Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За хората с увреждания, секса и самотата.

Featured Replies

преди 2 минути, Myanmar написа:

Чакай бе, какво става тука? Анне, докато се оплаква за откраднатото гадже, лансира, че е преродена еврейка и затова се чувства длъжна да мрази немците. Изведнъж, в сюжетната линия, като тумор за форума, се получават разсейки от нови и нови малоумни теми за вирус, който не може да догони и най-обикновения грип, който си върлува в България ежегодно, но всеки чете в оргазъм за всяка нова бройка заболял и починал от него.

Може да пробва ново амплоа знам ли? Ама тя си почна въпроса за вируса с поредното твърдение стил "Блиц" а аз само й обяснявам че не е точно така...

• Отговори 809
  • Прегледи 90,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Хората не могат да ти видят душата, защото ти не искаш да я видят. Откакто си в този форум винаги тръбиш, че си болна и че си човек едва ли не втора ръка. Няма как да те оценят ако така мислиш за себе

• Ако можеш да ми покажеш къде в мнението си използвам епитети насочени към авторката?Къде и казвам, че директно е такава и такава?Или май нещо няма да успееш.Тъй, че не ме барай за опашката.Нито влизам

• по-леко с епитетите след като не познавате човека аз я познавам как слуша музика ли - за слухово апаратче да сте чували а не е вярно, освен една мижава пенсия това "общество" нищо дру

Публикувани изображения

преди 5 минути, petie1 написа:

Може да пробва ново амплоа знам ли? Ама тя си почна въпроса за вируса с поредното твърдение стил "Блиц" а аз само й обяснявам че не е точно така...

Ти не ѝ обясняваш. Даваш ѝ занимание да не се погледне как си прецаква живота и е въпрос на време да остане напълно безпомощна и да четем по вестниците за трагичен инцидент от Берковица.

Няколко пъти ви писах, че не ѝ правите добра услуга, след като тя ви доказа, пишещите с нея, че помощ НЕ търси, защото смята, че всичко ѝ е наред и наредено. Търси някой да я съжалява и да си уплътни времето, вместо да научи числата, как се купува хляб, как се ходи с крака, как се говори и чува, когато си глух (каквато е), как се образова, как се прави кариера, как се вадят пари, как се поемат отговорности поне за личния живот, че да се мисли и за семейство.

преди 22 минути, Anne написа:

Че как да не са създали коронавируса Щатите? Уж епидемия, а те си пращат войските тук, уж на учения? По време на епидемия? Нормално ли ви звучи?

На мен ми звучи като план за започване на война.Първо уморяваме от болест вражеските войници и държави, после нахлуваме............

И странно как така короновируса изгря и в САЩ? А руснаците уж имаха ваксина и уж са готови с лечение? Не защитавам никой според мен този който може да победи короновируса са германските учени

преди 1 минута, petie1 написа:

И странно как така короновируса изгря и в САЩ? А руснаците уж имаха ваксина и уж са готови с лечение? Не защитавам никой според мен този който може да победи короновируса са германските учени

германците си дадоха дупето

един алах акбар немогат да победат

преди 15 минути, Myanmar написа:

Ти не ѝ обясняваш. Даваш ѝ занимание да не се погледне как си прецаква живота и е въпрос на време да остане напълно безпомощна и да четем по вестниците за трагичен инцидент от Берковица.

Няколко пъти ви писах, че не ѝ правите добра услуга, след като тя ви доказа, пишещите с нея, че помощ НЕ търси, защото смята, че всичко ѝ е наред и наредено. Търси някой да я съжалява и да си уплътни времето, вместо да научи числата, как се купува хляб, как се ходи с крака, как се говори и чува, когато си глух (каквато е), как се образова, как се прави кариера, как се вадят пари, как се поемат отговорности поне за личния живот, че да се мисли и за семейство.

Може и така да е не знам....

преди 17 минути, васил козарев написа:

Анне, мисля че фейсбук групата Обратно в реалността е точно за теб. Идеално поле за дискусии за коронавируса и прераждания, нацисти и т.н. 

А много странно име на група... да не е сарказъм?

преди 42 минути, Миро Асенов написа:

германците си дадоха дупето

един алах акбар немогат да победат

Точно.

Германците са малоумни.

"Не всички са такива" е същата откачена крайност като "Хайл Хитлер!".

Докараха една чума на Европа, от която континента няма да може да се оправи, вие разчитате на учените им.

Че те учените им до един са необразовани, защото са всичко друго, но не и истински германци,  в научните им институти е бъкано с хора от цял свят.

