и си го взех. В емага  на черен петък бе пуснат на 220 лв.

Сега цената е отново старата - 280 лв.

Прецакал ли съм се ? Я професоре, обясни на мен , лаика ? :)

преди 8 часа, Yvan Sergeev написа:

на това данъците  са му  200-300 долара

зачертай половина сума и реалната цена му е  500-600 долара другото е плащане арабийска

Не те питам за ценообразуването.

А защо намаленията са неизгодни.

преди 58 минути, miro20 написа:

....А защо намаленията са неизгодни.

Ами неизгодни са ! За търговеца ! :)

....Вместо да те ограби буквално , отива на приемлива , нормална (да кажем , което пак не е сигурно !) печалба.....:lol6:

......Пффф ! Дори малко на загуба да продава , сравнено със заводските цени на доставка , пак е на аванта - разчиства складовете от потенциален боклук (стока която иначе никога няма да продаде и те , тогава е чиста загуба !) за нов оборот ! :lol6:

Минимизиране на загубите се нарича....

......Като един пишман-търговец , имал съм такъв случай ! Скъсах се 3 месеца да ям шоколади и бонбони като затварях магазина....жената го отнесе , ако разбирате какво искам да кажа ! От тогава шоколади не поглеждам . Мразя шоколада (с всяко друго нещо така се получава) ! ... Но това е една друга , философска тема в която мнозинството "умници" обикновено не проявяват разбиране - нямат необходимата практика.....!.....:lol6:

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Така е. Един път в годината търговеца е на нормална печалба, за разлика от другите 364 дни, в които те ограбва.

преди 5 часа, miro20 написа:

А защо намаленията са неизгодни.

защото са стръв за балъци

завзимане на  внимание

реклама

прави се намаление което е фейк в повечето случаи

примерно имам един познат слага настоките целогодишно 60 % увеличение на стоките за да има пари да плаща на персонала и  държавната мафия  

ама ако отида да си  гокупя директно от производителя ще е на цена 60% намалено

другите фирми също така правят

едниственото производителите  продват на реална цена

друготое прекупвачи и търгачи

някоя лелка да си  грее гъзицата цял ден в магазина и така цял живот и накрая  държавата задължава и младото население  да работи и да плаща данъци и пенсия да и дава .

и гледам по веригите за  техника по  100 човека персонал

тва ако обичах да работя такава работа щях в целия магазин сам да продавам

и всеки ме пита с какво да ви помогна

аз  каквото  ми е нужно ще  питаМ 

Аз пак не разбрах защо намаленията са неизгодни. Постоянно ми обясняваш неща от маркетинга, дистрибуцията, ценообразуването .... и т.н.

Въпроса ми е простичък - Защо е неизгодно да купя нещо в този ден на 220 , а ми е по изгодно да го купя на 280 лв  ?

преди 18 минути, Yvan Sergeev написа:

ама ако отида да си  гокупя директно от производителя ще е на цена 60% намалено

Дай пример .

примери колкото искаш>....

дали търговските вериги ще държат 100 човека  персонал  и чистачки и пазчки

и една печка ще струва 500лв

колко печки трябва да продадът при положение че персонала са повече от клиентите ....

ако има промоция и виждаш ли абе тя печката е на промоция  499 лв и 99 ст

тая печка аз съм смятал колко излиза

4 котлона по 30 лв 

1 фурна 100 лв

ламарина 100 лв

кабеляци и копчена 50 лв

теглиме чертата

280 лв ако си я направиш сам

380лв 

ако дадеш надница на майстора и на шефа в цеха където ги правят печките

преди 15 минути, Yvan Sergeev написа:

колко печки трябва да продадът при положение че персонала са повече от клиентите ....

4 котлона по 30 лв 

1 фурна 100 лв

ламарина 100 лв

кабеляци и копчена 50 лв

теглиме чертата

380лв 

То така се прави печка.2 котлона, един кабел и печката е готова.Това дето си дал, не е абсолютно никакъв пример.Това са глупости.

Ако някой сложи 60% надценка, то нали се сещаш колко точно хора ще си купят дадения уред?Баш николко.

преди 42 минути, Yvan Sergeev написа:

ма ако отида да си  гокупя директно от производителя ще е на цена 60% намалено

Ти ако искаш и до Китай ходи да си го купиш, с презумпцията, че ще ти излезе по евтино.

