Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

• Отговори 19,2k
  • Прегледи 791k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

Да се извини, че знае няколко езика, а не е простак като премиера например? 

Преди 141 години на днешната дата възкръсва България. Възкресението е плод на дълго усилие и много жертви. Паисий ни припомни кои сме и откъде идваме. Борците за църковна независимост възродиха християнската ни вяра. Възрожденците разпалиха неугасимата искра на свободата. Левски формулира чистата и свята република, в която всички народи ще живеят под едни чисти и свети закони. Бенковски и априлци отвориха фаталната рана в сърцето на тирана. Кладите на Батак, Клисура и Панагюрище бележат пътя към нова България, увенчан с неувяхваща слава от героизма на българските опълченци.

Свободата идва на щиковете на армията на царя-Освободител Александър Втори. През годините и най-вече в ново време споменът за Руско-турската освободителна война бе изопачаван според политическата конюнктура на момента. Но вестниците и хрониките от онази епоха са съхранили спомена за тази народна война, за възторга в Москва и Санкт Петербург при обявяването на манифеста. Споменът за петимата синове на императора, воювали в действащата армия, и този за безименните руски селяни, замръзнали в преспите на Шипка или положили кости край Плевен и Шейново. За нашата свобода падат и много румънци, финландци, украинци и доблестни войни от всички народности в руската императорска армия, чиито подвиг днес почитаме.

Руският историк Николай Епанчин, офицер в освободителната армия, след години ще напише: „Великият християнски народ не може да е себелюбец, той е длъжен да е човеколюбец, иначе не е нито християнски, нито велик“.

Достойният български народ завинаги ще пази паметта за онези, които отдадоха живота си за нашата свобода. Защото тъй повеляват християнското човеколюбие и собственото наше достойнство.

Мнозина внушаваха, че глобализацията ще изтрие границите, че глобализираният човек ще надрасне условностите на миналото: историята, паметта, езика и националната си култура. Днес политиката взема реванш над тази заблуда. Затова и дни като днешния са повод за почит, но и повод за единение около историческата истина, около идеала на Възрожденците, в който българите не се делят по вяра и произход, нито по сан и богатство, а заедно се борят за високи цели. За свобода и справедливост, които никога не се дават даром, а всяко поколение трябва само да отстои.

Вечна памет за героите!

Да живее България!

Снимка на Румен Радев.

54194686_259028315025473_8072958591285329920_n.jpg

Редактирано от Тoни (преглед на промените)

Цитат

Когато робите сами извоюват свободата си, те стават свободен народ. Когато някой освободи група роби, те стават освободени роби. Т.е., хора с робски манталитет, но привидно свободни. А какво да кажем, че според твърденията на българските историци, ние два пъти сме освободени от Русия. Един път не е стигнало да ни освободят, та е трябвало за втори път да се повтори "правилният"освободителния процес. И какви са резултатите от освободителните процеси е ясно – България е най-слабата икономически държава в ЕС, с най-висока корупция, с най-висока престъпност, с най-ниска раждаемост, с най-ниска продължителност на живота, най-боледуващата нация в ЕС, с най-неразвита съдебна система и най-бедно и мизерстващо населени в ЕС.
За сметка на това, България е страната с най-голям брой русофили на глава от населението

Tова е за темата "Потресаваща русофобия", но уви - дет' го сбарам, там ще е.

@vanevski t и @vanevski, наистина е много висок броят на русофилите у нас, както и на българофилите, и това е напълно нормално, защото сме братски и сродни народи, имаме обща история и език, и много общо. Парадоксалното е, че с такива анти-руски пропагандни и манипулативни посланийца се постига именно обратният ефект - а именно идентифициране с жертвата - и тези, които не са русофили и не са анти-западни по убеждение, и те ще станат зорлем русофили, просто защото така вече не може.