Нищо лично, но те не притежават германския научен гений.............. който обаче винаги може да се изроди в нещо лошо. Давам пример с Фриц Хабер.

Ако някой ще спаси света от тоя вирус, то ще са руснаците. Щом покориха първи космоса, защо да не победят и този вирус?

На руснаците поне може да им се има доверие.

преди 10 минути, васил козарев написа:

Да, справка- Чернобил. 

И? Още сме живи.

Тя щото паниката е адски полезна за организма и психиката..............мдаааааааааааа.

И щото фукушимската радиация се оказа по - добра и здравословна, щото е демократична................ мда................

И окените не са пълни с радиацията и рибката е безопасна за хапване............мдаааааааааааа

Та, какво казваше за мармота?:popcorn2:

SpottedPleasantBluegill-small.gif

преди 23 минути, Anne написа:

Ако някой ще спаси света от тоя вирус, то ще са руснаците. Щом покориха първи космоса, защо да не победят и този вирус?

На руснаците поне може да им се има доверие.

Да бе може и те да са го създали коронавируса руснаците

преди 4 минути, Anne написа:

И? Още сме живи.

Тя щото паниката е адски полезна за организма и психиката..............мдаааааааааааа.

И щото фукушимската радиация се оказа по - добра и здравословна, щото е демократична................ мда................

И окените не са пълни с радиацията и рибката е безопасна за хапване............мдаааааааааааа

Та, какво казваше за мармота?:popcorn2:

SpottedPleasantBluegill-small.gif

Поредната глупост от теб ама за тва и шаря в темата де забавно е с теб

преди 2 часа, васил козарев написа:

Разликата между Фукушима и Чернобил е от земята до небето, ама хайде. 

Тц, радиацията си е радиация. Еднакво опасна.

За Фукушима нали помните колко успокояваха, нищо нямало, нищо страшно, а какво излезе?

не на мене тия за лошите руснаци и миличките и добри американци. Щото, ако вторите бяха милички и добрички, нямаше да укриват военнопрестъпници и да поддържат диктатури.

И не, въобще не съм глупава. Глупавите сте вие, че още вярвате на западните залъгалки.:popcorn2:

преди 7 часа, petie1 написа:

Логически ако създадеш биологично оръжие би трябвало да имаш и антидот най малкото за да можеш да защитиш войската и хората си (иначе ставаш като САЩ в момента с коронавируса ако са го създали те като се твърди).

...

То същата логика е валидна и за химическото оръжие... Никога не се знае накъде ше духне вятъра в последния момент... Всъщност, подобни случаи са описвани. Пък и бойците с края на краищата, нали трябва да минат през химически поразената местност за да я броят за превзета, а без надеждна защита ше се ботурясат, наместо да я заемат. Противогазите не осигуряват защита срещу VX газовете... Антидот няма... А оръжие има. Значи наличието на антидот не е задължително условие за наличие или използване на дадено химическо/биологично оръжие. Същото важи и за ядрените оръжия... Надеждна защита срещу проникващата радиация в зоната на поражение няма, а бойците все едно трябва да минат от там...

... За птиците и бубоната чума  бях чел някъде че птиците не  умират от бубона чума а само я пренасят(може да бъркам болестите, не  знам, за плъховете знам със сигурност че умират ). ...

Естественият природен резервоар на бубонната чума са различни видове гризачи. Плъхове, земни катерици, прерийни кучета и т.н. Тяхната имунна система се справя добре с бактериите, които причиняват бубонната чума, така че гризачите се явяват преносители на заразата, без да боледуват от нея, с изключение на редки случаи, в които имунната система на животното е е заета с друг патоген и чумата взима превес.  За да се зарази човек, трябва да се осъществи кръвен контакт с носителя. Тук на помощ идват бълхите. Бълхите на черният плъх са склонни да хапят хора, за разлика от бълхите на другите гризачи. За това именно те се явяват основните преносители на заразата. 

... SARS доказано ли че е става дума за естевено преодояпване на междувидовата бариера? Питам защито Кити Анне твърди че не може да стане по естевен път та за това й давам пример с бубоната чума(наясно съм че е бактерия а не вирус)  ...

Не знам... Само по себе си, няма как съществува такова доказателство. Единственото, което евентуално подлежи на доказателство е дали вирусът е изкуствено приспособен към човешкия организъм... Поне за сега няма надеждна информация да е изкуствено приспособен... От друга страна COVID-19 не е единственият корона вирус патоген от който човешкото тяло страда... Има доказателства, че другите, вече поснати ни корона вируси са прескочили видовата бариера прилеп-човек преди около 300 години... Разбира се само генните инженери-вирусолози знаят как да броят годините, но това е друг въпрос....

