Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Отношенията между САЩ и Русия

Featured Replies

Както вече ти написах - бива да си зле, ама чак пък толкова.

преди 14 часа, herkules2 написа:

Така е, това също е подарък от Русия за запада, и ако западът нещо много започне да се вживява като всесилен и да пакости на Русия, може да му се случи случка и Русия да си върне подаръка, като осакати запада счупвайки му краката за да не стъпва повече в чужд имот!

ПАТОЛОГИЯ

България - руски имот. Написано от "БЪЛГАРИН", чиито дядо се е бил с руснаците. Ти си единица мярка за ДЪНО.

И стига си драпал за прословутия договор. Има го и САЩ го нарушава. Щом всички казват че го има, значи го има, няма как засекретена информация да бъде огласена и то точно в такъв момент заради теб. И тъй, като си слуга на САЩ беснееш, че Крим е руски. Нека си помислят янките и за Аляска. Още не са платили за продажбата и. Да не се стигне до "ръкопашен бой" с руснаците ако САЩ продължават да наглеят и да се изявяват като световни полицаи, нарушавайки всички международни споразумения. Явно още се мислят за властелини на света, но нещо не са познали!

Хем договора е засектерен, хем всички, включително и ти, знаят какво пише в него. И Русия, която притежава копие от този договор все още не го е показала на всички, за да види целия свят как НАТО нарушават договора, който са подписали. Знам, знам, Русия го прави, защото е благородна. Някъде из темите писал ли съм ти, че като стане дума за Русия и губиш връзка с реалността?

"...всички казват че го има..." :D

преди 1 час, Agentpat™ написа:

За съжаление такъв договор няма, заради предателя Горбачов. Имало е само устна договорка и "обещание" от страна на САЩ, че НАТО нямало да се разширява на изток. Но дори и да имаше подписан такъв договор, всеки знае, че договор подписан с янките не струва и хартията на която е написан. Примери за това - много!

И тъй, като си слуга на САЩ беснееш, че Крим е руски.

Къде съм беснял, че Крим е руски?

Сещам се само за един единствени случай, в този форум, потребител да напише чий слуга е. А познай кой е този потребител и чий слуга е(сам го е написал).

преди 1 час, Agentpat™ написа:

Но дори и да имаше подписан такъв договор, всеки знае, че договор подписан с янките не струва и хартията на която е написан. Примери за това - много!

Колко струва договор, подписан с руснаците?

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 479,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Мацката го обяснява много добре и разбираемо дори и за неспециалисти с малко здрав разум. Ааааа , ма чакай, това сигурно пак е фейк и пропаганда на руснаците. А картинката е точно обратната.

• crazy katon
    crazy katon

В Холандия се намериха хора, на които им писна да демонизират Русия и ще издават вестник за истинското положение там, който ще се казва "другият вестник" или "другата страна". Инициативата е хубава, н

• Тези удари са повече за пред медиите и да напомнят на света, че международното право не съществува.

Публикувани изображения

преди 17 минути, A.com написа:

България - руски имот. Написано от "БЪЛГАРИН", чиито дядо се е бил с руснаците. Ти си единица мярка за ДЪНО.

В османската империя  най близко може би е термина "еничари" . Отдавна бях споменал едно по подходящо определение - националнокастрирани.

Цитат

Нека си помислят янките и за Аляска. Още не са платили за продажбата и. Да не се стигне до "ръкопашен бой" с руснаците ако САЩ продължават да наглеят

О да да.. ако Путя предяви такива мераци, САЩ няма нужда да пращат каквито и да е военни сили в Аляска. Местните с голи ръце ще ги изгонят :) :)

Една виртуална гугъл разходка-сравнение :

Между другото, нали знаете че вАляска са освободени от някои данъци и им плащат дивидент /към 2000$ / на калпак  от нефтените доходи.

