Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Отношенията между САЩ и Русия

Featured Replies

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 479,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Мацката го обяснява много добре и разбираемо дори и за неспециалисти с малко здрав разум. Ааааа , ма чакай, това сигурно пак е фейк и пропаганда на руснаците. А картинката е точно обратната.

• crazy katon
    crazy katon

В Холандия се намериха хора, на които им писна да демонизират Русия и ще издават вестник за истинското положение там, който ще се казва "другият вестник" или "другата страна". Инициативата е хубава, н

• Тези удари са повече за пред медиите и да напомнят на света, че международното право не съществува.

Публикувани изображения

преди 1 час, ДзВяРа! написа:

Пише че Украйна се обръща към САЩ, Украйна иска от САЩ! Да се знае.

А ти какво искаш да пише? Естествено, че слугата ще поиска от господаря си. А той (естествено) ще бъде така добър и ще им даде оръжие, щом ще го употребят срещу Русия.

преди 2 часа, Agentpat™ написа:

А ти какво искаш да пише? Естествено, че слугата ще поиска от господаря си. А той (естествено) ще бъде така добър и ще им даде оръжие, щом ще го употребят срещу Русия.

Аз, нито съм на страната на Русия, Украйна нито на САЩ, но новината за това което искат Украйна от САЩ, системата за ПВО Patriot, е крайно смущаваща. И говори че положението се влошава между двете страни. Затова я споделих със вас.

преди 12 часа, M.Николов написа:

Че някой обръща ли внимание на  малоумните "новини" на Мирко?

Новините са си новини. не са фейк , а напълно реални и официални. Те не са малоумни а показват малоумието  на някои :) 

И точно това вбесява такива като теб .

преди 12 часа, ДзВяРа! написа:

Прочетете статията!

Да, и пише че..."няма официална информация за това" :getout:

Отделно че към кого трябва да се обърнат украинците за помощ, след като най големия им съсед и "брат" се оказа най големия агресор , след като Путя вкара войски и избива от години вече, десетки хиляди хора ?

преди 8 часа, ДзВяРа! написа:

но новината за това което искат Украйна от САЩ, системата за ПВО Patriot, е крайно смущаваща.

Какво е лошото да придобият системи не за нападение а за отбрана ?

преди 10 часа, Agentpat™ написа:

А той (естествено) ще бъде така добър и ще им даде оръжие, щом ще го употребят срещу Русия.

ПВО ? Срещу РФ ? :giggle1:

преди 8 часа, ДзВяРа! написа:

Аз, нито съм на страната на Русия, Украйна нито на САЩ, но новината за това което искат Украйна от САЩ, системата за ПВО Patriot, е крайно смущаваща. И говори че положението се влошава между двете страни. Затова я споделих със вас.

Всичко е политика. Едните искат да са в близки отношения с Русия- като бившият президент, когото в последствие дори успяват да осъдят като поддръжник на агресивна война. А, други- да са с НАТО, шоуто да върви- като сегашният, комедиен актьор, автор на програми за развлекателни телевизии. Та, шоуменът дърпа към оръжията на НАТО, но каква част от народа го иска това? Като погледнем процента на руснаците там, нещата не изглеждат нито прости, нито еднозначни.

Съвсем са изпушили

Цитат

В МИД увидели два возможных пути для Запада

У Запада два пути: отнестись серьезно к предложениям России по гарантиям безопасности в Европе, либо иметь дело с военно-технической альтернативой, заявил замглавы МИД Александр Грушко в эфире YouTube-канала "Соловьев Live".

В същото време:

Цитат

преди 4 часа, miro20 написа:

Да, и пише че..."няма официална информация за това" :getout:

За кое няма официална информация? Започна да ми падаш в очите!

Цитирам "За това пише РИА Новости, позовавайки се на информация от телевизионния канал CNN. "  и сайта към който съм линк, не е като твоите жълти, които постоянно хвалиш!  :nono:

преди 5 часа, A.com написа:

Съвсем са изпушили

Все повече затвърждават израза "обезьяна с гранатой" . Всички трябва да се съобрзяват с техните малоумщини. :) 

преди 3 часа, ДзВяРа! написа:

За кое няма официална информация? Започна да ми падаш в очите!