Дори нямам идея що ти чета постовете, след като навсякъде ръсиш тъпотии.Явно защото когато те цитират и ми ги показва.А уж съм ти теглил блокажа отдавна.

преди 31 минути, Yvan Sergeev написа:

Господи помилуй, Господи помилуй, Господи помилуй!!!  :wors:

преди 45 минути, miro20 написа:

Въпроса ми е простичък - Защо е неизгодно да купя нещо в този ден на 220 , а ми е по изгодно да го купя на 280 лв  ?

защото при обявена стара цена 280 и нова 220,
в един нормален работен ден, ще го закупиш за 180

в България, редовна практика е да се вдигат цените по празниците под формата на "промоция"

преди 21 минути, The Negative One написа:

Ако някой сложи 60% надценка, то нали се сещаш колко точно хора ще си купят дадения уред?Баш николко.

я па ти е как тогава  в почти всяко домакинство има печка пералня  хладилник телевизор  копютър смартфон

в  електрониката колкото е по- скъпа толкова  процента надценка е по-голам може да стигне и  до 200 % за  ябъката там пък надценката да не казвам каква е ...

преди 25 минути, The Negative One написа:

То така се прави печка.2 котлона, един кабел и печката е готова

залей   си печката с бензин и я запали отвънка  и после си поръчай частите да видиш колко струват .

преди 13 минути, дръндю написа:

защото при обявена стара цена 280 и нова 220,
в един нормален работен ден, ще го закупиш за 180

в България, редовна практика е да се вдигат цените по празниците под формата на "промоция"

За фалшивите намаления е ясна работата... говоря за реалните намаления.

Примера ти не е правилен . В нормален работен ден , цената  от моя пример варира около 280 лв , максимум намаление съм виждал около 250 лв. Никога , от година две не е била на 180. И подозирам че няма как да бъде.

преди 29 минути, The Negative One написа:

Това дето си дал, не е абсолютно никакъв пример.Това са глупости.

То стана ясно че са глупости още когато изръси простотията че не е изгодно да купуваш с намаление... :)

Отделно че няма как да отида при производителя Сони, да им дам две ламарини, един стар джам /с рамка разбира се/ , кабел с шуко , и да им  кажа - пичове, искам последен модел ОЛЕД ТВ :)

КАкто и да е.... това стана за раздел "бисери" :)

преди 9 минути, miro20 написа:

говоря за реалните намаления.

реалните намаления са това  като  не ти харесва цената

и си го сглобяваш сам от   части

и орязваш надницине на прекупвачите  по  веригата и шефчета и налничета и пазачки и миячки и метачки ...

преди 10 минути, miro20 написа:

Примера ти не е правилен

примера  е само пример, не съм казал че реално има такива разлики:giggle1:

Да, разбрах те че имаш впредвид фалшивите намаления  където първо вдигат , а после намалят на същата  цена. Затова уточних че ги знаем фалшивите промоции.

Моя пример е малко по друг и напълно реален .

преди 4 часа, Yvan Sergeev написа:

реалните намаления са това  като  не ти харесва цената

и си го сглобяваш сам от   части

и орязваш надницине на прекупвачите  по  веригата и шефчета и налничета и пазачки и миячки и метачки ...

Много си далеч приятелю :) много.

преди 11 часа, Yvan Sergeev написа:

4 котлона по 30 лв 

1 фурна 100 лв

ламарина 100 лв

кабеляци и копчена 50 лв

теглиме чертата

380лв 

Има един стар виц(в няколко варианта):

Цитат

Попитали Едисон как да поравят един електромотор. Едисон го послушал как работи, сложил една черта с тебишир и казал да махната част от намотката, от чертата нагоре. Като го попитали колко трябва да му платят отговорът бил 1000$.

- Ама как така?! Сложихте една черта с тебешира и искате 1000$.

- Слагането на чертата струва 1 $. Това, че знам къде да я сложа струва 999$.

След черниО петък, уикенд, седмица.... изчаквам месеца на разопакованите и върнати боклуци, които ще са на цена само леко по-висока от на неразопакованите и ше удара кьоравото на примоцията.