А срещу нашия народ се води целенасочен геноцид от близо 30 години. И за него Русия има най-малка вина, защото не тя го води, макар и да има вина, че ни остави малък кораб в бурно море в началото на 90-те. Може да се види на кое място сме били по развитие 1989 г. (под окупацията на "злия" СССР) и да се види къде сме сега, бидейки правоверни неолиберали и евроатлантици. Как пък за всичките ни беди Русия трябва да обвиняваме?! Нека гледаме обективно. В последните 10 години руското влияние у нас е незначително, Орешарски приключи курса си скоропостижно, а Борисов е отличник на Европа, Цветанов е все канен на престижни молитвени закуски... Ако пък трябва да си припомним и годишните икономически доклади на Р. Плевнелиев, въобще демокрацията никога не е изглеждала толкова добре, растежът е солиден и процъфтяваме във всички направления. Язък, че хората нямат очи да видят! ... Ха, ама вие май друго казвате - че един вид сме "на дъното на ЕС"? Е, откъде тогава тия сладкодумни доклади и потупвания по рамото на "отличниците"? Пу-у това "лошо социалистическо наследство", "корумпирания Виденов"!

Но нека бъда директен - добре ли ви плащат американците, колега? Май е развързал кесията посланик Рубин, измолил е ресурси от "Министерството на Истината", и е пратил тъй нужната и чакана подкрепа на верния оловен войник, miro20, който отчаяно се държеше за фронта в последно време! Да се не нарадвам! С такова умиление си представям дискусии, в които вие двамцата се наддумвате и бистрите "вечни истини"! Безценно! Поканете и някой още младеж я от сТопФейка, я от другаде, защото онези там съвсем си губят времето и трошат само парите на американския данъкоплатец!

А ако президентът Радев печели вашата ненавист, значи добре се справя. Да се знае!

P.S. Само за протокола да попитам - вие колко сте, за да знам в единствено или в множествено число да се обръщам? Един човек с два профила, братя или може би две личности помещаващи се в едно тяло?!

Между другото, България е на това дередже именно заради големия брой русофили. Силен естествен съюзник на Русия на Балканите не трябва и не може да има. Ако бяхме туркофили, сигурно нямаше толкова да ни мачкат.

Цитат

Министрите ми са англофили, генералите - германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил.

Борис III

преди 14 часа, vanevski t написа:

"Не само днешният, но и по-раншният исторически опит показва, че демокрацията все още не е изстрадана ценност за повечето българи. Както казва Стоян Михайловски България след своето освобождение от османско владичество не е свободна, а освободена страна, българите не са свободни, а освободени. Културната модернизация на българското общество изостава значително след неговата индустриална и политическа модернизация."

Когато робите сами извоюват свободата си, те стават свободен народ. Когато някой освободи група роби, те стават освободени роби. Т.е., хора с робски манталитет, но привидно свободни. А какво да кажем, че според твърденията на българските историци, ние два пъти сме освободени от Русия.

Вярно ли?

Ами то, като погледнеш повечето балкански страни са били освободени от османско владичество от Русия......тогава какво правим?Да не говорим, че балканските народи не са били роби!

Я ни дай един пример за роби, които са се освободили сами и са станали свободен народ?

Редактирано от M.Николов (преглед на промените)

преди 10 часа, Lumberman написа:

В последните 10 години руското влияние у нас е незначително

Виц :)

защото сме братски и сродни народи, имаме обща история и език, и много общо.

Имаме и фалшифицирана изкривена според соц пропагандата, история. Не те ли притеснява това, и не искаш ли да познаваш обективната история ? А не пренаписаната ?

верния оловен войник, miro20, който отчаяно се държеше за фронта в последно време!

КАза тоя дето не ми говори :) :)

Парадоксалното е, че с такива анти-руски пропагандни и манипулативни посланийца се постига именно обратният ефект - а именно идентифициране с жертвата - и тези, които не са русофили и не са анти-западни по убеждение, и те ще станат зорлем русофили, просто защото така вече не може.

Да, това е вашия принцип... озлобеното куче  когато вижда че е натикано в ъгъла все повече се озлобява. По същата причина е и твоето / и на някои други/ отношение към мен. Не ме познаваш, но това не ти пречи да бълваш всеки път по няколко педи помия и личностни  обиди САМО защото си комплексиран от правотата ми.

:)

А ако президентът Радев печели вашата ненавист, значи добре се справя. Да се знае!