преди 11 часа, Myanmar написа:

Чакай бе, какво става тука? Анне, докато се оплаква за откраднатото гадже, лансира, че е преродена еврейка и затова се чувства длъжна да мрази немците. Изведнъж, в сюжетната линия, като тумор за форума, се получават разсейки от нови и нови малоумни теми за вирус, който не може да догони и най-обикновения грип, който си върлува в България ежегодно, но всеки чете в оргазъм за всяка нова бройка заболял и починал от него.

Е как ще мрази немците ,да са й направили нещо... познава ли ги ?

Преродена еврейка ? Звучи смешно 🤣🤣

преди 11 часа, Myanmar написа:

Е как ще мрази немците ,да са й направили нещо... познава ли ги ?

Преродена еврейка ? Звучи смешно 🤣🤣

преди 9 часа, Anne написа:

Тц, радиацията си е радиация. Еднакво опасна.

За Фукушима нали помните колко успокояваха, нищо нямало, нищо страшно, а какво излезе?

не на мене тия за лошите руснаци и миличките и добри американци. Щото, ако вторите бяха милички и добрички, нямаше да укриват военнопрестъпници и да поддържат диктатури.

И не, въобще не съм глупава. Глупавите сте вие, че още вярвате на западните залъгалки.:popcorn2:

Какво излезе, АНке? Удар от цунами. 

Ама, друго е да си крил с години дефект в реактор, който накрая гръмва, и мълчиш като пукал. Кога се разбра за Фукушима и кога за Чернобил, по Света? 

преди 8 часа, andrianivanov написа:

Професор Anne всички ги оправи Само себе си не поглежда 

Професор Ане няма как да си оправи живота, защото той е безвъзвратно съсипан от една ненормална и едно дискриминационно общество! Слух за съжаление не се връща, пръстите на краката ми няма как да ми ги оправят в съзнание (не съм луда втори път да се подложа на тоя гестаповски метод), и няма как да съм позитивна и щастлива, като не съм щастлива в личен план. Проумейте го!

преди 6 часа, васил козарев написа:

Какво излезе, АНке? Удар от цунами. 

Ама, друго е да си крил с години дефект в реактор, който накрая гръмва, и мълчиш като пукал. Кога се разбра за Фукушима и кога за Чернобил, по Света? 

Не е като да не опитаха да заметат станалото във Фукушима, моля ти се...........Не съм късопаметна............

А за Чернобил - партийци правили планове за опити, дали малоумен срок, а изпълнителите на това безумие са били повече политици, отколкото учени............Е, сега всички знаят, че с атома шега не бива........... Не ги подкрепям, но просто паниката с какво щеше да помогне.

А западът сега не всява ли паника с тоя коронавирус?

Между другото, четох в темата за вируса във форума на БГ МАМА (кисна там инкогнито за клюки, бяха ме баннали), че, ако се разболееш сериозно от тоя вирус, те лекуват с лекарства за ревматизъм и СПИН. Това вече ми се видя подозрително и затвърди мнението ми, че става дума за биологическо оръжие. Как така болни от грип ги лекуват с лекарства за СПИН, които буквално сриват имунната система?:speak:

преди 28 минути, Anne написа:

Професор Ане няма как да си оправи живота, защото той е безвъзвратно съсипан от една ненормална и едно дискриминационно общество!

Обществото е такова обаче коя е тази ненормалната?

току-що, URIEL написа:

Обществото е такова обаче коя е тази ненормалната?

ДАНИЕЛА!

Ако туй психопатско нещо не беше ми пратило троянеца и не беше ме търсила, сега животът ми щеше да е различен!

Децата им сигурно ще са същите психопати като нея - да тормозят хората! Нали тия неща се наследяват.......... и учат!

ПРАТИЛА Е!

преди 13 минути, Anne написа:

ДАНИЕЛА!

Ако туй психопатско нещо не беше ми пратило троянеца и не беше ме търсила, сега животът ми щеше да е различен!

Децата им сигурно ще са същите психопати като нея - да тормозят хората! Нали тия неща се наследяват.......... и учат!

Как един троянец ти промени живота?

Ще го напиша само веднъж, очите ми не са добре и се нуждая от почивка (щото не мога да излизам заради тоя коронавирус)!

Как ми промени живота ли?

