Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За хората с увреждания, секса и самотата.

Featured Replies

преди 2 часа, The Negative One написа:

То да обясняваш на Анчето, все тая.Аз не знам защо изобщо още се води дискусия и защо самата тя пише, след като явно няма желание да предприема някакви крачки в положителна посока.Да си купи една тетрадка и да пише там.То вече става досадно."Депресирана съм", "Болна съм"...Анче, стъпи си на краката - "Аа , няма как да изляза от депресията".Еми кво повече да му кажеш на един човек?

То всеки си има някакви проблеми,но не сядаме да мрънкате за щяло и нещяло...не съм безразличен към случая й,но прекалява с това мърморене... пък и тук не е мястото за такъв вид тема...

• Отговори 809
  • Прегледи 90,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Хората не могат да ти видят душата, защото ти не искаш да я видят. Откакто си в този форум винаги тръбиш, че си болна и че си човек едва ли не втора ръка. Няма как да те оценят ако така мислиш за себе

• Ако можеш да ми покажеш къде в мнението си използвам епитети насочени към авторката?Къде и казвам, че директно е такава и такава?Или май нещо няма да успееш.Тъй, че не ме барай за опашката.Нито влизам

• по-леко с епитетите след като не познавате човека аз я познавам как слуша музика ли - за слухово апаратче да сте чували а не е вярно, освен една мижава пенсия това "общество" нищо дру

Публикувани изображения

Понякога човек има нужда от това да сподели болката, да потърси съвет за трудна ситуация и т.н.Личен опит, но това нещо тука продължава вече няколко години.Какво да се занимавам повече да пиша, след като тя само ме напада?Не сме искали такива като тях...Ми тя що не иска момче с проблем?Щото не може да се грижи за нея.А тя може ли да се грижи за бъдещите деца на съпруга си?Айде малко обективност...

преди 48 минути, The Negative One написа:

Понякога човек има нужда от това да сподели болката, да потърси съвет за трудна ситуация и т.н.Личен опит, но това нещо тука продължава вече няколко години.Какво да се занимавам повече да пиша, след като тя само ме напада?Не сме искали такива като тях...Ми тя що не иска момче с проблем?Щото не може да се грижи за нея.А тя може ли да се грижи за бъдещите деца на съпруга си?Айде малко обективност.

Да са живи и здрави и толкова

Каквото иска да прави..да мислим за себе си и това е, няма какво да я оправяме... щом така е решила да кара за напред,нека ...

преди 18 часа, petie1 написа:

И си с ДЦП?  Е нека Анне го чете та да види

Не мога да работя канцеларска работа, щото като объркам нещо, и аз ще изляза виновна. Не разбирам от попълване на документи, какво остава за такива, които засягат чужди хора. Предвид и че не знам къде правилно се поставят запетайките, за една миниатюрна грешка ще изхвърча.

Освен това точно в момента не биха ме желали в кмеството, понеже съм със социалистически възгледи, а и  в момента кметството ни е окупирано от ГЕРБ и ДПС, а председателят на общинския ни съвет е бивш еротичен танцьор............. Извинете, но не ми се работи с неориентирани, да не говорим и че не мога да търпя политическата коректност. Няма да лижа нечии подметки.

А и нямам нужното образование, нито знам езици. Не по моя вина. Антисемитският ми клас от първото ми училище е виновен. Децата не ме искаха с тях да уча английски.

преди 16 минути, Anne написа:

Не мога да работя канцеларска работа, щото като объркам нещо, и аз ще изляза виновна. Не разбирам от попълване на документи, какво остава за такива, които засягат чужди хора. Предвид и че не знам къде правилно се поставят запетайките, за една миниатюрна грешка ще изхвърча.

Освен това точно в момента не биха ме желали в кмеството, понеже съм със социалистически възгледи, а и  в момента кметството ни е окупирано от ГЕРБ и ДПС, а председателят на общинския ни съвет е бивш еротичен танцьор............. Извинете, но не ми се работи с неориентирани, да не говорим и че не мога да търпя политическата коректност. Няма да лижа нечии подметки.