/Всеки живеещ над 1 година в Аляска има право на такъв дивидент/

https://openmedia.io/news/n1/advokatskaya-palata-otkazalas-lishit-statusa-deputata-mosgordumy-podderzhavshego-navalnogo/

Подозирам че Путя ако прати армия в Аляска, тя сама ще се разформира /войската/ и ще поиска американски гражданство :giggle1:

преди 7 часа, ДзВяРа! написа:

Договор или обещания няма да има тука. Хари Труман мруман и самолетите им ще глътнат вода вместо въздух и ще са на дъното, ако посмеят да навлязат в руска територия. А Украйна ще яде хурката, защото много вече започна да си позволява. Дори и само за клеветите по адрес на Русия трябва да и се отнемат територии в полза на РФ! То още не и се е разминало. Да е благодарна, че огромна част от руско население се намира на тази територия, иначе до сега да е предала Богу дух!

https://www.vesti.bg/sviat/koj-shte-migne-pryv-bajdyn-ili-putin-6135185

Гледат се накриво, но не знам дали Путин ще ще устиска и ще спаси народа си. Байдън го настъпи и няма намерение да отстъпи, категорично и публично заяви пред целия свят че Украйна ще влезе във съюза на НАТО, колкото и да не му се иска на Путин.

Великобритания и Канада са мобилизирани за военни действия при нужда, сега очакваме да видим дали Русия ще направи грешката да нападне.

И за последно отговарям на херкулеш, корабът USS Harry S. Truman никога не плава сам, сещаш ли се че ще е съпроводен от 20-30 бойни фрегати и бог знае колко подводници. Включително и такива със ядрен арсенал, ще има и подкрепа от въздуха, Великобританския морски и сухоземен флот, прибави и Канадския. И бог знае още какво, защо му е на Путин за един остров да му изпепелят земята и да му избият населението?

Нещо гащите му взеха да треперят на Путин и дори преди два месеца оттегли войските си които беше разположил близо до границата с Украйна, но пак му дойде кураж, бог знае от къде, да видим сега колко ще издържи преди пак да избяга!

преди 2 минути, ДзВяРа! написа:

Нещо гащите му взеха да треперят на Путин и дори преди два месеца оттегли войските си които беше разположил близо до границата с Украйна, но пак му дойде кураж, бог знае от къде, да видим сега колко ще издържи преди пак да избяга!

Аз имам друг прочит- когато притиснеш човек съвсем да стената, не му остава нищо друго, освен път напред. Това се опитват с безумието си щатите- да не оставят никакъв път за отстъпление на Путин, без да се сетят, че няма как да размажеш в стената държава от такъв калибър. Не знам, защо се смята за бягство разумът, който проявява пряко сили и опитите му да спре инвазията на САЩ с разумни средства. 

Мисля си, че не трябва да забравяме българската поговорка "Когато атовете се ритат, магаретата го отнасят". Затова ми е чудна радостта на някои, от навлизането на военните в Черно море и от евентуалното натъпкване с оръжие на България и околните страни. Ако стане нещо, ще го отнесем ние, дето сме на хвърлей място от бойните действия, а "американският народ" ще ни размахва поучителен и демократичен пръст, доволно далеч, за пореден път, от мястото на конфликта.

Не знам дали осъзнава президента на Русия, какво ще се случи ако се опита със военни действия да придобие един остров. Той е сам в случая и АКО започне да стреля, ще започнат да го обстрелват от всички страни. Много е тъпо да си мислиш че след като имаш бомби, другите нямат. Все едно е колко си силен, това не фантастика, absurt  е прав във случая, ние ще го отнесем, дето нямаме никаква вина. И всичко това за един полуостров!:doh: Умряха Руснаците за един скапан полуостров и сега ще избиват хора за него.:angry:

Руснаците повтарят, че нямат намерение да нападат Украйна, но и нямат намерение да търпят разполагането на ракети по границите си, които ракети за 7 минути да могат да стигнат до Москва. За съжаление, чуваемост няма, а САЩ упорито твърдят обратното- Путин иска да нападне Украйна, затова ще дойдем с флотилията си в Черно море и затова ще въоръжим околните й страни, че и ще дебаркират войниците ни там. За мен, това си е страшно отвсякъде. за нас най- вече, защото Русия ще се оправи, ние ще го отнесем.

преди 12 минути, ДзВяРа! написа:

да придобие един остров.

За кой остров става дума че нещо съм изпуснал?

Всичките чужди кораби в Черно море са максимум за 14 дни съгласно Монтрьо от преди век. Ако Труман и придружаващите го "корита" се набутат където не им е мястото ще станат като Доналд Кук - екипажът ще пише рапорти за уволнение. 

Полуостров, извинете ме! Чужди кораби в черно море ще дойдат ако Русия предприеме военни действия срещу Украйна.