Това е наивна "злобарска " логика. За теб няма ли други критерии за оценка на политиците ? и действията им ?? Да анализираш за себе си какво казват, как действат ??

Очевидно не.

преди 1 час, M.Николов написа:

Ами то, като погледнеш повечето балкански страни са били освободени от османско владичество от Русия......тогава какво правим?Да не говорим, че балканските народи не са били роби!

И колко от тези народи са вечно признателни верни безпрекословни васали и до ден днешен на имперска Русия ??? Която  отдавна умряла империя, както османската и др ??

Погледни този списък :

преди 18 часа, lsmurf написа:

Тук съм напълно съгласен с него. Ако някой ти открадне нещо то деюре си е твое но де факто крадецът се ползва от него значи си е негово. :)

:) Само дето никъде по света няма такова нещо крадеца да се прави че "го няма" , че "това нещо само дойде при мен" , и после след една година да признае - Да, аз , с оръжие влязох и откраднах.

И нищо да не последва от това. :)

Въпроса е в поредната гаф-излагация на мижитурката пРезидент .

преди 11 минути, miro20 написа:

И колко от тези народи са вечно признателни верни безпрекословни васали и до ден днешен на имперска Русия ??? Която  отдавна умряла империя, както османската и др ??

Питай автора на тези умотворения!

"Вижте какво празнуват дори и най-задръстените държави по света - празнуват ДЕНЯ НА СВОЯТА НЕЗАВИСИМОСТ! Ние празнуваме... "

Какво празнуваме ние?

Недей ! Ще ослепееш ! :)

По добре си стой както в поговорката за щрауса дето си забил главата в пясъка.

преди 15 часа, Тoни написа:

54194686_259028315025473_8072958591285329920_n.jpg

На тоя отзад, явно му е скучно да работи за България и се е загледал нейде в нищото. Сигурно си пресмята процента от ЕС плащанията, инвестициите колкото ги има напоследък и от обществените поръчки.

В ГЕРБ сигурно има състезание по простащина наглост. Все пак не трябва да се показват по-умни от еднокнижника. Най-тъпият наглият печели приза.

преди 1 час, sliderum написа:

На тоя отзад, явно му е скучно да работи за България и се е загледал нейде в нищото. Сигурно си пресмята процента от ЕС плащанията, инвестициите колкото ги има напоследък и от обществените поръчки.

Пък аз си помислих, че се моли на господ да остане на власт поне още малко, колкото да прикрие някоя и друга далавера.

По същата логика ние трябва да кажем, че чехльо обслужва американският интерес.. няма толкова мазно гейче като тоя..превърна ни във васална държава.. а нашите господари са едни скапани кравари... пффф плюя на боклуци като него

преди 11 часа, Мойра написа:

Пък аз си помислих, че се моли на господ да остане на власт поне още малко, колкото да прикрие някоя и друга далавера.

те от БСП показаха как става прикриването за кратко време

Редактирано от M.Николов
филтър (преглед на промените)

преди 7 часа, NIKISHARK написа:

Той другия пък е много в час....

Цитат

Цветан Цветанов на въпрос "Срещу кого се е сражавала Ботевата чета" отговаря "Срещу турските ПРЕДСТАВИТЕЛИ, които са били в България"

Ма как само се запъна...ами сега какво да кажа като ДПС-то крепят кворума. Хора в щатите американците знаят историята ни, а тук разните му там политкоректни  и уж политици се запъват на елементарен въпрос.

преди 4 минути, nikssi написа:

Ма как само се запъна...ами сега какво да кажа като ДПС-то крепят кворума. Хора в щатите американците знаят историята ни, а тук разните му там политкоректни  и уж политици се запъват на елементарен въпрос.

а защо мислиш че ДПС трябва да са солидарни с БСП - или незнаеш, просто така са ти казали

колегата ти ако спре да работи, по някакви си негови пречини и не получава заплата - ти солидарно с него ли ще откажеш да получаваш заплата

преди 12 минути, Без умствен капацитет написа:

а защо мислиш че ДПС трябва да са солидарни с БСП - или незнаеш, просто така са ти казали

колегата ти ако спре да работи, по някакви си негови пречини и не получава заплата - ти солидарно с него ли ще откажеш да получаваш заплата

Забравяш ГЕРБ като опозиция какви ги вършеше. Сега с тяхните камъни по тяхната глава.