Поръчах от e-mag  една пералня преди 5 дена и поръчката няма никакво раздвижване. Поръчката не е за мен, а за човек, дето едва го придумах да поръча онлайн. Днес вика - вие ме будалкате. Егати тъпанарите. Нов клиент и не си правят труда да обработят поръчката. Поръчвал съм два телевизора, фризер, волан, два пъти по-скъп от фризера, но от година на година стават все по-зле като магазин ми се струва. Човека ще се откаже от поръчката, ама аз ще я оставя като дойде да си я вземат обратно!

И за още едни некоректни търговци. Намаление, да, поръчвам хладилник за близо 1000 лева и какво се оказва? Едното краче е счупено, а пантата на вратата изкривена - там, където трябва да е закачено крачето за регулиране. Аз няма как да проверя всичко това, защото и си нямам понятие от хладилници! Но няма и как да върна стоката, защото това нещо тежи 73 кила и само проблеми ще ми създаде. Отделно ме мотаха два дена и ми се обаждат от различни телефони. Както и да е, запазих си хладилника, поизправих колкото мога пантата с клещите и закрепих крачето, колкото да не падне. То там трябваше да е занитено, но няма шанс дори да го запоя, щото и врата е занитена към пантата или по-точно е обратното. Аман от пишман търговци.  Ако бях купил хладилника от Технополис, с намалението щеше да ми излезе 100 лева отгоре. Само преди месец същия тоя хладилник бе 1000 лева. По време на Черния петък вече бе 1099 лева, а с намалението пак 1000 лева!!! А иди купувай нещо. Миналата година все пак набарах една сапунерка за 120 лева при положение, че комплекта не пада под 210 лева. Общо взето добро намаление, щото аз минималната цена на фотоапарата, дето видях преди и след това бе 160 лева, но безз разни допълнителни джаджи - чантичка, карта памет и така нататък.  Има си намаления, да. Проблемът при мен тая година обаче се оказа с некачествена стока и със стока, която дори още не е дошла и не се вижда дори началото на идването и :)  Вече си променям тактиката за черните петъци. Мисля добър вариант е да се проследи цената в Пазарувай.бг, където обикновено има маржовете и движението на цените в различните магазини за година назад. 

на 26.11.2017 г. в 15:27, miro20 написа:

Аз пак не разбрах защо намаленията са неизгодни. Постоянно ми обясняваш неща от маркетинга, дистрибуцията, ценообразуването .... и т.н.

Специално за теб. В Практикер имаше 22% намаления 3 дена. Отидох там да търся душ за банята, но се отказах и рекох да си купя разни дребни неща за колата. Гелдам, зимна течност за чистачки на Sonax - 11 лева. Същата тая течност на 200 метра встрани в Кауфланд - 9 лева без никакви намаления и то в началото на зимния сезон. Като извадиш 22% от 11 лева, имаш някаква далавера от 40-50 стотинки или 3-4 %. Имай предвид, че същата зимна течност за чистачки съм купувал от Кауфланд пролетта за 2-3 лева. Естествено, сезона е свършил и разкарват нбаличностите. Но къде са 11 лева къде 3 лева? Лично аз предпочитам да си купувам зимни джаджи пролетта след намаления, а летни зимата. Ето, тая есен си купих от Кауфланд едни чехли за лятото с реално намаление от лятната цена около 35%! Сега си ги пазя за следващото лято. По принцип правя така с много работи. Един колега преди 3-4 дни вика - гледай, гледай, якето дето си взех пролета сега с намалението за Черния петък е 69 лева, пък аз дадох 50! Е ще даде, нали го е взел пролетта. Балъци много има, ама няма как зимата да караме без яке и си плащаме, след като пролетта не са ни се затваряли пари :) Аз сега примерно се запасявам с евтини LED  крушки на промоция, че знам ли като ми се наложи колко ще струват. Обикновено са близо 2 пъти по-скъпи. Та такива ми ти работи с намаленията...

Сам каза че е най добре да се  следи цената, и е похвално че все пак има и такива  сайтове /за цените/

Повтарям се, но и то описваш стандартната ситуация с фалшивите намаления. И добаввяш сезонните , което е също разбираемо. Моя уред никога не е бил от години на такава цена от 220 лв. Реално се намираше на полупромоции за около /според мен реална цена/ 240 лв. През повечето време е 260-280 лв. Уточних че е отоплителен уред, на които цената много рядко се променя съществено.

:)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.