Цитирам "За това пише РИА Новости, позовавайки се на информация от телевизионния канал CNN. "  и сайта към който съм линк, не е като твоите жълти, които постоянно хвалиш!  :nono:

Абе чети си линка де. Твоя от фейкомета "пан бг" . Там пише че " официално не е потвърдено"  :hush:

преди 5 часа, A.com написа:

Ето че санкциите работят. Като няма западни компоненти, и чипове няма и антените им се чупят... :) :)

Ето една иновативна идея как да се използват руските чипове. Като магнитчета за хладилници. Кирето харварда  как не се е сетил за тази бизнес идея чак не знам... Както продавал кисело мляко на Опра уинфри.... :)

:)

току-що, miro20 написа:

Ето една иновативна идея как да се използват руските чипове. Като магнитчета за хладилници.

Инженере, имаш ли представа какво е чип и какво е магнит? Пази Боже инженери като теб да са част от техническата ни мисъл! Ако изобщо някога си се занимавал с електроника щеше да знаеш, че руските чипове са много по-добри от европейските. Особено чипове - висша степен на интеграция (микропроцесорни схеми) или пък TTL чипчета в миналото. Руснаците не пестят злато при изработването им.

http://www.budnaera.com/201704f/17040466.html

преди 1 час, herkules2 написа:

Инженере, имаш ли представа какво е чип и какво е магнит? Пази Боже инженери като теб да са част от техническата ни мисъл! Ако изобщо някога си се занимавал с електроника щеше да знаеш, че руските чипове са много по-добри от европейските. Особено чипове - висша степен на интеграция (микропроцесорни схеми) или пък TTL чипчета в миналото. Руснаците не пестят злато при изработването им.

За един чип най-важно е златото. Колкото повече - толкова "по-добър" е дадения чип.

Отваряш си пак статията за руски процесор Елбрус и най-отдолу четеш:

Цитат

Източник: ГН http://www.gudelnews.com/2017/10/intel.html

Важно да се отбележи, че процесорът е предназначен не само за "отбраната", но също така ще присъства в цивилния пазар.

Източник - Гъдел нюз.

За да не си съвсем капо - https://technews.bg/article-70228.html

Цитат

Руснаците са готови с нов процесор Елбрус-4С

автор: TechNews.bg дата: 22/04/2014 09:23 коментари: 5

Чипът достига 50 гигафлопа при операции с плаваща запетая

Елбрус-4С има 4 ядра с тактова честота 80 MHz и поддържа три канала памет DDR3-1600

Елбрус-4С има 4 ядра на 800 MHz и поддържа три канала памет DDR3-1600

Руският процесор Елбрус-4С е готов за масово производство, съобщи разработчикът ЗАО МЦСТ. Чипът е 64-битов, с универсално предназначение.

2014 година знаеш ли кога беше? Я кажи колко масово са го произвели Елбрус във всичките му варианти от тогава до днес и колко шокирани са в силиконовата долина?

Да се пренесем в 2020 година:

Цитат

https://technews.bg/article-122297.html

Русия напредва с 16-нм процесор Elbrus-16C

автор: TechNews.bg дата: 24/01/2020 18:32 коментари: 8

Новите чипове с тактова честота 1,5GHz ще поддържат DDR4-2400

elbrus-mcst.jpg

Процесорите Elbrus се усъвършенстват с по-тънки технологични норми
(снимка: МЦСТ)

Разработката на руските процесори от следващото поколение „Елбрус-16С” ще приключи през декември следващата година, съобщиха медиите в страната, позовавайки се на изявление от пресслужбата на АО МЦСТ.

Серийното производство на Elbrus-16C, който поддържа хардуерна виртуализация, ще започне през 2022 г. по 16-нанометров технологичен процес. Вероятно поръчката ще бъда възложена на тайванската компания TSMC, тъй като Русия може да произвежда в момента чипове по технологични норми, не по-тънки от 65 нанометра.

Дори в Русия хората се колебаят между Интел/АМД, а не между Елбрус или Байкал. Защо ли.