А и нямам нужното образование, нито знам езици. Не по моя вина. Антисемитският ми клас от първото ми училище е виновен. Децата не ме искаха с тях да уча английски.

И сега кой ти пречи да учиш висше? Или чужд език? Стига си търси оправдания ами се стегни вече... Хиляда пъти си по добре от мен ама все те гледам ревеш по форумите срещу дискриминацията и нацистите ама иначе им прилагаш методите спрямо хората с увреждане...

преди 45 минути, Anne написа:

Не разбирам

Не знам дали ще се повторя, но!!! Можеш ли кратко и ясно, без отклонение по отношение на твоите увреждания, да формулираш, без литературни украшения и т.н., от какво разбираш?

Повтарям, кратко и ясно, все едно сме хора, а не доктори ... Защото за разлика от докторите, то ние не сме самотни, а вид сами, т.е. сами сме се справили с реализацията в живота си, независимо, че сме били нормални. Някога на времето сме спекулирали с нашата нормална физиология, за да успеем и част от нас сме станали инвалиди, но все пак сме личности, т.е. преглъщаме в момента тази наша инвалидност и се опитваме отново да заживеем по начин който да не позволи повече нашата физиология да се поврежда.

Професионално нещо не мога да върша.

Едно е, че като бях ученичка, сам си попълвах бележника и личната ученическа карта. Но документи сама не попълвам, защото доста неща не разбирам, например при предишното преброяване ние се преброихме електронно, което знаех, попълвах, но за повечето неща питах нашите и попълвах под техен надзор. Не попълвам и сама даже бланките, когато спечеля от игрите на "Кока - Кола" или "Милка" (защото нямам свой телефон, просто не ползвам мобилен телефон, а на нашите номерата не ги знам. Не знам и каква отметка да сложа за плащане, когато пазаруваме по нета за мен. Като цяло само подписвам документи, като ми дадат да подписвам нещо (и чета преди това де). А и нали преди време излезе нареждане документите да се попълват четливо, а аз имам ужасен почерк, който си развалих от много писане в гимназията (защото нямахме учебници и си преписвахме уроците по всички предмети на ръка, по 1-2 -3 че и 4 страници). А и почеркът ми си е детски. Та, не исках проблеми, а мало след това нареждане трябваше с мама да ходим в банка да подписваме нещо. Бутнах на мама да попълни документа, че тя пише по - хубаво и по - четливо, че не исках проблеми. А единствения път, в който в гимназията една госпожа ме прати до канцеларията, едва не се спекох да не объркам нещо. Просто работата с документи не е за мен. Не се занимавам с бюрократични неща, защото не разбирам,  също и не чувам,  а в администрацията бързат, нямат време да обясняват, а и се дразнят от хора, които не чуват или схващат бавно. С ТЕЛК и всичко друго се занимават нашите.

Също така вече и не мога да катеря стълби, уморявам се, задъхвам се, а не във всяка институция има асансьор, а в нашия блок също няма. А повече от 5 минути права не мога да стоя, уморявам се и краката и гърба не ме държат. Не мога да стоя по опашки.

После ще обясня и за другите ми проблеми, едно по едно, та да го схванете.

преди 38 минути, Anne написа:

Това е ясно!

преди 38 минути, Anne написа:

Проблемите ти също!

Разводни се пак....

Простичко:

1. От това разбирам

2. От това също.

3 Т.н.

Изброй ги нещата от които разбираш, т.е. където би била полезна.

Тук не говорим за професионалните ти умения, а с какви неща би ти е интересно да се занимаваш с изключение на, да си форумнна принцеса???  

Разбери ме правилно, колкото повече се занимаваш с някакъв вид изява във форуми, то толкова твоята самота ще се увеличава.

Да, чувстваш се непълноценна, но проявата ти във някаква измислена от теб имагинерна същност подобие на недоволна личност от липсата на внимание само усилва процеси, които не са добри за психичното ти здраве.

Определено не съм загрижен към теб или форума. Проявявам някаква човечност, но тя в никакъв случай не е съпричастна към теб или форума.