току-що, ДзВяРа! написа:

https://www.vesti.bg/sviat/koj-shte-migne-pryv-bajdyn-ili-putin-6135185

Гледат се накриво, но не знам дали Путин ще ще устиска и ще спаси народа си. Байдън го настъпи и няма намерение да отстъпи, категорично и публично заяви пред целия свят че Украйна ще влезе във съюза на НАТО, колкото и да не му се иска на Путин.

Великобритания и Канада са мобилизирани за военни действия при нужда, сега очакваме да видим дали Русия ще направи грешката да нападне.

И за последно отговарям на херкулеш, корабът USS Harry S. Truman никога не плава сам, сещаш ли се че ще е съпроводен от 20-30 бойни фрегати и бог знае колко подводници. Включително и такива със ядрен арсенал, ще има и подкрепа от въздуха, Великобританския морски и сухоземен флот, прибави и Канадския. И бог знае още какво, защо му е на Путин за един остров да му изпепелят земята и да му избият населението?

Не знам на кого гащите ще затреперят. Нали разбираш, че Русия е на собствена територия и 50 или 10 съпътстващи гемии да имат това няма да е проблем за руснаците да ги унищожат. Да не би Русия да няма подводници и ядрен арсенал? просто гадовете зад локвата си го търсят и ще си го намерят. Лошото е (както казва Абсурт) че ние ще изгорим като пушечно месо.

току-що, ДзВяРа! написа:

Не знам дали осъзнава президента на Русия, какво ще се случи ако се опита със военни действия да придобие един остров. Той е сам в случая и АКО започне да стреля, ще започнат да го обстрелват от всички страни. Много е тъпо да си мислиш че след като имаш бомби, другите нямат. Все едно е колко си силен, това не фантастика, absurt  е прав във случая, ние ще го отнесем, дето нямаме никаква вина. И всичко това за един остров!:doh: Умряха Руснаците за един скапан остров и сега ще избиват хора за него.:angry:

Русия са я обстрелвали от всички страни и пак е приключвала с агресорите. Руснаците знаят как да воюват и да умират за страната си, а дали на американци и натовци им се умира? Скапаният остров си е руски вече 7 години и такъв ще си остане, защото и преди пак е бил руски. Президентът на Русия ясно съзнава за последиците, само дето натовските главорези не осъзнават, че ще резнат и техните глави. При евентуална война И САЩ няма да останат незасегнати. Около Куба също има руски ядрени подводници и ако дъртият пърцолник не схваща какво ще стане с територията му, добре ще е някой да му подскаже преди да е "стъпил на криво"! Война едва ли ще има но да видим кой е по-луд от другия! Да не забравяме че Китай също е важна сила против САЩ !

http://www.focus-news.net/news/2021/11/29/2919267/the-sun-voenniyat-sayuz-na-rusiya-i-kitay-mozhe-da-lishi-sasht-ot-statuta-na-vodeshta-svrahdarzhava.html

В другата тема флоридския твърди че Путин вече се е договорил с "деменцията" и Украйна вече е разпарчадосана. Донецк и Луганск остават за Русия, Украйна няма да е в НАТО и пиндосите ще получат нещо друго.  А в Крим вече има толкова "Бастион", че и целият им флот от средиземно море да се изсипе ще иде на дъното.

В резюме ще си спазват Минските договорки, колкото и да не им се ще на хохлите.

преди 1 час, ДзВяРа! написа:

И бог знае още какво, защо му е на Путин за един остров да му изпепелят земята и да му избият населението?

-------------------

Хамериканосите ги хвана шубето от Путин.

Байдън: САЩ няма да изпратят войски, за да защитят Украйна

Момчета, имам един въпрос. Защо Путин толкова го е страх, че НАТО ще разположат бази, войска, ракети близо до руската граница? Защо? Забравихте ли, че всеки екипажа на всеки военен самолет и кораб, който се доближи до руското силово поле го обзема паника, повръща, пълни гащите, бяга плачейки и търси психиатри да го лекуват.

преди 41 минути, gagodrago написа:

-------------------

Хамериканосите ги хвана шубето от Путин.

Байдън: САЩ няма да изпратят войски, за да защитят Украйна

Това е стара новина, вече всяка секунда си сменят мнението и САЩ яко настъпиха Русия!

https://pan.bg/view_article-49-549065-v-sasht-obyaviha-za-nastypvaneto-na-opasna-era-v-mezhdunarodnite-otnosheniya.html

От САЩ не толерират агресията която се опитват да наложат РФ спрямо Украйна, и като водеща военна сила предприемат мерки, със които да прекратят целият цирк който показват руснаците.