По-добре оправдай - ЦвЪ Цвъ , че уж капацитет от подобна величина се изложи като кифладжия.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

преди 13 минути, nikssi написа:

не съм забравил, но не виждам отговор на въпроса защо мислиш така - можеш ли да отговориш или просто някой ти е заповядал да казваш така

преди 27 минути, Без умствен капацитет написа:

преди 29 минути, Без умствен капацитет написа:

не виждам отговор на въпроса защо мислиш така - можеш ли да отговориш или просто някой ти е заповядал да казваш така

Преди да дращиш чети и мисли.

Цитат

Георги Марков призна, че в ГЕРБ са го питали вече какво мисли по законодателната промяна и им е казал мнението си - че е абсурдно.

"Не сме другарски съд. Въобще, това е една абсурдна работа да се занимаваме със статута на народния представител малко преди изборите. Статутът трябва да е консервативен", категоричен е юристът.

Марков, който само преди дни би алармата в писмо до Борисов за Изборния кодекс и ЦИК, и бе послушан от премиера, коментира, че не може постоянно да го прави. Когато в ГЕРБ го питат - си казва, а когато не търсят мнението му - си мълчи.

"Но аз не съм се вманиачил в това, че непрекъснато трябва да бия някаква камбана, да им давам акъл. Знаят ме, знаят ми опита, който имам. Като искат, да ме питат, като не искат - да не ме питат", отсече бившият конституционен съдия. Според него е много добър ход това, че точката бе отложена от дневния ред. "Иначе щеше да стане един много грозен дебат", смята Марков.

"Когато напускат НС под формата на бойкот, което е част от парламентарната демокрация, трябва да бъдат санкционирани и те са санкционирани, с две трети. Но да ги лишиш въобще от доходи?!", не е съгласен Марков.

"Такива дребни отмъщения, нарушаване статута на народния представител - тези неща аз не ги приемам и те не могат да бъдат поставени като предпоставка да има кворум", отсече Георги Марков.

Марков разказа, че през последните дни е обсъдил проблема и с видния експерт по трудово право, проф. Мръчков, намерението на управляващите през промени в Правилника на НС да отнемат заплатите на депутатите заради бойкота на БСП. "Той е най-големият ни учен по трудовото законодателство. Той вика: "Това е прекрачване на всякакви граници!", разказа Георги Марков по повод твърдението, че крайната мярка ще лиши народните представители и от заплата, и от осигуровки, и от класа за прослужено време.

Депутатът от Великото народно събрание припомни, че и той самият е излизал на бойкот през 91 г. и това е нормално действие от парламентарната демокрация. "И защо да го пипаме статута? Ами тоя статут е направен от Велико народно събрание, за което са гласували 92% от българските граждани. То не се пипа инцидентно! Може да се пипа само с консенсус и в много редки случаи, а не конюнктурно!"

Санкционирани са. Къв е проблема бе офцо?

преди 13 минути, nikssi написа:

Санкционирани са. Къв е проблема бе офцо?

е и , ама защо трябва ДПС да е солидарно с БСП

започвам да мисля че си си кастрирал и другата глава - че да нямаш собствено мнение а да цитираш каквото ти каже бай иван

явно мисловния процес те затруднява

преди 13 часа, M.Николов написа:

Я ни дай един пример за роби, които са се освободили сами и са станали свободен народ?

И аз не знам за такъв пример. Обикновено робите нямат силата и ресурсите сами да се освободят и някой по-силен и по-голям от тях трябва да им помогне. Също зависи и доколко поробени и "оковани" са робите. И дали те самите участват активно в своето освобождение, като нашите опълченци, или чакат наготово. Само че безплатен обяд няма. Някой да си рискува живота и ресурсите и да те освободи безкористно, трябва да ти е много близък. За съжаление това не го виждам на ниво държави и народи.

Между другото, Ваневски отговаря ли на въпроси? Как е програмиран - само да поства, или и да отговаря?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.