Това ли ти е необходимо, а?! Някакъв вид съпричастност?! Такова може да намериш сред себе подобни. Тук има много нереализирани хора, които са даже и нормални, та защо трябва да си с приоритет и в замяна на това с какво може да се отблагодариш, а?!

Разбирам, привличаш вниманието на някакво общество към ту хора с неравностойно положение, но де да беше само този проблем в нашата бедна държава.

Под път и над път има нещастни хора. Та, за да ти се обърне по-специално внимание със съответната сериозност, то до момента единствено което се вижда е твоето нежелание сама да си помогнеш. Чакаш от вън да дойде, а до тогава рев, сополи и безкрайни неща за твоите проблеми.

Ще прощаваш, но проявяваш вид инфантилност. По този начин не може да ти се помогне реално. Оставам с впечатлението, че не желаеш помощ, а нещо много лицемерно прикрито под формата на анонимност.

Ами реално от нищо не разбирам,  няма как да работя, но вие не щете да го схванете.

Иначе обичам да чета книги, интересувам се от история, обичам да ходя по културни събития и на екскурзии, фотографията ми е хоби. Правя много хубави снимки на децата на фестивала, научих се как да правя хубави снимки в различни пози и ситуации на пиеси, но много по - трудно уцелвам да направя страхотни снимки при танците. Но фотографията ми е само хоби.

преди 3 часа, petie1 написа:

И сега кой ти пречи да учиш висше? Или чужд език? Стига си търси оправдания ами се стегни вече... Хиляда пъти си по добре от мен ама все те гледам ревеш по форумите срещу дискриминацията и нацистите ама иначе им прилагаш методите спрямо хората с увреждане...

Няма значение ГЕРБ или някой друг, стига да има работа

Ами да уча сега чужд език не би ми харесало, защото сама няма да мога да се справя ( а моите родители знаят само руски), пък и не е същото като да го учиш в училище с клас и със учебници. Дискриминацията ми уби желанието, както и факта, че след 10 клас ни спряха английския в училище без обяснения, а всички бяхме много разочаровани. С радост щяхме да заменим тъпата икономика за английския, ако можеше.

преди 6 часа, Anne написа:

Едно е, че като бях ученичка, сам си попълвах бележника и личната ученическа карта. Но документи сама не попълвам, защото доста неща не разбирам, например при предишното преброяване ние се преброихме електронно, което знаех, попълвах, но за повечето неща питах нашите и попълвах под техен надзор. Не попълвам и сама даже бланките, когато спечеля от игрите на "Кока - Кола" или "Милка" (защото нямам свой телефон, просто не ползвам мобилен телефон, а на нашите номерата не ги знам. Не знам и каква отметка да сложа за плащане, когато пазаруваме по нета за мен. Като цяло само подписвам документи, като ми дадат да подписвам нещо (и чета преди това де). А и нали преди време излезе нареждане документите да се попълват четливо, а аз имам ужасен почерк, който си развалих от много писане в гимназията (защото нямахме учебници и си преписвахме уроците по всички предмети на ръка, по 1-2 -3 че и 4 страници). А и почеркът ми си е детски. Та, не исках проблеми, а мало след това нареждане трябваше с мама да ходим в банка да подписваме нещо. Бутнах на мама да попълни документа, че тя пише по - хубаво и по - четливо, че не исках проблеми. А единствения път, в който в гимназията една госпожа ме прати до канцеларията, едва не се спекох да не объркам нещо. Просто работата с документи не е за мен. Не се занимавам с бюрократични неща, защото не разбирам,  също и не чувам,  а в администрацията бързат, нямат време да обясняват, а и се дразнят от хора, които не чуват или схващат бавно. С ТЕЛК и всичко друго се занимават нашите.

Също така вече и не мога да катеря стълби, уморявам се, задъхвам се, а не във всяка институция има асансьор, а в нашия блок също няма. А повече от 5 минути права не мога да стоя, уморявам се и краката и гърба не ме държат. Не мога да стоя по опашки.