- от лятото на 2007 нататък станах по - позитивна, мислех и гледах позитивно на живота, бях щастлива и влюбена, след този тормоз вече изпаднах в депресия

-бях планирала след коледно - новогодишните празници да си дам почивка на очите, а вместо това ми се наложи буквално нон-стоп  да си търся затритите графики, тъй като бързо научих, че в интернет няма нищо вечно. Бях си събирала колекцията от графики от различни форуми за поп - фолк (освен от форума на "Планета"),след троянеца се наложи да ги търся доста по - дълго, отне ми години наред, защото и почивки трябваше да правя. Намерих си 90% от колекцията, останалото беше затрито и трябваше да моля графьорите във форума да ми ги възстановят (само малка част ми възстановиха, добре, че имам добра памет и всичко им описвах). За съжаление досаждах и си развалих отношенията със съфорумците там. А се извинявах многократно и казвах, че не е по моя вина.

-след като се оказа, че при нея с добро не минава (многократно я молих да ме остави на мира), буквално живеех в страх и паника, страсирах се, защото тя знаеше буквално всичко за мен и Бог знае какво щеше да я прави тази информация. Знаеше трите ми имена, адреса ми,  знаеше никовете и паролите ми за сайтове и форуми,знаеше къде влизам в интернет, знаеше ми абонатите в скайпа............Боях се да не ми прати пак вирус, почнах да не спя нощемот страх, освен че си търсех затрити графики до ранни зори............... Не можех да спя, сънувах кошмари, не можех и спокойно да се храня, имах трудности с преглъщането, паникьосвах се всеке път, като получех разни съобщения, почнах да търся и чета за антивирусни, инсталирах си цели 4 и първо, каквото и да теглех или да ми пращаха по скайп, го проверявах с четирите антивирусни.  Тя ми знаеше буквално живота, виртуалните приятели,  любимите ми изпълнители, интересите ми............имах чувството, че ме наблюдава..........Развих стрес, това се отрази и на здравето ми, имах анемия в един момент.

-заради  търсенето на графики и страх нещо да не изчезне точно сега, не ходех и до тоалетна, предполагам че заради това го имам и проблема с пръстите. В един момент от стрес и страх почнах и да забравям, не помнех къде съм намирала някои неща, не можех да мисля и да сърфирам спокойно в интернет, буквално ми трепереха ръцете и пръстите, започнах често да пиша с правописни грешки, направо не знаех на кой свят съм от страх

-не смеех вече нищо да споделям за себе си,  било то хубаво или лошо, не смеех да съм щастлива, боях се, че ако се похваля пак с нещо - екскурзия, придобивка, тя пак ще почне с тормоза.

-нямах време да излизам, забравих сезоните, празниците не можех да ги посрещам спокойно, очаквах атаки от нея в празнично време, просто не можех да съм спокойна тогава

-нямах време дори да опазя библиотеката си от набезите на племенницата ми и сега скъпи за мен книги от детството ми, са в ужасно състояние

-пропуснах много музикални новини, много песни, видеоклипове, албуми, турнета, изпуснах европейското в Швейцария/Австрия  олимпиадата в Китай през 2008, и още много

-все не спирам да мисля какво щеше да е, ако тя не ми беше пратила вируса, колко различен живот щях да имам

- от стрес развих амнезия и не помня нищо от коледно - новогодишните празници през 2007/8 година. А принципно имам страхотна памет и се гордея с нея. И до днес не помня какво подарих на племенницата ми, или на мен какво ми подариха. Само помня какво исках (подаръците си ги исках още отпреди тормоза, но не ги получих всички тогава - исках албума "Planeta Derby 2007" на CD, и блузка на UB jeans, Гергана тогава беше рекламно лице на марката, исках също и книгата "Хари Потър и даровете на смъртта". На племенницата още се чудя какво и подарих (и тя не помни), помня, че се колебаех между кукленски сервиз и докторски комплект (беше на три годинки)

-зрението ми не е добре и все се страхувам да не ослепея

-вече не вярвам в чудеса

- изпуснах си филми и сериали, които следях - новите тогава сезони на "Дъщерите на Маклауд" и "Убийства в Мидсъмър" по "Холмарк, чаках с нетърпение и коледния им маратон, а по "Романтика" (понеже каналът беше със субтитри), даваха първия криминален латиносериал - "Престъпление и любов", аржентински, с участието на Джанела Нейра, точно беше по средата. Изпуснах и празничните програми на телевизия "Планета" - коледната и новогодишната, отделната на Глория и забавното документално филмче  за турнето.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.