преди 13 минути, A.com написа:

Момчета, имам един въпрос. Защо Путин толкова го е страх, че НАТО ще разположат бази, войска, ракети близо до руската граница? Защо? Забравихте ли, че всеки екипажа на всеки военен самолет и кораб, който се доближи до руското силово поле го обзема паника, повръща, пълни гащите, бяга плачейки и търси психиатри да го лекуват.

Ами, аз като момиче, ще те попитам- ако руснаците се разположат на границите на американците, те- американците, дали ще напикаят гащите, ще повръщат и търсят психиатър или ще ги обземе неистова радост? И ще посрещнат руснаците с хляб и сол? 

на 3.12.2021 г. в 1:25, ДзВяРа! написа:

Ти, точно ти, никога няма да видиш разгрома на САЩ. Прекалено си необразована и дори не знаеш какво е НАТО, продължавай да си фантазираш че НАТО е САЩ! Ех, колко необразовани хора живеят в България, мъчно ми става чак, сигурно затова сме на дъното в класациите по всичко.

-------------

Всички хора по света видяхме как САЩ и НАТО само седяха и гледаха като н@срaнu, докато Путин си прибираше Крим.

Хайде честито!

Прочетете тази новина и особено тези които се биеха във гърдите че Русия казала че няма намерение да напада!

https://pan.bg/view_article-58-549106-rusiya-shte-dade-adekvaten-voenen-otgovor-v-sluchaj-na-udar-na-vsu-v-donbas.html

Хора, само аз ли си мисля че няма да дочакат да мине нова година, както обещаваха.

преди 5 минути, ДзВяРа! написа:

Хайде честито!

Прочетете тази новина и особено тези които се биеха във гърдите че Русия казала че няма намерение да напада!

https://pan.bg/view_article-58-549106-rusiya-shte-dade-adekvaten-voenen-otgovor-v-sluchaj-na-udar-na-vsu-v-donbas.html

Хора, само аз ли си мисля че няма да дочакат да мине нова година, както обещаваха.

"Така Москва не възнамерява да атакува Украйна, но е готова бързо и ефективно да приложи стратегия, която ще осигури защитата на Донбас от въоръжените сили на Украйна. „Привидно неразрешимата дилема всъщност не е такава. Съществува вариант, който позволява използването на руската армия в Донбас и има проверено правно основание. Говорим за признаването на двете самопровъзгласили се държави от Русия“ – обяснава Бабицкий. Според журналиста, ако Киев все пак се осмели да извърши атака срещу Донбас, Москва ще признае независимостта на ЛНР и ДНР и след това ще предостави пълномащабна военна помощ въз основа на сключеното споразумение за приятелство, сътрудничество и взаимопомощ."

Това пише в статията, към която си пуснал линк. Всъщност, ти чете ли я?

преди 17 минути, gagodrago написа:

-------------

Всички хора по света видяхме как САЩ и НАТО само седяха и гледаха като н@срaнu, докато Путин си прибираше Крим.

Ти пък, какво ти стана и на теб сега? Трябва ли и на теб да ти обяснявам като на бавноразвиващ, какво ги интересува САЩ и НАТО парче със земя? САЩ създадоха този съюз, ако мога така да го нарека, който е свързан със мира във световен мащаб. Те не се интересуват от някакво парче със земя, бъркаш ги със някоя друга държава, виж прочети малко по въпроса и тогава пиши.

преди 11 минути, absurt написа:

"Така Москва не възнамерява да атакува Украйна, но е готова бързо и ефективно да приложи стратегия, която ще осигури защитата на Донбас от въоръжените сили на Украйна. „Привидно неразрешимата дилема всъщност не е такава. Съществува вариант, който позволява използването на руската армия в Донбас и има проверено правно основание. Говорим за признаването на двете самопровъзгласили се държави от Русия“ – обяснава Бабицкий. Според журналиста, ако Киев все пак се осмели да извърши атака срещу Донбас, Москва ще признае независимостта на ЛНР и ДНР и след това ще предостави пълномащабна военна помощ въз основа на сключеното споразумение за приятелство, сътрудничество и взаимопомощ."

Това пише в статията, към която си пуснал линк. Всъщност, ти чете ли я?