Ние разбрахме за проблемите ти...обясняваш го вече не знам за кой път,но ти казваме , че спокойно може да си работиш от компютъра..то от документи няма как всеки да разбира, защото наистина са трудни за разбиране,но има и други неща, които може да се правят от компютъра...за твое добро е, защото никой няма да бъде вечно до теб и ще дойде момент,в който ще трябва да се справяш сама и тогава какво? Ще трябва един ден да разчиташ само на себе си...подкрепям те и не искам да те обиждам по никакъв начин,не съм такъв,но това е факт...

преди 6 часа, Anne написа:

Ами реално от нищо не разбирам,  няма как да работя, но вие не щете да го схванете.

Иначе обичам да чета книги, интересувам се от история, обичам да ходя по културни събития и на екскурзии, фотографията ми е хоби. Правя много хубави снимки на децата на фестивала, научих се как да правя хубави снимки в различни пози и ситуации на пиеси, но много по - трудно уцелвам да направя страхотни снимки при танците. Но фотографията ми е само хоби.

Като можеш да снимаш хубаво стани един фотограф

преди 6 часа, nikooo91 написа:

Като можеш да снимаш хубаво стани един фотограф

Сега ще ти донесе вода от ен кладеница що не може вярвай ми

Нямам нужното образование. Просто ми е хоби.

За да правиш снимки не ти е нужно образование. 

преди 13 часа, Anne написа:

Нямам нужното образование. Просто ми е хоби.

Не бъди анонимна, а се покажи

Ох мамооо... 

Да се начетеш на разсъждения... 

"Трябва да се грижи за мен", обаче тя самата дискриминира човек с увреждания...

Разбери го добре- всеки търси нещо в човека отсреща! Ти мислиш, че той трябва да се грижи за теб, обаче ако не можеш да предложиш абсолютно нищо насреща, той защо да се грижи за теб? От хуманизъм ли? Или за да не го изкараш "антисемит"? ... 

Ти, ако не можеш да свършиш нищо, било то в домакинството- една салата да направиш или пода да измиеш- даден човек за какво трябва да бъде с теб? 

При този вариант, или той трябва да ходи на работа, да осигурява всичко, ама всичко необходимо, а като се прибере да се грижи и за дома или да наеме иконом. Ама това означава да е с много високо материално състояние... 

Та, винаги преди знак "+" има "-"... трябва да можеш да предложиш нещо, дори в човешките взаимоотношения... 

Моят съвет е, че само човек с увреждания, може да те разбере и да те обича такава, каквато си... 

При това, което ти искаш и търсиш, трябва да се надяваш да се случи някаква Приказка... 

преди 2 часа, васил козарев написа:

Ох мамооо... 

Да се начетеш на разсъждения... 

"Трябва да се грижи за мен", обаче тя самата дискриминира човек с увреждания...

Разбери го добре- всеки търси нещо в човека отсреща! Ти мислиш, че той трябва да се грижи за теб, обаче ако не можеш да предложиш абсолютно нищо насреща, той защо да се грижи за теб? От хуманизъм ли? Или за да не го изкараш "антисемит"? ... 

Ти, ако не можеш да свършиш нищо, било то в домакинството- една салата да направиш или пода да измиеш- даден човек за какво трябва да бъде с теб? 

При този вариант, или той трябва да ходи на работа, да осигурява всичко, ама всичко необходимо, а като се прибере да се грижи и за дома или да наеме иконом. Ама това означава да е с много високо материално състояние... 

Та, винаги преди знак "+" има "-"... трябва да можеш да предложиш нещо, дори в човешките взаимоотношения... 

Моят съвет е, че само човек с увреждания, може да те разбере и да те обича такава, каквато си... 

При това, което ти искаш и търсиш, трябва да се надяваш да се случи някаква Приказка.. 

това, което каза ми хареса много,но няма да те разбере...тя си знае нейното...и аз съм човек с увреждане и се опитвам да я разбера и да й вляза в положение,но тя се е депресирала толкова много, че не иска да чуе и дума от това, което й се казва ..