преди 3 часа, herkules2 написа:

Пак се осра..  по горе  ти дадоха малко насоки да мислиш :hush:

преди 1 час, A.com написа:

Серийното производство на Elbrus-16C, който поддържа хардуерна виртуализация, ще започне през 2022 г. по 16-нанометров технологичен процес. Вероятно поръчката ще бъда възложена на тайванската компания TSMC, тъй като Русия може да произвежда в момента чипове по технологични норми, не по-тънки от 65 нанометра.

Е все пак има някаква надежда... Въпроса е че високотехнологична водеща държава като матушката... не може да произвежда собствените си процесори :giggle1:

Не може по тънки от 65 нанометра , Карл !!! :giggle1:

АМД с техните 7 нм процесори ряпа да ядат...

преди 17 часа, miro20 написа:

Ето че санкциите работят. Като няма западни компоненти, и чипове няма и антените им се чупят...

Работят - чушки! "Западните" ти компоненти и чипове отдавна вече не идват от Запада, а от Китай. Вземи се събуди най-накрая!

преди 14 часа, A.com написа:

За един чип най-важно е златото. Колкото повече - толкова "по-добър" е дадения чип.

Хахаха! Я му тури на чипа повечко злато, ама внимавай да не даде накъсо.:lol6:

Разбираш от чипове, колкото разбира прасето от кладенчова вода. Язък, че си от толкова години в този форум, явно нищо не си научил по темата.

Да се върнем на темата. Ето еди анализ на американец, при това- не кой да е, за отношенията между двете страни.

http://epicenter.bg/article/US-izdanie--Studenata-voyna-priklyuchi---zashto-SASht-oshte-se-otnasyat-kam-Rusiya-kato-kam-Imperiya-na-zloto-/268891/11/33?fbclid=IwAR0MHjLXj_5d6QUI1mdI6x5TaAOitYez1jGco6LxNbKLjXYRywbpszZdIeo

преди 7 часа, Agentpat™ написа:

Хахаха! Я му тури на чипа повечко злато, ама внимавай да не даде накъсо.:lol6:

Разбираш от чипове, колкото разбира прасето от кладенчова вода. Язък, че си от толкова години в този форум, явно нищо не си научил по темата.

Ей, като почнете да се изказвате едни такива "подготвени"...

Ще ти помогна:

Цитат
преди 23 часа, herkules2 написа:

Схвана ли, за кого е предназначено това, което написа? Разберете се с него за златото, късите съединения, прасетата, кладенчовата вода и кой какво е научил по темата.

преди 11 часа, A.com написа:

Това ти го казваш, не аз! Явно ти толкова разбираш от чипове, а аз работя с тях. И не преиначавай казаното от мен. Трябва ли да ти обяснявам технологията за извличане на злато от чипове? Работим по този въпрос с колега и що килограми руски чипове от завод Орг-техника сме обработили представа си нямаш. Не се мъчи да продаваш на краставичар краставици! Да те осведомя, процесорите за телевизор Фунай дефектират точно по тази причина, дават на късо, както и всички от тази серия TMP47C434N-R214-514 и доста други, заради прехвалените западни технологии. Слагах ги във фризера за 10 часа и се възстановяваха за известно време. Руснаците не пестят злато, освен за опроводяване слагат и електростатични екрани по перифериите на някои чипове като предпазна мярка срещу статично електричество, ама толкова ти е акъла, важното е да кажеш и ти нещо, коеито всъщност е едно нищо!

преди 4 часа, A.com написа:

Ей, като почнете да се изказвате едни такива "подготвени"...

Ще ти помогна:

Схвана ли, за кого е предназначено това, което написа? Разберете се с него за златото, късите съединения, прасетата, кладенчовата вода и кой какво е научил по темата.

Схванах, че разбрал-недоразбрал се сурваш да повтаряш нещо за което (явно) хал хабер си нямаш. Никой не ти е виновен, че като си невеж в дадена област, бързаш да се подведеш.  И да - едно е да не пестиш злато, произвеждайки възможно най-много чипове и друго е да наблъскаш даден чип със злато за да бъдел по-добър и мощен, както си го мислиш ти. :D

на 20.12.2021 г. в 19:44, herkules2 написа:

Това ти го казваш, не аз! Явно ти толкова разбираш от чипове, а аз работя с тях. И не преиначавай казаното от мен.