А ти прочете ли статията която по-горе публикувах? Че Украйна няма да отстъпят и са готови да се бият до последната капка кръв?

https://www.vesti.bg/sviat/kiev-gotovi-sme-da-se-biem-do-poslednata-kapka-kryv-6135156

Според Йермак преговорите, проведени във вторник, са добър знак. Важно е също, че Съединените щати се стремят да играят по-активна роля в мирния процес.

преди 7 минути, ДзВяРа! написа:

А ти прочете ли статията която по-горе публикувах? Че Украйна няма да отстъпят и са готови да се бият до последната капка кръв?

https://www.vesti.bg/sviat/kiev-gotovi-sme-da-se-biem-do-poslednata-kapka-kryv-6135156

Ами, да, прочетох- ако Русия нападне. Но, прочетох и че Русия декларира, че няма намерение да напада Украйна. Какво излиза- двете страни нямат намерение да си мерят силите, но някой отстрани много държи това да се случи, че да се намеси като миротворец. Както направи в Либия, Сирия и всички други страни, които сега ближат "демократични" рани. От друга страна- при такъв процент руско население там, кои са тези, които ще се бият до последна капка кръв? 

преди 1 час, absurt написа:

Съществува вариант, който позволява използването на руската армия в Донбас и има проверено правно основание. Говорим за признаването на двете самопровъзгласили се държави от Русия“ – обяснава Бабицкий.

За незнаещите , ще припомня, че 11 май 2014 г сепаратистите терористи от Донбас ВЕЧЕ бяха провели на подобие в Крим, референдум, след което приеха и те декларация за присъединяване към РФ.

Само че Путлер даде заден ход и не ги призна. Нито присъедини.

:hush:

Затова и останаха в позицията "клан клан недоклан" . Нито присъединени, нито отцепени, нито никакви.

Цитат

Москва ще признае независимостта на ЛНР и ДНР и след това ще предостави пълномащабна военна помощ въз основа на сключеното споразумение за приятелство, сътрудничество и взаимопомощ."

Та те ВЕЧЕ са предоставили пълномащабна военна помощ отцепвайки ги от Украйна, и никой не си прави илюзии че там реално си ръководи Москва , а не някакви сепаратисти.

В тази малка част от Донбас, където са сепаратистите терористи от ЛДНР отдавна няма никаква украинска власт, а само руска такава.

преди 3 часа, herkules2 написа:

Скапаният остров си е руски вече 7 години и такъв

преди 3 часа, ДзВяРа! написа:

Полуостров, извинете ме!

Всъщност, грешката е почти вярна. За Путлер Крим реално е остров  :giggle1:

Тот ова му е огромната болка. А как искаше да превземе Мариупол и да направи сухоземна дъга и връзка с Крим...

Е, ако иска някаква офанзива джуджето, то това е именно да укрепи логистично сухопътно полуострова.

Така че, ако и да има някакво нападение, то разбира се няма да превземе цяла Украйна / за какво му е партизанска борба на джуджето/  а само да увеличи размера на окупираните територии.

Стратегия....

Никой няма да спечели от всичко това което се случва в момента. Нито Украйна, нито Русия, ще страдат жителите които живеят на Крим, както и от страна на Русия, така и от страната на Украйна.

преди 2 часа, absurt написа:

Ами, аз като момиче, ще те попитам- ако руснаците се разположат на границите на американците, те- американците, дали ще напикаят гащите, ще повръщат и търсят психиатър или ще ги обземе неистова радост? И ще посрещнат руснаците с хляб и сол? 

САЩ нямат такова вездесъщо силово поле каквото има Русия. За Русия, в паралелната реалност, в която някои съфорумци живеят, е добре да има войски на НАТО до границите ѝ. Всеки ден ще съобщават за наакани и психично разстроени натовски войници, защото дръзнали да се доближат до светая светих.

Обаче, в света, в който живеем нещата стоят по доста по-различен начин.

Всяка суверенна държава има право да се присъединява към каквито алианци, пактове, договори си поиска. Ако Украйна реши, че иска да е член на НАТО и НАТО решат, че искат Украйна да е техен член - РФ ще, образно казано, духа супата.

Украйна, Полша, Литва, Латвия, Естония желаят да са членки на НАТО(някой от тях вече са) именно заради Русия и външната ѝ политика. Не е лошо това да се осъзнае.

преди 2 часа, A.com написа:

Елементарно, ракетите нямат екипаж!

Би трябвало да го знаеш!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.