на 16.02.2020 г. в 2:41, Anne написа:

Аз какво съм виновна, че съм мега несръчна, несамостоятелна не мога да запомням рецепти, имам страх от врящи неща и гледам да не си търся белята в кухнята? какво съм виновна, че ме е страх от препарати?

Все някой трябва да се грижи за мен, сама просто не мога.

Пробвах да обеля моркови с белачката и едва не останах без пръст. Не съм родена за домакиня и туй то.

Всъщност, баш за това си виновна! Ленност му се казва. 

Вероятно и родителите ти имат принос, да не можеш една салата да си направиш.

И пак опираме до "+" и "-"... или ако щеш "Актив" и "Пасив"...  срещу "активната" част на баланса стои "пасивна", или ако искаш обратното - срещу "пасивната"-"активна"... 

Та, пасивите ти ги разбрахме /за уврежданията не си виновна/, но(!): не можеш да напазариш или платиш сметките, не защото не можеш да отидеш до там... не можеш една салата да направиш, да изчистиш домакинството и прочее "домашни задължения"... 

А графа "Актив", т.е. това което ще донесе ползи на "домакинството", "семейството" или дори "предприятието" между мъж и жена, скрепено с брак- какво можем да запишем?? 

Че четеш книги, слушаш музика или мечтаеш да посетиш Париж? 

Нека да сме реалисти... 

Печално е, че имаш физически увреждания, може би дори и интелектуални дефицити /човек в средата на 30те, дето не може в магазина да се управи/, но не те са причината да не си пълноценен човек. Хиляди други хора с увреждания, като изключим напълно инвалидизираните, водят пълноценен живот- работят, създали са семейство, деца и такива ти ми работи. При теб водещата причина е ленността и разглезеността. 

Ето ти и работа :https://www.jobs.bg/job/5226034

Цитат

Неправителствена организация, на която мисията е да търси и осигурява работа на лица в неравностойно положение. Позициите са свързани с работа по проект по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ и целта е да се създаде социално предприятие свързано със стартирането на нов информационен сайт във Варна. Търсят се хора, които имат опит в сферата на журналистиката или са копирайтъри. Основно изисквание е те да са с намалена работоспособност /ТЕЛК над 50%/.

650 BGN е възнаграждението, което предлагат. 

Май четенето с разбиране хич не ви се удава. Обявата е за Варна, а аз живея в Берковица. Сама не мога да живея никъде. Плюс това нямам и журналистическо образование, а копирайтър не знам какво е. Тия чуждици, дето навлязоха в българския, ме побъркват.

Някой да знае какво е туй животно "франчайзинг"? Днес прочетох тази дума.yosemite sam what GIF by Looney Tunes

преди 1 час, Anne написа:

Май четенето с разбиране хич не ви се удава. Обявата е за Варна, а аз живея в Берковица. Сама не мога да живея никъде. Плюс това нямам и журналистическо образование, а копирайтър не знам какво е. Тия чуждици, дето навлязоха в българския, ме побъркват.

Някой да знае какво е туй животно "франчайзинг"? Днес прочетох тази дума.yosemite sam what GIF by Looney Tunes

https://bg.wikipedia.org/wiki/Копирайтинг

https://bg.wikipedia.org/wiki/Франчайзинг

Примерно при франчайзинг ,човек който иска да има бензиностанция с визията на Лукойл примерно,при франчайза той продава на цени определяни от Лукойл,и плаща процент.При директните продажби на дребно,примерно ползваш името на компанията ,която ти дава стоката,и продаваш на техните цени,или регионалния представител на Авон- козметикс ,един вид работи на франчайз.

преди 3 часа, васил козарев написа:

Обявата е за дистанционна работа, момиче. 

преди 3 часа, васил козарев написа:

Обявата е за дистанционна работа, момиче. 

Човек,не обяснявай .. няма смисъл... никой тук не успя да я накара да се поразмисли...честно ,чатил съм си с момичета с увреждания и да ти кажа те също са голямата работа, явно няма вече земни момичета,на които не им дреме какъв си,а само желаят да имат общо с теб!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.