Цитат

на 19.12.2021 г. в 20:14, herkules2 написа:

Покажи още  

Не съм преиначил нищо от това, което си написал. Рсуките чипове са по-добри от европейските, и една от причините е, че руснаците не пестят залато при изработването им. За да не цитирам два пъти едно и също, по-надолу ще видиш едни кавички, оцветени в червено. Този път се надявам, и двамата да се сетите, че българският език ви е майчин(а дано).

Ще кажеш ли процесорът Байкал какъв пазарен дял има в Русия?

преди 19 часа, Agentpat™ написа:

Схванах, че разбрал-недоразбрал се сурваш да повтаряш нещо за което (явно) хал хабер си нямаш. Никой не ти е виновен, че като си невеж в дадена област, бързаш да се подведеш.  И да - едно е да не пестиш злато, произвеждайки възможно най-много чипове и друго е да наблъскаш даден чип със злато за да бъдел по-добър и мощен, както си го мислиш ти. :D

Даа, ясно колко си схванал.

Цитат

на 19.12.2021 г. в 20:14, herkules2 написа:

Ако изобщо някога си се занимавал с електроника щеше да знаеш, че руските чипове са много по-добри от европейските. Особено чипове - висша степен на интеграция (микропроцесорни схеми) или пък TTL чипчета в миналото. Руснаците не пестят злато при изработването им.

Защо думата по-добър съм я поставил в кавички знаеш ли? Оцветил съм ги ги още предишния път, ама като не четеш, а бързаш да пишеш за прасета, кладенчова вода и т.н. и...

Давай пак за това колко съм невеж.

---

Извинете ме за реадкцията:

https://www.kaldata.com/хардуер/новият-руски-суперкомпютър-се-нарича-279155.html

https://ru.wikipedia.org/wiki/Кристофари_(суперкомпьютер)

Елбрус?

преди 16 часа, ДзВяРа! написа:

https://www.vesti.bg/sviat/putin-kym-nato-vyoryzhen-konflikt-kryvoprolitie-6135541

Някой може ли да даде информация, какво точно се случва в Украйна в момента?

Понеже украински сайтове не четете, почвай да четеш и гледаш руска пропаганда ,както цитираните по горе.

И накрая ще разбереш гАРАНТИРАНО какво всъщност НЕ Е в Украйна и какви НЕ СА намеренията на Запада  :giggle1:

преди 4 часа, A.com написа:

Не съм преиначил нищо от това, което си написал. Рсуките чипове са по-добри от европейските, и една от причините е, че руснаците не пестят залато при изработването им. За да не цитирам два пъти едно и също, по-надолу ще видиш едни кавички, оцветени в червено. Този път се надявам, и двамата да се сетите, че българският език ви е майчин(а дано).

Ще кажеш ли процесорът Байкал какъв пазарен дял има в Русия?

Даа, ясно колко си схванал.

Защо думата по-добър съм я поставил в кавички знаеш ли? Оцветил съм ги ги още предишния път, ама като не четеш, а бързаш да пишеш за прасета, кладенчова вода и т.н. и...

Давай пак за това колко съм невеж.

---

Извинете ме за реадкцията:

https://www.kaldata.com/хардуер/новият-руски-суперкомпютър-се-нарича-279155.html

Елбрус?

Явно винаги неразбралият си ти! Трудно схващаш, а дори и не схващаш иронията по някога. Руснаците не пестят нищо! Злато и метали всякакви имат в изобилие и при производството на ел. компоненти качеството им след отсяване на брака е много по-високо от западните производства, особено що се отнася до военните им производства. Някога, по линия на ДОСААФ в радиоклубовете получавахме безвъзмездно радио-материали и др. компоненти за електрониката. Лично аз водех кръжоци по електроника и ел. техника. Отначало беше ОВТПН (организация за военно-техническа подготовка на населението), после премина в ОСО (организация за съдействие на отбраната). Учениците бяха много добре технически и физически подготвени, не като сега! Прехваленият запад трепереше от страх, да не "сгази лука", защото добре знаеше какво ще последва за него. Простотиите, които пишеш са си за твоя сметка. Дори и сега с революционните технологии западняците са си пак прости,....простовати и нямат елементарна техническа култура. Работили сме с колегите зад граница и знам какви неграмотници са дори и сега. Той станал учител на 55 години, а не знае с кой цвят се обозначават кранчетата за студена и топла вода. Все тесни специалисти, ама доста "тесни" че дори и елементарни познания нямат по някога. Все едно хуманен лекар да не знае как да излекува ранено животно, щото било за ветеринар! И за качествените им материали всичката пара е отново в свирката им! Медните им проводници не са изцялро медни,  а са с примеси. За това са с по-голямо вътрешно съпротвление и греят при натоварване по икономична плътност на тока. Това е западният тарикатлък, инсталациите им трябва да са с проводници с по-голямо сечение. Дори и в електрониката им проводниците им не са качествени, а са с примеси, като не се калайдисват при нормална температура (особено с индукционен поялник), а е необходимо много по-висока, при което изолацията се топи и се влошава качеството. Ти си имаш твоя гледна точка относно западните производства, а аз си имам моя. Само че, за разлика от теб аз работя с едните и с другите материали и твърдя, че руското качество на материалите е по-добро от западното във всяко отношение. Локумите които разтягаш тук относно прехваления запад за мен не хващат дикиш. Моли се да не започне война, защото поради просташкото отношение на някои политици в миналото и еуфорията им след разпада на СССР отново сме на грешната страна. Западът никога не ни е мислил доброто, не ни го мисли и сега. Ньойският договор е доказателство за това, да не говорим за бомбардировките над София-България, където Думбазинът-дебелак Чърчил с яд иска България да бъде изорана и там да се садят картофи, за да ги плюскат мазните англичани!

преди 8 часа, herkules2 написа:

Прехваленият запад трепереше от страх, да не "сгази лука", защото добре знаеше какво ще последва за него.

ПАТОЛОГИЯ

преди 8 часа, herkules2 написа:

Локумите които разтягаш тук относно прехваления запад за мен не хващат дикиш.

Ще цитираш ли част от локумите, които разтягам тук относно прехваления запад?

След като ни запозна с личния си опит със западни и руски материали, кажи колко на брой процесора Елбрус се изпозват в:

Вече ни уведоми, че през 2017(или там някъде) Руският процесор "Елбрус" задмина при тест флагмана на Intel... шок в Силиконовата долина...

Само че, през 2014 година: https://technews.bg/article-70228.html

Същият процесор? Същият е, нали?

Кога точно са се шокирали в Силиконовата долина, през 2014 или през 2017?

Ще ни уведомиш ли защо, след като руснаците имат Елбрус-4С, който шокирал Силиконовата долина, през 2019 година, в експлоатация е пуснат супрекомпютърът "Кристофари" в който:

Цитат

В основе — узлы Nvidia DGX-2[en], оснащённые графическими ускорителями Tesla V100[6][7],

Виж колко лесни въпроси ти задавам.

Урок по История!
Отишли българите при американския президент и поискали да станат поредния щат на Америка. Президентът не бил и чувал за България, та решил да я проучи. В дебелите книги прочел: "България е древна страна, с богати традиции, интересна култура и трагична робска история. Била завладяна от Римската империя и не след дълго Римската империя се разпаднала. След това попаднала под византийско робство и не след дълго Византия изчезнала от световната карта. Попаднала под османско иго, но след известно време и Османската империя се разпаднала. Била в съюз с Хитлер, но и Германия претърпяла поражение и се разделила на две половини. След това била под "приятелското" крило на Съветския съюз, но и той се разпаднал..."
Американският президент бил потресен и преклонил почтително глава пред разрушителния български гений.
И се питам, тези от Евросъюза не са ли чели този виц, или си мислеха, че на тях ще им се размине?!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.